- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #18742 üzenetére
Dxo szerint a 85/1.4 G. Egyébként itt a sorrend, ha lehet hinni nekik.
Most látom, hogy élességben a200mm f/2G ED VR II a bajnok. -
Anubis_9
addikt
válasz
Real_Necro #18692 üzenetére
Sajnos nem, most ismét nem indul el a kártyával.
-
MokkaCicc
csendes tag
válasz
Real_Necro #18692 üzenetére
Hol érdemes körülnézni ha lencsét akarok olcsóba'?
Olyan "részmunkaidős-egyetemistás-néhaelfelejtikazórátkiszámlázni" olcsóba.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Real_Necro #18689 üzenetére
Teljesen épek az érintkezők. Megformáztam FAT32-re, gyorsformázással a gépen. Áttettem a D3200-be és kapásból írta is, hogy a kártya nem használható, bla, bla, bla...
Most nagy nehezen bekapcsolt a Nikon vele, gyorsan megformáztam és most 5-ből 5x felismeri a gép... Remélem, így is marad... Elég nagy csalódás lenne, ha nem tudnám használni! -
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #18581 üzenetére
auto iso hiába állítom be pl max 800ig, ha működik az auto akkor megy észnélkül míg jónak látja, ha nem akkor egyeltalán nem megy.
shutter prioban hiába állítom be az 50fps, felcsapom a tükröt és totál más paraméterek jelennek meg...mondjuk ez nem is érdekes, nekem manual alatt kéne korlátok közt tartott auto iso...vario nd vel szoktam tartani az expot, de mot pl pont a nikon volt letéve totalba, és isora akrtam bízni, hogy kövesse, de nem tudtam beállítani...most azhogy mákom volt és végig jó volt az expo egy másik dologpana g3: nem ismerem a pana manual üveg felhozatalát, illetve az adapterezhetőségét.
semmi bajom nem lenne a nikonnal, ha ez a funkcio hiábtlan lenne...ha jól emlékszek a d7k n faszán működött amúgy -
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #18559 üzenetére
Próbáltam neten kicsit utána járni. 2009-es infót találtam, ahol egy 85-ös fix obit 100€-ért pucoltak belülről... Nikon oldalán csak külső pucolásra találtam hivatkozást, azt sem magyar oldalon.
-
nesa
veterán
válasz
Real_Necro #18538 üzenetére
Koszi, nemveszek en most semmilyen kocsit, az orlando soha felsem merult.
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #18457 üzenetére
mondomen,hogy nemvagyok benne biztos..Ujszulottet en sem, oda lesz majd a fix50-es, de meg plafonra iranyitva, deritolappal sem lehetne vakuzni?
-
Rent
senior tag
válasz
Real_Necro #18339 üzenetére
Akkor kész, vaku megoldva, már csak legyen meg rá a keret.
Most viszont nászút előtt vagyunk, és jó lenne egy nagyobb átfogás a 18-55 helyett, hogy ne kelljen ott majd annyit cserélgetni az obikat. 18-105 re gondoltam, mert itthonra a házban csak fix 35, viszont kiállításra elég lehetne majd 910 el a 18-105. Az pedig számlával megáll 60 körül, persze, ha tudtok tippeket, más obira, akkor azt megköszönöm.
-
Rent
senior tag
válasz
Real_Necro #18334 üzenetére
Hát beltérben fix 35-höz kellene macskafotózáshoz, itthon is a kicsikről, meg kiállításokon a nagyokról. Olyan 2-300 képet ellövök / alkalom ha nekiállok az aktuális kicsiket végigfotózni.
sokat számítana egyébként egy ilyen vaku ahhoz képest, hogy most a beépített vakut egyáltalán nem használom? Természetesen azért nem, mert féltem a szemüket a folyamatos szembe vakuzástól. Biztos naív a kérdés, de még nem használtam külső vakut. Viszont ha kiadok majd érte ennyi pénzt, akkor legyen érzékelhető a képeken, hogy megérte.
-
fireproof
őstag
válasz
Real_Necro #18332 üzenetére
Akkor utánanézek a Sigmának. Köszi
-
Rent
senior tag
válasz
Real_Necro #18332 üzenetére
Lehet, hogy 900-ast mondott, vagyis 900, vagy 910-et vegyél, valahogy erre emlékszem. Viszont olvastam, hogy a 900-nak voltak túlmelegedési problémái. Vagy ez nem igaz?
#18331: köszönöm, ez valahogy elkerülte a figyelmemet, bár biztos megkérdeztem volna Tőletek, mielőtt megvettem volna.
-
fireproof
őstag
válasz
Real_Necro #18323 üzenetére
Elég végül is csak egy idő után kicsit unalmas. Sigmából melyiket ajánlanád? 10-20? Az kevésbé látványos mint a Samyang nem?
-
Rent
senior tag
válasz
Real_Necro #18325 üzenetére
Az 50 kevés lesz sajnos. :/ sb910 azért kell, mert egy ismerősömnek 700-asa van, és rábeszélt, ha majd egyszer kiadok érte annyi pénzt, akkor a 910-est vegyem majd meg, mert ő érzi néha a határait a 700-asnak. Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább az erősebbet veszem meg, mert hosszú-hosszú évekig fogom használni, és nem akarom szívni majd a fogam később, hogy megvehettem volna a jobbikat is.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #18325 üzenetére
Bizonyára csak számomra érthetetlen, hogy ha a 18-55 tele vége túl kevés akkor miért kell 17-50-et ajánlani. Majd az 50-es vége elegendő lesz?
-
Karima
őstag
válasz
Real_Necro #18283 üzenetére
A bankok is elkérhetik, ha hitelt veszel fel, illetve a bank alkalmazottai egy üzletben, ha részletre vásárolsz.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #18255 üzenetére
Találtam egy másik típust eladót, de nem ismerem akksija milyen, valamint mennyire eszi meg a Nikon nefeket. [link]
-
Auriol
csendes tag
válasz
Real_Necro #18213 üzenetére
Úgy teszek majd köszi.Kicsit megvoltam keveredve de már értem és köszi hogy helyre tettetek ebben Fx-Dx obival kapcsolatban
-
Auriol
csendes tag
válasz
Real_Necro #18206 üzenetére
Köszi így teszek majd ha ..de remélem nem kell:-)
-
válasz
Real_Necro #18201 üzenetére
A személy/kép saccot a tavaly karácsonyi képeket nézegetve írtam - ott ~35 nm-es szobában már rohadtul helyezkedni-tetriszezni kellett az ötvenessel.
Beltérre, családi képekhez 35/1.8 - az is kompromisszumos megoldás, de használható. (Persze igazából egy 17-35 f2.8, jól mutatna a vázon...
)
-
válasz
Real_Necro #18199 üzenetére
Az 50mm beltéri családi fotókra könnyen szűk tud lenni DX-en... lakásban 1-2 ember a max, utána terelgetni kell az embereket / már az erkélyről lövöldözöl.
Szerintem 17-50 nemvécé jobb választás - aztán meg a 18-105öt vagy csak eladja, vagy esetleg cseréli (még egy minimális haszonnal is) használt 55-200 VR-re.
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #18169 üzenetére
Nekem pont, hogy használva volt fos és tesztábra alatt meg hol jó hol nem jó.
-
Karima
őstag
válasz
Real_Necro #18155 üzenetére
Nem akartam, meg nem is a vc szükségességére akartam rákérdezni, hanem a két obi rajzolatára, élességére (mert pl slrgear-en azt írták, hogy a régebbi nagyjából mindenben jobb és erről szerettem volna megerősítést/cáfolatot kapni)
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #18151 üzenetére
+1
Szerintem is újat vegyél. Használt piacon nemigen látni. Nem akar tőle senki sem megválni. Épp a napokban panaszkodott valaki emiatt.
-
válasz
Real_Necro #18118 üzenetére
kirándulás során nagyon sokszor jól jön, vadasparkban (após vadász), esetleg állatkertben is jól jöhet, safari ilyenek...
-
válasz
Real_Necro #18112 üzenetére
még a pengeélen táncolok, de elképzelésem van már. Mindkét szett esetében D610 lenne a kiszemelt, mert D800 még nincs értelmes áron, esetleg júli végén amikor az utódja kijön és mindenki "szabadulni" akar a régi D800-tól, akkor esetleg, addig meg a D610 nem hinném, hogy rossz választás lenne számomra.
1. opció:
24-70/f2.8 - Tamron
150-600 - Tamron / 50-500 - Sigma2. opció:
24-70/f2.8 - Nikon, ha lesz használtan értelmes áron és jó állapotban
150-600 - Tamron / 50-500 - SigmaA telét természetesen később venném meg az elsődleges a 24-70, mert általános célokra tökéletes, sportot nem fotózok vele, ezért jöhet szóba a "kicsit" lassabb AF motoros Tamron.
-
válasz
Real_Necro #18109 üzenetére
el is fogom, amint meglesz a vázam.
-
válasz
Real_Necro #18093 üzenetére
hehe, köszi! A telezoom az sajna másodlagos, primary alapzoom kellene abból agy jobb fajta, ahogy látom 300 környékén rohangálnak a Nikonok használtan, de ha már ennyi pénzért van új, akkor Tamron lesz belőle. Ami a zoomot illeti vagy Bigma vagy Bigron lesz, majd, egyszer...
-
gab.m
senior tag
válasz
Real_Necro #18087 üzenetére
Írjanak adásvételit, benne inkább 7 nap visszavásárlási garanciával. Egy ismerősöm futott bele olyanba, hogy megvette a 24-70et, helyszínen jónak tűnt, aztán otthon letesztelte alaposabban, és egyszerűen minden blendeértéken életlen volt pixel szinten (D700 vázon), és itt nem fókuszhibáról volt szó, hanem valószínűleg egy lencsetag volt elmozdulva benne. Szerencsére írtak adásvételit és az eladó jófej volt és visszavette az obit. Lényeg a lényeg, egy ilyen értékű és profi munkára használt cuccal óvatosan kell eljárni. Jobb félni, mint megijedni, aztán ha minden pöpec, akkor lehet örülni az obinak, mert ennyiért ha jó, akkor ajándék.
-
Laslow
senior tag
válasz
Real_Necro #18074 üzenetére
Köszönöm.
Kerestem állványosat, de úgy tűnik béna voltam, hogy nem találtam meg. Elnézést a rossz helyen kérdezésért! -
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #18065 üzenetére
Ja értem
Megvan az 50/1.8. Olyan pont mint gondoltam, gyors pontos nagyon stb. Király a bokeh de annyira nem durva FX-en DX-hez képest mint a 70-200/2.8.
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #18061 üzenetére
Jah lehet, bár nekem sosem volt vele gondom, na mindegy.
Estére lesz meg az 50es, kíváncsi vok
te meg megválsz a 70-200-tól? ejnyebejnye
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
Real_Necro #18038 üzenetére
Itt egy összehasonlító videó. Sok videót láttam már tőle, nekem informatívak. Vannak benne összehasonlító képek is.
-
gab.m
senior tag
válasz
Real_Necro #18038 üzenetére
Optikailag ha jól tudom megegyezik a sima verzióval.. Ezt a Nikon Df mellé adják kitben.
-
jasonka
aktív tag
válasz
Real_Necro #17997 üzenetére
Igen - bár a linken zoomobjektívnek keresztelték...
Az újabb "ART" típusú teljesen más kategória (árban is...)
(Igyekszem szűkszavú lenni, mert sokan már unják...)
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #17995 üzenetére
Ne rohanj, majd csak elviszik
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #17990 üzenetére
mondjuk az már valóban barátibb, én elsőre valami 70 körüli összeget láttam és az egyből elrettentett
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #17983 üzenetére
Sajnos ez kicsit drága nekem, igazából csak nyaralásra kellene, hogy ne kelljen laptopot vinni, de ennyi pénzért inkább veszek még pár gb sd kártyát
-
Rent
senior tag
válasz
Real_Necro #17957 üzenetére
120 a bolti ára, nekem egy ismerősömnek pont sb 700-asa van és ő azt tanácsolta ne spóroljak rajta, ő karcsúnak érzi néha az sb-700-at. Kiváncsi vagyok itt használt -e valaki 700-ast és 910-et is, hogy tényleg megéri -e.
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #17932 üzenetére
bakker, erre nem is gondoltam. Bar ha a tolto megmakkan, akkor nem jelezne a toltest a villogo leddel, nem?
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #17924 üzenetére
megmondom oszinten passzolom, beletettem szerintem vagy 30-35k expot, de meg sosem meritettem le fotozas kozben koppra
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #17922 üzenetére
remelem en is, rajtamaradt, Verat meg megkertem, vegye le, ha a saraga led folyamatosan vilagit...rosseb egye meg a hulyesegem, Dani kollegamnak odaigertem kolcson a Joby-val, megy 1 hetre kikuldetesebe Dubai-ba...utalnek szajbol segget csinalni, plane a sajat hulyesegem miatt..
-
válasz
Real_Necro #17884 üzenetére
Hogy is van, kis ember nagy bottal jár
-
válasz
Real_Necro #17858 üzenetére
Vagy néhány objektívnél néha előtte, néha meg mögötte
-
válasz
Real_Necro #17842 üzenetére
Akkor CF-ből vagyek nagyobbat 128-256 GB, erre mennek a RAWok és az SD-re meg a JPEG?
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #17737 üzenetére
G-nél még a D is élesebb középen. Az 55-ös ráaádsul makró üveg. A legendás élessége nem az általad linkelt Af-nek van, hanem a régebbi AI-nek.
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #17739 üzenetére
következőre elviszem, ha addig ráér
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #17739 üzenetére
Szerintem inkább az ekv 82,5mm gyútávval lesz a gond beltérben, bár gondolom makróra vagy hasonlóra kellene. Amennyibe kerül az irányjelzős árból kiindulva annyiért megéri szerintem, 2.8-as kezdő ide vagy oda. Az 50-es 2.8-tól penge és 4-5.6-nál már borotvál a 600-ason.
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #17737 üzenetére
használom mindkettőt, de most a régi fotos havernál van aki filmes vázon hazsnálja...
brutál jó sztem az a régi...majd keresek képeket, ha gondolod van fent flickeren is, nem zárom ki, hogy középen élesebb mint a G -
törölt tag
válasz
Real_Necro #17729 üzenetére
Te, figyu, fasza meg minden, de trollkodtam csak..
-
scream
veterán
válasz
Real_Necro #17673 üzenetére
A mattüveg is koszos lett, hála annak, hogy megpróbáltam kitisztítani a keresőt...
De a szenzor szerencsére (még) tiszta.
-
válasz
Real_Necro #17639 üzenetére
Gab.m-nek Nikonban van, elég jó kis cuccnak tűnt, bár fel nem ismerheted, mert le van ragasztva, de beszéld rá valahogy egy próbára
Azok a Sigmák nem túl meggyőzőek. -
A Zéé
addikt
válasz
Real_Necro #17645 üzenetére
jaja, de nem a játékból! Ő egy morcos pufi kardinálispinty
-
Koktail
tag
válasz
Real_Necro #17642 üzenetére
Köszi. Igen nézegettem én is ebay-en, csak június közepére kéne, és bizonytalan hogy ideérne... :-(
Köszi. Na ezek biztos jó obik, de egyenlőre hobbi felhasználásra ilyen értékben nem akarnék egyetlen obit venni... :-/ ennyiért megvan majdnem a 35 v. 50mm + közgyűrű + 55-300mm
na jó 20-30al lehet több...
Azért köszönöm szépen.
Üdv.:
Koktail
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #17637 üzenetére
Rosszul írtam, nem Nikon, hanem Sigma 28mm f/1,8.
Ezt olvastam róla tegnap: [link]
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #17637 üzenetére
Hű, anno én ezt marha sokat kérdeztem. Nagyon hiányzott az ekv. 40 milis látószög (olympuson imádtam, nekem a legjobb allround gyutáv volt, a képeim 80 %-át ezzel lőttem), ez pedig kábé annyi. De az jött le általában, hogy nem az igazi (teszteket olvastam sokat). Az Artwork-nél szoktak lenni régebbi obik, ennek a 20-as és 24-es párja többször feltűnt. Tavaly a 28-ast is láttam, de év végén nem vol tidőm bemenni próbálni...
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #17523 üzenetére
a d7k nagyon bírta! vizet-párát-havat-jeget mindent.
na jó sivatagban nem használtam még, viszont nem félnék tőle...mondjuk egy zoom obi nem a legszerencsésebb oda, de ettől függetlenül ne fossál bírják ezek...én szívfájdalom nélkül használnám esőben/viharban minden extra védelem nélkül. -
törölt tag
válasz
Real_Necro #17460 üzenetére
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #17407 üzenetére
Pontosan! Csak nem üvegre hanem vázra.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Real_Necro #17247 üzenetére
Jó az X20, csak kérdés mit vár a portré és a makró szinten. Nyilván egy 85 f3.5-el nem képes a kis x20 felvenni a versenyt.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Real_Necro #17226 üzenetére
Mutass olyan kompaktot ami mindezt tudja 120-ért. Keres egy használt D90 kitet, vagy egy ezres szériás szappantartót, és később megtoldja egy 85 f3.5-el makróhoz, portréhoz. Azért ehhez még nem kell eladni az egyik veséjét.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #17240 üzenetére
Azt tudom, hogy Nájkon 7100-ad van, csak azt nem értem, hogy miért ennyire taszító számodra a Kanyon, mint gyártó. Egy 6D-t sem vállalnál be?
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #17238 üzenetére
Miért ódzkodsz a Canyontól?
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #17229 üzenetére
Most, melyik Sony-val váltanád ki a 7100-ast, ami hozza azt a szintet, illetve hasonló árban mozog? A77?
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #17232 üzenetére
Miért is nem?
18-105-tel mindegyik kivitelezhető. A makró necces egyedül, de egy közgyűrűsorral, fordítógyűrűvel, legdrágább esetben egy Raynox-szal csinál olyan képeket, amik azért jobbak lesznek egy kompakt makró módjánál.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #17226 üzenetére
De most már az olyan kurva jó vázak mint a D90 és a D5100 fillérekért elérhető. D90 + 50 1.8D kb 100k ból megvan. Kicsivel drágábbal D5100 + 50 1.8 G vagy kb árba 18-105 VR.
Kompaktból nem fogod ezt a minőséget kihozni.
(#17227) Eperkutyus:
Most erre mit írjak? Egyrészt várható volt. Semmi rendkívülit nem produkáltak mostanában.
Másrészt ez legyen az ő gondjuk. A jelenlegi cuccom kb életem végéig elég lesz. Nem ejtek elefánt könnyeket, ha egy jellemzően túlárazó, nem innovatív cég kihal mögüle. -
Ijk
nagyúr
válasz
Real_Necro #17110 üzenetére
Nekem igazából önmagában már a kereső ami miatt nem vennék belépő tükröst, főleg ha azon az áron kapok egy jóval nagyobb keresős vázat. Az érzékelő meg nyilván jobb, de szerintem nincs az a hatalmas különbség hogy nagyon meghatározná a képek minőségét. Ellenben minden exponál a keresőbe nézek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #16928 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #16886 üzenetére
Tudom: sapka, sál...
(#16885) fury71: Előbb vége lett mint, hogy elkezdődött volna.
Egyébként meg, amit nem tudsz, hogy kozmetikus a testvére.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #16882 üzenetére
köszi, ránézek.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #16867 üzenetére
Szerintem ez a wifis téma azért elférhet itt, azért mindent ne takarítsunk már... Ez olyan, mintha beszélgetés közben mindig átzavarnak egy másik szobáda/társaságba, ha kicsit másfelé tereled a mondókát...
-
válasz
-
törölt tag
válasz
uuuhhhhhhhh ..
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotosoppppp...
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #16800 üzenetére
Kivéve az erzsébetit ... (az nincs a térképes keresőn)
Pontosítás: ha Budapestre keresek rá, nem adja be, de ha a 18. kerületre, akkor már igen
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #16784 üzenetére
Miért, most csepegteti finoman ? Még azt sem teszi.
A D800 egy kőbuta, kurvajó szenzorú váz, semmi több.. (akárcsak a D4)..Nem mintha a hegygerincről akarnék 36 MP-t GPRS vagy EDGE kapcsolaton feltolni Facebook-ra, de komolyan, onnan a helyszínről betrollkodni a cégben dolgozó kollégáknak egy telós panorámaképpel epic feeling volt. A hülye telón meg 10 percig nyomkodtam a kijelzőt, mire elfogadható képet volt hajlandó lőni..
A Glass-ra már gondoltam, de van jobb. A Zeiss HDMI szemüvege.
-
Iomega
addikt
válasz
Itt egy megoldás. :-)
Vagy ez.
-
aleister
veterán
válasz
Pár év, és wifin az agyi interfészedbe küldöd a képet.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #16766 üzenetére
Szemét voltam, azt mondod ?
Ők kérték, nem én akartam vinni.. -
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #16055 üzenetére
Szoktál CS-zni? Melyik verzióval, én a CS GO-val időnként, ott már nagyon tuti a grafika. :-)
Larry: Légy szíves írj szerver címet, ami jó! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #16055 üzenetére
Nem értelek. Én minimum grafikán tolom. Mint minden pro.
A cs az fps-ről szól, nem a grafikáról
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Real_Necro #15996 üzenetére
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #15991 üzenetére
az én vázaomon force 150es sigmája is büntetett...
mondjuk az igaz, hogy gyenge-mesterséges fénynél nem nagyon teszteltünk....csak lent a parton atokéval
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #15803 üzenetére
hubazz, ez igy azert eleg durva. Szal ez akkor jott elo az embernek, mikor F22 kornyeken lodozott?
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #15801 üzenetére
tuzfal blokkolja a linket, majd este megnezem otthon, ha nem felejtem el (amit erosen ketlek ebben a szellemi allapotban). Szerintem teljesen korrekt, mind minoseg, mind az elado tekinteteben ez a haida cuccos. Orulok,hogy rabeszeltetek
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #15728 üzenetére
CPL, polarizált. Nem akarok külön UV szűrőt venni, a Pro D1-ben az is megvan, gondolom.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #15726 üzenetére
A Hoya Pro 1D (67mm) 14E-ért lenne, szerintem az nem rossz.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #15722 üzenetére
Ebben az árkategóriában, már UV szűrést is tudják?
-
psycroptic
őstag
válasz
Real_Necro #15722 üzenetére
A polárszűrővel nem lehet olyan módon záridőt növelni, mint egy szürkeszűrővel ugye? A CPL csak levesz egy-két fényértéket, de fő feladata a nem fémes felületről visszaverődő fény megszüntetése/csökkentése?
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #15603 üzenetére
te én ezt már végképp nem értem...mielőtt focaloztál volna hogy érezted?
csak mert a 7100el amióta megvan sztem még tesztábrát sem nyomtattam, nemhogy ennyit b@szakodjak.
egy 70-200nál meg kb lv ben látod, hogy spot on vagy sem.
nehogy pont az állítgatással told el a dolgot...ez, hogy ennyire backes mind nagyon gyanús...
hozod a cuccokat talira? kipróbálnám őket én is....egy két kép, lv ben ok gomb és látod is mi a helyzet, kb 1 perc alatt kideríthető...illetve adok obikat ami nálam pontos.freddy:
hiányzik mi?
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #15595 üzenetére
Még ennyivel én sem, a -19 kiugró, a többi belefér kategória. Pár haver-obit még próbálj fel a vázra és nézd meg vagy szemre, vagy FoCal-lal, hogy több mintavételed legyen. Amúgy ehhez a FoCal-hoz kell valami a PC-n kívül ? (Tesztábra, egyéb?)
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #15591 üzenetére
Ha minden sok minuszt kér Nálad, akkor a vázon is érdemes mókoltatni Nikonnal. Ha csak 1-2 obi, az semmi extra. A -19 sem gáz, amíg van -20-ad
.. csak a kérdés, innen hova mászik el idővel. -24-re, vagy -14-re
-
szeva000
addikt
válasz
Real_Necro #15591 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest