- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandigno
senior tag
válasz
Koktail #17653 üzenetére
Én ilyesmit is használok, nem nagy tétel a beszerzése, van 18-105-höz való méretben is és a távolabbi szitakötős képet simán hozod vele! Bár nekem csak 8 dioptriás üvegem van, ami pont azt tudja mint a raynox dcr-250, de örömmel használom és persze megelégedettséggel! az az egy üveg volt annyi, mint a linken a készlet, vmivel tehát darab áron drágább, de megéri, főleg h nem vignettál, mert teljes szűrőméretű, ellentétben a raynox-szal! ha esetleg érdekel a képe 18-105-tel, privben keres meg!
-
A Zéé
addikt
válasz
Koktail #17653 üzenetére
ehhez a szitakötőhöz talán nem is kell makró obi. Ott van a flickr-ön a kép exifjében, hogy egy Canon 55-250 obival csinálta az alkotója, mondjuk azt nem tudom, hogy utána mennyit vágott belőle.
Az 50mm az a fullframe/filmes rendszerek alapobija, aminek nagyjából DX-es megfelelője a 35-ös (x1,5=52,5mm).
(#17656) Koktail
na ezekhez nem lesz jó egyik se...De még akár azt is meg merem kockáztatni, hogy egy 1:1-et tudó makró obi se.
-
A Zéé
addikt
válasz
Koktail #17647 üzenetére
hát igazából azt kellene eldöntened, hogy mennyire komolyan szeretnél makrózni. A bogarak összetett szemét is szeretnéd látni, vagy csak kis tárgyakat, virágokat akarsz megörökíteni. Előbbihez egyik se lesz jó, utóbbihoz vmilyen szinten mindkettő.
A 40-eshez nem tudom mennyire jó a közgyűrű, de elvileg az is tud 1:1-et, ahhoz nem biztos, hogy kellene. Viszont ahogy itt vagy itt látszik eléggé közel másik néha a legókhoz vele. zool1 fórumtársnak volt ilyen obija, őt kéne faggatni kicsit, ha nem tűnik itt fel.
A 35-ös az csak korlátozottan jó makrózni. Bogarászni tuti nem, virágokat, mütyűröket fotózni már jó. Egy 20-as közgyűrűvel használom ahhoz, hogy kisfilm negatívokat "digitalizáljak". Kb 4 cm a munkatáv (a film az obi végétől), és fókuszálni se tud sokkal távolabb. Így a nagyítás kb 1:2. A 36-os közgyűrűvel meg már kb az obi végénél kell lenni a cuccnak, szóval azt már cinkes használni.
Az 50-es biztos, hogy jobban használhatóbb már közgyűrűkkel, de azzal nincs semmi tapasztalatom. -
A Zéé
addikt
válasz
Koktail #17641 üzenetére
18-105 elé ne rakj közgyűrűt, nagyon sötét lesz. Közgyűrűzés inkább fényerős fixekhez jó megoldás. 18-105-höz én inkább egy Raynox előtétlencsét kerítenék, elvileg még rá tudod rakni. Amúgy az olcsó jelátvivős kínai is jó, nekem Meike van rászitálva. Annyi a fontos, hogy a belsejében legyen valami matt borítás (MLaca írt cikket róla, hogy sikerült fényes belüt vennie, az tükröződött össze-vissza)
40/2.8 akár jó is lehet, bár túl nagy makrózásokhoz talán nem az igazi, nagyon kicsi a gyutávja, és a közelpontja, meg még fókuszálásnál eléggé nyúlik is. Szóval nemtom. Általános obinak a 35/1.8 szerintem jobb, de azzal makrózásnál ugyanott vagy. Bele kell nyomni a témába az obit. Az 50-es arra talán jobb, de az meg általános fixnek nem az igazi, de ha pl portrézni is szeretnél, akkor jó lehet egy AF-S 50/1.8 + közgyűrű. Vagy a kettő helyett egy 70 v 90mm-es makró obi (bár árban talán ez a drágább verzió)
Teléból jó az 55-300 VR, ha szeretnéd a minél hosszabb véget, de akár elég lehet az 55-200 VR is. -
Throme
veterán
válasz
Koktail #5725 üzenetére
Szerintem max 1 év világ gari.
(#5724) DJ Reinhardt nem tettem idézőjelbe.
Szóval úgy értettem, hogy intézik, de a vevőnek ezzel nem lesz költsége...
Ok, nem tudom, hogy oldja meg a 220 , hogy amit valaki megkap a márkakereskedéstől, azt ő is prezentálja.Én nem veszek ott már semmit, ezért ne is esek ilyen problémába...
-
Throme
veterán
válasz
Koktail #5687 üzenetére
Olyan embertől rendeld, akinek már volt sok eladása és közel 100% a reputációja. Vagyis szinte kizárólag pozitív visszajelzést kap, nem ok nélkül.
Az ilyen eladó - főleg kis értéknél - inkább küld ingyért másikat, mert többet ér neki üzletileg a pozitív visszajelzésed, mint 2-10 dolcsis újraküldés....
A "shipping"-nél meg add meg, hogy Hungary és akkor erre számítják a szállítási költséget, ami legtöbb esetben Ázsiából ingyenes, csak itthon kell fizetni két rugót 3 utcával arrébb történő szállításért....
vagy az EU-ból rendelésnél 2-15 eurót.....Paypalon meg van 2 lehetőséged. Vagy számlát virtuális nyitsz és arra utalsz, vagy megadod a 3 jegyű biztonsági kódot is és gyakorlatilag egyből leveszik (zárolják) a zsét...
3dik fél nem látja a kártyaadataidat.... -
Throme
veterán
válasz
Koktail #5685 üzenetére
nekem utángyártott váz és obisapka van a géphez, az eredeti mellett (ha véletlen elhagynám).
Funkcionálisan teljesen jól működnek.Gondolom az utángyártott napellenző fronton se más a helyzet....
Hogy mennyire éri meg a +2ezret, azt Neked kell eldönteni.
Neekm az egy obi hátsó zárókupak + váz zárókupak összesen volt 1 dolcsi.
Ez eredetiben vagy 3-5k ft biztos van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- VR topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Futás, futópályák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest