- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Colonel993 #32366 üzenetére
Debreceni vagyok, de biztos itt is van valami ilyesmi bolt.
eBay-en nincs ilyen csatos nyakpánt? Én nem találtam -
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #32362 üzenetére
"...2 hónapja fotózgattam virágokat..."
Egyet-kettőt mutathatnál belőle.
-
válasz
Ezt a stílust itt is fogják szeretni pont annyira, mint a Pentax topikban...
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Jóllaktam köszönöm.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Colonel993 #32359 üzenetére
Minden bizonnyal úgy van ahogy te mondod, ( gondolom a tapasztalat szól a tolladból ) de nekem a gyors gombbal nincsen bajom hiaba van rajta marcsa. Ráraktam a követő fókuszt és láss csodát tudom használni.
Nemtudom de nekem pölö elég a haddé... És nem virágokat meg tablókat fotózok.
Az öddé meg más kategória
Említed hogy egyszerűbb portré... Kifejtenéd a bonyolult portré fogalmát?
-
m3ss
veterán
válasz
Colonel993 #32359 üzenetére
a 6d-nel csak egy 5d hivatott tobbre, az 5d3
-
m3ss
veterán
válasz
Colonel993 #32346 üzenetére
ha kell a kis dof, jo valasztas lehet az 5d1. ha nem, akkor tul sok ertelme nincs, mert nikon apsc kamerak azert tudnak hasonlot magas ison, jobb dinamikaval.
amugy jo kis kamera az 80-100e kornyeken. fokusz kalibracio hianya azert okozhat kellemetlensegeket...garis obikkal, vagy dokkolhato obikkal jo valasztas lehet.
vagy ruzsa is kalibral 5d1-hez obikat, es tobb darabnal egesz jo arai vannak. -
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #32352 üzenetére
Így van: a rawból sok mindent ki lehet tekerni.
(#32353) troszti: Hobbira másodváznak. Munkára már inkább 6D-t használnak az ISO miatt.
Ha nem vennék ilyen áron ne tudnák eladni ennyiért (mindent annyiért lehet eladni amennyiért megveszik).
(#32354) Colonel993: Akkor add el kint, ha tudod!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #32346 üzenetére
A régi szenzorok közt etalon, ma már tudását tekinve fapados (pl. se Live View, se MAFA). Az AF rendszeréből csak a középső pont használható (bizonyos helyzetekben gyengébb, mint a 40D-é), ISO-ban mondjuk meglepő mit tud. Vakuvezérlésben a TTL-II-őt tudja, viszont mivel még nincs FCM (Flash Control Menu - a 40D volt az első váz, amiben már volt), TTL-es rádiós kioldókkal csak korlátozottan használható: 1. és 2. redőny, HSS, FEC, FEL. Manuális mód is megy (bizonyos kioldókon külön aktiválható), de akkor a slave vakukon egyenként kell beállítani a kívánt teljesítményértéket. Ami előny, hogy BP-511 / 512 akkukkal megy, amik még nem chipesek és olcsók. Már relatíve olcsó maga a váz is: Studi pl. 75k-ért vette a sajátját.
(#32349) Du-Pi: Na ez az...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #31302 üzenetére
Korrekt amit írtál, én azért vettem szándékosan szigorúan sarkosabbra a szabályokat, mert arra jobban figyelnek az emberek, mint ha annyit tudnak, hogy agyon vannak védve és "hülyebiztosak".
Az alulmerülést viszont valóban kifelejtettem, jó, hogy írtad. Pont az IMAX miatt jutott egyébként eszembe a túltöltés (nekem is van és újra kellett kalibrálnom a feszültégosztója miatt, mert kicsit fölé lőtt).
-
válasz
Colonel993 #31302 üzenetére
Haverom mostanában rossz laptopakkukból bontja a 18650-eket, leteszteli, mit tudnak az egyes cellák, és ami jó, az megy a fejlámpába, S100-ba, ilyesmikbe.
Én mondjuk cellaszintű töltéssel nem szórakoztam ennyit, inkább csak töltőmodul + akkuk mindenféle dologra felrakásával, és elem helyett boldogan használásával
Mindezzel együt, ahogy korábban írtam, legnagyobb baj a kínai olcsó akkukkal, hogy nagyon gyorsan elhasználódnak, de mást nem tapasztaltam. -
válasz
Colonel993 #31221 üzenetére
Azám, erre reagáltam én is...
-
válasz
Colonel993 #31210 üzenetére
Ja, ez méreg
De ha előkerül egy ilyen, akkor használjuk
Nekem 2002-es vagy 2003-as kis Nikon kompaktom van, CF foglalatot kellett rendbetenni, és szinte új állapotú...@Ropi : Azért a szenzor élettartama sokkal kevésbé véges, mint a záré, főleg a kisebb kategóriás gépek zárjára vonatkoztatva.
-
copass
veterán
válasz
Colonel993 #31172 üzenetére
kapásból nem rajzolja a ki rendesen, plusz fos képe is van.
-
válasz
Semmi. Ha nem ér bele a tükörbe az EF-S fenékkupak, akkor vígan működnek. 18-55 átalakítás van nem is egy a neten. Leveszed (ha levehető) az EF-S kupakrészt, vagy levágod.
A tükör beleérése elég ciki,de azt tudod tesztelni, illetve volt egy cikk, amiben valami 17mm EF-S -t hackelt fel valaki egy FF gépre, neki többször elakadt a tükör, de nem lett baja. Mondjuk ez is olyan, hogy ha összetörik a tükör, az a user baja, aki elkezdte próbálgatni...
Illetve volt egy magyar arc is, aki megcsinálta, ő csinált egy sablont, amivel ellenőrizni tudta, hogy elakad-e a tükör a hátsó lencsetagban.
-
_seth_
veterán
válasz
Az EF-S obik hátulja jobban benyúlik a tüköraknába, mivel azokban a tükör is arányosan kisebb FF-hez képest. Így EF-S obit rakva FF vázon a tükör megütheti az objektív hátulját, könnyen le is törhet.
De pl a 10-20 sigma ami cropra van kitalálva, felmegy FF-re is, de nem rajzolja ki az egész képet a zoom tartomány elején.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #31153 üzenetére
Passz, a Nikonokat nem követem ennyire...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest