- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
JohnyBlue #33191 üzenetére
+copass: de ezeknél is az a lényeg, hogy elvileg amire mutatsz (középen) az fixen éles lesz-e minden képen?
Nem találtam nagyon most rossz képet, mert törölni szoktam, de ezek talán mutatják, hogy mire gondolok: [link], [link] illetve ez, bár ez amúgy se lett túl éles, mert kocsiban készült, de a többin amit töröltem ott jobban látszott, hogy a hordozót kapta el élességre, pedig az a kép legszélén van.
-
-
Colonel993
senior tag
válasz
JohnyBlue #32361 üzenetére
Igen... megfogdostam jó párszor.
Cégünk 6 stúdiójából egy már teljesértékűen át lett alakítva cinematográfiás/kisfilmes/klipp forgatós dolgokra.
Igaz Canon CX valamiket használnak inkább, amikhez nem értek, de bőven forgatnak DSLR-t is.
Mellesleg a körülöttem lévők túlnyomó része Canon rendszeren fut, tehát akarva-akaratlanul érintkezek velük.Én 2 hónapja fotózgattam virágokat, elég uncsi volt 74 fajta virágról korrekt bemutató képet készíteni egy francia webshop számára...
Egyszerűbb portré az, amire szánok 15 percet, mert kb 5 képből áll össze és nem óriás displayre megy.
(oké, előtte már bekapcsoltam és megigazgattam a fényeket)Remélem jóllakott a troll uraságod...
-
_seth_
veterán
válasz
JohnyBlue #32169 üzenetére
Én csak a "szabadedzésen" voltam kint, a 70-200 2.8 IS nem tűnt rossznak 5D3-on, viszont arra sem vettem a fáradtságot, hogy sokat kattintgassak, akik próbáltak vagy fehérben vagy feketében léptek fel, a megvilágítás bár homogén volt de olyan "homályos". A zsűri mögötti lelátónál láttam fent egy sor refit, de azt a gyakorlásra persze nem kapcsolták fel. Az AF-ben van kifejezetten jégkoris AI Servo beállítás ami 5-ből 3-szor a jégre vagy palánkra élesített...
Onkyo43: 760D vs 500D vs 5D Mark II
Én nem látom azt a különbséget az 500D és a 760D között ami indokolná az ötszörös! árkülönbözetet! Természetesen vannak újítások, mint a kijelző, felső lcd, kommunikáció de a lényeg az a gépből kieső kép, ebben igazán csak a jóval fejlettebb AF segít. A low-light iso eredmény talán a legsokatmondóbb.Johhnyp7: jó váz és jó obik kellenek + egy idő után megfelelő világítás ami vagy adott vagy neked kell csinálni.
Ugyanakkor én arra céloztam, hogy nem biztos, hogy el kell költeni pl egy 5D2 árát egy crop gépre "kezdésnek", és még csak azt sem lehet mondani, hogy de videózni milyen jó a 760D a kijelző miatt, hiszen az első DSLR ami elterjedt a videósok körében az az 5D2 volt -
törölt tag
válasz
JohnyBlue #32169 üzenetére
Ugyan már, 1100d m van.... kosámeccsen beltérben, tánceseményen, esküvői tánc..füst,homály,gyors mozdulatok, na ott pisloghatsz, mindjárt kiderül mit a gép ;-)....lehet szép képet lőni 1100d vel, de kevés fénynél pengeélen táncolsz, és parázol,hogy nehogy elszúrd....
-
Surfym@n
senior tag
válasz
JohnyBlue #30603 üzenetére
sok dolgot nem kell megjegyezni, hisz lenyomod aztán tekered, s látod a végeredményt (akár a keresőben is)
amúgy módot amúgy is ritkábban vált az ember mint záridőt rekeszt vagy iso-t.egyszer megtanulod s megy vakon, nem kell elemelned a vázat a szemedtől.
ellenben a tárcsára mindig rá kell nézni (persze, azt is meg lehet tanulni, de körülményesebb, főleg mióta van lock gomb is rajta)
ráadásul a tárcsa sokkal potenciálisabb hibaforrás (rögzítés, szigetelés).
-
_seth_
veterán
válasz
JohnyBlue #30556 üzenetére
Ugyanebből az okból én is tuti beújítok előbb-utóbb valami apró gépet
Kényelmesen kirándulni hatalmas fotós felszereléssel nem lehet... az már akkor fotózás és nem kirándulás
Erre nálam a megoldás a váz + 40 stm, és semmi más, még csak egy pótakkut sem viszek magammal...
-
amulet
senior tag
válasz
JohnyBlue #29849 üzenetére
A folyamatos back focus, minden képen azt figyelem, hogy mikor jó, mikor focuszál mellé. Hobbi szinten használom, de lényegtelen. Mindig elmászik az af, de ha livewiev-ban használom akkor tűéles...
Szóval ennyi.
Üvegben nagyobb a választás, pl hónapok óta akarok venni egy széleslátót sigma 10-20, de nincs eladó, canon-ra van dögivel, mondjuk lehet azért mert nem a legjobb, erre még nem gondoltam...
mi a baj a canon af setting-el? -
.DLL
veterán
válasz
JohnyBlue #29828 üzenetére
Külső tápot adhatsz neki, de az áram ne szökjön 1A fölé, inkább kevesebb, aztán folyamatosan emelni a feszt, ahogy csökken vissza az áram, hogy szinten maradjon. Ha elérte a 7-8V-ot onnan már szerintem a töltő is "érezni fogja" hogy tettél bele akkut. Ja meg persze közben folyamatosan tapogatni, hogy nem melegszik-e az akku.
Lion töltés diagram (1 cellára vonatkozóan): [link] -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
JohnyBlue #29501 üzenetére
Szerintem az eredetinek egyedül annyi az előnye, hogy a sok elektronikus/chipes/kódolt baromságokkal nem lesz gondod. Anyagminőségben, összeszerelésben, tartósságban a gyári is éppúgy szét tud menni, mint bármelyik utángyártott termék. És ez általánosságban érvényes szerintem minden elektronikai cikkre. Persze, ha szétnéz az ember, akkor talál kivételeket, de sokszor a "gyári" csak két sarokkal készül arrébb, mint az "utángyártott"...
-
Damage
senior tag
válasz
JohnyBlue #29361 üzenetére
Nem beszéltem tényekről, csupán pletykákról. Nem afféle "nyócméteres" melléfókuszálásról. Néha "hót" világosban használok más AF pontot is a középsőn kívül, "hamán benne van a ketyerében".
70D-ben 19 keresztszenzor vs 6D-ben 1. A 70D-ben elég gyors és pontos a fókusz, ehhez mérten amiket olvastam...Ne legyen félreértés, a 6D egy remek gép és szó nélkül cserélném a 70D-re (bár feleslegesnek érzem a cseréjét, mert elég az 5DmkII, ugyanakkor várom a 6D mkII-t, ha megfzethető lesz).
-
vlevi
nagyúr
válasz
JohnyBlue #29304 üzenetére
Nem tudom, az a módszer volt-e már, hogy a telefon USB OTG kábellel összedugva a fényképezővel? Felismeri-e a telefon kvázi háttértárként a fényképezőt?
Mert, ha igen, akkor annyi a teendő, hogy raw+jpeg képeket fotózol, és a telón meg tudod mutatni, sőt, onnan már tényleg rendesen, megsoztással tovább tudod küldeni. -
Damage
senior tag
válasz
JohnyBlue #29295 üzenetére
Igaz, hogy én 70D-n használom a wifi-t és Android helyett iOS-on (EOS Remote), de ott tökéletesen működik.
Pillanat alatt kapcsolódik, nem dobálja a kapcsolatot. Vissza tudom nézni telefonon a képeket és két gombnyomással tovább küldeni. Csak .jpg és nem teljes felbontás. Ugyanígy működik önkioldoként is + élőképet kapok mellé. Beállíthatom (telefonról) a fókuszpont helyét, újra fókuszálhatok + minden egyéb paramétert kivétel a zoom-olás, de azt hiszem ez evidens. Velem is többször előfordult, hogy ismerős türelmetlen volt és szerette volna a képet, egy percen belül elküldtem kábel nélkül. Egy szóval: igen, működik. Sőt, még többet is ennél.Szerk. 1. *Ropi*: Nagyon gyorsan átjönnek wi-fin a képek, mivel nem eredeti felbontásban küldi át. Ugyanakkor online felhasználásra bőven elegendő. Több száz képet 1-2 perc alatt áttölt telefonra. Gyorsabban, mint az eredeti méretű képeket számítógépre (jpg+raw).
Szerk. 2. Meglepetten olvasom, ohgy több embernek is gondja van EOS Remote-tal. Nálam soha nem volt vele gond, nem dobálja a kapcsolatot, gyors, stabil.
-
válasz
JohnyBlue #29301 üzenetére
Ezt így tudja ezzel az EOS remote app-al, de meg kell mondjam, a hajadat fogod kitépni annyira instabil hulladék az egész. Nekem folyton kapcsolódási problémája van, nem látja a telefon a gépet, a gép nem látja a telefont, megszakad, lassú, lemerül a gép és/vagy a telefon, mert nagyon zabálja az akksit. Szenvedtem vele egy ideig, de már fél éve be se kapcsolom a wifit, mert többet árt, mint használ.
-
matyi012345
őstag
válasz
JohnyBlue #29132 üzenetére
Naigen.
Előzőnek se a képével volt baj, hanem az építésével meg a fókuszával. Én is megvettem anno újan, vigyáztam rá, aztán két héten belül a legporosabb obim lett, hiába vigyáztam rá. Fókusza is sokat tévedett, volt hogy pár centit, volt 1 métert (!). Ha ezeket javították akkor jó lesz ez. Használtan 30-35 körül elcsíphető lesz hamarosan, annyiért meg jó.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
JohnyBlue #28898 üzenetére
(#28899) FLx: Nekem is 16Gb-os van és elég szokott lenni, de ha nagyon kattogtatok (rendezvény, sport, kiállítás stb) akkor már inkább a 32-őt érezném optimálisnak, mert a vakum két garnitúra eneloopal és a gép aksija is kb annyit bír ki, amennyi a 32GB-ra RAW-ban ráfér. Ezek közül bármelyik "elfárad" akkor már tudom, hogy a többi is kezd kimerülni.
-
pergabb
senior tag
válasz
JohnyBlue #28442 üzenetére
gondolom neki back vagy front fókusz volt a gond, nálam semmi ilyen nincs, azért is paráztam a gépem a hibás. Egyszerűen ide-oda lő a gép, elé, mögé, pont rá?? mert olyan is van
Lényegtelen állványról fotózok egy mozdulatlan bármit, mert totál pontatlan. Ugyan ez cropos vázon nem volt probléma, ezen a kalibrálás sem segítene
-
person
senior tag
válasz
JohnyBlue #27991 üzenetére
Én is ilyet használok, és ezzel a talppal durván rá lehet húzni, van, hogy neki kell feküdni, hogy lelazítsam.
A karabíner valóban gyenge, érdemes cserélni le tud szaladni a menetről de azért kiakadni nem gondolnám, hogy kitud. Kemény 5 dollárért rendeltem és nem is a mostani árfolyamon..
Nekem a gyári pánt rövid kényelmetlen volt átlósan.., (és nem szeretem feltűnően a hasamon hordani)
-
buci30
addikt
válasz
JohnyBlue #27995 üzenetére
Tenyleg azt hittem másba különbözik azert kérdeztem semmi rosszbol nem irtam!
Azt hittem en nem értek valamit 😁😊
Az az en mániám, hogy se ebay se ilyesmi oldalról nem vásárolók.
Inkabb magyar és garival.
Ezért kérdeztem vissz, hogy ugyan az e?Az ára ezért mindegy mert inkabb innen drágábban garival.
De köszi
-
buci30
addikt
válasz
JohnyBlue #27960 üzenetére
Szerintem pont hogy nyakba veszélyes mert ahogy irtak is limbalodzik ha elore hajulsz stb.
De teny mind kettobbe lehet veszélyes en inkabb a kényelem miatt gondoltam pont hogy a nyakam ne huzza. De kinek mi jonn be
Az meg hogy kicsavarodik hat azt elképzelni nem tudom mondjuk... De igy mindenre lehet talalni negatívot 😊 -
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #27960 üzenetére
Kollégának esett már le a D3s mindenestül a BR-ról...Pár dolgot cserélni kellett rajta, meg a vaku talpát is...Pedig előtte mondtam neki, hogy ránézésre sem biztonságos az a tücsökp*csnyi becsavaró, amin elég nagy forgató erő keletkezhet és simán kicsavarja. Utána már persze kicserélte normálisra...
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
JohnyBlue #27677 üzenetére
Szerintem is az a régi változat lehetett, mert a Sigma két féle 50-150 2.8-at adott ki. Az egyik OS nélküli volt, kicsi, könnyű, közepes képminőséggel. A másik az OS változat, ami nagy, nehéz (majd másfél kg) és a tesztek szerint 2.8-on is majdnem olyan, mint a Canon 70-200 F4 IS f4-en! De sajnos megszűnt a forgalmazása, pedig nagyon penge alternatíva lehetett volna sokaknak (pl nekem is) APS-C vázra....
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
JohnyBlue #27652 üzenetére
Kifejezetten a törésről volt szó, arra a legjobb a napellenző. Az obi menetére feltekert szűrő egy erősebb ütéstől viszi magával az objektív szűrőmenetét is. Ha nem pofára esik, hanem kissé féloldalasan, akkor még csúnyább dolgok történnek. A napellenző pont ezt az energiát vezeti el és a féloldalas ütközésekkor is véd, a szűrő viszont nem. A kosz, por, fröccsenő dolgok eltávolíthatók, letörölhetők, de ha a napellenző+szűrő kombó van fent, akkor még az sem lehet gond.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
JohnyBlue #27065 üzenetére
Az talán nyilvánvaló, hogy legalább annyi expo készült egy géppel, mint amenyit a fájlszámláló mutat (és azt most hagyjuk ki a képletből, hogy volt már a gépben 20 féle memóriakártya és ettől megkavarodott a fájlszámozás. Az enyémben amúgy nem volt, csak a sajátom).
Aztán ez a szám növekszik, ahányszor élőkép módba váltunk. Nyilván az ember nem váltogat 5 percenként az élőkép és az optika kereső között, de egy 5-6-8 éves gépnél azért csak-csak megesett néha...
Részemről nem kötekedés volt, hogy a "mellékes" tükörmozgások nélkül is "28-al" kevesebbet mutat a program. Csupán megjegyzés volt, hogy nem pontos az érték, amit kapunk.
És egyetértek, hogy egy gépnél tök mind1, hogy 50k expo van a vázban, vagy 55k. Kivéve ha a program, amivel mérjük, csak 30k-et mutat...
Az pedig, hogy 9999 után úja kezdődik a számozás?? A régi panasonicom az első fájlokat 101-es nevű mappába mentette. Amikor a fájlszámláló "átfordult" onnantól 102-be. Most 107-nél tart. Nem nehéz kiszámolni, hogy mennyi ezpo van benne... Gondolom a Canon is hasonlóan menti a képeket.
(A panasonic annyiból volt okosabb, hgy ott nem IMGXXXX volt a fájl neve, hanem 101XXXX. Amikor átfordult a számláló, akkor pedig 102XXXX volt.) -
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
JohnyBlue #27016 üzenetére
Működik a cucc, viszont nem értem, hogy miért mutat kevesebbet, mint a valóság. Az SD kártyán a gép új korától számlálja az expokat. A kártya szerint 8119 exponál járok, az EosInfo szerint csak 8112 expo van a vázban. A live view tükörfelcsapásokat meg aztán végképp nem számlálja az EosInfo, mert akkor még az SD szerinti értéknél is magasabb számnak kellene szerepelnie.
-
Clemi
veterán
válasz
JohnyBlue #25839 üzenetére
Hmmmm a kézikönyv (70D) 20 MB/mp vagy gyorsabbat ír kis tömörítésű videóra. Azt látom, hogy a kártyához 48 MB van írva, az elmélet megvan, csak a gyakorlati tapasztalat érdekel
Azt tapasztalatból tudom, hogy a sima cl10 lassú, annál betelt a puffer már az 550-es gépemen is. A 60D-vel nem videóztam ez alatt a rövid idő alatt, a 70D meg már egy más kategória ebben is ahogy elnéztem a videó beállítási lehetőségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest