- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
duni84 #42438 üzenetére
Értelek, ez egy teljesebb infó így
Én ennek ellenére azért állok ki továbbra is amellett, amit írtam, mert nem merem vállalni a felelősséget azért, ha valaki innen egy hozzászólás alapján venne 3rd party DSLR obit, hogy aztán adapterrel MILC-re tegye, majd kiderülne, hogy ha x, y és z fókusz beállításokat egyszerre állít be, akkor épp elkezdene vacakolni az obi.
-
zafiridas
csendes tag
válasz
duni84 #42243 üzenetére
föleg repülögépeket fotozok és a 2 apsc egyikét cserélném le ff-re mielött még apsc milcre váltanék mert sajnos az a ff milc ami tetszik most még drága.egyszerre uj nagytelét és ff gépet venni most nem fér bele ,de egy konverter 100-150 e közt mozog ami még beleférne a keretbe ha van értelme.
-
.DLL
veterán
válasz
duni84 #42121 üzenetére
Igyen ugyan azon obikat váltogattam a vázak között.
Próbáltam 2.8/40mm STM-mel 70-300 IS USM-mel is (teszem hozzá, hogy ezt csak gyenge megvilágítás mellett csinálja (szobai lámpa). Amit tapasztalok: a többi vázon odaugrik a fókusz és szinte azonnal csippan is. Az 5D III-mal odaugrik, majd még állítgatja kicsit, lépésenként, majd csippan, és ez idő.
#42122: Gyári reset nem rossz ötlet.
-
vlevi
nagyúr
válasz
duni84 #41866 üzenetére
Ahogy a cikk is említi, a MIL
FC kamerákban látják a jövőt.
"“It is natural that mirrorless cameras will become the mainstream of digital cameras… The market needs are acceleratingly shifting to mirrorless cameras."
Nem tartom kizártnak, sőt, nem lennék meglepve, ha pl. egy EOS M50 kenterbe verné a 450D-met -
PuMbA
titán
válasz
duni84 #41687 üzenetére
[link] Ez egy képem. Nekem kb. ilyen szélre kell tennem a fókuszpontot sokszor és ezt a 7D Mark II, ami APS-C, éppen teljesíti. Van, hogy még ennél is feljebb, de az ritkább, szóval én már belefutottam abba, hogy nem elegek a szélen a fókuszpontok. Szerencsére a mai MILC-ek ezt megoldják, mert a Canon R5, R6 98% horizontálisan és vertikálisan is le van fedve.
-
-
maxika2004
őstag
válasz
duni84 #41221 üzenetére
Sziasztok !
Egy érdekes kérdésem lenne :
Nemrég vásároltam használtan egy 1200d-t
van egy 550d-m is, ahoz képest nagyon fura a gépezet...
ezért egy ismerőstől kértem egy másik 1200d-t hogy összehasonlitsam...
hát egyformán müködik mindkettő, szoval jó elvileg,
annyi külömbséget vettem észre hogy az enyimnél a zárhang kicsit más, élesebb.
ez szerintetek jelent valamit, vagy utalhat hibára, vagy nem feltétlen kellene egyformának lenni ?
Mindkettő gépben 15000 expo van +- 1000elöre is köszi a segítséget !
-
válasz
duni84 #41148 üzenetére
Nekem van egy ilyen adapterem, 3000 Ft-ért vettem, nagyjából ellátja a feladatát. És ez fordítógyűrű használata esetén is előrefelé világít
-
copass
veterán
válasz
duni84 #41074 üzenetére
van itthon is kísérlet erre, de hát elég sok katasztrófa. meg inkább önreklámról szól.
az egyik "fotós" kezdőbe is jár, meg akarta magyarázni hogy az elbasztott fehéregyensúly az stílus...perszehóógyne...
legjobb szerintem nánásipali , aki egy gyerekeknek szánt géppel fotózott autót! -
copass
veterán
válasz
duni84 #41063 üzenetére
"innentől kezdve jön az hogy tehetséges vagy-e."
ha tisztában vagy az alapokkal akkor rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle.
tudni fogod mire van szükséged, ezért olyan eszközöket használsz amikkel célt érsz. ha analóggal éred el a kívánt hatást, akkor azt.
fotósok 90%-a a technikát imádja és gyártja futószalagon a sablon képeket.
ez lett az elvárás, hogy tűéles legyen belenagyítva mindenhol, giccsesen színes, sok effektel. pl.: lapítsd ki az árnyékot mert a vintage menő, konkrétan van aki ezt használja mindenre. tökmindegy hogy ad-e hozzá valami pluszt vagy nem. erre a sok fosra megy a lájk, azt fizetik ki,stb. az hogy a kép mond-e valamit az teljesen másodlagos.
nagyon kevesen mernek úgy fotózni hogy újítanak és kitartanak a saját látásmódjuk mellett.
ezért van az hogy belefásulnak sokan a fotózásba és csak darálás van. mindig csak picit újítanak hogy azt még ne tűnjön idegennek az átlag ember számára. egyszerűen nem értik, de még a "vanabífotós" se érti. de hát ez életlen? -
PuMbA
titán
válasz
duni84 #41063 üzenetére
Ezért nem annyira jók ezek az Fstoppers, Petapixel, Dpreview stb. oldalak, illetve sok YouTube csatorna, mert azon kívül, hogy ilyen meg olyan cucc meg, hogy vedd meg a legújabb vázat, obit, semmi tényleges fotós dologgal nem foglalkoznak. Csak két obival 24-70 és 70-200 olyan képeket lehet csinálni, hogy hihetetlen és end of story. Ezzel többet nem kéne foglalkozni.
-
-
PuMbA
titán
válasz
duni84 #40915 üzenetére
" ha még nem tudod, hogy mire van szükséged és van sok pénzed, akkor tényleg a fixek felsorakoztatása segít dönteni. "
Sportfotózáshoz 16-320mm-ig minden kell, szóval minden gyútávot használok nagyjából ugyanolyan arányban. Fixektől inkább megszabadulok, mint felsorakoztatom. Portrét pl. ugyanúgy lehet csinálni 24mm-en pl. teljes alakosat, mint 200mm-en, csak váll + feljebb. Miért kéne itt specializálódni pár gyútávra?
-
PuMbA
titán
válasz
duni84 #40913 üzenetére
1 és 2. Az élesség vagy a torzítás szerintem nem mérőszáma a fotó jóságának. 1970-es fotók mennyire jó minőségűek egy mai csúcsfelszereléshez képest?
" előre tervezel és ahhoz igazítod a felszerelésed."
"hanem azt, hogy megismered a saját stílusodat"Akkor 15mm-enként vegyek fixeket? A stílus nem azt jelenti az én olvasatomban, hogy korlátozd magad be pl. 50 és 135mm közé és más gyútávon nehogy fotózz, mert baj lesz.
-
PuMbA
titán
válasz
duni84 #40902 üzenetére
1. A mai zoomok képminősége kiváló. Nézz meg pl. egy Canon 70-200 f/2.8 IS II USM-et, ami úgy karcol, mint egy fix.
2. Fixeknek kit érdekel a kicsit jobb minősége, amikor FullHD monitoron nézzük őket?
3. És ha a fejedben megvan, hogy mit akarsz és ahhoz a gyútávhoz épp nincs fixed? :)
-
KTTech
veterán
válasz
duni84 #40902 üzenetére
Ez ma már kb akkor igaz, ha f2.8 alatt akarsz dolgozni, az a fixek tere (szépen lassan f2-re fog változni, igaz nem a tükrösöket használók számára). Felette a zoomokkal szemben nem igazán van előnyük. A zoomot "kilépni" nagyon sok esetben nem lehet, legfeljebb vagdosni az elkészült képet. Ma már az árelőny sem játszik, az újabb (és egyben jobb minőségű) fixekért lassan többet kell áldozni (mert sokkal kisebb pédányszámban vásárolják, és így a gyártásuk is drágább), mint a zoomokért.
-
törölt tag
válasz
duni84 #37773 üzenetére
Öröm olvasni, hogy néhol sikeresen célba értek a gondolataim.
A "mitől lesz jó egy kép", meg a "mi a jó zene" témákba én már évek óta nem megyek bele, nem is erről volt szó, kizárólag minőségről és technikai korlátokról, amikkel valaki vagy együtt tud élni, vagy kinövi őket. Utóbbi esetben jön a feljebb csere, rossz esetben akár többször is, komoly buktával és sok-sok nehezen vállalható képpel a vissza nem hozható pillanatokról.
-
Dexter68
addikt
válasz
duni84 #35291 üzenetére
Azt látom rajta, hogy érdekli a fényképezés, az én cuccommal is szívesen lövöldöz, figyel, amikor mondom, hogy mit hogyan és ahogy látom, meg is jegyzi. Most eladta az xboxot, elkezdett goprokat nézni, ami kb. 1 féle feladat megoldásán kívül semmire se jó, és csak mutattam neki, hogy a pénzéből esetleg egy egyszerűbb dslr-váz, meg obi is kijöhet, ha Canont vesz, akkor az én obijaimat is rápattinthatja, és ettől belelkesedett.
-
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
duni84 #33488 üzenetére
A mi 7D-nkben nem tudom mennyi expó van (valahol 200 alatt), de már kellett rajta tisztítani a szerencsekereket mert belement egy hajszál és nem mindig léptetett, akkor már ha úgyis szét volt szedve a kiesni szerető csavar is be lett ragasztva, hogy ne kóricáljon el a vázban és ne okozzon rövidzárlatot, meg a szenzorsík is be lett állítva, mert a szélső AF pontok elkezdtek téveszteni. Szóval vagy Ti vagytok szerencsések vagy mi vagyunk pechesek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
duni84 #33064 üzenetére
Jó nagy befőttes üveg kell az legyen.
Passzolom, nálunk kapott már esőt az összes váz de köszönik: jól vannak.
(#33063) _seth_: Mármint nem "Hatha raharapnanak sokan az 5d4-re akkor masodvaznak nem 5d2/6d-t vennek hanem meg egy 5d3-at." akartál írni?
(#33065) copass: Úgy tűnik, persze meg kell lássuk, hogy milyen lesz a Canon-féle megvalósítása.
-
nkmedve
őstag
válasz
duni84 #32959 üzenetére
Nekem két SLIK állványom is van amit 10ezer alatt vettem ezelőtt több évvel. Az egyik nem is tudom pontosan milyen modell, az autóban van állandóan, lőttem már vele sok éjszakai képet (inkább nagylátóval, telét azért ritkán rakok rá
). Több mint 5 éve van meg, semmi baja, teszi a dolgát amikor kell. Egy másik állványom ilyen:
[link]Ezt használom úgy mint ultrahordozható állvány. Nem túl stabil, nincs rajta gyorskioldó, és nem is állitható minden irányban, de cserében alig nehezebb fél kilónál és bárhova befér, kit/nagylátó obikat ez is kiszolgálja simán egy kirándulás során és kb. 6ezer forint volt. Ezzel sem volt semmi bajom eddig 2 és fél év alatt, de tisztában vagyok a korlátaival.
Persze vannak ezeknél keményebb, funkcionalitásban/strapabirásban sokkal jobb állványaim is, de azokat ritkábban használom mint a fenti kettőt. Asztrófotózásra (és néha földi fotózásra is) egy Celestron Advanced VX-et használok ami 20 kiló és a fél csomagtartót elfoglalja, na ezt már stabilnak merem nevezni
Szóval igen, szerintem főleg kezdőknek bőven jó állványokat lehet találni akár 10ezer alatt is. A gond általában az, hogy lutri a dolog, nem igazán tudhatod hogy milyen darabot fogsz ki, mennyit fog tartani, ténylegesen mennyit bir. Ezen a szinten könnyen melléfoghat az ember, de legalább nem bukik sokat anyagilag.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
duni84 #31646 üzenetére
4K-s videóval pikk-pakk el lehet érni a 4 GB-os limitet, időszerű lenne a Nikonnak is fájlrendszer váltania, ugyanis így 4K-ban csak 3 percet tud egyben felvenni. Mondjuk nem is cinema kamerának készült, de legalább ráírhatják ezt is, hogy "tudja", még ha nem is nagyon.
(#31648) troszti: Használtan 100 körül szokott felbukkanni, de AF-re nagyon le kell tesztelni mert vannak pontatlan példányok. Az enyémet is elsőként a Camera Kft.-hez vittem, azóta nincs vele gond.
-
*Ropi*
félisten
válasz
duni84 #31622 üzenetére
Két dolog miatt van így: az egyik a FAT32 fájlrendszer méretkorlátja (max. 4 GB fájlonként), de ez az exFAT fájlrendszer bevezetésével vagy a felvétel újraindításával (ahogyan azt a ML-ben is teszik) megoldható. A másik egy vámtörvény, ami egyben 30 perces felvételi hossztól már videókameraként tételezi az eszközöket és így jóval nagyobb vámot terhel rájuk (ezért állnak meg általában 29:59-nél).
Ha tippelnem kellene azt mondanám, hogy nemsokára jön a hullám, amikor az összes fotózni nem tudó lecseréli az 5D3-at Nikon D750-re, D500-ra meg D5-re, mert azokon szinte bármilyen alexpót helyre lehet rángatni.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
duni84 #30582 üzenetére
5D3 de még a 7D2-re is azt mondta nekem múltkor Rúzsa Jani, hogy már nem az az örök élet+1 nap a felépítésük
Összehasonlítva 5D2 és 7D építési minőségéhez persze.1D-ken nem "mernek" alább adni szerencsére, ettől függetlenül azért én is a 7D-t kevésbé féltem, mint az 1Ds3-t
Talán az ára miatt is
-
.DLL
veterán
válasz
duni84 #27352 üzenetére
Oké az első kör szakkifejezése erős volt :Đ de nem is azt mondta, hogy ettől lesz jó fotós az illető, hanem hogy tud jól világítani. Legalábbis a stúdió fotókban elég nagy százalékban ez adja a fotós kézjegyét. Nem kell hogy tudja a szakkifejezéseket, ha úgy is ki tudja választani a megfelelő lámpákat, fényformálókat a megfelelő helyre. A többi rész a "rendezés" és az utómunka (ha a modellen végzendő előkészületeket nem soroljuk ide).
-
matyi012345
őstag
válasz
duni84 #27352 üzenetére
Azt ne mondd nekem, hogy nem volt olyan megrendelésed ahol arculatba kellett volna passzolnia a képeknek. Nekem volt és a nyakamat rá merném tenni, hogy nem csak nekem. Sőt, olyan is volt ahol megkaptam a rajzokat és az alapján kellett befotóznom a cuccokat. Perspektívára, összeállításokra és a fényekre is kitérve. Referenciát pedig szerintem evidens, hogy megnézik mivel az alapján választják ki a fotóst. A szuffitát lehet, hogy eltúloztam, de azt elsősorban nem a modellnek kell tudnia, hanem a fotósnak kell tudnia. Ha odamegy egy modell, hogy egy magazin címlapjára kéne kép és fehér póló fekete cipő, akkor nem lőheted agyon egy nagy oktoval fentről. Jó, ez talán extrém, elismerem, de akkor ne csodálkozzunk ha hígf*s lesz a szakmából.
-
mormota
senior tag
-
Clemi
veterán
válasz
duni84 #26162 üzenetére
Azért kezdtem el agyalni, mert pont úgy használom a gépet, ahogy eddig az 550D-t és a 60D-t. Élőképet nem használok, max nagyon ritkán, ha a fejem fölül vagy a föld közelében akarok képet csinálni. Wifi nincs bekapcsolva, azt csak addig használtam, amíg kipróbáltam mire is jó. Az obi is ugyanaz már több mint 2 éve, és most is a 15-85 van rajta. A többi objektívem csak alkalomszerűen szükség szerint teszem fel.
Akkor lepődtem meg igazán, mikor készenléti állapotban csontra lemerült, pedig tuti 30-40% töltés még volt benne. Talán ilyenkor is működik benne valami olyan funkció, ami az eddigi gépekben nem volt, például a folyamatos fókusz, vagy működteti a stabit ilyenkor is?
Most direkt kipróbálom! Nem kapcsolom ki, legyen csak készenlétben, és reggelre meglátom merült-e. Most 100%-on van az akku. -
*Ropi*
félisten
válasz
duni84 #25456 üzenetére
A DSTE valós használati körülmények közt mennyit tud a gyárihoz képest (Sokan dicsérik annak ellenére, hogy a ráírt kapacitás finoman szólva is fikció.
)?
(#25452) zso79: Értelemszerűen a "decoded": ha nem kommunikál a vázzal, akkor nincs töltöttség visszajelzésed meg néhány funkciód (pl.: nagy sebességű sorozat) sem. Itt írtam róla korábban. A 8 karakteres EID egyébként az akku menüben ellenőrizhető az info gomb megnyomásával.
-
nikond90
csendes tag
válasz
duni84 #25434 üzenetére
igen, hétvégén lehetőségem volt kipróbáli egy f4-es 700-300as canon obit... és este fél6kor is nem túl jó fényekben is fantasztikus képet kreált! nekem elsősorban babákhoz kell stúdióban obi... illetve sokan fotózom kit szabadtéren gyerkőcöket, kutyusokat, és oda is egy jó fényerős lehetőleg zoom obira lenne szükség..fix 50 és társaival esélyem sincs kutyáknál, és gyerkőcöknél...
Viszont én márkapárti vagyok...értem ezalatt, h pl más márkájú optikát használva belefutottam a nem túl jó képekbe...és tamronnál is voltak problémák
lassú autófókusz és társai.. és általában ezért jobb szeretm megvenni a saját márkájú hozzátartozóját...nikon-nikon obi
canon-canon obi... inkább várok kicsit még és megveszem a sajátmárkáját ha drágább, de ilyen tamronnal már belefutottam...
-
Monya78
veterán
válasz
duni84 #24018 üzenetére
"na meg rárakom a 6d-re is, annak úgyis gyengébb a fókusz rendszere, mint a többieknek, de még EOS 3-on sem harcolt az életéért"
Ki kell állnom a 6d fókuszrendszeréért, igaz hogy 11db fókuszpontjából csak egy az igazi, a középső, de az a -3Fé-s érzékenységével elvileg lenyomja a 5mark III-as -2Fés-s középső fókuszpontját.
Gyakorlatilag az 5d mark III-ast nem ismerem, de a nagy AF bajnok C7d-t igen, ha valakinek nem az a fő profilja hogy sportfotózik, vagy madárfotózik, nyugodtan vállalható a C6d fókuszrendszere főleg a középső fókuszpontra koncentrálva.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
duni84 #24011 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Kicsit óckodok én is attól, hogy ellenkező irányban kell majd használni, de mivel még nincs meg a sok éves berögződés a kezemben, így talán majd hamarabb megszokom és nem lesz zavaró vegyesen használni a Canon objektívekkel...
Leginkább a fókuszra voltam kíváncsi, de akkor elméletileg van közte olyan, ami jó.Próba nélkül nem is merném megvenni.
-
Alx.Mercer
aktív tag
-
m3ss
veterán
válasz
duni84 #23851 üzenetére
szoktam 1/gyutav alatt is fotozni, de egy eskuvon szorakozzak ezzel? mindig a bemozdult/felrefokuszalt pillanat a legjobb valamiert
nekem bemozdultak vaku nelkul az emberek neha meg 1/125-nel is. vagy en mozdultam volna be? annyira friss nem voltam. azert hasznos az auto iso. rengeteg varatlan esemeny tortenik, nekem meg foleg
pl volegeny oltozkodik hirtelen bejon a menyasszony vagy koszoruslanyok elkezdenek poenkodni szoba masik oldalan ahol keves feny van. annyi idom nem volt hogy tekerjek az ison...Av modban iso shift nelkul. vagy mindig rahagy az ember 2 stopnyi eryekenyseget es nem erik meglepetesekha vaku fent van akkor manualban legalabb nincs nagy gond. vagy kerjem meg oket hogy mosolyogjanak megint egyet?
nem tudom pontosan, kb 200-300 kepet el lehet vele loni egy utangyartott akkuval.
ha mar timelapse, egy ilyen sj4000-en gondolkodok. timelapsere jo lenne halszemmel, meg kocsira felrogziteni eleg jo videokat lehetne csinalni...de van mar eleg kameram
szivesen kolcsonadom eosm-et ha ki akarod probalni, bar ha jol latom te nem bp...ps-ben is van ilyen bemozdulasos eletlenseg korrigalas? mukodik is jol?
-
válasz
duni84 #23799 üzenetére
Nem cinikus, úgy szar ahogy van... és sok minden más is benne... de egy olcsó harmadik váz... ami nyersben megadja amit kell, ennyire jó, másra nem munka felhasználás tekintetében.
Hobbi tekintetében meg egy megvehető eszköz a fanatikusoknak, aminek a nyerséből 5d3 szintű képet lehet kapni.Nem kell foglalkozni, mit látsz a kijelzőn... semmi másra nem kell amúgy sem a kijelző, csak a fókuszpontosság és az expó helyesség ellenőrzésére... már ha az ember nem annyira biztos magában, szélsőséges esetekben.
Mindig van mindenhol egy jobb eszköz... annak meg más hiányossága van... ez is egy ilyen történet, mérlegelni kell, mire használod, és mit kapsz a pénzedért.
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
duni84 #23401 üzenetére
Nekem a 18-35 van ugyanigy, mindenhol panaszkodnak ra forumokon, de nem igazan van vele bajom.
Biztos, hogy van ami hibas, de szerintem sokszor inkabb user error. Neha eleg nehez kitartani, a sulya miatt.(#23398) m3ss: bokeh maniabol beleugrottam egy 50 1.4be meg februarban. Nem rossz, de azt mondanam, hogy nem eri meg szerintem sem a tobblet arat az 1.8-hoz kepest.
Ahogy duni84 is irta,2-tol, 2.2-tol kezd el eles lenni igazan..... -
LamaCube
addikt
válasz
duni84 #23081 üzenetére
Annyira nem vágom, hogy miért nekem írtad, de nem akadok fel ezen.
Én is azt írtam, hogy jogilag azzal az üzlettel van kapcsolatban, ahol vette. Függetlenül attól, hogy máshonnan szerezték be ők is, mert nem volt raktáron. hadakozzanak ők a szervizzel ne az ügyfél. Természetesen a szenzor koszossága nem garanciális ezzel szerintem mindenki tisztában van. én ott látom a hibát, hogy egy szerviz 2x kitisztítja és még úgysem jó, akkor miért nem nézi meg, hogy hol lehet a hiba? Kiadja ugyanúgy hibásan pénzt kér érte és széttárja a kezét.Viszont a 400000 forint "valóban nem sok" fotós dolgokhoz viszonyítva, de azért ne nézzék hülyének az usert és koppintsák le.
-
belovary
senior tag
válasz
duni84 #23010 üzenetére
Nézd! Elsőre is a szervizt kerestem meg! Senki mást! Elküldtek, hogy vigyem oda ahol vettem. Kis felháborodás után, meg vitatkozás után, láttam ha agyvérzést is kapok, akkor sem lesz jobb. Ezért vittem vissza a boltba, ahol meg ugye nem tesznek mást, mint elküldik a szervizbe...
Ezek után újra kerestem a szervizt, és persze e-mail, telefon, személyesen sajnos nincs kapacitásom arra, hogy blindre utazgassak 1400km-t, vagy ha otthon vagyok akkor is 500km-t... Sajnos... Na de amikor már magasabb hangfekvésbe kapcsoltam a hangom, és az e-mailek hangvitelét, akkor nagy nehezen válaszoltak. Szép kis paragrafusokat megemlítve, védekezve. Persze már minden féle módon közöltem velük, hogy már nem érdekel a garancia, sem a sok szarakodás, csak csinálják meg tökéletesre a gépet, vagy ha nem tudják, akkor cseréljék ki...
Talán két alkalommal reagáltak, akkor is mellédumálás volt, és hárítanak. Nem az lenne a feladatuk véletlenül, hogy segítsenek az ügyfélnek, és arra hajtani, hogy elégedett legyen mindkét fél? Nehogy azt hidd, hogy már az első alkalommal hőbörögtem, meg követelőztem. Olyan türelmes voltam, és együttműködő, hogy már nekem volt kellemetlen.Nem a Canonnal van itt baj, ez tiszta sor. Barátomnak is van, nem is egy gépe, ráadásul konkurenciától is van pár masinája. Mindegyiket szereti valamiért. Soha egyikkel sem volt gondja, pedig nem mai darabok. Ő nem is érti az egészet ami folyik a géppel. Nekem mindegy, hogy 100 szerviz van, vagy 1. Kezeljék az ügyfelet úgy ahogy kell, és ami még fontosabb, hogy dolgozzanak jól, és normálisan. Hogy lehet két alkalommal is úgy visszaküldeni terméket, hogy elsőre semmi változás, másodikra meg valami már van, de nem az igazi. Ha minden cég, üzlet, szerviz így működne, csúnya világ lenne.
Nálunk is nap mint nap jönnek be olyan hülyeségekkel, hogy vicc, de még akkor is próbálunk segíteni, ha közünk nincs hozzá. Ennyi...
Bocsi, hogy ennyit írtam!
Amúgy Ruzsa Úr már le is írta mi a helyzet nagyjából, 3 gyenge kép alapján, és egy e-mail alapján. Kár hogy elsőre nem Őt kerestem meg.
-
belovary
senior tag
válasz
duni84 #23004 üzenetére
Nem igazán értem miért tűnik neked nehézkesnek a kommunikáció.
Leírtam mindent, sőt még annál is többet. Amiket te írsz, azok is megvoltak. Esküszöm!
Azért kerestem meg más fórumokat is a problémával, mert a kedves "szerviz" (amúgy keress rá a neten, borzalmas miket írnak róluk) olyan szintű hozzáállással kezeli ezt az ügyet, hogy a pályafutásom alatt ilyet még nem pipáltam. Több vállalkozásom is volt otthon, mindegyik különböző, és a mostani vállalkozásban nap mint nap van reklamáció, nem is kevés. De ha meg akarom tartani az ügyfeleket, illetve nem is... Őket ez nem érinti. Mit foglalkozik azzal, hogy én, vagy még az a sok-sok ember nem kéri a szakértelmüket, és emiatt mondjuk más terméket választ. Viszont az, hogy mint cég, ilyen hírük van, nem véletlen, és ez akárhogy is, de árt az üzletnek, az fix. Amikor vettem a gépet, pár ember említette, hogy ne, mert valami vicc kategória a szervizelése, stb... Sajnos meg sem hallottam, ki a fene gondolná, hogy ilyen létezik 2014 környékén. Sajnos létezik...
Amúgy felkerestem ma is őket. Utánanéznek, majd keresnek...
Ennyi... Szokásos...
Felvettem a kapcsolatot az általatok ajánlott Ruzsa Jánossal, remélem tud segíteni.Egyszóval lehet te nem találkoztál itt ilyen gonddal még, de speciel nekem itt elég sokan írták még az elején, hogy el ne küldjem, inkább vigyem szakemberhez, mert volt akinek még rosszabb állapotban küldték vissza. Csak azt olvasom, hogy barbárok, stb... Ennek ellenére elküldtem, mert bíztam abban, hogy nem így lesz.
Ahol vettem a gépet, ott is totál ki vannak akadva, ők is írtak nekik, telefonáltak, mindent megtettek. Sőt, még a költségekbe is beszálltak, persze ha komolyabbra fordul a dolog, akkor ők üthetik meg a bokájukat sajnos. na de ez már egy másik téma...
-
belovary
senior tag
válasz
duni84 #22998 üzenetére
De. Olvastam. Írtam is régebben, hogy felvettem velük is a kapcsolatot, és telefonon is hívtam őket nem is egyszer. E-mailre kaptam egy szép kis választ, ami tömören annyi, hogy nem fognak nekem infót kiadni, de mellékesen leírják, hogy rendezzem le az üzlettel ha gondom van. Telefonon meg még jobban leráztak, és nem kapcsoltak illetékest az ügyben... Szóval megjártam az utat, ezért írtam a Canon-nak már. De a poén kedvéért írok még 1 e-mailt, hátha csoda történik, és most majd tejben-vajban fürdetnek...
-
*Ropi*
félisten
válasz
duni84 #20690 üzenetére
Múltkor mi is vagy 15 percig kerestük a 6D-n az időzítőt a tulajával...A vicc az, hogy azon a gombon van, amin más vázakon is, csak itt nincs jelölve.
Feltúrtuk 3x oda-vissza a menüjét mert azt hittük abban van eldugva míg végül kiderült, hogy tényleg a gombon van, csak azért nem kerestük ott, mivel nincs jelölve...Spóroltak a festékkel?
Horror annak a váznak a mesterséges lebutítása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest