Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Sziasztok!
Haver hívott, hogy van egy ilyen órája (a kisebbik) és volt S9-es telója, amivel használta.
Egy éve vett egy S23-at, most akarta csatlakoztatni az órát és nem tudja. Mindig azt írja, hogy egy másik - gondolom az S9 - készülékhez van csatlakoztatva.Előszedte az S9-et, wearable appban megszüntette a csatlakozást de ugyanaz a hibaüzi az S23-on.
Mit lehet csinálni? Reset az órán? Van rá lehetőség? Segíthet ez egyáltalán? Vagy van más ötlet? Egyáltalán nem értek hozzá, semmilyen samu kiegészítőm nincs, csak tolmácsolni tudok. De köszönöm szépen az összes segítséget.
-
Yogibear974
senior tag
Sajna nekem sem érte meg az 5 évest buhera nélkül. Nemem mostanság a kijelző kezdett ell szaraxani egy gyanítom egy futásos izzadásos sós beázással. (A hátulját már ragasztottam 2x szintén T-7000) Azótta nem érzékel mindenütt. A rizses szárítós módszer részleges javulást hozott, de így eléggé korlátozott a használata. A lünetta nagyrézt off. Középen is halott az szenzoros érzékelő. Lapozás is akadozik. Nem látom, hogy a ragasztás elengedett volna a váz és az óralap között.(szilokon tok borítás) Lehet vele valamit kezdeni? Vagy kijelző csere valami webshopos féle? Csinált már itt valaki ilyet? Köszi. (akár privátban a részletekkel)
-
Sumptuous
senior tag
Igen, sajnos szét kell szedni az egész órát, a hátlapja is ragasztva van, illetve Y csavarok rögzítik, mint az iPhoneok belsejét. Nézd meg, hogy van-e hozzá megfelelő bited.
Én ragasztónak a T-7000-et használtam hozzá, ami látható is a képen. Alkohollal szépen le lehet szedni a gyári ragasztókat (IPA vagy 70%-os gyógyszertári is jó, nekem mindkettő van kéznél, de emiatt nem biztos hogy megéri venni, elvileg más szesz vagy acetonmentes körömlakklemosó is oldja.. )
Érdemes megtakarítani és visszahelyezni azt a kis tömítő gumit is, ami a kijelző és a tok között van.
Az átvezető fóliára (szallagkábelre) nagyon figyelni kell, kicsit megdöntve a kijelzőt ki lehet szépen bújtatni a helyéről.
Ha mindennel megvagy, mehet bele ragasztó bőven, egy hajgumival vagy egy elég nagy de nem túl erős csipesszel összeszorítva a kijelzőt és a tokot a felesleges ragasztó kinyomódik, és egy kis idő múlva ledörzsölhető a kifolyt rész. Belül meg nem zavar semmit. A ragasztóra legalább 12 órát érdemes várni ilyen összeszorított állapotban, majd a szorítást levenni és várni még 12-őt.
Ezután már használható. Technikailag megmarad a vízállósága ezzel a módszerrel, de mivel tesztelni nem tudom, ( nincs itthon nyomáskamra), én az enyémet nem viszem vízbe így sem, maximum annyi vizet kap, ami kézmosás során ráfröccsen.
Azóta is tart, jelenleg így néz ki: [kép]
Az oldalán látható minimálisan a ragasztó, de nem feltűnő, másodjára már szebben meg tudnám csinálni. -
Sumptuous
senior tag
Szegény nem élte meg szétszedés nélkül az 5 éves kort..
Még mindig mindene hibátlan, de a ragasztás megadta magát. Ma akartam cserélni a kijelzőjén a fóliát, de ahogy vettem lefelé a régi védőfóliát, szépen jött vele a kijelző is. Szerencsére nem este engedett el a ragasztás, így mindene épségben maradt. Kap egy új esélyt, szépen összeragasztom, aztán míg a samsung ki nem vérezteti, marad. Mái napig nem szeretném lecserélni, mindent tud, amit egy hasonló órától el lehet várni. Gondolom ez az oka a samsungnak is, amiért ilyen galád módon nyugdíjjazza..
Az ott jobb oldalt nem fika, hanem ragasztó maradvány. Ugyanolyan, csak az íze más.. -
gyuri2008
veterán
Csak az ekg miatt vennék egy ilye órát.
Érdemes venni?
Vagy már nem fog működni rendesen? -
bbendre
őstag
-
gyuri2008
veterán
válasz
Yogibear974 #8448 üzenetére
Nem egy vásárlóbarát a Samsung
-
Yogibear974
senior tag
Szuper, akkor szép lassan oda lesz minden. Wearable, shealt, stb.
Így kell ezt csinálni.Köszönjük.
Off On
Anno az LG LM620S 'okostévét' is elkezdték kiherélni. Szép lassan kiveszegették alóla azokat a funkciókat, amiért anno megvettem. Miért kényszerítenek rá, hogy újat vegyek, ha nekem megfelelő és tökéletesen működik(2012)?!. Jó persze direkt avultatnak, a frissített appoknak már más a min. a hw. követelmény, vagy csak egyszerün nem hajlandó működni a régivel, stb. Jó pár évé chromecast-al újra felolosítottam és tök jó azóta is, oszt csá
Off end -
Gerzsi
tag
Samsung kinyírja Tizen-t.
2024.09.30. Nem lehet már letölteni megvásárolt cuccokat.
2025.05.31. Már ingyeneseket se.
[link] -
fles1
csendes tag
Sziasztok,
Pár év után elengedte a kijelzőt a ragasztó. Tudnátok javasolni, hogy milyen ragaszót vegyek? EZ ITT jó lehet hozzá?
A másik kérdés: Újra szeretném szoftverezni az GWA2 órámat, hogy működjön rajta a vérnyomásmérés. Ha esetleg elakadok, akkor távsegítséggel tudna nekem valaki segíteni? Meghálálnám valahogy... -
szedis81
csendes tag
Hello
huawei telefonnal nem tudom párosítani az órát
mi lehet a baj?
-
Signat84
tag
Tényleg nincs mit!
Nálam is ugyanez volt, mikor meg GWA2-t használtam. Csak nekem a felső része szállt el. De szerencsére gariba megcsinálták!
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Meghalt az óra kijelzőjének az alja. Igy nem tudom visszaállitani az alap beállitásokat. Service menü előhozható ebbe valahogyan? Vagy PC tudom e nullázni? Alkatrésznek elvinnék. -
ArthurShelby
addikt
Az órán elengedett a kijelző ragasztása, és kiesett a kijelző (lifeg). Azóta az érintő összevissza érzékel (a kijelző jó).
A kezemen támaszkodtam épp, a csuklóm hátra feszült és nyomta az órát, mikor kiesett a kijelző.
Vigyáztam az órára, utóbbi 1 évben már nem érte víz (olvastam itt, hogy az idősödés miatt elengedett ragasztás és emiatt beázott).Gondolom ez az óra így kuka, gazdaságtalan és fölösleges a javítás...
-
BandiHUN
veterán
Sziasztok! Vettem használtan egy ilyen órát itt, nagyon meg vagyok vele elégedve!
Viszont kérdésem lenne, a szokásos...Hogyan lehet a vérnyomást, EKG-t, stb. rávarázsolni?
Samsung pay van, de az nem érdekel, nincs hozzá kártyám, telóval is ritkán fizetek...
Xiaomi telefonom van, az óra állapota jelenleg full frissített:Segít valaki? Sokféle leírást láttam, de nem igazán tudom, mi kell, miféle régión van, angolul se tudok eléggé+a kellő cuccok linkje se él... tudom, nem mai óra, de kellően "okos" nekem+így, hogy nem új, munkában se féltem(műszerész), jó lenne kimaxolni.
-
-
Yogibear974
senior tag
válasz
ArthurShelby #8430 üzenetére
Elsőre azt látom, hogy újra rendesen működik g-keyboard pro hangalapú szövegbevitel. Eddig internet csatlakozási problémára hivatkozott. A szenzorok eddig is jól megvoltak.
BÚÉK mindenkinek!
-
ArthurShelby
addikt
Ma nekem jelzett az óra, hogy van új sw frissítés, változást még nem tapasztaltam.
-
petrson
senior tag
Úgy tűnik, nem igazán működőképes a S Wallet Magyarországon, még.
-
róland
veterán
Ma elindult itthon a Samsung Wallet.
Valaki próbálta már a GWA2-vel? -
szerzol
senior tag
Sziasztok, kifakultak a színek, lehet szoftveresen javítani ezen, vagy a kijelző kezd meghalni?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Parallaxis #8421 üzenetére
sőt elég a sima pulzuskövetés is (valójában ez alapján riasztanak az órák)
Magyarán már a pulzusból is látszik, az ekg csak plusz 1 bizonyíték.Alapból magas pulzusnál (100 felett) nem is mér ekg-t az óra (pl futás után).
Nyilván az idősebb korcsoportban/stresszes életmód által hamarabb kijön a szívritmus zavar. Viszont az továbbra is tartom, hogy könnyen ad hamis biztonságérzetet az 1 elvezetéses ekg-t.
Egy pánikbeteg, ha jól tudom 20 és 40éves közti korosztályt érint általában, míg az afib 65éves kor fölött jellemző -
Istvan2020
aktív tag
válasz
Parallaxis #8421 üzenetére
-
Parallaxis
addikt
válasz
ArthurShelby #8419 üzenetére
Csak az ismeretségi körömben van két ember, aki az AW figyelmeztetésére ment orvoshoz és az pontosan tudta, hogy mit kell kezdeni az eredménnyel és mindkét esetben komoly baj lett volna, ha nem figyelnek fel rá. Az orvos barátod egész biztosan nem kardiológus, mert akkor tudta volna, hogy mi mire való. Van idős rokon akinek kardiológus ajánlotta a Wiwe-t, ami ugyanazt tudja, mint az órák EKG-ja (és azért a Wiwe-t és nem órát, mert ezt tudja egy idős ember is kezelni).
Egyébként elsősorban Afib-et figyel az óra, amihez nem kell 12 elvezetés, sőt elég a sima pulzuskövetés is (valójában ez alapján riasztanak az órák), aminek a megerősítésére kell az azonnali EKG.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
ArthurShelby #8419 üzenetére
Gondolsz róla amit akarsz, ez is egy vélemény
Hidd el tudom mi a 12 elvezetéses EKG, 10 éve pánikbetegséggel küzdöm rengetegszer csináltak ilyet nekem
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Istvan2020 #8417 üzenetére
Anno láttam, az egész videó egy marketing, olvasd el a címét: "A MAGYAR, akit MEGMENTETT az Apple Watch"
Végig arról szól, hogy milyen szuper ez az ekg funkcó. Én beszéltem erről orvossal, sőt egy orvos barátomnak gear s3-ma van, és ő sem tud mit kezdeni ezzel az 1 elvezetéses ekg-val. Egy rendes ekg ennél sokkal több (12) elvezetéses (nem tudom voltál e már, de pakolnak a lábaidra, kezeidre és a mellkasodra is érzékelőket).
Egyébként nem tartom kizártnak, hogy igaz a story, de szerintem az ilyen eset nemhogy százalékban, még ezrelékben sem mérhető. És itt már bejön a készülék/szenzor hibája is ezen a szinten.Szerintem inkább olyan haszna van, hogy foglalkozik/odafigyel magára az ember. Pl a kalibrálás miatt havonta mértem a vérnyomásom
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
ArthurShelby #8415 üzenetére
[Magyarósi Csaba] annyira nem érzem marketingnek.
-
válasz
Istvan2020 #8411 üzenetére
ekg vonalon nem tudok hozzászszólni, egyikünk sem használja, üzemidőben viszont feleségem 2-ese kb. 2 nap, én 4-esem 1-1,5. ezek 40-esek, ha arról váltasz 44-esre akkor esetleg hozhatja a 2 napot a nagyobb akksi miatt.
egyébként rájöttünk, hogy amire használjuk arra jó amúgy egy aktivitáskövető is, szóval ha valamelyik bemondja az unalmast, akkor - samsung teló ide vagy oda - szétnézünk másfelé is, annyival nem nyújt többet. számunkra. ebben mondjuk vastagon benne van az új szériák ára is... -
ArthurShelby
addikt
válasz
Istvan2020 #8414 üzenetére
van fent róla videó is, hogy segített már a bajban
Háát, én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, lehet h kamu, elég marketinges...
Meg sztem az nem 1%, hanem 0,01% -
Istvan2020
aktív tag
válasz
ArthurShelby #8413 üzenetére
Nem azt mondta, hogy az órában lévő ekg megváltja a világot, az apple watch nál sincs 12 elvezetés és van fent róla videó is, hogy segített már a bajban. Ha 1% ban segít az már eredmény. Az óra írja is, hogy infarktust nem tud előre jelezni, de ritmuszavart ki tud szűrni.
Ha meg az üzemidőt nézném, akkor meg egy huawei watch gt 2 pro után katasztrófális az 1-1,5 nap, de mivel samsung teló tulaj lettem, így gondoltam kipróbálom az órát, minden tetszik benne az aksin kívül, de ez vele jár.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Én kb csak az első 2 hónapban használtam az ekg-t, sztem full fölösleges. 1 elvezetésessel nem tudnak mit kezdeni az orvosok sem, csak ha tényleg nagyon necces a helyzet, akkor látszik valami. És akkor is méricskélned kell naponta.
Nekem az értesítések, telefonálás (esim), és az aktivitás (futás, folyamatos pulusmérés) miatt tetszik. -
adamklark
senior tag
válasz
Újabb órák nem sokkal jobbak uzemido tekintetében. Most watch 5 van nekem de csak picivel jobb mint a több éves aktív 2 (ami meghalt Balatonban, bár én hibám volt, 3 év után halt be kb? Lehet több is) .
Új órán mondjuk egyből van EKG nem kell ezzel szórakozni. Mind2 órában kb 2-3 nap van normális használattal (Bluetooth, GPS, aktivitáskövetés, értesítések,Spotify-bár ez ritkán, de 10 percenként van pulzus- nem folyamatosan és este nem hordom)
-
válasz
Istvan2020 #8407 üzenetére
van a családban mindkettő, kis túlzással nem mondani meg a különbséget. ahogyan írták, mindennapos használatra (értesítések, minimál aktivitáskövetés, esetleg alvás) simán jó a 2 is.
-
adamklark
senior tag
válasz
Istvan2020 #8407 üzenetére
attól függ mire akarod használni, Tizen ugye el lett hagyva, ha kell támogatás meg könnyebb fizetés mindenféle mókolás nélkül akkor érdemes váltani. ha átlagosan használod az órát akkor szerintem még mindig jó az aktiv 2
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok aktív samsung aktív wach 2 lte órát érdemes lecserélni Samsung Galaxy Watch4 44mm erre?
-
Yogibear974
senior tag
válasz
bandi0000 #8405 üzenetére
Regg'!
bandi0000 fórumtársnak (megjött a csavarhúzó is, köszi a linket) hála kicseréltem a barométer szenzort és rögtön lett újra magasságom. Köszönet!
Szerencsére nem vitte magával a vezérlőt. Előtte és utána.
Amúgy nem volt beázás a többi részen nem láttm korróziót vagy nem jelentős. Valószínűleg szimplán a barométer ment tönkre.Egy kérdés az óra hátlapján az ezüst kör lap, ami a szenzorszigetet tajarja részt mivel lehet visszaragasztani? Lejött a vákuumolás leszedésnél. Olyan a ragasztó, mint a palmatex, barna, flexinilis. LCD ragaszóm van szerintem jó lesz oda, nem szeretném, ha onnan ázna be. Bár amúgy sem viszem már vízbe most, hogy végre újra jó lett. Azt meg csak kibírja, ha elkap az eső.
Nap'
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Szedte már szét valaki az órát ? Y0.6 Y2.0-ig mindent írnak, vettem egy készletet, és egyikkel se tudom kicsavarni a csavarokat
Járt már valaki így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ránézésre nem sok minden történt a Watch Active szériával, de több, eddig hiányzó technológiát integráltak a jól bevált formaterv meghagyása mellett, többek között ismét van tekerőgyűrű. Csak nem látszik.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen videókártyát?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45mm, WiFi) with Nereides strap + gifts
- Apple Watch Ultra 1 49mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4118
- Apple Watch SE 2nd Gen. 44mm Midnight Aluminium Cellular, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Garanciális
- Apple Watch Ultra 1 49mm Újszerű//1-3 hónap gar./Akku 88%/p4119
- Apple Watch 6 44mm Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4104
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S24 Ultra 256/12GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest