Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
En beleptem, eloirtak,,mit lehet hasznalni. Elso nap leszartam es ment fel a Brave. Azota is dolgozom. Egyebkent laptoprol van szo. Nekem a Brave a megszokott kornyezet, annak a pdf kezelejot is hasznalom, nem azt, amit ők. (Igaz, kozepvezeto vagyok, lehet, masnak nem engednek).
-
5leteseN
őstag
Belép egy céghez, kap tőlem kapcsolattartása, +otthoni-munkához egy lapost.
Mi az a környezet, ami segítségével viszonylag nehéz lesz --az AI-területen most szinte általános-- érdeklődés, meg tudom ezt az "érdeklődést" nehezíteni(akadályozni?) ?
Esélyesen valamelyik Linux, +valamelyik Firefox változat lenne jó(ha van olyan, amelyik megfelel ennek a követelménynek), és (elméletileg)a Proton-mail, mert az végpontok közötti forgalmat titkosít!
...de: vevő vagyok bármilyen más jó ötletre!
+
-
vlevi
nagyúr
-
-
makoss
veterán
Rákerestem erre a javascriptre, de ez is a beállításokban végig "true" volt, azaz be van kapcsolva, nem tudom akkor mi van, nincs több ötletem
Mozilla Firefox: Írja be a címsorba:about:config-> Fogadja el a kockázatot -> Keresse meg ajavascript.enabledkifejezést -> Kattintson duplán a váltáshoz (igaz/true érték a bekapcsolt
Megnéztem a Brave böngészőn, Chrome is, néhány képet giffet bead aztán semmi
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Gondolom úgy vannak vele, hogy teljesen mindegy, hogy van 2% piaci részesedésük, vagy semmi sincs. Legalábbis a "fejlesztések" többségéből ez jön le. Az a mobilos kezdőlap már egyébként is régen sz@r volt, mert bár ki van kapcsolva, de azért ugyanúgy gyűjti oda az előzményeket. Ezt kb. 3 éve nem tudták kijavítani, bár lehet szerintük nem is hiba, csak tudnám akkor minek rá kapcsoló a beállításokban.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Igen, ez igaz!
Mondjuk, ha átállítom, hogy ne az összes platformot nézze, hanem csak a PC-t, akkor már kicsivel jobb a helyzet!Amúgy, én is azok közé tartozom, akik annó az IE elől "menekültek" és így lett előbb a Chrome, de számomra nem jött be, konkrétan sz@r volt, az FF megoldotta, amit amit ez nem tudott, így váltotta is az, és azóta is az van.
-
Csupingo
veterán
Ha jól rémlik, a régi oprendszereken (win7,8) működőket. Pontosan melyik verzióig, azt nem tudom, nekem 106 volt. Ami még most is használható, az a 115esr.
Ez egy régebbi cikk, de ha a 115 is most márciusban lebénul, akkor kezdhetek mással próbálkozni.
-
Igazából ha Chrome megszünteti az adblocker bővítmények működését valamilyen módon akkor is van még lehetőség a reklámok blokkolására, pl. az Adguard app vagy az Adguard-DNS [link]
Amúgy én nem vettem észre különbséget a uBlock Origin Lite-al se. Persze fel kell készülni, az mondjuk nagy lökést adhatna a Firefox-nak.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mondjuk ez a majd is olyan, hogy ki tudja mikor lesz... Pletyka már évek óta van róla, de tavaly nyáron egy kolléganőm gépére telepítettem Chrome + uBlock Origin-t, akkor is azt írta a kiegészítő telepítése előtt, hogy ennek a támogatása majd esetleg megszűnhet. Szerintem még a Google sem biztos benne, hogy meglépjék-e ezt. Persze ez csak tipp.
-
svgyula
addikt
Inkább akkor maradok a TV saját lejátszó/böngészőjénél. Ott érdekes módon pl a smartube reklám nélkül tudja szépen megszólaltatni a zenéket. A német "browser" pedig beépített tiltást használ. Csak ugye ott nem működik az ami a PC-n, hogy zenehallgatás és közben az információk olvasása mint pl ez az oldal.... A telefonos egérmozi meg nekem soha nem volt opció

Azért a firefox is tesz róla, hogy az emberek elkezdjék utálni..... -
5leteseN
őstag
Bár nem vagyok ezerrel benne a a Firefox-ban, de mikor a beállításainál kiválasztom a fordatandó nyelveket akkor letölt valamiket minden nyelvhez.
Ebből gondoltam, hogy a (Portable) Firefox(is) offline.
Mindjárt otthon vagyok és nézem egy lementett oldallal, kikapcsolt nettel. -
DS39
nagyúr
Egyébként az alábbi beállításokat csak ideiglenesen maradnak bekapcsolva. Tehát ha az app ki lesz lőve a memóriából, akkor újra kell engedélyezni ezeket, ha ismét szükséges.
De az egyéb about:config módosítás az szerencsére megmarad.
Pl. extensions.update.enabled - false.
Ha régi verziós kiegészítő kerül így telepítésre, akkor az nem fog frissülni magától. -
DS39
nagyúr
Javítás azóta sem került ki, de megoldottam uBlock Origin-nel, az is képes CSS módosításokat végezni, csak kissé kényelmetlenebb oda megírni a szűrők közé.
Viszont közérdekű információk:
Címsorba:
chrome://geckoview/content/config.xhtml
ez gyakorlatilag az about:config, de hogy ne kelljen ezt megjegyezni, ezt kapcsoljátok át: general.aboutConfig.enable -> true
Így már megszokott módon elérhető.+ Trükk:
Beállítások -> A Firefox névjegye -> a logóra 5x kell kattintani ezzel engedélyezhető egy hibakeresési mód, amivel elérhető lesz fájlból kiegészítők telepítése.
Így stabil Firefox esetén is lehet régebbi kiegészítőt .xpi fájlból telepíteni.
-
5leteseN
őstag
1, Alap: a Hordozható-Firefox futtatása az NVMe-SSD-s W11-en.
2, "...ami érdekel": ugyanaz a Hordozható-Firefox, ugyanazon a rendszeren, de berakva egy RAM-drive-ba, és onnan futtatva.Valamilyen böngésző-teszttel össze kellene hasonlítanom a két futtatást. Elméletileg valami saját-gépes(off-line) teszt lenne a jó, hogy a szolgáltatói hálózat sebességének az ingadozása ne szóljon bele az eredményekbe.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi ledgeri, DS39! Én nem a programra, hanem a kiegészítőre gondoltam. Valamelyik a 3 közül kavart be, de már nem volt időm kitesztelni, melyik lehetett az. Egyébként kikapcsolt állapotban is megjelentek számok, még ilyenkor is blokkolt valamit.

-
ledgeri
nagyúr
Nem csak a reklámokat lehet vele blokkolni! Pl youtube-on engem zavart a shorst-ok ajánlása, találtam is egy ublockba illesztendő "kód darabot", amivel csak csatornák shorts lapján látok shorts-okat, sehol máshol nem. Vagy pl valamiért mikor betölt egy videó az egész lejátszó először keskenyebben tölt be, mint a végleges, de én nyomnék rá a play gombra, és pont oda ugrik a "következő videó" gomb - biztos
véletlen
-, szóval kivetettem ublock-kal azt a gombot, így az már nincs ott, ugyanígy az értesítések gombja. -
Rimuru
veterán
-
Cs1csó
titán
Android-os Firefox-on a "Mate Translate"-et használom: amikor betöltődik egy idegen nyelvű oldal felül megjelenik a jobb sarokban az ikonja arra kattitva fordíthatt az oldal.
Ha csak egy szót, vagy mondatot fordítanék, akkor kijelölöm és a megjelenő menüben a "deep L" fordítót használom.Ennek a "forradalmi" új funciónak valódinértelmét nem látom. Nekem az a véleményem, hogy minden változik (fejlődik) ez természetes, de azért van pár olyan dolog ami nem lenne, gond ha OPCIONÁLIS lenne.
Magyarán aktiválható/deaktiválható lenne.Megjegyzem a sokak által nem kedvelt Avast Free vírusírtót is azért szeretem, mert a telepítője MODULÁRIS.
Amire nincs szükségünk, az kikapcsolható, mellőzhető. -
Jack Oneill
veterán
PC-n ez a böngésző élhetetlen lenne már, az about:config és a userChrome.css módosítások nélkül.
Soha nem hasznaltam ezeket es egy-ket idegesito hibatol elketintve a legnagyobb megelegedessel hasznalom a bongeszot. Ha el is partoltam tole egy idore, mindig visszatertem, mert nem jott be a tobbi bongeszo. A Brave amit meg probalgattam, nem rossz.
-
Krystal_s
addikt
Igen, pontosan ez a fő ok.

Sokat böngészek összevissza, sok médiatartalom... egyszer nézősek. (felesleges szemét) Nekem ne írja ki lemezre, azért van a sok RAM. (Kicsit már mellékes, de még mindig gyorsabb egy jó NVMe SSD-nél is. Régi SSD, vagy HDD lemezeknél meg egyértelmű.)
Amire szükségem van lementem, amikor akarom...Nem értem, de akármennyiszer előjön ez a téma, mindig megjelennek páran akik ezt nem értik és szinte hülyének nézik azokat, akik így használják. Elkezdik mutogatni nekik x év alatt mennyit romlott/nem romlott az SSD-jük állapota. Mintha csak arról lenne szó.
Használja mindenki úgy, ahogy neki a legjobb/megfelelőbb. -
Redditen azt írják, hogy kevesebbet ír így SSD-re de csak azért mert a videókat, pl. youtube-ról vagy bármilyen streaming esetén nem írja SSD-re és ugyanitt írták, hogy amúgy a többi böngészőhőz képest a Firefox jobban használja a HDD-t és SSD-t de most már hajlamos vagyok azt hinni, hogy ez csak laboratóriumi jellegű mérés, való életben nincs jelentősége.
-
Rimuru
veterán
-
Krystal_s
addikt
Megnéztem és tényleg vissza van kapcsolva a k.életbe. 😵 Hogy képzelik ezt, hogy maguktól megváltoztatják a felhasználói beállításokat szó nélkül? 🤬
Nekem már 1 éve nem ez a fő böngészőm, de néha megnyitom és használom. Fel is tűnt, hogy pár oldal megnyitás után egy ideje elég magas lett a gyorsítótárazott fájlok és oldalak mérete a lemezen és hiába zártam be a böngészőt, ezeket a számomra felesleges szemeteket akkor sem törölte.Köszönöm, hogy szóltál. 🤗 Fel sem merült bennem hogy ilyen lehetséges, ezért nem vettem volna észre. Állíthatom vissza a családtagok gépein is. :\
-
DS39
nagyúr
a userChrome.css-ben az egyik módosítás már nem jó a 126-oshoz, ez:
ez a sor konkrétan:
top: calc((var(--urlbar-toolbar-height) - var(--urlbar-height)) / 2) !important;/* DISABLE EXPANDING */
#urlbar[breakout][breakout-extend] {
top: calc((var(--urlbar-toolbar-height) - var(--urlbar-height)) / 2) !important;
left: 0 !important;
width: 100% !important;
}
#urlbar[breakout][breakout-extend] > #urlbar-input-container {
height: var(--urlbar-height) !important;
padding-block: 0 !important;
padding-inline: 0 !important;
}
#urlbar[breakout][breakout-extend] > #urlbar-background {
animation-name: none !important;
box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, .05) !important;
}
/* DISABLE EXPANDING */
/* REMOVE URL RESULT PADDING */
.urlbarView {
margin-inline: 0 !important;
width: 100% !important;
}
.urlbarView-row {
padding-block: 0 !important;
}
/* REMOVE URL RESULT PADDING */ -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Úgy csinálom, de csak a frissítésig tűnik el. Dinamikusan változó id-t, hogy lehet megnézni? Lehet az a probléma.
-
gyulaszu
senior tag
Valóban, én sajnos összekevertem a windowsos verzió közepén látható "csempékkel", amik az androidos esetén a "tab"-oknak felelnek meg. A tabok között váltáskor ott sem frissít...
Akkor marad a lefelé simítás, ami gondolom az eredeti kérdező anyukájának is megszokható lesz. -
-
DS39
nagyúr
bár rajtam kívül ez senkit nem érdekel, de azért leírom a tapasztalatomat.
AMD + Nvidia esetén is jelentkezik. (direkt csekkoltam 118.0.2-nél még jó volt, majd frissítés után már villanás van)bónusz, hogy az Android-os Firefox 119-es is csinálja, ott ugye nincs about:config módosítási lehetőség, defaultban ilyen lesz frissítés után.
viszont ott a sötét mód használata miatt, a villanás is sötét szürke, mint a böngésző felülete, így kevésbé zavaró. -
movax
őstag
Kipróbáltam, nulláztam a paramétereket. Nem értem, hogy ez miért jó.
Olyan darabos lesz az átmenet, defaulton meg sima. Amit te villanásként látsz, az a fehér háttér, ami egy pillanatra megjelenik, mielőtt átváltana teljes képernyőre (default beállításoknál nincs ilyen). De ezen nem tudsz segíteni, ez ilyen, a youtube-nál van a labda, nem a FF-nál. -
pinnacle
nagyúr
Szerintem önkényesen nem szabhat feltételeket, hogy ki nézheti az ingyenes tartalmat. Pláne pofátlanság a Google-tól, aki az egész reklámpiacot lefölözni.
brd Köszi! Igen, valami külső alkalmazás kell vagy kiegészítő. YT fiókot tiltást ki lehet kerülni ha nem jelentkezünk be. Csak nehogy a végén kötelező legyen az is, mint a reklámok nézése.

Operaval próbáltam, ott nem jött elő a figyelmeztetés. Reklámok nélkül működött. Ráadásul mintha gyorsabban bejönnének a videók, mint a Firefoxon. -
Krystal_s
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
+
Csak ehhez is kell a Group Speed Dial kiegészítő...

)
De azért gáz, rohansz, eléred vagy sem, csatlakozás hol van, megy e egyáltalán az a vonat stb. Erre még ezt is elb@sszák.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
KAMI911