- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Igen, sajnos. Elég sok témában van ilyen. Sőt még sokszor be is támadják a kérdezőt (Windows topikokban gyakori), hogy ő miért is merészel mást akarni, mint ahogy az alapból van még akkor is, ha az nem jó.
Sokszor megbánom, hogy kérdezek. Úgyis többnyire magamtól kell megoldani.
-
-
Senki sem akarja erőltetni, de szerintem itt át lehetne már ugrani, mert nem Firefox téma. Aki szeretné folytatni, itt megteheti: Kész a dark mode!
-
-
Pityu.
nagyúr
Tehát akkor olyan mintha én manuálisan kimenteném a profilomat,csak itt nem kell vissza húzgálni semmit csak bejelentkezni és már minden a régi.És érdemes profilt csinálni biztonságosság szempontjából milyen?Bár ha azt nézzük csak így profil nélkül is biztos ha akarna valaki hozzáférne bármihez jelszavak,stb...
-
Sonja
nagyúr
-
-
movax
őstag
Igen, a fájltársításnál átállítja default Save as-re, amit vissza kell álltani megkérdezősre, ennyi, működik.
UPDATE
Na várjunk csak. .xlsx fájlokra rákérdez, de az .xls fájlokat automatikusan mentené, hiába állítom át Ask first-re.Aztakib@szott!!!!! Nem működik a Kép megnyitása új tabon sem, töltené lefele!
-
ates2
senior tag
eddig ha rá klikkeltem mondjuk egy xls file-ra akkor fel jött ,hogy megnyitom vagy mentem,most instant menteni akarja,és nem jön fel a kérdés ablak. És ezt nem tudom sehogy megváltoztatni.
*Any files you download will be immediately saved on your disk. Depending on the current configuration, they’ll be saved in your preferred download folder, or you’ll be asked to select a location for each download. Windows and Linux users will find their downloaded files in the destination folder. They’ll no longer be put in the Temp folder.*
itt is van :p
-
EmptyParadox
senior tag
Egyszerre több profil futtatása:
http://kb.mozillazine.org/Opening_a_new_instance_of_Firefox_with_another_profile -
Dhampir
félisten
Óh, sajnálom, hogy az itteni hozzászólásokban nem említetted ezt, akkor lehetséges, hogy a PaleMoon fork lett volna a megfelelőbb eszköz a célhoz.
Ez a "privacy probléma" konkrétan miben jelentkezhet? Például jelszó lopkodás? ...
-
gyulank
addikt
Eddig te vagy az egyetlen. Engem tényleg érdekelne, hogy mi történt, és hogy hogy. Windows-on v95-ben ment a retró, tán csak úgy bezáródott. Elindítottam, csak karikák. Azt hittem rossz a net. Újraindítottam a gépet. Linuxban is megnéztem, ott is csak karikák, de a frissítéskezelő működött. Visszamentem Windowsba, továbbra is karika, de a thunderbird kapott levelet. Akkor indítottam el az edge-et, letöltöttem a v96 telepítőt, mert a firefox a visszajelzésnél, meg a frissítésnél is csak karikázott, telepítettem, utána is csak karikázott. Aztán mikor elkezdtem kérdezni, hogy hogy történt ez, és akkor át akartam állítani false-ra, láttam, hogy már működik. Aztán megnéztem, és láttam, hogy pedig true-n van.
-
-
Cs1csó
titán
Sajnos én már ezt elengedtem. Valaki így is úgy is megszerzi az adataimat: Google, Microsoft, Facebook (ó elnézést META) Apple, stb.
Ha agresszíven törekedsz - minden lehetséges, akár pénzbe kerülő módon - az adatgyűjtés elkerülésére, akkor az:
- macerás (akár a belépések, jelszavak tárolása, külön izolált profilok, VPN stb.)
- költséges - pl. a fizetős VPN
- lassít - egy VPN beiktatása is lassíthat vagy proxy vagy hasonló megoldások
-
sladka_pani
senior tag
-
ledgeri
nagyúr
Szerintem a firefoxot Mozilláék minden PC (értsd nem a sokkal zártabb mobilos) platformon egyforma funkcionalitással/limitációkka (a részükről) szerelik fel.
Ha [innen] és innen két külön méretű firefox telepítőt tudsz leszedni , akkor windows-ból kiindulva az utóbbi egy olyan fullos telepítő, ami nem az alapértelmezett elérési úton települ. Megadhatod, hogy mi legyen a települése célmappája (ha mac-en lehet olyat...
). A kettő két külön entitás, külön helyekre hivatkoznak, külön "
exe-k" futnak, külön profiltban tárolnak dolgokat. Lett egy 2. fullos firefoxod. Ha sikerült, semmi sem állít meg abban hogy legyen 3., 4., 5..
Ha ennyit nem is akarnál telepíteni (mac-en pasz, hogy hogyan is megy részleteiben) de, 2 telepítéssel már el lehet lenni úgy hogy 3 vagy több profilod van, kb mint mikor látsz teherautó alvázaka full csupaszon, na az az alap program, és a felépítmény amit személyreszabsz az meg a profilod, ami FF esetében vígan pakolható egyikről a másikra (de kettőn egyszerre nem lehet. Ezt más sokszor leírtam itt, nem is annyira régen is, keress vissza rám, műveleti részleteiben... ha ez megvalósul akkor firefox oldalon nagy a szabadság (csak mindegyik telepítésnek legyen más ikon rendelve)(mindegyik fővonalas ff, csak mentegettem ikonokat korábbról, hogy tudjam melyik mi, és hogy fut. Jobb oldalon lévő ikonok mindegyike 1 telepítést, és (változtathatóan) hozzárendelt profilt fed, jobb oldalon az egyik fut, bal oldalon akkor egy másik két ablakával (az ikon a futó ablakon az alapértelmezettre vált).
DE
Ha a két telepítő ugyanaz a méretű, vagy valamiért Mac-re nem lehet feltenni 2 firefoxot, vagy nem lehet több profilt kezeltetni 1 futtató-állománnyal, akkor az számomra nagyon nagy kukac bármelyik almában.
-
ledgeri
nagyúr
Ha lehetne szerintem már biztos, hogy valamelyik konténeres addon (firefoxé, vagy a temporary) használná, mint opciót... de pl utóbbi pont FAQ-jában említi, a history-s dolgot...
Megoldása jelenleg: 2 vagy több profil, 2 vagy több telepítéssel (utóbbi,ha kell a párhuzamos használhatóság). -
Cs1csó
titán
Ezt a bővítményt: Checkmarks használom, végigellenőrzi a könyvjelzőket ha talál "halottat" vagy problémásat azt az oldalsávon jelzi és a végén le tudod azokat is külön ellenőrizni és akár törölni.
-
Cs1csó
titán
Köszönöm, kipróbálom! Igen arról van szó főleg a jobb felső sarokban ahol a bezáró X van ott látszik, hogy milyen bazi széles, pazarlás persze értem őket mert így akár két soros szöveg is kifér a tabra pl. jutub zene stb. de nekem nem jön be(ez a lekerekítés nem zavar - tehát hogy kerek vagy sem - de a széles tab igen)
-
nyugis21
kezdő
Természtetesen, csak a kacsa van, keresőszolgáltatás elől pipa kivéve és ugyan úgy a kereső javaslatok elől is.
Nekem a video kamunak tűnik, egy weboldal legalját mutatja, valamilyen lista legvégét, de jobb oldalt látszik, hogy legalább négy képenyőt lapozhatna felfelé a teljes listához, és azt se tudom, milyen "log"-ról beszél.
Itt van egy egyszerű példa, bármikor ellenőrizhető bármelyikőtök által:
1. FF72 portable letöltve portableapps-ról és telepítvé egy alkönyvtárba.
2. win7 elindítva, task manager, majd resource monitor elindítva
3. FF72 elindítva
4. várakozás, amíg a jobb oldali grafikonokon a cpu, hdd, memória grafikonok kezdeti ugrándozása megszűnik
5. internet csatlakoztatva
6. fél perc elteltével képernyőkép készítve.(a személyes adatok kivágva)
(Nincsen kk-be beírva semmilyen webcím, ezeket már üres képernyővel, pusztán az internetcsatlakozás megjelenésével létrejövő kapcsolatok vannak ott.)
Amig nincs internetkapcsolat, addig csak a képen látható alsó három sor jelenik meg
-
nyugis21
kezdő
Ezektől függetlennek tűnik, ff indítás után, amint van internet, létrejön a kapcsolat és a webezés lejártáig tartósan megmarad.
Win alatt a task manager elinditása után megnyitom a resource monitort, megvárom, amíg a cpu és hdd ablakokban lenyugszanak a hullámok, akkor elindítom a ff-t, megvárom, amíg beáll, akkor amint csatlakoztatom az internet kábelt, azonnal csatlakozik egy akamai akármi weboldalhoz, majd nem sokkal később a goggoleuser-hez és e100 net-hez is, és ez a kettő tartósan megmarad a ff kilövése és internet kapcsolat megszüntetéséig az ablakban.
ledgeri:
Köszönöm, mindjárt megnézem.
(bocsánat, a fórum nem enged válaszolni a kérdésedre, amíg valaki nem válaszol az én beírásomra, elég furcsa.) -
sz.j
nagyúr
Szia
Bocsi a tudatlanságomért, de ezt a Firefox Colort hogy kell használni, mert ez nem tiszta számomra ...Ha más megoldás nincs akkor azért szeretném ezt az FC-t használni, mert v92-re frissült a róka és ezt követően nagyon tré lett a téma színe.
A frissítés előtti szín (kék) a Firefox névjegye ablaknál látszik -
Cs1csó
titán
Beállítottam ezt a Firefox Color-t. Amikor indítom a böngészőt akkor az alapértelmezett "világos" témával indul majd ezután vált a Firefox Color-ban beállított témára, tehát van egy kis "gondolkodási" idő. Ez nálad is így van?
(a letöltött témák esetén egyből azzal a témával indul a böngésző ezt ennél a magam szerkesztette témánál is el tudom érni vagy ez az "ára" a saját témának?) -
vlevi
nagyúr
-
Lockwise egy Mozilla/Firefox-féle külön jelszókezelő.
Gondolom iOS-on limitáltak a lehetőségek, hogy mit tudhat magától a böngésző.
[link] "The Firefox for iOS is more of a shell as it does not use the Gecko rendering and JavaScript engines that Firefox for Android and desktop uses thanks to Apple's restrictions on what can be used." -
ledgeri
nagyúr
Gyorsabb ha kérdezel, és nem jön válasz, mint hogy azt hiszed, hogy a problémád hú de biztos hogy OS specifikus -de mégsem tudsz haladni vele, hisz nem tudod megoldani-, és vadászol valakit aki azt mondja, hogy "szerintem meg tudom oldani az OS specifikus problémádat" amiről kiderülhet, hogy nem is az, de így már leválasztod magad a segítőkész közösség egy részéreől, vagy csak felesleges köröket jársz, mikor lehet, hogy alap és univerzális a válasz.
-
Cs1csó
titán
Nincsenek nagy igényeim a böngészővel kapcsolatban, de azt azért elvárom, hogy ne legyen túl széles a felső sáv és persze az sem utolsó, hogy olyan színösszeállítás legyen ami áttekinthető (ezért is nem használom a sötét témát mert az meg "túl" sötét.)
Ebben az új verzióban is csak a helypocsékolás ami nem tetszett és valamiért a rendszertémát nem lehetett rá alkalmazni ott van az elérhető témák között de nem elérhető nálam ez annyit jelent, hogy minden címsor meg sáv szürkésbarna, enélkül meg minden világos téma néven futott ami meg szinte világított. -
Portable változattal kipróbáltam, 91-es Nightlyban még about:configgal előhozható
browser.compactmode.show
Amúgy nekem is ott a könyvjelző eszköztár, a címsor mellett, én inkább az oldalsávot szeretem (amit a kép készítés idejére elrejtettem), így csak három gyakori weboldalt raktam oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged