- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jasonka
aktív tag
válasz
excalibur36 #46677 üzenetére
Ez jó hír !
És mennyi volt a díja ?
Tamronokat is vállalnak ...? -
gaben22
senior tag
válasz
excalibur36 #46537 üzenetére
Én sem ismerem, N24-120 F4-et viszont szerettem, manapság már nem azzal utazok, de amíg velem volt, jól teljesített, rengeteg ázsiai lány került lencsevégre vele
. Ha nem tekergeti 120-ig, akkor cserébe kap 2.8-at, ha Tamron élességben egyebekben jó, akkor nem lehet rossz vétel. Bár ha csak most vette, akkor lehet kicsit használhatná, értékéből már így is úgy is sokat vesztett, hogy elhozta a boltból (ha csak nem használtan vette)
.
-
Roachy
senior tag
válasz
excalibur36 #46463 üzenetére
Ok, de én akkor sem értem a gyújtótávot. Nem inkább egy fényerős nagylátó kéne neked? DX vázon ha ezzel mész közel, akkor csak kutya részleteket fogsz tudni fotózni, nem lesz benne az egész állat, főleg nem ugrálás közben. Vagy pont ez a cél?
-
helixP
nagyúr
válasz
excalibur36 #46467 üzenetére
D7200-n nem kéne, hogy 1600 ISO-nál több jelentősen rontsa a képet, szerintem.
-
Viperator
őstag
válasz
excalibur36 #46467 üzenetére
Miért kell túl közel menni hozzá? Annyira szűk a hely? Zárt hely? Telével kicsivel hátrébb mész és jobb képet tudsz vele készíteni...
-
válasz
excalibur36 #46465 üzenetére
Jó, hát azt senki nem szeretetből emeli...
De viccet félre - itt mennyi volt neked a túl sok?
-
válasz
excalibur36 #46463 üzenetére
"olyan fényviszonyok között mennek amikor az f4 már elvérzik a nagy záridők miatt"
És mindig ennyire fos fények vannak, hogy plusz 1 stopot már nem tudsz ISO-ból (meg posztból) megoldani...?
-
Roachy
senior tag
válasz
excalibur36 #46453 üzenetére
A kutyafotózáshoz nem éppen ez a legjobb lencse szerintem. Nagylátónak nem eléggé tág. De még így túl közel kell menni, hogy rendesen érvényesüljön a bokeh 2.8-on. Szerintem nem egy ideális gyújtótáv erre DX-en. Bár biztosan van elképzelésed miért pont erre van szükség, főleg hogy már van egy 24-120 is. Gyorsnak szerintem elég gyors az af, viszont teljesen nyitva taknyolódik a szélek felé. Csak a közepe élesebb. Bár a croppos vázad ezen jelentősen segít.
-
válasz
Milyen sportot akarsz fotózni nagylátó/normállal?
Mármint gondolod, hogy még tökig nyitva is ki tud futni a fókuszsíkból...? Ez nekem valahogy nem adja ki.
-
Viperator
őstag
válasz
Nem tudom, hogy annak mi az ára.. régi és FF-s obi.
MIért nem jó a Sigma 18-35/1.8 Art? (ha már kb ilyen tartományt keresel) Van 145ezerért eladó, csak nem tudom, hogy garis-e még. Nekem is az van és nagyon meg vagyok elégedve.
Mi történt a Sigma 17-70-es obiddal?
-
bakosgabor57
őstag
válasz
excalibur36 #46424 üzenetére
Nekem Sigma 18-35 f/1.8- am van, jelenleg ez a legjobb alap zoom. Kicsit kevés az átfogása, kinek mennyi az elég.
-
válasz
excalibur36 #46424 üzenetére
Passz, ahhoz nem volt még szerencsém.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
excalibur36 #46414 üzenetére
Nekem is volt ilyen obim 7200- on, és pont az a véleményem, mint neked. Nem tudom mi kerül rajta újonnan 500+ ezerbe.Anno használtan vettem 150k- ért, annyiért is adtam el.
-
*Ropi*
félisten
válasz
excalibur36 #46275 üzenetére
Egyszerűbb lett volna normálisan elhelyezni a vakukat, mint minden képen utólag reszelni...Sok időt spórolnál vele. Akár meg is fésülhetted volna a lányt, hogy ne hiányozzon a haja...
-
Peczek
aktív tag
válasz
Valami lámpa kellene ide, viszonylag magasról és közelről. Lehet rendszervaku, műtermi vaku, vagy akár egy ocsó villanj körte. A lényeg, hogy elnyomja az ablak fényét, és hogy fenyformalo legyen rajta.
Egyébként, bár nem kérdezted, de a háttér engem jobban zavar, mint a becsillanas. Elviszi a figyelmet a modellről. Valami semleges üres háttér kellene hozzá.
-
gaben22
senior tag
válasz
Polárszűrő?
-
szacsa82
tag
válasz
excalibur36 #46186 üzenetére
Előbbi kb 100x. Legalábbis nálam.
Plusz a 35mmesek közt sok a kalibrálásra szoruló egyed. -
updog
őstag
válasz
excalibur36 #45930 üzenetére
Full frame-n még meggyőzőbb, úgyhogy mindenképp megéri megvenni akár DX-re is, és megtartani
Én is lassan 3 éve használom megelégedéssel, D3200, D7200, majd D750-n.
-
válasz
excalibur36 #45927 üzenetére
Őszintén szólva nincs gyakorlati összehasonlítási alapom más hasonló lencsékkel... de nekem nincs problémám a sebességével, ha valamit nem kap el az többnyire inkább az én bénaságom. Élesség is tkp. rendben - nyilván 300/5.6-on ne várj csodát tőle, de kicsit rekeszelve szerintem teljesen vállalható... azért a pénzért meg aztán végképp. (Néhány példa.)
-
szacsa82
tag
válasz
excalibur36 #45922 üzenetére
Nekem csak a régebbi, változó blendéjű 24-120mm volt meg, ami sokkal gagyibb az f4-nél, szóval csak annyit tudok mondani, hogy DX vázra ez nem ideális átfogás. Állandóan hiányozni fog a végéről a nagylátószög. A 24mm ugyebár 36mm-nek felel meg hagyományos számítás szerint, ami nem elég egy alapzoom végéhez. Ilyen értelemben szerintem nem éri meg azt a köteg pénzt a direkt DX szenzorhoz gyártott 18-140-nel szemben. Egyéb tulajdonságairól majd írnak olyanok, akik ismerik, én eddig csak jókat hallottam róla, FX-hez vágynék is rá.
-
Roachy
senior tag
válasz
excalibur36 #45851 üzenetére
Én nem. Lightroom-ot és Photoshop-ot használok.
Egyébként nem vészes az előfizetés sem, havonta 12,7 euro. -
Roachy
senior tag
válasz
excalibur36 #45847 üzenetére
3D módba rakjad, ha azt akarod hogy követő auto focus legyen.
-
marcitp
őstag
válasz
excalibur36 #45847 üzenetére
Arra van lehetőség, hogy egy egy adott optikának a fókuszát a vázhoz hangoljam
af fine tune menüpontot keresd.Keresőben nem, liveview-ban van vízszint.
-
Peczek
aktív tag
válasz
excalibur36 #45800 üzenetére
Illetve még ott van a Sigma 17-70/2.8-4 C, mint a 17-50/2.8 alternatívája. (hálás vitatéma, melyik a jobb: a 17-50 vs 17-70). Mondjuk pl. kutyafotóhoz lehet, hogy jobb a 70-es vég, ami már majdnem tele. Kicsit drágább, mint a 17-50: 145 eFt vs 130 eFt.
Modjuk, ha low budget, akkor vennék használtan egy 18-105-öt 40-50 eFt-ért. Szabadtéren bőven jó, és kicsit telézni is lehet vele. Ja és gyereket, családot csak zoommal lehet fotózni, tehát szerintem kutyát is, itt a fixek használhattalanok.
-
Kutya_68
csendes tag
válasz
excalibur36 #45804 üzenetére
Egy 70-300-as talán belefér a keretbe. Vigyázz, ne az olcsójából válassz. A Nikon VR, vagy a Tami VC a nyerő. Közelre nem lesz elég, viszont kutyák fotózásához ajánlott. Közelre valami olcsót válassz, ha nem felel meg a kitobi. Tami 18-50? VC nélküli változat? Vagy Sigma 17-70 OS C változat?
-
updog
őstag
válasz
80-90-be bőven belefér egy használt Tamron 70-300 VC is (70 körül megy). Egyetértek azzal hogy ide inkább egy tele kell.
-
Throme
veterán
válasz
Ha nappal fotózod, akkor sötét zoom is jó. A n18-200 helyett a tami 18-200 vc obit ajánlanám. Ha kell a fényerő, akkor a sigma 17-50 os obit. Fixek a legfényerősebbek és nikkorban nem is olyan vészesek, árukat tekintve, csak többet kell lábzoomolni.
szvsz -
válasz
excalibur36 #45800 üzenetére
Témához kültérre szerintem az ötvenes vég nagyon tág lesz... kétgyűrűs 80-200/2.8-at javasolnék inkább arra a vázra, de ez csak privát vélemény.
-
szacsa82
tag
válasz
excalibur36 #45796 üzenetére
Szerintem ez a legjobb árértékű választás. Igaz, hogy - mint azt kicsivel feljebb tárgyalták - a fényerőt ilyen témánál úgysem lehet kihasználni f2.8-on olyan kicsi az éles sík, hogy lehetetlen jól belőni ugró állatnál, ott kell min. f4 vagy f5.6, amit egyszerűbb obik is tudnak. Másfelől a Sigma jó minőségű, éles obi, mindenképp jobb a kitnél.
-
Roachy
senior tag
válasz
excalibur36 #45796 üzenetére
Bár nem tudom milyen képeket akarsz csinálni, de inkább a tele tartomány kéne a kutya akció fotózáshoz.
-
marcitp
őstag
válasz
excalibur36 #45773 üzenetére
Szerintem várjál másikra. Nem tudom, mennyi alapja van a 7100-nál a “sok videó ront a szenzoron” dolognak, az viszont tuti, hogy pl a régebbi canon-oknak nem használt, nagyon melegedtek, szaki mesélte.
Inkább várj egy biztosabb - jobb vételre, lesz eladó gép úgyis! -
Frigetrus
aktív tag
válasz
excalibur36 #45752 üzenetére
Vállalható. Esküvőn, viszonylag sötétben egész jó találati aránnyal toltam AF-C-vel... Azért néha gondolkodott... De egy jó üveggel, szabadban, nagyobb fényben azért jobb.
Egy rákfenéjük van ezeknek az 51 pontos AF (Multi-Cam 3500DX-FX) rendszereknek: mégpedig a középre zsúfolt 15 keresztszenzor. Ha mind az 51 keresztszenzor lenne, nem volna semmi gond, követőben sokat dobna...
-
válasz
excalibur36 #45742 üzenetére
"csak fotózásra kellene, kutyusokat kiképzés közben (ugrálnak, futnak)"
Ez volt ugye a kiindulási pont - namost erre nagyon rövid záridők kellenek, de azért nem pengeéles fókuszsík (tehát f2.8 - de szerintem inkább f4 - alá úgysem fogsz tudni menni).
Ha csak nem mindig kint, full derőfényben csinálod, itt bizony eléggé el fog szaladni az ISO - D300 szerintem alapból felejtős.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Nagyon sok penz ez a D300S-ert. Szerintem alkudj a felebol egy kicsit!
-
Viperator
őstag
válasz
-
mazsi70
senior tag
válasz
-
Viperator
őstag
válasz
excalibur36 #45739 üzenetére
501.8G gyorsabb, mint a D.
-
Kutya_68
csendes tag
válasz
excalibur36 #45728 üzenetére
Olcsó, működik.
Ha gyors kép kell, ne csak a vázzal foglalkozz, hanem gyorsan fókuszáló objektívvel inkább. -
marcitp
őstag
válasz
excalibur36 #45733 üzenetére
Szerintem képminőségben és af-c-ben is.
-
itouchfan
senior tag
válasz
excalibur36 #45733 üzenetére
Igen.
-
marcitp
őstag
válasz
300-ról váltottam 7200-ra, jelentős af javulásban van követőben is. Esetleg sony milc? Yt-on láttam videót, canon dslr vs milc direkt követőben tesztelték, a sony leverte a tükröst erősen.
-
Viperator
őstag
válasz
12 éves kiadású és szvsz nem biztos ajánlott a gyors fotózáshoz. Jönnek az okosabbak és majd megmondják a tutit. Ráadásul nem vázfüggő, hanem fotósfüggő, hogy mennyire ügyes a kezelésben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Synology NAS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- The Alters teszt
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- EAFC 25
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest