- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
fr3ntzen #40767 üzenetére
egyiket se. mindig vannak ajánlottak, de hosszútávon kiderül hogy sok a baj velük.
gyárit megveszed, kapsz hozzá rendes supportot. én használtakat vettem apróért és nagyon sokat bírnak még így is.
azért én írnék a canon-nak egy levelet hogy 1,5 év után beszart az új akksi.
esetleg a camerakft-nek lehet írni hogy tudnak-e segíteni. -
KTTech
veterán
válasz
fr3ntzen #40767 üzenetére
Én eddig mindig szívtam az utángyártottakkal... nem mondom, hogy nem lehet jót kifogni, de nálam 1-2 év után mind elhalt... az 5DmkII gyári akkuja kb. 9 évesen még ment, amikor eladtam, igaz a kapacitása már lecsökkent (kb 75%-ra). Közben elfogyasztottam 8 vagy 9 utángyártottat, ráadásul mindig a gyárit preferáltam (csak ha lemerült vagy markolatban volt akkor volt társa).
-
-
válasz
fr3ntzen #38490 üzenetére
Nem szoktuk takarítani az objektívek frontlencséjét. Új korában UV szűrőt teszünk rá, így nem tud se koszolódni, se sérülni
Na, viccet félretéve, valóban kell valami speciális céleszköz, mert a hagyományos "rálehelek, aztán egy pamutdarabbal dörzsölöm" módszer a lehető legrosszabb (a zsírt csak elkeni a felületen, a mechanikus szennyeződések karcolják a frontlencse felületét, a dörzsölés károsítja a lencsén lévő antireflexiós réteget, stb.).
Célszerű pl. a LensPen LP-LT1 készletet használni, ebben van egy originál LensPen, ami jó az általános objektívekhez, amelyeknek van egy adott felületi görbesége, a mellé csomagolt sima felületre alkalmazható tisztító pedig jó a sima felületekhez (pl, szűrők).
-
_seth_
veterán
válasz
fr3ntzen #38429 üzenetére
70-200 2.8 IS I + 2x II + 5D3-nál is szemmel látható a képminőség romlása. Illetve a gyutávot duplázva a fényerőt felezi, azaz F4-en már F8 lesz az indulód ami még épp élhető, de sötétedéskor már fóksuszt is nehezen talál. A 2.8-ast extenderrel F8-ra szoktam rekeszelni, kb úgy elfogadható a képe.
Kenko 300DG 1,4, olyat vegyél ha extendert szeretnél.
-
_seth_
veterán
válasz
fr3ntzen #38422 üzenetére
A 17-50 2.8 egy EF-S obi, FF-re nem megy fel, a 17-40 viszont igen. Előbbi arról hires, hogy ha kifogsz egy jó darabot akkor nagyon éles. Utóbbi pedig arról, hogy kép széleken FF esetében már nagyon torzít. Árát figyelmbe véve még a torzítással együtt is jó obi, de vannak jobb UWA lencsék nála. Cropra feleslegesen drága a tamronhoz képest, ami ráadásul nagyobb átfogású is.
-
válasz
fr3ntzen #38171 üzenetére
Valamint az is érdekelne,hogy távkioldóban milyen márkát és fajtát ajánlanátok.
Vagy eredeti Canont (jó drágán), vagy a legolcsóbb utángyártottat. Ha hajlamos vagy az ilyen kis kütyüket elhagyni, otthon elkeverni (én sajnos ilyen vagyok), akkor inkább 2 olcsót vegyél...
Vettem két ilyet a kínálat legaljából, az egyik még meg is van
-
*Ropi*
félisten
válasz
fr3ntzen #38118 üzenetére
Milyen objektív van a vázon, nem vettél mostanában újat? A 3rd party üvegek híresek arról, hogy leszívják az akkut. A markolat ha eddig nem csinálta, nem valószínű, hogy most kezdi el leszívni. Esetleg a bekapcsológombja nem fordult át és letéve nem nyomódik be valamelyik gomb, ami ébren tartja a vázat?
-
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
fr3ntzen #32852 üzenetére
Én az IS II obival használtam az 1100D-t. A DC az dobozban állt. Később vettem komolyabb obikat. L-eseket is hozzá, mert akkor már tudtam, hogy feljebb fogok lépegetni a vázakban és majd FF lesz a vége. Most 70D-nél tartok, az obi parkom egy kivételével már EF bajonettes. A képminőségben nincs érdemi különbség az 1100D és a 70D között. Volt 1200D is közben, annál sem volt. A 70D másban zseniális. Pl h brutál jó a fókusz rendszere és alig van hibás expom. 1100D és 1200D esetében 5x rálőttem egy témára, hogy tuti legyen köztük éles kép is. Bizonyos körülmények között sokszor még ez sem sikerült. Szóval az 1100D kezdésnek tökéletes, képminőségben szinte ugyan azt tudja, mint a nagyobb cropos tesói, csak többet hibázik a fókuszrendszere. Mindenképpen ajánlom 60ezerért! Az alapokhoz tökéletes gép és ha minden körülmény adott, csodás képeket készít! 1200D-re ugyan ez igaz. Másod váznak is megfelelőek ezek a gépek. Ahova az ember félti a drágább cuccot.
-
spiky03
veterán
válasz
fr3ntzen #32648 üzenetére
Köszi.
Az adatokat azokat én is összetudtam hasonlítani.Itt arra lettem volna kíváncsi, hogy megéri-e a többlet pénzt az újabb egy átlag felhasználásra.
Családi események fényképezésére/videózására, kirándulások alkalmával, sport események fényképezésénél?
Pl kitudom-e használni az újabb plusz funkcióit?Vagy bőven elég a 700D is.
-
copass
veterán
válasz
fr3ntzen #32452 üzenetére
na de milyen? háti,kézi,oldaltáska?
lowepro passport szériája elég jó
nekem sling van. abban elfér 70-200,vaku,5dm2 palacsintával együtt + az apróságok. -
_seth_
veterán
válasz
fr3ntzen #32416 üzenetére
Én vettem egy EF-M 22 f/2 obit, de a canon milc vonal nem túl érdekes a legtöbb ember számára
Megérkezett az EF-M EF/S adapter is, vicces dolog a pici EOS M-re kissé túlméretes obit felrakni: kép. Működik mindegyik EF obival a pici váz és még az AF sem lassú. Bár egy kissé mintha orr nehéz lenne tőle a váz, mitől lehet?
Kb az 50 1.4 ami még kb jó méretű a kis vázon. -
Fotonhámozó
senior tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
fr3ntzen #32218 üzenetére
Arról beszélek amikor Vezetéknév Keresztnév Photography megveszi az éppen divatos D750 / D5 / 5D4-et mert jut rá az éjjelnappali láncából (de persze nem veheti fel a fotózást legálisan tevékenységi körnek a vállalkozóijába, mert nincsen hozzá végzettsége), aztán amikor éppen kedve van elmegy esküvőzni 16 órára 150.000.-os zsebpénzért - mert nem abból él, így megteheti.
Na ON.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fr3ntzen #32216 üzenetére
"Jo csak ha pl cégre veszed ugyis az áfa visszajon..."
Persze, ha van céged.
Nemrég volt egyébként egy jó akciója a Canonnak, amikor beszámították a kompaktokat
, meg még az akkor élő rebate akció keretében is visszaadtak egy zsák lóvét és így kb. 100-150-nel volt olcsóbb a 7D2.
"Én meg ugy vagyok vele, ha valaki valamivel foglalkozik akkor csinalja rendesen..."
Követendő példa: bár mindenki így lenne vele - akkor nem lennének az elszabott képeik miatt a netes fórumokban idegeskedő párok.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fr3ntzen #32213 üzenetére
Kevés az olyan fotós, aki itthon fotózásból tudja kitermelni 2-3 évente az új gépeinek az árát (főleg kettőét, mert ugye két váz minimum, ha nem szeretne az ember meglepetést).
Magamon kívül személyesen kb. 8-10 olyan hazai kollégát ismerek (az összes kb. 80-100-ból), aki újonnan vette a vázat de abból velem együtt csak 4-5-en közvetlenül a megjelenésekor. Az utódja tippre 1+ M lesz, szóval megint egy lépcső, amit meg kell ugrani...Aki hobbiból poénnak vesz vázat mert a munkájából telik rá annak nem probléma, de akinél amortizálódó munkaeszköz az kétszer is meggondolja, hogy mikor, milyen állapotban és mennyiért vegye meg (és akkor még az objektívekről, stb. nem is beszéltünk). Pár hónapja kezdődött egy hullám, amikor az első szériás, nagyon leharcolt darabokat elkezdték 500.000 Ft alatt eladni: ezzel már azok is elkezdhetnek felzárkózni a szezonra, akik előtte nem engedhették meg maguknak. Az enyémbe a 3 év alatt kis híján 290k expót tekertem bele idáig (úgy, hogy van mellette másik váz is): inkább megtartom tartaléknak, aztán veszek még egyet újonnan (az igényeimet tökéletesen kielégíti: a 40D-kkel is megcsináltam amit akartam 6+ éven át, ahhoz képest meg az 5D3 kifejezetten űrtechnika).
Boldog Húsvétot Neked és minden topiklakónak!
-
törölt tag
válasz
fr3ntzen #32149 üzenetére
Igen,a fényerős obi megoldás, van egy manuál 1.4 em, jobb a képe mint a canon 1.8 nak, de 1.4 en csak közeli képeknél jó, 2-2.8 ra le kell vinnem,hogy a széleken is jó legyen,mondjuk 10-20 méter tárgytávolságnál.Az 50 fix meg általában nem jó, tehát vagy 28-35mm körüli kell vagy zoom 2.8 as .
Hobbi fotós vagyok de múltkor templomba kértek fel fotózni, vittem a nagylátóm de esélytelen volt,ráadásul stabi nélküli, gyorsan felraktam az 1.4 et,ott meg a távolsággal kinlódtam, de a képek jók lettek....nem egyszerű a fotósok élete....
-
speedyrg
tag
válasz
fr3ntzen #32027 üzenetére
Köszönöm a segítséget. A tami lett. Már csak egy kis napfénysugár kéne hogy tesztelhető legyen. Amúgy elsőre engem meggyőzött. Hirtelen ami a hátránya az a mérete és a súlya. Már a 70d sem egy belépő pehely súly, de a kettő együtt már ütős.
Fr3nzen
Ha lesz időm tesztelni szívesen küldök át képet elemezni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fr3ntzen #32002 üzenetére
Ez a kérdés is inkább az "azonnali fotós kérdések órája" topikba illik, nem gondolod?
Egyébként attól függ, milyen hatást akarsz elérni, milyen rekeszt használsz és milyen környezeti fényeid vannak. Az 1000-essel már nagyon "kivasalod" a víz felületét, sötétebb helyen sok is.
A jó minőségű "slim" (vékonyított) szűrők (pl. Haida ND1000) nem vignettálnak, viszont foltosodhatnak.
-
Dexter68
addikt
válasz
fr3ntzen #31872 üzenetére
Persze, Kelbynél láttam, és tudom, hogy állvány nélkül egy tapodtat sem, még akkor is vinni kell az állványt, ha nincs nálunk fényképezőgép, de én csak egy egyszerű lakossági felhasználó vagyok egy egyszerű lakossági dslr-rel és a családi kirándulásokra nem mindig viszek állványt, mert a gyerekek (meg az asszony) nem akarnak dekkolni, amíg apa szórakozik az állvánnyal, így marad a visszafojtott lélegzet, fának dőlés, meg a nyakpántba könyöklés.
(bár már nézegettem a monopoddá alakítható sétabotokat az ebayen
)
-
*Ropi*
félisten
válasz
fr3ntzen #31603 üzenetére
Annak a 13-as kulcsszámú vakujával nagyon nem tudsz csodát tenni, de mindenképpen második redőnyre és minél magasabb (1600+) ISO-val, ahol még nem használhatatlanul zajos. Konkrét beállítás nincs, mert a helyi fényviszonyoktól és az elérni kívánt hatástól függ. Mindenesetre jobban jársz, ha fabrikálsz valami diffúzort elé.
-
vihartigris
őstag
-
_seth_
veterán
válasz
fr3ntzen #31283 üzenetére
Igen, kiviszed a táskával együtt, idővel magától átveszi a táska hőmérsékletét ami a környezetéét veszi fel. Így mikor előveszed szinte nem is párásodik, persze kérdés, hogy mennyi ideig cipeled magaddal anélkül, hogy elővennéd. Ha 5 percig akkor a táskát hagyhatod is otthon
Haza ugyanez, ki szoktam venni az SD karit még kint, zsebrevágom, a felszerelést beteszem a táskába, amikor hazaérek pedig leteszem bezipzárazva és csak később nyitom ki, így nincs párásodás, de a memkari ugye nálam van már így nem okoz gondot a művelet -
törölt tag
válasz
fr3ntzen #30659 üzenetére
vihartigris: köszi, utána nézek
fr3ntzen: még lehetne az STM verzió is, nem eldöntött dolog. Főleg ha használtan látnék jó áron
Igen, csak újat szeretnék. 10-20k-nál még lehet reckírozni, de azért 100k fölött már semmiből nem vennék használtat, csak újat. Max boltból használtat, ahol adnak rá még 3-6 hó garit.
Ezt a videóba bele fotózást nem tudja senki?
-
-
access_denied
senior tag
válasz
fr3ntzen #30185 üzenetére
Canon 70-300-nál jobb a Tamron 70-300 VC. A Tamron képe 250-től felfelé lágy és elég CA-s, amit ugye lehet szoftveresen korrigálni. A VC világbajnok. 300*1.6=480-on 1/25 sec záridővel stabil kézzel fotózhatsz. Ha ez opció, akkor mindenképp ezt vedd.
A Canon 70-200 F4 L-hez stabil kéz kell, ha nem akarod az iso-t a mennybe vinni és nincs elég fényerőd. Egy jobb váz ezt bírja 6400 iso-ig, de nem annyira jó móka.
A Canon 70-200 F4L képe nagyságrenddel szebb, élesebb (F4-en is).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest