- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoflug
őstag
válasz
Gabady #65655 üzenetére
Számold ki, hogy valóban kell-e, megér-e ennyit ez az extra. (63e ft), illetve, hogy mire kell. Ha a nyilvánvaló hővédelem miatt, akkor kiváltható a fényes ablakvédővel, ami kb 500Ft az auchanban. Ha a szemed kényelmét szolgálja, akkor Aliról lehet rendelni Veithdia polár lencsés napszemüveget 3000 Ft.-ért.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Adott egy 1.6-os Scenic az ismerősi körben, új korától kezdve egy gazdás, 2008-as faceliftes verzió.
Most kapni fog egy nagy generált: kuplungszett, vezérlés, olaj, mindenféle szűrők, fékek cseréje. Megelőző jelleggel mit érdemes még cserélni rajta? Nekem a szívósor tömítése jutott eszembe, de ha már ekkora szerviz lesz akkor talán nem annyira fáj mást is megnézni/kicserélni.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Régen írtam ide, most azonban már egyre jobban megfertőzte az elmém egy kicsi, erősebb autó gondolata, esetleg cabrioé.
Szerintetek mennyiért mehetne el egy 2000-es 2.0 benzines full extrás (automatán kívül) scenic? Egyelőre tényleg csak agyalgatok, mert nagyon szeretem, de mivel hétvégén van leginkább használva, így kb. majdnem mindegy, hogy mim van, ezért valami bugisabb autót néznék helyette,
-
motoflug
őstag
válasz
Wiz Khalifa #49432 üzenetére
Nem lesz melylada.
-
motoflug
őstag
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Eszközök hiányában nem tudom beszerelni a hátsó hangszórókat, viszont jövő héten megyünk egy viszonylag hosszabb útra, ahol kellene. Tudtok valakit a fővárosban, aki ezt megcsinálná, és akár a hétvégén, akár a jövőhéten tudna fogadni? Szerintem ez maximum 10.perces művelet.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Renault Scenicemhez (2000), -melyet most éppen nem használhatok- megérkezett az új váltószoknyám, ill. váltógombom. Ezt hogyan tudom lecserélni? Illetve, ha már ott járok, akkor van valami alkatrész, amit érdemes kicserélni és nem nagy tétel?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Pusztán kíváncsiságból érdekelne: Hidegben az autónak első indításnál magasabb elektromos zúgó hangja van.(Motortérből jön). 1-2 percig tart az egész, annyira nem izgat, de mi lehet ez? Meg normális az ilyen?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Gázadásra ciripelő hang jön a motortérből, kicsit halkan ugyan, de lehet hallani. Felnyitottam a motorháztetőt és járó motor mellett úgy tűnik, mintha a trafó alól jönne, nem tudtam beazonosítani. (2.0 benzin motor). Ötlet esetleg, hogy mi lehet?
-
motoflug
őstag
Elnezest az OFF-ért, de eladnam a motortakaro burkolatomat, amely nem jo meretben a 2.0 motorra, csak 1.4 ill. 1.6-ra. Nem szeretek hirdetni, igy akit erdekel, dobjon egy privatot.
-
motoflug
őstag
Valaki keresett motortakaro burkolatot. Tettek fel egyet Jofogasra 5k-ert.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
A szívósor műanyagát és a motoroblokk fém részeit mivel érdemes, ill. mi a leghatékonyabb ha le akarom pucolni?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy ha Scenicen bekapcsolom a hatso ablakmosot, akkor is az elso megy? Mi romlott el benne? -
motoflug
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ennek a
Scenicnek a lámpateste egyben van, vagy cserélhető az üveg része a belseje megtartásával? -
motoflug
őstag
Motortartó rögzitó bigyóra:
Elvileg mégsincs az UNIX-nál, de Renault-nál van 640Ft/db. áron.
-
motoflug
őstag
-
motoflug
őstag
Nekem 2.0 benzin-es motorhoz kellett, de arról letettem, hogy a felirat is olyan legyen rajta, így oldottam meg, mert ez 1.4-ről való:
Viszont az eladó elfelejtette hozzá adni a kis tartókat, most meg nem találja...
Szóval körbenéztem ahol csak tudtam, és az UNIX-nál lehet kapni, de csak rendelésre. Azt meg csak úgy, ha bemész egy üzletbe és ott kifizeted előre, aztán berendelik neked.Elvileg 4db. kell rá én 4-et rendeltem, bár az egyik füle törött. szóval lehet, hogy kimarad majd 1, ha kell majd valakinek, akkor legközelebb az ünnepek után tudom odaadni.
Szóval, UNIX, és a cikkszám a következő: 7701050993, ára valahogy 760 Ft./db.
-
motoflug
őstag
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Holnap megyek a Scenicem-ért, amin kuplung lett cserélve és váltóolaj. A kuplungja kritikán alul volt, de még ilyen fémes csörgés hallatszódott akkor, ha:
- bemelegedett a motor
- gázadás után hallani a legjobban, mikor a motorfék működik
- sima gázadásnál isViszont nem jött,ha a kuplung be volt nyomva. Most kuplungcsere után a szerelő állítja, hogy még mindig van, ami eléggé bosszant,de azt mondta, hogy ne foglalgozzak vele.
Kérdés: mit tudok tenni, ha foglalkozni akarok vele? Váltófelújítás brutál árakon megy, ahogy hallottam. Bontó: az meg lutri. Váltóadalék? Vagy tényleg hagyjam?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Az autonavigator szerint az RXT felszereltség része az esőszenzor. Ezt hogyan tudom ellenőrizni? Ha esik rá, akkor bekapcsolna automatikusan?
-
motoflug
őstag
válasz
diablo1984 #47826 üzenetére
Teljesítmény/fogyasztás/egyéb dolgokon meg fog látszódni?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
A benzinszűrő cseréje mit eredményezne? Nem tudom mikor volt cserélve az autómban, lehet még a gyárival megy...
-
motoflug
őstag
Nekem nagyon tetszik ez az auto es faj ezt olvasni. Szerintem tegnap ota kicsit rossz passban lehet (Phaeton cikk)... Legalabb alternativat irhatott volna. Egyebkent meg aki ilyet vesz az valszeg evekre veszi es nem erdekli, hogy bukik-e rajta, mint ahogyan szinte minden autot bukik az ember, ha hasznalja rendesen...
-
motoflug
őstag
válasz
rob210 #47662 üzenetére
Mindent akarok én csak rosszat nem.
Saját tapasztalatból indultam ki, jómagam és a család többi tagja is beletett jó pár 10e km.-t egy ilyen gépbe 1.4 fapad, és az olajcserén meg egy EGR tisztításon kívül semmi baja nem volt az elmúlt 12 évben, mióta megvan.
Mindegy, az igaz, hogy ez OFF ide, de ha tényleg jót akar magának, akkor vesz egy 2000-es évjáratú 2.0 Scenic RXT-t.
-
motoflug
őstag
válasz
Wiz Khalifa #47658 üzenetére
Ha ilyesmikben gondolkozol, szerintem vegyél egy 1.4 Cordobát, kb 2003-2004 évjáratban, azok egész jól mennek és normál áron szervizelhetőek.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Kisebb tanácsra lenne szükségem: az autó hidegen ugráltatja az alapjáratot olyan 3-4x majd abbahagyja. A pillangószelep tömítésének a cseréje már letudva, ennek ellenére a probléma még fennáll. Az alapjárati motor takarítása lehet ennek az oka? Szerintem ebben még soha sem volt pucolva.. Ha ez segít, akkor hogyan kell?
Scenic 2.0 16V.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Kicsit fura kérdés, de szerintetek elférhet egy Scenic (2000) alatt egy 8J 17"-es méretű felni, ha a gyári 6,5J-s?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Scenic 1 Ph2-ben, az elemtromosan allithato tukroket hogyan tudom behuzni? Illetve az elektromos ablak kapcsoloban hogyan lehet ledeket cserelni esetleg mas szinure/erosebb fenyure? Van errol valami leiras?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Van akinek van ilyesmivel tapasztalata esetleg? Elvileg a CD lejatszot kivaltana aux-szal. Sajna az fm transzmitter elegge ront a minosegen.
[link] -
motoflug
őstag
Szeret az auto megviccelni. A Scenicben mikor raadom a gyujtast ugye ilyen kis negyzetek jelzik hogy milyen az olajszint. Nekem 5/4, ami nagyjabol oke is lenne DE tegnap hosszabb utazas utan lement 3-asra. Ez oke is lenne, mert a konyveben is irjak, hogy melegen nem feltetlenul helyes a visszajelzes. Tegnap este leparkoltam, ma reggel ugyanugy 3-ason fogadott az opajszint. Bementem melozni, napkozben lementem megnezni, meg mindig 3-as. Na, eszi az olajat... Melobol haza beinditom, 1-esen van mi a franc?! Alaneztem, nivopalcat megneztem, rendben volt boven. Elmentunk focizni, meccs utan meg ujra 5/4. Ez igy mi? Szerintem a jeladoja tonkremehetett, vagy meg mi okozhatja ezt?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Vasarolni szeretnek a kepen lathato gegecsoveket, amik a trafok kabeleit boritjak. Hol es milyen atmerovel vegyem ezeket? Oszinten szolva fogalmam sincs, hogy hogy es hol keressek ilyesmit. A kep egyebkent egy 1999-2003 benzines scenic kepe, de tudtommal abban az idoszakban az osszes Renault benzines motorjaba ilyen burkolatokat hasznaltak a vezetekekre:
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Xado Stage 1 jo lehet vagy a 3 lepcsos a hatekonyabb?
-
motoflug
őstag
Ertem,koszi!
A bibi az, hogy sehol sem talaltam meg a 15-os lemezfelnihez a gyari teligumi meretet, minden oldal mast ir gyarinak, ezert kerdeztem, hogy ezt hol tudom tutira csekkolni, mert eddig fogalmam sem volt arrol, hogy mi tortenne, ha rossz meretet valasztanek. A scenices blogon 185/65-ot irt a szerzo, a neten 195/65 es 195/60 is megvan, a csomagtartoban a potkereke. pedig 195/60 van. Szoval a legoptimalisabb megoldast szeretnem, ami minden forras szerint mas...
-
motoflug
őstag
válasz
diablo1984 #47097 üzenetére
Tevedtem, a gyari 195/60 elvileg. Az gond lehet ha 65-ot veszek ra? Mit befolyasolna?
-
motoflug
őstag
válasz
diablo1984 #47095 üzenetére
Scenic 2000, 2.0 R15.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Hol tudom biztosra megnezni, hogy mekkora gumi kell gyarilag a lemezfelnimre? A neten tobbfele meret szerepel, a legtobb helyen 195/65, de mashol meg 185/65. A leheto legjobbat szeretnem megvenni.
-
motoflug
őstag
Akinek esetleg van hozzáférése a renault club fórumához. Létrehoztam egy "élő" blogot az autómról, elkezdtem feltölteni tartalommal a megvásárlás pillanatától a mai napig, ezt folyamatosan frissíteni fogom.
Jöhet hideg-meleg, bármilyen hasznos tanács:[link]
-
motoflug
őstag
válasz
rob210 #47050 üzenetére
Én ezt tökéletesen megértem és köszönöm is, hogy segítetek ebben a témában.
A sztori nagyjából csak annyi, hogy a két hátsó tönkrement. "Megvan az autó, egész jól szólnak a hangszórói, nézd csak.." Erre a két hátsó elkezdett recsegni, levettem a műanyagot róla, erre nem szétszakadt a membrán mind a kettőn?
Nem gond, szépen beállítom, hogy csak az első kettő szóljon. Mostanra azonban elkezdett a vezető oldali is rakoncátlankodni, de ez sem baj majd veszek bele 1 pár valami nagyobb márkát. Viszont, mint minden olyan témával kapcsolatban, amihez nem értek, utánaolvastam, és megtaláltam ezt a cikket: [link].
Akkor veszek 2 koaxálisat, de hát akkor már lecserélem mind a 4-et, le lesz tudva. Biztos, ami biztos megkérdeztem a fórumokon is, de az autóhifisben a fejegység cseréjéhez ragaszkodtak. Lehet ez szakmai körökben istenkáromlás, de egy 2000-es évjáratú Scenic műszerfalát én nem bontanám meg egy fejegységgel, szegényke így van egyben: [link].
Szóval szerintem gabx76 tanácsa mellett teszem le a voksom, és veszek 2pár koaxális hangszórót, mert szvsz másfél rossz, 16 éves hangszórónál tuti jobbak lesznek.
-
motoflug
őstag
Szia,
Megmérem a gyárik mélységét, az alapján rendelek, gondolom a jobb helyeken feltüntetik. Nem akarom, hogy eltűnjenek a mélyhangok, így is a max. 9-esen van a gyári hifin belőve, annyira gyenguszok a hangszórók..
&Syd: megnézem majd, őszintén szólva nem foglalkoztam velük,de hátha azon is lehet pimpelni kicsit, persze még az igényesség határain belül
-
-
motoflug
őstag
Szisztok,
Az autohifi forumban feltettem a kerdest, hogy gyari fejegyseg megtartasaval cserelnek hangszorokat, mivel a ket hatso megadta magat, es akkor mar cserelnem mindet. Azt mondtak fejegyseg csere kellene meg gyari hangszorok, de en pont forditva szeretnem. Szerintem igy is eg es fold lenne a kulonbseg hangzasban. Velemeny? (scenic 2000)
-
motoflug
őstag
Kulon irom: utanaolvastam ennek az okoskerek dolognak. Mas forumon talaltam, hogy valami solenoid szelep is befolyasolja a mukodeset. Azonban ezen a forumon jellemzoen fiatalabb, mas motorral szerelt autokrol irnak, es arrol, hogy 1500-as fordulat felett kerreg. Nekem viszont akkor kezdi el, ha bemelegszik. Szerintetek ez a solenoid szelep kipucolasa megoldhatja a dolgot, vagy nem uszom meg?
-
motoflug
őstag
válasz
rob210 #46991 üzenetére
Köszi a tippeket, majd a jó kis vanish megoldja remélhetőleg!
Más:
Elgondolkoztam azon, hogy az évek során elengedett pacikból (gyári 139), hogyan tudnék párat visszahozni. Milyen ötleteitek lennének? Nem szeretném tuningolni az autót, ez az utazó bőrfotel nem erre való, százezreket sem szeretnék költeni erre a célra, de ha vannak alap dolgok, amiket tehetek az ügy érdekében, kérlek osszátok meg velem -
motoflug
őstag
válasz
-=Tiger=- #46986 üzenetére
Scenic 2.0 2000-es évjáratú. Igazság szerint valami gőzölős tisztításra gondoltam, mert látszik a kormány és a műszerfal felületén is a műanyag kis ráncaiban, hogy nem teljesen tiszta, ha közelről nézi az ember. Pedig csodaszivaccsal, mindennel takarítottam már. A sebváltó gyári, a szoknya újra lesz bőrözve, illetve a váltógomb is, de nem tudom miben ragadhatott meg ennyire a szag.
Még a gumiszőnyegre gondoltam, mert az nagyon gyárinak tűnik nekem.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Megkérdem itt is, hátha valaki tud valamit ajánlani: Az auto tisztasagara harklis vagyok, nyar ota van a birtokomban, azota tobbszor is volt precizen kitakaritva. Viszont nem tudom, hogy mitol, de kisse budosnek erzem az autot, es a kezem is hosszabb hasznalat utan. A kormanyt ujrahuzattam, es azota mar komplett boruleseket kapott az auto, igy nem tudom miben ragad meg ennyire a szag, raadasul tobbszor is fertotlenitettem. Mivel szuntethetnem meg ezt? Esetleg tudtok ajanlani valami jo belso (gőzös) tisztitót a fovarosban?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Gyári Renault (szvsz. ocsmány) alufelnire mennyire ildomos téligumit pakolni? Sajna az elkövetkezendő 3 hétben nem lesz módom eljutni az acélfelnikhez, ezidő alatt viszont lehet már vennék télit.
-
motoflug
őstag
A kormanykerekre: azt vettem eszre, hogy a pedaloknal levo gumi csō, amibe belemegy a kormanyrud, ahhoz er hozza. Ez berezegteti az egeszet, ami hatasara rezonal es fura hangja lesz. Ezt nem tudom hogyan mozditottam el, de neha pont ugy all, hogy berezegteti a kormanyt.... Valaki jart mar igy? Egyebkent 500km-t gyonyoruen elment az auto, most 3000 megtett km fele kozeledve 7,5 l az atlagfogyasztasa a 2.0 benzinnek.
-
motoflug
őstag
válasz
gabx76 #46948 üzenetére
Megtalaltam, amiket irtal rola. Mennyi km-t tettel bele az ebayes okoskerekkel? Nekem bemelegedes utan kezdi az idiota diesel hangot adni, hidegen nem csinalja.
Mas: ma reggel kisse osszezavart az auto: epp üdülni vagyunk, tobb 100 km-re otthonrol, es a kormanybol fura reszelo hang jott, mintha a muanyagnal valami beszorult volna, Korbeneztem, zseblampaval mindennel, de nem talaltam semmit, es a kormanyzas sem lett nehezebb. Gugliban szerelokereses, senki nem vette fel, szuper. Most volt kormanymu felujitva... Atmentunk Tapolcara, hatha ott van nyitva valami. Talaltam is egyet, megalltam, de addigra elmult. Az ottani szereo ranezett, azt mondta nem ad rossz hangot a szervo, nem tudni mi lehetett, azota nem csinalja. Lehet tenyleg vsak egy kis aprosag beszorult valahova, de mar harklis vagyok minden idegen zajra..
-
motoflug
őstag
válasz
Voice24 #46941 üzenetére
Szia!
Nekem az elozo szerias 2.0 Scenicem van. Nem vennek 1.6 benzint, ehhez a kasztnihoz szerintem jobban passzol a 2.0 es fogyasztasban nem sokkal tobb. Sprintmonitoron meg tudod nezni. Blogot irok rola, bar talan neked nem relevans a korabbi szeria, de megosztom majd itt is.
Az okoskerekre: ebayrol 35-ert? Az enyemben cserelni kell, a szerelo szerint csak hangon javit, de a borsos ara miatt egyelore nem cserelnem. Barki bevallalta mar onnan?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Idővel szeretném lecserélni a váltógombot. Bármilyen univerzális jó rá, vagy ez nem ilyen egyszerű?
-
motoflug
őstag
válasz
LamerGyuri #46837 üzenetére
Persze: [link]
-
motoflug
őstag
Megjöttek a Renault belső kilincsek. Fogásra, minőségre jónak tűnnek, nemsokára bekerül a helyére, szerintem nagyon fel fogja dobni az autót, a jelenlegi ugyanis ilyen csúnyácska sötétzöldes-szürkés valami, ami nagyon elüt a fekete bőrtől.
-
motoflug
őstag
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Ma voltam szerelonel, aki meghallgatta a diesel hangot, es egybol diagnosztizalta amit itt is irtatok: okoskerek a ludas. Allitasa szerint ez csak a fulnek serto, nem okoz komoly gondot az autoban. Ezt mas kulfoldi forumokon is irtak. Szerintetek?
A balra kanyarodasnal fura hangot adott az auto, amiota nalam van: gombfejek, kerekdob-lemez cserelve, futomu beallitva, de meg mindig csinalta. Ma viszont a motortarto bak megigazitasaval megszunt a gond, meg csak probakort sem kellett mennunk az autoval, egybol rajott.
A tovabbiakban par dolog cserelve lesz az auton: kipufogo rendszer, pillangoszelep tomitese (alapjarat rendberakasa miatt), kesobb a kuplung. Mindent dokumentalok majd, feldobom egy mappaba az atalakulast, szerintem nagyon jo kezekbe kerult az auto az eddigi trehany tulajhoz kepest. Remelem majd ez latszik a kepeken is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest