- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Throme #21328 üzenetére
Hálistennek elválik az alany a háttértől
Ez a kis DOF lényege. Körömnyi szenzoros kompakttal f/8-on lövök olyat, amiben gyönyörűen beleolvad az amazon a dzsungelbe
Értékelhető kép lesz.
Amúgy a bokeh nem tetszik sok Nikkornál, tehát a háttér mosása. Na persze nézegetnem kellett jó ideig sok saját és idegen képet, hogy erre rájöjjek. De az, hogy ha lefotózok egy modellt, rekesztől is (!!!) függ, hogy most a szeme lesz-e éles, vagy az orrnyerge, vagy a szeme mögötti részen a homloka.. ??? Az így a morbid kategória és a gyártók hallgatnak, mint a sír. Kb. 1 kilobájtban leprogramoznám bármilyen vázba, ha tudnám a módját, a számítási kapacitása egy ilyennek pedig az emberi agy matekszámolási képességeivel vetekszik, a műveletet úgy hívják, hogy összeadás és max két számjeggyel kell dolgozni a természetes számok halmazán. Nonszensz, hogy nincs megvalósítva a szükséges korrekció, legalább a kézi finomhangolás lehetősége. Olyat nem is várok, hogy úgy legyen minden Nikkor ilyen tulajdonsága korrigálva, mint a vignetting mondjuk, fullautomatán..
-
törölt tag
válasz
Throme #21328 üzenetére
Nem akarom linkelni a focus shift jelenséget. Sokadjára. Majd.. egyszer.. mindenki rájön. Bár ebben egyre kevésbé vagyok most már biztos.
Amúgy tök jó, hogy még privátban is azt kapom a fejemhez, hogy micsoda csúcs cuccom van és élvezzem, meg hallgassak, meg ilyenek. Sokaknak itt fogalma nincs, mire akartam kilyukadni.
Még azt sem fogják fel páran, amit leírtam. A "sokat" egyenlővé teszik a "mindenki"-vel és ilyenek. Nem. A sok az 90%, van 10% még emellett.
Akinek nem inge, nem is veszi magára..Én kipróbálom még a Sigma 105-öt, mert főleg embereket fotózok, egészalak, félalak, portré, stb. aztán ha szanaszét csúszkálgat a fókusz itt is (hálistennek ígéretesnek tűnik), eladok mindent és nem lesz többé fázisalapú fókuszos gépem, bármerre is induljak el.
Amúgy azon mosolygok, hogy én leírtam, mit csinálnék, erre megmondja mindenki nekem, mit csináljak. Én nem mondtam meg Nektek, hogy mit csináljatok ...
#21281-ben Magamról írtam, nem utasításokat adtam másnak és még jelzőkkel sem láttam el az illetőt. Vagy annak a pöcs hozzáállását, á lá #21282. De értem én mit mondtok, csak pontleszarom.
Na nem azt a részét, ami értékelhető ezekből, hanem azt, hogy milyen a jólétem és milyen mocsok jó a cuccom és hogy ilyennel én inkább fogjam be - és hasonló bullshiteket, ami nem arra mutat rá, hogy 1.4 millióért egy fókuszbajos cuccot kapsz, hanem azt taglalgatja, nekem mennyi lehet vagy nemlehet a pénztárcámban, tehát köze nincs már a témához. Ezt meg nem szeretem.
Azt viszont igen, ha pörög a topic
Remélem Ti is élvezitek, jöhet a popcorn.
-
törölt tag
válasz
Throme #20152 üzenetére
A cikk beállítása extrém megvilágítás esetén érvényes. Csináltam egy tesztet, de sok különbséget nem láttam, kleroo szerint azért, mert nem elég szűk spektrumú a fény.
1) Először meglőttem tökugyanazt, "A" módban, kétszer. Egyszer 10000K, utána 2500K a gépvázon. Egy fejlámpa a falra és a telefonom hideg LED-je a fehér papírra.
2) Mindkét képre ugyanazt adta az ACR. Tökugyanazt mérte a gép jónak:
3) A felső (meleg) kép értékeit beütöttem az alsónak, és az eredmény:
Nemhogy csak képileg sík ugyanazt kaptam, semmi sötétebb-világosabb dolgok, de még a hisztogram is kis szórással de tökugyanaz lett. Tehát nem bukott be semmi, vagy fordítva, azért, mert rossz wb-t korrigáltam jóra ACR-ben. (Hogy az ACR miért mutat gépvázon állított 10000 Kelvinre 8500-at, ne kérdezze senki).
Valszeg túl széles színspektrumon világít mindkét fény, attól eltekintve, hogy a végső színük eléggé eltérő.
Ugyanakkor van egy Budai Várban lőtt képem egy hölgyikéről. Atomsárga, durván nagyon. Ultra szar fények fotós szempontból. Azt visszahűtöttük és bizony nagyot bukott sötétbe a helyrerántott kép, magyarul a korrigált wb-s verzióban alig maradt értékelhető infó, mert arra az egyetlen szűk sárga spektrumra mért mindent a gépváz. Mire felhúztam utána (eleve 6400 iso-n volt lőve), volt munka a zajszűréssel rendesen.
Ezzel csak arra akartam rámutatni, kérdésedre válaszolva, hogy az auto wb szerintem az esetek 90+ százalékában működik és tök oké. Koncerteken, egyszer kék, máskor zöld, utána piros, utána sárga fura fényekben kell jól középre lőni kézzel egy wb-t, hogy szenzorból korrigálhasd a maradékot.. hisz a villogás ütemében nem nagyon tudod követni wb állítással
auto-ban pedig hülyét kap szerintem.
És van még 1-2 hasonló helyzet biztosan, de az auto wb általában tök oké raw-nál. Én is azon vagyok mindig - kivéve a Várnál, a Vajdahunyad váránál és egyéb szar világítású helyeken.
Ott LiveView és az alapján már viszem is le a wb-t, hogy eleve hajszálpontosan mérjen a gép expóidőt hozzá.
-
Andrew31
senior tag
válasz
Throme #20134 üzenetére
RAW esetén is fontos a WB beállítás, mert a a gép, bizonyos helyzetekben a rossz WB beállítás miatt érzéketlen lehet a lényegi (kép)infó eltárolására.
Valaki linkelné nekem azt a cikket, ami erről szól?
én is el akarom olvasni újra vagy 2-3- hete jutott eszembe, de ha már más is felvetette...
Kb. fél éve lett itt linkelve. -
Andie
őstag
válasz
Throme #20134 üzenetére
Szerencsére nem a város közepén lakok, hanem Tahitótfalun, ott meg ki tudok vonulni akár a Duna partjára is (ha a szúnyogok hagyják), úgyhogy relative sötét eget tudok kémlelni. Persze nem egy Nevada, vagy Texas közepe, és főleg nem egy Alpok csúcsa.
Állvány ügyben most tökölök egy házi kókány megoldáson. Lévén nincs 100ezrem egy (még mindig amatőr) komoly állványra, ezért egy betontömbbe beleöntenék egy vascsövet, tetejére valami erős forgató mechanikát (pl rá merőlegesen egy másik csövet, belőle kihúzható kisebb csővel), rögzítőcsavarral. Szerintem megheggeszteném párezerből.nesa: Jóapámmal évek óta fáj a fogunk egy olyan komolyabb 200/1000-es tükrösre, állvánnyal, mechanikával, motorral, dehát ez bőven >300k... Még felesbe fizetve is sok, így, hogy most megint eladtam a lelkem az ördögnek házügyben. Szóval szép lenne ez, remek, de egyben drága hobbi is. Nade majd 1x!
-
Balinov
titán
válasz
Throme #19800 üzenetére
haveromnak 60D-hez a regi 18-135-je van, tud az szep kepeket (megcsinalta vele kinat, nyugati partot usaba (yosemite, grand canyon, Rockies kanadaban), de a srac ugy 2,5ev hasznalat utan sem volt maradektalanul megelegedve (plane, miutan apja kolcsonadta neki izlandra a 100-400EF-et). CA-ra panaszkodott, mig ra nem beszeltem az LR-re. Most cserelte le 70D-re, de sztem uveg maradt. Mondtam is neki, miert nem vettel egy jo kanon zumot, meg egy 70-200-at)
-
Digger
senior tag
válasz
Throme #19786 üzenetére
A Nikon Fóti úti szervizébe egy szenzortisztításra időpontot kell kérni, vagy be lehet esni váratlanul?
Megnézik a gyári-számot és ebből dől el, hogy fizetős-e?
Ha jól tudom a rosszabbik esetben is néhány ezer forintos költség.Van olyan oldal, ahol egy használt fotós cucc megvétele előtt érdemes ellenőrizni, hogy lopott-e?
-
aleister
veterán
válasz
Throme #19757 üzenetére
Ez így rendben is van.
"Az a d7100 is kibírta valszeg azt a dobást, de tény nem kéne ezek után"
Nekem sem. De nem erről van szó, hanem arról az önámításból, hogy amit a boltban veszel, annak nem ilyen az előélete.
Szerintem ezt a témát kiveséztük.(#19756) sixpak:
Egyetértek. -
flash-
veterán
válasz
Throme #19664 üzenetére
"Talán d3100 esetében merült ez fel korábban a nem gyári akksi tíltás és emiatt fw frissítéskor érdemes ennek utánanézni, hogy az adott váznál milyen "mellékhatások" léphetnek fel."
a legutolsó fw mikor kijött d3100-ra én frissitettem,és továbbra is normálisan működik a full decoded utángyárott akksim.
a "futár mérgében bevágta a gépet a furgon sarkába. " ról jut eszembe:
ferihegyi reptéren láttam áruforgalmi raktárban hogy a posta rakodók postaként feladott értékeket(fényképező,plazmatv,egyéb értékes műszaki cikkek) sokszor lábbal rúgták be az arrébb lévő teherautó gyomrába, vagy a konténerbe,ha épp nem dobálták..(vagy folyamatosan rugdosták a bakancsukkal ha már másképp nem fért bele)vagy kinthagyták szabad ég alatt napokig egy ketrecben...
gondolhatjátok...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Throme #19668 üzenetére
Ja igen, a user beállítás. Én pl mostanában csak azt használom, meg a hátsó gombos fókuszt.
TayRol:
Előbb utóbb mindenki megtalálja a helyes utat...
50-es obid van már? Én úgy döntöttem ha nem találok beszerzek egyet Artworknél újan. 10eFt megér nekem 1 év garit meg doboznyitás szagot. -
Andrew31
senior tag
-
flash-
veterán
válasz
Throme #19657 üzenetére
ha nincs új obid,vagy van de raw-ban fotózol akkor felesleges frissiteni:
"Modifications enabled in this version:
Support for distortion control data Ver. L: 2.000 and later has been added.
Camera firmware must be updated before distortion control data can be updated to Ver. L: 2.000 or later. " -
alba-regia
aktív tag
válasz
Throme #19570 üzenetére
Nem gondolnám, hogy harcosabban képviselnék az érdekeimet. Itt arra gondoltam, hogy a jótállás évében vissza lehet vinni a terméket a kereskedőhöz. Garanciális problémám még nem volt velük, minden más viszont eddig gördülékenyen működött.
Ezzel szemben pl. Extreme Digitalnál adtam már le Apple terméket garanciális javításra. Na, ők nem képviselték az érdekemet, de utána mégis kénytelenek lettek úgy tenni.
Nekem Székesfehérvárról majdnem mindegy, hogy Bp-re vagy Párkányba megyek időben, km-ben. Max annyi, hogy ha lehet a Bp-et inkább kihagyom
Jótállási időn túl meg természetesen a legközelebbi szerviz Bp-en van. 3 évig nálam a vázak nincsenek meg. Eladáskor meg a kiegészítő garancia nem jelent akkora összeget, mint vásárláskor az ár különbözete.
5-htp: Jól gondolom, hogy a MM a hitel miatt van "versenyben"?
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Throme #19558 üzenetére
A magyarországi garanciaérvényesítés egyébként is egy vicc szerintem. Kb egy évvel ezelőtt volt egy Canon gépem, ami valamitől tönkrement. Garanciaidőn belül voltam ezért vissza vittem a boltba, kb 2 hetes huza-vona után azt a választ kaptam, hogy nem rendeltetésszerűen használtam a gépet ezért nem javítják meg garanciálisan. Kb 2 hónappal később a cégem kiküldött az usa-ba. Gondoltam visszem a gépet bizva a világgaranciában. Elvittem a gépet New Yorkban egy canon boltba. Előadtam a problémámat az eledó az általam bevitt gépet mindenfajta vizsgálat nélkül bedobta egy selejt felíratú dobozba én pedig kaptam egy zsír új gépet.
-
spanyoll
addikt
válasz
Throme #17679 üzenetére
Egy kis tömegközlekedés belefér nekem, hogy bevigyem hozzájuk reggel, de a lényeg, hogy nem szeretem a következetlenséget. Van egy javítás ami x anyagköltséggel és y befektetett munkaidővel jár. Ennek fényében ha a javításhoz szükséges technikai háttér rendelkezésre áll (alkatrészekkel együtt természetesen), akkor maximum a napi forgalmuktól függhet, hogy mikor végeznek.
Amit ők mondtak viszont az már hozzáállás kérdése, egy hivatalos szerviztől pedig nem szívesen fogadom, ha mismásolnak amikor egy javítás időtartamáról kérdezek.
Ha forgalomfüggő, akkor mondják azt.
Lényeg a lényeg, hogy bemegyek hozzájuk valamelyik reggel és személyesen megkérdem, hogy mi az ábra és remélhetőleg szerencsém lesz. Ha nem akkor még mindig megvárhatom itt egy szaki nevét + telefonszámát -
Balinov
titán
válasz
Throme #17662 üzenetére
Koszi Throme, kozben sikerult megvalaszolnom a sajat kerdesemet, D90 kezikonyv 198-199 oldal, AE/AF lock-ot nem lehet Fn gombra programozni ezen a vazon, meg ugy sem,hogy mondjuk az AF-ON-t (BBF) tennem az FN-re (amugy sem lenne kenyelmes ugy) es maradna az AF/AE lock az eredeti funkciojanal.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Throme #17481 üzenetére
Szerintem nem változna a helyzet, hanem a többség háborogna rajta. DSLR lényege hogy van egy TTL optikai keresőd és azon komponálsz. Ha valaki jobban szereti az LCD-t és az élőképet akkor majd vesz milc-et. Még egy belépő gépnél vállalható egy ilyen hajtogatós kijelző, de egy profi váznál szerintem megengedhetetlen egy ilyen öszvér megoldás. Elég nyűg tud lenni hogy hajtogatni kell ki-be az lcd-t, sérülékeny, letörhet. Egyszerűen nem tudom elképzelni egy D4 szitű profi vázon.
-
szabolcs1975
aktív tag
-
MC Pite
veterán
válasz
Throme #17301 üzenetére
RAW-os OFFolás:
Oké, nem vagyok mérvadó, de áruljátok már el: Normál, ne adj isten Fine jpg-ből nem tudjátok visszaállítani a helyes wb-t? KIZÁRT. Ahhoz annyira annyira de annyira el kell qurni, hogy ha negyed annyira el van, már a vázban törli az ember a képet. Amúgy is piszok ritkán állítok vázon wb-t, mert a kijelző erre nem fasza (evf még elmegy) - a monitoron sokkal faszábban és pontosabban látom a színeket.Az el nem talált iso azokat érinti akik kézi iso-znak
, esti állványos képeket leszámítva a záridő meg a rekesz érdekel; megadom a váznak mire törekedjen azt csók (ala nikon). Ismerősi körben ettől még csak normálisnál rosszabbul sikerült képek születtek ha kézben nyomták, és az auto iso hátrányaira nem jöttem rá (nem extrém fény/záridők mellett természetesen). Nem nagyképűsködés, tényleg nem vágom mi benne a rossz/kéziben a jó. Ha normálisan tud rá valaki válaszolni, megköszönöm.
Ami nem nagyon nagyon van elbaltázva, (több mint 1 fé) azokat simán megint visszakorrigálom blokkosodás nélkül (1/3-1fé), vagy csak szelektíven shadows vagy egyebet. Igaz, kiégni könnyebben kiégnek általában a képek, de jellemzően tűrhető hatásfokkal kerülik el a vázak.
Idáig mindegyik gépnél akkor rawoztam ha brutál dinamika volt, vagy... ... hát kb ennyi. Máskor is csináltam, aztán általában gépen töröltem őket mert nem kellettek.
(Most dedikált gombom van arra hogy a következő képet raw+jpg-be nyomja, majd utána automatikusan visszaváltson az előzőre, ez tetszik, nikonon néha úgy felejtettem.)Szóval puhányok a jépégések (akik csak nagy szükség esetén rawoznak), mert lusták; vagy a rawosok lusták, vagy hogy van ez?
De hogy 99%ban jpgben is korrigálható lenne amekkora elbaxás előfordul, arra jelentős sör/bambi mennyiségben mernék fogadni. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Throme #17301 üzenetére
nem tudom mennyit vackol beállítással vagy képvisszanézéssel esetleg újra lövéssel
Nem sokat... Amolyan vak tyúk is talál szemet elven fotózom általában, mindenről van 3-4-5 kép, aztán a legjobb kettőt meghagyom. Ennek az a hátránya, hogy sokszor egy fél napos kirándulásról is van 3-400 képem, amit aztán válogatni kell(ene), de ez nem túl sok munka. Sokszor mondtam már, hogy nem csak a kevés idő, de egy többé-kevésbé színhelyes megjelenítő hiánya is hozzájárul nálam a jpegezéshez.
-
Kleroo
veterán
válasz
Throme #17241 üzenetére
A nehézkes kezelés mondjuk simán üzletpolitika, amit említesz is, hogy vegyél drágább gépet több gombbal,tárcsával, etc.
A cumi csak az,hogy közben jött egy MILC-gadget dömping, és már nem alsókategóriás dolog a nehézkes kezelés, hanem ciki.
Végülis még csak azt sem lehet mondani, hogy így koszos lesz a kijelző(tácscscscsc). Amúgy is mindig hót retek az ember orra miatt.
(én meg izzadok mint állat ha melós fotó van, így úszik a "trutyiban"...
)
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
Throme #17194 üzenetére
Majdnem 10 éves kiadás a D2x. Utolsó croppos profi váz volt. 2005-ben egy D200 70-200 2,8 VR kombóval hagytam abba, éppen akkor szerettem volna D2x-re váltani. Részben érzelmi okokból vettem ezt, részben meg azért, mert szerintem nekem mindenre elég. Aztán majd egyszer még ki tudja mi lesz
-
imyourfriend
őstag
válasz
Throme #17138 üzenetére
Rekeszelni kell a jobb eredményért, de míg egy 70-200 2.8-at rekeszelsz mondjuk f/4-f/5.6-ig, addig egy kitobi vagy egy 70-300 megkívánja akár az f/11-et is. Másrészt világosabb marad a kereső, jobb "dolga" van az AF-nek, na meg a 2.8 miatt elérhető egész pici dof sem az utolsó a sorban.
Másrészt az szerintem nem von le semmit sem a kép értékéből, hogy a képszélek adott esetben nem túl acélosak.
-
MC Pite
veterán
válasz
Throme #17108 üzenetére
B*hatod az AA szűrő (hiányát) kitobikkal...
18-140 ha magasabb felbontásra is van, sötétzoom, nagy doffal... nincs benne nagy élvezet.
Mondjuk utóbbi ezeknél jóval többet ér a 17-70 az én szememben (igaz, árban a 18-105 elég jó; bár_én_ inkább 17-50 2,8at vennék, mert ezzel 'megspórolom' a fixet is). -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Throme #16957 üzenetére
Tesztábrázni nem állnék le, tudod jól. Még a végén kiderülne, hogy tényleg sz@r
De a D5000-en valahogy érezhetően több a rontott kép mint a D40-el volt. Lehet júzer error, és nekem jó így, de ha valaki most készül érte kiadni egy kis pénzt az valszeg szeretné tudni mit vesz...
-
jasonka
aktív tag
válasz
Throme #16613 üzenetére
Többeknek : Őszinte örömmel töltött el (komolyan !) hogy szerény véleményemre a "nagyok"
(Pl. Eperkutyus - Freddy 76 ) is reagált... Rendszeresen olvasom a fórumot - sok hasznosítható véleményt / ötletet kapok innen.
Ritkán írok ide, mert én csak "fanatikus tag" vagyok, és ilyen mélységben nem ismerem a digitális fotózás alapjait
- a felszerelésem is csak "belépő szintű" - ennyire futja.
Jóllehet ötven esztendeje fényképezek egyszer - több évvel ezelőtt - már "kiosztottak" itt (NEM ezen a topicon ! )Szóval örültem - sőt megtiszteltetésnek vettem - reagálásokat :
Hát nem sokáig örülhettem...
fot Throme :
Határozottan úgy tűnik, nem olvastad el az eredeti hsz-omat :
"...ne azért vegyél valamit mert a közvélemény éppen arról jókat ír."
Könyörgöm : már megvettem...
"Ne sértődj esetleg be, ha valaki csúnyákat ír a kedvencedről...."
Nem sértődtem
bemeg , sőt örültem, hogy most éppen jót írnak róla..."Az ár kérdés meg arról szól, hogy most használni veszel egy fényképezőt vagy kereskedni akarsz..."
Mégegyszer : már megvan (Mondjuk, hogy "kereskedni akarsz" ez azért árnyaltabb, mint hogy korábban sefteléssel vádoltál meg..- de kereskedni sem akarok - ha egyszer eladom a gépet biztosan jókora veszteséggel fogom... Az, hogy az ár - azóta történő - eséséről írtam csak azt jelzi, hogy figyelemmel kísérem, hisz a döntés már megvolt.)
"Csak tudod nekem fáj, ha valaki ennyire közvélemény/közhangulat függő..."
(Hm... - FÁJ - megtisztelő, hogy ennyire szíveden viseled a lelkiállapotomat...
Ritkán írok ide - most is örültem az elismerő véleményeknek - így ebben a gép korábbi "leszólási időszakában" nem "konstatálhattad" a hangulatfüggőségemet -pláne, hogy "ennyire"...(mennyire is ? )
"...bocs, hogy megzavartalak az eufórikus ünneplésben!"
(Érdekes- más is észrevette, hogy ebben a mondatodban is szurkálódsz...
Részemről az eszmecsere befejezve... )Minden jót Mindenkinek ! ( Nem muszáj nekem írni ide - legfeljebb sohasem érem el a "tag / őstag" minősítést... )
-
jasonka
aktív tag
válasz
Throme #16604 üzenetére
Nem egészen értem, ismeretlenül miért sértegetsz...
1. Nem, nem a fórumozók határozzák meg a a vázakról alkotott véleményemet - pláne nem az értékrendemet. (Utóbbi mellesleg ebben a megfogalmazásban sokkal szélesebben - a fényképezésen túl is - értelmezhető - egyenesen sértő)
(Csupán arról van szó, hogy nem nagy öröm szinte mindenütt azt olvasni, hogy az én vázam / objektívjeim elavult hulladékok, ma már mindenkinek y váza van, és az igazán jó objektív 200 ezernél kezdődik...
(Jó, most momentán éppen elismerő vélemények vannak itt, de nem mindig ez a helyzet...)
2. "Ja és az ár. Most úgy választasz vázat, hogy számodra legyen megfelelő, vagy később jó áron szabadulj tőle?
Fotózni akarsz vagy seftelni?"- A váz már egy éve megvan, tehát választanom már nem kell, a döntést meghoztam.
- Nem szoktam "seftelni"Leírtam / megosztottam a véleményemet, "merészeltem" tanácsot adni a kiválasztáshoz -semmi több...
-
girhesfarkas
csendes tag
válasz
Throme #16586 üzenetére
köszi szépen
igen ISO téren tényleg gyengébb... [én mégsem temetem annyira, hozzáértés nélkül] de egyenlőre nekem az nem is olyan nagy probléma, remélem későbbiekben sem lesz az... a stabi nélküli obit viszont akkor csak felejtem, hátha kifogok valami szépséget... még1x köszi -
törölt tag
válasz
Throme #16567 üzenetére
Csak festék, de elég sok ponton, a vakut kivéve a teljes felső rész, de alatta is, a teljes hátsó lap, a kijelző melletti részek körbe szintén csak festék, gombok körül is, csomó helyen csak festék van, semmi műanyag. 600-ason több műanyag lesz, de azért az sem rossz. Szóval ha a vázat megtapogatod a polcról leemelve, már szobahőn is érzed az ujjaiddal, hogy hideg a tapintása ahol megérinted. Nyilván pár perc használat és nyomkodás után már kevésbé, ahol fogod, ott meg a gumik "védenek", de a gumi a festett fémre van ragasztva, ott sincs műanyag.
A műanyag érzetet arra érti a kolléga szerintem, amit én is tapasztaltam 1-2 alacsonyabb kategóriás vázon már: nincs az a kemény merev masszív tapintása, hiába nem hajlik-mozoga műanyag váz sem (nyilván nem, kemény ipari műanyagból vannak azok is). De tényleg mások.
Nikon amúgy sokkal "tankabb" fogásra, mint a Canonok, ezt mondom úgy, hogy tapogattam már mindből mindenfélét. Az ödémaháromnál indulnak a Canon tankok szvsz, alatta műanyag a feeling, Nikonnál még ott is olyan kis masszív dögök a vázak és csak méglentebb lesznek "műanyagabbak".
Más: mai napig hidalok attól, mit csinálnak a taiwani Nikon Repair Center-ben: egy srác elküldte vakon a 70-200-át festésre és megkapta 1 hét után, abszolút elégedett.. Komoly dolgok ezek kérem.
[link] Kiv vagyok, ki lesz az első elmebeteg, aki a vázát is fehérre festeti velük - mert szerintem megoldanák lazán.
-
törölt tag
válasz
Throme #16563 üzenetére
Azért ez így nem egészen kerek. Én például elég sok helyen műanyag helyett festéket tapogatok, és ahol a festék lekopik majd idővel, vagy megütöm, vagy ilyesmi, ott egyből magnéziumot.
[link]
A gumik sem fedik a vázat teljesen, hüvelykujjamnál pl. ahol a gép súlya miatt kopik a gumi erősebben, szintén már fém van.
Télen irigylem a műanyagosokat. A fém váz k*hideg kesztyű nélkül, míg - jól emlékszem - a kis műanyag EOS 450D-met anno simán fogdostam minusz 1-2 fokban csupasz kézzel, nem volt ez a hideg fagyos feeling.
-
Kleroo
veterán
válasz
Throme #16475 üzenetére
Ez az egész egy nagy szvsz.
A D400-ra várás kb már meme szintű, elég sokan várhatják(hiába...)
Nem lenne olyan para a D3k-D6k-D9k trió, még szépen is mutat, és jobban lehetne tagolni is az ár/tudást.
Most a D3k és D5k között szerintem nincs érdemi; komolyabb felhasználásban tetten-érhető difi a forgatható kijelzőt és annak vonzatait leszámítva. Aztán egy nagy lyuk, és D7100 közel minden földi jóval.Azt viszont nem értem mi köze a "budget" FF-nek a pro DX-hez.
A Nikon számozás mindig is egy nagy m3ss volt.
-
alba-regia
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Throme #16096 üzenetére
+1 , én is olvastam aztán töprengtem, mit írjak erre.. memkari próba megolt, firmware ügyben passzolok (de arra ott a gugli), a gép beindulására meg gyári adat van a Nikon oldalán valahol leírva szerintem, vagy valami tesztben, de - szerintem - bőven 1mp-n belül van még 3200-n is. (Nálam instant).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Throme #16094 üzenetére
Persze, mert éppen azt magyaráztam, hogy miért nincs a Conannak a Tampon üveggel olyan rekeszbehúzási problémája, mint a Nokinnak.
(#16095) joco73: A kérdésedre már megadták a korrekt választ azzal, hogy másik memóriakártyával kell használnod a vázadat, mert a mostani instabil és előbb vagy utóbb végleg megadja magát. Ha még 15-en leírjuk ezt, attól csak a hsz.-ok száma nő, de érdemi információval nem leszel gazdagabb.
-
m3ss
veterán
válasz
Throme #16071 üzenetére
tapasztalatbol beszelsz amugy? nem hiszem h azert fokusztesztelnenek az itteniek mert annyira elveznek
panaszkodas megint mas kerdes, vannak paran akik nem szidjak publicban a felszerelesuket, obijaikat mert el is szeretnek adni oket..
van par profi fotos aki szerint jobb a canon af, persze lehet szponzoraltak. amugy megelhetesi fotosok kozul, legyen az sport, eskuvo vagy akarmi nem kicsit folenyben van a canon...amennyire en latom. vagy lehet csak azert mert olcsobbak vagy jobbak a pro uvegek? vagy csak a tukros era elejen jobb volt a canon es nem akartak azota sem valtani?
passz, annyira nem is erdekel. midnenesetre ha nekem szarabbul fokuszalna az adott canon vazam mint a nikonos "megfeleloje" biztos visszavaltanek, azert szenzorban jobbak a nikonok.. -
yxcv
tag
válasz
Throme #16035 üzenetére
Most olvasgatom a jogszabályokat és olyat találtam, hogy a 8 nap akkor érvényes, ha neten köttetik a szerződés. Na most nekem minden itt, a vidéki üzletben lett kinyomtatva, aláírva, lepecsételve. Ettől függetlenül a honlapjukról rendeltem és neten keresztül, de a saját oldalukon és a szerződésemben is 3 napos határidő szerepel mindenhol.
-
yxcv
tag
válasz
Throme #16033 üzenetére
Én is kicsit leültem, hogy ennyibe kerül: Nikon EN-EL14
-
-
yxcv
tag
válasz
Throme #16022 üzenetére
Eleinte sokat használtam, az első képeknél, viszont mikor tegnap előtt töltöttem, utána a tegnapi reggeli képeket anélkül csináltam, 5 db-ot és mára kikapcsolva lemerült. LV ide vagy oda, azért ez durva. :/
Most akkor azt tudom csak tenni, hogy az egész packot visszaviszem az üzletbe? Az biztos, hogy ott nem tudnak pl másik akksit adni. De ha igen, akkor is előtte felküldik Bp-re, mert az a "központ". Szóval ha csak akksit cserélnek, az is napokba telik. Főleg most a Húsvét közeledtével. :/
-
aleister
veterán
válasz
Throme #15969 üzenetére
(#15973) Furkoo:
Tudtommal a verseny nem X és Y fotós összeméréséről szól, hanem egy adott témáról készült 2 megoldás szembeállításáról. Akkor hogy jön ide, hogy milyen egyéb képei vannak valakinek?A kameratípust sem értem, hogy minek hoztad fel. Épp elégszer le lett írva, hogy sokkal inkább az számít, hogy kinek a kezében van váz, nem pedig, hogy mennyibe került.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Throme #15946 üzenetére
Belépő szintről beszélünk, igaz ott szokták elkezdeni az ilyen újításokat. Azért nem értem, mert nem marad le semmiről sem egy belépő géppel, dedikált gombokkal azért gyorsabb és előnyösebb is a gép vezérlése. Persze ezt meg kell fizetni, LV-ben meg nem sietünk.. de ízlések és pofonok kérdése. Ezen a kérdésen nehéz dűlőre jutni, mindenesetre az érintőképernyőt plusz egy hibaforrásnak tekintem jelenleg az LCD kijelzővel szemben.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Throme #15946 üzenetére
Csak csatlakozni tudok az érintőképernyőt pártolókhoz.
Nagyon kényelmes és hasznos dolog, nagyban megkönnyíti az életet. Akinek nem tetszik, annak nem kell használni, eddig minden funkció elérhető volt gombokkal is, legalábbis annál a három modellnél, ahol használtam (Panasonic GF3, Canon 700D, Canon 70D).
Tudom a megszokás és a ragaszkodás erős dolog. De miért fosztanak meg a gyártók a jó dolgoktól? Például jön majd talán a Canon 7D Mark II és szinte biztos, hogy nem lesz benne kihajtható, elforgatható kijelző. Full frame-nél meg aztán olyan szentségtörés, hogy az apokalipszis jönne el, ha valaki bele merné tenni egy új modellbe. Az biztos, hogy csak akkor veszek majd FF-vázat, ha kihajtható, elforgatható érintőképernyő lesz benne normális AF-rendszerrel (NEM 1db középső keresztszenzor!!). -
aleister
veterán
válasz
Throme #15785 üzenetére
"már nincs hátránya az obi stabinak"
Hogyne lenne:
- rosszabb képminőség a plusz optikai tag miatt
- jóval nagyobb költség a plusz alkatrész miatt
- nagyobb méret és súly a plusz alkatrész miattNyilván az utóbbi 2 tétel, akkor számít szempontnak, ha 1-nél több üveged van, de szerintem egy
kezemenujjamon meg tudnám számolni, hogy hány olyan user van a topicban, aki egyetlen lencsével rendelkezik. -
Tikakukac
titán
válasz
Throme #15643 üzenetére
Kulcs lenne a legkisebb bajom, soha nem az ilyen alapvető dolgokkal teszed parkolóra a kijelzőket
Másik kompaktom is milyen szép volt... míg asszem a tokba bemászott pár valamilyen csodakeksz maradék valami porral talán. Hadd ne mutassam milyen lett, pedig 2 évig az még betonra is esett
-
Tikakukac
titán
válasz
Throme #15640 üzenetére
Semmi extra, csak a hétköznapi dolgok. Amik úgy történnek, hogy egyszer nem volt telón shieldz fólia, és akkor sikerült behúzni egy csíkot a közepébe. Azóta tojok rá, megy mindenre.
Táska alap nyilván. De nem vagyok semmilyen fotós, házon belül lesz 80%-ban. Az ördög viszont a szobámban alszik, ugye.
Larry303: foliashop@gmail.com-ra írj amit szeretnél, én csináltattam méretre is mattot, 4k volt igaz, de nagyon szép munka tökéletes tapadás, megérte, mert plexit bontottunk tabletről.
-
astreno
tag
válasz
Throme #15626 üzenetére
Hát, nem csak műteremben nyomogatom az expó gombot visszanézés nélkül, de azért azt sem gondolom, hogy extrém felhasználásnak tenném ki a gépet. Eddig ultrahangos obijaim voltak, most már van egy D-s is. Beépített vakut szinte sosem használom. Nem is írnék, nem is panaszkodnék, ha az aksi bírna mondjuk 500 képet. A gyári adat asszem valami 1000 db/töltés. De a 200 és főleg a 140 és főleg a hirtelen feszültségleesés aggaszt.
A Fóti úton történt a zárcsere.
-
fury71
aktív tag
válasz
Throme #15488 üzenetére
Nekem az MM-ben a Samsungra is azt mondták, hogy nem szereti a Nikon ezért vettem Sandisket.
A Sandisk amúgy is kipróbált márka, benne van a D5100 kézikönyvében.Amúgy, hogy jobb a képeket lementeni a kártyáról, váz-USB csatlakozójával közvetlen PC-re vagy mindig kivéve, kártyaolvasóval beolvasva?
-
A Zéé
addikt
válasz
Throme #15488 üzenetére
tudom, hogy nem javasolt, csak mikor ezzel először találkoztam már megvolt a kártya. Sőt 2,5 évig semmi baja se volt, most meg kikapcsoltam a gépet, fél óra múlva meg már halott, és nem igazán értem miért.
Mindenképp veszek másik kártyát, akármi is lesz ezzel. Már nem bíznék meg benne akkor se, ha valami miatt holnap meg mégis csak működne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest