-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
spanyoll #24131 üzenetére
Felvetettem egy problémát. Szerintem ha téged ez nem érint akkor ne reagálj rá. A gunyoros és primitív személyeskedés semmit sem tesz hozzá.
Inkább segíthetnél, hogy két azonos NEF fájl egyikére rátolsz egy erős élesítést elmented, bezárod és megnézed látod e az élesség különbséget valamelyik képnéző programban képernyő méretben. -
hibavissza
veterán
válasz
forceberg #24123 üzenetére
Őőőő, én RW2-t gyalulok
, de szerintem ebben a tekintetben nincs különbség.
Általában RAW+JPG-ben fotózok.
A nyomtatásra szánt vagy RAW-ban korrigált "művészkedős" illetve megmenteni kívánt képeimet azért konvertálom DNG-re és tárolom abban, mert némileg kisebb a fájl (ha pixelkukkolok, akkor van némi minőségvesztés, de igazán elhanyagolható) és azért mert az Adobe Bridge és a Lr sem képes megjeleníteni az XMP-ben tárolt élesítésre vonatkozó információt.Ez a Lr-ban könnyebben orvosolható csak át kell váltani a Develop felületre ellenben az általam preferált Bridge-ben ehhez meg kell nyitni az ACR-t ami picit macerás és időigényes. Ellenben a DNG preview-t kifogástalanul megjeleníti minden Adobe program (ha nem felejtem el updatelni a preview-t
).
Nem tudom érthető voltam e é? Nem mutatja az élességállítást. Lehet ha NEF-et állítasz azt kezeli...kipróbálnád? Akkor kiderülne, hogy ez csak az RW2 hiba. Emlékeim szerint az Oly és Canon RAW állományokkal is ezt csinálta. Szóval ezért DNG-zek.
-
hibavissza
veterán
válasz
forceberg #24101 üzenetére
Miért enne egy képnézegető egy más program által generált képtartalmat módosító fájlt?
Mert egy nyílt, ipari szabvány ahogy a DNG is. Még a Windows is képes megjeleníteni a DNG fájlokat helyesen csak sajnos lassan.
A thread onnan indult, hogy ciki a stock jpg. Én meg arra mutattam rá, hogy mekkora szívás a RAW és nekem valamint pár embernek még jó üzlet egy kicsit "gyengébb" képminőséggel fizetni a megspórolt órákért. Erre jött a Fastston-os tanács ami megint csak C vágány. Jó reggelt.
Aki meg azzal jön, hogy a RAW sem sokkal több meló, me' ráhúzza a varázs presetet a 127 db aznapi, szülinapi fotóra és hipp-hopp kisült a jpg, na annak főleg kár a raw állománnyal pöcsölnie.
Szerintem. Písz.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #24098 üzenetére
Valamit nem jól csinálok. Végigbogarásztam a Faststone menüt....
-
hibavissza
veterán
válasz
Real_Necro #24094 üzenetére
-
hibavissza
veterán
válasz
forceberg #24091 üzenetére
Nem parttalan szerintem. Legyen csak megemlítve. Egész egyszerűen nincs egy épkézláb formátum kép fronton. Illetve van csak azt meg nem támogatja rendesen a win (dng). Úgy tudom a 10 sem fogja natív kezelni.
Nem véletlenül szülnek meg mindenféle csoda, új JPG formátumokat és megy a szájtépés JPG vs RAW fronton. Ennek a szájtépésnek nem az az oka, hogy a userek hülyék. Egész egyszerűen nincs jó kompromisszum. -
hibavissza
veterán
válasz
Real_Necro #24043 üzenetére
Adobe Bridge/Lr nem jeleníti meg a RAW élesítését. A felhasználók 90 százaléka nem telepít külön képnézegetőt Windowsra az pedig még a DNG formátumot sem kezeli normális módon, nemhogy a RAW fájlokat.
Az M$ igazán alátolhatna a Windowsnak egy gyors DNG megjelenítőt és akkor végre búcsút inthetnék RAW-nak, JPG-nek. Mivel a nagyi is meg tudná nyitni....Jaj, hová kerültem, itt a tábornok. Viszlát
-
hibavissza
veterán
válasz
Colonel993 #21215 üzenetére
...ahová lépek tyúkszem terem, sorry
-
hibavissza
veterán
válasz
Kleroo #21155 üzenetére
Talán a gyártók nagyobb hasznot realizálnak az objektívekkel mint a vázakkal. Nagyon marginális az az igény amit nem tud lefedni a CaNikon, így aztán összezárnak. Szerintem amit akarnak a Zeisstől azt meg így-úgy, de megszerzik. Nyakamat merem tenni, hogy erre a Sigma Art-ra is pár éven belül kitolnak valamit. Persze ez csak spekuláció a részemről.
-
hibavissza
veterán
válasz
Colonel993 #21194 üzenetére
Papírzsebkendő
Akkor már ezres polirpapír neeem? Kb. ugyan az a hatás. CS6 óta kit izgat ez a koszkérdés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- XPEnology
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest