Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg hogy az új Telenor OtthonNet-et milyen frekvencián szolgáltatják vidéken? 800 Mhz B20-on is megy? Nálunk jelenleg csak ez van (ez pedig ugye közös frekvencia a Telekommal így nem tudom mennyire engedi meg a Telekom hogy leterheljék, így is eléggé terhelt itt ez a 4G sáv).
Vagy esetleg B3 1800 Mhz-et fognak "felkapcsolni"?Jött ma egy szórólap tőlük, de a weboldal szerint még nem elérhető, az ügyfélszolgálat szerint pedig valószínűleg hamarosan elérhető lesz..
-
Vasi00
csendes tag
válasz
tibor23 #83395 üzenetére
Nekem mondjuk elég aggályos hogy az otthon és a munkahely között több ponton is működésképtelen. Illetve munkahelyemen vagy a pincében egyáltalán nem működik. Telekomnál valahogy ilyen gondok nem voltak. A lefedettségi térkép szerint beltéren kültéren is jónak kéne lenni. Pláne ha olyan helyen nincs net ahol mondjuk kéne a mobiljegy miatt.
-
tibor23
senior tag
válasz
Vasi00 #83383 üzenetére
Ilyen kérdésekre nem adható korrekt válasz. Ott van a lefedettségi térkép, amire 95%-ban lehet adni. Szolgáltatás minőségében lehetnek eltérések, de ez megint nagyon-nagyon felhasználó és telefon függő.
Alapvetően nagy átlagban mindhárom szolgáltató ugyanazt hozza. Hol és miben az egyik jobb, valamiben meg a másik és harmadik. A Telekom egyáltalán nem jobb minden téren, sőt... Árban pl. a flottás Telenor a legjobb, de minimális használatra a Domino. Ha speciális igények vannak akkor össze kell hasonlítani mindhármat egy feltöltő kártyával.
Ha pl. xy munkahelyen, lakásban vannak "lyukak", de onnan kilépve már az egész környék ok, az speciális igény. -
-
törölt tag
Sziasztok,
Ha lesz majd eSIM a Telenornál is, akkor vajon várható, hogy kártyás csomag mellé is igényelhető lesz, mint a Vodánál, vagy csak előfizetősöknek? A Telekomnál még ahogy nézem mindig csak előfizetéshez igényelhető sajnos. -
AsusBoy
senior tag
Szóval nekem az IOS 15.0.2 verzió van fent,
Telenor HU 47.0 verzióval.Akkor ezzel lehet valamit kezdeni , hogy megjavuljon a mobilnetem?
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #83390 üzenetére
A béta 3 bugos. Telefonálási gondok vannak vele. Össze vissza működik a telefon saját kihangosítója és időnként eldobta a készülék a hálózatot is. Nekem a CarPlay bug miatt volt fent, de a 15.02 javítja azt is, így vissza is mentem tegnap este a hivatalos kiadásra.
-
martonl
senior tag
válasz
Vasi00 #83383 üzenetére
Válasszuk ketté: a lefedettséggel nincs gond, a mobilnettel már sanszosabb. Tehát előfordulhat, hogy akár max. térerőnél is a mobilnet sebessége értelmezhetetlen túlterheltség miatt.
Dualsimes telefonnál előfordulhat a térerőkijelzés eltérés, főleg, ha más hálózaton van a két kártya (2-3-4-5G, úgy értem). -
Vasi00
csendes tag
Sziasztok. Két éve használunk a párommal telenort mert flottásként így megérte. Előtte Telekom volt. Az lenne a kérdés hogy tényleg ennyivel rosszabb a telenor mobilnetes elérhetősége, vagy rosszul emlékszek? Valahogy a Telekomnál nem volt ennyi vak folt és elég bosszantó tud lenni. Illetve az hogy lehetséges hogy dualsimes telefonban két telenor kártya adott pillanatban más térerőt mutat? Az egyik céges a másik a flottás.
-
AsusBoy
senior tag
válasz
szabonagyur #83379 üzenetére
Jelentem 15.0.2 sem oldotta meg a problémát :/
-
szabonagyur
félisten
-
AsusBoy
senior tag
válasz
szabonagyur #83373 üzenetére
Most kérdetrem a Telenoros ügyfélszolgálatot és annyit tudott mondani ,hogy közösen dolgoznak a hiba elhárításában.
Tehát az Apple és a Telenor is ügyködik valamit..
De hát már jó ideje ügyködnek... -
AsusBoy
senior tag
válasz
szabonagyur #83371 üzenetére
De most az Applera kell várni ,hogy kidobjanak egy ios frissítést vagy a telenorra hogy valamit engedélyeztessenek ?
-
AsusBoy
senior tag
válasz
m4tyik4 #83366 üzenetére
Szia!
Ios 15 óta megszünt a mobilinternetem.
Csak azoknak szünt meg az internet akik adatkártyát használnak.
Ha hangalapú simed van és ahhoz van csatolva mobilnet akkor az működik mindenkinel.
Sajnos nekem csak adatkártyám van és nulla internet.
Telenorban mondták, hogy tudnak a hibáról és azon vannak, hogy minel hamarabb elhárítsák.Ios 15 valamit nem tartalmaz és így nem képes kezelni az adatkártyát
-
m4tyik4
csendes tag
Sziasztok!
Más is tapasztalt olyan hibát, hogy az iOS 15-re frissítés után a telefon (iPhone XS) csak a 3G hálózatra csatlakozik? Már újratelepítettem, illetve manuálisan is konfiguráltam a netet?
Telenor, természetesen.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok!
Készülékbiztosítással kapcsolatban tudnátok tapasztalatokat írni?
-
PBA
aktív tag
A Telenor hálózatára elmondható, hogy többé-kevésbé jobban terhelt, mint a Telekomé. Nyilván ez a nagy számú flottás korlátlan mobil netből fakad. Értem a stratégiát, mivel így lehet a legtöbb nyereséget kihozni a hálózatból, nem meglepő.
A terheltségen túl viszont van egy érdekes jelenség, ami bosszantó tud lenni. Valós idejű videóátvitelhez használunk úgynevezett bonding eszközöket, amelyekben párhuzamosan üzemelnek Telekom, Telenor, Vodafone SIM-ek. A Telenor kártyák esetében az adatforgalom időnként teljesen megáll pár másodpercre, majd megy tovább minden. Ugyanez a másik két szolgáltatónál nem fordul elő.
Nem modem probléma, és a modem fixen kényszerítve van egy adott bandre 4G-n, tehát nem vált frekit, stb. Olyan, mintha a torony mögötti betáp állna meg pár pillanatra, vagy a core hálózat, vagy nem tudom. Budapesten minden helyszínen ezt tapasztaltam. Minden esetre nagyon fura jelenség.
A másik, hogy tömegrendezvények esetében elsőként a Digi, utána a Telenor, majd a Vodafone hálózata adja meg magát, a Telekom pedig egész stabil szokott lenni, nyilván a sávszél ott is leesik, de nem tűnik el a hálózat, nem áll meg teljesen az adatátvitel. Nyilván ez a saját tapasztalatom, másnak lehet teljesen más is. Plusz az én felhasználásom viszonylag egyedi, kevesen használják a mobilhálózatokat videóátvitelre. Mégis, stabilitás és kapacitás tekintetében érdekesek ezek a tapasztalatok.
Végül a roaming kérdés, na ezen a területen szintén akadnak problémák...
-
4Grider
nagyúr
válasz
7Heads Drago #83362 üzenetére
Az előtted lévő hozzászólásban a lényeg. Kecskemét környéke a Dunától keletre van, ergo a B20-hoz nagyvárosokon kívül csak a Telekom tud hozzáfogni másik frekvenciát. A Dunától nyugatra ez pont fordítva van. Ráadásul a Telekomnál nincs korlátlan, routerbe való mobilnet, a Telenornál meg van. A routerek mögött pedig x db fogyasztó van, tehát a jóval nagyobb sávszélesség igény miatt logikus, hogy a Telenornak jobban terhelt a hálózata.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Nálunk most lett 2 sim is Telenoros. (fél éve) Nem vagyunk tőle elszállva. Még szerencse hogy csak 1 évet kellett vállalni rá. A Telekom-mal lényegesen megbízhatóbb a net és a hívás is.
Nem gondoltam volna hogy ennyire markáns lesz a különbség a szolgáltatók között. Ami érdekes hogy pl munkatárs teloján a Telenoros sim fullon jelzi a 4G-t és közben meg über lassú. Ha meg telekomos sim-ről osztok rá netet nincs vele semmi baj. (a gyorsasággal) A lányom iPhone-ján már előfordult hogy a város központban se megy a net. Kecskemét és környéke pedig sík vidék ahol a terep viszonyok se nehezítik a vételt. Nem értem az egészet. -
Landsmann
addikt
válasz
TeeJay #83358 üzenetére
Itt keleten szinte semmi fejlesztés nincs, ami mégis az inkább nagyvárosban. Én azt látom, hogy a cég nem is törekszik arra, hogy a 4G-t a saját hálózatán biztosítsa az előfizetőknek a keleti országrészben. Nyilván ki van számolva, hogy egy új bázis/antennarendszer telepítése vagy a Telekomnak fizetendő díj az olcsóbb az elfogadható (az más kérdés, ez alatt ki mit ért) minőségű szolgáltatás nyújtása érdekében. A hanghívás rendben is van, de mobilnet már lehet gázosabb, hiszen itt nincs CA. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy a 3G lekapcsolásával és az 5G terjedésével a keleti rész is kap saját 4G-s lefedettséget. Vajon nyugaton mi a helyzet a Telekommal? Ők fejlesztenek vidéken is, vagy csak a nagyobb városokban, turisztikailag sok embert vonzó területeken?
-
4Grider
nagyúr
válasz
attiati #83351 üzenetére
Alapesetben kapsz egy EU roaming üdvözlő sms-t. Abban le van írva, hogy mi vonatkozik a te előfizetésedre.
Pontosabbat a céges kapcsolattartód tud. Nálunk pl. hiába korlátlan itthon a csomagunk, az EU-ban belföldi, hálózaton kívüli percdíjjal telefonálunk minden EU-s és hazai irányba. -
TeeJay
félisten
B7 20MHz lenne jobb csak ugye panel telep gondolom ahol rálátnak a toronyra ott jó lenne a többieknek pár emelet beton alatt meg semmi.
B3 1800-on mondjuk simán átmegy a betonon mert az erkélyes oldalunk felé van a torony és a másik oldalon is jó a térerő
Vidéken szerinted fognak B20 mellé bármit bővíteni? Ahogy nézem szüleimnél Eger mellett Telekom hálózat csak B20 van semmi más, Egerben van 1-2 torony ahol van B3 is de amúgy csak B20 szinte. Vidék nagyon le fog így maradniB28 700MHz erre jó lenne azért
-
tomp
félisten
válasz
TeeJay #83354 üzenetére
Nem!
B1 nem lehet 20MHz mivel nincs annyi!
B3(20MHz)+B7(20MHz)+B1(10MHz)+B20(10MHz)
Sajnos nálam Android 12-vel megszűnt a band választóm így nem tudom magam állítani a bandokat. Szerencsére egészen ügyesen kezeli a konfig a bandokat. Remélem ha az USA T-Mobile-nál is megjelenik az android 12 akkor visszakerül a band választó(android 11-ig egy "TMO" teszt app volt megtalálható a rendszerben aminek a része volt a bandmode select menü)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest