- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
girhesfarkas #16585 üzenetére
Mitől szerelem első látásra egy 6 éves váz szemben a 2-3 évesekkel? Az árán kívül sok vonzerőt én nem látok benne... Olyan, mintha egy 3-4 generációval ezelőtti számítógépet vagy egy 3-4 éves okostelefont vennél... Biztos jó még, de csak szopatod magad vele, aztán meg, amikor a nagy szerelem véget ér, ott marad a nyakadon, vagy csak fillérekért tudod eladni, vagy sehogy sem.
Jó, tudom (én is hangoztattam már), hogy van az az álláspont, miszerint a szüleink is elvoltak a régi filmesekkel, azokkal is lehet jókat fotózni a mai napig, de ha most vásárolsz, azért próbáld meg kihozni a lehető legjobb technikát a pénzedből.
-
Freddy76
addikt
válasz
girhesfarkas #16596 üzenetére
Nézd, a d5100 szenzora nagyon jó (a 3200-at nem ismerem). Nagy a felbontás, elég mindenre, akár vágásra, akár poszerre, de még nem túl nagy, olcsóbb obik is kirajzolják. ISO-ban bajnok, 3200-at bírja, de ha kicsit kitanulod az utómunkát, véleményesen bár, de az iso 6400 is megy. A kihajtható kijelző hasznos. A d80 ezzel szemben sokkal kezelhetőbb, van státuszkijelző, nagyobb a keresője, de a képminőség messze elmarad a d5100-tól. Nem használhatatlan, persze, de a d5100 már igencsak lelépte...
Nekem volt d3100, 5100, 7000, a d80-90 kimaradt. De én a d80 helyett a d5100-at venném...
-
Larry303
addikt
válasz
felesleges magadat ezzel szopatnod...pont ezért jók ezek a gépek, mert nagyon sok mindent megoldanak helyetted...neked csak a fotozással kell foglalkoznod...hidd el bőven van kihívás így is az egészben, nem kell lyukkamerával, meg kézi fénymérővel szaladgálnod ha meg akarsz tanulni fotozni
én is újabb szériából vennék, legyen akár slr, akár milc -
Gulyopapa
addikt
válasz
Vegyél D80-at.
Úgyis eldöntötted már ... -
ATM_automata
őstag
válasz
Szia!
Lehet megköveznek majd, de én nem vennék D80-90-et. Ha kezdő vagy és még soha nem volt ilyened, akkor főleg nem. Mondom ezt úgy, hogy ismerem őket és hogy volt olyan barátom aki ezekkel kezdte és el is adta villám gyorsan őket, majd áttért D3x00-5x00 szériás darabokra. Jobban jársz ezekkel, mert:
- könnyebben kezelhetőek,
- modernebbek
- kifejezetten arra találták ki őket, hogy bevezessék az embereket a dSLR világba.
- jó és használható automata módokat/témákat tartalmaznak, melyekkel egy kezdő is gyorsan tud szép fotókat készíteni.Mondhatnám példának mondjuk a gyerek ballagásán készíthető 500db életlen képet, melyet D90-el simán hozni fogsz, vagy a kapjuk elő és gyorsan fotózzunk témák esetében készíthető rosszabbnál rosszabb képeket.
Mi D7000-el fotózunk, de van egy D5100 is, és előtte volt egy D3100-unk, amivel kezdtük. Eszembe nem jutna ezeknél régebbit venni...vagy ha nem ezek, akkor egy MILC, de azok azért elég drágák...viszont könnyű, kicsi, szinte mindenre jó.
-
törölt tag
válasz
Én írogattam ilyen irdatlan nagyokat régen, huh, ezt is csak azért olvastam végig, mert nem akarok bunkó lenni. (De amúgy nem olvastam volna el)
Szóval tömörebben is lehet
A stabi szerintem fontos, akárcsak az iso, az újabb váz is. Ilyen belépő szinten egyrészt nem 2.8-as fényerős telét kapsz (képe jó, csak nem fényerős), másrészt ha még ehhez mozgás is jön, simán adódhat olyan, hogy menned kell fel az iso-val még jó fényeknél is. Én a 3200/5100 mai gépeknél maradnék és ha a 3200 kielégít, akkor azt vinném.
-
Freddy76
addikt
válasz
girhesfarkas #16587 üzenetére
D80 sem rossz, de ha beleférne egy d90, akkor sokáig eszedbe sem jutna a csere...
-
Throme
veterán
válasz
Huh jó soakt irtal. Szvsz telet stabi nélkül ne. A d80 ráadásul ISO feltekergetesben valszeg az általad említett 2 belepohoz képest alulmarad. 70-300 esetében javallott a tamron Vc vagy a nikkor Vr verziók. Esetleg nikkor 55-200 Vr vagy 55-300 Vr.
Szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest