- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
qnadam #28269 üzenetére
Annak idejen en is kiprobaltam a 60D-n, leszivta az akksit kikapcsolt allapotban is,+ melegedett eleg rendesen.
Ha valakinek kell video miatt, vagy a dual ISO miatt, akkor megertem ha hasznalja, de cel nelkul nem tartanam a gepen.(amugy a gepnek nem lett tole baja, csak nyugtalanito volt)
-
copass
veterán
válasz
qnadam #28139 üzenetére
nem magánterület, közintézmény!
amúgy ez a jó hozzáállás. egész más a hozzáállás is, ha bejelentkezel.
egyszer egy fotózáson másodfotós voltam és kellett volna valami létra. megkérdeztünk egy szakit, de azt mondták hogy létra az nincs, de van kosaras emelőjük. az nem jó?!
kimaxoltuk a felülről fotózást elég rendesen! -
bbkmachine
aktív tag
válasz
qnadam #28124 üzenetére
Csak én érzem azt, hogy rossz irányba mennek a dolgok társadalmi szinten? Régen, ha valaki fotózott, rá se bagóztak az emberek. Ott egy fotós, kész, ennyi. Mióta az internet ekkora teret kapott és benne a közösségi oldalak, az emberek elkezdtek gyanakodni. Ha meglátnak valakit egy féltégla méretű géppel, már ferde szemmel méregetik. Ha azon a gépen van még egy portré markolat, egy nagyobb obi napellenzővel és egy külső vaku is, akkor meg egyenesen pánikolni kezdenek. "Jaaaj, mi lesz ha lefotóz engem is?!" Mi lenne? Semmi. A másik véglet meg az, hogy úton-útfélen készítik az emberek a telefonjaikkal a fotókat és sokszor azonnal tolják is fel a facebook-ra, meg a netre. Az érdekes módon senkit nem zavar!
Ha nincsen kint az uszoda bejáratánál a fotózni tilos tábla, akkor én nem kérnék engedélyt, az biztos! Tudom, van egy új törvény, hogy másokat a beleegyezésük nélkül nem lehet fotózni, de a törvényben az is benne van, hogy ehhez nem kell sem szóbeli, sem írásbeli engedély, ha azt külön rendelkezés nem tiltja adott helyen. Elég a ráutaló magatartás is, magyarul ha valaki látja, hogy fotózod és nem kezd el a képedbe fintorogni, vagy morogni, hanem teszi tovább a dolgát, az már ráutaló magatartásnak minősül, magyarul engedélyezte a fotózást. -
Abry
tag
válasz
qnadam #28119 üzenetére
Ez egy informatikai dolgozat, valamiféle követő, felismerő algoritmusról. Egy adott személy majd piros sapkában fog úszni és a róla készült felvételen lesz bemutatva az algoritmus működése. Igazából ami a lényeg, hogy a kamera fix ponton rögzített (állvány) és a megvilágítás állandó (beltér) legyen. Na meg persze az, hogy ne nyírjam ki a kamerát közben.
.DLL: Köszi, akkor nem parázok.
FLx: Valószínűleg a nagylátó részére lesz csak szükség, a telét csak biztonság kedvéért viszem.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28070 üzenetére
Jobb, mint amikkel találkoztam, de a digitalrevtv szintet nem üti meg ennyiből, amit hallottam. Gondolom itt még nem is volt semmi hangkeverés, mert amikor a leereszti a fejét, elég rossz, ezeken kéne dolgozni, ha kimegy.
Mi ilyen helyekre dissolve-ot rakunk ~5 frame hosszan.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28067 üzenetére
Neked van valami anyagod, amiben te lőtted be a hangfelvétel beállításait a felvételhez? Mondtam már, hogy elhiszem, de mivel nem találkoztam még dslr-miki minőségi videóval, nem tudom elképzelni, kérlek küldj egy linket, ha fent van yt-on, bárhol. Itthon nincs monitor hangfal, de azért meghallgatnám.
Btw a digitalrev tv is így vesz fel hangot, de én azt sem engedném adásba.
Esküvő, kis nézettségű dolgokhoz tökéletes, de azért a digitalrevnek van egy elég nagy follow bázisa..
-
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28063 üzenetére
Nem összehasonlítani kell
Hiába az érzékenység, ha utána tömörítve lesz, ez a probléma. Meg mondom, nem találkoztam még minőségi hanggal, amit kamera vett volna fel, kivéve broadcast camcorderek..
Egyébként okostelefonra vannak appok, amik tudnak jó minőségű hangot felvenni, akár losslessben is, csak kell hozzá egy ~5K-s fejhallgató mikrofonnal.
Egyszer ha lesz lehetőségem felveszek pár teszthangot 5d-vel mikrofonnal, androidos alkalmazással meg olcsó diktafonnal-mikrofonnal. De cska ezért nem veszek diktafont D
Szerk.: Egyébként nem akartam ekkora lavinát elindítani, csak sok embertől hallom, hogy nem vesz x fényképezőt fényképezésre használni, mert amikor évente egyszer videózna, akkor kell neki a mikrofon. De ha megnézed az nyaralós utazós kisfilm az konkrétan vágóképek sokasága valami hangulatos zene alatt. Ehhez nem kell mikrofon bejárat
Szerk2: Ezzel vettek már fel narrációt
-
.DLL
veterán
válasz
qnadam #28057 üzenetére
A belső mikrofon előfok és ADC minősége, dinamika- és jel/zaj viszonya, stb. Mintha egy énekesnőnek a felvételhez megvesznek egy drága és minőségi kondenzátor énekes mikrofont, de egy alaplapi hangkártya bemenetére dugnák.
Annál azért többre képes az a mikrofon, ha normális elektronika van mögötte. Ami nyilván nem lényeges egy átlagos videónál, ahol nem kell különösebb hang utómunka. -
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28054 üzenetére
Canon fw-k vannak azokon az 5D-ken, amiket bérelnek, de oké, elhiszem, hogy lehet jól is csinálni, ugyanakkor még mindig nem fogja kihasználni teljes mértékben egy beszálló katergóriás puskának sem a teljes hardveres adottságát. Elsősorban ezek még mindig fényképezőgépek videós extrafunkcióval.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28052 üzenetére
Volt már, hogy fel kellett hívnom a hangmérnököt, hogy A vagy B camre dugta a portot... Erősködött az operatőr, hogy majd úgy jó lesz. Ezek szerint oké, lehet jobban is csinálni, de nem véletlenül forog wav 6MB/s-cel a produkciók kisfilmjeihez, többletmunkával (hang + kép group).
-
Sasi82
csendes tag
válasz
qnadam #27556 üzenetére
Én is az 1D-el kacérkodtam, ráadásul nemrég ráakadtam egy kedvező darabra.Hihetetlen jó és gyors a fókuszrendszere és az AF pontok is bőven elegendően lennének a variációs lehetőségeivel.Viszont a 10 MP nem hagyott nyugodni.Sajnos ha vágni kell akkor bizony már nem az igazi, főleg ha 1oldalas A4-es megjelenésről beszélünk.Sőt néha előfordul a dupla A4 is.Így viszont kevésnek találtam a 10MP-t.A 7D jobb és gyorsabb fókuszilag, de nem biztos, hogy annyival előrébb lennék
-
copass
veterán
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
qnadam #27526 üzenetére
A 6x6-os az pont az a meret amit irtam (150x150).
Csak amikor a Cokin megcsinalta a szurotartot erre az obira, voltak szivesek olyan meretet adni neki, amibe nehez belevalot talalni a sajatjukon kivul (160x139mm).
(Kulonben ez is ugy nez ki mint egy mattebox, nemreg linkeltem rola egy kepet az objektives topicban.) -
copass
veterán
válasz
qnadam #27319 üzenetére
ájfónban van P?
ebben tutira!
sőt més SuperPhotography 1 gomb is van rajta, kezdőknek SP2 is! -
*Ropi*
félisten
válasz
qnadam #27187 üzenetére
A többi szenzort 4 sorban képes kiolvasni a váz, ezt 2 x 4 sorban, tehát felezhető: az egyik részt mondjuk ISO 1600-on, a másikat meg 6400-on. Ha erre még expókorrekcióval is rásegítesz, akkor sokat nyersz zajban (egyedüli veszteség a felbontás feleződése, de 9 MP is sok mindenre elég).
-
JohnyBlue
addikt
válasz
qnadam #27092 üzenetére
úúúú
Na ez igazából úgy sose izgatott fel hajjdenagyon
Mert miután felpakolom a gépre a fájlokat szépen okosan átnevezem őket (dátum+idő+fájlnév pl. 20140816100200_IMG_7751.CR2 . Így bittos nem lesz duplikáció a háttértáron illetve a lájtrúúm se néz rám bambán, hogy heee ezt a képet én már ismerem 9999 képpel ezelőttről
-
.DLL
veterán
válasz
qnadam #27062 üzenetére
Fura, mert 550D is tud egy SD stram-et kiküldeni felvétel közben (igaz ez USB-n és HDMI-n. 7D meg HD stream-et is, de az ugye dupla procis váz) WiFinek nem kéne nagyobb erőforrást felemésztenie, ráadásul egy generációval fejlettebb proci van ezekben. Kár.
(#27061) =WiNTeR=: 550D-ről tudok nyilatkozni az elég könnyen karcolódik, van rajta ugye egy kékes bevonat, azon jelentek meg először hajszálkarcok, na azóta védőfólia van rajta. 600D-n talán megúszható (bár nem tétel egy fólia tabletre valót vettem 1200Ft-ért egy emberöltőig is elég a felülete) ha vigyázol rá, és befordítod a kijelzőt.
-
matyi012345
őstag
válasz
qnadam #26865 üzenetére
Nekem volt 1DII-m. Fogása, kezelése az állati jó, bár a tárcsa hiányát azt szokni kell. Szenzora viszont elég gyenge. Alaposan le kell tesztelni a vásárlás előtt. Sorozat módba megfaggatni, sötétebb, világosabb tónusoknál mit tud a szenzor, expogomb, gombok, tárcsák, stb..Az enyém a sötétebb területeken 100iso-n is rendesen banding noise-t mutatott. Öreg már az a váz mindent összevetve, szenzorra egy 1100D 600D is simán jobb, ha azt leszámítjuk hogy csak APS-C. Amiben jó az a 8,2 mikronos pixelméret, tehát szinte mindegyik obival jót tud rajzolni, viszont a diffrakciót nem bírja arányosan jobban a mikrolencse sor miatt. 50 ISO is néha jó de igazából kiterjesztett. Kereső verhetetlen. Én inkább modernebbet vennék, 600D, 1100D. 40D-t szintén nem, magasabb iso-n még az 1100 is megveri.
-
Clemi
veterán
válasz
qnadam #25841 üzenetére
Körbenéztem.... Sajnos sürgős és az angliai árak ennél a terméknél szállítással együtt ugyanott vannak, mint itthon, pár száz forint eltéréssel.
Alapból nekem is a távolabbi régió a beszerzési helyem, de közeledik a karácsony, utána az ő újévük, úgyhogy nem kockáztatok egy 6 hetes érkezést. -
_seth_
veterán
válasz
qnadam #25648 üzenetére
Meg is rendeltem
Aputure volt az előző, azzal sem volt gond azon kívül, hogy 1-2 felirat megkopott, a meike elvileg még jobb is. 10e volt kereken, már csak várni kell, hogy megérkezzen
*Ropi*: remélem hosszútávon is az lesz azaz nem lesz gond vele
Eddig nagyon tetszik, állítom máris jobban tudok fotózni
(na jó lehet nem
) Ami az eddigi legtöbbet érő újdonság számomra: a 8 irányú gombbal történő AF pont választás
-
duni84
aktív tag
válasz
qnadam #25195 üzenetére
csak a hecc kedvéért egyszer én is ráraktam az ezüst csíkra egy piros befőttes gumit a 18-55-re és brutálisan kiélesedett a sarkoknál is! szerintem még csajozni is lehetett volna vele, ha nem szedi le a drága nejem egy "ne legyél már hülye!" felkiáltással karöltve. így rögtön vissza is konvertálhattam homállyá a képeket a gumi nélkül és egyből merő bokeh lett minden kép
jó is volt, amíg 10 fillérbőllehetett sufni tuningolni
-
belovary
senior tag
válasz
qnadam #24806 üzenetére
Megrendeltem a Transcend Ultimate-Speed SDHC Class 10 UHS-1 32GB (90MB/s) kártyát. Remélem ezzel nem lesznek gondjai a videózás alatt.
Amúgy is kellett már plusz kártya, mert volt hogy az egyik a sz.gépnél maradt, a másik meg a másik táskában, és ott dühöngtem éjszaka a hegytetőn géppel, szendvicsekkel, meg mindennel, mert nem volt kártya a gépben.
Jó tanulópénz volt. Ma már úgy megyek, ahogy a könyvben le van írva, ellenőrzöm még a plusz zoknit is, hátha tócsába lépek...
Amúgy szerintem jó áron van most, rendeltem kettőt. Remélem beválik!Ti használtok mobil háttértárolót? Nem igazán találok, igaz hogy csak kíváncsiságból keresgélek, mert egyenlőre nem fotózok esküvőt vagy ilyesmit, hogy annyira kéne, de jobb ha képben vagyok mindenben.
-
evola
senior tag
válasz
qnadam #24698 üzenetére
Ma hajnalban a Magic Latern legfrissebb változata került fel a weboldalra..magiclantern-Nightly.2014Sep12.6D113.zip
Ez a leírás alapján nekiállhatok feltenni majd a gépre a programot?
[link]Kedden délelőtt tudok a megrendelt 6D vázért menni..addig csak beszerzem a szükséges dolgokat hozzá.
-
m3ss
veterán
válasz
qnadam #24314 üzenetére
az tudna megmondani hogy erdemes-e ttl kioldot venni, aki sokat hasznalta, en is kivancsi lennek ra. attol is fugg mire hasznalod. sztem studioba portrezni, targyfotozni pl felesleges. nekem inkabb random helyszinekre kellene...ahol jo lenne nem az allitgatassal tolteni el az idot. amit olvastam, egesz hasznalhatonak talaljak a ttl-t 622c-vel.
ezek szerint 622 c tx-nel uaz a vevo, mint a trigger?
"az olcsóbbik: egy 560tx vezérlő 16 pénzért (ezzel 565 iii vakukat lehet állítgatni és ellőni távolról),"
vevo nelkul lehet elloni az 565 III-at ezzel? vagy miert jo?
nekem is van egy 560III-am. -
csacsi77
senior tag
válasz
qnadam #24296 üzenetére
Én ezt vettem és elégedett vagyok.
Mondjuk nem használom ki a lehetőségeit és kizárólag otthoni célokra használom, csak hobbi szinten. -
m3ss
veterán
válasz
qnadam #24296 üzenetére
ez a tema engem is erdekel, en is akarok kioldokat upgradelni.
az lenne a fontos h tudjam kamerarol allitani a fec-et. vagy esetleg a triggeren szabalyozni a vakut. akkor lehet ttl kioldo nem is kellene
de ahogy latom mintha lennenek problemak, itt irnak parat...pl 622c triggerre felrakott vaku nem jol villan 6d-n. -
Gondwana
addikt
válasz
qnadam #24281 üzenetére
... ha eleve pontatlan expozìciòròl van szó, mind1, de ha ki lehet mérni pontosra is azt az expòt, akkor miért ne.
(videòsok le..khmm..jàk a csùcsfénykiégést, ezért àllìtanak olyan iso-t, amit a gép 1/3 tùlexponàl majd visszahùz, ami csökkenti a sötétzajt)DSLR+bicaj: 2003-ban Minolta X300 + 70-210/2.8-4 + 35-70/3.5 + 24/2.8 + 5l vìzzel a hàtamon nyomtam le a Balaton200-at (egy hétre rà meg elmentem katonànak itt, Szerbiàban), ùjabban, ha cipelés, akkor X100s (esetleg +GH1), a 7D csak, ha fizetnek érte.
-
Monya78
veterán
válasz
qnadam #24088 üzenetére
Nem nagyon értem hozzászólásodat... (vagy most írok hülyeséget
)
1, Nem én keresek SD kártyát, hanem Tatter fórumtársunk
2, Mint 6d tulaj azt a tapasztalatot osztottam meg hogy a tulajdonomban lévő Sandisk Ultra ez:
csak 12Mb/s írásra képes, és ez nem elég a nagyobb bitrátás videó felvevésére, fel perc környékén megáll a videó.
Viszont van néhány samsung SD kártyám, ami 19Mb/s ír ez már tökéletes videóra is.
-
m3ss
veterán
válasz
qnadam #23855 üzenetére
(#23855) qnadam hat ezaz, egy 30mm-es hatareset elessegu kepet ki lehet vagni belole
amugy azoktol a kek flarektol en is kivagyok...neha nem egyszeru kiszedni, foleg ha nagyobb teruleten van mint itt...s10-20 nem csinalt ilyet soha. de teny hogy ennyi penzert nem sok (jobb) nagylatot lehet kapni...bar lehet le kellene cserelnem egy 14 f2.8 samyangra. foleg hogy most van egy 28 2.8-am is..vagy amin gondolkodok meg hogy eladom a 28 2.8-at is, 50 1.8-at is es veszek egy 28-70 2.8-at. 28-50-ig baromi eles az az obi...digitalpicture szerint 70-en nem, de azert szivesen kiprobalnam es megneznem magamnak tenyleg hasznalhatatlan-e nyitva 70mm-en.
-
m3ss
veterán
válasz
qnadam #23499 üzenetére
felraktam 1.1.4-et..itt sincs semmi.
azt kezdem megemeszteni hogy nem dobja nekem vissza egyetlen gombbal sem kozepre...mint a joy kozepe 5d1-en. de az hogy pl. a bal szelso pontnal vagyok es balra nyomom tovabb a 8iranyut akkor bekapcsolja nekem az automata pontvalasztasat...ez komoly?nem lehet kikapcsolni?!
szeretnek one point af-en maradni, amiket en valogatok...ugy hogy veletlen se kapcsolja be az automata funkciot ha veletlen 1jobbra helyett 2ot nyomok...remelem lesz rajta 1 olyan tarcsa vagy akarmi amivel tudok ekozott a rengeteg fokuszpont kozott valogatni anelkul hogy elkezdene automatan dolgozni...
mert eosm-en ehhez kepest villamgyorsan tudok olyan fokuszpontot valasztani amit epp szeretnek -
Gondwana
addikt
válasz
qnadam #23389 üzenetére
Picit ellentmondásra jutottam: ez nem a blendevezérlő szalagkábel kellene, hogy legyen elvileg, viszont az a viselkedése, hogy 17mm-en működik, 20mm-től meg csak f/2.8-on exponál (LV alatt is), egy másik kábel hibájára utalna.
(Mind1, feljött a nap, pedig azt nem is ittam, mentem inkább haza aludni...) -
Monya78
veterán
válasz
qnadam #23343 üzenetére
Nem is tudom jó e az az eredmény, Indexbe is írtam nem is olyan régen:
Szintén 6d-vel mindenféle extrát nélkülözve fotóztam, Se Wifi, Se Gps, Se Live, kevés visszanézés, normál hőmérséklet ezt az eredmény adta:
Néhány kép erejéig 50mm obi volt, a többi 70-200 + IS bekapcsolva...
Persze volt olyan már hogy, rakat makro+live, egy kis wifi, egy kis GPS és csak 350db képet bírt el az aksija...
-
duni84
aktív tag
válasz
qnadam #23256 üzenetére
ebay. most ugyan nincs neki 82mm, de csak egy levél kérdése a dolog és biztos lesz hamarosan
ráadásul az eu legfényesebb sarkából postázza a cuccait, azaz se áfa, se várakozási idő nincs. ja és kb 80$-ra saccolom a 82mm-t, az meg teljesen emészthető ár, ha már az ember kifizetett korábban 1300-2500$-t az obiért, amin használni fogja
nekem is kelleni fog 82mm is belőle előbb-utóbb, mert az idő vas foga (meg tán valami korlát sarka) belevájta már magát a 82-es cpl-embe (és az hoya pro1d tényleg nehezen tisztítható, ahogy többen panaszkodtak már, na meg nem is annyira karcálló, mint a reklámokban)
-
.DLL
veterán
válasz
qnadam #23259 üzenetére
Sendisk Extrémmel nem is volt gondom, de van pl. Ultra és van Kinkgston kártyám is, előbbire C10, 30MB/s van írva, másodikra is Class 10, és mindkettővel szakadozott már a gép, a puffer telítettség jelző felvillant, A felvétel automatikusan leállt. A Kingston kevésbé csinálja, inkább csak akkor h nagyon össze-vissza vannak a kártyán a zadatok (sok törtlés) egy formázás után megy folyamatosan, de a Sandisk Ultra az megbízhatatlan videó szempontból, frissen formázva is van, hogy megakad, és a gép (550D) ezt valamiért nem tolerálja,
Ezek tapasztalatok, megismételt tények, sajnos nem mindegy milyen az a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Magisk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Xbox Series X|S
- Hardcore café
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest