- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #34701 üzenetére
k=kredit, tehát pénz!
egyszerűbb leírni hogy 10k mint azt hogy 10000.
-
Pelican
őstag
válasz
bbkmachine #34701 üzenetére
SI mértékegység k: kilo (1000)
pl: 1 kg=1000 g -
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #33021 üzenetére
A vicces, hogy onnan 1db kütyüre sem lenne lóvém!
-
nkmedve
őstag
válasz
bbkmachine #33003 üzenetére
Én is gondolkoztam, hogy megvárom a 6D Mark II-t csak nem tudom milyen újdonságot hoz, pontosan mikor jön, és mennyibe fog kerülni (indulásból biztos sokkal drágább lesz mint a 6D jelenleg).
A legvalószinűbbnek azt látom hogy kicsit javitanak az AF rendszeren (dual pixel nélkül valószinűleg) és a dinamikán (80D-hez hasonló szenzortechnológia), kicsit nagyobb felbontás. Kb. ennyi lehet a reális elvárás, többet nem rakhatnak bele mert akkor megkannibalizálja az 5D vonalat. Ha nagyobbat fog ütni és megfelelő pénzért el tudom passzolni a még újszerű, garanciás 6D-t akkor nem sokat fogok rajta gondolkozni valószinűleg -
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #33003 üzenetére
Jézus atya úr isteeeeen az még mennyire messze van... Pfffff... Azt hittem jóval korábban kijön. Hmmm... Akkor lehet már tényleg nincs sok értelme venni, inkább obit, de 70D-re obit ami később jó lesz FF-hez is? Hmmm. 70-200 elég szűk........ most légy okos domonkos...
-
válasz
bbkmachine #32987 üzenetére
Nekem DSTE van a gyári mellett,teljesen jól működik ...
-
role_of_72
tag
válasz
bbkmachine #32960 üzenetére
Igen, az AFMA-t én is hiányolom ezekből a vázakból. Az ár még csak egy dolog, azt még talán kifizetném egy magasabb kategóriájú gépért, viszont méretben és súlyban kb. a 450D-nél húztam meg a vonalat, annál nagyobbat nem szeretnék. Tudom, így minden egyes obi vagy váz beszerzése szívás, mert jól meg kell nézni őket.
Szóval most a kínlódás része megy a dolognak. Remélem sikerül megoldani, de ha nem akkor max. milc. Csak jönne már a Canon is valami értelmes ajánlattal... -
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #32920 üzenetére
-
Def26
félisten
válasz
bbkmachine #32866 üzenetére
Köszi. Amit javasoltál, hogy tudom elleőrizni (stabilizátor)? Ugy értem ha vásárláskor megkapom a gépet milyen "feliratot" kell keressek rajta, hogy az legyen amit említettél?
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
bbkmachine #32851 üzenetére
Nem nekem kéne. És köszi a segítséget. 60 körül akar az ember cserélhető obisat. Mondtam vagy 100-150et gyűjtsön össze ennyi kesst, de azt mondta hogy nem szán rá ennyit.
-
t.imi
addikt
válasz
bbkmachine #32839 üzenetére
Köszönöm a gyorsat. Az lenne, igen. Pontosabban a konkurencia, de Canonhoz van minden feleségemnek és ennyiért nem tűnik rossznak. Súlyban, méretben is szokhatóbb nekem, mint egy normál méretű váz.
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #32803 üzenetére
"A 70D single point focus módja (csak a középső AF pont használata) pedig a hírekkel ellentétben nem hibás f2.8 alatt, viszont nem is használom így sűrűn, mert az area mód sokkal jobb a fényerős obikhoz is. "
Az márpedig hibás, az viszont egy másik dolog, hogy nem mindenkinél fordul elő, de csak azért mert a tiéddel nincs gond attól még nem jelenti azt, hogy a többi 70D vázzal sincs.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #32803 üzenetére
én amikor kipróbáltam egy 6D-t azonnal tudtam hogy 1100D után, csak fullfrém jöhet.
mondjuk 5dm2 akartam mindíg is, mert ugye az egy legenda mondhatni!
amúgy teljesem mértekben egyetértek azzal amit mondtál. nagyon sokat jelen a váz fókuszsebessége, a puffer. mert hiába tud az 5dm2 4 képet sorozatban, de akkora puffere van hogy 15 kép után áll meg gondolkodni! -
duni84
aktív tag
válasz
bbkmachine #32699 üzenetére
(-1) * (-1) = +1
feltaláltuk a végtelen akku időt!
-
AttyVin
aktív tag
válasz
bbkmachine #32699 üzenetére
Akkor meg már markolat sem kell...
"Nem működni" anélkül is tud a masina...
Így olcsóbb is lenne, mert meg sem kellene venni.... -
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #32697 üzenetére
Amennyiben az egyik le van merülve akkor kell a két darab - egyébként elég egy töltött bele.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #32694 üzenetére
Nem volt (az F4 miatt).
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #32692 üzenetére
Én 2 dolog miatt váltottam a Tamiról a Canonra: az egyik, hogy eseményfotózásnál a Tami hangja körfűrész a Canon USM-jéhez képest, a másik meg a képstabi. Képminőségben majdnem egyformák voltak (2 db 17-55-öm is volt).
(#32691) Gondwana: Ezt már más nagylátónál is tapasztaltam, jellemzően 1/160 és 1/320 közt. A régebbi stabik csinálják, amik nem tudják kompenzálni a zár egymással ellenirányú dupla csapódását. Az újabb stabikkal már nincs ilyen gond.
-
Gondwana
addikt
válasz
bbkmachine #32690 üzenetére
Sok panaszt vélek itt olvasni az EF-S 17-55/2.8 IS-re, egy paramétert hiányolok minden beszámolóból: ki volt kapcsolva a képstabi, amikor próbáltad? (Nálunk négy van a cégnél, mindre igaz, hogy 1/30 felett, de 1/125 felett mindenképp elcseszi a képet a bekapcsolt képstabilizátor - ellenben _én_ a 70-200-ak (2db f/4 és egy régi f/2.8) képminőségével nem vagyok eléggé kibékülve.)
-
torzo
őstag
válasz
bbkmachine #32677 üzenetére
Mi a gond a 24-105-tel? Jó kis optikának ismertem meg. Elég éles már tágon is, rajza is szép.
CA persze akad, de LR gyönyörűen kezeli, amint a perspektíva korrekciót is.
70-200/2.8 IS II-t is birtoklok, nem mondom, az tényleg csúcs darab, de utcahossznyi különbséget azért nem tapasztaltam.
Csak szerencsés vagyok a 24-105-tel?
Mástól is jókat hallottam róla. -
*Ropi*
félisten
válasz
Eszerint az előző 70-200-addal valami nem volt kerek képminőségileg (ha annyira nem mozgatták meg a képei a fantáziádat). Gondolom...
Le kellene tesztelni azt a 17-55-öt egy normális AF rendszeren. Akkor kiderül, hogy nagyon el van-e csúszva (mennyi AF finetune kell neki)?
-
_seth_
veterán
válasz
17-40-re sokan mondják, hogy APS-C-re nem való, én csak 40D-n használtam, azon jó, mondjuk a 10MP sok problémát nem is fed fel
A Tamron 17-50 2.8 stabi nélküli nagyon jó képminőségben, a 17-55 2.8 canonéhoz nagyon hasonló.
17-55 2.8 amikor betalál az AF akkor nagyon jó képeket gyárt, nekem mondjuk AF gondjaim voltak vele, vagyis inkább a vázzal (70D), de amikor minden passzolt akkor nagyon tetszett a végeredmény.Egyébként nem igazán van olyan obi amit keresel, Talán ég a sigma 18-35 1.8, vagy valami hasonlóan elvetemült obi lehetne jó
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bbkmachine #32639 üzenetére
Jaa, azt hittem Erzsébet Ajándék utalvány volt. Azt le lehet vásárolni eDigital-ban.
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #32636 üzenetére
Így természetesen érthető
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bbkmachine #32636 üzenetére
Melyik bolt? eDigital?
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #32634 üzenetére
Nem kötekedésből, de mi oka volt annak hogy újat vegyél? Újonnan 180 körül megy, használtan 115 körül már vannak hibátlan, újszerű példányok is néha, persze arra nincs gari. Pl 70-200 2.8 is-ből én használtat vettem de garisat, megvolt a felára, de így voltam nyugodt
Egészséggel használd ismét
Nekem is volt 70-200 F4 stabi nélküli, a képe szuper, és az még kicsi, könnyű obi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bbkmachine #32630 üzenetére
Újra?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Most mondjuk azt, hogy "ugye, hogy megmondtuk"?
-
copass
veterán
válasz
naugye!
-
válasz
bbkmachine #32614 üzenetére
Neked sikerült!
-
válasz
bbkmachine #32608 üzenetére
Miért lenne más? Ő fizet vámot, áfát,+ árrés. Ha te magadnak rendeled,egyiket sem...
-
csacsi77
senior tag
válasz
bbkmachine #32598 üzenetére
Hát ha erre kell a 250mm-es vég, akkor jó lehet az STM-es obi. Ha a családtag háta mögött van egy kis szabad tér, akkor még akár élvezhető háttérelmosás is lesz és mehet a szép kép a nagynéninek....
De ez csak addig működik, amíg van fény, ztán meg vagy lőve, jöhet a magas iso. -
csacsi77
senior tag
válasz
bbkmachine #32586 üzenetére
Az sem mindegy, hogy hol akarod használni a telét. Mert ha egy rally-n messziről akarsz képeket a kocsikról napfényben, akkor nem ott van fény. De ha félhomályos uszodában a lelátóról akarsz közelit, akkor ott már tényleg kevés az f/5,6 a nagyontele végen.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #32586 üzenetére
ritkára jó az 55-250, hosszú távon nem.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #32580 üzenetére
+1 70-200/4L IS-re.
a nekem a sima ef-s 55-250 IS II-őm volt, még nem az stm. stabija szuper. de kevés fénynél 55mm-n f4-en képes volt olyanokat ca-zni hogy ihajja. pluszt nézd azt hogy ez 250-en már f5.6, stabi ide vagy oda, muszáj leszel iso-t emelni és akkor kroppon már szenvedés lesz. 70-200 meg ugye f4 végig, kroppon meg úgyse árt a stabi, mert nélküle befog mozdulni 1/500 alatt minden 200mm-n. -
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #32580 üzenetére
A 70-200 után képminőségben visszalépés lenne, a stabi viszont hasznos.
Tovább lépnék a helyedben egy 70-200/4L IS-re: annak a legjobb a képe a 2.8L IS II után (tehát a második "legjóképűbb" Canon 70-200).
-
torzo
őstag
válasz
bbkmachine #32549 üzenetére
Én bizony pont így voltam. Nagy és drága optikai készletem volt félprofi ( hazai viszonyok között profinak tartott; d800) vázzal. És mégis megléptem. A kíváncsiság mellett azért volt reaális alapja is a vágyamnak.
Kopaszra meg már nem kell nyíratnom magam, a természet megoldotta. -
hello28
aktív tag
válasz
bbkmachine #32259 üzenetére
Szia
Ertem koszi a válaszokat
Nem rossznak tűnik amugy
Olyanba esetleg tudtok segiteni hogy eos alkalmazás iosra letöltöttem de nem nagyon akar működni
Van aki amugy próbálta már?
Kiírta nem kompatibilis pedig uj készülékkel próbáltuk -
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #32259 üzenetére
Az IS és STM között volt különbség, szerintem az USM változat csak AF-ben és a csatlakoztatható AF modulban tér el.
(Az más kérdés, hogy mennyire életszerű, hogy valaki azzal az obival és azzal a modullal akarjon videózni tekintve, hogy nem fényerős az obi, a modul pedig jelenleg kizárólag ahhoz az egy obihoz jó.) -
hello28
aktív tag
válasz
bbkmachine #32254 üzenetére
Szia
Koszi a választ
Igen pár dolog plusz van 70 hét képest de nem 120ert
Amugy jo kis gépnek tűnik meg az az obi sem tűnik rossznak
Eleg gyors
Na majd akkor kiderül -
fr3ntzen
aktív tag
válasz
bbkmachine #32254 üzenetére
én azt se tudtam hogy van 80d
ja és 4kiló, esetleg 600körül egy 5dmkIII hasznaltan ?
-
zolikaDB
veterán
válasz
bbkmachine #31413 üzenetére
Milyen jelolesu 18-55 az, amit erdemes valasztani kitben? (IS II?)
Az 1200D ki tudja hasznalni az IS-STM elonyeit, ujdonsagait?
Melyik fix, fenyeros ajanlott erre a gepre 50mm alatt? Akar ujonnan, akar hasznaltan?
Nalad mennyi kepet bir egy toltessel? -
válasz
bbkmachine #31400 üzenetére
A gépben nincs, a kezedben van
Nem olyan rettenetes dolog, igazából ha nem videózik az ember (amit amúgy sem 1100D-vel kell, mert nem túl jó) akkor egy pumpával el lehet lenni. Makrónál tud gondot jelenteni a por, de kifújkálással eltűnik.
A nemrég javított 1000D összerakása után brutál mocskos volt a szenzor - szerintetek mit szedett le az ultrahang? Elárulom, semmit. -
copass
veterán
válasz
1000D-ben van, 1100D-ből kimaradt.
-
_seth_
veterán
válasz
Van igen, de a 40D-ben automatikusra is állítható
(Annyit dicsérem a 40D-t, hogy lassan úgy tűnhet a hozzá nem értő látogatónak, hogy valami csúcs gépről van szó)
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #31372 üzenetére
Pedig eltelt pár hónap mire kiadták az 50 STM profilját. AZ én 5D3-am sem ismerte fel csak lens registration után. Eos utilityből talán a kettővel ezelőtti változat volt az első amibe bekerült.
-
válasz
bbkmachine #31366 üzenetére
Amit Ropi ír, illetve ha va olyan slave módja, akkor simán bármilyen villanásra elvillan
Mondjuk ez nem túl hatékony, nekem a YN-500 néha csak 1/40 körül adott jó eredményt, ha a gép belső vakuja villantotta.
-
válasz
bbkmachine #31364 üzenetére
Sztem legalábbis a beépített vakuval el.
Rádiós kínai kioldók meg vannak ebayről olcsón, pár ezerért is. -
szasza_1
senior tag
válasz
bbkmachine #31025 üzenetére
Az összes rosszul fókuszált képnél a fókuszpont ugyan oda esett, vagy mindig máshova? Ha ugyan oda, akkor csak be kell kalibrálni, ahogy írták.
-
Dr V
őstag
válasz
bbkmachine #31025 üzenetére
Kalibráld a vázhoz a lencsét. A menüben megtalálod. Én megcsináltam, azóta megvagyok elégedve vele.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #30942 üzenetére
Közben megkaptam privátban a választ a kérdésemre. Ha valaki hasonló gondokkal küszködne, akkor az EAN kód az előző hsz-embe belinkelt fotón látható, piros nyíllal jelölt sor. Köszönöm a segítséget!
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30923 üzenetére
Mert Te folytattad azt a gondolatmenetet amit ő felvetett.
(#30925) Ciripke: Így van, ez normális működés.
(#30926) Mr.ReD: Állványos topic.
(#30936) iszilard: Elég lett volna annyit mondanod, hogy videózni fogsz vele: a részletek nem ránk tartoznak.
Videózás alatt a tükör kevesebbet mozog mint fotózásnál, így nagyságrendileg nem használódik: inkább a szenzor az, ami igénybe van véve. Ha garanciaidőn belül hibásodik meg, akkor javítják, ha azon kívül akkor is, csak fizetősen.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30913 üzenetére
Vénségemre kezdek meghülyülni, vagy Te vagy Troszti?
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30899 üzenetére
-
speedyrg
tag
válasz
bbkmachine #30893 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Jó hír. Ennek örülök. Szép fényeket hozzá.
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #30551 üzenetére
LOL! Nem mind, GH3, GH4 meglehetősen nagy lett, kényelmes fogni, a markolat magassága (grip nélkül) Canon ###D szint, a vastagságát pedig jól mutatja ez a kép 5D-vel összehasonlítva: [Link]
De a kisebb szériás G6 is kellően nagy lett: vs. 650D.
Persze vannak kisebbek, mint a közvetlen példa is mutatja van rá igény, de így általánosságban leírni a MILC-eket... -
JohnyBlue
addikt
válasz
Én, most nyáron fogadtam meg, hogy karira valami kis jószágot be kell izzítani...ha más nem csak a kirándulásokra.
Történt ugyanis, hogy nyáron, Korfun turistáskodtam. Így egyik nap elhatároztuk, hogy uccu menjünk be a fővárosba helyi busszal... Orsikámnál hátizsák, víz, kaja, sör, térkép és a többi... nálam, fotós tatyóban fix 35 meg 70-200 meg egy váz. Mert háth ugye ennyi kell...
Nagyon kellemes volt végig állni az X kilóval kitekeredve az 50 perces buszutat. Utána 40+ fokban várost nézni meg lótni futni, mert sok helyet meg akartunk nézni. Emiatt folyt rólam a víz, vágta a nyakam a vállam s nyakam, a derekamat is húzta a táska. Folyt a víz mindenhol...nem kicsit káromkodtam... lőttem vagy 30 képet...
A partra csak egyszer mertem levinni mert a baszott nagy táska hirdeti, hogy vigyél el baszki!
Illetve most jöttünk haza a Tátrából (ami egyébként azt a kurva állat durva jó hely
) ott is mikor hegymenetbe váltottunk jött az anyázás meg úgy mindig...
Így oszt karira valami kis oly tücsökpöcs lesz kitobival. Azt nem nézik ki a kezedből, nem akarnak megölni érte, nem szakadsz meg és nem félted annyira.
Amit egy tücsökpöccsel nem tudsz meglőni egy kirándulás alatt azt nem is kell meglőnöd...
-
fattyu
veterán
válasz
monnyuk ez nettó fasság de legyen
5dII után nex5nem lett. Nem kevesebbet fotóztam hanem többet.
-
role_of_72
tag
válasz
bbkmachine #30536 üzenetére
Nincs mit!
450D-t (12mp) használok, így nagyobb felbontású vázakról sajnos nem tudok nyilatkozni.. nekem ennyit kirajzolnak, az biztos. Előhívni 40x60cm-en szoktam, bőven jó.
Egyébként exif van a képekben, ott minden infót megtalálsz!
-
role_of_72
tag
válasz
bbkmachine #30518 üzenetére
Nekem volt mindkettő, sőt: 18-55 II -> 18-55 IS -> 18-55 STM -> 18-135 STM.
Szín: a kettő között színben szerintem nincs különbség, színi hibában talán rosszabb a 18-135. Színbeli különbség a 18-55 II és az utána lévő obik után volt nekem észrevehető. Előbbi kicsit barnásabb/vörösesebb volt talán.. színhűség passz, ahhoz nem értek, nekem jó volt mind
Felbontásban szerintem ua. a szint. Teljesen nyitva is jó már az élesség, de kicsit hókák olyan F6.3-ig (nekem).
Torzítás: a 18-135... huh.. életemben először vettem észre keresőn keresztül, hogy egy obi torzít.. illetve először csináltam olyat, hogy Lr-ban nem mertem úgy ránézni egy képre, hogy előre nem adtam rá az obi korrekciós profilját. Éles marad minden, de korrekció nélkül fura tud lenni.
Bokeh: (már amennyi lehet velük ugye): jó mindkettő, a 18-55 talán jobb, de a legjobb a 18-55 STM.
Makró: szintén a 18-55 STM volt a legjobb, de a többi is ok.
A végére hagytam egy számomra fontosabb dolgot: becsillanás és csillagok: egyértelműen jobb a 18-135 STM. A 18-55 IS elég csúnya volt ebben (a 18-55 STM pedig még béna is mellé
). Szerintem a linkelt képek magukért beszélnek, nem részletezném.
Stabi jó mindkettőben. Nekem ami még feltűnt (képi minőségtől függetlenül), hogy egyrészt a 18-135 nekem nagyon eltalált tartomány + gyakrabban is használom így az obit, ami mondjuk a bizalomgerjesztőbb építés miatt is lehet.
A zoom lock viszont kell bele, mert pl. 18-ról nem, de 85-ről már ki tud csúszni a tubus (bár lock csak 18mm-en van, szóval lehetne kényelmesebb..)
Kérdezzetek nyugodtan, olcsó obikban tudok segíteni
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30409 üzenetére
Nem általánosan vonatkoztatva mondtam, hanem a fórum haladó fotós topicjának szabályai szerint (durva hasonlattal: ne az első véletlenszerű, a szenzorról leesett Pitypangot csatolja be az user fejjel lefelé vagy 90 fokban elforgatva - szigorúan Adobe RGB színterű jpegben - és kérjen rá véleményt).
-
m3ss
veterán
válasz
"Sőt, szerintem többnyire sokkal nagyobb meló művészileg is értékes képeket készíteni SOOC, mint szoftveres utómunkával."
valoban, mert ritkabban fogod eltalalni azt az elore definialt tonusgorbet, kontraszterteket, szineket ami illene ahhoz a szituaciohoz...mert csak bizonyos korulmenyek kozott lesz jo az a "preset". de ha ez vmiert neked nagyobb elmeny ilyen formaban amikor rapasszol, akkor igy kell fotozni. copass +1.
-
copass
veterán
válasz
raw+lr ugyanaz, csak én nem szenvedek a vázon utómunkázni a képet!
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30306 üzenetére
Uraim, ez már sok(k), vegyetek vissza kicsit a fordulatszámból!
Holnap új nap és új esély.
-
vjpeti
tag
válasz
bbkmachine #30291 üzenetére
Nyilván ez is egy szempont, egy fél pillanatra el is gondolkoztam hogy eladom az 1D markIV-et, hiszen a 700D kijelzője nagyobb felbontású és kihajtható, sőt, érintős is.
Az iróniát félretéve, biztosan megvan a haszna a kihajtható LCD-nek de okkal nem teszik bele egyik profi vázba sem. Ha a profiknak, akik ebből élnek és drágább gépeket használnak, (gondolok itt 1D vagy 5D sorozatra) nincs szüksége rá, akkor egy kezdőnek miért lenne kihagyhatatlan extra.
Szerény véleményem szerint nem ér meg +60.000-et a jobb LCD meg érintőképernyő, hiszen mint már írtam, az egy használt 50 1.8 meg egy 430EX ára. Vagy 50-es meg mondjuk 55-250 IS teleobi.
Szerintem nem kérdés, hogy mi a jobb vétel, tekintve hogy a két váz képminősége ugyanaz.
-
Danesz94
senior tag
válasz
bbkmachine #30291 üzenetére
Szerintetek netről érdemes illetve biztonságos venni dslrt? Van olyan oldal ami megbízható? Békéscsabai vagyok, media marktban néztem de ott elég drága kit obival...
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30228 üzenetére
Ja...
-
m3ss
veterán
válasz
bbkmachine #30121 üzenetére
ok h neked bejon a 24-105 f4L cropon, de ne ajanlgassuk mar total sotetben tapogatozo juzereknek, meg a vegen kepesek megvenni, mert L-es.
mit csinal majd szerencsetlen f4-es uveggel croppon? foleg egy 7d-vel...naplementekor mar nyilik a popupflash majd?arnyekban elkezdi fotozgatni majd a gyereket es iso3200 mellett tudja majd kimereviteni a mozgast vaku nelkul? tok jo lesz...es kb pont ilyenre akarja mindenki a gepet hasznalni..
1740 kozkedvelt? meg nagyobb baromsag croppon. annak ellenere h epp vedeni akartam .dll-re reagalva..ne a 70-200-hoz hasonlitsatok sarokban, hanem mondjuk 15-30, 12-24, 16-35 I stb es rogton van ertelme.
autofokusz, szuromeret, atfogas...van itt tobb tenyezo.(#30122) madle miert nem veszel vmi milcet inkabb? canon crop nem biztos h okos valasztas, hacsak nem hasznalsz vmi olyan obit ami nem nagyon van mas rendszerre. kapsz egy szar szenzort...cserebe objektivet se fejlesztenek hozza. nincs egy ekv 35/50 fix obi amit megerne megvenni hozza. ha nem fogod kihasznalni a jo af rendszert...miutan eltoltottel keves idot kalibralassal
(#30125) balaaazs miert kell minden mm-t lefedni? nem a zoomgyuruvel kell komponalni
amugy sem ertem,h miert hasznalnak ilyen kevesen fix obikat..foleg amatorok. meggyozodesem, h altalanossagban majdnem mindenki jobb kepeket lone fix obikkal.tisztabbak, atgondoltabbak a kompok fix obis fotosoknal. perspektivan, hattertomoritesen is kenytelen gondolkodni a juzer obivalasztasnal, utana meg amikor komponal, odasetal akkor szogeken is van idod elgondolkodni...
-
.DLL
veterán
válasz
EF 17-40 F/4 L? Az egy furcsa obi. Persze látom az értelmét, FF-en UWA belépő. De FF-en a képszéleket már eléggé keni, és az egész elég messze áll pl. a 70-200 F4 L minőségétől.
Croppon meg hiába nincs rajta a széle, és egységesebb az összkép, arra drága. Drága profinak, mert nem hoz olyan képminőséget, drága amatőrnek, mert nekik ott az IS kitobi hasonló képminőséggel, amit én pl. 4 évig használtam és tökéletes állapotban adtam el (Ezt csak azért írom, mert tudom, hogy műanyag, meg könnyű, de nem esik szét, pedig kirándulásokra jártam vele, ott lóbálódott a nyakamban egy nehéz 20D-vel a fenekén, aztán 550D-n videóztam is vele sokat, stb. szóval sokat ment) Tehát visszatérve az árra: oké vegyük azt, hogy a kitobi gyenge törik. A 17-40 használt árából 3-4 új IS-es 18-55-öt lehet venni, tehát ha valaki nagyon gyepálja akkor is megvesz egyből kettőt(de ha vigyáz rá, akkor nem lesz gondja) és képminőségben ugyanott van az ember.
Ha pedig jobb minőség kell és konstans f/2,8, akkor meg ott van a Tami 17-50, mindenben jobb (kivéve USM) és olcsóbb is.
Amire jó a 17-40 az, hogy haladó amatőrnek az első használt 5D-je mellé legyen egy elérhető árú széles látószögű lencséje.
Szigorúan magánvélemény, más ettől még használhatja másmire, nézhet máshogy erre az obira saját tapasztalatai alapján, de nekem ez a tapasztalatom. -
madle
őstag
válasz
Értelek! Tehát bátran ajánlod őket.
Mostmár csak azt kell eldönteni, hogy 7D vagy a 70D legyen. Igazából a 7D-ből szerintem már jóval több használt van a piacon, mégis csak 6 éves technika kb. Lehet abból keresek egy használtat, amit nem gyilkoltak halálra. Bár ahogy láttam 150.000 expoig vállalja a Canon. Az meg nekem egy életre is elég. -
madle
őstag
válasz
bbkmachine #30119 üzenetére
Igen, pont most olvastam cikket a 6D-ről, hogy nem rossz gép, csak írják, hogy 5d hormonnal kezelt 70D gyakorlatilag.
Kihajtható LCD-vel úgymond nincs bajom ha csak becsukva van, kijelzővel kifelé, de mindig félek, mivel az is egy hibalehetőség. 70D árban is elég jó már. Ill. gyorsaságban is majdnem ott van a 7D mögött. Bár sokan írták, hogy a 7D öregsége ellenére még mindig egy szeretett jó kis gép.Ezek közül valamelyik vázra érdemes már keresni L-es lencsét, vagy maradjak egy jól bevált fényerős STM-nél?
-
Dexter68
addikt
válasz
bbkmachine #30111 üzenetére
Nem tudom, miből gondolod, hogy nagyok az elvárásaim a géppel szemben. Tudom, hogy belépő DSLR és nagyon hepi vagyok vele, momentán leginkábbis próbálok felnőni hozzá. Egyelőre még azt sem hiszem, hogy valaha meg tudom indokolni magamnak, hogy lecseréljem a kitobit
Amúgy nem vártam nagy durranást, csak ledöbbentem a szoftok kinézetén. Nyilván jól esne valami alap képadjusztáló, ami esetleg Canon-specifikusabb, mint a Lightroom, bár nehéz lekörözni a lassúsága ellenére is. Az EOS-utility viszont hasznos, csak hát megint hogy néz már ki...
-
watchfun
tag
válasz
bbkmachine #30100 üzenetére
Fókuszáláskor elforoghat, csak a zoom toló a fókusz nem...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bbkmachine #30091 üzenetére
Warez miatt lett törölve. Ez tiltott a fórumon!
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30089 üzenetére
Összefoglalva a lényeg: leszedted a régi PS-t és feltettél egy másikat.
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine #30085 üzenetére
Nálam pöpecül megy W10x64-en a PS CC és az LR CC legfrissebb verziója és természetesen működik az átjárás is közöttük. A virágokat amúgy én is szeretem
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30085 üzenetére
Írd meg PÜ-ben, most már tényleg kíváncsi vagyok!
Egyébként (tippre) VGA driver?
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30083 üzenetére
Nem én töröltem.
Ha törlök valamit akkor meg is indoklom, hogy miért.
Írtál benne olyat, ami törlésre adhatott indokot?
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30075 üzenetére
Pedig leírhatnád, hogy más is tanulhasson belőle.
Nekem pl. kifogástalanul megy a Win 10 alatt az LR CC.
-
copass
veterán
válasz
win10 korai, win7, "maxinum" a win8.1 és kész. azon minden megy.
amúgy se veszek minden évben oprendszert meg progikat egy vagyonért!
termelje ki az ami van, aztán ha tényleg már hátráltat akkor majd veszek, meg ssd-t is!
nem értem én ezt, mintha egy újabb progitól ügyesebb fotósok lennénk...az LR utómunkáját egy xnviewben is meglehetne csinálni (igaz bonyibban, de lehetséges)... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ki kényszerített, hogy frissíts Windows 10-re? Én még 8-ra sem frissítettem. Nem tabletet használok, hanem PC-t.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30071 üzenetére
Én meg a DPP-vel vagyok úgy, hogy fent van a gépen de kétévente egyszer nyitom meg, ha véletlenül aktív AF pontot kell ellenőrizni valami miatt egy képen.
-
amulet
senior tag
válasz
bbkmachine #30028 üzenetére
akkor annyival nincs szebb képe mint amennyivel drágább?
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #30019 üzenetére
Hopp, újraolvastam és most láttam, hogy benéztem.
Az IS-es kitobiról kérdezte: annál tényleg nem jobb, mert az klasszisokkal jobb az IS nélkülinél.
-
watchfun
tag
válasz
bbkmachine #30026 üzenetére
Ne csábíts, ne csábíts
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #30023 üzenetére
több 28-135-öst kipróbáltam, meg volt nekem is, de nem csúszott ki a tubusa magától egynek se lefelé tartva. se újnak, se réginek. stabinak viszont van hangja alapból, azt szokni kell, meg behallatszik vidjeóba.
-
watchfun
tag
válasz
bbkmachine #30023 üzenetére
Hm. Megfontolandó amit mondasz, keresgélek kicsit. Bár, a 28-80 20e alatt az enyém lehetne, a 28-135 meg ennek kb. kétszerese, engem lassan kivágnak itthonról...
-
watchfun
tag
válasz
Igazad van, de nekem indulónak ott a 15-30-as, a kitobi pedig nagyon "műanyag", főleg a 15-30 mellett ami több mint 60 deka fém és üveg
... Egyébként valóban nincs vele más bajom, csak annyira olcsónak néz ki.
Egyébként nem a 18-55 mellé, hanem helyette gondoltam... -
copass
veterán
válasz
a 28(~45mm) azért annyira nem a világvége. normálnak teljesen jó.
-
m3ss
veterán
válasz
bbkmachine #30011 üzenetére
lehet a fokusz is maskent mukodik, akkor en elneznem neki a kicsit rosszabb kepminoseget is...
-
amulet
senior tag
válasz
bbkmachine #29963 üzenetére
A tamron 17-50 2.8f helyett nem tudtok ajánlani valami hasonlót, fontos a hasonló tartomány és az éles kép. Egyszerűen nem találni ilyet
*ropi: köszönöm
-
Klemice
senior tag
válasz
bbkmachine #29963 üzenetére
"7D jó választás, még ennyi év után is megszorítja a 70D-t, sok dologban meg le is körözi azt!"
Remélem ezt nem gondoltad komolyan....
-
watchfun
tag
válasz
bbkmachine #29948 üzenetére
Amikor a kérdést feltettem még asztali gép előtt ültem, most mobilról írok ezért vagyok kicsit szűkszavú.
Abból, hogy melóra saját pénzből amit soha senki nem fog nekem megfizetni gépet veszek, amire nem felel meg nekem a kitobi gondolom lejön, hogy igényesebb vagyok a munkámra mint a kollegáim 99%-a, tehát a képminőség IS számít, csak esetleg a tartósság, építési minőség és időjárásállóság ezt megelőzi. Mivel egyik felsorolt obit sem vettem még kézbe, soha nem használtam ezért kértem tanácsot. Ha majd valamelyik obi mellett döntök nyilván Megköszönöm a sok jó tanácsot de nem erzem, hogy folyamatában mindenkinek hálálkodni kellene... Bocsánatot kérek tőled ha megbántottalak, én ezt nem éreztem ekkora problémának. Azt inkább, hogy a munkámban a technikai elvárás olyan amilyen, csak azért írtam mert nem tudod hol dolgozom, nem tudod az ujjadból kiszopni. -
watchfun
tag
válasz
bbkmachine #29948 üzenetére
Köszönöm szépen hogy koptatod a körmödet.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #29945 üzenetére
nálam meg a megbízhatós,fókuszsebesség és találati pontosság. letojom hogy szuper a képminősége, ha nem találja el a témát vagy lassú mint a csiga,stbstb.
-
watchfun
tag
válasz
bbkmachine #29945 üzenetére
A képeket 1024x768 méretben, max. 1.1mb méretben kell feltölteni, Szerinted hanyadik szempont a sorban a képminőség?:-)
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #29933 üzenetére
Ha jól emlékszem a 300/2.8L-ben volt először gyűrűs USM. Nem lehet megkülönböztetni, max. a hangja és a sebessége alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest