Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave1984
őstag
Yettel lefedettségi térképen vannak problémák.
A kültéri lefedettség hogy lehet rosszabb,mint a beltéri?😀
-
donjohnson
addikt
válasz
hapakj
üzenetére
nem tudom miért van. szerintem bevezetés alatt áll az ipv6 és nem minden hálózati eszközük támogatja. így valahol elakad a hálózati regisztrációs folyamat (amikor "új" telefonba rakja az ember a sim-et). az ipv4-re állítás pedig továbblöki ezen a hibán.
iphone-osok is jöttek már ezzel a hibával, csak ott külön apn konfig fájlt kell (lehet) letölteni egy apple-ös blogról. -
CA64
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
@4Grider Kisebb településen sem esélyes, hogy elég kicsi a terhelés ahhoz, hogy ne legyen vele gond? Nekem anno a Hello Data throttlingolva volt kicsit a népszerűbb frekiken, B3, B1, de B8-on pl. ugyanaz jött, mint speedtesten.
Mondjuk tény, hogy Yettel Prime-mal úgy érzem ez a throttling megszűnt többnyire.
-
Egy visszajelzés a Vodafone XXL-ről [link]:
Én jól befürödtem ezzel a voda korlátlan internettel....
Délután 4-5 között alig tudok egy videót nézni.
ÁSZfben szerepel
Vodafone a Mobilnet XXL tarifacsomag Előfizetőjével szemben az adatforgalom megkezdésekor (0 GB adatforgalomtól) folyamatosan, minden számlázási ciklusban alkalmazza a hálózati erőforrások kiosztásánál az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott Dinamikus szolgáltatásminőség-szabályozást (QoS-t) a 3GPP TS 23.107 számú szabványának és az ETSI TS 123 107 V.9.0.0. szabványának megfelelően (a hivatkozott szabványok leírása elérhető az alábbi internetes honlapokon: www.etsi.org, illetve www.3GPP.org). Ennek következtében a Mobilnet XXL tarifacsomag Előfizetője az adatforgalom megkezdésekor alacsonyabb prioritási szintre kerül, mint a többi Előfizető és a hálózat túlterheltségekor a többi Előfizető nagyobb valószínűséggel fér hozzá a hálózati erőforrásokhoz, mint a Mobilnet XXL tarifacsomag Előfizetője, azaz az egyéb Előfizető a hálózat túlterheltsége idején azonos körülmények esetén nagyobb sebességgel képes adatkommunikációt folytatni, mint a Mobilnet XXL tarifacsomag Előfizetője. Normál terhelésű hálózat esetén a Mobilnet XXL tarifacsomag Előfizetője nincs hátrányosan megkülönböztetve a többi Előfizetővel szemben, ugyanolyan adatsebességre képes, mint az egyéb felhasználók. Szolgáltató az ÁSZF 6. számú mellékletében meghatározott minőségi célértékeket a fenti esetben is biztosítja. -
CA64
csendes tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Én most azt fogom tesztelni, hogy B3+B8 CA-ra állítom, így nappal kicsit lassabb, de stabilabb.
És legalább így éjjel is marad a kb. 40/20 B8-on plusz az 55/4 B3-mon és lesz kb. 90/25-öm a helyi B3 lelövése után is.
Erősen gondolkozom egy Voda XXL csomagon, hogy megnézzem pirosaknál mi a helyzet. Legalább azzal a B20-at is be tudnám fogni CA-ba. -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen 😔 sajnos azóta is ez megy. Naponta én állítgatom át kézzel mobilon a sorrendet, mert az automata erőszakosan erőlteti a B3-at elsődlegesnek, aminek itt a feltöltési sebessége most is csak 0-2 Mbit/s, néha 2-3.
A CA csak látszólagos. Hiába írja a Router (ZTE MC801A), hogy 3-1-20 összevonva. Valójában nem vonja össze mind a hármat már letöltésnél sem. Olyankor a sebesség le 150-160 / fel 0-1 Mbit.Átállítom B20 legyen elsődleges, akkor a feltöltés 40 Mbit/s lesz.
20-3-1 sorrendben letöltésnél összeadja mind a három sávot, de feltöltésnél nem. Csak a B20-at használja és így lesz a net sebessége: le 200-300 / fel 30-45 Mbit.Központilag szabályozzák, korlátozzák az egészet. Ez abból is látszik, ha újraindítom a Routert, akkor az is a B20-at állítja elsődlegesnek (itt annak a legjobb a jelerőssége és a legalacsonyabb a zajszint). Mégis pár perc múlva, néha pár óra után átállítja a sorrendet.
Csatornák tiltását stb megoldottam, de a sorrendre még nem találtam megoldást. Kérdeztem a ZTE gyártótól, ígértek új FW-t, de a sorrend prioritásra biztos nem fognak lehetőséget adni. :\ -
hapakj
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Uh, köszi ez életmentő volt. De miért van? Most került hozzám néhány android telefon és egyiken se ment a 4G. Az elsőnél még azt hittem hibás a telefon, de a többinél már gyanús volt. Mindegyiknél IPv6 volt az APN protokoll beállítás, de IPv4-re állítva azonnal csatlakoztak.
Ezeket a beállításokat nem maga a szolgáltató küldi le? De miért küld le akkor használhatatlan.
Bezzeg a szar iPhonejaimmal sose volt ilyen problémám, mind probléma nélkül csatlakoztak
-
donjohnson
addikt
írhatsz nekik, de kevés esélyt látok rá, hogy egy ember miatt módosítsanak ezen: yettel form előfizetőknek
Krystal_s is küzdött vele, ha visszakeresed a topikban. -
CA64
csendes tag
@tomp #109338 Igen, 20MHz-es és az éjjeli B3 only feltöltés tesztemen látszik hogy 73-mat is elérte simán. De ahogy mondod, nappal inkább 50 a jellemző. A problémám az volt ULCA-val, hogy a feltöltés sokkal instabilabb, mint amikor csak egy frekit használok. A 70-ből meg a 40-ből lesz fel alá 3-110-es feltöltés, hajnalban is, kis hálózati terhelés mellett.
-
CA64
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Éjjel annyira kevesen használják, hogy konkrétan éjfél körül lelövik a B1 és B3 tornyot. Ezzel szerintetek lehet egyébként valamit kezdeni? Vagy yettel elküld a fenébe, mert "a garantált 0/0 így is meg van". Éjszaka nem is működik a B1+B3 CA kombó, csak B3-mon van elég térerő és olyan 50/3 a sebesség. Amit egyébként végképp nem értek, mert valószínűleg egy kisebb falu B3 tornyára kapcsolódom rá ilyenkor, az miért nincs lelőve? -109 körül van ilyenkor az RSRP kb. -85 helyett.
-
-
zoli62
addikt
Az első 5G, amit a szűkebb lakókörzetemben a Yetteltől látok. [link]
-
CA64
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
B1
Ez pedig egy korábbi éjjeli mérés B1+B3+B8 módban, valószínűleg B8 off volt itt is. -
CA64
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nálam a B3 mindig csak 50-60 megabit feltöltést enged, közelében sem vagyok a 100-nak.
Viszont lehet rájöttem miért van mégis a 100 közelében ha összefogom a B8+B3+B1-et.
B3 only
B1+B3
B1+B3+B8
Úgy látszik nálam a B8 nem adódik hozzá mint 3. freki és a B1+B3 kombót használja csak. Pedig ha B3-mat és B8-at összefogom, akkor azok is összeadódnak. -
bociusz
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Létezik feltöltésnél is összefogás, ULCA a neve (Uplink Carrier Aggregation).
Ez pl. egy screenshot egy Mikrotik Chateau 5G-ről B3+B1 ULCA közben:
Egy 20 MHz széles vivő még 64QAM mellett is legfeljebb 75 Mbit/s-t tud, tehát ha 100 Mbit/s-t mértél, akkor valószínűleg ott is volt ULCA. -
donjohnson
addikt
nincs összefogás a feltöltésnél ha ezt írod.
100 mbit/s feltöltés az a b3 (1800 MHz) feltöltési csúcsa. annál nincs nagyon feljebb.
az elsődleges (alapsáv) frekvencia lesz a feltöltési sáv. úgy tudod kikényszeríteni, hogy, először b3 only-ra teszed. aztán pedig b8+b3+b1-re (egyszerre). akkor javarészt a b3 marad az alap (amit a feltöltésre használ), de egy idő után úgyis megváltozik.8-3-1
2+4+4 (10)
18-3
2+4 (6)
38-3-1
2+4+4 (10)
3az utolsó szám 1 sávot jelent, félkövérrel jelöltem. nincs mellette másik szám. nincs összefogás. 1 az a b1, a 3 pedig a b3 sáv.
-
CA64
csendes tag
válasz
CellWalker
üzenetére
Próbáltam és bár 2 összefogásával a minimum sebesség talán picit magasabbnak tűnik, mint 3 sávval, továbbra sem olyan erős mint csak egy csatornán és ott a probléma, hogy nálunk éjfél környékén lelövik a B1 és B3 kombót a tornyon és egy távolabbira csatlakoztat rá, gyenge jellel. Helyileg csak a B8, B28 meg a nagyon gázos telekom B20 marad.
Kérdezni is akartam, erre van valami megoldás? Néha fel tudom ébreszteni a tornyot ha eleget kapcsolgatok, de az nem megoldás. Ezzel tudok panaszt benyújtani a telenor felé vagy esélytelen? -
CA64
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Használtam a cacombos oldalt mint referencia a tesztemhez, bár azt nem értettem mitől függ, hogy melyik feltöltési sávot használja. Mindenesetre annak ellenére, hogy a 8-3-1 kombót csak úgy listázzák, hogy egy csatornás a feltöltése, néha felugrik 100 fölé is, tehát akkor mégis csak össze van fogva? Gondolom én manuálisan a feltöltési csatornákat nem tudom kiválasztani.
-
-
adam1400
tag
yettel otthoni net és a yettel tv címhez kötött? máshol nem szabad használni vagy 10 napig lehet? vagy a tv box az használható akár telekomos nettel is csak a routerben lévő kártyát mérik be hol van?
-
Croft-21
őstag
Nekem miért ezt írja az appban? Az még elmegy, hogy nincsenek számomra ajánlatok, na de nincsenek szolgáltatásaim sem az app szerint?
-
CellWalker
tag
Nemcsak nálad ilyen. Azt kell még tudni, hogy felfele irányban csak két sávot tud összefogni (nem tudok olyan felhasználói eszközről, ami kettőnél többet tudna).
Próbáld ki, hogy csak két sávot, pl. a B1-B3-at engeded neki. A letöltési sebességből bukni fogsz egy picit, de a feltöltésed elvileg javulni fog így. -
CA64
csendes tag
Sziasztok Vettem egy Huawei B818-at, hogy kipróbáljam a CA-t, telefonom kicsit elavult és nem tudja. Papíron remekül működik, speedtesttel alap beállításokkal rögtön 250/80 körüli sebességet mértem. A környékemen minden 4g freki van a B7-en kívül, illetve B20 az telekomos, úgyhogy nem használható CA-hoz.
Problémám az lenne, hogy amint bekapcsolom a CA-t, rögtön ingadozik a feltöltési sebesség fel alá. Ezt úgy teszteltem, hogy elindítottam egy youtube feltöltést és közben babrálgattam a frekvenciákkal, próbálgatva melyik kombó működik a legjobban, figyelve a feltöltési értékemet feladatkezelőben. Viszont akármelyiket próbálom, a feltöltés nagyon ingatag. Hajnali órákban tesztelgettem, úgyhogy hálózati terhelés minimális.

2 vagy 3 freki összefogásával (pl. B8+B3+B1) a feltöltés az kb. 1 és 99mbit/s között ugrál fel-alá.

Viszont ha csak B3-mat használok, akkor stabil 50-60, néha 70 fölé is megy.A jelszintek jók/közepesek bármelyik frekin. Sebesség ezen a B818-on nálam B1-en olyan 120/40, B3-mon 140/60 és B8-on 40/20 általában.
Viszont a feltöltés ezek összefogásával ugrál 30 és 110 között még speedtesten is (ha ugyanezt az ábrát figyelem a feladatkezelőben). Letöltés 200 és 300 között szokott ugrálni.Kissé csalódtam, egy szimpla speedtest kép nem fedi a valóságot. Nem csak sebességbeli, de stabilitás javulást is vártam több freki összefogásával (pl. több szimultán feltöltés, letöltés szál ne zavarja egymást túlzottan), de ott tartok, hogy inkább maradnék egy frekvencián a stabilabb sebesség miatt.
Tudom, hogy az LTE alapból ingatag tud lenni, főleg ha le van terhelve, de erre nem számítottam. Ez nem tudom, hogy csak nálam van-e így, vagy mások is találkoztak-e ezzel a problémával? -
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Yettel otthon net + TV. KB 5 hónapja van meg. A TV-vel nincs gond, azon kívül, hogy néha behülyül a box. A Net eddig kb 180/70 körül mozgott, bőven használható volt.
Viszont az elmúlt 1 hétben használhatatlan. Délutáni / esti órákban nincs 5G, valamint a 4G sebesség is csodás... Itt egy tegnapi kép:
Ennél még a 30/5-ös ADSL is jobb volt... Van-e arról tapasztalat, hogy hűség alatt ezt hogyan lehetne megszüntetni? Vagy bármit elérni, hogy használható legyen?
-
JamesFinn
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Értem. Köszönöm a segítséget!
-
JamesFinn
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
És ezt hogyan telepitem a boxra?
-
JamesFinn
senior tag
válasz
JamesFinn
üzenetére
Beüzemeltem teljesen jó, 5g stabil sebesség, jelerősseg ok. A lokáció volt a probléma.
Viszont még egy orrbarúgás: a yettel tv box nem kompatibilis a netflix appal. Pedig kérdeztem a kiscsajt, erről is : a box teljeskörűen működik, illetve netflixet tudni fogom használni applikációval. Hát nem. Persze erre is a telefonos üsz adott választ. Mindegy netflixre marad a chromecast. (Röhejes, 3 távirányító segítségével lehet szórakozni
) A kislányt meg csókoltatom... -
csernak75
senior tag
válasz
CellWalker
üzenetére
Borsod M. Putnok, a szlovák határhoz közelebbi állomáson továbbra is 10MHz.
-
CellWalker
tag
Úgy látom, a mai nappal lekerült végre a szlovák határ közelében levő Yettel állomásokról a B3 korlátozás, EARFCN1800 helyett immár itt is EARFCN1850 van használatban, az eddigi 10 helyett 20MHz lett a sávszélesség csakúgy, mint országszerte.
B8-ra gondolom továbbra sem számíthatunk, amíg 2G-t üzemeltetnek ezen a frekvencián a szomszédos országban, de már ez is egy érezhető előrelépés, köszönjük.
(Tipp: kedves Yettel, a B7 viszont teljesen üres, és korlátozás nélkül használható, ahogy azt két versenytársad(?) már több helyen sikeresen alkalmazza is
) -
-
JamesFinn
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Lehet költöztetni, 10 napig. A fiam leendő lakásába fog üzemelni, oda ma fogom vinni. Otthon aktiválni, illetve konfiguralni akartam a routert, de a lokáció bekavart. A boltban a hölgyike azt mondta, hogy "megsúgja, bárhol tudom használni" hát nem. Telefonos Üsz szerint hibázott az eladó. Üsz kapcsolta be a 10 napos barhol funkciót, (meglepően intelligens es segítőkész volt, a telekomnál ez nem divat...) és erősen ajánlotta hogy csináljak egy resetet a routeren. Nem használom a yettelt, teljesen ismeretlen terep, telekomnal vagyok. Ma délután feny derül mennyire fog működni.
-
donjohnson
addikt
válasz
trec12
üzenetére
nincs belőve 500-as max letöltésre. attól hogy tiszta rálátásnak érzed, még nem biztos hogy az. illetve függ, hogy mennyien lógnak egyszerre a tornyon. hajnalban méred vagy napközben stb. nekem is sokáig 500-600 körül volt, de találtam egy jobb helyet és most 760 / 79 mbit/s.
másrészt Katicza mért vele jóval többet is: [link] -
-
JamesFinn
senior tag
válasz
csernak75
üzenetére
Pontos értéket nem néztem, mert felrántott a dolog, de gyötrelmes lassan nyitott meg alkalmazásokat, honlapokat. A router indikátorán 3 jelzés világitott. A üsz szerint pont az 5g határán vagyunk, azt mondta az oroszlános körforgalom környékén van a vége. De szerintem miskolcon jó lesz. (Remélem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Windows 10
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- iPad topik
- Ubuntu Linux
- Mikrotik routerek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nekem ez mindenre is elég lenne.
) A kislányt meg csókoltatom...