Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
-
csernak75
senior tag
válasz
jimmy74 #93245 üzenetére
Ha nem probléma hogy ha 3 tól több sáv lenne nálad akkor 20-30%-al lassabb lesz a neted mint egy csúcs telefonon direktben mérve akkor tökéletes lesz.
Én is több hónapja használom Otthon Net csomaghoz, azt a havi 500Ft-ot megéri pluszban.
Szerk: Én is szemeztem az említett ZTE router el. De úgy voltam vele hogy úgysincs 5G, ha meg lenne akkor átváltok Otthon Net Pro ra és adnak mellé 5G routert.
-
4Grider
nagyúr
válasz
jimmy74 #93243 üzenetére
Én ZTE MC801A routereket használok Tatabányán és Vecsésen (mondjuk 5G-n és bridge módban, mert céges vpn routerek vannak mögöttük). És a Telekomtól vettem őket (nyáron még 77000 Ft-ért).
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
Ha a hordozhatóság nem számít annyira akkor a legjobb választás 4G lefedett helyen a Huawei B 818 4g router ? -
y2K_o
csendes tag
válasz
donjohnson #93237 üzenetére
Gondoltam rá, de nem próbáltam végül. Sajna nem vagyok előrébb, ha 4g-n működne és azzal sem, ha újraindulgatna. Bármelyik eset csak megerősítené, hogy van egy rossz routerem. Egyébként csodálkozom, hogy itthon nem nagyon beszélnek erről a csodáról miközben lengyel, német, arab, orosz, kínai, stb fórumok tele vannak a problémáival.
-
y2K_o
csendes tag
Home Assistant fut a szerveren, az okos eszközöknek mindenképp fix ip kell és a zte-n csak 10-et tudok mac-hez kötni. Amúgy sem bízom ezekben a mindent IS egyszerre tudó eszközökben, mindig bridge-ben használtam az összeset egy rendes routerrel.
Saját routernek nem hiszem, hogy baja lenne. Évek óta ugyanazt használom, nem volt akadás bármit kötöttem rá. Csináltam a napokban egy visszaállítást, újrakonfigoltam manuálisan, nem töltöttem vissza backup-ot, de ugyanaz a hiba. Log-ban látszik, hogy elveszti a jelet wan-on, nem csak dhcp problémája van. A zte ilyenkor csinál egy full restartot.
Csak alap dolgok vannak állítva a routeren, nem okozhat problémát. Fix ip-k, néhány port forward és ddns. -
y2K_o
csendes tag
Sziasztok! 3 hete üzemeltek be egy ZTE MC801A routert 5G-s előfizetéssel. Azóta már történt egy csere, mert állandóan újraindult, de az új is ugyanazt csinálja. Ahogy berakom bridge módba, teljesen megbolondul... Asus/TPlink routerrel, asztali géppel és laptoppal is ugyanúgy viselkedik. Jelentettem újra a yettelnek, ezúttal videót is csatoltam a hibáról. Kértem hogy ha lehet, cseréljék le olyanra ami nem echte kínai. Jött is a válasz, hogy az újnál távfelügyeleten már nem látnak újraindulást, nem cserélik, vigyem be a routert, fizessek 30.000-et és álljak el. Ez azért érdekes, mert az előzőnél egy napra több mint 40 újraindulást számolt össze az ügyintéző, ráadásul most még a videón is látszik dátummal/idővel. Rá is kérdeztem, hogy ha nem látják a rendszerben, akkor mégis mi történik a videón? Azóta sem jött válasz...
Már szemmel tudna ölni az asszony amikor 15 percenként szakad meg a netflix.
Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Külföldi fórumokon nagyon szidják ezt a routert, yettellel nem vagyok előrébb. Eddig egy B525-ös és B818-as Huawei-t használtam évekig, egy percre sem álltak le. Hálózattal nincs gond, 100m-re van a torony, telefonon 1300-al töltök általában. -
TeeJay
félisten
Dél Pesten 19-18. kerületben egyre több helyen láttam elsőként B28-at a már fejlesztett tornyokon.
eNB51-225-114-5950-61 mindet utóbbi pár napban fedeztem fel pedig járok ott sűrűn
Komoly hogy B1 mellé belövik ezt is mindenhol szinte -
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
válasz
torrente777 #93226 üzenetére
Eddig is be voltak kapcsolva.
Illetve most csináltam egy uninstall/install-t és most nem jelentkezik. Pedig ugyan úgy be van kapcsolva, mégsem csinálja. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Pár napja a telóm ( Samu S20Fe ) hívásoknál ezt a Yettel logós feliratot írja ki: "connectivity change false". Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet?
A Yettel alkalmazás fent van a telón. Mi csinálhatja? Másik kérdésem, hogy korábban vacakolt a Volte miatt a teló, nem lehetett elérni, ha be volt kapcsolva. Megvan még ez a probléma?szerk: Letöröltem a Yettel alkalmazást, így nem írja ki. Mi a búbánat lehet, mi miatt csinálja?
-
bociusz
aktív tag
válasz
csernak75 #93219 üzenetére
Hibásan értelmezi a modemből kiolvasott adatokat az app.
A 10738-as EARFCN a Yettel megmaradt 2100 MHz-es 3G blokkja (igazából UARFCN a helyes terminológia UMTS esetén). A hiba onnan ered, hogy ezt a 10738-as frekvenciaazonosítót 4G-s azonosítóként értelmezi és emiatt feltételezi tévesen a Band 32-t.A hivatalos NMHH álláspont alapján amúgy nincs is tervben ennek a sávnak az értékesítése: "4. Tényleges hazai használat [...] A nem polgári célú használatra továbbra is igény van, így ez a sávrész jelenleg nem tervezett MFCN számára."
-
tomp
félisten
-
-
-
p2pp
őstag
válasz
CellWalker #93214 üzenetére
A Digi az mindegy. Nekik úgyis csak 1800 van.
Nálunk a közelben csak a Diginek vannak vitorlái 😃 a tetőn. Beszédre, adatra ebből kifolyólag otthon ha kell azt használom. Yetin már nem értik mit mondok, mert szakadozik. De látszik ez rendesen a Cellmapperen.
Yetin voltam mindvégig a teszt során.
A Tescóban belül van 2 bazi nagy vitorla.
2100 meg ilyenek vannak rajta. De mivel épületen belül van és nem a tetején sajnos. Pedig az sokat segítene nekünk is ha a tetején is lenne. Itt kevés állomás van.
Igen a progi kicsit bekeverte, de a lényegen nem változtat. A 3709 MHz fogalmam sincs honnan jön.
De azt látnom kéne fizikailag is. Azt a 2 tenyérnyi igazi 5G cuccot simán felismerem, ha látom. -
CellWalker
tag
Valami nem kerek ezzel, mert a Diginek és a Yettelnek is ugyanazokat az értékeket mutatja. Megzavarja az appot, ha átkapcsolod a netet a másik SIM-re.
A legközelebbi n78-as állomás tudtommal Dorogon a hidroglóbuszon (eNB 1746), illetve Táton (eNB 1936) van. Persze lehet, hogy azóta kapott az eNB 1979-es, és/vagy az eNB2200-as állomás, esetleg az tesztel, ezeket még nem láttam közelről.
A vizivárosi eNB 1969 már lett fejlesztve, van rajta B1 és B28 is. -
Sziasztok
Létezik hogy, 9. Kerületben van valami karbantartás?
Se netem se térerőm. -
p2pp
őstag
válasz
CellWalker #93192 üzenetére
Az 1969 sincs még modernizálva.
Most néztem.
Se 700 se 3700 nincsen rajta. -
p2pp
őstag
válasz
CellWalker #93208 üzenetére
Nos, ha 5G-t bekapcsolom semmi sem működik.
Semilyen adat nem működik vele.
Lett 3709 MHz. De még sztem csak teszt jelleggel.
Speedtest el sem indul rajta. Errorba megy.
Majd Cellmapperen néha fel-fel villan.
730MHz volt eddig is, de csak LTE 4G, ahogy látom.
Ha kikapcsolom az 5G-t.
Csak 800; 1800; 2100-as frekik vannak.
(Pedig anno volt már 4CA is a 700, 800, 1800, 2100-al)
Most éppen véletlenül pont használható 15/1 elképzelhetelen (Űrgolyhó) 😃 sebességgel.
Ma itt tartunk. Vmi biztosan történik, mert eddig
az a 3700-as sáv itt [kép] nem volt sehol sem. -
4Grider
nagyúr
válasz
CellWalker #93208 üzenetére
Egy darabig le szokott menni néha minden készülék 2G-re még az új bázisállomások között is, főleg ha belóg egy régebbi/modernizálatlan bázisállomás a vételkörzetbe. A Velencei-tavon bő egy hónap volt, hogy megoldják a cellák finomhangolását.
-
p2pp
őstag
válasz
CellWalker #93192 üzenetére
Az itt mindegy, mert a város másik vége.
Ami nekünk mindegy. -
tomp
félisten
S1 és S2 összesítve az 225Mbps lenne mert B7+B1->30MHz->alap modulációval 225Mbps.
De az egy dolog, hogy CA-ba összefogja a 4G bandokat 5G közben. Az pedig egy másik dolog, hogy használatban van e. Van készenléti és aktív CA! Egyiknél összefogja de nem használja csak az első bandot, a másiknál ténylegesen használja is.
Otthoni nethez adott ZTE modem is mutatja, hogy sok CA van 5G közben de NEM használja.Nekem a OnePlus írja, hogy LTE-CA_NR de csak 1band van 4G közben, itt a 5G-hez kapcsolást jelzi. Azaz ha a bázis engedi akkor az internetnél az 5G band mellett a 4G bandot is használhatja. Így tudtam tavaly nyáron 1,7Gbitet mérni. 1,5Gbit ment N78-on, a maradék pedig B7-el jött. De ezt bázisonként lehet tiltani.
-
Sofian
őstag
válasz
burgatshow #93201 üzenetére
A csomópontok nagyon nem akarnak menni nekik...
M0-M7 csomóponton is visszazuhanok edge-re évek óta. (Galaxy S20+) Még egy B28 sincs -
martonl
senior tag
válasz
burgatshow #93201 üzenetére
Szerintem sima ügyfélszolgálat. Helyszínek és időpontok megjelölésével.
-
MadMancs
veterán
Szerintem is.
Nekem is S21 ultra van, Székesfehérvár, 4CA is szép eredményeket hozott, illetve N78 önmagában is (5G ON/OFF). De nem adódtak össze a dolgok. Illetve NR mellett felépült a CA, de amint komolyabb adatforgalom (pl speedtest indult) CA bontódott, és maradt NR + B3 (ha jól emlékszem). Pár hónapja volt, lehet rosszul emlékszem. De valami ilyesmi volt a történet. :) -
burgatshow
veterán
Hol lehet jelezni lefedettsegi gondokat? Megorulok, hogy ahol korabban volt rendes net ott most leesik a telefon Edge-re, meg 3G sincs. Allandoan megszivom ha kocsibol telkozok:
- M0-M31 csomopont
- M0 - Rakospalotai hatarutEzelen a helyeken tutira nem volt korabban gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egér probléma
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest