- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
vjpeti #32821 üzenetére
A 350D zaj szempontjából valóban nem volt egy jó eresztés, bár 1000-1250-ig használható volt (az volt az első tükrös vázam). Tegyük hozzá, hogy ezek a pixelvadászoknak szánt, szűretlen képek: átlag felhasználásra, LR-ban még sokat lehet masszírozni rajtuk. A 70D-nél gyengébb (?*) szenzorú 7D például simán használható 2500-on, sokszor még 5000-en is (nem véletlenül nem egész, hanem x -1/3 értékeken, mert az erősítés visszavételével kevesebb a zaj).
* - Azért kérdőjeleztem meg, mert életszerű körülmények közt használva nüansznyiak az eltérések.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
vjpeti #30607 üzenetére
1D mark IV nél Select Save/load settings on media menüben (a 3. villáskulcsos menüben található) ahol is a gép pillanatnyi beállításait tudod elmenti nevet is tudsz neki adni és onnan bármikor előhívható. Egyébként user manual 238-239 oldal
bájoló a lesz az
-
JohnyBlue
addikt
válasz
vjpeti #30607 üzenetére
Komplett beállításokat lehet elmenteni...
Én is szeretem haddén bár ott csak kettő memória van.
-
*Ropi*
félisten
válasz
vjpeti #30565 üzenetére
Saját tapasztalat: az egyik fórumtárs esküvőjén a szabadtéri polgárit úgy fotóztam végig nyakamban a (z akkor még) 2 db 40D-vel (mindegyiken gyári, "szigetelt" BG-E2N), hogy közben zuhogott az eső. A vázakon folyt a víz...Beltérbe kerülve Ildi letörölte őket papír zsebkendővel, ennyi... Az élet nem állt meg, a vázak azóta is hibátlanok (évekkel ezelőtt eladtam őket). Az 5D3-mal is fotóztam már esőben, azzal sem volt gond. Viszont van olyan ismerősöm, akinek már 2 váza is beázott...
-
vjpeti
tag
válasz
vjpeti #30563 üzenetére
Az esőállóságról:
Völgyi Attila blogja, érdemes elolvasni ezt a cikket az időjárásállóságról(#30564) _seth_: Az, hogy mennyit bír ki, szerintem csak attól függ, hogy hova esik véletlenszerűen a vízcsepp
-
Monya78
veterán
válasz
vjpeti #30522 üzenetére
"50 1.4-et kellett egyedül +9-re, pedig azt újonnan vettem, szóval nem is értem" ha ennyivel szerencsésen megúsztad örülj neki.
Annak idején az canon 50mm F1.4-es obim két vázon is hasonlóan viselkedett, azaz különböző tárgytávon különböző mértékű finomhangolást kellett végezni. Camera Kft-nél is járt az obi de feleslegesen... örültem hogy megszabadultam az obitól.Kezem alatt volt 10-15 féle canon obi, csak ez az egy viselkedett ilyen hektikusan.
-
m3ss
veterán
válasz
vjpeti #30488 üzenetére
eleg sok mindent meg lehet szokni, de ha altalaban csak M meg Av modot hasznalok es Av-ben a felso tarcsa a rekesz, M-ben meg a szerencsekerek, ezt nem tudom megszokni. legtobbszor csak rekeszt szeretnek allitani.
ket leggyakrabban hasznalt modban megcserelni a tarcsak funkciojat, es nem allithatora csinalninem erted miert tesznek auto iso menut a gepekbe? naaagy, naagy segitseg vaku nelkul valo fotozsanal. ha kint fotozol, hasznalsz Av modot, nem allitgatod magadnak feleslegesen a zaridot, rekeszt, mindent amikor a gep is megteheti neked. auto iso ugyanez. en nem akarom magamnak allitgatni, ugyanaz a fenymeres kiszamolja, amire rabizom Av-ben magam.
nem hasznalni auto isot Av-ben annyi kb, hogy felelsegesen szamolgatsz, nezegeted a visszajelzest a keresoben, hogy mikor milyen iso kell az adott szituban. szerencses esetben ennek az a vegeredmenye, hogy csak feleslegesen nagy erzekenyseget hasznalsz, dinamikat vesztesz meg jon a zaj, mert mondjuk 1/2000-en fotoztal iso1600-on manual ison, Av-ben, ami masik szogben, 1 meterrol arrebb meg 1/400 volt.
ha alulkalkulalod akkor meg a bemozdulas veszelye all fenn, meg rosszabb. -
-
_seth_
veterán
válasz
vjpeti #30358 üzenetére
Jaja. En ebayrol rendeltem mindket YN vakumat igy hasznaltan is araban adtam el mindkettot. A kis 500as jo darab volt de miutan az 568ex II ket alkalommal is meghalt mar nem biztam benne es megvettem a 430EX II-es vakud
YN AF segedfeny nem mindig fedi az AF pontokat...
Markolat: 600D-n aputure volt, 1 ev alatt nem volt vele gond csak gyorsan koptak a feliratok rola. 60D-re meiket vettem, hibatlan volt. 70D-vel gyarit kaptam 2-3e exposan vettem a szettet viszont tobb alkalommal is le kellett tekerni a vazrol a markolatot mert nem kommumikalt... 5D3-ra ismet meiket raktam, leszamitva, hogy a joystick mozgatasa erzekenyebb vele mint markolat nelkul mas baja nincs es filleres tetel a gyari mellett. Egyet el is adtam belole, 2500 expo/nap eskuvos terhelessel sem volt vele gondja a vevonek.
Par lagzin mar nalam is szolgalt a meike markolat es rendben van teljesen. Ha lenne felesleges 90 ezrem akkor vennek gyarit, vagy ha lenne 30-40 korul jo allapotu hasznaltJah bajolo 5d2esen is jo volt a meike
A mostani vazanak viszont nagyon vacak a markolata
-
*Ropi*
félisten
válasz
vjpeti #30363 üzenetére
Nekem pl. a 3 db gyári BG-E2N (40D) marcsámból 2-nek szétmállott a műanyag betekerője (elismert típushiba, cseréltem őket fémre). Ráadásul a csuklószíj felől van a (Tekerős!) kapcsolója és az 10-ből 8x kikapcsolta...A BG-E11 (5D3) ugyanilyen volt ebből a szempontból, csak az tolókapcsolós.
-
_seth_
veterán
válasz
vjpeti #30344 üzenetére
+1: Gombokkal minden gyorsabb es praktikusabb is.
Erintos canon gepbol a 70D a csucs a mai napig, volt olyanom de egyes milcekkel ellentetben az erinto kijelzo pont annyira felhasznalobarat mint windowsban a csempe menu egerrel.... semennyire. A gombok hasz alata mar azon a vazon is sokkal jobb volt.
A kihajthato kijelzoknel en problemakent a porosodast emlitenem, 600D es 60D nagyon durvan porosodott pedig elobbit uj koratol utobbit 20
5e expotol hasznaltam es mindkettot ki kellett takaritanom. 70D-t olyan keves expoval vettem es olyan gyorsan eladtam, hogy nem volt ideje komolyabban porosodni -
*Ropi*
félisten
válasz
vjpeti #30341 üzenetére
Már mondtam, hogy ugyanaz az AF rendszer: megkerestem az interjút, amiben Masaya Maeda (Director & Chief Executive of Image Communication Products Operations) a többi marketinges bullshit közt ezt is fejtegeti a DPreview-en.
"One of the most common complaints we've seen about the 5D Mark II is that it still has the same AF system as the original 5D. Why is this?
"Firstly the market's evaluation of the 5D's AF system has been very positive; there have been no complaints from users, with everyone saying it's very good. Given that, to a certain extent, we think we shouldn't change it. And also there's some limitation with size; the AF sensor in the 50D is very big; the one in the 5D is much smaller. If we wanted to have all cross-sensors in the 5D Mark II, it would mean we might have to sacrifice the compactness of the body. It's all a question of balance of features and benefits."
One of the most common complaints we've seen about the 5D Mark II is that it still has the same AF system as the original 5D. Why is this?"Firstly the market's evaluation of the 5D's AF system has been very positive; there have been no complaints from users, with everyone saying it's very good. Given that, to a certain extent, we think we shouldn't change it. And also there's some limitation with size; the AF sensor in the 50D is very big; the one in the 5D is much smaller. If we wanted to have all cross-sensors in the 5D Mark II, it would mean we might have to sacrifice the compactness of the body. It's all a question of balance of features and benefits."
(#30344) bájoló: Megint csak +1. És akárhogyan is nézzük, a kijelző *csak egy kijelző*: az ÉLET nevű "játék" "grafikájának" végtelen felbontásával szemben a legnagyobb felbontásúakon is elvesznek a részletek, tehát kijelzőn totálban csak a keretet lehet ellenőrizni, hogy nem lóg-e ki valaki / valami a képből. Belenagyítva lehet részleteket is látni, de akkor meg az egész nem látható át. Ezért nem értem az embereket pl. esküvőkön, hogy szemmel a telefonjuk kijelzőjére tapadva követik végig az összes történést ahogy videózzák, holott pár méterre zajlik tőlük minden élőben, színesen-szagosan.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
vjpeti #30342 üzenetére
Kár, hogy tegnap nem volt időm otthonról hosszabban reagálni, most meg munkából írok. Úgyhogy csak röviden:
1, Nem muszáj használni. Senkit nem kötelez a gyártó (DSLR gépek esetén legalábbis), hogy csak és kizárólag a kihajtható és/vagy érintőképernyőt használja. Viszont, amikor helyzet adódik (pl makrózás talaj közelben), nagyszerű segítség. De említhetném blendeváltoztatást is, én sokszor, ha pl f/2.8-ról váltok f/10 feletti értékre, akkor inkább a képernyőt tapogatva teszem azt meg pikk-pakk, nem a tárcsát görgetem. Tükrös váz esetén tehát ez egy extra szolgáltatás, amire ha nincs szükséged, nem zavar a megléte. Nem értem, ezt miért nem tudják páran elfogadni.2, Ha a kijelző nincs kihajtva, nem sérülékenyebb mint a fix változat. Kezdetek óta GGS van a vázamon, a képernyő mindig kifelé néz, sosem fordítom befelé, semmi baja (~2 év, ~ 60E expo). Szalagkábel nem hiszem, hogy megadja magát a közeljövőben.
3, Érintőképernyő profiknak is tudna bőven olyat nyújtani, amit éles helyzetben ki tudnának használni. Teszem azt, a kijelző konfigurálható lenne, az alap sémán kívül más sémák egy gombnyomásra megjelennének a kijelzőn. Így az olyan funkciókat, amiket most külön gombra programozol, azonnal el tudnád érni a képernyőről menüben/almenüben való turkálás helyett.
-
Clemi
veterán
válasz
vjpeti #30336 üzenetére
Te most kit akarsz meggyőzni, hogy a kihajtható kijelző baromság és csak az amatőröknek való? Gondolom láttál már te is több millás videó kamerát, ahogy az operatőr viszi a vállán a tömegben és veszi fel a balhét. Na azon vajon milyen kijelző is van? Szerintem lépjünk túl ezen a kihajtható nem kihajtható és melyik a jobb témán. Akinek van, az szerintem használja és kihasználja ha kell (ha nem kell még befordítva is becsukható ami még jobban védi a kijelzőt) a 6-8 éves konstrukciójú gépeken meg nincs és kész, főleg a Canon márkánál mert ... de ezt inkább nem is folytatom, zárjuk le ezt a felesleges okfejtegést.
-
m3ss
veterán
válasz
vjpeti #30336 üzenetére
azert jobban harap az af 6d-ben, mint 5d-ben. szelso pontok is.
meg szenzor is jobb sztem szinzajban/zajban mint 5d2-ben. auto iso is testreszabhato. ket vegpontu kalibracio zoomhoz.
amugy olyan dolgokat hagytak le, ami miatt pont a profik fogjak huzni a fogukat...1/8000, joy, AE lock AF lockkal egyutt, statuszkijelzon nincs wb..
azert en nem csodalkozok h nem kapott durva af rendszert, azzal az 5d3 eladasoknak artananak.
amugy gps es wifi is lehet hasznos, nyilvan nem letszukseg.5d2 af jobb vmivel mint az 5d1, vagy teljesen ugyanaz?
-
.DLL
veterán
válasz
vjpeti #30336 üzenetére
Nem szalagkábel, hanem több egyenkénti szál egymás mellett összefogva egy kötegbe. A szálak egymáshoz képest is el tudnak mozdulni, nincsenek úgy egymáshoz erősítve, mint egy szalagkábel merev 2-2,5 dimenziós mozgásterénél, így strapabíróbb. Laptopoknál ugyan ez van. 15-20 éves Toshiba Satellite ami egy rokonomé volt ma is jól működik (Win'95
), de vehetünk bármilyen business kategóriájú notit. Azt aztán naponta sokszor nyitják, csukják, bírnia kell, és ott jóval több vezeték is átmegy a felső részbe, led-ek, gombok, antennák miatt, tehát nem megoldhatatlan dolog ez már rég óta.
Szóval a lényeg, hogy az a vezeték köteg egy rugalmas puha kötésben van, ellentétben egy lapos szalagkábel merev műanyagjával, ami elrepedhet (viszont jobban irányítható merre mozogjon, objektívekben ezért használják inkább azt. Azért ott sem gyakori a szalagkábel szakadás, csak 1-2 típus szériabetegsége, aminél nem az azok örök élet +1 nap. Erre is van példám: a saját ~30 éves Canon 70-210 F4 tolózoo-m. Tele van szalagkábellel, egy sem tört még el.)A kijelző zsanérja az tényleg gyengébb láncszem, ha ki van nyitva, de értelmes ember, teszem azt egy tüntetés közepén nem sétál kihajtott kijelzőjű géppel, hanem keres egy olyan helyet ahonnan biztonsággal tud lőni egy fej fölüli képet, egyéb esetben behajtva tartja. Ha egy tömeg közepén van akkor is úgy néz rá, mintha fix kijelzős lenne a gép. Rizikós környezetben fel kell mérni, hogy használom-e vagy sem. Ha para a helyzet, akkor nem nyitom ki, s akkor nem is fog letörni.
A "derült égből villámcsapás" jellegű balesetek azért nem jellemzőek (te tény, hogy kis % esély van ilyesmire)Tehát szerintem lehet úgy tekinteni egy ilyen gépre, hogy oké, fix kijelzős, (de ha nagyon kell, és nyugi van, akkor ki is lehet hajtani segítség képpen.)
Olyan ez kb., mint amikor régen mondta nekem valaki, hogy nem akar mobiltelefont, mert nem szeretné, hogy bármikor zargassák. Mondom b+meg akkor kikapcsolod, lenémítod akármi.
Jó, ez még a mobiltelefonok elterjedésének hajnalán volt...
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
vjpeti #30295 üzenetére
"egy fél pillanatra el is gondolkoztam hogy eladom az 1D markIV-et, hiszen a 700D kijelzője nagyobb felbontású és kihajtható, sőt, érintős is. Az iróniát félretéve, biztosan megvan a haszna a kihajtható LCD-nek..."
Te most velem ironizálsz? Miért is? Mert bátorkodtam a 700D-t ajánlani egy kezdőnek, akinek egyik fő szempontja a vásárlásnál a kihajtható kijelző? Szerintem inkább jelents fel miatta, vagy vágasd le az ujjaim, hogy ne tudjak gépelni! Vagy eressz belém egy tárat és etess meg a kutyákkal!
Most én is ironizáltam. muhaha
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PayPal
- Posta, csomagküldés
- Hálózati / IP kamera
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest