- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
zgospel #28617 üzenetére
Röhögj nyugodtan, a te bajod, a stílus maga az ember! Látom, ez a topic sem mentes a trolloktól. Megszoktam 13 éves PH-s múltam során. Hígul az oldal, ez van, globális jelenség.
Aki normális hangnemben tudott érdemi infót adni, annak köszönöm, közben találtam forrást, aki pontos, tapasztalati infókkal is tudott szolgálni mindkét szóbanforgó géppel kapcsolatban!
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
zgospel #28575 üzenetére
Én sem látom az összefüggést, hogy mi köze a videó felbontásának az érzékelő pixelszámához. A régi vázam is már 4272 x 2848 felbontást tudott 12megapixeles érzékelő mellett! A 20mp-s érzékelő már 5500p körüli felbontást készít. Ez azért jóval több, mint az 1080p.
Ha videóról beszélünk, akkor felesleges a képérzékelő pixelszámát nézni. Ha tudja az 1080p-t 60képkocka mellett, akkor töknyóc mekkora az érzékelője. A képminőséget úgyis az objektív fogja meghatározni 90%-ban. -
.DLL
veterán
válasz
zgospel #28575 üzenetére
+1
Én meg azt értem miért kell egyből RAW neki 100-150k-ért...
RAW videó akkor kellene ha professzionális felhasználás a cél, akkor meg van benne lóvé, akkor meg nem belépőszinten kéne nézelődni. (de mások is megvoltak RAW videó nélkül sokáig). Úgysem attól lesz jó a kép... -
szasza_1
senior tag
válasz
zgospel #27264 üzenetére
Igen, ma próbáltam, viszont lett egy új bajom. 35mm-en egy tőlem 25 méterre lévő 10 méteres fenyőfa tetejére állítom az AF-et, de mégis előttem kb 8 méterre lévő dolgok lesznek élesek. (ezt kipróbáltam vagy 10x) Kipróbáltam egy ugyan ilyen távolságra lévő házon is, ott is a kép sarkában, tőlem kb 5 méterre ülő kutya lett éles. Az összes 35mm-en készült, ilyen jellegű kép ilyen. Más zoom állásban úgy látom, hogy jó. Kipróbáltam manual fókusszal is, tűélesnek látom a képet, jeleznek is az AF pontok, hogy szerintük is jók, de mégsem éles a kép. Nagyon nem. És most ezt a dolgot nem értem, eddig nem volt ilyen gond.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
zgospel #26521 üzenetére
Itt amik vannak olcsóbb árak Canon garanciásak és nem vonták már le a 16k Canon visszatérítést? MM-nél LP-E8 akku is van. Csak azért vásárolnék náluk, mert a lányomnak venném, szerintem nála szükség lesz a törés, lopáskár garanciára. Ha jól tudom azt utóbbi csak az MM-nél lehetséges.
Egyébként melyik 1200D+objektív ajánlott, illetve mi a helyzet a Nikonnal olcsóbb objektívekkel? -
copass
veterán
válasz
zgospel #25620 üzenetére
a stabi csak az obit stabilizálja, az embereket nem.
azok meg mozognak. mert ilyen bírkák mennek összevisza.
svenk? hagyd már. hogy svenkelsz egy embert amikor nem tudod hogy merre megy?!
a svenk azért jó mert alapcsony zársebnél elkened a környezeted, mert követed a mozgó célt.
sportfotónál, rendezvényfotónál ilyen nincs, ott ki kell merevíteni a mozgást. persze néha lehet művészkedni, elmosni a forgást meg ilyenek. de alapjában nem árt ha éles a cél. -
spiky03
veterán
válasz
zgospel #25236 üzenetére
Hát első körben igaz azokat, nyaralások, közös programok, stb. De érdekel a fotózás is, úgyhogy biztos ha lenne egy jó gépem akkor már mást is kattogtatnék, pl este a városban, kint a ligetben, meg mindenhol.
Sajna csak részlet fizetés jöhet szóba
Igaz én is inkább a 18-135 felé mennék mert talán azt jobban kitudom használni, meg ugye annak nagyobb a zoomja is.
Meg talán az az 5 ezret valahogy még kibírom javonta. Max egy hétig nem eszem. -
k1csi
senior tag
válasz
zgospel #24692 üzenetére
Ha a Magic Lanternet nem számítjuk, akkor mivel a Canon itt se igazán fejlesztett (na jó az AF-et, de kritikus helyzetben nincs az a videó AF amiben bízni tudnék), mindenki más min. kb. beérte vagy le is lépte a Canont...
Szerk: Ezt a natív ISO tévedést ne terjeszd tovább. A Canon esetén a 100, 200, 400 stb. a natív iso.
A 160, 320 azért kevésbé zajos (nem jelentősen), mert az ISO200, 400, stb. utólag SW vesz vissza.
A 125 stb. meg azért zajosabb mert utólag emelik 100-ról stb.
Ezek az utólagos SW tologatások viszont pont annyival csökkentik a dinamikát is mint a zajt. Keress vissza, korábban is írtam. -
m3ss
veterán
-
Gondwana
addikt
válasz
zgospel #24627 üzenetére
Rendszerben gondolkodok alapvetően, és ez a Canon 17-55 momentán nagyon visszatart engemet egy 6D-re váltástól. (Lagzik, műtermi családfotók és ballagós portrék, olyan - szerbiai - piacon, ahol picit ugyan több kultusza van a családi fotóknak, mint Magyarországon, de sokkal árérzékenyebbek, tehát pár százaléknyi, főleg hozzáértők által észrevehető javulásért fizessek duplaárat, amit ki tudja, mikor fogok kitermelni?)
-
.DLL
veterán
válasz
zgospel #24543 üzenetére
Ha a tárgytáv azonos, akkor igen, ugyanúgy fog torzítani (ugyan az lesz a perspektíva, nézőpont)
ha a képkivágás lesz azonos* (tárgytáv nem) akkor más lesz a perspektíva is.
*ez persze csak idézőjelesen igaz, mert az előtér/háttér aránya, jellege nem lehet azonos kivágásban különböző látószögeken.
-
.DLL
veterán
válasz
zgospel #24541 üzenetére
Akkor fussunk neki annak amit írtál, mert én értem, hogy mit nem értesz.
"Crop miatt a perspektívád nem változik, ahogy az ebből adódó "torzítás" sem. A crop miatt csak szűkebb lesz."
Itt te úgy értelmezed, hogy a kamera pozíciója változatlan, csak a látószög változik. Ez esetben, persze a perspektíva megmarad, de mi értelme van ennek, ha közben a kép és a téma keretezése megváltozik, és eltér a fotós szándékától?
Ha a fotós a teljes fejet és a vállakat is szeretné képre vinni, de a Crop miatt pl. csak a szemtől a szájig van benne a képkeretben az arc, akkor a kamerát muszáj távolabb vinni, hogy a téma ugyan úgy be legyen keretezve, és máris előáll egy laposabb perspektíva. -
Gondwana
addikt
válasz
zgospel #24534 üzenetére
Ennek fuss neki még egyszer - csak annyival lesz szűkebb, hogy azok a kis nyílásszögek már majdnem ortogonálisak, ami tárgyfotóhoz lehet jó is, portréra szerintem(*) nagyon nem, ebből a szempontból meg teljesen lényegtelen, hogy a kicsi nyílásszöget ilyenre tervezett objektívvel, vagy croppolással érted el (a crop csak az esetleges mélységélességre lesz hatással - ennek az ellenkező iránya a Brenizer-módszer, anticropos dofcsökkentés és nyílásszögnövelés)
(*) Szerintem=számomra a legszűkebb portré-határ a FF-ekvivalens 135mm körül van. -
Monya78
veterán
válasz
zgospel #24427 üzenetére
Veled értek egyet, Nálam is csak ritkán csinálja ezt a fénymérési hibát, mondjuk olyankor akár -2Fé-vel is eltolja...
Sőt régebben panaszkodtam hogy naplementénél erős ellenfényben 100mm felett (100mm F2,8L macro, 70-200 F4 IS) néha mellément egy kicsivel az AF (kb. 5-ből 1db)...mostanában ez sem jött elő
-
Clemi
veterán
válasz
zgospel #24148 üzenetére
Igen a paramétereket ismerem, a szubjektív véleményeket várom, mint fentebb írtam. Nagyobb, világosabb a kereső és észrevehető a különbség? A fókuszrendszer valóban pontosabb, esetleg jobban stabilabban követi ha valamit célbaveszek, és csak a pillanatra várok? Jobb a fogása valóban? (Tudom el kellene menni megfogdosni)
Ilyenekre gondolok, bár a vázat már megrendeltem.
Mint írtam egy adott cégtől kaptam egy utalványt, amit csak náluk lehet beváltani és a fő profiljuk inkább a profi videózás és a stúdió technika, így gépeket objektíveket nem is igazán forgalmaznak (bár belépő szintű Nikon gépeket igen, meg L-es Canon obikat), így ez volt az egyetlen (számomra és a zsebemnek) értelmes választás. -
m3ss
veterán
válasz
zgospel #23835 üzenetére
meg akkor sem tekernem le, tul sok elb*szott kepet lottem 1/100 1/80 korul most is. tuti pont akkor fognak bemozdulni, vagy vmi hirtelen mozdulatot tenni. es oda a jo pillanat. igaza volt tanult kollegaknak, itt nem lehet papirdofozni meg eppenkitartomvagynem jatekot jatszani...utana meg fogom a fejem a bemozdult jo kepeket nezve.
meg otthagyom az egyik vazat 1/60-on par perc mulva amikor gyorsan megfogom hogy lojek vele nincs idom atallitani. foleg hogy 5d1-en nincs auto iso...kellemetlen parszor. remelem iso safety shift sincs, nem csak en nem talaltam meg...M modban is figyelni kell, ott meg ugy jartam hogy kimegyek belterrol M modban felejtett kameraval, auto iso nelkul...lottem par tulexponalt kepet.vaku, auto iso nikon modra, zoomobi. ki es bekapcsolt vakuval is hasznalhato gyorsan, hozza se kellene nyulni a kamerahoz csak az expogombhoz kb...ez lenne nekem az ultimate pillanatfotos setup.
adjak mar ki vegre a 24-70 f2-ot, az meg vaku nelkul 6d-vel is vicces lenne -
m3ss
veterán
válasz
zgospel #23780 üzenetére
en ekv 35mm-re szavaznek ha altalanos fotozas, az nekem is jo lenne mindenre turistaskodni, ha epp nincs nalam nagylato
portre modban panoramazni es meg tajkepekre is jo. azert ekv 50mm sztem szuk altalanosnak. utcakepekhez, kis szobakban, tajak...
en eosm miatt nagyon belehabarodtam ebbe a latoszogbe. vettem is gyorsan bulifotozni egy 28 2.8-at, hat annyira nem tetszik annak a kepe sem 6d-na masik dolog ami nagyon idegesit, az a 22f2 efm kepminosege. mar f2-on se rossz, de rekeszelve...egyik obim sem ilyen eles. talan csak a makro kozelre.
nezegetem a kepeket amiket hedi lott erdelyben eosmmel, elesebbek mint az enyemek, 65e ft-os kombo...es fel sem tunik ha a nyakamban van
panoramanal legegyszerubb fenyt merni vele, mert kijelzon latom realtime hogy sotet vagy vilagos...
amugy tok jo kepeket lott, majd hozok parat abbol is. kar hogy sok bemozdult, nyaralas vegere magyaraztam el neki a dolgokat, addig meg sok kepet ellott Av-ben 1/30-on...ott meg mar allvany kell ehhez a kis vacakhoz kb
erdekes nagyitva nezegetem a 6d kepeket, 50-es tajkepnel tavolra f7.1-en sem karcol. vagy lehet a patak?
makro sem annyira f8-on. talan a 15-30 a legelesebb pixelszinten, de az is f13-on
f8-on soso...
gondolom 50-es meg 100 makro sem fog f8-nal szukebben elesedni... -
matyi012345
őstag
válasz
zgospel #23780 üzenetére
Szerintem a gyújtótávolságból és a szenzor méretéből pontosan lehet tudni, hogy mekkora látószöget fog tudni használni, de még akár neten is össze tudja hasonlítani a 17 és 24mm-et több oldalon is, meg az 50-105 különbséget is.
Inkább az az érdekes hogy kiszolgálja-e azt azt a pixelméretet, milyen a brillanciája, AF stabi, megbízhatóság, használati tapasztalatok. Én sokat nem használtam azt a Canon-t, azt tudom hogy az 5DII-t tele végén már nem tudja úgy kiszolgálni szerintem ahogy kéne, de ez függ tárgytávtól is, hogy hova van korrigálva, stb...azért is ajánlottam a Sigmát mert azt a tele végén jobbnak mondják.
Egyébként szerintem tájra a 17 ugyanúgy kevés mint a 24, városra 17 elég lehet, ha TS-ről van szó de nem, bár manapság az emberek nem igazán szoktak törődni a perspektivikus torzítással ahogy észreveszem...családra meg szerintem elég lehet a 24 is, bár tág fogalom de nem csak nagy totálokban lehet szerintem gondolni ha családról van szó. Családnál pl. előjön a portré, ahol kitekerné a 24-105-t 70-80mm-re és megvan a portré gyujtótávja cropra. Az RC autókhoz is jól jöhet az kis tele tartomány amit a 24-105 tud nyújtani, ha esetleg verseny közben akar fotózni akkor az 50 kevés lehet, viszont 105-el már el lehet lenni.
Szerk:
Egyébként eszembejutott a Fuji S5500-as bridge gépem ami eqv 37-370-et és tudott és valahogy sosem éreztem kevésnek pedig hónapokig használtam (és imádtam) -
matyi012345
őstag
válasz
zgospel #23763 üzenetére
Nem 1%, mert nekem sincs.
Használtam aps-c vázon 24 és 28 ról induló obit is, sőt volt hogy fix 35-össel lövöldöztem és nem is volt nagyobb látószögem és boldogan éltem vele. De ha továbbmegyek, vagy fél évig nem vettem le a fix 60-asomat a 40D-ről, de tudom hogy ez már nem általános felhasználás.
Persze mindenki magából indul ki, de szerintem nem véletlenül nézte ki a 24-105-t magának, gondolom sejti hogy nem kell majd a nagyobb látószög.
Amúgy hogy az objektívhez is hozzászóljak, kipróbálnám előtte a 24-105 Sigmát is, a tele végén az sokkal jobban teljesít.
Bocs de nem szeretem az általánosítást, témafüggő hogy kinek milyen gyújtótáv kell, ne mi döntsük már el helyette hogy mit fog fotózni és ahhoz majd neki mi kell.
-
Lizzie
csendes tag
válasz
zgospel #23746 üzenetére
Ami miatt a 70D felé hajlok: pont azok a dolgok, amiket Ropi összeírt. Hosszabb távra tervezek, szóval ez most nem egy "sürgősen komplett felszerelésre van szükségem", inkább most jött el az igény, hogy a vázat cserélem, de tényleg azt szeretném, ami inkább megéri számomra később is. Most még tényleg a kísérletező fázisban vagyok, feszegetem a határokat. Ha úgy adódik - igény és keret - akkor biztosan megfelelően szeretném bővíteni az obiparkot, pont ezért nem szeretném majd megbánni hozzá a vázat.
-
Mr.ReD
csendes tag
válasz
zgospel #23756 üzenetére
igen az átfogás miatt néztem ki, illetve 1-2 bolt oldalán elég jó értékelést kapott, bár való igaz nem írták le milyen géppel használják
táj, város, család
, illetve van egy másik hobbim is amit szintén "újra"kezdek, ami az RC-autózás..illetve kis videózás is esetleg nyaralások alatt...
-
Damage
senior tag
válasz
zgospel #23505 üzenetére
70D-n 2 ujjas gesztussal tudsz nagyítani/kicsinyíteni, 1 ujjal scrollozni, mint az iPhone-on (és persze lapozgatni a képek között is). Nagyon gyors és kényelmes, jól működik az érintőkijelző. Persze megmaradt a hagyományos jobb nagyujjas nagyítás/kicsinyítés is, mint a régebbi xxD és xxxD vázakon.
Surfym@n: ez mindig minden Canon váznál így volt. Azért nem is említettem, mert azt hittem, hogy ez evidens.
-
m3ss
veterán
válasz
zgospel #23497 üzenetére
"a 8 irányú gombra (multi-szabályzó) ki tudod tenni az AF pont választást."
igen azon vagyok. de ha ott szelso pontot hasznalok akkor kozepso gomb megnyomasara visszamehetne nekem a kozepsore azonnal...mint 5d1-en is. nem szeretnek hol kettot menni jobbra, hol egyet. hol fel aztan jobbral, hol forditva. es nem tudom hol jartam ha elveszem a szemem elol a kamerat. 5d1-en megnyomom es mindig kozepen talalja magat...ezt csak en hasznalom igy?
automatikus valasztast nem akarok, azt beadja. one point af kozepen -
.DLL
veterán
válasz
zgospel #23474 üzenetére
Ott a pont! xD
Zozzer888: Viszont hiányzik, hogy 50mm-en már nem fogom meg 1/13 mp-en, kitobival nagyon bátor lettem gyutávtól függően 1/10-1/20 lazán megvolt, itt azért hiába a +1Fé a recip rókát be kell tartani, mert nincs stabi. Gondolom gyakorlással bele lehet jönni; a stabi elkényelmesített (nomeg legtöbbet a 28/1.8 volt fent, az megint más). Pl. attől is félek, hogy a kettőnyóc-zoom se kényelmesítsen el. Ha most is a 28mm-es lesz a "kitobim" akkor a 17-50 többet pihen a táskában, úgy meg nem jó befektetés, ha a zoom van fent, akkor meg a fixet hanyagolom, amit nem szeretnék)
-
Cassidey
senior tag
válasz
zgospel #22953 üzenetére
Ez sznob hozzaallas.
Nekik ilyen a stílusuk, a VSCO pedig azért népszerű, mert a filmek szinvilagat szimulálja. De ennek semmi jelentősége egyébként, mindenki megtalálhatja a stílusához illot, mert rengeteg preset van, action-ok, sok profi használja ezeket, mert időt takarítanak meg, es az idő pénz. Sőt, ki is adjak feldolgozásra a képeket külső cégeknek, de attól meg az ő képe es az ő víziója marad, ugyanis küldhet képeket es tökéletesen leszimulaljak az emberkék a stílust. De ez így működik film hivasnal-szkennelesnel is, stílus alapján választási céget, es melle írod, h pl te a pasztell szinvilagat szereted kevés kontraszttal, es úgy fogjak hívni.
-
newd
csendes tag
válasz
zgospel #22953 üzenetére
Nem igazán tudom értelmezni amit írtál.
Egy alap vsco preset által kreált látványvilág az analog stílusát próbálja utánozni, valószínűleg ezt értetted hipszter alatt.
Mike Lerner koncertfotós, zenészeket, turnékat fényképez, többek között Justin Bieber magánfotósa volt évekig. Vincent Perraud az egyik legismertebb bmx fotós, red-bull extrém-sport fotópályázaton elért díjjal. Nem tudom mit értesz az alatt, hogy "esetlenül hülye szögből". A kép ferdesége pedig egyáltalán nem biztos, hogy ront a kép élvezeti értékéből, sőt, sokszor indokolt lehet.
Jó lenne, ha a te beszűkült, "in the box" fotós nézeted miatt nem igényteleneznél le embereket. Ha pedig azt hiszed, hogy egy fotós képeit olyan technikai jellemzők határoznak meg, mint pl. a kép ferdesége, akkor eléggé a fotózás elején jársz. Persze lehet csak és kizárólag techbuziskodni, de nem az ilyen fórumos szögmérős emberek fotózzák érdekes módon Kate Moss-t. Az pedig engem egyáltalán nem érdekel, kivel fotóztatod az esküvőd. De linkelj a galériádból egy képet, aminek van stílusa, átjön a hangulata, van benne energia, ahol érzem a kontaktot az alannyal. - másképp fogalmazva egy laikus számára is élvezhető képet.Az instagram térnyerését sikerült szintén nagyon félreérted. Egyrészt, már nagyon rég nem divat az ott található effekteket rárakni a képekre. Az instagram egyszerűen kihasználta a piaci rést, így lett a legnépszerűbb telefonos képmegosztó. (fb - szemelyes, twitter - mikroblog, instagram - instant kepmegosztas)
-
Zozzer888
addikt
-
_seth_
veterán
válasz
zgospel #22675 üzenetére
Engem ugyan nem, csak azért írtam, hogy egyik irányba sem érdemes nagyon elmenni, itt az dönt, hogy ki mit tart saját magának fontosnak és előnyösnek.
550 vs 600: na ez az, nem az (érintős) kihajtható kijelző vagy épp annak hiányában csinál valaki jó képet, az iphoneos példád is ezért rossz, azoknak lóg a nyakukban 1D is, látta saját szememmel is ilyetEllenben van aki kiáll egy 10 éves vázzal és olyan fotókat csinál a 300D-vel, hogy mellette az 1D-s eláshatja magát
A tehetséget nem kijelzőben mérik és nem is pénzben persze ez utóbbi ha megvan a tehetség akkor jótékony hatással van a képekre
Makró + kihajtható: nagyítással próbálkoztam és egész jó a nagyított képen az élességet követni.
-
_seth_
veterán
válasz
zgospel #22672 üzenetére
"a kihajtható kijelző szerintem egy parasztvakítás"
Tekintve, hogy akinek van az szereti a kihajtható kijelzőt, tömören lehülyéztél mindenkit aki ilyet használ, akkor ki a bicskanyitogató?
Ez is szép:
"amire valójában nincs szüksége annak aki valóban komolyan akar fotózni
csak azoknak a vásárlóknak, akiket bridge-ről meg kompaktokról akarnak áttéríteni és több pénzt keresni rajtuk. mert ugye már az iphoneos kislányok is dslrerrel a nyakukban szaladgálnak, az ő igényeik pedig nem a gép dinamikaátfogásáról szólnak."
Neked 550D-d van ha jól látom flicker alapján, az mivel komolyabb gép mint a 600D? Az 550D-vel lehet komolyan fotózni de a 600D-vel már nem? (Vagy pl a 60D...)
Ritkán használom a kijelzőt úgy egyáltalán, de amikor a fejem fölött vagy talajmagasságban fotózok jól jön a kihajtható kijelző... -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
zgospel #22666 üzenetére
Nettó hülyeség.
Tudom, hogy a mai világban a "komoly" fotósok fotelből osztják az észt és a netes tesztoldalak ítéleteire szentírásként tekintenek, de van pár nem komoly fotós, aki kimozdul a lakásból és gyakorlatból merít tapasztalatot. Nem pedig fórumon szájkaratézik olyan dologról, amiről (a hozzászólásai alapján) legfeljebb olvasott
. Netán épp gombát akar makrózni pl. a mostani esős időjárás közben. Nem könnyebb kihajtott képernyővel babzsákra letenni a gépet, mint a gomba előtt lepedőn (sárban) fetrengeni? Vagy ez a módszer nem
trendykomoly? Nem kímélőbb a váz számára, ha blendét / záridőt / szinte bármit nem gombnyomással/tárcsatekeréssel kell beállítani, hanem képernyőtapizással pillanatok alatt? Makróztál már statikus dolgot 1:1 nagyítás környékén/felett? Stabil állvány esetén is, ha állítani kell valamit a gépen gombok/tárcsa segítségével ilyen nagyításnál, a kompozíció / fókuszpont jó eséllyel elmozdul. Érintőképernyőn állítva, ha nem boxolva tapizol, nincs vagy szinte alig van elmozdulás. -
Iomega
addikt
válasz
zgospel #22666 üzenetére
"amit a vásárlóval fizettetnek ki, egy olyan funkcióért, amire valójában nincs szüksége annak aki valóban komolyan akar fotózni."
Ezek szerint tök felesleges, ha ott lenne a kihajtható kijelző, annak aki mondjuk egy 6D-vel fotózik, mert Ő komolyabb vázzal, így komolyabban is fotózik? Nem hinném, hogy sokkal drágább lenne a 6D ezáltal.
JohnyBlue:
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
zgospel #22657 üzenetére
Rallyban egész más ok miatt alkalmaznak full automata helyett félautomata szekiset vagy manuális szekis/egyenesfogazású/szinkronizált nyomatékváltót, ne keverd ide! A fotózásban nincs az (kihajtható) érintőképernyő használatának korlátozó tényezője, ha a jövőben a Canon ki is fogja hagyni a gépeiből, akkor ahogy már írták, sznobságból lesz.
-
csacsi77
senior tag
válasz
zgospel #22659 üzenetére
Nem kell befejezni, szívesen beszélek róla.
Az érintőképernyő számomra óriási feeling. Természetesen ott a lehetőség, hogy menüben állítható a be- vagy kikapcsolása. Innentől kezdve nem értem az ellenérzést, mert ha nem kell, nem szereted, idegesít, akkor kikapcsolod és sosem használod. Nem lesz kevesebb a gép, ha benne van. Az fejlesztés árát meg nem kell ide venni, sem a gyártási költséget, mert ha egy 25 eFt-os telefonban van érintőképernyő, akkor ez 2014-ben már nem lehet indok.
Ha már a kihajthatóságról van szó, ott már el tudom fogadni, hogy a bal oldali gombsor hiánya zavaró lehet, engem nem zavar, de megértem, ha valakit igen.
Szóval várom a kihajtható, elforgatható érintőképernyős, 5760x3240 felbontású, pixel összevonásos videós, Dual Pixel AF-es, STM obikat kezelő Canon 6D MII-t........ esetleg egy 24-120 mm f/2,8-4 IS STM-el....
-
copass
veterán
válasz
zgospel #22643 üzenetére
videóztál-e? makróztál-e? fotóztál-e bármit ami nem szemmagasságban van?
iszonyat hasznos dolog a kihajtható kijelző. lehet élni nélküle is, ez igaz. de nem parasztvakítás, mert működik és hasznos dolog-e!
én megvagyok nélküle, de bizony amikor a földön fetrengek vagy szembe vagyok a kamerával és mégis látnom kellene a képét, bizony jól jönne-e! -
madgie
titán
válasz
zgospel #12139 üzenetére
Komolyan egy tíz éves gépen akarod használni?
-
bszotak
tag
válasz
zgospel #12005 üzenetére
Valóban ki kellene próbálni a RAW-ot, ezt már többen ajánlották, mindenképpen megnézzük.
Hosszú távú megoldásnak viszont azért nem igazán lenne jó ez, mert a gép egy hölgyé, aki bár hobbi szinten szeret fotózni, így is több száz képet csinál egy-egy alkalommal, RAW-al viszont villámgyorsan beterítené a memória kártyát ill. a winchestereket, nem beszélve hogy utómunka tuti rám hárulna, ami...
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet, hogy a Nikon szintén jpeg képei annyival jobbak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- BestBuy topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Autós topik
- Posta, csomagküldés
- Gitáros topic
- Tesla topik
- Apple asztali gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest