-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bippeti
tag
Ha nem vagy biztos még abban, hogy mi is kell neked, akár egy használt vázat is megpróbálhatsz, aztán pár ezer kép után legrosszabb esetben túladsz rajta minimális veszteséggel. (Új géphez viszont kaphatsz ún. kitobit, amihez így olcsóbban juthatsz, mint külön-külön.)
Szerintem, amíg kezdő fotós vagy, ne szórd a pénzt profi cuccokra, a belépő szintekkel is bőven lehet "jó képeket készíteni". Ha pedig már kezded majd kinőni, azt biztosan észreveszed menet közben és ráérsz váltani.
Javasolták korábban a D3300-at. Nem tudom, hogy fontos-e neked pl. gyermekek fotózása, de ha igen, akkor érdemes megfontolni a kihajtható kijelzőt, hogy tudj az ő szintjükről képeket készíteni. És akkor plusz egy érv a D5200 mellett, ami alig több, mint a D3300.
Ha már kinéztél egy-két gépet, ami szóba jöhet, akkor érdemes őket különböző fotós oldalakon összehasonlítani, hogy könnyebb legyen döntést hozni.
Pl:
http://snapsort.com/compare/Nikon-D3300-vs-Nikon-D5200/detailed
http://www.imaging-resource.com/cameras/nikon/d5200/vs/nikon/d3300/Ezeken láthatod, hogy melyik tud panorámaképet, vagy jobb képminőséget gyengébb fényben, stb.
-
fanti
addikt
Szerintem is, a tervezett keret feléből már kapsz olyat, ami kielégíti az igényeidet.
És ha úgy hozza a sors, akkor is egy alap váz nem nagyon fog limitálni a fotózásban, obikat meg vehetsz hozzá talicskaszám....
Tudod, vagy két hónapja vettem én is a masinámat, és mivel totál kezdő vagyok, az itteni srácok mondták meg a frankót, és nagyon hálás vagyok nekik, mert ésszerű keretből kijött egy mindenes gép, és hidd el, egy kezdő DSLR vázban is rengeteg tartalék van!
Hallgass az előttem szólókra, kenik-vágják a témát és pont ők irányítottak engem is a helyes útra! -
fanti
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Ne felejtsd el, csak olvass utána a dolgoknak, vesd össze az ajánlott gépeket, döntsd el van-e rá szükséged, megéri-e megvenned. Ha van lehetőséged menj be valamelyik rendesebb fotós boltba (Artwork, Optiform. Ne MM, Edig, mert ott úgysem tudnak érdemben segíteni), fogdosd meg őket, beszélgess az eladókkal, ők azért értenek hozzá. Ne hamarkodd el.
Én a BMW-s hasonlatodat találónak érzem, én is szoktam használni néha. Azt te tudod, hogy kell-e a 7-es, vagy elegendő "csak" az 5-ös is
Az az én magánvéleményem, hogy ennyi pénzt ha nem csikkzsebből vágod ki, akkor - egyenlőre - nem szabad egy olyan hobbira áldozni, amiben nem vagy otthon, nem tudod milyen mélységig szeretnél belemenni. Család, gyerekek, nyaralás, beltérben olyan helyen fotózás ahol egy kompakt elvérzik, ebben nagyon nagy előrelépés a 3-as széria egy univerzális opbejktívvel (a 18-140 ilyen), az 5-ös meg mindenképpen.
-
t_a_m_a_s
addikt
A leírtak ezért kicsit árnyalják a képet. Ezek alapján én azt mondom (ez szigorúan az én véleményem), hogy semmiképpen ne költsd el a pénzt fényképezőre, vagy legalábbis ne most! Ez nagyon sok pénz, és egyenlőre nagyon nem tudod mit akarsz. Throménak igaza van, ettől még nyilván vehetsz DSLR-t, és használhatod akár auto módban is, de ezt megteheted a büdzsé kb feléből is. Pl az említett D5200 + 18-140 minden fotós ismeret nélkül teljesen jó kis családi mindenes gép.
A büdzsé másik feléből meg utazzatok el az asszonnyal, mindenki jól jár -
t_a_m_a_s
addikt
Amennyiben valamelyest bele szeretnél merülni a fotózásba, kicsit többet-jobbat képelni mint az átlagember, odafigyelni az alapvető komponálási szabályokra, esetleg megpiszkálgatni egy picit a képeidet utólag, akkor az egyik jó irány lehet a DSLR.
Amennyiben mindez hidegen hagy, csak a gombot szeretnéd nyomni és jó végeredményt vársz, akkor is lehet DSLR-ben gondolkodni, de szóba jöhet valami milc, és valóban akár egy komolyabb bridge is (bár ezekben annyira nem vagyok otthon, sejtésem szerint árban ezek azért verdesik a belépő DSLR kategóriát).Amennyiben TÉNYLEG rá tudod és rá is akarod szánni a 400 pénzt, akkor szerintem D7100 + 18-140 (335K) és egy SB-700 vaku (85K) a legjobb kombó az általad írt célokra. OK, kicsit túlmentünk... Ha beleszeretsz, úgyis bővíteni fogsz fix(ekkel) stb, ha nem, ez a cucc még nagyon sok évig megállja a helyét.
400-ból lehet kicsit terjedelmesebb cuccot is venni: D5500 + 18-140 + SB-700 + egy 35-ös vagy 50-es fix belefér, Vagy egy D5200 (130K), egy Tamron 18-200 (75K), SB-700, esetleg fixek, és még marad pénzed is...
Ja, amivel számolj még: memóriakártya(kártyák), táska. 20-30 pénz erre is simán el tud menni.energomatt: Egy DSLR topikban mégis mit ajánlanánk?
Aki ide jár az tükröst használ, abban van valamelyest otthon. A milc topikban meg majd ajánlanak milcet, a kérdező meg majd mérlegel, dönt. Bridge témában pl én semmi értelmeset nem tudok mondani. Az utolsó összehasonlítási alapom a jó öreg D40, szemben haver valami komoly Fuji bridge gépével, kb 5-6 éve. Hát ott nem nagyon volt kérdés, de azóta nyilván a bridge vonal is sokat fejlődött...
-
energomatt
őstag
A sógorodnak lehet, hogy igaza van. Általában, ha valaki ebben a topikban tesz fel egy kérdést, többen készpénznek veszik, hogy egészen biztosan arra van szüksége, ami iránt érdeklődik. Lehet, hogy igen, de lehet, hogy nem. Ennek a tisztázása lenne az első lépés. Annak, hogy automata módban, kompaktként használj egy DLSR-t, jó sok pénzért, csupán valamivel jobb képminőségért, pl. kevés értelme lenne.
-
Nem tudom mennyire jöhet szóba a használt piac.
180 ezer körül lehet kapni D7100 vázat.
Hozzá: 35mm 1.8g 40-45ezer.
Valami "általános obi" : 16-85 VR - 80-90ezer
Esetleg ha tényleg csak sötétben vakuzol, akkor egy vaku - Pl : Meike MK910 - 40-50 ezerHa új piac:
D5500 + 18-140 VR = 300
Nikon 35mm 1.8G - 54 -
*Ropi*
félisten
Dióhéjban: a nagyobb elemi pixelméretből adódóan több részlet, jobb tonalitás és kevesebb zaj. Később rázódik be (ugye itt 1.0 a crop factor szorzója, tehát relatíve lassabb záridőket is lehet használni mint APS-C-n) Járulékosan kisebb mélységélesség (ez lehet előny de hátrány is), ami viszont valós hátrány, hogy hamarabb jelentkezik a diffrakció.
A rá való (normálisabb) objektíveken meg látszik, hogy miért drágábbak: a nagyobb szenzor kiszolgálásához nagyobb képkört kell kirajzolni, amihez (főleg fényerős üvegek esetén) jóval nagyobb átmérő szükséges az objektívben lévő lencsesornak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- Goddess of Victory: Nikke
- Honda topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest