- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
belovary #35511 üzenetére
220 voltban van kirakva objektív 4 millióig, 1DX2, 5D4, de 6D2 egy darab sem
Polcon sem láttam... pedig egyébként ha azt nézem, hogy egy 5D4 millió felett van, az 5D3 900e, a 6D2 680e, még annyira nem is meredek... bár hobbivázat ennyiért nem tudom ki vesz
Mivel még nem vitték el a 64 GB-os Sandisk Extreme Pro CF párját így elhoztam én, tegnap is elvittek még pár régi memóriakártyát... vettem még mellé 64-es extreme pro SD-t is, így csak visszaállt a régi rendszer, hogy mindenből van kettő, csak kicsivel gyorsabbak és dupla méretűek. (Jah, a másik 64-es CF-en forgatásos videó van... adatbiztonság mindenek előtt!
)
-
Terapeuta
őstag
-
törölt tag
válasz
belovary #35169 üzenetére
Én már egy szavát sem hiszem a gyártóknak, nézzétek meg a Sony szenzorokat, ami mellesleg a Nikonnak is gyárt, a Fuji exmorjait stb...mind jön a zajmentességgel, aztán sorba adják el a Fuji milceket mert photoshop hatású az egész, erről is van cikk nem egy a neten, meg a "nagy" Sony A7, II, S...asztrofotósok kritizálják a nagy szűrés miatt, így könnyű, ezt én is megcsinálom Lightroomban, csalás és ámítás.
A Nikon is csak keverni tud, összehányja a gépeit, azt sem tudod mit veszel, meg milyen alkatrész van benne.Olyan ez mint a franciáknál a PSA vállalat, Citroen,Peugeot, Lada, Dácia, Nissan, mind egy, állítólag az OPel is az lesz... és szállít a Hondának, a Toyotának, a Volvónak, stb....Globális lopás és csalás mert megbízhatatlan az összes alkatrészük...ugyan ez vár a fényképezőkre is, összehányni, jó áron eladni, meg agyonvariálni mindent nehogy átlátható legyen.
-
-
AttyVin
aktív tag
válasz
belovary #35085 üzenetére
Még régebben volt egy kis kalibrálási probléma.
Azon kívül, hogy nem tapasztaltam javulást (lehet, az én hibám, pedig 2x is beadtam), nem volt különösebb gond velük, a javítási időtartamon kívül. Bár tulajdonképpen a végeredmény szerint "nem csináltak semmit"...
Mondjuk, ha a gépet-objektívet otthagytam, talán egy tisztítás is beleférhetett volna, az akkor még garanciális cuccoknál, mert csak úgy mellesleg kedvesen megjegyezték, mikor visszaadták, hogy egy "tisztítás nem ártana"...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
belovary #35078 üzenetére
OFF
Hozzám elég sok, teljesen más jellegű (agrár)ügy kerül.
Az érthető, hogy mindenkit csak a saját dolgának az elintézése érdekel, az nem, hogy előtte még van mondjuk 15 másik is ("érkezési sorrendben").
A gyorsaság, meg viszonylagos. Hiába használunk "modern" eszközöket (pl. nálunk térinformatika, stb.), az ilyen aprólékos munkákban mégiscsak az emberi kapacitás határozza meg az időtigényt...
-
Mirman
őstag
válasz
belovary #34736 üzenetére
torzo : Az kizárt , elhiszem hogy biztos profi kis váz meg minden de nem fogok egy olyan gépet venni amit más 8-9 éve használ . Ráadásul azért ez pont nem az a típus amit kímélnének (tudom hogy bírja de akkor is) .
belovary: Konkrétan természet fotózni és makróra lenne a gép használva nagyrészt , egyelőre 70-300-al , emellé jönne picit később egy makró aztán pedig majd a 70-300 helyére egy 300 fix valószínűleg (de ez jóval később) . A 70D-re meggyőzhető vagyok , csak tudod még nem annyira régen csöppentem bele a fotózás világába és picit nehéz elfogadni hogy itt a 4 éves dolgok még nem teljesen elavultak mint a technika többi részén.
De a kérdésemre nem kaptam tulajdonképp választ hogy ha ne adj isten egy gép fókuszhibás egy obival akkor az a szervíiben összehangolható csak én nem tudom otthon megoldani pl a 77D-n.
-
nkmedve
őstag
válasz
belovary #32996 üzenetére
Nem lecserélem, mert vannak helyzetek amikor az 70D jól fog jönni, például makrózásnál, amikor a lehető legnagyobb ekvivalens fókusztáv kell (crop + 200mm + 2x telekonverter, és még az élesség is tűrhető), vagy videózásnál esetleg.
Az obikkal nincs különösebben bajom, majdnem minden meglévő felmegy a 6D-re (16mm/2.8, 50mm/1.4, 70-200mm/2.8, 105mm/2.8 macro). Az egyedüli ami nem talál az a 15-85-ös Canon, de azt elég speciális dolgokra használom az ősrégi IR szürő nélküli 450D-vel (a 70D-n talán soha nem is járt ez az obi).
Én is megszerettem a 70D-t, csak a zaj és a néha megbizhatatlan AF zavartak, de egyébként teljesen jó váz. Akinek nincs AF gondja vele annak tökéletes társ lehet sokáig. Anyagilag biztos nem éri meg lecserélni vagy másodgépnek tartani a 6D mellett (ha nem keres az ember pénzt vele), dehát egyszer élünkJa és még hozzátenném, hogy a 6D és a 70D sok szempontból hasonlitanak, az irányitószervek elhelyezése, a kereső, ugyan az az akkutipus jár beléjük (igy van 3 akkum ami mindkét gépbe talál, igény szerint), szóval jól elvannak egymás mellett.
(#32994) copass : megtisztelsz, de ez csak egy gyors magánvélemény volt, nem több
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #32411 üzenetére
Jaja, nem nagy cucc ez a sok FF gép. Divat- és reklámfotósoknál, meg Phase One, Mamiya, HB kering a stúdióban és nem csöppennek rá minden percben, mert munkaeszköz. Már nem is annak van értéke, hanem a produktumnak amit előállítanak vele. Másrészt ezek nagy része szerkesztőségi gép, nem mindenki Vincent Laforet, hogy magánban is csúcstechnikával tolja, lehet hogy például a nagy részük privátban akár egy kis MILC-et használ, és jobban élvezi a fotózást vele, mint a nagy dögökkel való darálást.
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #29820 üzenetére
Ha olcsóbban kell, akkor Tamron 17-50. Bár egy régi ismerősöm pont a napokban vett és neki decenteres, a kép bal oldala homály, szellemkép és CA. :S Mondtam neki, hogy vigye vissza és mostmár próbálja le, mielőtt elhozza a következőt. A VC-vel meg az a gond, hogy drágább, és még a képminősége sem olyan mint a VC nélkülinek.
Persze videóra kb. mindegy, akkora felbontáson nem látszik meg a kitobis rajzolat, és amúgy elég kontrasztos a képe, jó színekkel. Persze rég próbáltam már, egy Fotós Nap (rendezvény) keretében, akkor pl. nem néztem az MF gyűrűje milyen. A VC nélülinek könnyen jár a fókuszgyűrűje, de rövid úton, ez az F2,8-cal kombinálva, segédeszköz nélkül eléggé vadászós felvételeket tud eredményezni.
De a Canon 17-55 is használható lesz egy kis segítséggel: [Link] vagy más kreatív házi megoldással. -
*Ropi*
félisten
válasz
belovary #29427 üzenetére
"Az védhet, hogyha úgy írod meg a szerződést, hogy belefoglalod valamelyik pontba ezeket a technikai részleteket?"
A vis major fogalomkörébe tartoznak ezek a dolgok: mindenképpen érdemes beleírni. Más kérdés, ha egy olyan helyzetet fogsz ki akkor semmit sem ér.
(#29428) .DLL: Persze, csak van olyan helyzet amikor interaktívan tudsz reagálni a hibára (mert tudomásod van a létezéséről, mint az említett példában nekem) és röptében javítani a helyzetet, vagy rosszabb esetben nem tudod, hogy gáz van és már csak akkor szembesülsz vele, amikor már semmit sem tudsz tenni ellene.
(#29432) _seth_: Nálam egy anyag 50-100 GB között mozog attól függően, hogy hány képbe nyúlok bele komolyabban (psd-t is tárolok a raw mellett). A világ minden DropBox-a nem lenne elég...
A weboldalamon pl. eléggé szűkösen férek el, mert ugyan 10 GB tárhelyem van, viszont gyakorlatilag csak 2 GB-ot tudok használni belőle, mert ha fel kell töltsek komplett anyagot egy párnak, az elviszi a maradék 8 Gigát.
-
access_denied
senior tag
válasz
belovary #29405 üzenetére
Videózáshoz nem kell nagy sebesség, legalábbis ezt tapasztaltam.
Közben sikerült értelmeznem a táblázatot.
SanDisk Extreme Pro 95MB/s 32GB 32db RAW+JPEG, 47 RAW, vagy 100 JPEG.
Egy RAW nálam kb. 22MB, tehát fél perc alatt 47*22MB= 1034 MB íródik ki. Ez osztva 30-al = 34,6 MB/s-re jön ki.
Na ez bőven kevés több mp-es sorozatképekhez, hacsak nem elégszünk meg a JPEG-el.
-
access_denied
senior tag
válasz
belovary #29403 üzenetére
Ez nagyon hasznos és egyben lehangoló volt. Semmi értelme gyors kártyát venni, ami azért baj, mert így az ember bele lesz kényszerítve egy 7D II-be. JPG még épp belefér, de a raw nagyon nem.
Szerkesztés:
Continuous shootingItt viszont elég szép számokat látni, a két táblázat nekem nem áll össze.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
belovary #29237 üzenetére
Nekem kereken egy hónapja lett beadva az igénylés a visszatérítésre. Most ott tartanak, hogy elfogadták és elindították a kifizetést, de hogy mikor ér a számlámra, az még kérdéses. Úgy látszik külföldön gyorsabbak Canon-ék
Amúgy én a napellenzős szettben vásároltam meg.
-
LamaCube
addikt
válasz
belovary #29233 üzenetére
Hát, ha nem is Úr, de igencsak ész érveket kell hozni mellette. Ő csak annyit lát, hogy megy a pénz és haszna nincs. Persze érvelek én, hogy már nyertem egy harmadik díjat a cewe fotópályázaton meg naptárpályázaton is bekerült az egyik képem egy naptárba, és már kértek tőlem vászonképet falra, de ez nem hatja meg kiadás/bevétel terén
Meg fél órát kell várni rám egy fotó kedvéért. Mondjuk már, ha van időm /sajnos nincs mostanában/, akkor egyedül megyek.
Viszont egy 10-18-as kellene, mert akkor 250-ig le lennék fedve. + van egy Helios 50-es obim és egy fix. 24-es palacsintám. Mondjuk jó lenne egy L-es 70-200-as obi is, na de egy ilyen őrülettel előállni az maga lenne az eretnekség. -
Muerte68
addikt
válasz
belovary #29233 üzenetére
ismerős téma,én próbálom úgy intézni hogy ne lássa az árakat,utána meg kicsit szépítek rajta
az 50-1,8-ra én is kíváncsi vagyok egy olyat majd még ki akarok szorítani valahogy,ha elég pontos kezdem az etetést
a próbaképek nekem is problémásak kevés idő ,ingerszegény környezet
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
belovary #29211 üzenetére
Nekem volt a sima verzio...amit kb nagyon sokan istenitettek, de nekem a folytonos fokusz gondok elvettek tole a kedvem....igy eladtam 20 pénzért....a 18-55öt meg 18ért.... és nagy szerencsemre egy kb 0km-es 18-135 STM-et UV szurovel egyutt 50pénzért beszereztem.
Merre vagy kint ? Ennyi a "bruttó ára" ? -
.DLL
veterán
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
belovary #28532 üzenetére
Én a drágább gépeket mindig kifutáskor veszem meg, akkor a legolcsóbbak. Utána kis buktával el is lehet őket adni használtan. Pár tízezer bukót benyelek, de 100ezreket már nem tudok. Vázakat amúgy mindig újonnan veszek, obikat meg inkább használtan. Új obit csak olyanból veszek, amit tutira megtartok jó sokáig. A használt obikat meg adom-veszem, mindig az a cél önmagam felé, hogy ne bukjak az eladásukon. Így gyakorlatilag már egy tucat obit kipróbálhattam "tartósan". Van olyan, amit használtan kipróbáltam, eladtam, majd megvettem újonnan, mert annyira tetszett. Szépen elraktam magamnak és csak végszükség esetén adom el. Drága obit először mindig használtban veszek meg és ha beválik, jöhet egy zsír új. Ha nem tetszik, akkor megy tovább bukta nélkül. 17-55 2.8-nál áldottam az eszem, hogy használtan vettem meg, pedig simán azt hittem, hogy az lesz az egyik legzsírabb obi. Hát nem volt az. Gyorsan eladtam, mert nekem nem jött be.
Tudom, vannak tesztnapok és hasonlók, ahol ki lehetne próbálni sokféle obit, de ez nekem nem jött be. Kell az a pár hét 2együtt élés, amíg eldöntöm, hogy mit hoz nekem egy obi. -
_seth_
veterán
válasz
belovary #28532 üzenetére
Új cuccoknál ez mindig benne van... pl 60D-t megvettem használtan 120e forintért, raktam bele 5e expot, kapott egy markolatot ami 10e volt ebayről és továbbadtam a szettet 130e forintért pár hónappal később
Új cuccok vásárlásakor tuti a buktaBár.... vannak olyan eladók akik új ár felett adnak használtat
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
belovary #28488 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy ebay, meg amazon lesz a válasz, pedig forintról beszéltem, nem valutáról. Biztosan megér pár ezer forintot, hogy bebukja a user az itthoni márkaszerviz garanciát? Nem beszélve arról, ha nem free shipping a cucc, meg az árfolyamrés (vételi-eladási) különbözete a banknál és egyebek!
A válasz végül is jó, csak nem életszerű.
-
copass
veterán
válasz
belovary #28393 üzenetére
nekem volt ügyfelem aki elkezdte ott nyújtogatni a nyakát hogy milyen vázzal fotózok? milyen obi? mondom neki jó ócsóval!
láttad a képeimet, tetszettek, nem mindegy hogy mivel?!
én se dícsérem meg a feleséged hogy finom volt az ebéd, biztos jó drága konyhában főzted?!
érzelemnél tökmindegy mit mutatsz, hiába tudod hogy elbaxtad akkor se számít. a tartalom visz mindent.
ezért tudnak a kontárok érvényesülni. agyonrángatják és már kész is,csak mert a kislánya van a képen.
a másik véglet meg az amikor nem akar fizetni, fillérbaxó, nah akkor már jön a xarrágás, levágtad a fejtetőt, pixeles,zajos,stbstb..... nah attól menekülni. komolyan tesztet kell csinálni "hüjékre" rafkós kérdésekkel!ha egybe is beleszalad, viszontlátásra.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
belovary #28393 üzenetére
Itt jön képbe az, hogy ki, miért fotózik? Most nem a hivatásosokról beszélek, hanem a hobbista műkedvelőkről. Az egyik típus másoknak akar tetszetőset alkotni, a másik saját magának. Persze vannak átfedések, de alapban mégis mindenki húz valamelyik irányba. Én pl szinte sosem utómunkázok, a magam örömére fotózok és ritkán osztom meg másokkal a képeimet. Nem szeretek és nem is akarok megfelelni mások elvárásainak. Gyakorlatilag önmagam számára dokumentálom a dolgokat. Kicsit a napló íráshoz tudnám hasonlítani.
Sok ismerősöm van, aki "facebook" fotózik. Ők folyamatosan töltik fel a képeiket. Van olyan ismerősöm, aki meg a technikába szerelmes és folyamatosan adja-veszi a fotós cuccait, azokról rak fel képeket. Nincs is ebben semmi rossz, mivel különbözőek vagyunk. -
*Ropi*
félisten
válasz
belovary #28373 üzenetére
Anno, mikor még nem volt 10-18 IS STM, a képminőségi sorrend a következő volt (növekvő sorrendben): Sigma 10-20, Canon 10-22, Tokina 11-16. Aztán jött az újabb Sigma, az újabb Tokina, meg a Canon 10-18...A mostani sorrend: régi Sigma, új Sigma, régi Canon, új Canon, régi Tokina és az új Tokina.
-
*Ropi*
félisten
válasz
belovary #27509 üzenetére
150 fős (többnél meg főleg) násznépnél már nem látja mindenki a párt, ha egy szintben vannak (a pár nem színpadon vagy emelvényen áll). Ilyenkor kifejezetten jól jön a dolog.
Vagy mondok mást: az idősebb rokonok általában hamar elfáradnak, nekik könnyebb ha nem kell a pár után futkorászniuk ha követni akarják az eseményeket. Infrastruktúra: a másik srác a Nikon D4-be épített fájlszerverrel csinálja, az enyém szakmai titok, mert saját fejlesztés.
-
MrChris
nagyúr
válasz
belovary #27509 üzenetére
Voltam ilyen esküvőn, szerintem tönkrevágja a pörgést, mert azt figyelik a népek, hiába beszél az egybegyűltekhez az örömapák, örömanyák, vőfély... ami megismételhetetlen és kell ahhoz hogy benne érezzük magunkat. Mindenki a háttérben lévő kivetítőt sasolja amit százszor megnézhet majd az élete folyamán. Meg megy a tánc és akkor is aki ül a vásznat nézi... Olyanok mint a türelmetlen gyerekek. Megnyomom a gombot de már ugrik a kislányom hogy mutimeg, hát ugyan ez csak felnőttekkel, csak a 0,5 sec helyett akár 1 percet is tud már várni
Mondom ez már nem fotózás/mozgóképes megörökítés hanem szórakoztatás, ami elvonja az eseményről a figyelmet. Igazából el se kéne menni a násznépnek mert neten láthat mindent... úgyis ott is csak a kivetítőt bámulja
-
*Ropi*
félisten
válasz
belovary #27098 üzenetére
Pixel Vertaxot semmi esetre se vegyél! Több vázon több különböző markolatnak ugyanaz a típushibája (amik LP-E6 akkut használnak, azoknak mind ugyanaz a tálcája), hogy portréállásban kicsúszik a tálca (gyárilag hibás tervezésű a zárat tartó fém lemez: túl nagy a holtjátéka) és emiatt kikapcsol a váz!
"Tud" még olyat is (Ez szimplán a *nagy ívben belesz*rok*-típusú minőségellenőrzésre vezethető vissza, mert nem képesek ellenőrizni az akkuk alatti mikrokapcsolók érintkezését: ne az usernek kelljen már...
), hogy a tálcában 2 gyári akkuval az egyiket látja, a másikat nem, vagy éppen mindkettőre közli, hogy nem kommunikál velük.
Ja és az expógombjuknak nincsen nyomáspontja: ezt ne úgy értsd, hogy a gyárihoz képest kicsi, hanem 0 = zéró! Ha nem állítod be az ujjadat szögmérővel meg vonalzóval, akkor sok véletlenül elsült képet fogsz lőni.
-
-
Monya78
veterán
válasz
belovary #25044 üzenetére
Ha a magas ISO-tól nem félsz, viszont kell az STM a videóhoz akkor ne foglalkozz a tokinával.
Vegyük úgy hogy mindkettővel a legkisebb gyújtótávon csillagozol F2,8 és F4,5 rekesz között 1 és 1/3-ad Fé különbség van. pl. Tokina iso800 akkor Canon iso2000, Tokina iso1600 akkor Canon iso4000-en kapja azt az záridőt, mondjuk így elég csúnyának tűnik a különbség...
Ugye videónál jól jön az STM, nappali tájfotónál, éjszakai hosszú záridős képeknél nem számít a fényerőtlenség. Tokina használt ára is drágább a Canon 10-18-as új áránál... Döntés nálad van.
Vagy a Canon 10-22-es, legkisebb gyújtótávon F 3,5 azaz csak 1/3-ad Fé-vel van lemaradva a tokinától.
-
Monya78
veterán
válasz
belovary #25038 üzenetére
"10-18 STM a f/3.5" inkább F4,5-5,6 tehát még fény erőtlenebb, ha csillagozni nem akarnál csak tájképelni, vagy bohóckodni a nagylátóval nappal, akkor ez is jó lenne.
Ha Nekem fedve volna 135mm-ig a gyújtótáv tartományom a felé szánt obival tuti nem csak 200mm-ig mennék, hisz kivágom 135mm-ből a kívánt részt. Úgyhogy 250-300mm véggel venném minimum, vagy pl az új tamron 150-600 VC-t
, csak az tényleng drága és nagy és nehéz stb...
-
copass
veterán
válasz
belovary #25024 üzenetére
kroppra én nem vennék 70-200f4-et, 200-as végen tartanod kell az 1/320-at minima, egyből iso 6400-en vagy.
55-250 IS II, használtan garosat ki lehet fogni 35-50k körül is, de stm is van már használtan 70k körül. elég szépen rajzol. -
Monya78
veterán
válasz
UWA téren ha csillagfotózni is szeretnél akkor a fényerőre kellene menni ide jobb egy tokina 11-16 F2,8-es obi mint a fényerőtlen Canon 10-18 IS.
Tele: ha APS-C vázam lenne és a pénz is számít inkább a 55-250 STM vagy a tamron 70-300 VC felé kacsingatnék mint a 70-200 F4 IS-re
Középtartományba egy fényerős fixet néznék 35mm F2, 50mm F1,4 vagy F1,8, 85mm F1,8 (bár nem fényerős de olcsó 40mm F2,8)
-
csimpekve
tag
válasz
+1 a Tamronra. Nehéz, de masszív és a stabilizátora hihetetlenül jó. És csak 75e volt használtan egy pár hónapos darab. Nekem az UWA Canon 10-22, de most, hogy megjelent a 10-18, így nem igazán éri meg még használtan sem. Középre 18-135 van, na az nem nagyon került le a gépről, mióta megvan. Magasra teszi a mércét a többi objektív számára, ha most azt használod nehéz lesz megfelelőt találni
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #25028 üzenetére
Példáulteléből és uwa-ból pont nincs olyan sok.
Teléből: A fölöttem említett Tamron, és a Canon 55-250 STM. Ha pénz nem gond, akkor EF 70-200 f/4 (és IS).
UWA-ból szerintem kettővel érdemes foglalkozni APSC gépre: 10-18 STM, Tokina 11-16 f/2.8Zoomból van sok, de azzal már rendelkezel, így ez nem gond. Fix-ből tényleg van minden, T/S-től a makróig, majd letisztul mi kell.
-
duni84
aktív tag
válasz
belovary #25026 üzenetére
a 10-18 stm-mel tényleg nem igazán fogsz melléfogni és akkor egész nagy átfogást le is tudsz fedni. kérdés, h mennyire húzza a szája szélét a főnök
nemrég "budget" megoldásnak ezt javasoltam egy szintén épp építkező barátomnak: Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD (ár/értékben jobb, mint a többi 70-300). de ugye tudod, h mindig van picit többért egy picit jobb és pikk-pakk el is jutottunk 2000$ környékére. 135 fölött a tamron árában szokták még itt dícsérni a használt canon 70-200 f4-est (talán az if nélkülit képminőség miatt, de azzal is csak +65mm-t kapsz. vagy ha már hegyek közt, alkalmanként távolabbi dolgokat is fotóznál mondjuk hideg időben, akkor relatíve jó a sigma 150-600 is, a hiányzó 15mm-t pedig ki tudod lépni).
fixet meg úgy a legegyszerűbb találni, ha mondjuk rendezed a képeidet használt gyútáv szerint és meglátod mit szokták leginkább használni. -
Gondwana
addikt
válasz
belovary #24987 üzenetére
(Itt, Szerbiában is 20€ alatt volt postaköltséggel, amikor legutóbb vettem, az előző ilyen kártyámon még a 600x felirat sincs rajta és érzetre mintha picit gyorsabb lenne, de még nem mértem őket össze egyforma körülmények között, mert ahhoz megint szét kellene kapni a laptopot a mPCIe kártyaolvasóig.)
-
matyi012345
őstag
válasz
belovary #24819 üzenetére
70D-re nincs is nagyon más választás, mint a 10-18 nagylátónak, viszont ugye FF 17-40 nagyjából azt a látószöget adja FF-re, csak a 6D ISO-ban kb két lépéssel lehagyja a 100D-t, én azért tartnám meg inkább a 17-40-et. Másik meg az, hogy a 17-40-et ha kell akkor fel tudom rakni a kicsire, de fordítva nem megy.
-
*Ropi*
félisten
válasz
belovary #24807 üzenetére
"Ti használtok mobil háttértárolót?"
Még megvan, de már nem használom, amióta 64 GB-os kártyáim vannak és már a vázban 2 kártyára íródik ki tükörmentésben az anyag, tehát a biztonsági mentés is megvan egyúttal. Az image tank akkor hasznos, ha a HDD-t kicseréled benne SSD-re, tehát nem érzékeny az ütődésekre ill. mozgatásra: így menet közben is tudsz vele másolni. Viszont mivel az FW-je nincs felkészítve az SSD-re nem tud TRIM-et: olyan SSD kell bele, aminek saját garbage collectiont tud a vezérlője, különben viszonylag hamar meghal a write amplification miatt.
-
válasz
belovary #24797 üzenetére
sonyból barátnőmnél kettő is szétfoszlott, egyszerűen a műanyag szar volt rajta, és estek le belőle apró darabok, szétvált a burkolat... a másodikkal mondjuk jóljárás volt, mert a géphez vették x idővel azelőtt, és az újkori árát adták vissza, abból utána kétszer annyi sandisk kijött
szóval lehet hogy a sony jobb azóta, de nem bízom benne. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
belovary #24793 üzenetére
A 95Mb/s-os kártáyk se sokkal drágábbak. Nekem ilyen Sony csücsl a 70D-ben és igaz, hogy egyenlőre még nem vidózok igazából, de a Tattoo Expo-s rúndtánc produkciót magas ISO-n kibírta!
A Transcend-ről nekem is jók a tapasztalatain. Előző Panasonic gépemben 8GB-os volt és a különböző tesztoldalak által kimért sorozatfelvételt bőven túlszárnyaltam vele. Mindenhol 40-50 képet mértek, amit a kártyák sorozatfelvételben lassulás nélkül kibírtak, nekem meg még 60-nál is "csattogot" vígan max felbontáson.
-
válasz
transcend, toshiba, samsung: ilyen kártyáim vannak, és ezekkel biztosan stabil az all-i mód is (az első kettő link a beszerzési helyre mutat). a sandisk ultra eredményére nem emlékszem, de lehet hogy azzal nem is próbáltam
a class 6-os eye-fi biztos, hogy megáll all-i alatt, ipb módban úgy emlékszem, hogy még az sem.
egyébként tény, hogy a frissen formázott kártya a legjobb, ha sokat piszkáltad rajta a fájlokat, töröltél, visszamásoltál stb, akkor tudnak ezek lassulni. a class10 kingston pedig simán billeghet a határon sebességben
-
.DLL
veterán
válasz
Próbáld ki, hogy magasabb ISO-n egy jó részletes képtartalommal töltöd ki a videót, hamarabb le fog állni. Ezek a sebesség értékek amiket megadnak a kártyákhoz átlagértékek, pl. rámásolsz egy 1GB-s fájlt akkor átlegban valszeg kijön, hogy 100s alatt végez, a Canon DSLR viszont nem szereti ha egy pillanatra is belassul/megakad az írás, olyankor sajna leáll a videó, pedig erre lenne a puffer... de rossz kártyával nekem is volt, hogy épphogy felvillant vagy fel sem villant a telítettségjelző, és már le is állt. Sandisk Extreme HD Video viszont ku*jó, 3 éves és mint a vaj úgy megy, egyszer nem akadt meg még úgy sem hogy össze-vissza voltak rajta képek, videók. Sandisk Ultra más sz*patott be, azt félretettem csak fotóra...
-
belovary
senior tag
válasz
belovary #24785 üzenetére
Most utánanéztem, és elviekben a 10mb/s elég kellene hogy legyen, nem? Hivatalos oldalon is azt írják, hogy ez már elegendő lehet. Holnap lehet rendelek egy vadabb kártyát, mert ezek szerint azzal lehet a gond. Mit ajánlatok? Sandisk Extreme, 32gb, 45mb/s... Ezzel talán nem lesz gondja. Bár nekem ez gyanús hogy egyszer leáll, egyszer nem. Auto módban nem állt le, AV, vagy M módban igen. Hmmm... Próbálgatom még...
-
copass
veterán
válasz
belovary #24776 üzenetére
ez canon fícsör!
magic lantern-ben van egy ilyen funkció hogy asszondja: movie restart -
__H4X0R__
senior tag
válasz
belovary #24776 üzenetére
A kartyat a fenykepezodrol fromataltad, vagy gepen egyszeruen a Trash-be huztad a rajta levo fajlokat?
Nem mindegy, mert velem mar elofordult, hogy egy rejtett mappaba tette a fajlokat es a kartya ugyanugy telve maradt. Esetleg lehet az is, hogy a kartya irasi sebessege nem eleg gyors, illetve nem tudom, hogy milyen mennyisegu anyagot szerettel volna felvenni, de 29:29-nel tobbet nem lehet egyhuzamban.
-
evola
senior tag
válasz
belovary #24588 üzenetére
Ismerős a helyzet a hegyekben való fotózáskor.
Itt vagyok a Großglockner-től nem messze, elég szép hegyvidéken, de ritka mikor nincs pára, néhány kilométerre lévő hegyek is fura fátyolban vannak folyamatosan.
Ritka nehéz jó időt kifogni szép képek készítésére. Tetejében szinte mindig esik az eső..na és persze dolgozni is kell. Így kevesebb idő marad a jó fényviszonyok kifürkészésére.. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
belovary #24588 üzenetére
Ismerős érzés...
Nekem ma, kora raggel buggyant ki a szemem sarkából egy ökölnyi könnycsepp, amikor a kalocsai két tornyú templom mellett olyan szép telihold virított, amilyet még nem sokszor láttam... A gép nem volt nálam, így fotózni nem tudtam, de legalább felszálhattam a fél hatos buszra, hogy mehessek melózni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest