-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Viperator #47808 üzenetére
Tiszta sor
Az a helyzet,hogy a 750-em előtt egy d810-et használtam közel egy évig. Kezelhetőségre egy álom az a gép. Meg amúgy is.. De rájöttem,hogy nekem abszolút nincs szükségem 24MP-nél többre. Sokat lehet vágni meg nincs AA szűrő,meg az a hatalmas dinamika tartomány (amiben pl.:a d750 se rossz) hát na..
Megnéznék nikonéktól egy 24MP-es AA szűrő nélküli gépet is amúgy.
Majd meglátjuk... de egy biztos: nikon 4ever -
válasz
Viperator #47808 üzenetére
Ez megint az AF tudásban és kezelőszervekben a "kinek mi az elhagyhatatlan" téma.
Én pl. 95% AF-S center backbuttonnal lövök, tehát a bütyköt meg a touch fókuszt pont leszarom. Más meg bütykölni akar, vagy mondjuk tapiképernyőzni, vagy hogy legyen auto eye-AF a kedvenc menyétjére is, vagy egyéb.
Horses for courses.
-
.mf
veterán
válasz
Viperator #47777 üzenetére
"Kétféle 35-ös obi van"
Kicsit több az, mint 2Nikon f2 és f1.4 Ai (manuál), f2 D, f1.8 G és f1.4 G (FX); Sigma f1.4 Art, Tamron f1.8 VC, valamint Samyang és Zeiss is rendelkezik még pár manuállal... ja és még van Yongnuo, Meike is. Bárhogy számolom, ez minimum 11 - mind jelenleg is újan kapható boltban
trlala: review-kban a Tamron 1.8 VC-t eléggé dicsérik; a Sigma Art is biztos zseniális, de nagy, nehéz és drága. Olcsóbban ott a N 1.8 G, vagy még olcsóbban az f2 D, még annál is olcsóbban pedig a Yongnuo, de itt már egyre vészesebben haladunk lefelé minőségben.
50-esnél a N 50 f1.8 G 45k körül használtan, vagy ha sok pénzed van rá, Sigma f1.4 Art, vagy Tamron 45 f1.8 VC.
---
D780-nál egy kicsit vastagon fogott a ceruza... tavaly nyáron a Z6 + 24-70 kit plusz FTZ plusz méregdrága 64-es Sony XQD kártyát is kevesebbért vettem, és még ha az 50 f1.8 S-t is megvettem volna, még mindig kevesebbre jön ki, mint ez önmagában...
Doeeg: naja, viszont mióta lehet USB-n tölteni (vagy pici USB-s töltőt venni), és 7.5k pesti boltból egy rendes utángyártott akku, azóta nem olyan nagy probléma. Mivel nem érkezett meg időben a rendelt akkum, a japán útra 2 akkuval és egy powerbankkel indultam, s ugyan később vettem még egy harmadikat is, de pont az elején a hegyi túrákon voltam a legtöbbet távol konnektoroktól.
Throme: beltartalmilag eléggé hasonló a 780 és a Z6, nyilván az OVF és a tükrös fókuszrendszer eltér, viszont a 780 úgy tűnik megkapta a jobb 3D AF követést, valamint esélyes, hogy lesz benne fókuszmotor is, tehát az AF-D obik is működnek vele (Z6-nál azokkal már nincs AF, csak a -G és -E obikkal).
A Z7-ben a 850-es 45 MPx-es szenzora van. -
válasz
Viperator #47683 üzenetére
Sony a hivatalos, azt vettem direkt, amit a Nikon oldalán ajánlottak.
Persze, az van, azzal tehát nem lesz gond.
[link] Itt vásárolok, már a Fujihoz is szinte mindent itt vettem. Az itteni viszonylatokhoz képest olcsóbbak és ami tuti, hogy ha több dolgot veszel, akkor mindig lehet alkudni. Ez egy családi vállakozás és azért barátibb.
A mostani szettre 400 eurót tudam alkudni és így végül olcsóbb volt mint a black friday akciók. -
NandorHUN
addikt
válasz
Viperator #47639 üzenetére
Tudom, sajnálom is, hogy Z -re nincs SD kártya foglalat.
+ Érv az A7 iii és Sony mellett.Nekem sok SD kártyám van, ráadásul az XQD az igen drága.
Egy 64 Gb-os XQD árárból veszek egy 512 GB-os SD-t és még marad is pénzem amiből tudok venni mondjuk egy vakut vagy pót aksit. -
*Ropi*
félisten
válasz
Viperator #47609 üzenetére
Szia!
Persze, de külön egységként kezelendő és más beállítások lesznek rá érvényesek, mint ha csak az objektív lenne önmagában kalibrálva. Ez akkor lényeges, amikor egy váz szériaszám alapján megjegyzi az objektívek AF microadjustment beállításait, és csak egy példányban tudod hozzáadni (függetlenül attól, hogy AFMA-val vagy dokkolóval lett kalibrálva).
-
-
-
válasz
Viperator #47441 üzenetére
nem érdekel ha 1gr is az összsúly. vagy wifis kapcsolat vagy 1db kábel. A méregdrága xqd karit se akarom állandóan ki-be rakosgatni, hallottam már elhajlott pines csati miatti többszáz $-os javításról. Hnapra szerzek egy alap otg adaptert, ha azzal megy, rendelek egy ilyen kábelt.
puccosabb wifi adapterek, amiket a gépre lehet dugni, ilyesmit használnak, szval elvben működnie kell. -
-
-
válasz
Viperator #47350 üzenetére
+győztél
. Az akksijaikról amúgy hallottam már rosszat (milc-es topikban kollégának felfújódott+beszorult a vázba), de egy töltőt egyszerűbb összerakni.
Az EN-EL15-ös töltővel a 15a-s akksikat is ugyanúgy lehet tölteni
?
-
Byk01
őstag
válasz
Viperator #47216 üzenetére
Azt én értem, és sokáig alternatívája sem volt, de attól még a nikonosok 90%-a szerint túlárazott volt már akkor is, amikor megjelent, most, meg, hogy ott van a Tamron 70-210/4, erősen maximalistának kell lenni, hogy a több mint dupla árat kifizesse az ember Nikonért (amire a magasabb ár ellenére ötödannyi garancia van első tulajdonosként)
-
Roachy
senior tag
válasz
Viperator #47128 üzenetére
Ezt csak azért tettem be, hogy a Nikon nem akarja feladni a dslr vonalat, párhuzamosan vinné a milcekkel tovább. Egyébként én sem csípem annyira az evf-et. Évekig dolgoztam ilyen kamerákkal operatőrként is és nem tett igazán jót a szememnek. Meg vannak helyzetek amikor problémásabb mint az ovf.
-
Roachy
senior tag
válasz
Viperator #47123 üzenetére
Az is nagyon jó optika. A belső felépítésük ugyanaz, az nem változott. A G2-nek még hatékonyabb a stabija, gyorsabb az AF és jobb, masszívabb lett az összeépítés, illetve dokkolható. Optikailag hasonló a végeredmény, az első verzió nyitva kevésbé lágy, az új viszont a sarkokban, széleken jobb és talán egy picit kontrasztosabb képet ad.
-
Roachy
senior tag
válasz
Viperator #47075 üzenetére
Nagyon jó kis obi. Ár-érték arányban az egyik legjobb választás.
Front és back fókusz itt is előfordulhat, mint minden márkaidegen gyártó esetén. De kisebb arányban mint a többinél és a régebbi verzióhoz képest is. És mellesleg dokkolóval nagyon jól kalibrálható. Nekem egyébként nem volt gondom vele, kalibrálás nélkül is pontos volt mindenhol.
Az Af gyors és pontos.
A színekkel sincs gond, utómunka nélkül is kellemes pasztel színek jönnek ki belőle.
A perem sötétedés talán egy kicsit erősebb tud lenni, nyitott blendénél, de az meg jól korrigálható, a LR optika profilja tökéletesen javítja.
A stabija, meg még mindig a legjobb.
Ami negatív változás az elődjéhez képest is, hogy tág blendénél elég lágy képet produkál, de kb f4-től már tű éles. -
.mf
veterán
válasz
Viperator #47009 üzenetére
Érdekes darab, de nálam kétszékközülapadalá: a 35 alatti részt többet használom, mint a 70 felettit, ezért turistáskodósnak inkább a 24-70 lesz fent, ha nem akarok folyton cserélgetni. Turistáskodni az f2.8 sem fontos, egy 50 f1.8-at úgyis viszek magammal, ha kéne este.
A 150 hosszúnak rövid - a hegyekben lesz pár dolog, amihez a 200-250 is jól fog jönni (a 300 úgy látom már nem igazán használható se a Nikon G-n, sem a Tamron VC-n).
S ahogy Anaqer is mondta: ez nekem csak egy drága zsákutca, arra várok, hogy a Tamron 17-28, 28-75 és 70-180 sora kijöjjön Z-re is (igazából ennek a két végére). Bár, most, hogy megvan az FTZ, és a 17-35 és a 17-28 között is van 400 EUR, lehet, hogy az még marad egy ideig...Rekid: plusz ha hajlandó vagy Flixelni Bécsbe (Bp-ről akár 3k, városnézésnek sem utolsó), 200k helyett már 500EUR-ért megkapod, vagy ha figyeled az árakat és szerencséd van, talán olcsóbban is. Az 5 év gari ugyanúgy érvényes Európa-szerte. Én is Bécsbe mentem ki a 28-75-ösért a nyáron, a hazai 270k-val szemben 700EUR volt akciósan.
-
Viperator
őstag
válasz
Viperator #46954 üzenetére
Wireless Mobile Utility Features
Connect to your Nikon camera wirelessly via Wi-Fi®
Browse the photos on your camera’s memory card and quickly download your favorites
Share your favorite photos in-the-moment by text message, email or uploading to social sites
Access your camera’s Live View and take pictures remotely
Remotely control the optical zoom on compatible Coolpix cameras
Automatically add GPS location data to your photos -
Roachy
senior tag
válasz
Viperator #46761 üzenetére
Vagy inkább egy 35mm 1.8G. Rendezvény függő ugyan, de az 50mm pont a legrosszabb választás a legtöbb helyen (DX-nél). Ha messze vagy a fotózandó eseménytől akkor inkább egy rendes tele kell. Ha benne vagy, akkor meg inkább nagylátó, max alapobi. Szóval még a 35mm is lehet sok, de azzal azért már el lehet lenni.
-
válasz
Viperator #46735 üzenetére
Nem, még nem, mert szándékosan kerülöm a magasabb szériákat, mert feleslegesen csábulnék el!
Az elmúlt két napban elolvastam az összes D3500 tesztet szerintem, ami érdemleges volt a neten. Ennél magasabb kategóriára azt hiszem, nincs szükségem. Videózni ezzel sem fogok majd, mert pont úgy dobálja a fókuszt, mint a D3100-am, de igazából ez lényegtelen is, gimbal + telefon kombót használok ilyen célra, ha épp nagyon kell. -
A Zéé
addikt
válasz
Viperator #46719 üzenetére
azért nem ilyen egyértelmű
Utána olvasgattam jobban, mert D7000-et akartam először, de régről rémlett, hogy a D7000 és az az obi nem szeretik egymást. Az jött le, hogy az obi CA hajlama zavarja össze a váz AF rendszerét bizonyos fényviszonyoknál (elsősorban mesterséges fénynél), és ezért van brutál back fókusz, szóval mindkét elem közösen hibázik.
Jópár éve megvan az obi, elég sok képet lőttem vele a D3100-al, ott pl. nem vettem észre, hogy kriminálisan sokat hibázna. -
Throme
veterán
válasz
Viperator #46675 üzenetére
Kösz az infót!
Egyelőre kivárok. Nem tudom mikor lesz nikon aps-c milc, mit fog tudni, milyen adapterrel, milyen kompatibilitással....stb.
Az a helyzet, hogy jó lenne egy fényerős alap zoom, de a fókusz kalibrálás, meg tuning...stb inkább idegesít, mint sem elfogadnám, hogy a rendszer velejárója....
(mft rendszeren meg aranyárban van egy ilyen obi....) -
updog
őstag
válasz
Viperator #46478 üzenetére
Igen, pont te javasoltad pár oldallal korábban is, ott linkeltem egy cikket, hogy képtelen vagyok elhinni, hogy a Tamron ne lenne pariban legalább a Sigmával, és biztos a tesztelők hülyék
A valóság (legalábbis egyik fele, mivel a Sigmát még nem próbáltam, hogy tényleg annyival jobb-e) úgy néz ki, rámcáfolt. Sz*r ügy, szerencsére azért van a 14 napos elállás (bár kicsit inkorrektnek tartom, hogy ilyen probléma miatt vigyem vissza, de előre meg nem nagyon volt időm, hogy a munkaidőmmel kényelmetlenül egybeeső nyitvatartású boltokban nyomogassam az objektíveket). Persze most megbosszulja magát, mert muszáj leszek elmenni valahova egy Sigmát kipróbálni, és az is idő lesz ha visszaviszem a Tamront...
-
Roachy
senior tag
-
StLui
veterán
-
Ateszponthú
csendes tag
válasz
Viperator #46254 üzenetére
Nem akarja. Sebaj, kb, +2 kell mindkettőnek. Majd odafigyelek 2.8 használatakor. Elkönyvelem Tamron kellemetlenségnek. Az olcsóságnak ára van. Azért holnap még nekifutok egyszer, hátha kipihentebb leszek.
T- Még a végén lecserélem az 50-est. Pedig a videó megnézéséig elégedett voltam vele.
-
zyzz
tag
válasz
Viperator #46240 üzenetére
A Nikon kedvezmény már beépült az árakba (tehát nem azon felül kapod az értelmezésem szerint). Vagyis az árukeresőn a végárat látod.
Külföldi beszerzés téma: 18-140es kittel keresek -> e-infin 30e Ft-tal lenne olcsóbb, mint a hazai (hazai 232e ft/e-infin 204e Ft). Ez pont a határon van nálam, még átgondolom. Eglobal még olcsóbb lett volna, de kiszedték a kínálatból a Nikont.
Használt piac: mintha behalt volna az elmúlt hetekben, semmi mozgás D5500/5600 téren (ami van, azt új áron próbálnák adni). Hardveraprón/jófogáson kívül esetleg másik ötlet, hol érdemes keresni?
-
updog
őstag
válasz
Viperator #46216 üzenetére
Kicsit WTF érzésem van most hogy utánanéztem (korábban fel se merült a Sigma, most kerestem csak rá), mintha direkt eltaknyolták volna a Tamronnal készült képeket... ennyire nem lehet rossz? Vagy csak szemüveg kéne?
-
updog
őstag
válasz
Viperator #46161 üzenetére
Amit linkeltél, nekem a D610 váz jön be 319-ért (tegnap láttam 320-ért D750-et). Lehet hogy én nézek be valamit de ezen az oldalon (ugyanaz a link elvileg) nem látok objektívet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest