- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
JohnyBlue #41989 üzenetére
Ez járható út lehet, elvileg, de a vázon levő jeladón nincs kimenet, oda kell egy manuális vaku - ezzel indítható a villanj körte IR vevője jó eséllyel...
De az X1T-C + X1R-C párossal már 99%, hogy működik, az egyik villanj körtére mehet az X1R-C a PC-Sync csatival, és annak a fénye elindítja a többi villanj körtét. Mondjuk lassan többe kerülne a leves, mint a hús
-
-
PuMbA
titán
válasz
JohnyBlue #41464 üzenetére
Lehet, csak copass-nál valamiért csak az ő érvei igazak, más nem létezik. Aztán ha találkozik egy ellenállítással előhúz még több kártyát, hogy stabis obik elromlanak, széthullanak, drága a javítása stb. No comment. Ezt már megfigyeltem. Szegény profik, akiknek stabis obikjuk van, milyen rosszul jártak.... néha érdemes kicsit megringatni a feltevéseit, hogy nyitottabban gondolkozzon
-
zodo
nagyúr
válasz
JohnyBlue #41350 üzenetére
Áááá amatőr vagyok, több pénz nem tudok/akarok költeni.
55-250 STM volt a legdrágább lencsém, használtan 65k-t.
f4-ek közt is nagy az árrés ~100k, használtan is ~70k + ritkán kerül fel eladó IS verzió.
Használt IS kb. annyi mint az új nem IS de ki tudja az előéletüket.
Fix-et nem szeretnék. -
Surfym@n
senior tag
válasz
JohnyBlue #41035 üzenetére
50/1.0L-t kifelejtetted
Más:
Valóban az ügyfél képet akar, Te oldod meg, hogy mivel. Mivel itt a fórumon általában fotósok vagyunk, nyilván a megoldásokról beszélgetünk.
Abban viszont bárkivel egyetértek, hogy a stílus / karakter / egyéni látás v kifejezésmód (kinek mi tetszik) tesz valakit vagy vki munkáját sikeressé/ismertté/kedveltté. -
zümzümm
senior tag
válasz
JohnyBlue #41003 üzenetére
Meg sosem volt 70200 obim es nagyon izgatja a fantaziam hogy mioyen lehet vele portrezni stb... tetszik hogy nem csak mossa a hatteret hanem ossze is szukiti.
Csak jo volna tudni hogy ioyen celra megfelelo-e, foleg kepminosegben. Persze vannak tesztek a neten, de keves, illetve nem portre szempontbol teaztelik.
Ezert lenne jo ha valaki hasznalna ioyet itt, portrera is es megisztana a tapasztalatat. -
-
válasz
JohnyBlue #40792 üzenetére
2006, kikérem magamnak!
Jó kérdés, hogy mennyire van benne az obi a történetben, de szerintem ez 2006-ban is elfogadhatatlan lett volna egy 300k-s géptől, ha tényleg ennyit tud. Konkrétan ezért viszem magammal egyre kevesebbet, mert nem bízom abban, hogy el fogja kapni azt a pillanatot, amit kell.
Ettől függetlenül, ha el is fogadjuk, hogy ez ilyen, akkor mikortól fókuszálnak jól a Canon gépek? 2007 már jó? 2008? 2009? Honnan tudom, hogy melyik évtől felfelé kell venni ahhoz, hogy statikus témán 20-30% helyett 80-90% találati arány legyen legalább?
-
copass
veterán
válasz
JohnyBlue #40712 üzenetére
vizionáltam rá egy vízhűtőt. hátadra feldobod a radiátort,tartályt,venti,akcsit aztán lehet vidijózni!
szerintem elég egyértelmű hogy miért csinálja ezt a limitációt a canon, még ha tervezési hibának is tűnik. videókameráknak is kell vásárló, nem akarnak úgy járni mint amikor kijött az 5dm2. -
t.imi
addikt
válasz
JohnyBlue #40362 üzenetére
Köszi az infót! Én az ára miatt szemezek vele.
Kicsivel többért lenne tamron (?) 2.8-as, de másfél kiló. Erősen fájdalmasan hangzik.KTTech ebben igazad van, stab nincs, újra meg kell szokni.
Eddig G9-et használtam, 35-100-al ugye dual IS.
Most vettem egy 90d-t, mama RP-je mellé.Szóval legalább f4 is usm, vagy a másik két gyártó esetleg 2.8 verzióban majd dupla súllyal (?)
-
PuMbA
titán
válasz
JohnyBlue #40226 üzenetére
"Sportot még nem fotóztam vele, de ha egy 6D-vel ment akkor ezzel is menne"
Ilyen alapon tényleg mindennel lehet sportot fotózni, de sportfotózás alatt személy szerint azt értem, hogy a gép lehetővé teszi, hogy szerencse nélkül elkapd a legjobb pillanatokat
Az eddigi gépeim rendre 6, 7 és a mostani 10 fps-t tud és csak a 10 fps-nél mondom azt, hogy sokszor rajta volt a sorozatból az egyik képen az, amire számítottam / vártam. Azért leírom a biztonság kedvéért, hogy az R szerintem is egy tök jó gép, csak nem sportfotós cucc. Viszont minden másra ott van.
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #40153 üzenetére
Beszéljünk az akkukról, hogy milyet tegyünk a vakukba?
R-re csak ezt tudom mondani.
Ismét megér egy misét az üzletpolitika, ahogy az 5D4-ek elszúrt szenzorhűtése kapcsán már megélhettük.
-
válasz
JohnyBlue #39605 üzenetére
A marketing dumát én is ismerem, de a kedvedért ezt ki fogom próbálni
Van itthon viszonylag új (pár hónapos, keveset használt) LADDA 2450 mAh-s akkum és van Voltcraft IPC-1 töltőm (ez a jobbik, az 1L-nél kicsit többet tud), szóval meg tudom mérni, hogy mit tudnak az alacsony önkisülésű akkuk.
#*Ropi*: Akkor is fel lenne villanyozva a napod, ha kitennéd az ENELOOP akkukat egy órára a hóba és utána kellene fényképezned az esküvőt? Az akkuk nagyon rosszul viselik az alacsony hőmérsékletet, a kapacitásuk drasztikusan csökken. Az alkáli elemeknek is csökken, de korántsem annyira, mint az akkuké.
Szóval van az akkuknak előnye, de hátrányuk is van. Pl. mindjárt az áruk, 4 db LADDA akku 2000 ft, plusz kell hozzájuk egy inteligens töltő is, ami 6-8000 ft. Aki nem fényképez folyamatosan vakuval, annak erősen megfontolandó ez a kiadás...
-
*Ropi*
félisten
-
PuMbA
titán
válasz
JohnyBlue #39302 üzenetére
Persze, de nem tudjuk, hogy mire akarja használni. Madarat fotóz, szóval svenkes képet szerintem nem lehet ezzel csinálni 1,4x-es konverterrel 1/80-es záridővel az IS hiánya miatt. Nekem volt már olyan is, hogy a képszélhez kellett vágást igazítani és tudott gondot okozni az élesség esés, de ha csak gyártási szórás és amúgy éles nektek, akkor jó
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
JohnyBlue #39191 üzenetére
+1
Szerintem teljesen megöli a kreativitást / "fotós szemmel látást" az UWA. Csak azt a néhány bevált fogást kell alkalmazni, mint például 3-as tagolás, előtérbe, alsó harmadba valamilyen látványos elemet helyezni, belenyomni a témába az obit stb. és máris megvan a lájkvadász kompozíció. Ezt még lehet fokozni csillagos nappal, de mostanában a perspective blending is nagyon fut, utómunka során nyakon öntve D&B-vel, Ortonnal, vagyis a most divatos post process eljárásokkal. Ellenben egy szűkebb látószögű obival sokkal jobban ki tudsz 1-1 elemet emelni, ami már önmagában árulkodik arról, milyen fotós szemed van. Persze, ha csak lájkszerzés a cél, nem szóltam -
rednifegnar
senior tag
válasz
JohnyBlue #38875 üzenetére
nekem is volt 16-35 f4 is, de eleg hamar eladtam, kepminosege penge, de en akkora dogot nem hurcolok napi szinten, igy mennie kellett (620gr). igazabol kivancsisagbol vettem meg kiprobalni, telleg eles, af-el se volt gondom (amugy konnyu nagylato fixeim vannak es ahhoz hasonlitok mindent).
-
*Ropi*
félisten
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
JohnyBlue #38661 üzenetére
Sziasztok,
Köszi a sok tippet.
Bár mindenki a Canon mellett szavazott, de a "rinya" faktor és ez az akció [link] miatt mégis a Tamron lett. Nyugodtabban alszok 5 év garancia tudatában
Kompatibilitás miatt nem aggódom még annyira, elég sok FW frissítést nyom ki a Tamron és már a az EOS R is supportált a Canon adapterrel és szerintem ezeket az "új" generációs Tamronokat még fogják egy darabig frissítgetni. Az AF-el meg majd megbarátkozok.
-
csacsi77
senior tag
válasz
JohnyBlue #38327 üzenetére
Eszembe se jutott, hogy az alsókategória akksijával adják ki. Még jó hogy a fiamnak 800D-je van, így már ahhoz van pótakku. Ha ellopom tőle és kiveszem a gépéből is, akkor máris 3 db-al mehetek fotózni. Amíg én vagyok a nagyobb és erősebb ez nem gond...
Nekem tetszik a váz, a korlátozásokkal együtt tudnék élni, de az az akkuidő... Azért novemberben nézem majd a BF-, és Joy-napokat. Elindult a vezérhangya a fejemben. -
p_adam
addikt
válasz
JohnyBlue #38327 üzenetére
Vicces, hogy egy EOS R kívül olcsóbbnak tűnik de belül viszont elég erős konstrukció, egy A7III meg pont fordítva (kívülről minőségibb hatást kelt, belül viszont gyengébb a drágább modellekhez képest, nincs benne annyi fém)
-
p_adam
addikt
válasz
JohnyBlue #38324 üzenetére
Persze, a magam részéről abban reménykedtem, hogy jelentős ugrás lehet egy 6DII-höz képest.
Sokkal kisebb és könnyebb, ez az alapvető különbség, de két negatívum ezzel kapcsolatban.
- az üzemidő sokkal gyengébb (újra ott tartunk, ahol a Sony kezdett)
- a szenzor nem védett, figyelni kell rá, nem ugrik elé a zár kikapcsoláskor
A 4k videó nem igazán használható (még rosszabb rolling shutter, DPAF kikapcsolva és ugyanez mondható el a néma üzemmódról (csakis automata üzemmódban érhető el) a 1080p pedig ránézére ugyanaz, mint a 6D II, az előrelépés annyi hogy újabb az AF rendszer és újból visszatért a fejhallgató bemenet...Persze az árat lejjebb vitték, ez itt a lényeg amit mindenki nézni fog, de az EOS R ami számomra tényleges upgrade (és ezekben az előbbi dolgokban mind jobb meg persze a kereső, LCD, stb. inkább legyen nagyobb, mint hogy külön grip kelljen hozzá, meg egy csomó új akksi).
-
Matska
senior tag
válasz
JohnyBlue #38108 üzenetére
Köszi mindenkinek, őszi projekt lesz majd, csak körbejárom a témát
Dxo-val nem vagyok közeli barátságban Fuji user révén, de az alapján a 300-as nem túl acélos.
Amúgy őz, szarvas lenne az elsődleges célpont lessátorból. Vaddisznó is van rengeteg a környéken, csak azzal jobb lenne nem összefutni
Lakóhelyemtől 5 perc sétára van egy erdő, így kézenfekvő téma lenne. Ami vadakkal eddig összefutottam, oda a 200mm már egy használható kompromisszumnak tűnik. -
Ravenus
csendes újonc
válasz
JohnyBlue #36896 üzenetére
Koncerthelyzetben inkább a 50es, 85ös fixekre esküszöm, de párszor besegített a kitobi is. (mondjuk a saját hüleségem az is hogy szeretem az első sorban-színpadon-vagy kordon előtt garázdálkodni
) a fény meg minden helyen meglepetés, ha először kap oda melót az ember...
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #36543 üzenetére
Tessék, makkró' fotográfi.
-
-
-
copass
veterán
válasz
JohnyBlue #34481 üzenetére
neem nem. az a bsod volt!
-
KFORboy
senior tag
válasz
JohnyBlue #34203 üzenetére
Kinek nem inge...
Copass: Ezek a dolgok erősen össze vannak már fésülve egybe
Van kép szórakozókról, fellépőkről is.Igazából ennyi!
Péntek/Szombat estéken meglehet szemlélni, Akváriumba olyan 1500 pénz Átlagban a belépő, asszem még le is lehet inni belőle vagy fene tudja.
Urimuri drágább hely, de ott egy ideje nem voltam, tehát passz.
Gödör ugyanígy sztenderd, de ott nem mindig kell fotós, kisebb klub.Valahol logikus, hogy az átlag estéken így spórolnak minden egybe kategória.
Illetve Akvában a fellépőknek saját fotósa, videósa van és onnan is beeshetnek anyagok.
De azok persze már nem átlag esték.Mint pl mikor az Ikea PR belső felé készült interjú anyagrögzítés de a videós anyagból pár részlet ment a pulbikus fészbúkra zenés montázsba is.
Amúgy színpadon is szoktak páran vakuzni, de vezeték nélküli kioldóval, lehelyezve... akár többel is.
Igazából nem tudom miért gondolod azt, hogy ezért kikúrnának onnan valakit, mikor 15mp-enként megy a strobi ezerrel, meg a fények, és társai.
DJ is kab belőle bőven. -
KFORboy
senior tag
válasz
JohnyBlue #34138 üzenetére
Jajj hát azt megértem, hogy az EGYETLEN kereszt szenzoros pontja azért "működik"
de azért talán megérted a szempontom, hogy egy használtan is 300+e vázzal nem fogok ilyen kompromisszumokba belemenni... játszok inkább azzal ami velem egy idős, ha érted
erre gyak. teljesen jó az 5D is, és annak meg is bocsájtom az áráért cserébe.
Kroppos váz most jelenleg, hogy is mondjam; Pénzkidobás számomra, mint anyagi befektetés... pláne az 5D árait is figyelembe véve, meg úgy most a magam igényei ezt diktálják.
Lényeg, hogy Party fotós megbízásokból egyre többet húznak ki a kalapból és már nem tudok elmenni mellette DE (és ez nagyon nagy DE) a Canon oldalán nincs normálisan árazott belépő FF, Nikon oldalán meg van, viszont ott meg minden más aranyáron van rá, és csakis önmagával kompatibilis 100%-ban.*Ropi*: Köszi, ez úgy ahogy megvolt már... egyedül annyi, hogy gyakorlatban erre meg úgy eleve gyenge fényes szituban nem forgattam ezt a vázat.
Negyedik napja bújom a fotós megosztó oldalakat de nem találtam senkit sem aki ezzel a vázzal party fotó sorozatozott volna, ha meg igen, akkor azon a páron se látok EXIF adatokat (abból is az ISO, és zár seb. érdekelne) és szemre kell kitalálni, hogy nagyjából mi volt.
De hogyan érted azt, hogy lassú?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest