-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
válasz
#86322688 #38509 üzenetére
Igazi trollkodás lenne, ha valaki képes lenne egyszerre két topikból kitiltódni úgy, hogy más dolgok mellett kampányol, csak a lényeg, hogy szembemenjen a többséggel
No de nem is ezért akartam ide írni (bár a vége kapcsolódik), kaptam egy EF 50/1.8 II objektívet lényegében ingyen, felrakom a vázra, csinálok egy képet, tök jó minden csak elsötétül az egész. Lekattintom az objektívet aztán vissza, megint ugyanez. Már azt hittem a zárral vagy elektronikával van valami, eleget forgatok rajta, akkor manuálisan jó, aztán ránézek a műanyag bajonettre, nem látni rajta különösebb kopást írnám a bejegyzést, hogy akkor mit kéne ezen reszelni, aztán rájöttem hogy az a belső műanyag kör egy mm-t bemozdult, bepattint kész, minden működik. Nagyon vicces hangokat hallat ez a objektív ha az ember rázogatja meg gondolom nem lenne nehéz kinyírni ha valaki AF módban elkezdi tekergetni (az STM-et gondolom már így se lehet), de ár/értékben akkor is nehéz vele vitába szállni, egy jobb darab még 50 megapixelen is egész jól elvitézkedik, egy 5D Mk1-re nem is tudok más olcsó kezdő objektívet elképzelni, egy fókuszpont van, de az gyors és pontos, nagy de nem nehéz és jó stabil a fogása is, ezért egy kézzel is könnyű használni, bőven vannak korlátai, de azokon belül tök jól működik. De úgy látom, hogy MILC változatban egyelőre nem nagyon lesznek ilyen igazán veszettül olcsó, de autófókuszos fényerős (és optikailag nem rossz) objektívek. -
-
copass
veterán
válasz
#86322688 #38082 üzenetére
te kezdtél el mutogatni egy normál fényviszonyok között készült képet, hogy úúúdejómárazajaésezmilyenszép.
közben meg olyan fakók a színei mint a kiszárdtkutyaszarnak.
nem a zaj a fontos, hanem a szín. ezt nem érted.
kicsi szenzor (apsc) vs nagy szenzor (fullframe).
kicsi szenzor kevesebb adatot tárol, hiába fejlettebb akkor se tud többet tárolni mint egy nagyobb szenzor.
tehát ha nincs fény akkor a nagyobb szenzor több adatot tud tárolni, mint a kicsi.
raw meg ugye a sötét részen eleve kevesebb adatot tárol, ezért kell ugye jól exponálni vagy fölé ha bírja.
nem bonyi ez, csak érteni kell....
az 5Dm2 megeszi a 7Dm2-őt reggelire színben...
zajt lehet szűrni, színt ám nem tudsz csinálni a semmiből. ha azt hiszed hogy igen, az már a színhiba. -
copass
veterán
válasz
#86322688 #38080 üzenetére
ez nem kötekedés. nem értesz hozzá, ennyi.
ha lett volna fullframe vázad valaha is, akkor tudnád mi a különbség. az ábrák is elég beszédesek.
persze megoldod progival!hogy teszel oda színt ahol nincs semmi tárolva?
színhibás fost maximum. ezért kékes,lilás az összes kroppos váz éjszakai képnél. split tone, meg nem a szentgrál... -
copass
veterán
-
gerenda110
aktív tag
válasz
#86322688 #37970 üzenetére
ha azt mondjátok, akkor hiszek nektek
mindig ragaszkodom az első komoly dolgaimhoz, és nehezen válok meg tőlük, pl az 1200d-t is 20e ftért vettem 4 éve kb 10e expo van benne, és imádom. 50mm-es yongnuo f1.8as obit 7500 ftért, most ezt próbálgatom
mert akkor megspórolok jó pár összeget
most akarom beáldozni az egyik airsoft fegyverem és 40ből már tudnék venni valami fasza kis obit, csak nemtudom milyet kellene, mert a 18-55ös is megfelelő nekem, de gondolom kellene valami nagyobb is.
-
gerenda110
aktív tag
válasz
#86322688 #37967 üzenetére
már nagyjából kitapasztaltam az 1200d-t eléggé tetszik nem is akarok a canról váltani, bár ahogy nézegettem, a 60d nem sokban különbözik az 1200tól. viszont a 60d van megfizethető áron számomra.
pumba: ja én most csak gondolkodom a cserén, nekem még megfelel az 1200. kezdő fotós vagyok, de már kezdem kiismerni eléggé a gépet. most fix obit vettem meg vakut, mert ugye én vagyok a család hobby "fotósa".....
-
-
válasz
#86322688 #37903 üzenetére
Az analóg korszakban nekem sokáig volt Pentaxom (MZ50, majd MZ30), nem volt velük baj...
Illetve egy baj volt, megtetszett egy tolvajnak, aki elvitte
Szerencsére a biztosító fizetett, így belevágtam egy Canon EOS30 gépbe.
Aztán az EOS30-at is ellopták, de a tolvaj félmunkát végzett, mert 3 EF obiból csak egyet vitt el, megmaradt kettő, ebből az egyik egy nagyon kiváló Sigma 24-135 f/2.8-4.5 volt. Innen már adott volt a Canon digitális vonalra váltás
-
*Ropi*
félisten
válasz
#86322688 #37899 üzenetére
Nem tudom, a Pentax milyen, de tegnap 14-18 óra közt a karácsonyi vásárban, a nagy hóesésben jegyes fotóztunk: szó szerint folyt az 5D4-eken a hólé (bánom, hogy nem fotóztam le - főleg, hogy a vége felé már nem hó esett, hanem inkább havas eső), utána beültünk az Aria hotel tetőbárjába (High Note SkyBar), a lencséken a páralecsapódást követően tovább fotóztunk, majd miután mi is megmelegedtünk, újra kimentünk fotózni - a felszerelés köszöni szépen, jól van (Gyári BG-E20 markolatokkal, mert csak azok biztosítják az időjárás állóságot: a 3rd party markolatok nem!).
-
tvamos
nagyúr
válasz
#86322688 #37476 üzenetére
Nekem a kereso hianyzik, meg par funkcio, amit software-bol "letiltottak", hogy ne legyen olyan jo, (pl. fokuszpont valtas video alatt,) keves a fenyeros fix, meg piszok draga meg mindig minden hozza.
Azert lenne jo az M50, mert tetszenek a Canon szinek, APS-C, meg vannak relative olcso hasznalt obik, AF-fel. A kezzel tekergetes nem elegans mar. De kit lencsevel en lassunak talaltam, mondjuk az nekem nem kell, de a 22-essel nem tudtam meg kiprobalni szenelyesen. Ezek a Youtube videok meg...
-
törölt tag
válasz
#86322688 #36972 üzenetére
Pontosan mi? A 6DII megjelenésekor boldog és boldogtalan a dinamika tartományról beszélt. Már akkor egyértelművé vált, hogy a többségnek fogalma sincs róla, mit is jelent valójában és milyen hatása van a kész képekre. Alig 15 éve fotózom digitális technikával, de szerintem még egy képemet sem húzták le, vagy értékelték fel a dinamika átfogása miatt, így hát nem is tudom, mennyinek kellene lennie.
-
copass
veterán
válasz
#86322688 #36831 üzenetére
az már a te bajod!
általános felhasználásra pont elég egy 3,5-5,6-os obi. pláne egy 77D-n aminek elég pöpec a szenzora.
-
Warton
őstag
válasz
#86322688 #36785 üzenetére
Az 55-250-es volt az egyetlen objektív, amit megbántam, hogy megvettem. Alacsony kontraszt, lágy, fotózásra alkalmatlan. Utána, hogy javítsak kontraszton vettem hozzá napellenzőt, de igazából hallottnak a csók.
A 200mm f2.8L, amit használtan vettem 110-ért egyszerűen teljesen más ligában játszik élességben, kontrasztban mindenben. Ugyanilyen árban van használtan a 70-200 f4 (ilyenem nem volt még), azt is százszor jobb befektetésnek vélem mint ezt az ócska műanyagkupacot STM ide, IS oda.
De esküszöm szívesebben használtam a bolsevik 200mm-es Jupiter 21M-et manuál fókusszal mint az 55-250-es borzalmat, mert az a szovjet cucc legalább karakteres, izgalmas háttérelmosást csinál, ha találok fókuszt éles és csak 10.000,- forint.
-
g_g_g
őstag
válasz
#86322688 #36698 üzenetére
Jelenleg az Eglobalon 554 EUR, biztosítással 565 EUR. Ez kb. 187.000 Ft.
Az itthon rendelés (visszatérítés után) 207.000 Ft.
Ez a 20.000 Ft szerintem nem éri meg a kinti rendelés kockázatát,. leginkább a garanciát tekintve.A magamnak vásárolt Fujifilm X-T20 +18-55mm KIT 100.000 Ft-tal volt olcsóbb az Eglobalon mint itthon, így azt már megérte onnan rendelnem.
De nyilván mindenki mérlegeli a lehetőségeket és utána dönt, hogy melyik beszerzési forrást választja.
-
-
-
-
PuMbA
titán
válasz
#86322688 #36493 üzenetére
Nekem szerencsére teljesen jó a 77D. Van EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, EF 50mm f/1.8 STM, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM obim. Megcsináltam ezt a tesztet az obikkal, de csak nagyon kicsi, pár mm front vagy backfocus van néhol.
-
copass
veterán
válasz
#86322688 #36481 üzenetére
bocsánat, lesz színed. csak olyan lesz mint a felvizezett húsleves, fakó!
ha nincs elég fény akkor az összes crop szenzor elvérzik a mint a szél, de még a fullframe-nek is feladja a leckét.
pölö koncertfotózás: alig van fény, de még az is ledes borzalom. kék és lila árnyalatban fog úszni minden!
egy lakás beltérben elég rosszak a fényviszonyok, főleg éjszaka és a gyenge fényforrások csak rontanak rajta.
pont ezen vitatkoztam nem rég egy fotó riporter kollegával hogy crop vs fullframe magas ison ugyanaz szerinte.
kiderült hogy neki a magas iso az 3200... -
robi222
senior tag
válasz
#86322688 #36311 üzenetére
Tehát csak iso-ban jobb a 6D?
Nem lesz élesebb ,zajtalanabb,jobb kontraszt stb.. a kép?
Pl egy templom,katedralis ahol nem lehet vakuzni.
A 6d plusz 24-105 l4 usm
Vagy a 650d es Tamron 18-55 obi készit jobbat ilyen fényviszonyok között?Mert ha nincs akkora különbség akkor nem érdemes váltani.
-
PuMbA
titán
válasz
#86322688 #36298 üzenetére
Így van, de szerintem nem kérdés, hogy aki újonnan 150k-ért venni akar mondjuk egy Nikon D3400 DSLR-t és tudja, hogy például nagy eséllyel 1-2 év múlva sportot is fotózni fog és hamar ki fogja nőni a gépet, az még tud várni pár hónapot, hogy legyen 200-230k-ja és akkor van egy 30+ fókuszpontos, mind kereszttípusú fókusz rendszere
-
copass
veterán
válasz
#86322688 #36285 üzenetére
elég egyértelmű hogy kiknek szánják ezeket a vázakat...
"Ossz meg azonnal és készíts felvételeket távolról"
"Történeteidet azonnal továbbíthatod okoseszközödre, megoszthatod a közösségi médiában"
"Az okostelefonok** érzékelőjénél 19-szer nagyobb, 18 megapixeles érzékelővel egyszerűen készíthetsz lenyűgöző képeket természetesen elmosódott háttérrel még kedvezőtlen fényviszonyok között is." -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
#86322688 #36265 üzenetére
Csak a vérre menő szájkaratét nem értem, néha egész elképesztő érvvel védi az egyik oldal az igazát és szólja le a másik oldalt. Egy ideig tök vicces olvasni, de aztán... Van az a mondás, hogy "Nem vitatkozom, csak elmagyarázom, miért van igazam!", na ez az egyes elvakult bridge/milc/dslr hívőkre nagyon igaz.
-
válasz
#86322688 #36267 üzenetére
Biztos ez?
Nincs kedvem felesleges szájkarate körökre, de ez nem igaz teljesen.
Nekem van tapasztalatom 5D4 és A7R3 esetén is, ahol a milc olcsóbb, de többet tud. Konstansabb mint az 5D4, jobb a fokusza, objektívből pont ugyanazok megvannak, mint ami Canonnal megvolt. Kezelés szerintem megszokás kérdése. Fogás megint egyéni preferencia. Strapabíró hát ez idővel kiderül. -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
#86322688 #36263 üzenetére
Pár nappal ezelőtt beleolvastam a cserélhető obis topikba... inkább idemásolom a sokk hatása alatt a szóban forgó topikba (elvakult MILC fanok gyűjtőhelyére át lehetne keresztelni ) írt hozzászólásomat: "Gyorsan átfutva az elmúlt napok komment termését, úgy tűnik, hogy a DSLR használók igazi szuperhősök, amiért az elavult technikájú, feleslegesen csattogó, használhatatlan keresőjű, buta, nagy gépvázaikkal mégis valahogy egész jó képeket tudnak készíteni."
-
*Ropi*
félisten
válasz
#86322688 #36241 üzenetére
A Dual Pixel AF elvileg jobb, de a 70D-nél voltak vele gondok (bár a Canon nem ismerte el). A 80D már jobb (bár a 7D még mindig időjárás álló váz, míg az nem).
-
PuMbA
titán
válasz
#86322688 #36144 üzenetére
Igen. A magas ISO-s JPEG-eken van inkább különbség a DIGIC 7 miatt, illetve 100-as, 200-as, 400-as ISO-nál nagyobb a dinamika az új szenzornak köszönhetően a 750D-hez képest. Az új szenzor miatt azért érezhető a különbség, mert a RAW-ból többet tudsz kihozni egy 750D vagy 1300D-hez képest, de ez is a felhasználás módjától függ, hogy foglalkozik-e az ember ilyenekkel egyáltalán, hogy RAW feldolgozás. A kattintgatóst rosszul fogalmaztam, inkább úgy értettem, hogy a fókuszpontok száma és a kevés fényben való fókuszálás miatt lesz korlát.
-
_seth_
veterán
válasz
#86322688 #36135 üzenetére
Igen, ami nem jelenti azt, hogy a 60D-ben is benne lenne
Kis érdekesség:
A 70-200-at még egész jól be is tudta mérni, mármint nem a valósághoz képest, azt ki kell próbálni, hanem hasonlóak egymáshoz az eredmények, viszont a 24-70 feladta a leckét alaposan a programnak...Ez még az 5D2, azon automata a program azért kezdtem vele, viszont az 5D3-on lesz igazán érdekes mert ott lehet állítani a két végálláshoz az értékekekt külön, azon még a végén élesebbek lesznek az obik, hogy ha egymás után hasonló eredményeket hoz a focal.
Az más kérdés, hogy mire érdemes állítani 5D-n ahol csak 1 AFMA érték adható meg a csúszkát, amikor ilyen szélsőséges értékeket dob a zoom obik két végén...
-
-
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#86322688 #35171 üzenetére
OFF
Bocs, csak a pontosítás okán, de a Lada, Dácia és Nissan a Renault-csoporthoz tartozik.
Ők nagyjából a "népautó" szintjén mozognak/tak és ez elég jól megy is (pl. mostani Daciák). Nem is kacsingatnak annyira felfelé, mint a PSA
Az Opel viszont idén tényleg PSA lett idén. Érdekes lesz, mit kezdenek a jóval felettük pozicionált márkával. Lehet, hogy leviszik a saját szintjükre... -
-
*Ropi*
félisten
válasz
#86322688 #34895 üzenetére
Ha 50/1.4-et szeretnél akkor abból ne a Canont, hanem a Sigma DGX HSM-et (az ART előttit) vedd: keresztbe lenyeli a Canont képminőségre (nem véletlenül 77-es a frontlencséje a Canon 58-asával szemben), ráadásul szélesebb is a látószöge kicsivel a Canonénál (egyébként a Canon 50/1.2L mellett sem kell szégyenkeznie).
-
m3ss
veterán
válasz
#86322688 #34892 üzenetére
olyan nincs sztem, nem az 50mm-re gondolsz?
fullframen 35f2 amugy kozepen eleg eles nyitva is, harmadolon mar nem igazan, tajkepre nem idealis, eleg sokaig kell rekeszelni hogy extrem sarok is eles legyen. bokeh nem tul szep. hangos az af, de egesz megbizhato. jo flareket lehet vele csinalnikicsi, olcso, ennyiert nem rossz obi sztem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
#86322688 #33874 üzenetére
Ha 5 percen belül vagy, akkor használd a hozzászólás szerkesztése gombot és nyugodtan írd hozzá az előző mondanivalódhoz!
Több MP-t valóban könnyebb berázni és az is igaz, hogy az egyes vázak ISO értékei nem pont referencia értékűek. Viszont azt kétlem, hogy ISO-ban 1 egész Fe lenne a különbség: általában plusz mínusz 1/3 az eltérés a referencia ISO és a vázból visszamért érték között.
(#33876) Johnnyp7: Linket pedig a link gombbal tudsz kattinthatóan beszúrni.
(#33873) p_adam: A fejezet végén van egy 7D (ami ua. szenzor, mint a 60D) és egy 5D magas ISO-s összehasonlítás.
-
*Ropi*
félisten
válasz
#86322688 #33837 üzenetére
Szerintem ez a MP kérdés kissé túl van misztifikálva. Anno a 40D képeiből lazán csináltunk 60x30 cm-es fine art albumokat, még némi korrekció (vágás) is belefért. Sőt, óriásplakátra is dolgoztunk vele (egy óriásplakát <100 DPI a nézési távolság függvényében). Persze nem mondom, hogy nem jó a több MP, de győzni kell a feldolgozását számítógéppel meg háttértárral, amibe sokan nem gondolnak bele.
-
pethob
aktív tag
válasz
#86322688 #33837 üzenetére
Azért mert nem akar videózni. Ha akar, akkor min 70D, mert ott jelent meg a dual pixel.
(És igen, inkább egy jó minőségű 3 éves ésszel felszerelt Skoda Octavia, mint egy vadi új, garis, fapados Suzuki Swift. Persze akinek még sosem volt autója, annak nagyobb kihívás a használt autó vásárlás...)
-
*Ropi*
félisten
válasz
#86322688 #33832 üzenetére
Először is megkérdezném tőle ezeket (a hamarosan felkerülő topic összefoglaló része):
"Ahhoz, hogy segíteni tudjunk abban, hogy milyen vázat lenne érdemes venned, az alábbi kérdéseket válaszold meg:
• Mit fotóznál (családi és portréfotók, turistafotók, természetfotók, sport, más egyéb)?
Ha nem tudod eldönteni, akkor linkelj be 5-10 olyan képet, ami tetszik Neked!
• Van már tapasztalatod képfényező gépekkel? Ha igen milyen(ekk)el?
• Ha választani kell, mi a fontosabb: képminőség vagy ergonómia (kezelhetőség)?
• Mekkora a malacperselyt törtél fel (mennyi a keret rá)?
• Használt váz is játszik?" -
copass
veterán
-
csupa csaki
tag
válasz
#86322688 #32153 üzenetére
Mi a velemenyed az elso 5D-rol? Eleg baratsagos aron hozza lehet jutni, bar nem tudom hogy teljesitene hokimeccsen. Szerintem annyival nem jobb a Mark II, mint amennyivel dragabb. En tervezek beujitani egyet 2. vaznak a 70D melle. Modellfotozasra (tobbek kozott) pl meg mindig tokeletes.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
#86322688 #32171 üzenetére
Na, pont ezt mondom
hogy amikor elsőnek kérdezted, hogy mit akarsz venni egy árva kumma szóval nem esett arról szó, hogy "kosámeccsen beltérben, tánceseményen, esküvői tánc..füst,homály,gyors mozdulatok" akarsz lődözni.
Onkyo43: értem és ha elégedett vagy vele akkor annak nagyon örülök, de gondolom te is belátod, hogy Johnnyp7 kollégának lehet egy 760D kevés lenne
Szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest