- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamerGyuri
senior tag
-
Sanyo77
tag
válasz
Sanyo77 #78994 üzenetére
Hátha valaki így jár majd ne kelljen két napig idegeskedni:
Gyanús volt a dolog, mert testzárlatnál a bizti megy ki, tekercszárlatnál nem esik le az akkufesz.
Az akkusaru nem érintkezett az akku negatív pólusával megfelelően. Kis áramnál még rendben volt, indításnál viszont leesett a fesz.
-
Xantomas
őstag
válasz
Sanyo77 #60625 üzenetére
Ha van kedved, és időd, kézügyességed bíbelődni, akkor ki kell venni a kijelzőt, egy tapétavágó pengéjével alávágva leműteni a felső polár szűrő filmet (a matt réteg, kb 0.3-0.5 mm vastag), IPA-val, és mikroszálas törlőkendővel tisztítod, majd felraksz egy ebayről rendelt filmet, amit szépen kimérsz, hogy helyes szögben álljon, jók legyenek a színek, majd méretre vágod, és laminálod. Utóbbi elhagyható, de nem garantálja semmi, hogy nem lesz buborékmentes.
Van pár TV szerviz itthon akik csinálnak ilyet. Ugyan ilyen módszerrel javítják a megkarcolt TV-ket, monitorokat is, ha nincs értelmes áron bele panel.
Ha nem akarsz szívni vele, akkor bontott.
-
-
Plero
aktív tag
válasz
Sanyo77 #56183 üzenetére
A fűtöradiátor előtt a belépő vízkörben van 4db izzítógyertya. Ezzel segítik az utastér fűtését. Laguna1Ph2
Turbo védelem nincs, de sok autoban a napellenzőben van egy figyelmeztető felirat, hogy erőltetett menet után 1-2 percig kell járatni alapjáraton megállás után.
Ha leállítják az autót hogyan keringtetik az olajat a turbo-ban? Turbo Timer a megoldás! Utolagos beépítéssel. -
válasz
Sanyo77 #56183 üzenetére
Gondolom ebben fűtőszál van:
[link]szerk.:
szerintem nincs, de pl. talán a 178LE-sben vízhűtés is van a turbón. Ha jól tudom, vannak autók, amik a motor leállítása után még keringetik az olajat egy ideig.
Ha autópályán úgy állsz meg, hogy pl. 130-150-nél elengeded a gázt, aztán 6-ban kigurulsz úgy 70-ig, majd szépen beállsz, akkor a kigurulás alatt a menetszél szerintem épp eléggé visszahűti a rendszert. Én inkább pl. hegyre 2-3-ban erőltetett felmenet után szoktam feléréskor járatni a motort, mert olyankor nincs menetszél, ami visszahűtene. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sanyo77 #55848 üzenetére
Értem.
Dehogyis! :-)
Ne magyarázz bele...
Aki itt magyarázkodik, az pontosan te vagy, de elég jól belebonyolódtál már. Ráadásul írsz itt már 909-ről is. Az még mindig 902.
De akkor utoljára, hogy végre megértsd. Nem kioktatásnak szántam, de te hoztad fel a a kütyüdet még az árat is feltüntetve ezzel is nyomatékosítva a válaszomra, hogy 10 rongy volt, akkor tuti nem hamisítvány. Nem az, csak épp a 808 nem a lagunához való. A 902 meg eleve Nissan kompatibilis, ami szinte egyenlő a rönóval, ezért szinte 100%-os megbízhatósággal működik és gyorsan e a torque pro programmal, amit össze sem lehet hasonlítani az elavult 808 kijelzőjével .Ha ezt összekötöd egy 8, vagy 10 colos tablettel, olyan információkat kapsz napra készen, amit a clip sem tud. Illetve tud, de az jóval körülményesebb a megjelenítése. Laptop, usb kábel meg a tkm tudja mi.Gondolj, amit akarsz, de azok után, hogy leírod a 808 használhatatlan, elkezded a topikban hirdetni.Okos...
De most valahogy elegem lett, hogy minek forszírozod további megmagyarázással a saját sárba lépésed.
Részemről már eddig is túl sok időt pazaroltam erre a...nem is tudom, frankó eszmecserére.Tehát...
[kilépett ebből a csevejből]
-------------
Tegnap kipróbáltam a kollégám Koleos autóját. Azt hittem ez olyan, mint a Talisman, vagy nagyon hasonló, csak más a forma.
Hát nem. A 175 LE nekem inkább tűnt 100 körülinek, mintha nem iskart volna menni az autó, ráadásul, ahhoz képest, hogy fél éves, elég sok minden máris zörgedezett benne. Egyébként szép, de a fenti dolgok, így hirtelen elég nagy csalódás volt. Ezt a motort gyárilag egyszerűen nem optimalizálták, vagy nem is tudom.... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sanyo77 #55844 üzenetére
Először is nem oktattalak ki, nálam ez másképp néz ki, de mivel nekem válaszoltál és úgy, hogy az említett típust egy másikkal degradáltad, úgy jött le, hogy a konwei szar és ezt a 808-ra alapozod.
Pl írhattad volna így, hogy nem ismerem a 902-est, viszont nekem a 808 van, de az obd-t értelmezni sem tudja, csak hibát generál,
-----------
Mielőtt legközelebb leírod több módon (kioktatsz másokat) előtte értelmezd a szöveget.Erre meg írhatnám azt, hogy fogalmazz érthetően! :-D
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sanyo77 #55602 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ezek a hangszórók gyárilag szegecselve vannak, tehát le kell fúrni mindegyik hangszórónáll a 4db szegecset, majd új keret és csavarok is kellenek utána az újhoz, mármint, hogy egyáltalán cserélni tud.
És ahogy írták is, nem az puffog, hanem a kárpittól kezdve szinte minden. Vedd le a kárpitot, dynamat-tal ragaszd/szigeteld (mint a képen mind a 4 ajtót minimum) , amit csak lehet. Utána kárpit vissza és teszteld, valószínűleg nem akarsz már hangszórókat cserélni olyan mértékű lesz a javulás. -
mycso
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #55611 üzenetére
Annó én is cseréltem a megane-ban a gyári első hangszórókat valami mac audiora, hát olyan borzalmas lett a hangzás, hogy majd sírva fakadtam.
Szerintem az egyetlen megoldás, ha nem akarod a gyári rendszert megbontani, hogy valami kis mélyládát egy kis erősítővel belöksz az autóba. Így a mélyeket visszább lehet venni az autó hangszóróiról és akkor elfogadható lesz a hang.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #55612 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű, van olyan hangszóró ami csak hangváltóval fog szépen szólni, mert úgy van hangoova.
Van olyan ami csak erősítővel, mert a fej nem tudja kihajtani.
És van olyan, hogy szimplán rosszul van bekötve.
A mély hangok akkor puffognak, ha egy ütembe vannak kötve a mélyek és a közepek.
Ezért szokták a mély hangszórókat a dobozba befelé fordítani, így megszűnik a puffogás, csak a szép tiszta dübörgés marad.
Illetve kevésbé szerelő emberek szokták azt, hogy megfordítják a polaritást, azaz ellenütemben dolgozik a láda, cső a többi hangszóróval.
Az elhasználódás az más akkor zörögni vagy sisteregni szokott a kopott tekercs miatt. -
gooool
őstag
válasz
Sanyo77 #55602 üzenetére
Helló!
A Cabasse azért nem szól rosszul, nagy hangerőn meg szerintem puffogni fog más is az ajtóban, ha nem tömöd ki vagy szigeteled pluszban. Arról nem beszélve, hogy a gyári fejegységgel jó eséllyel minden aftermarket hangszóró csak rosszabbul fog szólni (haverom is a kettes Lagunába ki akarta cserélni JBL hangszórókra az elsőket, aztán egy nap után visszarakta a gyárit, mert a navis, eredeti fejjel irtózatosan sz@rul szólt).
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sanyo77 #55013 üzenetére
Pollenszűrő cserénél a haver elátkozta az összes Francia tervezőt aki részt vett a projektben. 3x.
Ráadásul megvan az esélye, hogy rosszul lesz berakva a 2db szürő, mert pontosan kell felnyomni a helyére, ha kicsit is rosszul van betéve, az máris érződik. Abból lehet észrevenni, hogy a ventilátor befúvása csökken, elég jelentősen. Tehát elzárja szinte a levegő útját. Talisman-ban meg már szinte gyerekjáték a csere. Elbaxni se lehet.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Sanyo77 #55006 üzenetére
Az a pöcök egy villa, a tetejét kellmegnyomni a villának, befelé. A cső csatlakozóján van 3 rés, két kicsi és egy széles, a két kicsi a villa két szára a széles a teteje. Jó erősen be kell nyomni és közben húzni a csatlakozót lefelé.
Itt megnézheted, hogy lehet oldani. A csövek majdnem minden márkánál azonos csatlakozókkal vannak, szóval ne zavarjon, hogy egy golf van a videóban.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Sanyo77 #53857 üzenetére
Google Térképet navira még sosem használtam, de a Waze (bár tudom, ez is Google alapú) nekem eddig tökéletes bejött, sokszor lehozott autópályán baleset okozta dugó előtt. 1-2 alkalom volt, hogy hülye kerülőt csinált, de az ilyen utcaszintű, pár száz méter inkább. Na ennyit a renault naviról, szumma szummárum: nem veszek előfizut
-
GrooveHero
addikt
válasz
Sanyo77 #53326 üzenetére
Köszi
Én is imádom, megy mint a golyó, nem hiába mondta az előző tulaj, hogy csak okosan vele, mert észre sem veszed és kimegy alólad, húz mint a disznóMeg még fel is van szerelve minden földi jóval, úgyhogy öröm é bódottá
Visszatérve....itt a müszaki ilyen, nem engedik, hogy bemenj, apum autóklub a hordja a megane II-ét, fénykép készül a megtett kilétéről, stb...itt kint nem mehetsz be, szóval kb tényleg azt csinálnak az autóval, amit akarnak. Sok volt a vesztegetési ügy. De mivel ez a hivatalos műszaki, ezért semmit nem lehet tenni -
GrooveHero
addikt
válasz
Sanyo77 #53315 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy ott leszek, amikor a srác csinálja, akkor igen, ott fogok állni mellette, nem csodálkoznék, ha nem az elf olajat rakná bele. Na meg az olajcsere sem csak 5 perc lesz ám, szépen megvárod öreg, ráèrsz, ne siessé sehova, hadd csöpögjön ki rendesen az a szar
Ha nem muszáj úgysem fogja tapogatni a kocsit mindenféle fajta szutykos kezű "szerelő". Az elektromos gondokat sajnos a srác nem tudja megcsinálni, vinni kell máshova, de hát ez ilyen.
Meg kell értenetek, első saját autó, cliot akartam, de amikor megláttam ezt, akkor nem tudtam ott hagyni, féltem is mint a rosseb -
-
rwin5
őstag
válasz
Sanyo77 #50671 üzenetére
Anno a legelső nagy szervizem 400e ft körül állt meg, abból ~100 volt csak a munkadíj, utána 1 hétre rá még elvittem egy másik szerelőhöz mert a vezérlést még szarul is állították be. Akkoriban sopánkodtam is rajta, hogy miért nem egyből anyám szerelőjéhez vittem el. Ma már nem jut eszembe különösebben a story, de akkoriban azért bosszantó volt. Ezeket az óradíjakat itthoni viszonylatban tényleg nem értem.
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #49505 üzenetére
Pont azt amit leírt.
Udvarban beülsz kigurulsz a kapu elé leállítod, bezárod a kaput, aztán visszaülsz.
Ez extrém terhelés a motornak, gyors olaj elsavasodást okoz és intenzívebb motorkopást.Egyébként a benzinesnek a 2 kilométer kevés, nem melegszik be.
Akkor beszélhetünk optimális felhasználásról, ha már bemelegedett az autó.Dieselről nem nyilatkozom, mert ott igen változó ez az érték.
Nem kevésben van már plussz melegítő, (izzitó gyertya ami a vizet melegíti) és egyébb megoldások, hogy a kisebb veszteséghővel dolgozó motor kevésbé legyen terhelve a sok hidegjáratással. -
rob210
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #49033 üzenetére
Nem mindegy milyen részecskeszűrő illetve milyen adalékoló rendszer van benne.
Dieselekhez most már felkapott ez az adblue vagy mi a tököm adalék, amit úgyanúgy "tankolni" kell a kocsihoz.Illetve nekem is 06 os a kocsi tehát mehetek dolgozni, de a következő szigorításnál már én is csak a fejemet vakargathatom majd és szállhatok fel a sokkal szennyezőbb bkvra.
Soha nem fogom megérteni miért jó a bkv 30-40szer több károsanyagot kibocsátó busza mint mások kisautója.
Azt meg, hogy egy 3.0 tdicdifghdi multi ultra euró120 as diesel autó kevesebb dzsuvát enged ki mint egy 1.2 es benzines punto mondjuk azt senki nem fogja velem elhitetni soha.
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
Sanyo77 #48903 üzenetére
nem hiszem, itt inkább arról van szó, ha bekerül a kipuffba az elégett olaj, akkor nem nyírja ki a DPF-et, valszeg valami olyan adalék lehet benne, ami jó neki, vagy más a rész szintetikusnak és a full szintetikusnak valamely tulajdonsága, ami miatt a dpf örül/nem örül!
-
mycso
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #48694 üzenetére
Egyszer találtam ebay-en gyári gt/4control alu gombot, szoknyával, kerettel valami 20-25ezer körül.
Annó megane2-höz ilyet rendeltem. Ez jó áron van és minőségi darab.
Azt nemtudom, hogy a lagunának is ilyen-e a felfogatása (bár gyanítom igen).
Pl. van ahol azt írják lagunára is jó és van kép az aljáról is: [link]Szokott lenni a többi gyári színben is: szürke, beige
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #48254 üzenetére
III as laguhoz még nincs leÍrásom sajna, de igyekszem beszerezni.
Na ezt most találtam, nem egyszerű.
Eddig ez a legbonyolultabban bontható renault műszerfal amit láttam. -
rob210
Topikgazda
-
orosziem81
tag
válasz
Sanyo77 #47881 üzenetére
Nem lehet mindenki „munkamentes” beosztású. Ha csak közép- és felsővezetők lennének, ki készítené el a termékeket?
Fontos a szakma, és aki műveli az lehetőleg szeresse is.Az a baj, hogy senki nem szeret pepecselni egy rejtett, vagy időigényes hiba javításán. Kezdő szerelő még elvan vele, mert neki kihívás, de aki a sokadik autót javítja, annak csak nyűg. Legalábbis ez az alapfelfogás szerintem. Ahogy a reklám mondja: „fejben dől el”.
A jó szerelő széles látókörű és sokrétű az ismerete, Ő az ilyet is elvállalja, de a hibafeltárás sokszoros munkadíjat hozhat és nem biztos, hogy lesz eredménye. -
mycso
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #47867 üzenetére
Váltónál nincs különbség, a motornál jól írod, olyan olaj kell, aminek az esetleges égésterméke nem cseszi szét a DPF-t.
Egyébként az 5w30 drágább (gondolom a benne lévő lomoktól a dpf miatt), viszont dpf nélküli autóba más olaj is hozza a normát...
Illetve a mennyiségek is mások:
DPF: 7.4l
NoDPF: 6.6l -
tresh
veterán
válasz
Sanyo77 #47589 üzenetére
Érdekes írás. Spec én nem sok mindennel tudok egyet érteni. A rengeteg dízel autó javarészt a cégek végett futkározik. (értelemszerűen hogy miért) Úgymond átlag emberek között tényleg csak az vesz dízelt aki szereti vagy fontos a fogyasztás és sokat megy az átlaghoz képest. Ettől függetlenül abba igaza van hogy a mai CR dízelek 3-4 éves korukba már rég lefutották a 200-300ezer km-et. Ez által tényleg számolni kell komolyabb kiadásokra. Viszont fele annyiba kerül mint új korában vagy vele azonos szívó benzines mert mindenki remeg tőle. Pedig ha rendesen szervizelve volt nem 30k ként cseréltek olajat stb akkor nincs ott baj még ezzel a futással se. De ha ez még mindig parafaktor lenne akkor olcsó dízelezésre van jó pár alternatíva pl az 1.5 dci, régi adagolós TDi, DTi, és PD motorok. Ezeknek a javítási költségük közel sem ilyen horrorisztikusak mint a cikkbe említettek. Elég sok autó volt már a kezeim között részben úgy hogy használtam vagy úgy hogy szereltem. De én bármikor beülnék egy 300ezret futott megvigyázott turbós autóba legyen az dízel vagy benzin, francia vagy német. Szóval szerintem kijelenteni így sose lehet majd hogy melyik a a jobb főleg nem fenntartás tekintetébe.
-
just
aktív tag
-
mycso
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #47580 üzenetére
Igen laguna3, viszont még nem igazán figyeltem, hogy mikor kezd el fűteni. Mondjuk mostanában még nagy hideg sem volt. Ilyen 0fok körül, talán 1km után már langyosat fúj, ekkor a vízhőfok mutatója, csak éppen megmoccan. És viszonylag hamar be is melegszik, mintha nem is diesel lenne.
De megnézem, hogy a hőfokot feltolom maxra, akkor beindítás után is már meleget kellene fújnia. -
just
aktív tag
válasz
Sanyo77 #47574 üzenetére
Van bennük elektromos fűtés rásegítés. Amúgy engem sem érdekel a fogyasztás, persze azért egy dízel ne egyen 12-15 litert mint egy benzin turbó ha küldik neki. Én folyamatosan tolom neki ha van lehetőség és meleg a motor, így eszik vegyesen 7-et. Egy barátomnak van Megane II rs+chip (kb 265-270ló) az nagyon brutális autó, dupla akkora élmény vezetni mint az enyémet. Következő autóm egy megane III rs lesz ha elfogadható lesz a faceliftes ára
-
mycso
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #47574 üzenetére
No várjál. A vizet fűti vagy az utasteret?
Amit linkeltél az szinplán az utastér ventilátor.Megane2/scenic2 -ben volt bizonyos felszereltség (pl. digit klíma) és motor (1.5dci) mellett kiegészítő, elektromos utastér fűtés: ilyesmi. Ez akkor működött, ha a fűtést maxra állítottad. Ez a fűtésbox környékén van.
Ezenkívül létezett egy kiegészítő fűtés a vízkörre is, egy izzítógyertya lógott bele a vízcsőbe. Ez fizikailag az autó bal első sárvédője előtt helyezkedik el. Ez utóbbi elég kevés autóban van.
-
diablo1984
veterán
válasz
Sanyo77 #47569 üzenetére
a lagunád az benzines nem? mert a dízel nehezen melegszik, pedig nekem kiegészítő melegedésrásegítéses fos is van benne, ami melegíti a vizet 3 gyertyával, igaz, hogy 2km után már érződik, hogy valami már nem hideg jön, de attól még fossá fagynék a kocsiban! meg az üzemi hőfok is fasorban sincs 4km után sem és ez árt a kocsinak! múltkor meleg motornál próbáltam egy állórajtot vele, úgy hogy előtte 15 percig ketyegett egy helyben, majd a városi tötymörgés, hát a mögöttem lévő megane nem gyengén lemaradt, nem azért mert olyan sprintet nyomtam, hanem kiverte magából a kormot a kocsi, olyan smókendcsárm feeling volt! kövezkező lámpánál már nem volt korom, az csak egyszerűen a kipuff rendszerben letapadt dolog miatt volt....
én nem idegenkedek, hisz bérből is fizetésből élek, nekem számít a fogyasztás és a lehető legkevesebből akarok eljutni a célomig(persze nem 60azok főúton meg az M0-án mint sok paraszt a középső sávban...). egy "verseny" autót fenntartani luxus, közlekedni vele mindennapokban luxus, persze nekem is tetszett, mikor a gázra léptem és éreztem hogy valami az ülésbe tol(mikor olyasmi autóm volt), de annak ára van, így is, úgy is és én évi 5-8000km-es futásra nem akarok vagyonokat költeni, mert mindig beszarik benne valami.... a megbízhatóság és a mindig hadra foghatóság meg a szívóbenyásoknak kedvez, dízeleknél bármi jöhet bármikor, főleg zömében városi ingázásoknál hidegen....
-
diablo1984
veterán
válasz
Sanyo77 #47560 üzenetére
nekem turbó dízelem van és mint írtam, hogy mi a gond vele, arról nem is beszélve, hogy a laguna dízele nem tépi le a fejem kicsit sem, elmegy, de semmi brutálpuszulatos élmény. ennyi erővel az 1.0-ás yarisommal is el lehet közlekedni, csak annak nagyobb a "turbólyuka", de mikor az is harap, furcsamód szedi a lábát......
a 2 literes benzines lagunám is tudott menni, csak forgatni kellett hozzá.namármost aki nem szereti a drága meglepetéseket és az élményektől mentes A-ból B-be autózást akar megvalósítani kockázatminimalizálva és viszonylag "kis" fogyasztással, akkor annak csak és kizárólag a semmi rizikófaktorral(max gyújtástrafó) felszerelt megane2 a racionális választás, minden más csak az én megmondtam jövő beli kijelentéssel tud találkozni! ezzel a dízellel amivel járok is meg lehet mindezt csinálni, csak fáj a szívem meg belefagyok míg hazaérek......
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest