- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
A tiéd szimplán csak backes kicsit, de (#4682) Nameste-én egyetlen éles pont sincs...
(#4687) Freddy76: És ez egy objektív teszt lenne?
(#4688) Throme: Persze, hogy kevés (reciprokszabály). DX szenzoron 1/60 kell mellé, FX-en elég az 1/40 (persze csak betonstabil kézzel, egyébként rövidebb záridőket érdemes beállítani).
-
Graphy
aktív tag
Szerintem a D7000 és D7100 is jól fogható markolat nélkül is...bár igaz, hogy amióta megvan a markolat eszembe nem jutott, hogy levegyem róla. Elcsodálkozom mindig mikor valaki mondja, hogy lelóg a keze a markolatról. Nekem sincs kis kezem, de rendesen meg lehet fogni azt a vázat.
-
Throme
veterán
Mit hiányolsz a D7100-ből?
A sorozatot most ne írd, mert az tény, hogy a D300 erre jobban ki van hegyezve.
Méret?(#4667) Cayman: D600 nagyon jó, aD7100-zat is simán veri, de nem tartom szerencsésnek összehasonlítani a D90-el, mert anélkül is borítékolható a D600 sikere....
-
Throme
veterán
Simán tudja. Csendes expót is tud, és tud olyat (bár ezt sztem senki nem használja), hogy időzített expo. Megadod, hogy hány percenként készítsen fotót, pl egész napra is beállíthatod, hogy milyen időközönként, mikor kezdje, meddig....
Ilyet a D90 nem tud.
Sejtésem nincs, hogy ezt benne hagyták a D5100-ban, vagy kivették, mert nincs kihasználva.
Az LCD felbontás különbség szvsz akkor jön ki, ha belenagyítasz a képbe... illetve LV manual fókusznál és ott is inkább a nagyításkor.
De én pl egyiket se használnám obivásárláskor kép ellenőrzésre. Inkább egy laptop....
Nekem még az is tetszik, hogy átlagos mancs esetén nem lóg le a kisujj. Nagy kezűeknek a haladó váz sem kényelmes... -
HThomas
őstag
A kijelző is jobb, nőtt a felbontás és a méret, ez segíthet visszanézéskor. Illetve oldalra lehet kihajtani, már ha ez számít (a váz kisebb lett emiatt). Ez, meg a szenzor már megérheti az árkülönbséget, de kellően olcsón a D5000 is tök jó vétel, szerintem azt se bánnád meg.
-
Freddy76
addikt
Továbbá eastsider részére is (meg mintha még valaki írta volna, hogy miként kell fókusztesztelni): Leírtam már egy párszor, hogy nem azzal van a baj, hogy nem tudok af tesztet csinálni, és finomhangolni. Hanem azzal, hogy hiába állítom be a tesztábrára, akkor 4-5 méterre volt pontatlan. Ha beállítottam 4-5 méterre, akkor távolabbra volt pontatlan.
Aleister: az első 1,5 hónapom szívás volt a d7k-val, elegem lett, végre használni és élvezni akartam a cuccot. Hiába vagyok pesti, minimum másfél óra kimenni nikonékhoz (fél óra oda, fél vissza, felet minimum ott vagy), nekem ehhez nem volt kedvem. Ahhoz sem, hogy hetekre náluk legyen a váz. Eladtam a kis g.cit, és jött helyette egy tami, amivel tök jó, ennyi. Hiányozna a fényerős fix ebben a tartományban, de tudok nélküle élni. Aztán egyszer csak veszek egy d700-at a fix 50-nel, vagy visszamegyek tükör nélkülire, és ott lesz ekv. 50-em.
A nikon meg szarjon sünt.
-
imyourfriend
őstag
AF-S center pontos mérés, lehetőleg állványról. Én elemeket raktam a gép lencséje így állt _ és az elemek \ csak 45fokos szögben előtte 1,5-2 méterrel. Az a lényeg hogy ne a gépre merőlegesen legyenek elrendezve hanem valamilyen szöget zárjanak be hogy meglásd előtte vagy mögötte van a fókusz. Ilyen esetben legyen egy síkban az objektív és az elemek.
-
spanyoll
addikt
33 a behopp ha még júli 20-ig veszed, azon kívül nem 6-11ig van, hanem minimum 4-13ig, vagy valami ilyesmi. Anyagilag egy +30at még rá lehet számolni nyugodt lélekkel, és akkor hoztál magaddal konzervet meg krumplit meg mindent. Nekem megéri, de vannak rendes hippi bejutási módszerek is ám. Pajtik úgy jutottak be, hogy kiültek a bejárathoz és kávét főztek adományért. Kevesebb mint 48 óra alatt bekerültek
Azon kívül ahogy ismerlek neked is egy örök élmény lenne, de hát ahogy érzed. -
spanyoll
addikt
-
gab.m
senior tag
Ja, itt mászik felém egy kutyámajom
-
_füles_
csendes tag
-
törölt tag
Csak nyugodtan, én is magam Lenspenezem a szenzort, igaz még háklisabb a legpicibb fiszfaszra is, de megküzdök vele és az eredmény utána tökéletes.
Amit tanácsolhatok esetleg, hogy kültérben csináld, nem poros helyszínen. A lakásban szállingózik mikro por (valszeg kint is, csak más jellegű), szóval lakásban néha szívok 1-2 "ruhaszösz" szerű izével, míg kint mindig tökéletes lesz az eredmény.
Most pl. a tüköraknára van feltapadva két "ruhaszösz" szerű icipici fehér "lakásszösz" .. kézzel sutulva nem jön ki az akna oldalára ragasztott finom porszedő anyagból, hugom szempilla csipeszével majd nekiesek, de tanulság, hogy bent ne.
-
Bazsee71
őstag
Olvasgattam kicsit a gépekről. Azt jól értettem, hogy a D3100 automatikusan eltávolítja a képekről a hot pixeleket, míg a D5000 nem? D40X-nél ezzel sokat szívtam, nem szeretnék megint úgy járni...
D5000-esben vonz a 4 frame/sec sorozatkép, valamint úgy látom a bracketing is egy hasznos funkció. Videó AF hiánya nem nagyon érdekel, arra van egy kis kompaktom.
D3100 esetében pedig igen jó ötlet volt a tárcsa mellé az a "váltókar" (viszont sorozatkép csak 3 f/s). Magas ISO-t is jobban tűri. Infrás távkioldó hiánya nem tudom mennyire zavarna.
Félek ezek olyan különbségek, amikről kb. 1 év után tudnám azt nyilatkozni, hogy hasznos-e számomra vagy sem. Mindkét gép tetszik. Ezért kérném a véleményeteket, hogy hétköznapi (hobbi) használat esetén vajon melyik funkciók hasznosabbak egy teljesen kezdőnek?
-
*Ropi*
félisten
Nem, most nem ahhoz kell mint (#3797) aleister írja. Tömörítetlen Full HD videó rögzítéséhez (ez megy az 5D3 új hivatalos firmware-jével is) kell nagy sebességű kártya, így 64 GB-os 1000x sebességűeket veszünk...1 kártyára ~15 perc fér.
(#3808) Throme: Mit kellett volna megírnia?
-
Freddy76
addikt
Látszik, hogy nem vagy nős. Ha hisztimanó itt van, hagyni kell magától elmenni. A hisztimanó és a troll rokonok, amíg eteted, marad. Ha nem foglalkozol vele, elmegy.
m3ss, te csak hallgass, ahogy múltkor elmesélted, párod mennyire tolerálja a fotózásaidat (pl. mennyire elvan, amikor három órán keresztül kavicsokat fotózol), szerintem te nem is ismered hisztimanót
.
-
A Zéé
addikt
én is csak néztem, hogy honnan bugáznak még mindig ilyen obikat, de mivel a nagy papírdobozra is ez volt nyomatva, amiben a kit van, így gondolom ez valamiféle koncepció a kifutó D3x00 modellek jóárusítására. Meg ugye a Canon is árulja az ezeréves IS nélküli obijait. Tartani kell az árat.
-
A Zéé
addikt
-
goldnarmz
aktív tag
-
törölt tag
Nem terhes, hanem VÁRANDÓS !!!
Amúgy milyen szőke csajszi ? (Komolyan nem értem, vagy csak nem emlékszem.. ?)A pixel vagy nempixelhez: ez annyira hülyeség meghúzni a határt, hogy egyik azért hülye, mert balra dől, a másik meg azért, mert jobbra, közben egyik sem látja a fától az erdőt, a különbség csak annyi, hogy egyik fenyőerdőben jár, másik meg tölgyben
Pixelszinten nézett (=100% nagyítás ACR-ben a képernyőn) kép ha szar egy másik pixelszinten nézett képhez képest, az ugyanúgy árulkodik két gép szenzora közötti különbségről, mint két nagyfelbontású, de eltérő vázból kiesett, mindennapi használatra leméretezett jpeg.
Csak az előző esetben az eltérés látványosabb. Ez extrém szituban kiadja magát már leméretezett képen is, normál, átlagos szituban nem igazán.
pl. egy képem, a böngésző jó esetben összenyomja kisebbre, de ha kattintasz rá, kijön a nagy kép is.
Nekem úúúúúgy tetszik az a kis belógó 2 hajszál
pedig eleinte hibának láttam (végülis az is, de nem volt időm újralőni, mert ez nem beállított kép).
-
spanyoll
addikt
Persze, de ahogy írták, ezért nem lesz ilyen, mert akkor minden dx-es azt használná
Szerintem HA egyáltalán lesz d400 akkor abba egy d7k tudású szenzor kerül valami butított mpixelszámmal (legalábbis remélem, kell a görcsnek 32mpix meg ilyenek), aztán kiveszik a sok fpst és kapsz helyette többet mint a d7k de kevesebbet mint a d300 vonal, stb.
A lényeg, hogy bizonyos dolgokban alul kell maradnia a d7xxx-es szériánál, mert különben mindenki azt venné.VAGY másik lehetőség, amit én őszintén szólva jobban preferálnék: legyártják profira, sok fps, masszív időjárásálló váz, d7.1-es szenzor, vagy addigra már jobb, ha van, minden spéci, DE: bőven d7k fölötti ár, ami még így is a d600 alatt van. Aki komoly dx-et akar az azt veszi majd, akinek nem kellenek a plusz fícsörök az marad a d7xxx vonalnál, aki meg belépőt akar annak pedig a d3xxx d5xxx szériák. A dxx pedig meghalt már végleg ugye.
-
spanyoll
addikt
Meglesz, meglesz, én az imént döbbentem rá, hogy mennyire jól csinálja az expoeltolásos dolgokat. Apartmanfotóztam (3.már...nem akarom elkiabálni, le is kopogom, de lehet, hogy beindul), aztán bent lőttem egy hármas képet és olyan gyönyörűen megcsinálta, hogy több mint egy FÉ-nek tűnik az eltolás. Profi
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Sony VCT-SGR1
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest