- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
Real_Necro #6621 üzenetére
Nem konkrétan D3200 -ra gondoltam, gondolom annyit nem számít ilyen esetben még az sem, hogy Nikon-canon mi egyéb... csak úgy a DSLR -ek modern többsége átlagban vagy valami..
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Real_Necro #6519 üzenetére
Természetesen nem ez lenne a fő profilom, hogy M42-es obiból próbáljak kihozni valamit, csupán szeretnék kísérletezgetni. Találtam ebay-en olyan adaptert, ami bentebb van, mint az átlag. Esetleg olyannal lenne végtelen, vagy ebben az esetben sem? ERRE gondolok. Amúgy D90 lesz a váz.
Előre is köszi!
-
Bazsee71
őstag
válasz
Real_Necro #6521 üzenetére
Kövezzetek meg, de a Canon S5-ösöm nagyon jó volt videóra. Valami ultrahangos motor volt benne, szinte semmi hangja nem volt, mellé sztereó mikrofon. És ez 6 éve.
Én sem használom videózásra a D5000-t, de nem értem tükrösöknél miért olyan nagy misztikum a videó.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Real_Necro #6521 üzenetére
Én is csak 1-2 felvételt szeretnék készíteni.
De a kérdésemre a válasz az, hogy ha arra vetemedtek, hogy videózzatok vele, akkor folyamatos autófókuszt állíttatok be, igaz?
-
válasz
Real_Necro #6476 üzenetére
Az is igen jó ár volt ám!
-
válasz
Real_Necro #6472 üzenetére
280?
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro #6432 üzenetére
hát én abszolúte elfelejtettem, pedig valami rémlett az akkuval kapcsolatban
-
Kleroo
veterán
válasz
Real_Necro #6432 üzenetére
Nem tudom már.
Priviben biztos nem. -
Bazsee71
őstag
válasz
Real_Necro #6266 üzenetére
RAW képeket ugye nem korrigálja a váz (még akkor sem ha ez az opció be van kapcsolva)? Most mentettem le egy rakás képet, mindegyikre ráeresztettem a LR-ot.
-
MC Pite
veterán
válasz
Real_Necro #6263 üzenetére
Dehogy nem érted. Persze, LR-ban 'villám gyorsan' korrigálható, de azért kicsit gyorsabb és kényelmesebb ha már korrigálva esik ki a gépből. Ha lesz egy kis időm rá is keresek egyébként hogy van-e hozzá vmi profil(biztos), a nikkorokhoz meg a 28-75höz sose kellett idáig...
-
MC Pite
veterán
válasz
Real_Necro #6259 üzenetére
Szintetikus teszteket még nem csináltam, sima összevetésen nem látni különbséget.
Max annyi, hogy néha a 28-75 nyitva fura picit, még sose sikerült rájönnöm, olyan mintha bemozdulna picit ami a kis dof miatt furi életlen eredményt hozna (mondjuk a D5100 amúgy is érzékenyebb ilyenre mint a D5K volt). De ez minden 50. nyitva ami ilyen, nem zavar, a 17-50nél még nem volt ilyen.
Mivel nem nagyon szeretem a 'torz' tartományt(főként hogy nem nikon üveggel korrekció sincs) , azok kivételével ahol jól áll a nagylátós nyújtás, kerülöm a 30 alatti tartományt, így viszont kicsit szűk a 17-50, mivel a felső felét használom elsősorban.
Itt a kicsi, fentebb a nagytesó tesztgalériája, de ezeken mondjuk nem látszik több/különbség (2×3 összehasonlító kép van 50mm 2,8/4en, .1.8G/28-75/17-50).Sötétben egy kicsit jobb a fókuszálási sebesség, de a másikat is megszoktam, nem sok a difi. Építési minőség és kinézetben kicsit jobb a FF üveg sztem.
Freddy: Pfü, jó hogy mondod, filmet is kell vennem, idén a FED4 sem marad itthon
Szeretek azért a naggyal is pufogtatni, de elég fénynél nem sok ellenérv van az X10 ellen. Nálunk már majdnem 1%-nyi képet nejem lőtt vele -
Andrew31
senior tag
válasz
Real_Necro #6193 üzenetére
Ha a DB-ra gondolsz, arra én is írtam valamit... Nem is használom, csak 2,5 GB-ig eddig, de jól jöhet néha.
Vagy a gugli lenne pont az a cég, ami máról holnapra megszűnik?Akkor miért ne tehetné ezt egy cég, aminek fizetsz is? Vagy miért ne szűnhetne meg akármikor az egész világ?...
Eperkutyus, ilyenhez nekem is lenne kedvem! Név, cím, telefonszám?
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #6173 üzenetére
Köszi, nézem.
Necro, m3ss: köszi a fikaáradatot.
Igazság szerint a képelősbe még több jönne, azért nem képelek oda, az okát pedig elmondtam, miért ide tettem.
-
laszlo168
senior tag
válasz
Real_Necro #6183 üzenetére
Akkor a fókusz motorral együtt fog forogni? Az baj?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #6180 üzenetére
szépen forog
-
laszlo168
senior tag
válasz
Real_Necro #6178 üzenetére
Olyan kellene ami virágszirom alakú, valakinek nincs eladó véletlen?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #6173 üzenetére
Óóó he a szivem majdnem leállt .... ha' miből van ez ?
amúgy nekem is kellene már venni valami hasonló csecse dolgot csak nagyon fájó dolog egy menetes üvegdarabért vagyonokat kiadni...
Nem tudok olyan Fotósboltot ahol Erzsike vagy Szép kártyát elfogadnának?
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #6153 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy egy új mappát/sorozatot egy adott számláló állásról indítson a nulla helyett...hmmm akkor máshogy gondoltam, és nemtommegválaszolták közben...
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #6151 üzenetére
Szerintem lehet, mert azt írja, hogy új mappában kezdte el menteni a váz a képeket.
Itt a file névről van szó, nem a belső képszámlálóról, ha jól értem a dolgot.
Van hogy a számlálás folyamatos, van hogy előröl kezdi.
Menüben - most meg nem mondom melyikben - ezeket lehet állítani. -
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #6132 üzenetére
Nem értelek titeket teljesen jó volt egy zsömlével a kezemben olvasgatni kutyus szavait
-
válasz
Real_Necro #6113 üzenetére
Ja, azt csak úgy írtam (RAID)!
Csak úgy bónuszként, a válogatáskor az első rostán fennakadó képek még a céges laposra is felkerülnek.
Így azon is van egy redukált állomány.
A redukálással sok helyet lehet amúgy spórolni, a gépen törléssel meg sok időt a válogatáskor. -
válasz
Real_Necro #6105 üzenetére
Én nem xarokzok RAID stb.-kel.
3 HDD a megoldás - legalábbis nálam.
"A" vinyó: a gépben, amin dolgozom vele. Ha fontosabb, akkor az SSD-re is felkerül az adat, plusz a memkártyákat is csak archiválás után törlöm.
"B" vinyó: helyileg ugyanitt, de nincs a gépben, csak a munka ideje után archiválni.
"C" vinyó: helyileg máshol tárolva.
Amikor valami elkészül, az felkerül B-re, ekkor B elkerül helyileg a C helyére.
C kerül B helyére. A archiválásra kerül A C-re is.
Tehát B és C cserélgetik egymást, így mindig van egy példány, ami fizikailag is több 10km-re van.Remélem, érthető volt.
(#6107) Anubis_9: a HDD-ket időnként ellenőrzöm.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #6092 üzenetére
legközelebb falra hányom.
-
pulcinello
csendes tag
válasz
Real_Necro #5841 üzenetére
Kifejtenéd?
Csak lencsés megoldás jöhet szóba, az meg jelentősen ront a képminőségen, vagy mi az oka?
Ha butaságokat kérdezek, akkor bocs... -
pulcinello
csendes tag
válasz
Real_Necro #5836 üzenetére
És ha ajándékba kapjuk az obikat, akkor sem?
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #5820 üzenetére
-> talitopic !!! írtam.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #5818 üzenetére
Azt mondják, megbízhatóbb, hát .. kiderül.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5652 üzenetére
Valóban, technikailag azzal megoldható.
A látogató haddal viszont nem számoltam és cikáztam néhol közöttük, hogy ne legyen köztem és a téma közt senki....
Vagy ezt meg ND szűrővel és nagy záridővel orvosolható, hogy kvázi eltűnnek az emberek a képről? -
MC Pite
veterán
válasz
Real_Necro #5644 üzenetére
Hm, hja, 2014 végére/2015 elejére számolgattam, addigra a mostani 235-240es ára lemegy 200ra, és talán 150-170 körül lesznek használtan... vagy nem
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5619 üzenetére
Várj, az most nem ugyanaz?
szerk: mikor elvette az arcától a gépet, kb fél óra kellett mire visszanőtt az orra
szerk2: bakker, hogy szétdobja a képeket a gúgli. Vannak bennük hibák, most látom csak, de durván kiemeli a web tárhelyről visszanézve
-
Süvi
őstag
válasz
Real_Necro #5577 üzenetére
Még nem vettem meg, csak nem láttam a tartozékok között a Nikon hivatalos oldalán, de lehet csak figyelmetlen voltam.
Köszi
-
siskad
őstag
válasz
Real_Necro #5574 üzenetére
Jaaa. Bocsánat.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #5442 üzenetére
Jaaa, ez az én rizikóm, megveszem ettől még. Nem vagyok betoji..
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #5438 üzenetére
Beszopom.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5402 üzenetére
Nekem nem kell D400
... pláne csak azért, hogy féláron legyen ez az obi
(#5403) Kleroo : pedig nagyon is jó választás egy kezdő kithez szvsz. Sokáig el lehet lenni ezzel az egy lencsével. Egy 24 MP-es szenzorral szerelt belépőben van annyi tartalék, hogy kb ekv 270mm legyen a vége. Remek utazó obi és nincs rajta lock-gomb, tehát nem jön ki a tubus , ha lóg a gép.
Egyáltalán nem nagy. Remélem az én 18-105 obim húzza addig, míg lemegy ennek az ára kicsit emberibbre....Persze várjuk meg optikailag milyen lesz....
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Real_Necro #5382 üzenetére
Nem igazán értem, mi a kérdés a vakus témában?
Ha a rekesz, a gyújtótávolság, és a fókusz síkja is azonos, akkor mindkét esetben ugyan olyan képet kapsz a két különböző objektívvel (mármint expozíció, fókusz és mélységélesség tekintetében).
A fókuszt pedig célszerű a hozzád legközelebbi emberre állítani, ha kellően szűk a rekesz, a mélységélesség megoldja remélhetőleg, hogy a hátrébb lévő másik kettő is éles legyen. Az a variáció neccesebb, amikor középső emberre állítasz élességet, mert nagyobb eséllyel lesz már életlen az előtte álló ember, mint az előző esetben, mivel a mélységélesség hátrafelé "tágabb". -
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5373 üzenetére
Na majd megnézem az obidat és jaj Neked, ha megtetszik!! Tőled kérek kölcsön zsét rá!
Amúgy ne aggódj, a 18-105 nekem olyan szuper átfogás, amit egyik fényerős alapzoom nem tud.
A fényerősség se számít sokat, mert ha nagyon kell ott a 35-ös fix a maga efegynyóccával.Egy kezdőnek egyébként sokat számít az átfogás. Pláne, ha nem is egyszerűen fizeti ki az első szett árát.
Szettben a fenti kitobi kb 50k. Fényerős alapzoom nincs kitben. Alapból meg olyan 100k körül van az ára ha jól sejtem.
Ráadásul mióta van vakum (mármint külső is) beltérben szívesebben használom azt a 18-105-el, mint a fix 35-öt.Én még mindig ajánlom a 18-105 VR-t kezdőknek. Szvsz verhetetlen ebben a kategóriában.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #5353 üzenetére
A vámpírtársam (
) védelmében annyit, hogy nagyon ritka az olyan, hogy bármilyen készülék megvétele előtt elolvassa valaki a manualt. Így esetenként akár 4-5 kézikönyvet is végig kell nyálazni, mire az ember kiválasztja a neki megfelelő vázat, és eközben egy csomó felesleges infón át kell rágnia magát. Gyakoribb, hogy az ilyen jellegű kérdéseket tényleg itt a fórumon kérdezik meg a kezdők.
Szerintem egy kicsit mindenki vegyen egy mély levegőt, vonuljatok be a hűvösbe, stb Így harmadik félként olvasva a dolgokat úgy tűnik, hogy valahogy mindenki ingerlékenyebb egy kicsit.
(#5324) Dr. Akula:
"Milyen paraméterek fontosak egy objektívnek? Milyet érdemes venni ha mondjuk nyaralásnál szeretnék tájfotózni, meg esetleg szobán belül dolgokat?"Olvasd el az obis topic első hsz-ét. Abban nagy vonalakban benne van a lényeg. Ezek után érdemes erről beszélni, máskülönben semmit nem fognak neked azok a számok mondani, amiket majd leírunk.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Real_Necro #5353 üzenetére
Meddig keresgéltél a gugliban, míg ráakadtál erre a képre?
Ez szerintem a legtöbb topik nyitó képe lehetne! Tényleg nagyon kevesen olvassák el azt a "pár" oldalt, legyen szó bármiről (telefon, tv, kamera...), aztán csodálkoznak, hogy nem tudják kezelni az eszközt amit vettek. ...de speciel itt most nem erről van szó, mert még nem vette meg a gépet.(#5355) JohnyBlue: Szerintem majd este beülök a gép elé popcornnal a kézben.
...az a baj, hogy gonoszak vagyunk...de lehet, hogy csak őszinték?
(egyébként volt már olyan, hogy jót írt...)
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #5282 üzenetére
-
válasz
Real_Necro #5282 üzenetére
Ez sem teljes így, mert van lakás, amiben élni kell, de van a lehetőségeket túlvállalva, esetleg nívós környéken vett kertes ház is.
Utóbbi gyakran felelőtlen döntés, anyagi korlátok be nem ismerésének az eredménye.
Az albérletes megközelítés jó, de azért pl. 30 évre hitelt felvenni, nem egyszerű történet. -
fireproof
őstag
válasz
Real_Necro #5228 üzenetére
30-35-ezer. apture markolattal + aksival, kevés garival. de jó állapotú.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #5213 üzenetére
Az volt. De ne linkeld, akit érdekel, megkeres privátban téged vagy engem, és megkapja. Nem akarom, hogy mindenki ezen csámcsogjon...
Bár tudod mit, ha akarod, linkeld.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #5203 üzenetére
Én meg múlt héten majdnem a TV2 ben
kint volt a stáb a strandon és kérdezgették az emberkéket a napozási szokásaikról. Pár kör már az arcomban volt. Így sajnos a riport elmaradt! De majdnem benne voltam a tv-ben
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #5203 üzenetére
Hát, sötét öltönyben nem tűnök annyira kövérnek
.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5154 üzenetére
Szigetelt a váz meg a gombok (D7k, D7100).
D90-nél is az nem? Nem tudom.
Ettől még egyik váz sem lesz vízálló, amit víz alá lehet vinni védelem nélkül.
Én, akár szigetelt, akár nem a váz, akkor is sebesen teszem száraz helyre, ha eső elkezd esni. -
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5151 üzenetére
Tudod, a D90 hőskorában (most ne utálj nagyon
) meg azon ment a nyáladzás, aztán átterjedt a D7k-ra és most a legfrissebb darabon van/lesz a hangsúly. Főleg, hogy szép lassan megy le az ára.
Ez mindig így lesz. Kijön a D7200 és már uncsi lesz a D7k és megkopik a D7100 fénye. -
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5136 üzenetére
Nagyon a lelkedbe tapostak
.
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #5145 üzenetére
Nem is nézem pont ezért. Nem volt időm az időmérőre, megnéztem a polet meg rálestem, hogy mi a szitu, aztán innentől bekaphatják. Mondjuk az idei idény is bekaphatja. Kimi miatt néha megnézem, meg akkor már rálesek a Ferrarira is, de amúgy nem érdekel ez a folyamatos vettel dominancia, ha unatkozni akarok akkor azt máshogy csinálom
-
Andrew31
senior tag
válasz
Real_Necro #5136 üzenetére
Az rendben van, nem rossz az, csak hát olcsóbb lenne a bukta.
A Zéé, nem ilyennel jártok ki?
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #5113 üzenetére
Rég láttam már a RTFM rövidítést a fórumon, ilyen esetekre lett kitalálva
-
flash-
veterán
válasz
Real_Necro #5085 üzenetére
nincs állványom anélkül meg valahogy nem éreztem igazinak az af tesztet azért kérdeztem,
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #5057 üzenetére
Úgy emlékszem, ez tehát D. ACR is ezt mutatja.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #5057 üzenetére
PFFFFFFFF
..
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #5055 üzenetére
70-200-ból én is Sigma OS nélküli, vagy OS-es Sigma vagy VR1. Amit használtam 80-200 nemrég, hülyére volt strapálva + eléggé kontrasztszegény képe van, becsillanni nagyon szeret, úgyhogy annyira nem a legjobb vétel (szerintem még olcsón sem).
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro #5051 üzenetére
Pü. ment
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #4869 üzenetére
Ti is az Árkádban voltatok? Éppen egy párral volt megbeszélésem, amikor megszólalt a tűzjelző. Aztán az egyik biztonsági őr elkezdte nyugtatgatni az embereket: maradjanak nyugodtan, "csak" bombariadó van...
Már éppen kezdtünk szedelődzködni, erre jön a másik biztonsági ember, hogy csak gyakorlat...
Maradtunk...
Még kicsit füstös a fejem, meg fél évig nem kell fodrászhoz menjek, úgy beállt a hajam...
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #4878 üzenetére
Basszics! Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe.
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #4855 üzenetére
nekem par napja jott meg az ilyen terelom. meg nem nagyon probalgattam, de azt latni hogy a beepitett terelonel sokkal erosebb, mondjuk ez nem csoda. majd ha lesz vmi kep vele elmeselem milyen, ahelyett hogy megmutatnam
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #4771 üzenetére
Ismerősömnek múltkor az új astrája kilóméteróráját lopták el... Feltörték, és kiszerelték a kilométerórát, basszus, el sem hiszem...
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #4771 üzenetére
offtopicban valaszoltam...
-
Nameste
tag
válasz
Real_Necro #4691 üzenetére
Vannak olyan képek is. Nem akarod látni!
Vakuval az a baj ilyen alkalmakkor hogy nem lehet észrevétlennek maradni és nem viselkednek az emberek természetesen a gép előtt. Biztos nem mozdulnának be a képek, meg nem lenne zajos de lett pár jó kép köztük így is. Vagy van valami jó tipp vakuzásra?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #4526 üzenetére
Mindig zárt kabátban közlekedem, esélyt sem adok az ilyeneknek. Egyszer éjszakai buszon volt egy eksön, majd elmesélem a legközelebbi palacsintázás közben.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #4448 üzenetére
Vagy valtson Canon-ra
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #4265 üzenetére
Tevét vettél?
Majd szólj, aztán beröffentjük (enyhe képzavar, mert az a disznó).
-
cool13
őstag
válasz
Real_Necro #4278 üzenetére
Tudom, de nem tudtam kivágni már belőle rendesen. Mert akkor meg nincs előtere, az orránál.. Már a fotózásnál kell figyelni erre. Ezek a dolgok azok, amit sok sok kép után tud az ember. Vagy erre születik.
-
cool13
őstag
válasz
Real_Necro #4272 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #4239 üzenetére
Dettó, csak mi nem a Nikon vagyunk
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro #4231 üzenetére
ez te vagy?
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro #4226 üzenetére
áá most agyhalott vagyok, munkahét vége, pörgős meló....nem ér bántani
jót akarok erre csak bántatok
Kutyus az egyedüli <3 -
gab.m
senior tag
válasz
Real_Necro #4175 üzenetére
Nem, de up, ha tényleg szép állapotú.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #4086 üzenetére
Loptam.
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro #3938 üzenetére
használtban emiatt a MM akció miatt megkapod sztem 55-65 között állapotfüggő.
mivel nem VR es az obi, ezért az max 10 et ér a használt piacon, így a gépvázat az MM-ben én 80-ra számolnám. én 69 ért adtam el 2 hete a 2 éveset, de akkor még nem volt MM akció (szerencsére) -
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #3935 üzenetére
Valaki azt írta, hogy nem VR-es az a kitobi....
Nem tudom, van még VR nélküli 18-55, új géphez csomagolva?! -
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #3884 üzenetére
meg velem együtt. ehhez en keves vagyok.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Real_Necro #3884 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, nem akartam vitát indítani a kérdésemmel.
Egy dolog lenne még, ami érdekelne a D5000-rel kapcsolatban: hotpixelekkel hogy áll, mennyire problémás ilyen szempontból a szenzor? Mint említettem, D40X-nél ezzel sok problémám volt, végül nem is használtam.
Ma volt a kezemben egy D3100 és egy D90. Elsővel sem volt különösebb probléma, de utóbbinak volt igazán kényelmes a fogása (úgy tudom méretben közelebb áll a D5000-hez).
-
Viperator
őstag
válasz
Real_Necro #3765 üzenetére
Neeee
Mivel drága az ND szűrő és ezért így gondoltam, hogy egy 77mm-es ND-t veszek és tudok használni a meglévő objektívvel (pl. 67mm) //tervben van a későbbi 70-200 vásárlási szándékom és ennek az szűrőátmérője 77mm-es//
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #3713 üzenetére
Nem igazam volt ? Most sincs napsütés, tiszta felhő az ég
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #3713 üzenetére
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #3706 üzenetére
Ez a D800-as napsütés mi volt? Másodjára írod , de nem ugrik be semmi.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #3702 üzenetére
oké, elhúzunk innen offolni, de előbb még bedobnék egy ontopik kérdést:
Gondolkodom, hogy lecserélném a vázamat. De mit vegyek??? D5100 vs D90??? esetleg D300 vs D7000/D7100??? Kéne valami zoom is, de nem tudok dönteni... Nikkor vagy Tami 70-300??? És meg merjem venni a 35/1,8-at, hogy legyen valami fényerős? Aztán. A vakuval mi legyen? SB600/800/900? Vagy valami olcsóbb Yongnuo?
Olyan bizonytalan vagyok, légyszi segítsetek!Kihagytam valamit???
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #3702 üzenetére
inkább a képelős topicba küld őket-minket, mert ez csak a nikon topicban off...
btw ez a problema mindig felmerül pár havonta szerintem, és mindig arra jutunk, hogy többet kéne mindenkinekk képelni, illetve egy kis vérfrissítés sem ártana...új topiclakókra gondolok
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #3631 üzenetére
... vagy méretezzük lesz D80-ra.....
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #3621 üzenetére
Inkább hozzunk össze egy csülközős-sörözős minitalit mondjuk Dunaújvárosban júliusban (csak ne 20-21-én).
Benne vagyok, csak ne júliusban... Hegyekben áll a munka (hálisten), talán augusztus elejére kifut... Viszont egy szép nyár végi, kora őszi hétvégén szívesen látlak benneteket festői kis városkánkban
-
k!nG
aktív tag
válasz
Real_Necro #3066 üzenetére
Valahogy a hosszu expos kepeim sohasem jonnek ossze vele es a fixnek, mintha egy kulonos varazsa lenne. Igen a 85-on en is gondolkodtam, de most jelenleg nincs ra keretem, hasznaltat meg nem szivesen vennek.
Makrozni igazsag szerint meg nem nagyon szoktam. Sokan mondtak, hogy az 50-es, a Tami melle folosleges, szoval lehet megfogadom a tanacsotokat es inkabb gyujtok mondjuk egy jobb es ujabb gepvazra.
-
gyurma01
tag
válasz
Real_Necro #3066 üzenetére
A 85-el egy gond van, hogy a G-s majdnem 3-szor annyiba kerül. Semmi más baja nincs és jobb mint az 50-es.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Real_Necro #2812 üzenetére
Ha a 70-200 van fent, akkor ne a markolatba csavard, hanem az objektív állványkonzolba.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #2816 üzenetére
Inkább valami pvc lapkát. Bár ezt mutattam Neked tavaly decemberben a minitalin...
Túl hosszú a csavar szára és a menet már rég befeszül, mikor még mindig elforog a fémlap... -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #2812 üzenetére
Én találtam a cégnél kb 1,5 mm vastagságú gumilapot, abból szabtam plusz alátétet, így már tökéletes.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #2326 üzenetére
természetesen nem. úgyhogy már két családi szülinapról is lemaradtam, de van itthon szerencsére egy x10.
nem kell köszi, jövő héten megyek 1 hétre Siófokra, addig valamit kihajtok belőlük.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #2315 üzenetére
szori.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #2309 üzenetére
Pénteken telefonáltam rájuk, vagy még Németo., vagy úton van haza. Hétfőn kapok több infót.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #2304 üzenetére
És Téged miben fog jobban szolgálni egy FF váz?
Zajban jobb leszel ez tény.
D600-at nem fogsz venni a szennyeződés miatt. Feljebb ész?(#2305) kayaman: ne vedd támadásnak, értem én hogy
.
A D400-al csak annyi a "bajom", hogy azt sport meg természetfotóra szánják ha jól értettem amit olvastam.
Na most ok, hogy kap új procit, meg valszeg AF rendszert is ami jobb lesz a D7100-nál.
No de igazán jó sport meg természetfotóhoz nem lesz kevés egy 70-200 vr II f2.8? Szvsz igen. Nem képminőségben.(#2306) zool1: Dehogy, nem veszem komolyan, nem is akarok én itt harcolni ki mit vegyen. Nem az én dolgom
. Azonban D300-at mennyire használod majd arra amire azt kitalálták? Majd kijavítanak, de azt is anno sport fotózásra szánták DX-en.
Ken Roki szerint a D5k is tud jó fényviszonyokban olyan fotót mint a D300. Ok, lehet ezt nem sport fotózásra értette, hanem csak úgy általánosságban...erősen szvsz persze
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro #2304 üzenetére
én meg a d7k-ról nem fogok dx-re. de lehet hogy fénymásolót veszek utána, meglátom.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #2300 üzenetére
szvsz fejeld meg ezt 100-zal és jókedvű leszel
...
(#2301) kayaman: minek?
(#2298) zool1: hagyd már ezt az időjárás állóságot. Egyrészt úgy se fotzol esőben, még szigetelt vázzal se.
Másrészt milyen obijaid vannak? -
atok666
őstag
válasz
Real_Necro #2300 üzenetére
Meg egy
Atok
-
akela91
addikt
válasz
Real_Necro #2041 üzenetére
+1. Bár nem nagyon tájképeztem még, de eddig én is messzi pontra AF. Nyáron viszont fogok, illetve panorámákat is szeretnék készíteni. Arra tudnátok mondani bölcsességeket? Pl. 20%-ban fedniük kell egymást, mivel érdemes összefűzni őket(PS?), stb...
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #2033 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, es a Joe McNelly is, asszem en is megnezem az osszes fotot ezeken az oldalakon ha lesz egy kicsit tobb idom
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #2033 üzenetére
Jó b+
Viccet félre, nem ismertem.. Na majd este. -
akela91
addikt
válasz
Real_Necro #2022 üzenetére
Azt a Tami 17-50-et nagyon kipróbálnám. Azért az nincs egy ligában a 18-105-el, ott már elgondolkodnék az 50-es fix meglétén. Egyébként egy 17-50 nekem tökéletes átfogás is lenne. Nem-nem-nem nem fogok venni, csúnya rossz gondolatok. De most nézem a 17-50-nek -2.7% torzítása van 17mm-en? Az már embörös. (nagyon nem preferálom a lencsekorrekciót, mert rendesen romlik tőle a minőség.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest