- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Colonel993 #21915 üzenetére
A mostani Sigma ART széria alatt lévő üvegek egyikért nem adnék egy forintot se !
Mi a baj velük?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Ismerősöm D90 el használja koncira, portréra meg a természetben neéha.
Szerinte kepminosege pazar, af pedig hasznalhato es nem zavaro.
Ócsó szar stigmat Kleroo használ ezredik eve moat mar d800 on..
egyebkent milyen teruleten hasznalnad?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Nem, nem fog kisegiteni 100k-val
A budget és az igények metszete üres halmaz -
törölt tag
válasz
Colonel993 #21913 üzenetére
Azért nincs használt, mert kevesen vesznek stabilizált Tami 70-200-at, illetve mert jók. De a legtöbben Sigma-znak, OS-es példányok. Tami közel sincs úgy elterjedve.
Tehát akkor foglaljuk össze, mi is a mondanivalód lényege:
- f4 nem kell
- Sigma szar
- 70-300 VC megfelel
- Nikkor drága, csak azért, mert Nikkor, még a 80-200 isBárhogy nézem, ebből marad a 70-300 VC - és szerintem is megfelel Neked
Zárható, kérem a következőt ...
-
törölt tag
válasz
Colonel993 #21910 üzenetére
Képre a Tami, igen, de a fókusza ezeknek a nem-ultrahangos motoros, stabi nélküli Tami 70-200-aknak nem olyan hűde. Ez nem példányfüggő, hanem ez szimplán ilyen. A stabis (VC) verzió ehhez képest űrtechnika és a fókusza is rendben.
Ezért írtam, hogy Sigma-t nézz inkább, abból lehet sztem ilyen árfekvésben a legjobbakat kifogni, kis tesztelgetés, nézelődés után. Legalábbis én nem stabis 70-200 esetén Sigma-znék, ha pedig kell stabi és fontos a pénz, akkor Tami VC-s (vagy Nikkor f/4).
-
törölt tag
válasz
Colonel993 #21906 üzenetére
OS nelkuliben inkabb Sigma. Stabisnal mar jo a Tamron 70-200 2.8 VC .
-
törölt tag
válasz
Colonel993 #21906 üzenetére
Kepre Tami, viszont fokusz annyira nem ok. Fokuszban a Nikkor. Csak az meg annyira kepben nem
-
csacsi77
senior tag
válasz
Colonel993 #21900 üzenetére
24-120 f/4 VR az obi.
Talán az 1/200 elég, nem úsznak azok a srácok olyan gyorsan, a VR pedig kompenzálhatja a remegését a kezemnek, így talán a 1/200-ad is elég lesz. Nem kell annyira kimerevíteni a vízcseppeket, csak a szem legyen éles.
Canon 6D-vel általában 6400-8000-12800 ISO kellett f/4-es obi mellett és 1/320-ra volt állítva a 70-200 mm USM obi.
De ez a Nikon annyira más...... -
hibavissza
veterán
válasz
Colonel993 #21215 üzenetére
...ahová lépek tyúkszem terem, sorry
-
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #21201 üzenetére
Hogy valamit tanulj is: bevonatnak hívják az általad bevonóknak nevezett rétegeket.
-
Freddy76
addikt
válasz
Nézd, én anno az egyik fotós topikban levert esztelen ámokfutásod után úgy döntöttem, hogy nem reagálok arra, amit írogatsz, egész egyszerűen azért, mert erre a szintre csak akkor tudnék leereszkedni, ha az agyam legalább 3/4 részét kioperáltatnám.
Amúgy pedig a flexkorong sem szöszöl, szóval azzal is tisztíthatod a frontlencsét.
A mikorszálas törlőkendőt pedig - minő csoda! - szokták mosni, és ekkor nem lesz zsíros.
Na, részemről ennyit kaptál, válaszolhatsz, fölényeskedhetsz, nem fogok reagálni.
-
matyi012345
őstag
válasz
És azt is tudod, hogy azok a bizonyos bevonók miből is vannak?
-
hibavissza
veterán
válasz
Colonel993 #21194 üzenetére
Papírzsebkendő
Akkor már ezres polirpapír neeem? Kb. ugyan az a hatás. CS6 óta kit izgat ez a koszkérdés?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Igen, én vagyok a hülye, benzinnel kellene locsolni meg meggyújtani, azzal leolvad a baci meg a zsír is...
Szerk.:
Ennyire nem kellene már laborkörülményeket biztosítani...
Egyébként azon "filózom" baromira emlékeztetsz egyik-másik fórumos "barátunkra"...
-
Throme
veterán
válasz
Az az izopropil alkohol nem túl erős szer a lencsék külső rétegéhez?
Az ok, hogy zsíroldó, de mást is oldhat...
Mindenesetre én nem használok ilyen szereket. -
spanyoll
addikt
válasz
Full bullshit szerintem ennyire túlgondolni. Valamivel megtörölgeted ami nem a pólód vagy a dörzsiszivacs aztán kész. Nem befolyásolják a dzsuvák annyira a képalkotást
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Colonel993 #21151 üzenetére
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Colonel993 #21141 üzenetére
Nekem meg ilyen hangot ad a 18-105 Vr.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993 #21138 üzenetére
Persze videón kívül is hallani kézből fotózva... emiatt is figyeltem fel rá...
Sercegő ciripelés szerű valami... -
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #21124 üzenetére
Pite által ajánlott akció akkor pont jó lenne számodra. Valamint én interneten rendeltem az elállási jog miatt, igaz eddig amit Artworknél vettem, minden szuper volt.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #21120 üzenetére
Én ugyanezen okból vettem újat, de nem régen írtam is. 10 difi megért 1 év garit meg bontatlan állapotot. Ha 40 körül mennének a használtak, vaciláltam volna többet.
-
gab.m
senior tag
válasz
Colonel993 #21011 üzenetére
"bármennyire is kerepelnek az okosok"
Csillagos ötös attitűd, így tovább! -
MC Pite
veterán
válasz
Colonel993 #21011 üzenetére
Oké. Portré meg f/4.5. Izelelgessük ezt egy kicsit.
Ha megnézted(?) amit linkeltem, vagy kerestél tesztete, látnád hogy honnan élesedik.Fordítsuk meg a dolgot: 'Honnan' fog hátteret mostni a nikkor? Sehonnan, max fél méterről
Megjegyzem f/4-en már úgy karcolt, ahogy a korábbi nikon zoomjaim f/8-on sem.
Ha tudnánk mire kell, és mennyit szánsz rá, akkor ajánlhatnánk valamit. Például 17-70 2,8-4 ha átfogás kell, a 2,8as tamronokat meg már hallottad.
Hogy az obi árában volt-e, nem tudom. A féynerőtlen nikonjaimat még nikonosként eladtam, nem használtam őket sosem, nem ért annyit a plusz gyutáv mint amennyivel fényerőtlenebbek, sótlanabbak, ...'egyszerűbbek' voltak.
Én csak azt mondom hogy szerintem nem sokáig leszel vele boldog/portrézni nem hiszem hogy jó. -
MC Pite
veterán
válasz
Colonel993 #21003 üzenetére
18-70 nem nagy szám, 18-105 ajánlott helyette.
Elárulod mi vonz a fényerőtlen 24-85ben, a reakció nélkül hagyott Tamron 28-75 2,8-al szemben?
-
nesa
veterán
válasz
Colonel993 #21003 üzenetére
Ez nem jo portrezni, plane 24mm en.
-
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #20988 üzenetére
30 a D középára. Ha patika állapotban van, reális lehet a 35, ha meg nagyobb karc van rajta, akkor a 25. M3ss is ekörül árulta a kicsit csorba példányát.
Ettől még láthattad 20-ért. Meg kell ilyenkor venni.
-
Digger
senior tag
válasz
Colonel993 #20988 üzenetére
Én talán 28-ért láttam legolcsóbban meghirdetve!
Aztán, hogy mennyiért kötöttek üzletet?
Én, úgy 6 hónapja 35-ért vettem a D-t. -
lakkusjj
aktív tag
válasz
Colonel993 #20986 üzenetére
20-ért a betű nélküli sima 50 1.8 af-et láthattad
-
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #20983 üzenetére
G-re gondoltam, D5200-ra az való. Az amúgy olyan 45k környéke szokott lenni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Colonel993 #20983 üzenetére
45-48e.
-
MC Pite
veterán
válasz
Colonel993 #20953 üzenetére
Tami 28-75 2,8at használtam, egész korrekt dx-en, kb 17-50 szintű.
https://picasaweb.google.com/m/viewAlbum?uname=116279021830350379135&aid=5866068914173711089&start=0 -
gab.m
senior tag
válasz
Tessek, itt a hasznalhato: DXre az ilyen regi szarokat felejtsd el.
-
aleister
veterán
válasz
Egy tipikus FX alapzúmot kérdeztél. Várható volt, hogy a kolléga feltételezi, hogy FX rendszered van.
Arról nem is beszélve, hogy ha nem töltöd ki az adatlapodat, akkor hogy várod el, hogy segítséget kapj? Direkt szép az egészben, hogy ezután lerendezed annyival a dolgot, hogy DX masinád van. Akkor már csak kismillió lehetőség van. Remélem D3100, és akkor az ajánlott Nikkor üveget is a hajadra kenheted hajtás nélkül.Nemrég kérdezte valaki a Tokinát. Olvass utána!
-
torzo
őstag
válasz
Átmeneti megoldásnak ez nem rossz, használtam egy időben. Vázról kap hajtást, ennek ellenére elég gyors. AF pontos, a rajza is jó. Na persze nem 28-70 vagy 24-70, de fényerő viszont van. 60 k körül szoktak menni.
Egyébként én visszaléptem dx-re. Nem olyan hülyeség az.
-
gab.m
senior tag
válasz
Colonel993 #20951 üzenetére
Nemrég váltottál fullframere, ugye?
És kifogytál a zséből, viszont szeretnél egy minél fényerősebb, minél pengébb alapzoomot fx-re. Van egy elég szar hírem: az fx zsebbenyúlós történet, és az ilyen ősrégi csodákkal csak még jobban meg fogod szopatni magad. Ha nincs pénzed FX szenzorhoz illő, jó minőségű objektívekre, akkor inkább válts vissza DX-re, fejleszd az obiparkot és majd aztán válts fullframere.
Egyébként minden annyiért reális igazán, amennyit neked megér. Ha 50 ezerért neked jó biznisz egy ősrégi, dögnehéz, fosrajzú objektívet venni, akkor hajrá. -
spanyoll
addikt
válasz
Colonel993 #20895 üzenetére
Köszi. Hívni nem tudom meddig lehet őket, de megmondom őszintén nem is akarok telefonálgatni, csak bevinni és megsürgetni őket, hogy ha lehet akkor gyorsan végezzenek vele, mert na. HA jól tudom akkor van egy "etalon-obijuk" amihez nézik a vázat és állítják, úgyhogy gyorsan meg lehet csinálni
@Frigetrus & Eperkutyus:
No most vagy nekem kell megtanulnom zajszűrni LR-ben ha az is tud ilyen jó minőségben, vagy letölteni ezt a progit, mert no, impressive. Már nyílt a zsebemben a posztírás bicskája, hogy ja persze, de mennyire elveszik a textúra meg minden, de egész vállalható kérem szépen!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Colonel993 #20891 üzenetére
jaa semmi semmi
De ha már belerondítottam a topicba, annyit hozzáfűznék, hogy a D7000 tárcsáival keltem s feküdtem, imádtam amíg megvolt semmi nem esett kézre. A rendszerváltás után kb. 1 hétre már átállt az agyam és a kezem a fénymásolóra. Szerintem a szerencsekerék igenis jó dolog.
-
Kleroo
veterán
válasz
Colonel993 #20889 üzenetére
A lényeg a hirdetés az elején. Bár azóta feldobta már az adok-veszekbe is.
Gari nélkül maku állapotban én mondanék rá 125-öt, és megállapodnánk 130-on(vagy skip ha 140hez köti az ebet). Vagy keresnék tovább 145k körül jelentős garival.De a végén annyit stresszelsz, meg kombinálsz a "számháborús", menő/nem menő, etc témán, hogy vegyél inkább Canont.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Colonel993 #20884 üzenetére
leirom én is.
ÉN vagy vennék egy jó vázat D7000/D7100, semmi esetre se D300at és egy 18-105VRt 40Kért aztán ha tudom milyen tartomány/fényerő ami érdekel akkor + obit legyen az 35/50/80as fix vagy tele.
vagy megvenném az áhított obikat hozzá egy olcsó, tényleg olcsó vázat D80/D5100 40-50Kért és majd 1év múlva amikor D7000/D7100 ára mégjobban bepottyant nyugodtan hisz fotózni tudsz eldöntöd melyik neked a jobb vázcsere. De az is lehet elégedett leszel a D5100/D80al én is az voltam évekig.És ne filozz rajta túl sokat. Bármelyiket is választod jó döntés. Ne rabold fölös gondolkodással az időt a fotózástól, szorakozástól.... IMO
-
Kleroo
veterán
válasz
Colonel993 #20884 üzenetére
[link] ?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #20860 üzenetére
Én még mindig ezen a mondatodon vagyok fennakadva:
"D90 meg egy középkategóriát surló gép ami amatőröknek többet nyújt a belépő tükrösöknél."
Még jó, hogy eladtam...
Szerk.:
Aláírásgyanús.
-
Larry303
addikt
válasz
Colonel993 #20877 üzenetére
150ért adtam el az enyém két év garival, számlával 13e expoval karácsonykor...ha nem akarod cserélgetni a cuccaid, akkor egy jó rendszer simán megér, 10-20e ft többet, mint amennyit első körben gondoltál rá...
ali: ezek azért nem meredek ráncigálások, ezt simán tudta a d7k is
-
MC Pite
veterán
válasz
Colonel993 #20846 üzenetére
Közel SEM hasonló a D300/D7000 zajban _kevés fénynél_. Élőben nem tolod 3200ig ha 400 is elég lenne.
Baja nincs a D300nak, fasza, csak magas ison gyenge. Van amire jó, de az 5100 képe körberöhögi 1600tól. -
m3ss
veterán
válasz
Colonel993 #20868 üzenetére
"Amiket felsoroltál... abból én mindet... (bár FPS-ből 5kép/mp az elég.. és egyben a minimum..) és még valamit; az AF finomhangolási lehetőség..."
hat akkor mar el is dontotted. te tudod mire van szukseged..."Van egy sejtésem, hogy tökéletesen minden obival (obinként más tűréshatárú algoritmussal) jól fókuszáló AF rendszer nincs..."
ebben egyetertunken csak emiatt felnek a d90-tol. vagy uj obikat veszel, amiket kalibraltathatsz ingyen. vaz kalibralast meg kifizeted.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Colonel993 #20866 üzenetére
én biztos hogy a D90 et venném meg pont. Ugyanis olcsóbb. Ami marad mani abból lehet venni príma ócsó fixet.
Vakuszinkron, pc csati, 8 fps, kereső...de most komolyan ezeket ki használja ki a normál mindennapi életben? (a keresőt leszámítva)Részemről bezárt a bazár
megyek tesztábrát kattingatni
-
matyi012345
őstag
válasz
"Nikonos mentalitás" ?
elvakultcanonos se jobb. De azért a nem Canikonos hozzáállása a Canikonosokhoz is megérne egy misét néha.
-
m3ss
veterán
válasz
ha visszaolvasol, en probaltam ertelmesen reagalni.
de te csak leosztod a tenyeket, magasrol. amik raadasul nem is helytalloakjo gep a d300, csak a d7k tul jo ar/ertekben. dinamika, magas iso, dual slot, felbontas...szinte minden a d7k mellett szol. de vegyel d300-at, senki sem fog megsertodni.
most h nezegettem a d300 dirt, 35-ossel. muhaha. kepek fele legalabb felrefokuszalt. botrany. hol ide, hol oda. ekkora doffal nem tudtam 5d1+plastic fantasztikkal hibazni.
(mielott colonel sertesnek venne, ez a 35-os hibaja, nem a d300-at gyalazom) -
JohnyBlue
addikt
válasz
ha' de mi m3ssel canonosok vagyunk
-
m3ss
veterán
válasz
Colonel993 #20856 üzenetére
"látószöge közel van az emberi szemhez"
fullframenolyan stilusban osztod az eszt, mintha vmi afrikai torzsnek tartanal kiseloadast a fenykepezogekeprol. azert akik ide jarnak, ertenek vmicsket a temahoz
-
matyi012345
őstag
válasz
Colonel993 #20856 üzenetére
Értem.
Én a helyedbe vennék egy D90-et, aztán ha érzed a határait akkor eladod. Nem egy életre veszed, ezek a gépek pörögnek a használt piacon is még mindig. Egy hét alatt megvan a váltás ha mégsem tetszik.
-
matyi012345
őstag
válasz
Colonel993 #20850 üzenetére
Amúgy milyen obival teszteltél?
-
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #20850 üzenetére
"ISO-ban meg jobb a D300 mind a D90."
a mérés nem ezt mutatja, de ha ennek nem is hiszel, legalább m3ss kollégának higgyél, akinek ha jól emlékszem volt mindkettő váza, és elég nagy pixel kukkoló is mellé.
-
m3ss
veterán
válasz
Colonel993 #20846 üzenetére
"Ezért is mondtam, hogy KÖZEL ugyanolyan"
de te azt irtad, kozel uolyan a d300 mint a d7k magas ison. nem. kozel uolyan, mint a d90. mind2 rosszabb mint a d7k."Lévén a D300 egy Középkategória legfelső szegmensébe készült gép mai szemmel (anno meg Professzionális APS-C volt) D90 meg egy középkategóriát surló gép ami amatőröknek többet nyújt a belépő tükrösöknél.
Ezt a képeken is látni... "
mit latsz a kepeken? remelem a vazak kozotti kulonbsegekre gondolsz a termekfotokon...es nem azt veled latni, hogy a d300 jobb kepeket lo mint a d90 -
JohnyBlue
addikt
válasz
Colonel993 #20844 üzenetére
Ja, hogy csak neked
akkor OK minden.
Csak azért gondoltam és írtam le, hogy adjál már 1-2-3 élő példát mert büszkélkedtél vele, hogy van egy rakattal.
Szabadidőmben nem a Mediába járok fotózni és igen van egy tonnányi képem az említett vázzal, de azonos témában azonos kompóval nincsenek képeim. Mondjuk 12800 on se készítettem vele egy árva képet sem. Mert szerintem használhatatlan max 10x15 de szerintem még odase ...szúrja a szemem a sok szmötyi ...Ja, meg annyira nem nagyon izzaszt a dolog.
-
m3ss
veterán
válasz
Colonel993 #20842 üzenetére
sztem kell h legyen 1 stop elonye a d7k-nak zajban a d300-hoz kepest. d300 iso1600-on mar rosszabbnak tunt nekem mint a d90. persze minimalisan csak.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Colonel993 #20842 üzenetére
Ki nyal mit?
Mutassál már ilyen nyalós képet vagy képeket mert én két évet töltöttem el egy déhétezerrel de nem vettem észre ilyet. Bár lehet gyengült a szemem vagy szar a monitorom.
-
MC Pite
veterán
válasz
Colonel993 #20822 üzenetére
ISO1600on nem tesztlaborban ahol azonos (elég) fény mellett csak tolják fel az isot, hanem real life, amikor tényleg kevesebb fény van, már akkor nem csaj nem túl szépen zajosodik, hanem fakulnak is a képek, néha nagyon. Pár hete töröltem a D5K-s iso1600os képeket ftp-ről... Ez átméretezett, ezen még fakulás nincs, de nem túl szép.
Kérdeztem hogy miről és miért váltanál, de ha megvan az irány, nem akarlak eltántorítani. Nekem a D5K@5100 váltá nagy lépés volt, azonos ison nem kell pixelkukkolni a különbségért, de fentebb is sokkal jobban bírja az új szenzor.
A nagy világos nagy kereső meg kezelőszervek terén való fejlesztés számomra nem egy D5100 szintű gép @D7000 (szintű gép) lenne az érdemi előrelépés, max akkor lennék előrébb ha lenne nikonra való (jó) obiparkom. Nem tudom pentaxból mit áldozol be ezért. -
imyourfriend
őstag
válasz
Colonel993 #20798 üzenetére
De miből gondold hogy egyáltalán hibás példányt fogsz ki? Elmész megveszed a vázat valamiféle obival, aztán már a helyszínen leteszteled hogy van e valami gond vele, de az AF mizéria pont a D7000 vázakra jellemző amúgy.
Ilyenen felesleges már az elején gondolkozni, vagy ne is vegyél Nikont ha már a gép megvétele előtt zavar a dolog.
-
MC Pite
veterán
válasz
Colonel993 #20798 üzenetére
Ha ennyire rugózol rajta, akkor skippeld a D7K-t, nikon vonalon nem jut eszembe kényesebb gép...(af problémákra gondolok). Mikkel akarod használni? (Miről váltasz, és főként mik miatt?)
-
imyourfriend
őstag
válasz
Colonel993 #20788 üzenetére
Nincs a D90-nél semmi gond, személy szerint minden objektívemmel pontos volt és nem volt semmi probléma sem a vázzal (ez volt az utolsó problémamentes vázam).
-
Digger
senior tag
válasz
Colonel993 #20791 üzenetére
-
TayRol
nagyúr
válasz
Colonel993 #20794 üzenetére
nem, ez a d7k kategóriára vonatkozik kb.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Colonel993 #20791 üzenetére
25-30e körül van a zárcsere.
-
válasz
Colonel993 #20788 üzenetére
+ Byk01: én 85k-ért adtam el anno. Szép állapot, 44k expo, 1 hó gar, vadiúj borítógumik.
Igaz, nem hirdetgetni akartam, hanem eladni... -
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #20776 üzenetére
Mi a nickje: "obi1can"?
-
válasz
Colonel993 #20778 üzenetére
A szenzora valahogy nem győzött meg...
-
válasz
Colonel993 #20774 üzenetére
Kicsit azért visszavehetnétek az iramból.
A D90-ek is majdnem annyiért mennek, amennyiért én majdnem két éve adtam el.
A piac diktál... Azért, mert te sokallod, ennyi az áruk. D7100? Nem komoly előrelépés, sőt, van amiben visszalépés a D7000-hez képest. Jelenleg a D7000 (még) nem az a váz, amit csak úgy elkótyavetyélnek az emberek. -
imyourfriend
őstag
válasz
Colonel993 #20766 üzenetére
150-ért vettem karácsonykor 2,5 évig garis 4100 expos D7k-t, mostanában max 120k-t adnék érte legyen az bármilyen állapotban, a D7100 lenyomja az árát már.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Colonel993 #20769 üzenetére
Hibátlan darabért 140e körül adnék.
-
spanyoll
addikt
válasz
120-130ért már akaszthatók elsőzáras 30-60K expos darabok baba külsővel meg állapottal, csak nézz körül akár itt aprón vagy az irányjelzősön.
-
matyi012345
őstag
válasz
Szerintem sem ér annyit. Van benne motor, jó szenzora, de D5100 szenzorban ugyanazt tudja pl..fogása jobb de kb ennyi, szerintem régóta egy túlértékelt gép.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Hát ha még itt az aproban körül néznél.
180e az új.
-
matyi012345
őstag
válasz
Colonel993 #20696 üzenetére
"de 3100-al ugyanúgy kiröhögnek Stúdióban,Gyakorlaton, stb... mint egy K-30-al/K5-el pedig ezek kb azt tudják mint a D7000 de mindegy "
Te komolyan ez alapján választasz gépet? Aki meg azt gondolja hogy egy D7Któl vagy akármitől jobb képeid lesznek inkább az érdemelne meg egy jó nagy pofán röhögést. Hülyeséget csinálsz szerintem, hogy olyanra dobod ki a pénzt amiről még te magad is tudod, hogy semmi értelme. Vedd meg azt a 3100-est, maradékot meg elköltöd világítástechnikára vagy jobb objektívre, ha az előbbi már lenne. Ne vicceljünk már, hogy kiröhögnek..Én foglak téged kiröhögni ha ez alapján választasz, ezt garantálom
-
m3ss
veterán
válasz
Colonel993 #20693 üzenetére
d90 egy qrvajo vaz. nagyon keveseket limitalna a fotozasban, talan csak magas erzekenyseget hasznalo ejjeli fotosokat
meg a fokuszkalibracio hianya...
de mar lassan a d7k is tul olcso, ami azert tud par + featuret. meg siman lehet 1 stop elonye magas isonal is.
igaz +50% az ara, de az a 40e huf nem biztos h olyan sok erte... -
imyourfriend
őstag
válasz
Colonel993 #20693 üzenetére
Szerintem megteszi a D90, nem tudsz mellényúlni ezen vázzal véleményem szerint. Kapsz bele egy AF motort, tudsz hozzá venni 50/1.8D-t és 110-120 környékén kijössz egy D90+50/1.8D kombóval ami kb irigylésre méltó. D90 után D7000-et használtam, jóárasítva vettem egy 2,5 évig garis darabot amin hamar túl is adtam. Bevallom őszintén jobban szerettem D90-et (lassan elgondolkodtató másodváznak d600 mellé, hisz a 600-ast felesleges cipelni bulifotóra amikor kb egy d3100 is megteszi). amúgy ha iso-ban elég az 1600-3200 akkor a d90 megfelelő, bár kompromisszumokkal használható 3200-on de jobb mint a semmi. Sőt még olcsóbb is lényegesen mint egy d7000, legalább egy 50/1.8G árával.
-
törölt tag
válasz
Colonel993 #20681 üzenetére
Teljesen jó váz, dinamikája mint a mai modern Canon fullframe-ek
-
Kleroo
veterán
válasz
Colonel993 #20687 üzenetére
A D90 remek gép, nem lősz vele mellé. Nagyon el vagyunk már kényeztetve, hogy már egy ilyen nagy tudású váz is ennyire alja áron megy.
D2x-et pedig sürgősen felejtsd el. -
Kleroo
veterán
válasz
Colonel993 #20683 üzenetére
Hát ha ez most komoly, akkor D3200, markolat,70-300as Tami/Sigma obi koppig kitolva, napellenzőt felpattintva; optikára ráakasztasz egy nagy sárga diszperzites vödröt is, esetleg ráírod, hogy im fukin' pro; bérelhető hirdetési felület. ISO-t feltolod 12800-ra, és készen is vagy.
Kicseszett nagy a felszerelésed, nem volt drága, és ha kérdezik, mondhatod hogy 24MP-en, ISO 12800on fotózol épp, és le is nyomod a gombot, mechanika "csattog" egyet, császár leszel. -
Byk01
őstag
válasz
D90-re rádobsz egy markolatot és már azzal is pronak nézel ki
-
nesa
veterán
válasz
csak a d2x 3 sarokkal hatrebb van, a 12mp mindenre eleg, innen a 16mp a szeleken minimalis+ par sor pixel.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #20681 üzenetére
Mai szemmel is használható darab a D90. Bőven van benne tartalék. Ugyanakkor nem bántam meg, hogy D90-ről D7100-ra váltottam. Ha a keret korlátoz, a D90 teljesen jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch 2
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- PlayStation 5
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Drón topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest