- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A karcsúság ára
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #79049 üzenetére
Meg is találtam, teljesen ON, mert a Telenor mutatja be, hogyan történt a 900 MHz-es sávátrendezés, hogy egybefüggőek legyenek a mobilszolgáltatóknak a frekvencia használataik.
[link] -
radio100jozs
őstag
válasz
#44932096 #79043 üzenetére
Nem biztos a Digi sávja sem ott, mivel az NMHH kezdeményezhet frekvencia átrendezést (van ennek hivatalos neve, de most nem ugrik be). Ekkor minden használóval összeülnek, és megállapodhatnak, hogy pont az ilyen hézagok miatt ne legyen töredezett a frekvencia használat. Ezt a cserét egy előre eltervezett ütemben lehet végrehajtani, és nem példa nélküli hazánkban, mert volt már ilyen, az 1800-as vagy a 900-as blokkban. Akkor került a Telenor az un. E-GSM sávba teljesen a 900-as készletben, és még készülék cserék is voltak, akiknek csak a klasszikus 890 MHz felett tudta a GSM-et használni a telefonja. Az E-GSM sáv az a 880-890/915-925 MHz. Tehát a Digi is változhat, és technikailag ez nem egy nagy történet, nem kell semmit sem átszerelni, az íróasztal előtt a képernyőn meg a számítógépnél ülve távolról végrehajtható.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Ice&Lime #79047 üzenetére
Lehet online és személyesen is.
Lemondani pedig a 1220-on is le tudod, ha számlás csomagot veszel, akkor egyhavi előleget kell befizetni, de ez valószínűleg az utolsó számládat fedezni is fogja. Ha a 1220-on szeretnéd lemondani, mindenképpen állíttass be egy jelszót az ügyintézéshez. Természetesen üzletben is le tudod mondani, de szerintem egyszerűbb a CC. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Viktor0610 #79046 üzenetére
Köszi!
Annyit még tudnál segíteni, hogy ezt lehet-e online vagy személyesen kell bemenni telenorhoz, illetve lemondani majd hogyan kell. -
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Most kb. 2 hónapra internet nélkül leszek. Van telenornál olyan, hogy a mobiltelefon kártyára lehet kérni csak 2 hónapra mobil internetet, aztán már nem fog kelleni. Köszi a válaszokat! -
bociusz
aktív tag
válasz
#44932096 #79043 üzenetére
Még nem került fel az NMHH oldalára a határozat, abból fog kiderülni.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #79041 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy ki nyerte a "darabolt" 1800-as sávot? Arra gondolok, hogy a digi pozíciója fix (1725-1730) azt nem tolják 5MHz-cel feljebb azért hogy valakinek egyben legyen a 20MHz-es blokkja, és a digi sávja alatt 15MHz van. Vagyis valaki két darabban kapja meg a 20MHz-et 1800-on.
Eddig a voda sávja volt a digi alatt. -
bociusz
aktív tag
válasz
radio100jozs #79041 üzenetére
Minél alacsonyabb a frekvencia, annál drágább. Már a kikiáltási ára is duplája volt a 900-nak, mint az 1800-nak. (dokumentáció 14. oldal 2.2.1)
-
radio100jozs
őstag
Még egy dolog kiderült a cégek saját közleményeikből, hogy Telekom 44,28 milliárdot, a Vodafone 49,1 milliárdot, a Telenor meg (NMHH szumma 150,2 milliárd) 56,82 milliárdot fizet. Ez újabb kérdés, hogy ennyiért megérte a kicsivel több 900 MHz-es blokk?
Amúgy érdekes, hogy ugyan annyi frekvenciakészletért a Vodafone többet fizetett 600 millióval, mint a Telekom.A telenor az egyedüli, aki nem adott ki még sajtóközleményt.
-
4Grider
nagyúr
válasz
radio100jozs #79039 üzenetére
Nem is kötik az orrunkra. A meglévő spektrumban azonban még maradnak tartalékok ezután is (ahogy eddig is bőven voltak).
-
4Grider
nagyúr
válasz
radio100jozs #79036 üzenetére
Maximum marketing értéke lehet annak, hogy egy szolgáltató az előfizetések számát tekintve hanyadik egy országban, annak sokkal nagyobb szerepe van, hogy mekkora profitot tud letenni az asztalra. Engem befektetőként nem érdekel az, hogy hány emberen keletkezik a profitom, csak az érdekel, hogy a banki kamatok hányszorosát és milyen stabilitással termeli a befektetésem.
-
bociusz
aktív tag
válasz
radio100jozs #79032 üzenetére
700-on amúgy az borította meg az egyensúlyt, hogy a 30 MHz duplexből csak 25 MHz-et bocsátott árverésre 5 MHz-es egységekben az NMHH, márpedig az nem osztható egyenlően 3 felé, törvényszerűen tehát valakinek a három közül el kellett engednie. Hogy ezt az erősebb licitkényszer vagy más okok miatt lépte meg a hatóság, csak találgatni lehet.
-
radio100jozs
őstag
válasz
4Grider #79034 üzenetére
Lényegében befagy a piac, ami érthető is, mert a népesség is adott, sőt csökken, így már egy telített piacon maximum egymástól lehet elszipkázni. Persze kérdés, hogy akkor a Telenor belenyugodott abba, hogy a Voda miatt lecsúszik a 3. helyre? A Digi még aprópénz csak, és az is marad még jó darabig, így ez nem sok vizet zavar. A Telekom meg szintén stabilan tartja magát. De a majdani kitalált, mire jó 5G kérdés megválaszolása után lehet még sok sok tízmilliónyi gépezet a mobilhálózatra, na ott lesz majd nem mindegy mennyi a frekvenciakészlet. Így érthető a jobb terjedés, okán miért pályázott ennyire a Telenor a 900-as sávra, de ez számomra továbbra is inkább a 700-ason megszerzett legkisebb szelet miatt van.
-
4Grider
nagyúr
válasz
radio100jozs #79033 üzenetére
A 700-as sávra tudjuk melyik hazai szolgáltatónak van igazán szüksége, ők be is vásároltak belőle.
-
4Grider
nagyúr
válasz
radio100jozs #79032 üzenetére
Így van. A hazai piacon nem sok profitot hoz a növekedés, a konkurencia is a drágább flat csomagokra alapoz.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #79030 üzenetére
Amúgy ez egyértelmű lecsúszás a Telenornak, ha azt is számba vesszük, hogy a 2020 tavaszán tartott árverésen a legkevesebb 2*5 MHz-nyi lett a 700-as frekvenciából, és a 2100 MHz-es sávban meg semmit nem vásárolt meg. Ezzel a frekvenciakészlettel a Telenor lett a legutolsó a 3 nagy versenyében. Látszik, hogy a jelenlegi tulajdonos a maximális profit megszerzésére és a költségek minél nagyobb lefaragására helyezi a hangsúlyt, és nem számol érdemi növekedéssel a társaságnál.
-
4Grider
nagyúr
válasz
radio100jozs #79030 üzenetére
Mivel nem változik az általa használt 4G blokk mérete, így semmi sebességbeli változás nem lesz. A 900 MHz-ért nem véletlenül fizetett.
-
bociusz
aktív tag
Lezárult a 900 és 1800 MHz-es frekipályázat
A Telenor 1800 MHz-en a jelenlegi 2x30 MHz-ből csak 2x20 MHz-et tarthat meg (tehát pl. a tavaly a Balatonon bekapcsolt kiegészítő B3 cellákat le kell majd kapcsolnia), 900 MHz-en viszont a jövőre lejáró 2x9.8 MHz után 2x13 MHz frekivel tud majd gazdálkodni. -
-
leslien
nagyúr
válasz
Viktor0610 #79025 üzenetére
nem mivel vártam,h visszahívjanak a logisztikai osztályról vki adjanak egy csomagszámot... hivtak mint te engem....mert a Posta csak akkor tud utána nézni... szóval Telenor lesz a hibás... miért csináltak még egy számlát?
-
-
-
Tomi0703
addikt
válasz
Viktor0610 #79012 üzenetére
Koszi.
Valami elallasi nyilatkozatot vagy ilyesmit kell vinnem? -
leslien
nagyúr
válasz
leslien #78996 üzenetére
na folytatódik a story... sajnos szépen át lettem b@szva..
Telenor szemét módon belehazudik a pofámba..
azt mondták,h Ők kiküldték a telefont biztos,. és ma megint csináltak egy számlát ugyanarról a telefonról .. minden stimmel a számlán csak a kiállítási dátum és számlaszám nem..
szóval háttér csoportól várok visszahívást és ügyfél megtartása címen vmit... 16 éve van ott édesanyám én meg 21.. de mind2 öregek vagyunk bohócnak...
ja és még mindig nincs hír a telóról viszont már van 2 db számlám...vicc -
-
d.beni
aktív tag
válasz
Viktor0610 #79019 üzenetére
Holnap után. Mert holnap még elő lehet rendelni
-
-
d.beni
aktív tag
válasz
Viktor0610 #79017 üzenetére
Pontosat akartam
Mert Hardveraprón el vannak szállva az árak, ezért gondolkodóba estem, hogy jobban járok ha megveszem a telenortól. -
-
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja megmondani mennyibe lehet előrendelni a Samsung Galaxy S21 Ultrát dolgozói flottás előfizetésre? Telefonon nem tudják megmondani, csak személyes ügyfélszolgálaton... Oda viszont csak akkor mennék be ha tényleg érdemes áron van. -
adam1400
tag
a telenoros barion felület sem jó. nem lehet fizetni online, így be kell menni telenorba. otp visásnál van ez a gond, de ahogy hallom nem egyedi: mávnál, kajás oldalaknál sem müködik. nálam be van állítva a 2 lépcsőzés, telekód. az otp csak annyit mond, hogy nem náluk van a hiba....
-
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Akarhogy keresem a Telenor oldalan nem talalom a 14 napos elallast. Csak 14 napos cseregarit. Igazabol arra lennek kivancsi, hogy netrol rendelt termeket uzletbe visszavihetem-e? Valamint ott vissza is adjak a penzt?
Telefonrol van amugy szo, egy osszegben fizetett, feltoltokartyasan vasarolt. -
4Grider
nagyúr
-
szabonagyur
félisten
válasz
bigdady #79006 üzenetére
Elvben nem lehet belőle gond, mivel ha nem tudja levonni akkor nem kapod meg a kedvezményt sem amit ez a 1000 Ft időszaki díj jelentene.
Telenornál nem tudom lehet e neten indítani a függetlenítést vagy sem, ez az oldalukon fent kell, hogy legyen.
Egy jó tokkal amúgy simán bevállalnám ha kéne most teló ilyen áron. Előlapon talán a touch id-nál látszik, hogy arany ha jól tudom máshol semmi ilyen jel.
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabonagyur #79005 üzenetére
Igen csak az. Vagyis ha nem töltöm fel nincs is időszaki díj sem és függetleníthetem is? És azt hogy?
Igen az volt csak de kislánynak leszés el is fogyott pár darab lehetett csak
-
bigdady
nagyúr
Hali
Vettem online egy iphone-t Hello Kártyás 2in1 S perc + net kártyával hűség nélkül.
Két kérdésem van:
1. Hogyan miből vonják a havi 1000 Ft-ot? Számlát kapok ilyesmi? Hogy lehet megszüntetni, ne is aktiváljam majd? Havi díjas nélkül akartam csak félre nyomtam
2. Hogyan tudom kérni a függetlenítést? Nem lesz gond az első pont?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Viktor0610 #78980 üzenetére
Email címre is írtam nekik amit megadtak csak sajnos nem érvényes
-
viktorhu
veterán
válasz
Viktor0610 #78997 üzenetére
Mondjuk ha a feladáskor a vevő kap értesítést a tracking számról, az már elég jó alap ahhoz, hogy legalább tudja, mi történik a csomagjával.
Nekem üzleti flottánál valamelyik futár hozta, talán DPD vagy ExpressOne, de mintha csak a futárszolgálat sms-ét kaptam volna, hogy hozzák a csomagot, de pl. a logisztikai ticketben nem volt benne a szám.
Nemzetközi webáruházak csinálják, hogy megjelenik a rendelésben a nyomkövetési szám, szerintem ez sok terhet levehet az ügyfélszolgálatokról, és a vevők jó részét is megnyugtatja, ha látják, hogy úton van az a csomag, csak várni kell még egy kicsit.
-
4Grider
nagyúr
válasz
leslien #78998 üzenetére
Mert a legolcsóbb és legdrágább logisztikai szolgáltatók között nagyjából kétszeres árdifferencia van. Tehát aki havonta milliókat költ az olcsóbbikra, kétszeresét fogja költeni ugyanazokkal a csomagokkal a jobbakra. Mi webáruházakat üzemeltetünk, ahol az egyik legnagyobb költségtényező a logisztika. Komoly versenyhátrányt okoz tehát a minőségibb logisztikai partner használata. Mindamellett bevezettük prémium (tehát fizetős) szolgáltatásként a drágább logisztikai partner kiválaszthatóságát a webáruházban (egyébként nálunk 20e Ft vásárlás felett (a vásárlónak) ingyenes a házhozszállítás MPL-el vagy Express One-al), a plusz 1000 Ft-ért a vásárlók 0.1%-a, tehát egy ezreléke választotta ezek helyett inkább a prémium szállítót. Ezek után nem volt érdemes vele a szerződést fenntartani. A mi tapasztalatunk (napi 1-200 csomag feladása mellett) az volt, hogy a két három betűs (nem MPL) logisztikai partner volt a legmegbízhatóbb Magyarországon, velük kapcsolatban volt a legkevesebb panasz. És igen, volt olyan ügyfél, aki helyettük is mást kért...
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H NVIDIA T1200 32GB 500GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Ultrasharp U4025QW Monitor, Alza gari: 2027.11.
- Thinkpad L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe gar
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ThinkPad L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolvasó IR kam gar
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest