- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
válasz
amulet #38993 üzenetére
Ha le tudsz mondani egy zoom szabadságáról és tetszik az 50mm FF ekvivalens látószög akkor én a helyedben beneveznék egy Canon 32mm f1.4-re. Én most vettem M50re 2 hete és maximálisan elégedett vagyok vele. Nálam általános használat , táj , semi-macro és felalakos portréra van használva és ebből mindben remekel .
-
Peet91
aktív tag
válasz
amulet #38990 üzenetére
1. a Sigma a legjobb fényerejű és a legdrágább, képminőségre kiváló, viszont AF-a lassabb mint a Canon-nak. a 2x-es átfogás miatt inkább nagylátószöhű, mintsem általános célú obi, de nagyon frankó.
2. a Canon 17-55 de facto a legjobb crop-os általános célú obija a gyártónak, én magam is egy évig használtam, aztán FF-re váltás miatt kellett megválnom tőle, fájó szívvel. Tapasztalatom szerint, bár sokan mondják, hogy járna rá a piros gyűrű (olyan a képminősége mint az L-es prémium Canon obiknak), azért én e mögé nem tudok teljes mellszélességgel beállni. Kiváló obi, fényerő, stabi, és átfogás mellette szól, viszont anyaghasználatban nem láttatja az árát (értsd, egy 24-105L f4 jobban össze van rakva péládul), valamint mivel nagy és neház a tubus, ami mozog, ezért az idő múlásával hajlamos a mozgató mechanika kikopni, és ha lefelé tartok a gépet az obival, akkor magától bezoomol 55-re (zoom creep) a jelenség neve, sajnos nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni szervízben, mert ha meg is csinálják, idővel újra előjöhet. Ez nem mindenkinek zavaró, engem is csak akkor nyugtalanított, amikor nyaralásra ezt vittem magammal, mint egyetlen obit, és ahogy mászkáltam Barcelonában, oda-odaekellett rá figyelnem, hogy a megnövekedő hatósugaram miatt bele ne verjem valamibe véletlenül.
3. róla nincs tapasztalatom, de ha jól emlékszem, akkor mind árban, mind pedig tudásban alacsonyabb szintet képvisel az első kettőnél. -
*Ropi*
félisten
válasz
amulet #30473 üzenetére
Nem véletlenül ajánlják a Tami 17-50/2.8-at: a képe párban van a Canon 17-55/2.8-éval, képszéleken még jobb is nála.
Képközépen egy paraszthajszálal jobb a Canon, de annyival nem mint amit az árkülönbözet indokolna. Volt nekem mindkettő (az AF sebessége és a képstabi miatt váltottam a Tamiról a Canonra).
A 17-40-nek meg tényleg eléggé harmatos a teljesítménye...
-
m3ss
veterán
válasz
amulet #30176 üzenetére
en hasznaltam olyan obival is, amin kivul mozgott a tubus fokuszalas kozben. most nem tudom ez 50 1.8II, 50 1.8D, vagy 18-55 VRII volt-e...de ugy is hasznalhato gond nelkul. tancoljon az a raynox!
nem hiszem h egyhamar elnyirna a fogaskerekeket, de biztos nem hasznal neki... -
bbkmachine
aktív tag
válasz
amulet #30005 üzenetére
A 17-50 Tamron VC és VC nélkülije két különböző objektív. Tehát nem az történt, hogy a stabi nélkülibe bele tettek egy stabilizátort, hanem egy totál más tervezés. Még a szűrő méretük sem azonos. Alapban a képminősége is gyengébb a stabisnak, ezt meg tudod nézni összehasonlításban is ITT, elég látványos a különbség. A másik nagy gáz vele, hogy a stabilizátora lassú és berázza az objektívet, ha fókuszálás után azonnal expózik valaki, emiatt életlen, bemozdult lesz a kép. Magyarul nem hogy segít ilyenkor a stabi, hanem még be is b@xik egy jókorát. Kell várni 1-2 másodpercet a fókuszálás és az expo között. Részletes leírást is találsz erről a stabi hibáról a neten, angol nyelven. Rá kell keresni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
amulet #30002 üzenetére
"...valaki árulja már el nekem, hogy hol lehet ilyet venni..."
Az irányjelzős fórumon a "Canon EOS adok-veszek" topicban van 2 is, ha jól láttam.
"Illetve a VC és VC nélkülinél mi a különbség azon kívül, hogy van benne stabi?"
- stabi,
+ képminőség.(#30003) Wa2x_: 70k körül van használtan.
-
BalaNce87
addikt
válasz
amulet #29962 üzenetére
Nekem a 18-135 egyelőre egész jól adja (full amatőr vagyok). Élességben ne várj tőle nagy dolgokat, főleg a tele végén de szerintem egy kis utólagos munkával egészen jó
50 mm szerintem is ajánlott. Kezdőként lehet érdemes az olcsót megvenni és azzal bűvészkedni, habár elég türelmesnek kell lenned vele -
bbkmachine
aktív tag
válasz
amulet #29962 üzenetére
7D jó választás, még ennyi év után is megszorítja a 70D-t, sok dologban meg le is körözi azt! Most jó áron mennek, 2hete volt akció is a vázra, 245ezerért kínálták 220V-ban, de még akció nélkül sem drága sztem.
Az 50 1.8 STM jó választás, nem fogsz csalódni benne (nekem is van egy). 17-50 vs 18-135, itt el kell döntened, hogy mi a fontosabb! Ha az átfogás, akkor a Canon, ha az élesség és a nagy fényerő, akkor a Tamron. A Sigma-nál nem írtad melyik lenne! Az f3.5 vagy az f4-5.6 verzió? Ha az utóbbit nézted ki, akkor lebeszélnélek róla, mert ott van helyette a jóval olcsóbb canon 10-18 STM, ami nagyon szép képeket lő. Én is ezt használom. Zoom-ot írtál, de sztem telére gondoltál. Abban a 70-200 f4 L verhetetlen ár/érték arányban, etalon objektív. Ha nincs rá keret, akkor az 55-250 Canon obit ajánlom, ár/érték arányban az is verhetetlen. Abból érdemes használt verziót nézni, ami nem STM, mert az nagyon olcsó. Persze a képminősége jócskán elmarad a 70-200tól, de ez nem azt jelenti, hogy rossz!ferq68: nagyon szívesen!
-
*Ropi*
félisten
válasz
amulet #29853 üzenetére
"Üvegben nagyobb a választás, pl hónapok óta akarok venni egy széleslátót sigma 10-20, de nincs eladó, canon-ra van dögivel, mondjuk lehet azért mert nem a legjobb, erre még nem gondoltam...
Üvegben nagyobb a választás, pl hónapok óta akarok venni egy széleslátót sigma 10-20, de nincs eladó, canon-ra van dögivel, mondjuk lehet azért mert nem a legjobb, erre még nem gondoltam...
"
Azért adják el mert sokan váltanak FF-re és oda csak konverterezve tehető fel, de akkor meg 14 mm-ről indul, vagy azért mert Canon 10-18 IS-t vesznek helyette: ráadásul kb. egy árban vannak.
"mi a baj a canon af setting-el?"
Semmi, csak tudni kell használni.
Nagyon jól paraméterezhető különböző helyzetekhez, de aki nem szán időt a megtanulására az lezárja annyival, hogy "rakétatechnika". Valóban "pilótavizsga" kell hozzá, de meghálálja.
A Nikonoké után biztos bonyolult lesz elsőre...Meg másodikra is.
-
Morgal
aktív tag
válasz
amulet #29838 üzenetére
Szerintem ha nem érdekel a videózás akkor a 7D a jó választás. Dolgoztam már 70D-vel is, de elég kénylemetlen a tárcsa körüli irányítóval fókuszpontokat választani - egyszerűen nem esett kézre, mert el kellett venni a szemem elől a gépet, hogy AF pontot váltsak. Az építési minőségről meg ne is beszéljük, a 70D halad szépen a műanyag 60D vonalán és közel sincs még egy 50D-hez sem. Az új Dual AF technológia videóban pedig csak nagyon átlagos felhasználásra való, szépen le tudja követni a témát egészen addig míg egy összetettebb mintázat be nem jön a háttérbe - akkor elveszti a fonalat
szóval igényesebb munkára még mindig a Manual fókusz a megoldás
-
_seth_
veterán
válasz
amulet #29836 üzenetére
7D mindenképp masszívabb, strapabíróbb kivitel és kb 5D méretű váz.
A 70D modernebb, szerintem nem is marad el semmivel sem a 7D-től tudásban, viszont kicsi váz, kevésbé masszív. A szenzora talán a 70D-nek már jobb, ha esetleg videót is rögzítenél akkor a 70D a nyerő mindenképpen. -
csacsi77
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz
amulet #22723 üzenetére
Ha van rá mód nyugodt helyen próbáld ki, pl. laptoppal vagy egy jó kijelzőjű tablettel és kártyaolvasóval. Próbáld ki az AF pontosságát több obival is (ha van). Ha nincs akkor kérj hozzá, és legalább azzal.
Ezen kívül vedd szemügyre a váz csatlakozófelületeinek állapotát: bajonett és környéke, vakupapucs (kopások, karcolások), memóriakártya ne lötyögjön (se az ajtaja).
Bár tény, hogy a sokéves Canon 20D-m bajonettje akkor is makulátlan volt, mikor eladtam, jó kis acél, azon nem volt mit nézni.
Zár hangja egészséges legyen, gombok működjenek (értelem szerűen), ahogy minden más is.
Ha USB-ről szándékozol használni, akkor nézd meg annak a csatlakozónak a környékét is, vagy próbáld ki a magaddal viltt laptoppal (bár lehet előtte CD-t fog kérni)
-
fairi
őstag
válasz
amulet #22707 üzenetére
0 deadpixel, és 4 hotpixel
http://www.starzen.com/imaging/deadpixeltest.htm
Ezt a progit kipróbálhatod, és ő kimondja a diagnózist.
iso400-on már 47 darab hotpixel
valódi halott pixel nincs.
Persze küszöbértéket szigorítod,akkor a program többet lát.Pl iso100 nekem feltűnt 4 deadpixel-szerű...És megfelelő küszöbnél program is detektálja.Túlélhető mennyiség,idősödik az elektronika...
ha nem valami nagyon olcsó nem biztos bevállalnám...Éjszakai fotózásra már nem tökéletes!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Formula-1
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- XPEnology
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kuponkunyeráló
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest