- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphy
aktív tag
Memóriakártyából Sandisk ami megbízható, én ezt használom évek óta gond nélkül. Ezenkívül samsung és lexar ami szóba jöhet. Kingstont nem ajánlom. Sebességnél 45 MB/s-nál szerintem nincs értelme gyorsabbat venned ehhez a vázhoz.
UV szűrőnél megoszlanak a vélemények, én használok, de sokan vannak akik ellenzik. Azért is teszem fel az objektívre, hogy védje a frontlencsét is. Ha úgy döntesz, hogy veszel, akkor Hoya hmc uv-t vegyél, annak nem vészes az ára.
Az objektívekhez elvileg tartozékként adnak napellenzőt is, ez nem mindegyikre igaz. A 18-105 objektívhez alapból jár. A 35-höz nem tudom, hogy adnak gyárilag vagy sem.
-
Real_Necro
veterán
"-memóriakártya (Milyen sebességűt, milyen típust érdemes)"
Sandisk jó márka, de használnak itt Samsungot is gond nélkül. Sebességben nekem
Nekem Sandisk Extreme HD Video van."-UV szűrő (mennyit érdemes rákölteni és milyet)"
Tök felesleges ilyenre költened, inkább használj napellenzőt.
"-napellenző (mennyit érdemes rákölteni és milyet)"
Ezt meg elvileg adják obihoz. Te nem kaptál?
-
aleister
veterán
Jók az elképzeléseid. Minden választott cucc hibátlan döntés.
Váznak D5100 vagy használt D90. D5200 szvsz felejtős. Tatyóból nekem SLRC-203-van, abba jó sokáig el fogsz férni.(#5500) Throme:
Látom nem voltál jó valszámból.
A 2 a kedvezőtlen esetek száma, nem pedig a bekövetkezésük esélye.
Ez kb olyan, mint hogy 75% hogy összejön a szex Megan Fox-szal. Én tuti akarom az 50%, ő meg vagy akarja, vagy nem, az 25%. -
k!nG
aktív tag
Vegyel 5100-et es ha mar kevesnek erzed, veszel egy D7k-t vagy D7k1-et.
En D3100-el fogom ezt csinalni. Annyival vagy szerencsesebb, hogy a D5100 sokkal jobb kepminoseg es ISO teren, mint a 3100, emellett ha videozol is, a kihajthato lcd nagyon hasznos, tehat valoszinuleg te nem fogod azt erezni, hogy ez egy nagyon kezdo gep max. a vaz felepiteseben.szerk.: Az is egy megoldas, hogy az objektivparkodat feljeszted abbol a penzbol amit gepvazra koltesz.
-
Throme
veterán
Hááát.
Szóval akkor 2/3 esély van arra, hogy megválsz a most vásárolandó géptől....
Akkor miért nem veszel használt D3100/5000/80/60/3000 gépek közül, ami jobban tetszik és csere esetén mééééég kevesebbet buksz?Másfelől, ha már kacsintgatsz a D5200 irányába, akkor D7k? Ami már olyan mint a D7100 csak olcsóbb....
-
Throme
veterán
Na pont itt van amit említettem.
Nem néztem át tüzetesen, de úgy néz ki megint lesz akció.
Ha nagyon új D7100 kell, akkor ezzel szerintem meg is szerezheted.
Nem akarok a zsebedben turkálni, de ha kifizeted az előleget a 250k-ból, akor marad még lencsére és/vagy egy utazásra zsé. 15 hónap alatt meg szépen visszacsorgatod a gép árát....
SZVSZ!szerk: nem vagyok az emberük, szóval bárhogy döntesz engem nem gazdagítasz
-
flash-
veterán
"Arra is gondoltam, hogy várok még ,amíg lesz használt d7100 és gyűjtök rá, hogy sokáig jó legyen."
Sajnos ez a logika a legtöbb esetben téves,az hogy drágább valami,vagy hogy nem belépőszintű az nem feltétlen jelenti azt hogy több ideig birja, vagy hogy később lesz elavult.
Sok fényképező összehasonlító oldal van,sok teszt ahol minden funkció le van írva részletesen. pl pixinfo.
Én nekem az a tanácsom hogy nézd meg pixinfon hogy azok a funkciók amik hiányoznak a d3100/3200/5100/5200ből a d7000/d7100ban viszont megvannak, azokat mennyire hiányoznának,mennyire használnád őket.
Előfordulhat hogy megveszed a d7100at mert valahol olvastad hogy több a funkció benne mint egy d3100ban,de lehet hogy azokat a többlet funkciókat nem is használnád.akkor lehet hogy feleslegesen költöttél rá. -
imyourfriend
őstag
10x15-höz felesleges még a D7000 is nem hogy a 7100-as. Persze ha mindenképp erre akarod költeni ezt a 250-et akkor vegyél D7000+18-105VR-t. Én mindenesetre nem vennék egy sokkalta jobb gépet, inkább megnézném hogy melyik szolgál ki teljes mértékben és kerül relatíve olcsó pénzbe. Vedd meg a D7000-et ha ettől alszol jól, nekem D90-em van és én is 10x15-be nyomtatok, inkább objektívre költöttem többet.
-
Throme
veterán
Előfordul, hogy van egy két nagyobb hálózatnak 0%-os thm hitel akciója. 8 vagy 15 hónapos lefutással.
Ilyet is érdemes - szvsz - nézni.
Igy megveheted amit a legjobban szeretnél.A D7000-ret tovább tudod használni, mint egy belépő vázat, mert több hasznos funkcióval bír.
10*15 előhívatásra még a jobbfajta kompaktokkal is lehet használni, tükrössel ez egyáltalán nem lesz probléma, akár belépő, akár haladó vázat veszel.
Ebből a pénzből van más lehetőség is persze. Másik gyártó tükrös gépe, de ott a milc is. Ezek mind egyéntől függenek. Kinek mi tetszik. Viszont a nikonnal jól jársz, nem fogod megbánni.
Nézegesd meg valahol a gépeket. Valamint érdemes neten összehasonlítani a vázakat, hogy számodra mely tulajdonság fontos és azt melyik tudja.
Érdemes használtat is venni, főleg vázat, mert azok árai jobban esnek, mint az obik árai.
Jól át kell vizsgálni. Vannak itt a fórumon akik elég sokat cseréltek már cuccokat, biztos segítenek, hogy mire figyelj.... -
Kleroo
veterán
Szia!
10*15-ös méretre a 24MP annyira indokolt,mint Ferrarival a fosánba járni bevásárolni.
Egyébként szerintem jók az elképzeléseid. A 18-105VR átlagos célra verhetetlen ár/érték viszonylatban.
Azt kell először eldöntened,hogy melyik kategória kell.
A D3x00-D5x00 vonal eléggé egyszerű,lecsupaszított konstrukciók. Cserébe kicsik,olcsók,és ha nem önjelölt profi vagy,akkor ugyanott vagy velük,mint a legjobb vázakkal.
A D7x00 vonal egy ideális kompromisszum. Még mindig kompakt méretű,de minden lényeges funkciót tud,így önjelölt profiként is társad mindenben.Én D5100 és D7000 közül választanék. Használtat is nyugodtan vehetsz,egész nagy a kínálat,főleg a D7000-ből.
szerk: esetleg D3100,ha megpróbálnál spórolni inkább. Ha nem nagyon mászol bele a fotózás rejtelmeibe,akkor azzal is pontosan ugyanolyan képet készítesz,mint bármelyik másik korábban említett vázzal)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest