- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
buci30 #34603 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a topikösszefoglaló elolvasását, ahol ezekre a kérdésekre is leírtam a választ.
"● Használt váz vételénél ezeket a dolgokat érdemes ellenőrizni."
-
*Ropi*
félisten
válasz
buci30 #34598 üzenetére
Már csak az a kérdésem, hogy egy Nikon D600-nak mi köze egy Canon üveghez?
Ha mégis Canon 600D a váz, akkor:
"- Képminőségben szemmel látható lesz a javulás?"
51 és 135 mm közt nem fogsz látni semmit, egyébként igen.
" - sigma 17-50 és canon 17-55 között nagyon nagy a képminőségi különbség?"
Igen, a Sigma fasorban sincs a Canon mellett. Ha viszont a Tamron 17-50/2.8 non-VC-t veszed, az nagyjából párban van a Canon 17-55/2.8 IS képminőségével.
-
Terapeuta
őstag
válasz
buci30 #34560 üzenetére
Jó lenne, ha tényleg feltöltenél pár képet, hogy látható legyen, miért szeretnél váltani. Lehet, hogy van egy izmos front/back fókuszod (én ezért váltam el a 350D-től), de simán lehet, hogy fókuszálásnál Ti a kép közepére gondoljátok az élességet, a gép automatában pedig valamelyik másik fókuszpontra teszi azt.
Megjegyzem, ha tényleg általános használatra megy a gép és nincs hiba a rendszerben, akkor szvsz Neked nincs szükséged gépváltásra.
-
válasz
buci30 #34568 üzenetére
Nekem 500D-m van, kezdetben nekem is "életlen" képeim lettek, fura is volt, írtam is ide csoportba ez ügyben, már nem emlékszem mit írtak rá, de egy kicsit jobban kiismertem a gépet, és azóta már ezt nem tapasztalom.
(Canon 18-55 IS, Sigma 55-200 DC, Helios 44M-4)
Szerintem az a 600D bőven jó hobbira, én is inkább obit vennék a helyedben. -
válasz
buci30 #34575 üzenetére
biztos hogy nem. én inkább egy vakut néznék. meg kicsit utánanéznék a fényképezésnek is.
na nem mintha én olyan rohadt jó fotós lennék! full béna vagyok. én is 80d-t akartam venni, de rájöttem, hogy majd esetleg akkor ha már tudok egy kicsit fényképezni.nekem a 17-50-es tamron is van. sokszor van hogy meg kell néznem az exif infot, mert nem hiszem, hogy azzal lőttem a képet. mármint annyira tetszik a kép.
de mint már mondtam, a vaku rengeteget dobott a fényképeim minőségén. a család pedig egyenesen el van ájulva. mindig megjegyzik, hogy mennyire jó a fényképezőm. pedig csak egy 100d
a 600d-t semmiképp sem cserélném le a helyedben. csak minimum fullframere. de attól még te is nagyon messze állsz sztem./egyébként 400d-m volt-van elötte, csak nem tetszett a képzaj amit produkált. meg kell néha a videó is. a 100d talán egy gondolattal jobb képzaj szempontjából./
-
válasz
buci30 #34568 üzenetére
Nyaralási képek meg családi képek kültéri beltéri ilyesmi.
Ha nyaralni megyek, akkor felcsavarok a gépre egy Tamron 18-270-es IS objektívet
Ez az átfogás mindenre jó, a stabi miatt a tele oldalon is jók a képek. A nyaralásos képeket nem a jó minőségükért nézegetjük, oda tökéletes ez az objektív.
Családi képekre ha beltéri az esemény, akkor felmegy a 18-55 IS STM kit obi.
Ha kültéri az esemény, akkor meg a 18 - 135 IS STM obit használom. Ha esti a buli (szalonnasütés, grillezés), akkor meg a fix 50-es obi 1:1,8 fényerővel, azzal lehet a sötétben is művészkedni
-
_seth_
veterán
válasz
buci30 #34570 üzenetére
A 18-135 egész jó utazóobi, de nem fényerős. Viszont ami fényerős az a 17-55 canon és 17-50 tamron, ezekkel le kell mondani a nagy zoomolásról, de a képminőség kiváló és a fényerejük is jó.
Ugyanakkor a 18-135-ös obival is lehet éles képeket lőni, abból az STM különösen jó darab, de már az előd is kiszolgál minden igényt. Beltérbe ha egy rendes vakut használsz, az sokat dob rajta.
-
válasz
buci30 #34560 üzenetére
Szerintem az lenne a legjobb, ha leírnád, hogy milyen képminőség javulást szeretnél; mi az, ami nem tetszik a mostani gép képein.
Esetleg kivágott képrészletekkel tudnád szemléltetni?
Ez nagyban megkönnyítené a jó válasz adását. Enélkül lehet, hogy fölöslegesen veszel új vázat.
(Mert nem mindegy, hogy a képszéli homályra keresel gyógyírt, vagy a zajosodásra ISO 6400-on.) -
válasz
buci30 #34560 üzenetére
Akkor neki vegyél egy használt komolyabb bridge gépet,mert szerintem arra az a legjobb...
ha meg egyszer cserélni szeretnél,akkor tényleg az FF ami komolyabb előrelépés képminőség tekintetében. De ha bejönnek a csilicsáré dolgok,akkor 750D környékén kell nézelődni,de szerintem képminőség terén nem lesz akkora lépés előre. -
Terapeuta
őstag
válasz
buci30 #34558 üzenetére
Gyorsan belinkelem, amit éppen tegnap ajánlottak nekem olvasásra, Neked is hasznos lehet. .
Abban biztos vagyok, hogy ég és föld a 600D és 5DII, de ez egy "kicsit" nagyobb/nehezebb váz, illetve az 5D-re nem mennek fel az EF-S objektívek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
buci30 #27977 üzenetére
"Csicska.... Bocs de mar idegesitenek az ilyen szájharcosok..."
Jót tenne a megítélésednek, ha Te pedig kevésbé izomból reagálnál. Per pillanat ugyanis Te vagy az, aki a fórum szabályaival szembemenve, széllel szemben folyamatosan belebrunyál a ventilátorba. Ha így folytatod hamar meglesz a jutalma valamelyik moditól (addig is: ha még egyszer elragadtatod magad, kigyomlálom a hozzászólásaidat - nem gondoltam volna, hogy valaha is használnom kell ezt a funkciót, de nem leszek szívbajos). Kapj már észbe ember!
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
buci30 #27966 üzenetére
Szerintem meg pont hogy ha a hasamon ugrabugrál jobb és bal kézzel is tudom terelni. Viszont ha az oldalamon lóg csak egy kézzel tudok utána kapni.
Mondjuk tény és való, hogy nagyon trendi és PRO a cucc. Szóval hajrá, szép fényeket hozzá
"a nyakam ne huzza" - 600D + 18-55 mosolyt csalt az arcomra
Majd ha lesz valami emberes obid alá vagy mittom én akkor panaszkodjál
Addig ne
-
Clemi
veterán
-
szp1
addikt
válasz
buci30 #27938 üzenetére
Első találat.
De ilyet adnak a váz mellé is. -
szp1
addikt
válasz
buci30 #27929 üzenetére
"Maga a gépet melyikre kell állítani ami a legjobb P-Tv-Av-M?"
A Canon nagyon részletes manualt mellékel a vázhoz CD-n. Még alapvető "fotós" ismereteket, fogásokat és tanácsokat is írnak.
Ha esetleg hiányozna a CD, akkor letöltheted a Canon honlapjáról.
Mindenképpen érdemes áttanulmányozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Diablo IV
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest