- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #69677 üzenetére
Mindent másolni (teljes mappástúl) újabbról (magasabb verziószám) régebbibe nem ajánlott (még lehet, hogy szól is a verziókülönbségért induláskor és nem nyúl semmihez)!
#69676 5leteseN
Ahogy illik az az, hogy az újról, és régiről is csinálsz biztonsági mentést. Majd a régiből (utána járás alapján) csak azt az egy két dolgot egyesével átmásolod oda ahova, és ami kell:
-előzmények,
-cookie-k,
-jelszavak,
könyjelzők, stbAz egyesével átmásolás az azt jelenti, hogy semmi sem fut, átmásoltad, megnézed, hogy működik-e a cél helyen (cél-böngésző indítás), majd leállítod, újraindítod, újból megnézed, mentesz bele, majd újból kilépsz belépsz, és ha akkor is működik még a mentett is, akkor működik!
Az nem elég, hogy egyszer megnyitod, fú de jó fut, aztán kiderül, hogy 3 hónap használat után csak olvasgatod a fájlt, de bele nem írsz, meg ilyesmik. Viszont mivel visszamész ezt külön külön mindennel meg kell nézni, mert lehet, hogy valami meg olyanra hivatkozik ami egyiket befolyásolja, másikat nem. Persze kritikusság nem megléte esetén ugorható egy két lépés, ha olyan! -
ekkold
őstag
válasz
Csupingo #69655 üzenetére
Használnék én win11-et is, ha ugyanazon a hardveren nem lenne sokkal lassúbb.
Íme a tapasztalatom:
Adott két darab, kb. egyforma PC i5-7500T procival 16G RAM-al.
Az egyikben SATA SSD-van, és Win7 van rajta, ezt többnyire tv-re kötve használom médialejátszónak, de mindenféle program telepítve van rajta, így majdnem bármire jó.
A másikat nemrég vettem, ebben NVME SSD van, Win11-el. Egyelőre ismerkedem vele. Hihetlen mennyiségű számomra felesleges sallang van ebben a windowsban, némely beállítás eléggé körülményes de végülis megoldható benne szinte minden - tehát meg tudnám szokni a használatát. Meg aztán vannak mindenféle testreszabást segítő egyszerű kis programok.
Viszont ami probléma, hogy drasztikusan lassúbb mint a Win7-et futtató társa (a sokkal gyorsabb SSD ellenére) persze nem használhatatlan, de a másik után zavaró... minden program lassabban indul el, működés közben már elfogadható ezek reakcióideje, (de akkor is érezhetően lassúbb). Feltételezem, hogy a sok felesleges sallang, elemzés, indexelés, meg a fene tudja mi mindent futtat még a háttérben, és ezek okozhatják a lassulást. Gondolom ezeket szépen ki is lehetne gyomlálni - csakhogy az rengeteg idő. Van erre valamilyen ügyes célprogram, amivel ez könnyen elvégezhető, és ami kb ismeri is, hogy mit érdemes kidobni...?
Aztán pár nappal később:
Ami úgy tűnik, hogy beválik, az a Win11Debloat. Ez defaultban is eltávolít, egy halom szemetet, de részletesen is konfigurálható ha valaki szeretné. Érezhetően gyorsabb lett a rendszerem, még kigyomláltam pár dolgot "kézzel", és a WinaeroTweaker is sok beállításban segített, így már majdnem olyan gyors mint a Win7. Most már csak akkor érezhető a különbség ha kimondottam figyelek rá, hogy mi mennyi idő alatt indul. Már csak pár apróság van, amit meg kellene oldani. Pl. a beépített Defender előszeretettel kotorászik a helyi hálózaton is, és szeretne a szerveremről (NAS-ról) is eltávolítani ezt-azt, amit viszont én nem szeretnék, hogy eltávolítson. Viszont a beállításaiban csak mappánként lehet megadni, hogy merre ne turkáljon. Olyan beállítást nem találtam, hogy csak a helyi PC-n keressen vírust (és a LAN-on ne)... Szerencsére számítottam erre, és a szerverre olyan felhasználóval csatlakoztam fel, aminek kizárólag olvasási joga van - de azért jó lenne ha nem az egyik saját PC-mtől kellene megvédenem az itthoni NAS-t... Persze le is tilthatnán a Defendert, de azt egyelőre nem akarom, mert szükség van azért némi védelemre, csak korrektül kellene tudni konfigurálni..
-
brd
nagyúr
válasz
Csupingo #69643 üzenetére
Az about:config-ban a xpinstall.signatures.required false-ra és esetleg extensions.langpacks.signatures.required false-ra állítása megoldja (ill. megkerüli) a kiegészítő problémát (telepíteni is lehet még így). (Biztonsági oldalról a rettegők majd megköpködik, azt nyilván figyelembe kell venni a hasonló beállítottságúaknak.)
Szerk.: ez ESR-nél működik. -
Sz_Imre
senior tag
válasz
Csupingo #69104 üzenetére
Ezek vannak, ami talán alapértelmezetten vannak.
-
Atish19
őstag
-
Atish19
őstag
válasz
Csupingo #68770 üzenetére
Kerestem egy videót ami megakasztja. Edge av01-et használ bármilyen felbontásra is állítom. Firefox 1440p és 4K felbontáson VP9-et használ (ez a két felbontás a problémás). Ha lejjeb veszem 1080p-re vagy az alá átvált av01-re és itt meg is szűnik a gond. Tudok ezen valahogy segíteni?
-
tonyrulez
őstag
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Csupingo #66638 üzenetére
Na akkor mondom. Mindig az aktuális lap (amin állok) mellett nyílik meg az új lap, de ha az aktuális lapon még nyitok meg lapokat, akkor azok a már megnyitott lapok után jelennek meg. Ezt követően bármelyik lapra állok (megnyitott lapok/vissza fő lap), akkor az aktuális lap mellett nyitja meg közvetlen szintén. Ez így nem tudom, érthető volt-e
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #66636 üzenetére
Lassan 3 évesverziót már ne keverjünk ide bármennyire is kevés dolga legyen eltérő
#66632 gyulank Ha azt akarod elérni hogy A lapról alaőból B C D E sorrendben megnyíló lapok A E D C B sorrendben legyenek, úgy hogy nem kattintasz el az A lapról, csak valami mókolással lehetséges, mint ahogy #66640 SteveS linkelte. De ugyanezt el tudod érni azzal, hogy A-nyitod a B-t, B-re katt, A ra katt, A-n nyitod a C-t C-re katt, A-ra katt stb.. ez volt a meg nem értett mondatom.
Lehet, hogy neked már megérné a konténerezősdit, csak a jelzésrendszere miatt, az ablakokat, vagy profilozósdit, külön FF telepítősdit elkezdeni, mert úgy érzem kell egy nagyobb, átfogóbb csoportosítás... lehet rosszul...
Újfent arra vonatkozott, amit többször is írtam: ha lapról el kattintasz másikra, majd vissza akkor nem jegyzi meg a FF, hogy arról mennyit nyitottál már.
Az Én rákattintok egy linkre rendesen bal gombbal rész értem, de azt írtam le miket lehet csinálni. Véleményem, hogy az ilyen dolgok (amik átszokással elérhetőek lennének) átállítgatása hozza magával, hogy ha kijön új verzió, lehet,hogy törik, ha mész másik böngészőbe, ott átállítani nem így fog menni. -
Panthera
őstag
válasz
Csupingo #66551 üzenetére
Próbáld ki másik alkalmazásban is, úgy jelentkezik?Olyat szokott esetleg, hogy görgeted lefelé, és közben időnként felfelé is megy kicsit? Ebben az esetben takarítás és 1 csepp műszerolaj jelenthet megoldást (görgő résznél a szenzor kerék tengelyéhez). Pont ma vettem észre ezt az egyik még nem kezelt egeremnél (régi FF verzió). Már több alkalommal bevált.
-
egykori
őstag
válasz
Csupingo #66177 üzenetére
Én jó hosszú ideig a 90.0.2-őt használtam. Engem is idegesített a felugró frissítési ablak, és annak a veszélye, hogy egyszer benézem és frissít.
Erre kaptam a Beren fórumtárstól egy megoldást, ami tökéletesen működött.
Jelenleg a 102.0.1 fut a gépemen ezzel a tiltással. Majd ha megint konszolidálódik a helyzet, ismét ugrok egyet a verziókon.
-
Crus
őstag
válasz
Csupingo #66177 üzenetére
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies
Itt létrehoztam egy kulcsot, aminek Mozilla a neve. Aztán ezen belül létrehoztam egy újabb kulcsot Firefox néven. Aztán itt létrehoztam egy 32 bites DWORD-ot DisableAppUpdate néven, melynek értéket 1-re állítottam. 32 és 64 bites rendszeren is megy. -
movax
őstag
válasz
Csupingo #66019 üzenetére
Nem hinném, hogy találsz ilyet, a szerző is csak a legfrissebbet teszi közzé. Esetleg ha felveszed vele a kapcsolatot, elképzelhető, hogy küld régebbit. Gondolom, régebbi FF-verzió miatt kell.
-
Cs1csó
titán
válasz
Csupingo #65970 üzenetére
NEM kötekedés miatt, csak tényleg jó kérdés, az, hogy kellene fejleszteni? Mert te a 72-esről beszélsz és most járunk a 101-es verziónál, az is veszélyes lehet, hogy évekig ragadunk egy verzióban és nem csak a biztonság.
Mert fejleszteni, változni stb. kell ami nem változik az halott. Esetleg lassabb léptékben tehát jöhetnének a biztonsági frissítések 1-2 hetente de a kinézethez némi közösségi kérdezz-felelek után fél év - egy év után?
Nekem a "MEGA BAR" az ami felb.szta az agyam mert végül csak egy CSS módosítással tudtam eltüntetni. Amit máig használok.
Egy biztos a jelenlegi részesedéses a Firefoxnak - kb. hibahatár 5% alatt - egyértelműen rávilágít, hogy nem jó az irány. -
movax
őstag
válasz
Csupingo #65968 üzenetére
Igazából nem olyan jó megoldás leállni valemelyik régi verziónál, mert előbb-utóbb szétcsesződik valami és akkor kezdődik a rohangálás, hogy mi van. Ha valamit szétver az új install, két-három napon belül általában születik rá valami megoldás és alkalmazni lehet. Mi a problémád?
-
Crus
őstag
válasz
Csupingo #65820 üzenetére
3080 TI. Nagyon meglepne, ha nem támogatna AV1-et, vagy VP9-et
Hardveres gyorsítás be van kapcsolva, de természetesen korábbi hibakeresések során próbáltam nélküle is: 0 változás.Így van: 0 eldobott frame és mégis panningnál nagyon látszik, főleg a fenti videó (YT: "8k peru" 4k felbontásba téve) remek teszt erre.
Na most az LG CX OLED-em saját appja, ezt a videót olyan smooth viszi 4k-ban, hogy az egészen elképesztő. Pedig nem kicsit gyengébb CPU és vas, mint a PC-m (Ci7 10700, 32 GB 3200 MHz, NVMe SSD, stb.)Hidd el próbáltam 60 Hz mellett is (most is újra). 120 Hz-en amúgy hajtom amúgy egy certified HDMI kábellel és minden más remekül megy, de a Mozilla alatt a 4k YT videók stutteringelnek. Már cseréltem párszor HDMI kábelt is.
Természetesen már többféle, régebbi nVidia driverrel is néztem... egyszerűen semmi nem hatja meg. Na most ebben az a durva, hogy nekem ez tavaly nem volt ilyen. A tárgyalt videót rengetegszer használom teszt célzattal.
-
DS39
nagyúr
válasz
Csupingo #65149 üzenetére
én nem vettem észre semmi hátrányt eddig, minden bejön, gyors is.
(96.0.1 esetén mondjuk lassulást sem veszek észre ha aktív)A sokkal nagyobb baj, az aktuális verzióval, hogy a betűk olvashatósága még mindig gyászos.
Így továbbra is marad első számú böngésző a 78.15.0 ESR.
-
nyugis21
kezdő
válasz
Csupingo #64742 üzenetére
Az még hagyján, de nálam hiába volt beállítva, hogy ne frissítse magát, egy órája mégis megtette és azonnal a weboldalához is akart csatlakozni, amikor az is le volt tiltva.
Most visszaállítottam a korábbi verziót, kíváncsi leszek, mikor és hogyan akarja újra frissíteni magát és akkor is figyelmen kívül hagyja a beállításokat, vagy már normálisabb lesz.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #64485 üzenetére
ffprofile.com, vagy mi a neve az oldalnak, ahonnan előre konfigurált user.js fájlt lehet letölteni emlékeim szerint ad ilyen opciót, ami a fájlban, szövegnézegetővel látszik >> about:configban állítható, létrehozható sor...
én azon a nyomon indulnék el... -
farkas-j
őstag
válasz
Csupingo #64102 üzenetére
Én a JDownloader 2-t használom. Ingyenes, magyar nyelvet is tartalmaz. Kitűnő program!
-
Erzsébeti
tag
válasz
Csupingo #62907 üzenetére
Igen ezt próbáltam.
ezzel játszom már évek óta.
És pont így is próbáltam engedélyezni ahogy a képen van.
Rá lehet kattintania címsori ikonra, és az engedélyezés re is, de csak idáig jutok vele, hogy a játék elindítása gombot lenyomom, és neki kezd a várakozós kör pörögni, és semmit nem csinál mást.
Tehát nem jut el addig a képernyőig amin a te képed is látszik. -
Erzsébeti
tag
válasz
Csupingo #62905 üzenetére
Köszönöm.
De sajnos nem hozott változást.
Feltettem, de ugyan az a probléma.
Engedélyezem az adott lapon a flash-t, de amikor a játékot indítom akkor csak "homokórázik" az indítási nyomás után, és nem indul...
Ha felmegyek a címsorhoz, és újra lenyitom a flash engedélyezését, és megnyomom az engedélyezés gombot akkor úgy tesz mintha minden oké lenne, de pl. a flash ikon színe sem változik meg. Gyak olyan mintha a böngésző, vagy valami része fogná az engedélyezést. -
Rimuru
veterán
válasz
Csupingo #62805 üzenetére
Ha a cache benne van akkor siman.
csicso82: about:profiles megmondja a pathokat.
-
Cs1csó
titán
válasz
Csupingo #62801 üzenetére
Ha eddig nem használtad a Firefox saját szinkronizációját akkor a legjobb ha lemented a profil mappát és az új rendszeren telepíted a Firefox-ot majd bemásolod, felülírod a profil mappát és kész a régi böngésző fogad.
A Firefox szinkronizációval mi a gondod? Azt is kipróbálhatnád de előbb a profilt mentsd le!! Mert volt már olyan hogy a fiók létrehozása után volt gikszer és egy szűz profil lett.Nem tudom pontosan melyik mappa amit meg kell tartani de biztos lesz itt aki segít, csak türelem.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
Csupingo #61608 üzenetére
Mega az pont egy szar oldal, ugy van megvalositva a letoltes hogy memoriba gyujti az adatot (tehat ha 3gb a fajl minimum ennyi memoriat megeszik a letoltes vegeig) es ha lent van minden akkor ment csak diskre.
Legalabbis par eve ilyen volt, ha ez valtozott volna akkor majd valaki kijavit.
-
Rimuru
veterán
válasz
Csupingo #61099 üzenetére
Olyan oldalon van ami tamogatja ezt a formatumot, pl a google translate.
Amit meg probalhatsz, hogy a keresomezon jobbgomb es ott adod hozza. (igy nem kerul be oda ahova szeretned, de keyword prefixszel tudsz keresni - pl azt adod meg hogy kacsa akkor igy keresel url savban: kacsa keresendo-kulcsszo {enter})
-
Rimuru
veterán
válasz
Csupingo #61095 üzenetére
Kereso: Add a search engine from the address bar
a belépéseknél a felhasználónevek listázása: 2 dolog van, az egyik a beepitett jelszokezelo a masik a form history (mind a ketto eleg hasonloan mukodik az osszes bongeszoben evek ota)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest