- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
leon11
tag
válasz
Monya78 #28964 üzenetére
Ez így azért erős. A "nagyon rossz" kb mint a 50/1.8 nyitva, lágy. Az 1.4-es 1.8-on már jó, 2.8 penge, míg a kis tesó biztonságosan 2.8-ra rekeszelve adott kiváló képet. Amellett az 1.4 usm felépítésében, fókuszban és fényerőben jobb. Ha az új stm 1.8-on nyitva nem lesz nagyon lágy a széleken sem, akkor 1.4 usm-et cserélem rá.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Monya78 #28749 üzenetére
Érdekes, mert ezt én is eljátszottam (nagyobb expo számú gépből, kisebb expo számú gépbe) de nem vette át a nagyobb expos gép számozásást. Mondjuk formáztam a kártyát előtte. Másrészt ha elő is fordulna ilyen hiba, akkor ott az eos info, ami mutatja a váz expo számát. Eladáskor a vevő előtt rá kell dugni a vázat az eos infóra és akkor minden oké. Pár hete Canon napon kiolvastattam a vázaim expo számát és stimmelt az eos info adataival, viszont a kártya kevesebbet mutatott harminc akárhány expoval.
-
.DLL
veterán
válasz
Monya78 #28731 üzenetére
Nekem is 550D van mint a képen, és már a 40e felé tendál de még 100-#### az előtag pedig manuálisan sosem nulláztam. Egyébként ha beletesz az ember egy másik Canon fényképezőgépből származó kártyát, akkor átveszi annak a számozását (ha az magasabb értéknél jár), visszatéve a saját kártyát akkor is onnan folytatja. Volt egy ilyen balesetem, ahol 5e-rel megugrott a számláló egy kattintás alatt.
-
role_of_72
tag
válasz
Monya78 #26752 üzenetére
Épp ez az, hogy szerintem épp ideje, hogy szintet ugorjon a xxxD sorozat - a feltörekvő MILCek ellen főleg kell valami..
Az utóbbi kiadások számomra alig hoztak érdemi fejlődést (ok videó, kihajtható kijelző, kis fókusz, blabla.. - de egyikről sem a "meggyőző" kifejezés jut eszembe). Plusz a 4 iránygombon a 3+ digites szériákon vannak így a funkciók elhelyezve.
6D nem lesz, mert egy másik képen EF-S 18-135 obi van a gépen..
Na de meglátjuk!
-
.DLL
veterán
válasz
Monya78 #26175 üzenetére
Pontosan ugyan ez a talasztalatom a linkelt két kártyával!
Azóta nálam is csak a Sandist Extreme kártyák jöhetnek, nem kockáztatok (sokat videózok).
Van egy Kingstonom is, az SD Ultrát cseréltem el rá (8gb helyett lett 16gb, mert az illetőnek nem ment a 16-os) arra is rá van írva, hogy UHS I. meg 30MB/s stb. de van hogy az is megáll, főleg magasabb izón.
-
m3ss
veterán
válasz
Monya78 #25946 üzenetére
amugy tenyleg shiftelodik el a milcek fele a piac, ha megnezzuk itt is a betevedo emberek legalabb fele mar nem tukrost vesz. remélem kanyon mar gyurja az eosm3 ff kamerat
en sem vennek hobbizni tukrost..vmi kis milc, egy nagylato, ket fix be a zsebbe es kesz."6D + 100L makro vs. EM10+45 F1.8: (portrézáskor) kb. hasonló képminőség nyitottan
100D + 50mm F1.4 vs. EM10+45 F1.8: a canon F3,2 - F4 környékén éri el a oly 45 nyitott rekeszes képminőségét. stb..."
ezt mondjuk nem ertem, sokan posztolgattak forumbol 45 1.8 nyitott kepeket, egyiktol sem voltam elajulva. most rakerestem pixelpeeperen 45 1.8 vagatlan, nyitott kepekre. hat eleg sokat vegigneztem, de f3.2-on nagyon megcsunyazza a canonom elessegben..vs oly nyitva.
en olyan f2.2 kornyeket tippelnek igy kepek alapjan...ahol hasonloan elesek. vagy csak szarok a feltoltott kepekamugy sincs tul sok ertelme 50mm-hez hasonlitani. 85mm ellen meg azert mas a helyzet...
amugy en nem latok elessegbeli gondokat 50 1.4-gyel eosm-en se...sot. ott mindig talal, siman hasznalhato kepe van.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Monya78 #25943 üzenetére
PhotoExpon én is póbáltam az EM10-et... Körbetapicskolás után fancsali arccal elég volt belenézni az EVF-be és máris visszatettem az asztalra: "na ez nekem nem kell"...
Utánna kézbe vettem az EM1-et is. Ergonómiailag az se egy csoda, de sokkal kényelmesebb, mint a kistesó. A gombkiosztás tök logikátlan volt nekem, de ez úgyis csak megszokás kérdése. Az EVF ezen már elfogadható volt. Tetszett, de azért nem hajítottam el a DSLR szettemet érte...
Viszont az Oly objektívek tetszettek. Szépen megmunkált darabok, jól is néznek ki és jó is őket kézbe venni. Minőségi daraboknak tűnnek, de mélyrehatóbban nem ismerem a típusokat.. Az elektronikus zoom gyűrűtől viszont felállt a szőr a hátamon...
-
cunctator
csendes tag
válasz
Monya78 #25935 üzenetére
Sokat hezitáltam, hogy melyik obi legyen. Most már mindegy, ez van. A méregdrága Canon-obi épp nem volt leakciózva, amikor nekem kellett. És még az is befolyásolt, hogy van egy 50-es 1,4-es fényerős obim is, amit ugyan nem tudok kihasználni és nem vagyok elájulva az élességétől (szerintem nem tudok jól fényképezni és/vagy nekem nem "karcol"...). El kéne adnom, de nem vagyok "adok-veszek típus".
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Monya78 #25928 üzenetére
"Attól függ min szeretnél javítani? Ha a képminőségen akkor az obit cseréld ki inkább, ez a 17-40-es obi nem túl jó APS-C vázra mint alapobi."
Aztán miért ne lenne jó apsc-re, mint alap obi?
Ugye te sem gondoltad ezt a választ komolyan?!
17-40L obit cseréltetnéd le a 18-55 IS-re? lol
Merciből-Trabantba? -
-
.DLL
veterán
válasz
Monya78 #25371 üzenetére
Megfelelő távolságból nézve Full-HD-n sem látszanak a pixelek. És nem kell ehhez a szoba végébe menni
Szerintem ha az a laptop FullHD-s lett volna, akkor is élvezted volna rajta a képeket, mert maga a panel jó minőségű és élénk lehetett.De ha jól értem akkor majd új gépet is akarsz venni, de minimum egy új videókártyát.
(kivéve ha a mostani egy erőmű, és már nem gond neki a 4K.)
Nekem csak a múlthéten lett FHD (DELL P2414H kalibráltatva) de ez már hozza is magával az új VGA-t és új tápegységet is.Kész csőd.
-
m3ss
veterán
válasz
Monya78 #25191 üzenetére
"Hétvégén hízott a Canonos májam, Nikonos ismerősöm csodálattal próbálgatta a 100d + 10-18 STM kombót."
ez a baj, hogy az olcso nagylatora irigykednek csak...6d-t nem nezegette, mi?"Biztos Nekem van fura ízlésem, vagy az a baj hogy Canon-on nőttem fel, de tájképnél ennyire alulexpozni az eredeti képet, hogy egy picit se égjen ki a felhő, majd a sötét részt tök világosra felhúzni? Lényegében minden képed HDR jellegű lesz így. Én valahogy egy kis kiégéssel, egy kis sötét résszel is elvagyok tájképnél.
a +2,5ev-s felhúzás a nikonon sem szép."
ez 1 teszt. hogy teszteljek dinamikat maskepp? azert neznek ki ilyen hulyen, mert a black is az egekbe van huzva, meg kontraszttal sem artana utana menni. lehetne ebbol ertelmes kepet is csinalni, ha akarna az ember. nem ez volt a cel.
ha globalisan ennyit nem is huzigalnek, de egy tajkepnel szelektiven siman felhuzhatok rengeteget pl az eloteren...annyit mint a 3. hidas kepen elofordulhat. na meg ilyen dinamikaval azert el lehet kezdeni nikonon alulexpozni a tajkepeket, jobban meghagyva az egboltot...gyakorlatilag azon a kepen, feketebol volt kirangatva a hid. felhuzol 3-4 fe-t nikonon, es fullscreenben zajszures nelkul sem latok zajtde teny h altalaban nem akar annyit cibalni a kepeken az ember, hogy ne legyen eleg a 6d. de legalabb annyira jol jon mint barmi mas feature. gondolom nem csak nalam van olyan h a jo pillanat lesz pont alexpos, felrefokuszalt stb...
"M3ss: magas ISO-t nem néztél?"
azt nem, jo lett volna pedig iso1600 dinamika is. ott mar mi is jok vagyunk -
.DLL
veterán
válasz
Monya78 #25045 üzenetére
Az is megvan inkább 2/3Fé (2.8, 3.2, 3.5)
Belovary: Én pont a Tokinát mondanám csak videózásra, hiszen a fókusz az nem nagy kunszt ilyen tartományon, nem kell hozzá STM-tudomány, viszont a záridő fix lefelé így jól jön a fényerő. Tájképhez viszont bőven elég a 10-18 fényereje, alkonyat után pedig háromlábú.
Gondolj bele a 18mm-t mennyivel könnyebb kitartani, mint a 135-öt, pedig a mostani obid tele vége is f/5.6. Egyedül mozgó témánál lehet gond. -
belovary
senior tag
válasz
Monya78 #25043 üzenetére
Ejj bakker! Ezt tényleg benéztem. Teljesen átugrott ezen a szemem, hogy f/4.5...
Na akkor itt fel van adva a lecke!
Kettő UWA-t venni meg elég luxus lenne.
Főleg így az elején... Hmmm... Elsőre UWA-t kéne vennem, mert azt most kihasználnám úgy néz ki... Viszont így elég nehéz dönteni, mert jó lenne, ha mehetne a Tokina, meg az új Canon, azt kész.
-
m3ss
veterán
válasz
Monya78 #24872 üzenetére
ja, eosm ota en is erintokepernyo fan lettem. baromi jo. sokkal gyorsabb mint ez. ha vki liveview-t hasznal, akkor vegkepp. mostanaban lottem par kajafotot lv-vel eosmmel es utana probaltam 6d-vel is. sokszor annyi ido mire beallitom pl a fokuszt. mire odavanszorog az a teglalap ahova szeretnem...
-
matyi012345
őstag
válasz
Monya78 #24827 üzenetére
Az viszont érdekes, hogy thedigitalpicture.com-on összehasonlítva abszolút nincs nagy különbség a két obi sarka között. Középen pedig igen durván elveri a 17-40 a 10-18-at. Ekkora lenne a szórás? Ráadásul a Photozne-os link alapján is jobbnak kéne lennie, ha megnézed a tesztképeket. Nagyon a sarkán esik csak be , de hamar javul és nem olyan rossz a képe.
Szerk : [link]
2. Szerk. : ráadásul F8-on nézve a 17-40 már kegyetlenül elveri a 10-18-at.
-
m3ss
veterán
válasz
Monya78 #24823 üzenetére
pff. lehet a 15-30-am is partiban lenne a 17-40-nel, rekeszelve
ez f7.1, iso 6400.
ez meg f10, iso100. nem azt mondom h elesek a sarkok, de talan van olyan mint a tied
templomoson forgattam kb 2 fokot, masik vagatlan, mind2 15mm.tenyleg, lr-ban exifek kozott miert nem talalok infot arrol, hogy mf-fel vagy af-fel keszult a kep? kamera ki szokta irni. jo lenne latnam af vagy mf-nel sikerul neha total decenteresnek tuno kepeket krealnom
-
m3ss
veterán
válasz
Monya78 #24751 üzenetére
nekem nem volt kulonosebben pontatlan az 1.8 II miutan bekalibraltattam. 1.4-essel is lovok eleget melle. ami tuti nem az en hibam. tegnap megint lodoztem a 85-ossel csaladi banzajon. komolyan mondom en meg ilyet nem lattam, idaig zero felrefokuszalt kepem van vele. es iszonyat jo kepe van nyitva is.
jo lenne minden obinal meg tudnak ezt oldani...viszont az 1.4-es elesebb 1.8-on mint az 1.8 II. 1.8-on pl kontrasztosabb a kepe, szinek is elenkebbek, sztem. bokeh is jobb.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Monya78 #24604 üzenetére
Nagyon köszi. Akkor ezzel számolok, mivel ki szeretném mindenképpen próbálni. Meglátom, együtt tudok-e élni vele.
Nincs pénzem L-es üvegekre, abszolút hobbista vagyok, ezért néztem pl. a 85/1.8-at is.
Nikon 1.4G-m is volt, az 1.8-hoz képest nem láttam sok értelmét, de azt is jó áron vettem.
-
matyi012345
őstag
válasz
Monya78 #24549 üzenetére
Persze van már ilyen de annak az ára abszolút irreális. kb. 1éve szemeztem vele de használtan is 110-ért akarták adni fél év garival, nekem még annyit sem ért meg. A Canon új árazási szokásaiból indulva viszont ez megérheti, bár nem tudom megtippelni mennyit kérnek majd érte, szerintem 70-nél többet semmiképp.
Meg az EF volt, azért is drágább.
-
*Ropi*
félisten
-
zgospel
őstag
válasz
Monya78 #24417 üzenetére
a 24-105 nekem is kicsit fura, de álltólag az L-es minőségétől távol fog maradni, bár a képminőségre azért kíváncsi leszek.
az 50 f1.4-gyel egyet értek, abból ideje lenne már egy jó darabnak. jelenleg a sigma ART szériás 50ese simán veri a canonokat.ok persze ott a canon 1.2 L de az méregdrága.
-
m3ss
veterán
válasz
Monya78 #24307 üzenetére
"hogy egyes távolságoknál egyszerűen mellé fókuszál. Előtte is, utánna is pontos."
hallottam mar ilyenrol, fazis alapu fokuszrendszervan olyan obi ami nem ezt csinalja? ellenfeny, ilyen-olyan targytavolsag...a zar gyilkolasa a legjobb megoldas en arra jottem ra
tegnap kivancsisagbol probalgattam eosm fokuszt durva ellenfenyes korulmenyek kozott, portrenal. pff, elkeserito. soha nem hibazik, soha nem huntol.amugy nem olvasom indexet, csak hirdeteseket neha. megnezem akkor.
1.8-on sem jo? mert akkor felesleges, megtartom. f2.2-on nekem mar tetszik a muanyag 50-es kepe is... -
Monya78
veterán
válasz
Monya78 #24077 üzenetére
Egy hete emlegettem a Canon 6d vs. Nikon D610 homemade összehasonlítást. Na megtörtént...
Vázak száraz adatait tudjuk, amiket megemlítenék a magas ISO-n való viselkedés: ISO 12.800-on pici különbséggel de a 6D a jobb, ISO 25.600 már nagyobb a különbség, a 6D javára.
D610 bár nagyobb méretileg, de a 6D-nek kényelmesebb a fogása.
Papírforma féle dinamika előnyt a nikon javára nem tudom hogy kellene meglátni, iso100-as tájkép fekete részéből a canonnal is elő lehet varázsolni a képtartalmat. Majd kérek egy sugást, hogy teszteljük a dinamikát.Canon 24-105 F4 IS vs. Nikon 24 - 85 F3,5-4,5 VR
Nikon: elég durván decenteres volt, kép bal széle éles, jobb széle csúnyán taknyos (olyan képszélek láttam mint a C17-40 F4-en), kép középben erősebb volt, picit több a CA, 24mm kisebb a torzítás.
Canon: itt is látszik egy pici decenteresség de a nikonnál jóval kisebb, kontrasztosabb a képe, képközéptől haladva a szélek felé az élesség csak kicsit romlik. Stabilja jobb mint a nikon VR-je.Canon 50mm F1,4 vs. Nikon 50mm F1,4G
Nikon: F1,4-en mindenhol jobb, F2-re, F2,8 rekeszelve kicsit lesz jobb a minőség.
Canon: Rekeszelve látványosabban javul a képminősége, sokkal nagyobb nagyobb a peremsötétedése, kevesebb CA, rekeszelve szögletesebb lesz a bokeh.Ami a lényeg, ha nem pixelkukkolva nézzük a képet, szinte semmi különbség nincs, ami talán így is látszik az a Canon 50mm F1,4-F2,0 közötti peremsötétedés, ill. a Nikon 24 - 85 nyitott rekeszen a két képszél közötti különbség. Magas iso-s zaj különbség sem látszik az egész képet nézve.
Egyelőre ennyi, majd ha a nikonos srácnak megjön a 70-200 F4 VR-je, összevetjük a C70-200 F4 IS-el.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Monya78 #24089 üzenetére
Az Ultra elég változó. Nekem is van egy 8G-s Ultrám, saccperkábé az is ennyit tud, de láttam már gyorsabbat is. Az Ultra2 az gyorsabb, de olyat már azthiszem nem lehet kapni, mindet Ultraának címkézik. Ezeken felül ott az ExtremeIII-as, illetve direkt videózásra is gyártanak, gondolom mégnagyobb átviteli sebességgel.
De valaki írt ide Toshiba kártyákat is, azokból is van piszokgyors. -
válasz
Monya78 #24082 üzenetére
pedig megy azzal is simán az all-i, nem kell ezt túlparázni. eleve a 6d nem tud ~42mbájt/secnél gyorsabban írni
ha nem kell mostazonnal, hanem egy-másfél hétig ráér, akkor érdemes inkább angliából venni kártyát, sokkal olcsóbb, és a mymemory pl egy teljesen korrekt cég. -
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
Monya78 #24073 üzenetére
azt h elenyeszo, van par % kulonbseg koztuk iso 1600-6400 kozott. iso 100-on meg 20%?
itt pedig mintha a 6d-n kevesebb szinzaj lenne, iso 6400-at neztem...gondolom akkor dxo felbontas miatt hozza ki jobbnak. de zajban amugy sincs lenyeges kulonbseg kozottuk, gondolom mind2 siman hasznalhato 6400-ig.
viszont van +dinamika, +color depth, bar fogalmam sincs hogy ezt a kulonbseget szabad szemmel latom-e....+2 slot, + keresztszenzoros pontok. es jo par feature...
-
copass
veterán
válasz
Monya78 #24072 üzenetére
egy éve már hogy fent van, sose volt vele semmi gond. pedig nightly...és frissítgetem is rendesen.
neked téglázta vagy hallottad? sokat hallottam én is hogy téglásította, elvitték a camera kft-hez aztán látták hogy másik firmware,nah akkor jól megvágjuk, alaplap csere. ugyanmár...
iszonyat meg kell hajtani hogy kinyírja a vázat, a canon nem semmiért engedi az ML-használatát, garvesztés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest