- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
hszilard666 #39645 üzenetére
Hát igen, a 2.8 70-200-at lecseréled 4-es 70-200-ra és probléma megoldva, mínusz 700g.
-
PuMbA
titán
válasz
hszilard666 #39643 üzenetére
Miért váltottál vissza APS-C-re ha tele vagy FF objektívekkel?
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #39638 üzenetére
annyi hogy szűk lesz croposon 27-64, ha ez nem gond én meghagynám.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Megfelel a képminősége ? ( ha IGEN akkor marad a 17-40, ha meg NEM akkor add el és vegyél valami mást
)
-
PuMbA
titán
válasz
Ha tudsz az eladási árán venni egy használt 17-55 f/2.8 IS USM-et, akkor az jobb lehet
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
hszilard666 #36191 üzenetére
Ha pontos a vázadon és a fókusz sem bénázik sokat sötétben, felesleges lenne lecserélned szerintem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #36038 üzenetére
Azt Neked kell megoldanod...Viszont egy ilyennel sokkal jobb a teljesítményaránya az embernek, mert amíg tükröshöz kell a drága panorámafej, a sok(k) kép és a még sok(k)szor több utómunka, addig ezzel 1 kattintásból megvan és csak az állványt kell alóla kiretusálni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #36036 üzenetére
Szegény ember vizel s főz.
Egyébként már nem olyan drágák: 100 felett nem sokkal már korrekt minőségűt kapsz - nekem 1 munkából visszahozta az árát.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #36027 üzenetére
Ingatlanfotózáshoz teljesen más technika ajánlott: 360 fokos kamera, amivel körbe tudsz nézni a helyszínen.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #35608 üzenetére
Az EOS Utility támogatja a Win 10-et, viszont arra figyelj, hogy 3 fajta van belőle: a v2, a v3 meg a WiFi-s. Természetesen nem mindegyikkel megy mindegyik váz.
-
válasz
hszilard666 #35608 üzenetére
A Canon EOS Utility támogatja a WIN10-et.
(Nem azt mondom, hogy a hivatalos Canon forrás helyett innen töltsd le, csak a Canon oldalán el van dugva az infó, hogy a WIN10 támogatott, a linkelt oldalon pedig egyből látszik.)
-
Wa2x_
veterán
válasz
hszilard666 #35374 üzenetére
Én is gondolkodtam a 600D cserén, 60D vagy 7D, leginkább a magas ISO-s zaj mérséklés miatt, bár nekem nem cél az FF. Neked mindenképp?
-
kacsento1
senior tag
válasz
hszilard666 #35368 üzenetére
Nem tudom mennyire olcsó, de valószínűleg az árából kijönne egy valóban szép és jó állapotú 5D mk1 is, és az is full frame.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #35368 üzenetére
Akkor csak azt nem értem, hogy miért nem vetted még meg.
Amúgy zárcsere előtt vagy után 500 expó?
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #35366 üzenetére
Topikösszefoglaló:
"Használt váz vételénél ezeket a dolgokat érdemes ellenőrizni."
Konkrét paraméterek ismeretének hiányában hogy mondjunk róla véleményt? Nostradamus nincs a topiktagok között.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #34886 üzenetére
Nem fogja.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #34873 üzenetére
Ha csinálsz külső akkupakkot hozzá, egész jól használható lesz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #34871 üzenetére
Mindenesetre az adapterezett lencsékkel nem túl gyors AF + a zsáknyi akku amit egy nap megeszik engem visszatartana (ezekért is váltam meg az EOS M-től).
-
kacsento1
senior tag
válasz
hszilard666 #34303 üzenetére
Február 13- tól ismét van, csak ha jól tudom más objektívekre. A Canon oldalán még nincs fent, de az Edigital-nál látható.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #32570 üzenetére
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #32570 üzenetére
Vaku topik van, videó DSLR-rel topik is van, ezekbe sztem jobban illik.
-
fattyu
veterán
válasz
hszilard666 #32473 üzenetére
lőj vele egy képet estefele valami kevés fényben amikor már rá kell tekerni isora és mindjárt szeretni fogod a furcsa fogást...
-
Klemice
senior tag
válasz
hszilard666 #32456 üzenetére
Vakuállványt ebayről olcsóbban is rendelhettél volna
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #32456 üzenetére
1.5 kg terhelhetőség az elég karcsú.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #32448 üzenetére
Megtanulhatsz rendesen sárgulni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #32446 üzenetére
A haladó topikban nem találkoztál torzo kolléga sárgulásaival az utóbbi pár hónapban?
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #32443 üzenetére
Azt, hogy sárgulsz, helyesen úgy kell mondani, hogy "torz(ós)ulsz".
-
_seth_
veterán
válasz
hszilard666 #32419 üzenetére
Adaptert kínából rendeltem, nem mondom, hogy feltétlenul jó döntés volt. Eléggé szoros mindegyik obival, bár minőségileg rendben lenne, lábak mozognak szépen, levehető fém állványmenet mint a gyárin, fém maga az adapter tubusa is, ennek megfelelően nehéz is. 10e volt postával. Megrendelés után két nappal láttam jofogason 14-ért eredetit, jellemző
Nevetnének, de én is magamon, jó dolog, hogy ilyen szörnyet is rá lehet tekerni, működik is szépen, de a kezelése azért elég lassú a tükrös gépekhez képest.
Hasznos, hogy az EOS Utilityvel az összes EF/EF-S objektív torzítási adatait át lehet vinni az EOS M vázba is, így pl a 70-200-at és még a kétszerezőt is felismeri, ha pl nem szeretnék vignettálást látni.
fr3ntzen: Már untam a drága, nagy, nehéz felszerelést hordozni, vigyázni rá, autóba sem hagytam soha, szállásokon sem, nyűg sokszor... ez pici, olcsó és azért jobb képet lő mint egy kompakt vagy egy mobil. 650D szenzora van benne, de ISO-ban még annál is jobban sikerült az EOS M. A két tükrös mióta megvan az EOS M csak akkor került elő ha munkáról volt szó
*Ropi*: Pontosan, már egy 85 1.8 is hatalmas rajta, de még a saját EF-M 18-55-ös obija is aránylag nagy a vázhoz képest. Viszont ami jó az az EF-M 22 F2
Mini, fényerős, nagylátó
Ebayről 33e forintért meg is lehet venni, annyit ér is, a hazai ára 70e forinttól indul, annyit nem ér/nem is adtam volna érte.
Ami egyébként még aránylag használható rajta az az 50 1.4, adapterrel együtt is elviselhető a mérete.Az adapter arra való csak, hogy akinek van "nagy" canon obija azt is felrakhatja, de méretileg, súlyban egyáltalán nem passzolnak.
Ami még problémája: akkuidő, tükrös gépek után úgy tűnik mintha állva is merülne, pedig visszanézve a készített képek számát minden rendben van vele. Persze erre is van olcsó megoldás: eredeti canon akku itthon 17e, ebayről 3e
90EX: na igen, HSS nincs... ISO 100, F2, kiégette a képet... hmm, akkor majd HSS-ben... beszéltük, hogy nincs benne, de azért kerestem... Ami pozitívum: jól bírja akkuval.
-
Morgal
aktív tag
válasz
hszilard666 #32278 üzenetére
Szerintem jók a MILC-ek, de nem az EOS M! Nálam egy hónapot volt, igaz verte képminőségben az akkori 50D-met, de mégsem cseréltem le - egyszerűen túl kicsi volt a kezemben és mindig féltem hogy elejtem. Később kipróbáltam egy másik gyártó gépét na az veri ezeket a kezdő xxxD/xxxxD Canon gépeket és simán hozza azt a képminőséget is. Sokkal jobb volt a fogása is és úgy az egész - a szolgáltatásokról nem is beszélve. Tehát ha MILC akkor van más márka ami élenjáróbb ebben a technológiában, de azzal is csak márkán belüli obikkal, semmi átalakítózás mert hiába a viszonylag gyors AF, nagyon be tud lassulni ha átalakítóval próbálsz mondjuk Canon obit rátenni. A MILC rendszerbe viszont kalkuláld bele, hogy nem olcsók az objektívek - még a közép kategóriások sem - a ZEISS-ek árairól meg gondolom hallottál már
Ha végesek az erőforrások akkor még számíthat, hogy a Canon-nak elég jó a használtpiaca a MILC-ekéhez képest.
Itt leginkább az a kérdés, hogy mit szoktál fotózni, mire használod a gépet? Mennyit tervezel még befektetni obi parkba és egyéb felszerelésbe? Ha meg csak a MILC érzésre vagy kíváncsi próbálj ki egyet, szerintem egyszerűbb mint egyből váltani!
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #32278 üzenetére
A MILC érzés egészen addig fog izgatni, amíg a kezedbe nem fogod és ki nem próbálod. 10 perc után visítva fogod eldobni és könyörögni fogsz, hogy visszakapd a 600D-t.
Én 1 hónapig bírtam...
Ergonómiailag rossz a fogása: folyton attól félsz, nehogy elejtsd. Az AF sebessége és találati aránya katasztrofális átalakítózva a rendes Canon üvegekkel. A kezelése horror annak, aki dedikált funkciógombokhoz szokott...Az akkuja úgy merül mint a Titanic: gyári adatok szerint 230 expót tud egy töltéssel...Stb.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #32260 üzenetére
- 18-55 IS II: 17-18k,
- 50/1.8 II: 20-22k.A többit passzolom...
-
zolikaDB
veterán
válasz
hszilard666 #32260 üzenetére
Nem vagyok senki, csak gépet akarok venni, és böngészgetem a piacot gyakorta.
Amit tudok, ideírok:
- váz magában: 60-70k körül, de a tetejénél érdemes patyolatnak lenni és annyiért pár váz már 10k expo alatti
- 18-55 IS II: 15k körül
- akku: utángyártottban 4k környéke
- 50mm f/1.8: ebből a II-es 20-25k durvánEz nincs kőbe vésve, irányjelzőn kb ezekkel az árakkal lehet találkozni.
-
vihartigris
őstag
válasz
hszilard666 #32067 üzenetére
Milyen kártyád van? Lehet, hogy kicsi az írási sebessége a videóhoz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #32043 üzenetére
Megpróbálod rátenni. Ha sikerül akkor kompatibilis vele.
Típusszám alapján.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31957 üzenetére
Megfagytál az északi sarkon.
-
_seth_
veterán
válasz
hszilard666 #31949 üzenetére
Az esküvőfotós pl eldönti, hogy esküvőt szeretne fotózni
-
Gondwana
addikt
válasz
hszilard666 #31896 üzenetére
Bezzeg az high end ff es sony milc-eket lehet bikázni usb ről.
Helyesen: kell - addig, amíg 7D-vel és a markolatban lévő két akkuval úgy lőtem veterán hokisokat, hogy 3500 expó (igaz, JPG-only) után is még 60% felett volt mindkét akku, én nem keresgélnék hozzá extrém külső tápot, ellenben egy Sony milcnél... -
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31893 üzenetére
"Nincs valami device arra hogy USB ről tudjak tölteni akkukat?"
(Még mindig) nincs.
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #31893 üzenetére
A váz az még ma is jó
az akkut ette a ml.
5V-ról nemigen, mert a Canon-é ugye 7,4V-os.
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #31891 üzenetére
550D is kifeküdt tőle hamar :\
-
szasza_1
senior tag
válasz
hszilard666 #31752 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31747 üzenetére
obin van stabi? af milyen? usm,stm?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
hszilard666 #31710 üzenetére
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #31708 üzenetére
Már csak az a kérdésem hogy hol tudom ki kapcsolni az AGC-t, hogy ne sisteregjen a 30Ks mikrofonom?
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #31708 üzenetére
Gyáá...
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31706 üzenetére
mert nincs ott a firmware!
elolvastad az install részt?
ezzel kezdi:
"Installation
You cannot use this package for first install. Download the old v2.3, install it, then replace the files with the ones from the nightly build. "le kell szedni a 2.3-at amire a link mutat, abban benne van a firmware. fir kiterjesztéssel. ezért baxik menni!
semmit nem kell bootolhatóvá tenni, formázni a vázban a kártyát, majd fel kell másolni a zip tartalmát a kártyára, majd frissíteni a firmware-t ahogy írja az ML. -
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #31704 üzenetére
Bootolhatóvá tettem az EOS card utulityvel, felraktam rá a zip tartalmát, berakom a gépbe, és ezt kapom ha updatelni akarom:
"Update file cannot be found. Please check the memory card and reload the battery and try it again."
Ez ma már a 3. alkalom hogy ezt kapom, csak erre a kártyára enged másolni a gép. Akkuból többet is raktam már bele, mindegyikkel ez a baja.Valakienk van valami ötlete hogy hogyan tudnám ezt orvosolni?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
hszilard666 #31704 üzenetére
én egy ilyennel tolom.... bár nem ződ
-
válasz
hszilard666 #31698 üzenetére
Gondoltam, csak egy tipp volt!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
hszilard666 #31698 üzenetére
egyébként a jelenség nálam is adott. x darab kártyámról windows alatt nem tudom letörölni a képeket... csak és kizárólag a vázzal tudom formázni
-
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31695 üzenetére
vázba leformázod a karit, aztán a karira rámásolod az ML-t, utána végigviszed az install szerint leírtakat, tehát firmware,sbtsb.
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #31695 üzenetére
Az SD kártyát boot-olhatóvá tetted?
SD kártáyval meg lehet más gebasz is, kollégámnak most ment szét egyik SD-jén a fájlrendsezr, a gép nem ismeri fel... -
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #31694 üzenetére
HALP!
OSX szen nem tudom rámásolni az SD kártyára a magic lantern-t! Windózon meg azt mondja hogy szüntessem meg az írásvédettséget. Hogy a viharba másoljam fel rá a cuccot? -
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31691 üzenetére
gúgli. igen. nem, de saját felelősségre.
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31688 üzenetére
ez egy teljesen jól bevállt funkció, amivel a gyenge mikrofon jelét erősítik.
magic lantern-el ezt viszont ki lehet kapcsolni.
palacsinta jó kis obi, még mindíg megvan 5dm2-őn is szeretem ugyanúgy!kicsi, gyors, pontos és éles.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #31687 üzenetére
Na, kiderült hogy a váz a szar, de nem csak az enyém hanem overall az összes. A canonokban a beépített erősítő túrbózni akarja a bejövő jelet, ezért serceg az audio, mikrofontól függetlenül. Fasza
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31557 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31537 üzenetére
Nincs mit!
(#31538) _seth_: Nincs mit!
(#31539) Gondwana: Persze (jogos: nem tettem hozzá).
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31533 üzenetére
"...ha egy crop szenzoros gépre (600D) egy EF es obit teszek akkor mi van?
"
Vasárnap.
Természetesen működik vele, és a reciprok szabály is ugyanúgy él.
(#31535) _seth_: Kezdd azzal, hogy maxra tekered az élességet a beállított picture style-ban!
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31533 üzenetére
semmi.ugyanúgy használni tudod.
-
masterful87
senior tag
válasz
hszilard666 #31396 üzenetére
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #31396 üzenetére
5000 Ft egy darab hajlított vasért? Oké, ha lehet magyart, de ez úgy is kínai, onnan rendelve kb. feleannyiért kapsz olyat amire 3 dolgot is ráaggathatsz. Semmi nem indokolja, hogy itt ekkora szorzót tegyenek rá, csak a lehúzás faktor. :\
-
válasz
hszilard666 #31393 üzenetére
Az, de működik, használatos.
-
válasz
hszilard666 #31391 üzenetére
Vakupapucs. Angolul hot shoe.
Amúgy szerintem tuti van ebayen olyan állvány, amivel oda több dolgot tudsz tenni
Pont Kínából ne lenne?
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31321 üzenetére
Ez a kérdés a DSLR videós topikba való.
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31170 üzenetére
nem, de még egy kompaktal is ingatag plusz szétesik az eredeti gorillapod is. még a dslr gorillapod is megadja magát, kikopij az a fos benne.
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31165 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31062 üzenetére
Ne kemény műanyag "szőrű" kefével, hanem puha lószőrössel, amivel cipőt pucolsz!
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #31060 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #31062 üzenetére
copass: csak a szállítás 900. 6500 lesz az.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31060 üzenetére
Hordd sötétben, akkor nem látszik!
A szappan + víz + kefe kombót próbáltad már?
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #31039 üzenetére
A kérdést a vakus topicban tedd fel: az foglalkozik a stúdióvilágítással (ott megválaszolom este, ha hazaértem). A háttér szabvány (ez éppen Colorama graphite grey) 2.75 x 11 méteres papír háttér, tekercse színenként 20-30.000 Ft.
Ja és előre mondom: kompakt stúdióvilágítás nincsen, mivel a fényformálók terjedelme így is - úgy is megnöveli a méretét. Tehát fogalmazd át a kérdést, mielőtt ott felteszed!
-
Dexter68
addikt
válasz
hszilard666 #31009 üzenetére
Cserélni is biztos lehet, de annak nézz utána, hogy Magic Lantern. Emellett fent marad a gyári firmware, csak módosul a tudata. Mintha megkínálnád valami narkóval, de nem csak ő érzi magát szupermennek, a többiek meg csak egy szétcsapott nyáladzó szerencsétlent látnak közben, hanem ténlyeg szupermen lesz
Elég komoly jófejség. Linkeltem ide, a topikba is pár magyar cikket valakinek, keresgélj vissza.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #30966 üzenetére
Beírhattad volna, mert akkor én nem keresek rá feleslegesen.(#30967) hcl: Rúzsa János a Te embered.
(#30968) laci06: A Nikon D5200.
(#30970) iszilard: Akkor ne vegyél DSLR-t, mert egyik sem tölthető.
Létezett a Powertraveller Cameranut, de az csak a saját tápjáról megy, mivel abban van a töltőelektronika.
Ezt nem tudom, hogyan oldották meg, mert az LP-E6-ok 7.2V / 1800mAh-sak, ami 13 Wh. Az USB 1.x and 2.0 max. 500mA leadására képes 5V-on (ez 2.5W), tehát 5+ órán át tartana teljesen lemerült állapotból feltölteni az akkut abban az esetben, ha a DC-DC konverter 100%-os hatásfokkal dolgozik - de persze csak kevesebbel, hiszen a 100% fizikai képtelenség. Ez alapján azt mondom, hogy értelmetlen ilyen töltőt csinálni, mert a hatásfoka nagyon gyenge, vagy pedig kijátssza az USB áramkorlátját, de azt szabványos USB porttal nem tudja megtenni, csak olyannal aminek be tudja "hazudni", hogy ő egy nagy áramfelvételre képes okostelefon vagy tablet, stb.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #30964 üzenetére
Ha elég erős vagy akkor igen, mert a 60D LP-E6[N] akkuval működik, a 600D meg LP-E8-cal.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #30939 üzenetére
Hivatalos: Camera Kft., nem hivatalos: Rúzsa János.
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #30936 üzenetére
Ne aggódj, 28k sem sok, és a videózás sem öli nagyon a zárat, viszont minden be-kikapcsolásnál fel-le csapódik a zár, ez viszont független a fájlszámtól, így eltér a kettő egymástól csak ennyi.
Én is videóztam sokat, Auto-kikapccsal így egy perc tétlenség után mindig lement a zár, aztán ha eksön volt akkor vissza, de fotó módban ez még így is nudli szám, hamarabb meg lett volna ennyi expó. 550D-n valami 40k expónál járok, még semmi baja. -
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #30929 üzenetére
Ha ügyes vagy, és nem csapkodod a tükröt feleslegesen (ami azért előfordul LiveView és videó esetén) akkor nagyjából közelít a fájlszámozás a tényleges exposzámhoz. Csak ennyi.
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #30907 üzenetére
Ha egy szatyrot ráhúzol attól nem fog túlmelegedni, pláne hideg időben, messze lesz attól
Hidegről meleg helyre történő átvitel esetén még az akksit érdemes kivenni, biztos ami tuti. -
copass
veterán
válasz
hszilard666 #30909 üzenetére
igen. kocsiban használják sokan hogy ne párásodjon annyira az üveg!
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #30905 üzenetére
szilikonos macskaalom, zokniba be, táskába be. váz kint táskába be, bemegy melegba, benthagyja, szilikon nedvesség felszív. örül!
-
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #30905 üzenetére
Vízhatlan tok, nejlonzacskó, Silica zselé / gyöngy...
Akkor kezdődnek a problémák, amikor hidegből melegbe viszed be és lecsapódik a pára a felületén: ezt kell megakadályozni lassú és folyamatos hőmérséklet kiegyenlítéssel.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #30904 üzenetére
Lenne még egy kérdésem:
Ha esőben/hóban használjátok a gépeiteket akkor mivel véditek meg a csapadéktól? -
*Ropi*
félisten
válasz
hszilard666 #30900 üzenetére
"Milyen memóriakártyát érdemes venni bele? Nem a legbrutálabb kellene hanem a legjobb ár/érték arányú."
• A 600D még nem ismeri az UHS-1 szabványt, így nem tudja kihasználni a gyorsabb kártyák sebességét. Ettől függetlenül vehetsz gyorsabb kártyákat, mert USB 3.0-ás olvasóval számítógépre másolásnál nagyságrendekkel gyorsabb lesz. Pl. Samsung EVO vagy Pro, a mérete rád van bízva.
"Magát a gépet lehet tölteni powerbankról?"
• Nem, egyik Canon DSLR váz sem tölthető (csak az akkujuk külső töltőben, az pedig csak konnektorból működik), tehát powerbankból csak forrasztgatással tölthető.
"Milyen táskát érdemes venni hozzá? Minél kisebb kéne, hogy be tudjam dobni a mindennapos tatyómba, de védje a gépet mint állat
"
• Amibe belefér.
Mondom ezt azért is, mert ahogy fejleszteni fogod objektívekkel és tartozékokkal, úgy kell majd egyre nagyobb táska nekik.
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #30900 üzenetére
sandisk, bármelyik jó. sima sd, microsd-t kerüld, meg a kingstont.
powerbankkal nem, csak az akksit a töltőjével. kézitáskából meg amiben elférsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mercedes topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Alters teszt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest