- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Macrodroid
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz tonyrulez #65493 üzenetére
Az eddigi tapasztalatok alapján csak pár verzióig lesz elég, utána majd megy a beállítás deprecated státuszba, aztán reménykedünk, hogy valaki csinál egy kiegészítőt a visszahozására.
Azt nem lehetne, hogy az ilyen szerintem teljesen alapvető funkciót, nem kiveszik az ff-ből is, hanem végre beteszik a chromeba is ennyi év alatt?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Noxy
veterán
válasz tonyrulez #65493 üzenetére
Ja basszus, de nekem nincs docx kiterj.. a beáll..ban.
Rákattintottam egy hivatkozásra (magyarorszag.hu) oszt má szedte is le.
Csak lestem, hogy ez hogy a f..ba került ide.
Báll.. a false-t, oszt most kérdez mindenre.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
Krystal_s
addikt
-
tonyrulez
őstag
improvement-et false-ra tettem, de a handlers.json fájlt nem találom (egész C-n keresést futtattam TCMD-vel), ezt hol kellene megtaláljam?
4 8 15 16 23 42
-
dodoroli
aktív tag
Egyre jobb ez a MF
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
kiadtak egy újabb frissítést, felment, mondom megnézem mi változott:
"
98.0.1
Firefox Release
We’re still preparing the notes for this release, and will post them here when they are ready. Please check back later.
"Már annyira gyorsan jönnek a frissítések, hogy dokumentációval nem győzik.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Ki lehet kapcsolni valahogy, hogy a letöltés gomb alatt megjelenő lista, ami feljön minden új elemnél ami a listába kerül, ne jöjjön fel.
98-as verzióval jött ez a változás, de zavar. -
addikt
válasz Visormail #65482 üzenetére
Most már a látszatra sem adnak, hogy minden olyan funkciót amit a gagyi chrome nem tud, ki kell gyomlálni ebből is. Illetve csak ebben adnak a látszatra, hogy nem egyből lehúzzák a rolót, hanem hosszú évek alatt egyesével szüntetik meg minden előnyét, amíg már nem lesz különbség.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
modflow
veterán
válasz Intruder2k5 #65479 üzenetére
Ja, köszi.
-
DS39
nagyúr
bedobok én is egy ilyen config beállítást:
pdfjs.viewerCssTheme - 2 (default: 0)
ennek hatására a firefox pdf viewerének háttere sötét lesz, nem világos.
régebbi verziókban alapból sötét volt. -
MODERÁTOR
-
ledgeri
nagyúr
Ha már letöltésbabrálás az aktuális verzió topikja... Nem lehet meghackelni valahogy a dolgokat, hogy adott fájltipusokat adott mappába tegyen (addon nélkül, csak a FF)?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
svgyula
addikt
válasz modflow #65468 üzenetére
Nyilván nem oda töltötte le ha nem az van megadva torrent kliensben! A megnyitáshoz jelen kell lenni a torrent file-nak! Keress rá a *.torrent file-ra és megtalálod. Alapvetően a kliens egyik alkönyvtára vagy a luzer egyik tmp könyvtára van megadva......
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Csupingo
veterán
válasz pruzsi #65470 üzenetére
Az utolsó 1-2 oldalon erről megy a diskurzus itt a topikban. Talán találsz használható megoldást. Addig is itt van zanzásítva.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Az új frissítéssel érkezett valami letöltés módosítás ami k**** zavaró. Eddig úgy volt hogy megkérdezte letöltöm vagy megnyitom ez kellene nekem vissza torrenteknél azonnal qbitorrent-be ment így meg extra munka van vele.
Az ok hogy tudom modosítani a beállításoknál hogy a qbitorrent nyissa meg rögtön de a fájlt ne mentse nekem.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz modflow #65466 üzenetére
Ezt most komolyan kérdezed vagy viccnek szántad? Eddig is letöltötte az összes torrent file-t mivel csak úgy kezd el működni! Azt, hogy te nem látod nem jelenti, hogy nincs letöltve. A torrent kliensben be kell állítani, hogy a torrent file(amit látsz az aktuális oldalon) hova legyen letöltve ill maga az állomány letöltési helyét is meg kell adni. Az eddigi "megnyitás" az a valóságban az xxxy.torrent file letöltéssel kezdődött!
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
modflow
veterán
A pár nappal ezelőttig ha rákattintottam egy torrent-re, akkor felugrott egy ablak, hogy megnyitom, vagy letöltöm.
Most ez eltűnt. Beállítottak újra, hogy kérdezzen rá.
Megkérdezi, hogy megnyitom, mondom igen, erre megnyitja ÉS LETÖLTI.Hogy lehet kikapcsolni, hogy ne töltse le, csak megnyissa?
-
makoss
veterán
milyen második oldalt?
én legtöbbet ezzel lapozok:
Lényege, hogy nem kell mindig felmenni a nyílhoz lapozni, csak az egeret lökdösöm vagy balra, vagy jobbra, attól függ, hogy előre vagy vissza akarok lapozni.
Ez jó böngészőben meg windows mappákban navigáláshoz is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
nem idegesít?
Haver meg tudná csinálni ezek szerint, de mindig őt nyaggassam? Nem értek a programozáshozKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
-
Grg
tag
Sziasztok!
Elvileg megvan a megoldás az újfajta letöltések kikapcsolására, ezt kel "false" -re állítani:
browser.download.improvements_to_download_panelEzután kipróbáltam, hogy átmozgattam handlers.json fájlomat máshova, igy a Ff egy újat hozott lére ami ugyebár nem tudja hogy pl. a torrentekkel mit kellene csinálni, rákattintva feldobta a régi jól ismert ablakot hogy mit tegyen .
Remélem másnál is működik
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Intruder2k5 #65445 üzenetére
Mindig lapozáskor
Kellene vagy valami beállítás mert idegesítő tud lenni!
Volt egy másik beállítás de ahhoz nem értek: [kép]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
MODERÁTOR
-
movax
őstag
válasz Darkness #65437 üzenetére
A könyvjelzős részhez nem tudok hozzászólni, de ahhoz, hogy így nézzenek ki a tabok, mint nálam, itt a css., már több verzióváltást kibírt.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz svgyula #65434 üzenetére
De most akkor mindent be kell állítgatni, bármilyen ki tudja milyen fájlt, hogy mit csináljon vele.
Ezért bosszantó.Eddig akkor döntöttem el, amikor kattintottam. Ez így jó nagy szívás. Remélem, hogy változtatják ezt, vagy hova lehet írni bug reportot? Mert én ezt bugnak hívom, nem feature-nak.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
svgyula
addikt
Üdvözletem! Nekem a menüt lehet szerkeszteni a jobb oldalon, hogy az épp aktuális kiterjesztéssel mit csináljon. Lehet hozzá is adni kiterjesztést/file típust fent. A jobb oldalon ott a kis nyíl lejön a menü és ki lehet választani mi legyen a művelet. Ja van torrent is és tökéletesen tudja, mivel kell megnyitni!
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Firefox has a new optimized download flow. -mert eddig te butus rosszul csináltad...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
movax
őstag
Na ok, megoldottam. Szerencsére egy régi profilmentésből van egy korábbi handlers.json fájlom, azzal felülírtam az újat, majd a Beállításokban amit kellett, Ask first-re állítottam, most már megy minden.
Ha valakinek kell, itt a handlers.json fájl tartalma:
{"defaultHandlersVersion":{"en-US":4},"mimeTypes":{"application/pdf":{"action":3,"extensions":["pdf"],"ask":true},"image/jpeg":{"action":0,"ask":true,"extensions":["jpg","jpeg","jfif","pjpeg","pjp"]},"application/x-zip-compressed":{"action":0,"ask":true,"extensions":["zip"]},"application/epub":{"action":0,"ask":true,"extensions":["epub"]},"image/png":{"action":0,"ask":true,"extensions":["png"]},"audio/mpeg":{"action":0,"ask":true,"extensions":["mp3"]},"application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document":{"action":0,"ask":true,"extensions":["docx"]},"application/octetstream":{"action":0,"ask":true,"extensions":["srt"]},"application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet":{"action":4,"ask":true,"extensions":["xlsx"]},"application/msword":{"action":0,"ask":true,"extensions":["doc"]},"text/xml":{"action":3,"extensions":["xml"]},"image/svg+xml":{"action":3,"extensions":["svg"]},"image/webp":{"action":3,"extensions":["webp"]},"application/zip":{"action":4,"ask":true,"extensions":["zip"]},"application/x-msdownload":{"action":0,"ask":true,"extensions":["msi"]},"application/rtf":{"action":0,"ask":true,"extensions":["rtf"]},"application/vnd.ms-excel":{"action":4,"ask":true,"extensions":["xls"]},"application/force-download":{"action":3,"ask":true,"extensions":["pdf"]},"video/mp4":{"action":0,"ask":true,"extensions":["mp4"]},"application/x-download":{"action":0,"ask":true,"extensions":["pdf"]}},"schemes":{"irc":{"stubEntry":true,"handlers":[null,{"name":"Mibbit","uriTemplate":"https://www.mibbit.com/?url=%s"}]},"ircs":{"stubEntry":true,"handlers":[null,{"name":"Mibbit","uriTemplate":"https://www.mibbit.com/?url=%s"}]},"mailto":{"stubEntry":true,"handlers":[null,{"name":"Yahoo! Mail","uriTemplate":"https://compose.mail.yahoo.com/?To=%s"},{"name":"Gmail","uriTemplate":"https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s"}]},"magnet":{"action":4},"zoommtg":{"action":4,"ask":true},"ms-settings":{"action":4,"ask":true}}}
-
movax
őstag
Ráadásul nem engedi piszkálni a fájltársításokat kezelő handlers.json fájlt a Profil mappában, ha kézzel belemászol, a FF átnevezi corrupted-nek és automatikusan létrehoz egy újat, amiben gyakorlatilag semmiféle fájltípus nincs, tehát már a beállításokban sem lehet állítgatni. Szívás.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
Igen, a fájltársításnál átállítja default Save as-re, amit vissza kell álltani megkérdezősre, ennyi, működik.
UPDATE
Na várjunk csak. .xlsx fájlokra rákérdez, de az .xls fájlokat automatikusan mentené, hiába állítom át Ask first-re.Aztakib@szott!!!!! Nem működik a Kép megnyitása új tabon sem, töltené lefele!
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
-
Grg
tag
Nekem sem volt bent a listában a torrent, és menteni akarta kattintásra. (eddig a BiglyBT-be nyitotta meg)
Nem tudom, hogy másnál is megoldás-e, de nekem sikerült megoldani úgy, hogy a profilmappában levő handlers.json fájlt megnyitva megkerestem a következő részt, ami nyilván mindenkinél az adott torrent klienst tartalmazza:
"application/x-bittorrent":{"action":1,"handlers":[{"name":"Azureus.exe","path":"C:\\Program Files\\Vuze\\Azureus.exe"}],"extensions":["torrent"],"ask":trueitt a legvégén az ask után false volt, amit átírtam true-ra és igy megjelent az alkalmazáslistában ahol be tudtam állítani hogy rákérdezzen megint.
-
ates2
senior tag
eddig ha rá klikkeltem mondjuk egy xls file-ra akkor fel jött ,hogy megnyitom vagy mentem,most instant menteni akarja,és nem jön fel a kérdés ablak. És ezt nem tudom sehogy megváltoztatni.
*Any files you download will be immediately saved on your disk. Depending on the current configuration, they’ll be saved in your preferred download folder, or you’ll be asked to select a location for each download. Windows and Linux users will find their downloaded files in the destination folder. They’ll no longer be put in the Temp folder.*
itt is van :p
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Az új róka szerencsére nem qrta azét a userchrome.css-t
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Grg
tag
Akit zavar, hogy feldobja a letöltési ablakot ha elkészült egy letöltéssel -ez is egy újítás- csak "false"-ra kell állítani ezt: browser.download.alwaysOpenPanel
[ Szerkesztve ]
-
dodoroli
aktív tag
Most frissült 98.0-ra firefox valamit elronthattak mert nem kérdezi meg,hogy hová töltsem le a fájlokat, másik gépen is megfigyeltem ott sem kérdez rá ugyan az a verzió van fent.
Tudja valaki esetleg be lehet e állítani,hogy jó legyen.A beállításokban pedig úgy van mindig kérdezzen rá és mégsem.
Köszönöm szépen! -
veterán
Közeledünk a 100-hoz (99-es béta újdonsága)
"With Firefox version 100 rapidly approaching, you can help test websites' compatibility with three-digit version numbers by enabling the new Firefox 100 User-Agent String option in the Experimental section of Settings (about:preferences#experimental). If you find a website that is broken with Firefox version 100, please file a bug report on webcompat.com."[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
xrvman
őstag
Erre is van megoldás?
125% méretezés mellett az n torrent oldal kilépés szövege nem sorban van a többivel, hanem attól lejjebb van. 100%-nál okés.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Elden Ring
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest