- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Ha jól rémlik, a régi oprendszereken (win7,8) működőket. Pontosan melyik verzióig, azt nem tudom, nekem 106 volt. Ami még most is használható, az a 115esr.
Ez egy régebbi cikk, de ha a 115 is most márciusban lebénul, akkor kezdhetek mással próbálkozni. -
Narxis
nagyúr
Igazából ha Chrome megszünteti az adblocker bővítmények működését valamilyen módon akkor is van még lehetőség a reklámok blokkolására, pl. az Adguard app vagy az Adguard-DNS [link]
Amúgy én nem vettem észre különbséget a uBlock Origin Lite-al se. Persze fel kell készülni, az mondjuk nagy lökést adhatna a Firefox-nak.
-
Mondjuk ez a majd is olyan, hogy ki tudja mikor lesz... Pletyka már évek óta van róla, de tavaly nyáron egy kolléganőm gépére telepítettem Chrome + uBlock Origin-t, akkor is azt írta a kiegészítő telepítése előtt, hogy ennek a támogatása majd esetleg megszűnhet. Szerintem még a Google sem biztos benne, hogy meglépjék-e ezt. Persze ez csak tipp.
-
svgyula
addikt
Inkább akkor maradok a TV saját lejátszó/böngészőjénél. Ott érdekes módon pl a smartube reklám nélkül tudja szépen megszólaltatni a zenéket. A német "browser" pedig beépített tiltást használ. Csak ugye ott nem működik az ami a PC-n, hogy zenehallgatás és közben az információk olvasása mint pl ez az oldal.... A telefonos egérmozi meg nekem soha nem volt opció
Azért a firefox is tesz róla, hogy az emberek elkezdjék utálni..... -
5leteseN
senior tag
Bár nem vagyok ezerrel benne a a Firefox-ban, de mikor a beállításainál kiválasztom a fordatandó nyelveket akkor letölt valamiket minden nyelvhez.
Ebből gondoltam, hogy a (Portable) Firefox(is) offline.
Mindjárt otthon vagyok és nézem egy lementett oldallal, kikapcsolt nettel. -
DS39
nagyúr
Egyébként az alábbi beállításokat csak ideiglenesen maradnak bekapcsolva. Tehát ha az app ki lesz lőve a memóriából, akkor újra kell engedélyezni ezeket, ha ismét szükséges.
De az egyéb about:config módosítás az szerencsére megmarad.
Pl. extensions.update.enabled - false.
Ha régi verziós kiegészítő kerül így telepítésre, akkor az nem fog frissülni magától. -
DS39
nagyúr
Javítás azóta sem került ki, de megoldottam uBlock Origin-nel, az is képes CSS módosításokat végezni, csak kissé kényelmetlenebb oda megírni a szűrők közé.
Viszont közérdekű információk:
Címsorba:
chrome://geckoview/content/config.xhtml
ez gyakorlatilag az about:config, de hogy ne kelljen ezt megjegyezni, ezt kapcsoljátok át: general.aboutConfig.enable -> true
Így már megszokott módon elérhető.+ Trükk:
Beállítások -> A Firefox névjegye -> a logóra 5x kell kattintani ezzel engedélyezhető egy hibakeresési mód, amivel elérhető lesz fájlból kiegészítők telepítése.
Így stabil Firefox esetén is lehet régebbi kiegészítőt .xpi fájlból telepíteni. -
5leteseN
senior tag
1, Alap: a Hordozható-Firefox futtatása az NVMe-SSD-s W11-en.
2, "...ami érdekel": ugyanaz a Hordozható-Firefox, ugyanazon a rendszeren, de berakva egy RAM-drive-ba, és onnan futtatva.Valamilyen böngésző-teszttel össze kellene hasonlítanom a két futtatást. Elméletileg valami saját-gépes(off-line) teszt lenne a jó, hogy a szolgáltatói hálózat sebességének az ingadozása ne szóljon bele az eredményekbe.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi ledgeri, DS39! Én nem a programra, hanem a kiegészítőre gondoltam. Valamelyik a 3 közül kavart be, de már nem volt időm kitesztelni, melyik lehetett az. Egyébként kikapcsolt állapotban is megjelentek számok, még ilyenkor is blokkolt valamit.
-
ledgeri
nagyúr
Nem csak a reklámokat lehet vele blokkolni! Pl youtube-on engem zavart a shorst-ok ajánlása, találtam is egy ublockba illesztendő "kód darabot", amivel csak csatornák shorts lapján látok shorts-okat, sehol máshol nem. Vagy pl valamiért mikor betölt egy videó az egész lejátszó először keskenyebben tölt be, mint a végleges, de én nyomnék rá a play gombra, és pont oda ugrik a "következő videó" gomb - biztos
véletlen
-, szóval kivetettem ublock-kal azt a gombot, így az már nincs ott, ugyanígy az értesítések gombja. -
Rimuru
veterán
-
Cs1csó
titán
Android-os Firefox-on a "Mate Translate"-et használom: amikor betöltődik egy idegen nyelvű oldal felül megjelenik a jobb sarokban az ikonja arra kattitva fordíthatt az oldal.
Ha csak egy szót, vagy mondatot fordítanék, akkor kijelölöm és a megjelenő menüben a "deep L" fordítót használom.Ennek a "forradalmi" új funciónak valódinértelmét nem látom. Nekem az a véleményem, hogy minden változik (fejlődik) ez természetes, de azért van pár olyan dolog ami nem lenne, gond ha OPCIONÁLIS lenne.
Magyarán aktiválható/deaktiválható lenne.Megjegyzem a sokak által nem kedvelt Avast Free vírusírtót is azért szeretem, mert a telepítője MODULÁRIS.
Amire nincs szükségünk, az kikapcsolható, mellőzhető. -
Jack Oneill
veterán
PC-n ez a böngésző élhetetlen lenne már, az about:config és a userChrome.css módosítások nélkül.
Soha nem hasznaltam ezeket es egy-ket idegesito hibatol elketintve a legnagyobb megelegedessel hasznalom a bongeszot. Ha el is partoltam tole egy idore, mindig visszatertem, mert nem jott be a tobbi bongeszo. A Brave amit meg probalgattam, nem rossz.
-
Krystal_s
addikt
Igen, pontosan ez a fő ok.
Sokat böngészek összevissza, sok médiatartalom... egyszer nézősek. (felesleges szemét) Nekem ne írja ki lemezre, azért van a sok RAM. (Kicsit már mellékes, de még mindig gyorsabb egy jó NVMe SSD-nél is. Régi SSD, vagy HDD lemezeknél meg egyértelmű.)
Amire szükségem van lementem, amikor akarom...Nem értem, de akármennyiszer előjön ez a téma, mindig megjelennek páran akik ezt nem értik és szinte hülyének nézik azokat, akik így használják. Elkezdik mutogatni nekik x év alatt mennyit romlott/nem romlott az SSD-jük állapota. Mintha csak arról lenne szó.
Használja mindenki úgy, ahogy neki a legjobb/megfelelőbb. -
Narxis
nagyúr
Redditen azt írják, hogy kevesebbet ír így SSD-re de csak azért mert a videókat, pl. youtube-ról vagy bármilyen streaming esetén nem írja SSD-re és ugyanitt írták, hogy amúgy a többi böngészőhőz képest a Firefox jobban használja a HDD-t és SSD-t de most már hajlamos vagyok azt hinni, hogy ez csak laboratóriumi jellegű mérés, való életben nincs jelentősége.
-
Rimuru
veterán
-
Krystal_s
addikt
Megnéztem és tényleg vissza van kapcsolva a k.életbe. 😵 Hogy képzelik ezt, hogy maguktól megváltoztatják a felhasználói beállításokat szó nélkül? 🤬
Nekem már 1 éve nem ez a fő böngészőm, de néha megnyitom és használom. Fel is tűnt, hogy pár oldal megnyitás után egy ideje elég magas lett a gyorsítótárazott fájlok és oldalak mérete a lemezen és hiába zártam be a böngészőt, ezeket a számomra felesleges szemeteket akkor sem törölte.Köszönöm, hogy szóltál. 🤗 Fel sem merült bennem hogy ilyen lehetséges, ezért nem vettem volna észre. Állíthatom vissza a családtagok gépein is. :\
-
DS39
nagyúr
a userChrome.css-ben az egyik módosítás már nem jó a 126-oshoz, ez:
ez a sor konkrétan:
top: calc((var(--urlbar-toolbar-height) - var(--urlbar-height)) / 2) !important;/* DISABLE EXPANDING */
#urlbar[breakout][breakout-extend] {
top: calc((var(--urlbar-toolbar-height) - var(--urlbar-height)) / 2) !important;
left: 0 !important;
width: 100% !important;
}
#urlbar[breakout][breakout-extend] > #urlbar-input-container {
height: var(--urlbar-height) !important;
padding-block: 0 !important;
padding-inline: 0 !important;
}
#urlbar[breakout][breakout-extend] > #urlbar-background {
animation-name: none !important;
box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, .05) !important;
}
/* DISABLE EXPANDING */
/* REMOVE URL RESULT PADDING */
.urlbarView {
margin-inline: 0 !important;
width: 100% !important;
}
.urlbarView-row {
padding-block: 0 !important;
}
/* REMOVE URL RESULT PADDING */ -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Úgy csinálom, de csak a frissítésig tűnik el. Dinamikusan változó id-t, hogy lehet megnézni? Lehet az a probléma.
-
gyulaszu
senior tag
Valóban, én sajnos összekevertem a windowsos verzió közepén látható "csempékkel", amik az androidos esetén a "tab"-oknak felelnek meg. A tabok között váltáskor ott sem frissít...
Akkor marad a lefelé simítás, ami gondolom az eredeti kérdező anyukájának is megszokható lesz. -
-
DS39
nagyúr
bár rajtam kívül ez senkit nem érdekel, de azért leírom a tapasztalatomat.
AMD + Nvidia esetén is jelentkezik. (direkt csekkoltam 118.0.2-nél még jó volt, majd frissítés után már villanás van)bónusz, hogy az Android-os Firefox 119-es is csinálja, ott ugye nincs about:config módosítási lehetőség, defaultban ilyen lesz frissítés után.
viszont ott a sötét mód használata miatt, a villanás is sötét szürke, mint a böngésző felülete, így kevésbé zavaró. -
movax
őstag
Kipróbáltam, nulláztam a paramétereket. Nem értem, hogy ez miért jó.
Olyan darabos lesz az átmenet, defaulton meg sima. Amit te villanásként látsz, az a fehér háttér, ami egy pillanatra megjelenik, mielőtt átváltana teljes képernyőre (default beállításoknál nincs ilyen). De ezen nem tudsz segíteni, ez ilyen, a youtube-nál van a labda, nem a FF-nál.
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem önkényesen nem szabhat feltételeket, hogy ki nézheti az ingyenes tartalmat. Pláne pofátlanság a Google-tól, aki az egész reklámpiacot lefölözni.
brd Köszi! Igen, valami külső alkalmazás kell vagy kiegészítő. YT fiókot tiltást ki lehet kerülni ha nem jelentkezünk be. Csak nehogy a végén kötelező legyen az is, mint a reklámok nézése.
Operaval próbáltam, ott nem jött elő a figyelmeztetés. Reklámok nélkül működött. Ráadásul mintha gyorsabban bejönnének a videók, mint a Firefoxon. -
Krystal_s
addikt
-
-
totron
addikt
Hogyhogy nem enged régebbit? Engem az zavar, hogy google képtalálati oldalon sem lehet nagyítani, más böngészőkben lehet. Cserébe fürge sebességkorlátos nettel is, ami jó és ez sem volt mindig így finoman szólva. Nálatok mennyi akksit zabál? 109.1.1. Az alulra tehető eszköztár életmentő.
-
Krystal_s
addikt
Ebben az esetben az okosakármi lehet nem jó példa volt, de a lényeg az lett volna, hogy mennyire mást jelez a Firefox és az az oldal is újabban, ami korábban megbízható volt. Szinte teljesen ellentétesen javították ki a szavakat. Ez pár hónapja kezdődött és egyre gyakoribb. Firefox sem működik megbízhatóan és már az az oldal sem. Nem csak ilyen jellegű szavaknál. Nemrég rákérdeztem itt #67249
#67250 -
-
Grg
tag
-
Cs1csó
titán
A Firefox a 106-os build-nél jár, az UO pedig az 1,45-ösnél. Az a 78-as már több mint egy éves build. Ne ragadj le régi build-eknél. Mi a terv? 5 év múlva is ezen akarsz lenni?
Esetleg időlegesen kukázd az UO-t (én most ezt tettem) és helyette teszteld az AdGuard ingyenes böngészőbővítményt. (ezt használom az UO helyett most)
Tedd fel a legfrissebb stabilt és valami "FONT" javító, módosító kiegészítővel próbálj javítani az olvashatóságon, pl. Font Contrast
NEM AZ a megoldás, hogy leragadsz egy már nem frissített verziónál remélem nem Windows 7-en vagy még?
Nekem mindenem naprakész. Egy olyan programom van ami régi "NetSpeedMonitor" de előbb utóbb ezt is lecserélem most egy GitHub-os projekt a legesélyesebb rá a TrafficMonitor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Építő/felújító topik
- Mini PC
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Tőzsde és gazdaság
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest