- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
-
csacsi77
senior tag
A 18-55 STM-et kb. 30-35 eFt-ért el tudod adni. A 18-135 STM használt ára kb. 80-85 eFt.
Véleményem szerint a 700D a jobb választás. Több oka is van:
- minden AF-pontja keresztszenzoros (érzékenyebb és pontosabb)
- érintőképernyő (ha tetszik használod és örülsz neki, ha nem jön be akkor nem és maradnak a gombok)
- videónál és élőképnél gyors és pontos fókusz az érzékelőre integrált fázis AF-pontoknak köszönhetően
- az STM-obik HANGTALANOK (a 40 mm f/2,8-nak van egy kis hangja és az 55-250 STM-et még nem próbáltam, de a másik kettőnek tényleg semmi hangja!!) és váz ki is használja a léptetőmotor előnyeit (gyors és pontos fókusz)
Ha csak fényképeznél és videónál a manuál fókuszt részesítenéd előnyben, akkor egy jó olcsó 600D megfelelő lenne, de ha már videózni is akarsz (persze csak családi, amatőr szinten, ahogy én is), arra tökéletes a 700D.
Én a helyedben megvenném a 700D-t 18-55 STM obival, aztán ha már kicsit belejöttem a fotózásba, akkor eladnám a kitobit és vennék egy 18-135 STM-et vagy ha időközben rákapsz a fixek ízére, akkor igény szerint valami fényerőset. -
Wa2x_
veterán
Az, hogy halk-e vagy sem, nem a váztól függ, hanem az objektívtől. STM az újabb fajta objektív, mely halk élességállítású, így jobb videónál, minőségre is jobb, mint a sima. A zoomnak nincs hangja, csak az élességállításnak/fókuszálásnak, annak is csak akkor, ha az AF be van kapcsolva.
-
E770
aktív tag
a 135 vs. 250 kérdés szvsz azon dől el, hogy mit szeretnél fotózni
portré vagy természet
engem a 55-250 nem kápráztatott el, még IS-sel is küzdelmes vele 250 körül elfogadható képet csinálni,
na de ilyen olcsón persze azért tényleg ne várjunk L-es obik minőséget, de egy sima, nem L-es 100/2.8-as fix mégis csodát rajzol a 55-250 képest, s ezek után nem is a fókusz mm-re vágyom sokszor, hanem inkább legyen szép a kép, ha nem is tele.
Na szóval telézni tapasztalat szerzésnek nem rossz, de nem olcsó oktatópénz az 55-250 szvsz,
s csak akkor indulj el erre, ha valóban telézni van kedved (és később nagyobb lesz a tárca) -
copass
veterán
az a baj a két obival hogy dupla súly, cígölni, cserélgetni. plusz az 55-250 közelpontja 1 méternél indul, ezt meg kell szokni, ezért jobb szerintem a 18-135, átfog mindent, a 250 már nagyon spéci vég, sport, madarászás ilyesmi. nekem ef 28-135 is usm-van, bőven jó az átfogása, annak ellenére hogy 28-on indul.
-
_seth_
veterán
Videónál kb mind1, a 650D-től kezdve jó a videózás és az is csak STM obikkal, pl egy 650-750D + 18-55 vagy 18-135 STM obival. Persze lehet a 600D-vel is videózni de inkább csak manuális fókusszal ugyanakkor dslr videónál aki jobban ért hozzá úgyis csak manuál módban fókuszál.
A 18-55 és 55-250 arra jó, hogy 18-tól ami nagylátó le legyen fedve a tartomány 250-ig ami már telezoom. 55-250 pl jó portréra, épületfotóra is nem csak "közeli" obival jó valamint makróra is jobb mint a 18-55-ös.
Az 55-250 ott jó sportra ahol van fény, az ISII-es kevesebb fénnyel is beéri a jobb stabi miatt de azért így sem lesz egy 70-200 is 2.8-as obi belőle, de magasabb isoval esetleg egy állvánnyal támogatva már használható, ha van fény akkor pedig gond sincs.
Amit még ajánlanék hozzá az egy fix 50-es 1.8-as obi, ennek a képminősége jobb mint az előző kettőnek és kevesebb fénnyel is beéri de még rekeszelve pl 2,8-as blendére akkor is kevesebb fény kell neki és már egészen éles képet ad. Olcsó, pici, ha használtan veszed akkor pedig bukta nélkül tovább tudod adni később.
Nekem pl egy 24-105 jönne jól, kb azt a tartományt használom a legtöbbet.
-
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
Külön jobb a képminőség és a tartomány is nagyobb, ha 18-135 akkor kényelmesebb sokkal, nincs obi cserélgetés. Én is sokat agyaltam azon, hogy lecseréljem a 18-55 55-250-es obikat egy 18-135-re és ne kelljen sokat obit cserélgenti de a képminőség miatt váltottam elsősorban dslr-re és pont ellentétes eredményt érnék el az obicserével. + A 18-135-nek elég komoly hordó torzítása is van mint általában az ilyen obiknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autóhifi
- Revolut
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- MILC felhasználók szakmai topikja
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest