Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsteve
senior tag
a nyugati cégeknél is be van kapcsolva a roaming a 2-es zónára alapból ... nincs ilyen megkülönböztetés a legtöbb cégnél, amiről itt szó van... nekem speciel több nyugati kártyám is van, s alapból engedélyezett rajtuk a 2-es.. a Telenor kivétel, hogy tiltható náluk külön is.. sok minden miatt lehetnek sárosak a multik, de speciel a Telenor még az egyik legnormálisabb ilyen téren... a nyugatiakkal összehasonlítva is... a felhasználók egy része viszont nagyon figyelmetlen és felelőtlen...
-
Gerasz
aktív tag
válasz
tsteve #51293 üzenetére
Mi a hülyeség, barátom? Arra próbáltam utalni, hogy ugyan fizetnek egymásnak a szolgáltatók, de ez kizárólag számukra előnyös, kölcsönösen.
Amióta az EU-ban megszűnt a szabadrablás, azóta kiderült, hogy ezek nélkül is el tudnak épphogy, farháton működgetni.
Valóban figyelmetlen voltam és szerencsére nem vág földhöz néhány tízezer forint sem. Szerinted a figyelmetlenség jogalap a lehúzásra. Szerintem meg ez egy zsebtolvaj ars poeticája.
-
asdf_
veterán
válasz
tsteve #51294 üzenetére
Az megvan, hogy a welcome sms beerkezese, megnyitasa es elolvasasa kozotti 15 masodpercben megfelelo halozaton siman le lehet forgalmazni 100 MB+ adatmennyiseget? (jo, lehetne, ha hitelkerettullepes miatt nem koppanna, es jonne a hokozi szamlarol szolo sms/akadne al a roaming limiten/mittudomen)
-
asdf_
veterán
válasz
tsteve #51293 üzenetére
Feneket, amikor valamit tiz-, szaz-, vagy ezerszeres aron szamlaznak ki, ne mondjuk mar ra azt, hogy ok. Persze, aszf-ben benne van, welcome sms-ben benne van, es a juzer benazta el, hogy bekapcsolta a netet, szoval jogszerunek jogszeru, de el ne fogadjuk mar, hogy ez igy rendben van...
-
Gerasz
aktív tag
válasz
tsteve #51289 üzenetére
De, speciel tudom, hogy a roamingoló telekomos albán után is fizet a Telenornak az albán Telekom, ha Budapesten letölti az index.al-t tízezrekért. Mint ahogy a saját példámban a Telenor az albán Telekomnak.
Azonban az extra magas roaming díjak áldozataként beállítani a szolgáltatókat hajmeresztő. Ahogy az is, hogy ezeknek a g*ci gigacégeknek a megregulázása még az EU-nak is egy évtizedébe telt.
-
azbest
félisten
Csak nemrég óta létezik ez az tiltási lehetőség. Az eu roaming változása után lett ilyen. Nem is tudom, hogy más szolgáltatónál egyáltalán lehetséges-e külön tiltani a drága eu-n kívülit (vodánál nem találok ilyet).
A roaming költség limit bekapcsolása védi csak alapból az eltévejedőket (ha jól emlékszem, annak az alapból bekapcsolása az eu roaming változás része volt).Plusz, általában a roaming sms-ek megkapása alapból aktív. Persze ettől még másodpercek alatt összejöhet a 16 ezres számla, amit a roaming határ fog meg, hogy ne legyen több százezres.
Egyébként a beállításoknál 2-3as zóna tiltást ír, szóval lehet, hogy 4-5-6 zónákban így is lehet meglepetés, de azt az általános roaming tiltással lehet kezelni, mert nem szomszédos országok.
-
tsteve
senior tag
válasz
Gerasz #51284 üzenetére
az speciel eszedbe sem jut, hogy az albán szolgáltató felé is penget a telenor igen komoly összegeket? .... finoman szólva is túlzás lenne elvárni, hogy ő (a Telenor) fizesse meg a te figyelmetlenséged árát... főleg annak fényében, hogy fel is készülhettél volna erre, pl. a 2-es zóna tiltásával... a hasonlat valójában úgy áll meg, hogy te (a saját figyelmetlenséged miatt) egy méregdrága hotelben szálltál meg a szomszédos olcsó helyett...
-
Nerd
aktív tag
válasz
Gerasz #51280 üzenetére
Probald meg mindenkeppen!
Regen volt az a szemetseg, hogy be volt kapcsolva alapbol a net, es sokan megszivtak hogy az ujonnan vasarolt, elso okos telefonjuk azonnal elkezdett netrol frissiteni. Mire eszbe kaptak ott is jott a tobb ezres szamla. Ezt be is tiltottak.
Haver megszivta Telekomnal 2008 kornyeken, mire eszbe kapott 40 ezren allt. Addig verte a szolgaltatot, ameddig el nem engedtek neki. Utana par honapra meg globalisan meg lettek buntetve a szolgaltatok, es kotelezve lettek, hogy ne kapcsoljak be a netet alapbol.
A sikeres asztalborogatashoz:
my.telenor.hu oldalon a szolgaltatasok alatt a "Roaming tiltás 2-3-as zónára" a Beallitasok alatt van es nem a Kulfold alatt, ugy mint a sima romaing tiltas. Ez megteveszto blabla...
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Viktor0610 #51285 üzenetére
Mindenesetre furcsa egy hely, ahol jobban látható a szomszéd étterem pincére.
Azbesztnek köszönöm a tanácsot, a többieknek meg az értékes éttermes kiegészítéseket, én most már nem ragoznám tovább. Akik szerint ez etikus díjszabás, azoknak jó youtubozást kívánok a nemzetközi vizeken!
-
-
Gerasz
aktív tag
válasz
dptrsk #51282 üzenetére
Valóban, a hasonlat úgy áll meg, hogy leülsz egy étterembe, megnézed az étlapot (Korfu), majd a szomszéd étterem pincére jön felvenni a rendelést a 140.000 Ft-os sörárakkal (Albánia).
Ilyen tarifák mellett bizonyosan telik komoly jogi osztályra, így biztos vagyok benne, hogy minden jogszerűen zajlik. Csak etikátlanul.
(#51283) azbest:
Köszönöm, hasznos tipp
-
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Korfun véletlenül albán hálózaton 4 Mb netet forgalmaztam, 11.000 Ft értékben. Lehet kérni méltányossági alapon csökkentést vagy nincs értelme és törődjek bele a lerablásba? (Hasonló tarifákért mostanság a rendősrésg viszi el a belvárosi kocsmatulajdonosokat)
Köszönöm
-
-
zseko
veterán
válasz
Viktor0610 #51272 üzenetére
Visszakerestem a szerződésemet, prepaid kártyával vettem a telefonom, egy összegben kifizetve. 180 napos határozott időtartamú szerződést ír, a szerződéskötés időtartamától.
Igaz még nincs beaktiválva a sim, nem használtam, de úgy gondolom jelen esetben ez mindegy, nem ír erről semmit. Sőt, talán így még jobb is, az időpont végével le is jár a szerződés.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #51276 üzenetére
Igen, arra. Bocs, hogy ezt a részt kihagytam.
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #51266 üzenetére
Arról van már információtok, hogy október 24. után a "készülékcsere bármikor" is annak számít, mintha lejárt volna a hűség?
-
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Viktor0610 #51272 üzenetére
Sim only volt. 😁
-
-
Syl
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #51268 üzenetére
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Viktor0610 #51267 üzenetére
Tegnap a kedvedért megnéztem egy prepaid szerződést és ott is írja.
Ha dolgozol, nézd meg.
-
válasz
tothjozsi96 #51268 üzenetére
Emlékeim szerint a csomagban foglalt netet írja az az oszlop.
Fontos, ez a hűség nélküli ár, természetesen a számládon már a megfelelő összeg fog szerepelni.
-
tothjozsi96
addikt
Értek mindent!
Sikerült is megrendelnem a telefont, iPhone 7-et rendeltem.
Viszont!A régi csomagról váltottam Blue M-re.
És kaptam is SMS-t hogy sikeres volt a csomag váltás, meg minden egyéb.Pár napja volt számlabefizetésem és most ez a csomag "akciósan" 6690 ft.
Van egy diagram ami ezt mutatja hogy:A régi csomagom ára 3.000 forint volt, szóval ezt a megkezdett hónapot is ki kell fizetnem az előző csomag árát?
Vagy mi lehet az a megrendelt szolgáltatások?
-
-
-
Syl
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #51261 üzenetére
Természetesen az előtörlesztésnek semmi akadálya. De nem lehet "kerek számot" fizetni. Pontosan az X havi törlesztőt. Érthetőbben: ha pl. a havi törlesztő 6321 Ft, akkor nem tudsz 20.000-et befizetni, hanem vagy 18.963 vagy 25.284 forintot. És nem kalkulálják újra a havi törlesztőt, csak simán annyival kevesebb hónap marad, amennyit befizettél.
Nem tudom mennyire sikerült érthetőre megfogalmaznom -
bedibazsa
senior tag
válasz
tothjozsi96 #51263 üzenetére
Ügyfélszintű regisztráció szükséges ügyfélszintű jelszóval. Régen 6 számjegy volt, most 4. Ha erre emlékszel, hozzá tudod adni a számod és menni fog. Ha nem megy, nincs meg, menj be valamelyik Telenor-boltba és segítenek.
-
tothjozsi96
addikt
-
bedibazsa
senior tag
válasz
tothjozsi96 #51261 üzenetére
Light csomagban 11 havi törlesztőre vihetsz telefont, Blue S-től felfelé 17, kivéve, ha iPhone-t veszel, ott 22 hónap. HelloData-ban mindenre 24 hónap. Ha szeretnéd, bármikor tudsz előtörleszteni, kifizetheted hamarabb is.
-
Syl
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #51259 üzenetére
Nem. Én is lejárt csomagról váltottam újra, telefont hoztam el és csak az első havi részletet kellett befizetni.
-
Syl
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #51255 üzenetére
Persze. Még előleget sem fognak kérni.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
tothjozsi96 #51255 üzenetére
Az attól függ, milyen csomagod van. A jelenleg értékesíthető csomagokkal tudsz készüléket venni - Blue, HelloData, NGEP, GAP, DPI. Ezek vannak mostanában.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Jó ideje előfizető vagyok a Telenornál, viszont szeretnék új telefont vásárolni tőlük.
A régi előfizetésemhez tudok havi törlesztő részletre telefont kihozni? -
bedibazsa
senior tag
válasz
Viktor0610 #51230 üzenetére
Viktor, van, ez a hat hónap igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest