- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rimuru #69765 üzenetére
A régi módszert még nem láttam "futó ff ablak mellé nyilva".
#69766 Met Ha az előbbit el akarod tűntetni, akkor igen töröld a tartalmát (és biztosra mentél, hogy amennyire az töröl, törölt, törlődött.
Ha csak problémamegoldós tisztalap, akkor új profil, hátha valami eszedbe jut, hogy kéne. -
ledgeri
nagyúr
A friss fiók-kezelőt próbálta valaki? Csak a régi "át UI-zása", vagy valami ennél mályebb dolog?
Igazából az érdekelne, hogy összeakadhat-e az eddigi rendszerrel, vagy egy csak ".exe" és nem "olvasható profil mappa" függő... -
ledgeri
nagyúr
válasz
snake1977 #69755 üzenetére
Címsorba: about:support
Ott a profilmappa elérési útja, megnyit. Ugyanott még az aktuális verziód száma, jegyezd fel.
Profimappából (ff kilépés után) minden kimentendő (egyszerűbb egyel felugrani és a mappát magát menteni). Minden megvan.Telepítéskor weboldalról (ha nem zavar a minimális, telepító-használat követés), vagy ftp-ről (ha elkerülnéd a követősdit) a legfrisebb verzó (ftp-ről: magasabb, vagy egyenlő [nem betűs] számú) verzió telepítése, betöltése után, ugyanúgy elérve a friss profilmappába (szintén kilépés után) bemásolható minden, vagy csak ami kell.
Nem kell mindent másolni, csak a fontosakat, ha csak OS csere van, akkor nagy eséllyel minden fog működni minden másolásával (kiegészítők, meg egyebek előzmények is átvihetők (most amappatartalmat ajánlom másolni be, és nem az egész mappát, mert a mappanév, így elérési út egyéb helyeken is van használva így számit)
Ha valamiért, látván az FTP-t, korábbi verzióra váltanál, akkor a mindenmásolás helyett a fájlonkénti másolást egyenkénti működéstesztel ajánlom (pl ha ESR-re váltanál)! (általában szól, hogy visszamenni nem jó, ha minden másolása megy).Amíg megvan az alap profil mindenes változata valahol, addig megvan minden, nem érdemes pánikolni ha valami nem megy! Viszont ha már megy, akkor ajánlott a régi profil dolgait törölni, mert pl a cookie-k használhatóak maradnak, addig, míg nem az adott weboldalon (pl google felületén) a régi "gépet" ki nem lépteted, meg hasonlók!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zolikaDB #69728 üzenetére
Csak ugye, hogy ha valaki Mozilla profil-ra kérdez, akkor promtolhatod bárhogy bármelyik AI-t firefox profilos kérdéssel...
Nem mestersége értelem kell ide... csak normális!Akkor mit akarsz te törölni, és honnan?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zolikaDB #69720 üzenetére
Ha jelszóhelyreállítasz akkor azt hiszem biztonságilag törlődik minden. (egyébként van súgója annak is...
)
Emellett van lehetőség két gépen lévő profil használatára is, ha az jobb lenne, és a syncelsődi, kilépősdi, minden-törlősdi után is megcsinálhatod az iportot, ha nosztalgiáznál a régi állaopotokban....#69721 ekkold Miért nem opció egy dedikált jelszókezelő?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
nincsnév007 #69716 üzenetére
Twitchen akkor is, ha nincs bekapcsolva a low latency?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Ciccuka #69711 üzenetére
"régi szemete"... okoz problémát most? Az kiszűrhető, és a szűrésnél ki is derül, hogy mi okozta, amiből tanulni lehet. Belül minden részekre van felosztva, így a "most akkor addonok nélkül" igen könnyen elérhető, és nem kell hozzá minden mást elveszteni.
Mit jelent számodra a "személyre szabás"? Én a számomra megfelelő dolgokról tudok, és azt beállítani nem időigényes ha azt nézem meddig használom úgy a böngészőt. "...csak nem tudjuk"... azért is kérdezgettem a miérteket, mert könnyű ráírni egy királyi többest, miközben a potenciális válaszolók nem értik mirőé, pontosabban miért úgy beszél róla a problémával rendelkező.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Ciccuka #69694 üzenetére
A beállításaid a profilod részei, így a profilmappában vannak (itt, ott, amott). Ha kifejezetten kerülnéd az egész profilmappád átvitelét, akkor -mivel a részletekbemenő beállítások helyeit nem tudom- csak azt tudom ajánlani, hogy egyfelöl nézz utána, hogy 1-1 specifikusabb, neked kellő dolog melyik fájlban található,
másfelöl, hogy a profilmappád külön biztonsági mentése után az hagyd nyitva, majd indítsd el a ff-ot, módosítsd el amit át állítottál valami másra, majd zárd be, majd nyisd újra, állítsd vissza, majd zárd be, majd nézd meg, hogy melyik mappa melyik fájlja módosult abban az időben.......
egyéb ötletem nincs, ez a legempírikusabb, és mentésed van.Az "uninstalálom teljesen a Firefox-ot és újratelepítem tisztán" nem említi, hogy máshova, vagy máshogyan raknád fel.... így felmerül a kérdés, hogy miért csinálnád?
-ha rossz helyen van a teleptés, megoldható a profil babrálása nélkül!
-ha rossz helyen van a profilmappád, megoldható a telepítés babrálása nélkül!
-ha a program rosszul fut, megoldható a profil bántása nélkül az újratelepítés (akár "mellé egy új telepítése" is)!
-ha a profilban valami nem biztos, hogy működik, akkor új profil -a meglévő mellé- váltogathatóan megoldható.
-Ha csak új FF kéne, akkor egy teljesen új is felrakható a másik mellé 99%-ban függetlenül működően! -
ledgeri
nagyúr
FF-on belül lehet listáztatni csak a sütiket? -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #69677 üzenetére
Mindent másolni (teljes mappástúl) újabbról (magasabb verziószám) régebbibe nem ajánlott (még lehet, hogy szól is a verziókülönbségért induláskor és nem nyúl semmihez)!
#69676 5leteseN
Ahogy illik az az, hogy az újról, és régiről is csinálsz biztonsági mentést. Majd a régiből (utána járás alapján) csak azt az egy két dolgot egyesével átmásolod oda ahova, és ami kell:
-előzmények,
-cookie-k,
-jelszavak,
könyjelzők, stbAz egyesével átmásolás az azt jelenti, hogy semmi sem fut, átmásoltad, megnézed, hogy működik-e a cél helyen (cél-böngésző indítás), majd leállítod, újraindítod, újból megnézed, mentesz bele, majd újból kilépsz belépsz, és ha akkor is működik még a mentett is, akkor működik!
Az nem elég, hogy egyszer megnyitod, fú de jó fut, aztán kiderül, hogy 3 hónap használat után csak olvasgatod a fájlt, de bele nem írsz, meg ilyesmik. Viszont mivel visszamész ezt külön külön mindennel meg kell nézni, mert lehet, hogy valami meg olyanra hivatkozik ami egyiket befolyásolja, másikat nem. Persze kritikusság nem megléte esetén ugorható egy két lépés, ha olyan! -
ledgeri
nagyúr
válasz
totron #69636 üzenetére
Ha a ff saját satját nézzük, akkor az az indításokat számlázza (gondolom valahogy eszközazonosítottan), úgy értem, hogy ha egy eszközön valaki használ, vagy használgat firefoxot, akkor az egy felhasználójuk.
A Statcounter féle %, akkor az meg az adatforgalom%. Az szerintem valósabb! (pl az akinek egyik böngésző nem jól megy, de a másik igen egyből mind a két helyre ad voksot) -
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #69630 üzenetére
Az a FF-é!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956 #69614 üzenetére
Még jó, hogy te magad besorszámoztad a dolgaidat, hogy legyen értelme az egésznek!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956 #69611 üzenetére
Második esetről képet kérék!
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
shadow1901 #69575 üzenetére
ok,na...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
shadow1901 #69572 üzenetére
Egy felhasználós az addon... Szóval grat hozzá
Vannak korábbi verziók belőle, esetleg az segíthet. Esetleg még rákérdezni a ff support kérdéseknél, hátha csak 2 sor aboutconfigban.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
shadow1901 #69570 üzenetére
Ha régi (és nem frissítette készítője sem) akkor nem hinném, de ha nem valami túl speciális dolog szerintem újrakreálható... Volt pár éve a nagy szinezősdi, abból marad egy "mindent szinezhetsz vele" addon hátra, hivatalos mozilla kiadás.
Azért ments profilt előtte, ha esetleg úgy nyúlna bele ez abba ami neked fontos, hogy bajos lenne számodra! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #69548 üzenetére
A waterfox nincs nagyon lemaradva?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rimuru #69530 üzenetére
Az adott oldal újratöltetése nem egyenlő minden gyorsítozótt adat törlésével.
Köszi a fentiért, nem gondoltam, hogy a gyorsbillentyűs megoldást (CTRL+SHIFT+DELETE) éritette csak a változtatás, így nem néztem a menüben is, de így az egész változtatásnak még kevesebb értelme van.
-
ledgeri
nagyúr
Van mód csak cache törlésre? Csak mert most előjött a helyzet, hogy sütit nem, viszont cache-t törölnék de a menü hülyének néz, így nincs erre opció... (ott)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
oreg0503 #69414 üzenetére
Rápróbáltam, de nálam is alapból ki van rakva az összes használt, felrakva egy frisset viszont előjön a menü, csak azt az egyet tartalmazva >>> lehet, hogy azok amik nálad nincsenek kint nem akarnak kint lenni (az opció sincs hogy kirakd őket)?
(Ja és a lastpass legyen felejtős!!!!)
Másnál a nála láthatóak (össz listában benne, de kint nincs) vannak kint?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ekkold #69394 üzenetére
Próbáld ki úgy, hogy belemész a yt-dlp-files mappába, ott a 01-es config fájlt másolod, beilleszted, átírod a drissnek a nevét csak yt-dlp.conf -ra, majd a linket a fájlba írod úgy, hogy a végén, szóköz nélkül legyen -i (ahány link annyi sor), majd mented a fájlt, majd az ugyanabban a mappában lévő exe-t indítod!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Cs1csó #69387 üzenetére
Szóval ha van 3 opció, ami kb mindig is volt úgy ahogy, mert külön kapcsolók, külön funkciók, majd egyszercsak összefonódik vagy kettővé, vagy eggyé, ki az akinek előnyére válik?
Az miben van előrébb aki eddig is kérdezett róla, és 2 perc múlva el is felejti, mert megoldotta a baját, vagy sosem jutott el odáig, hogy szembesüljön az ablakkal?
Az miben van előrébb, aki "it guru" mert felfogta eddigi élete során, hogy az egyik ezt, a másik azt csinálja, és mikor kell melyiket használni, és mikor jó ha csak az egyiket használja?Ha meg windows, akkor miért jó az, hogy az ami eddig 1 réteg, és nem használta, akinek fogalma sincs róla, viszont akinek igen, az igen sűrűn, az most 2 vagy 3 réteg mélyen és kb 4 helyről összeguberálandó?
Ez kb az, mikor páran nem bírnak tudni parkolni, emiatt 10 hely helyett lesz 8, csak szélesebb, mert béna a nép egy része!
-
ledgeri
nagyúr
Mivel a FF nyitott, lényegében egy custom FF a TOR-böngésző. Emellett még, a mullvad böngésző meg egy tor nélküli, csak VPN-re optimalizált tor böngésző! (A készítő csapatok egyeztetek, ilyesmik) Mind a kettő annyira maszkol mint amennyire tud, de lényegében FF mind említett!
Szóval ha ezek azt mondják, hogy nem éri meg FF-szal foglalkozni, na akkor vége! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #69352 üzenetére
Ha láttam cikket arról az oldalról akkor kb itteni IT cafe clickbait szint volt minden egyes alkalommal!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
KaiotEch #69348 üzenetére
Azt hiszem akkor is írtam: rápróbálhatsz arra, hogy az adott, valamelyik képen szereplőt, mint sessionstore-fájl (megfelelő kiterjesztéssel) visszaállítod a megfelelő helyre!
Ha sűrűn kell privát bongészés, akkor ajánlom hogy egy külön telepítést ÉS profilt külön állíts be annak... én is így kezdtem, és nem bántam meg!
Ha zavar az, hogy az alapértelmezett böngésző, a fő böngésződ, és pl van amikor abba nyilna meg egy random progi gombja, akkor arra is beállíthatsz (telepíthetsz, profilozhatsz) egyet, és az is le lehet tudva! -
ledgeri
nagyúr
Ez vagy előzményekből dolgozik, vagy a beállított egyedi kezdőlapra kitűzött elemekből, meg akár lapokból is listáz ha már vannak megnyitva (meg még 2 opció).
Azt hogy miből jelenítsen meg: Beállítások, kérdőjeles főmenü, majd címsor/address bar almenü.
Azt hogy ezek mit fognak tartalmazni meg az egyéb beállításoknál.
Amit te szeretnél ahhoz majd még a házikós menüben is kell mókolni (második pipálhatót pipálni [elégséges sor kiválasztása mellett]) , majd megnyitni egy új lapot, és ott meg felvenni amit szeretnél a listában is látni. (utóbbi rész picit bizonytalan, mert egyszer zavart, kiürítettem, és ennyi!) -
ledgeri
nagyúr
Nem csak a reklámokat lehet vele blokkolni! Pl youtube-on engem zavart a shorst-ok ajánlása, találtam is egy ublockba illesztendő "kód darabot", amivel csak csatornák shorts lapján látok shorts-okat, sehol máshol nem. Vagy pl valamiért mikor betölt egy videó az egész lejátszó először keskenyebben tölt be, mint a végleges, de én nyomnék rá a play gombra, és pont oda ugrik a "következő videó" gomb - biztos
véletlen
-, szóval kivetettem ublock-kal azt a gombot, így az már nincs ott, ugyanígy az értesítések gombja. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle #69216 üzenetére
Lehet nagyobb is. A cache méretével is lehet játszani. Nekem a youtube-ra állított böngészőnél fordult elő, hogy akadt, mikor telítődött: vagy kiürítettem, vagy megnöveltem, és csináltam az előbbit ritkábban, vagy beállítottam, hogy kilépéskor az törlődjön... eredmény ugyanaz> nem volt telítődve, működött ahogy kellett neki.
Ugyanaz többféleképpen is elérhető, ez a szépsége az egésznek!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle #69218 üzenetére
Mást csinál a kettő: egyik szűri a megjeleníthető tartalmat a böngészőben, a másik szűri a gép teljes adatforgálmát, és -ha jól emlékszem- viszgálja a futó folyamatokat. Nem váltja ki egyik a másikat, viszont lehet, hogy van kevésbé terhelőbb ugyanolyan funkciót betöltő...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle #69214 üzenetére
Bármit is csinálnál. a legjobb ha lemented a profilodat. Ha bármi galiba lenne, vagy valami kéne, akkor ott lesz mihez nyúln! (Nem kell semmi extra, csak kikeresed a profilod mappáját, jobbklikk-másolás, és elmented valahova).
Utána meg csak rajtad múlik, hogy fenti szerint visszaállítasz, firefox sync-kel próbálkozol, vagy csak egyesével vissza másolgatod azokat amik kellenek (pl könyvjelzők, ilyesmik), de nulláról (nem auto-másolt adatokkal) kezdve.Egyébként szűrőlistázósdiban ugyanaz az adguard, mint a ublock és fordítva, de pl ublockkal, youtube-on ki lehet szűretni az alap ajánlott shorts-okat (hogy ne látszódjon), ugyanígy a "nemsokára premiere lesz" féléket, én pl magamnak eltűntettem a "következő videó" gombot a lejátszóból, mert sokszor félrekattintottam, ilyesmik... nem hallottam még adguardról ilyet, de nem zárom ki, hogy megoldható!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle #69211 üzenetére
A ublocknál nem fogsz találni jobbat, csak max másképpen kinézőt. Annak felvértezését is sokféleképpen lehet kezdeni attól függően, hogy kiben bízol, és mennyire akarsz vele szöszölni:
-Onnantól, hogy esesével tiltogatod a dolgokat, amit látsz;
-Azon keresztül, hogy a filterek közt válogatsz, és bekapcsolod ami kell, vagy amiről mondják, hogy jó, aztán engeded ami törik;
-Odáig, hogy alapból mindent tiltasz, aztán azt engeded ami kell... sokféleképpen elérhető a kívánt eredmény!A folyamatok-fül a feladatkezelőn picit többet mutatna.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
SamSem58 #69196 üzenetére
Frissítés miatt nem kell mindent újratelepíteni minden egyes alkalommal, szóval ha nálad mindig tört valami akkor valami egyéb probléma állhat fent.
Ha kinézeti és funkció változások zavarnak, akkor -igen-, az ESR-re való áttérés segíthet, de az is kapni fog frissítéseket időről időre (értsd hónapról hónapra minimum, biztonsági frissítéseket).
Az előbbi mellett meg kiemelendő, hogy az ESR csak megjelenésekor passzol verziószám szerint a fővonalas kiadási verzióhoz, szóval ha arra állsz át, akkor hibát fog dobni (mert verzióban visszalépés) ha a profildat egyben akarod hozzárendelni. Darabonkénti (könyjelző, jelszavak, addonok) másolgatás működik.Az 135 említése mondjuk eléggé gyanús, mert a windows 10-et még egy év múlva októberig még a Microsoft is támogatja, a windows 7/8/8.1-et a firefox még márciusig (a 115-ös ESR-rel támogatja), szóval ha a win 10 kiesik szerintem bőven 1-2 év még számolható rá, emellett a 135 pedig februárra várható, amikor meg semmi sem változik.
Az előbbi és az első "minden új verziókor újrarakandóság" azt sugallja, hogy valami nem oké... -
ledgeri
nagyúr
Ha csak nézelődnél ilyen oldalakon akkor ublock originnel lezippantható (villám) a "sötétült felület", és az alatti rész használható, használható marad, de vannak "hard lock"-os oldalak, amik ha nincs X süti betölve -mert nem kattintottál semmire a süti-kérdésnél- akkor nem fognak működni!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #69124 üzenetére
Csak a cikkhez "elrejtett funkció". Úgy, hogy nem tudtam, hogy hol van 10 másodperc megtalálni. Emellett mégis hogy lehetne "nem ennyire rejtett" bármelyik funkció? A minden egy oldalon, végtelen scroll, sem egyértelműbb sőtt... (borzalom ha ABC sorrend, pl...) A minden oldalon mindent újra beállítani lenne a cél? na mindegy...
Nálam is kikapcsolt állapotú, mióta megjelent. Jó feature
-
ledgeri
nagyúr
A fiók nem egyenlő a címmel. Pl outlook: 1 fiók, de 10 emailcímet ad, mindegyik teljesértékű, tud küldeni, fogadni, és lehet a kizárólagos fiókba belépő. Ezen felül pl simplelogin: előfizetve végtelen címet ad, amit egy külön, megadott címre, így fiókba közvetíve végtelen helyen nem tudják, hogy mi az "igazi", mindent menedzselő címed...
...és még freemailnél is van a menüben opció erre... és még a mozillának is van a relay szolgáltatása... de én nem tudok olvasni, hogy idézned kelljen a dolgodat.... és nem te nem érted a kérdést... -
ledgeri
nagyúr
Attól függ, hogy mire használod még a böngésződet, neted, géped/eszközöd.
Ha mindent használsz mindere, akkor a minimális számon tartott és minőségi kiegészítők száma jobb mint a mindent mindenhonnan mindenkor. A munkamenet-végi sütitörlés beállítása ajánlott! Ha olyan a bankod amit sokan használnak, akkor egy jobb DNS-re váltás, ami szűri a csaló oldalakat ajánlott... HTTPS foszírozása is jó.Ha kell sokféle kiegészítő ajánlom a külön ff profil használatát csak erre, esetleg külön, független telepített teljes FF mellett (ha kellhetne egymás mellett a kettő, egyszerre.
Ha a gépeden sok a necces dolog esetleg más eszközt használni erre, hogy még tövább csökkentsd a rossz esélyeit.Hálón egyedüli, üres gépen, csak friss firefox 100%-ban biztonságos, ha minden naprakész... Miden ami ezt módosítja egy kis rizikófaktor, ami halmozódik.... és a te mostani alapállapotodról nem kaptunk infót.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Sz_Imre #69101 üzenetére
Nekem ilyesmi akkor akad, ha frissít a ff, és rábökök, hogy indítson újra, mindez "alapértelmezetten privát mód" mellet, ami egyébként működik.
Problémára: passz...Amit megpróbálnék: bekapcsolnék minden munkamenet megtartást, majd megint ki... hátha valahol egy egy bit megfordult vagy ilyesmi
-
ledgeri
nagyúr
Én ff-ban a ublockot használom erre: nem menüs kurkászás minden új oldalnál, hanem két katt a beépülő felületén (alapból tiltottan), viszon hard mode-on vagyok, így alapból is végig kattintgatom, hogy mit engedélyezek, így egyfelöl védettebb vagyok (egy harmadik feles webframe-je meg sem fog jelenni -mert a kapcsolat tiltott-, nem hogy javascriptjét betölteni, másfelöl meg rápróbáltam, és noscripttel is lefutni ugyanazt a "ez mit csinál, ismerem, kellhet-e, engedéllyezzem-e, megtettem, de még mi kéne?" kört már sok!
-
ledgeri
nagyúr
Itt a firefox 130... Opcionális AI chatbot-tal... mert már csak ez hiányzott!
(Kitolják a 115 supportját a win7/8 felhasználóknak....) -
ledgeri
nagyúr
válasz
Atish19 #69075 üzenetére
Exportálás fájlba, és imprtálás fájlból van (a firefox az entitás ami csinálja, ez a szemszög számít)! Az a legbiztosabb, ha mind a kettőt megcsinálod: 2 módszer, és 2 féle backup már alapból!
#69076 fcc Amit ajánlok, hogy vedd le azt amit a FF gyárilag tűzött, keresd ki az exe-t küldj róla parancsikont az asztalra, és azt tűzd ki! Valami ilyesmi konfliktusom volt már. Ha ez is eltünödezik, akkor biztos OS baj, mert "erről a ff nem tud", te a felhasználó csinálod.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Atish19 #69073 üzenetére
Mit jelent a "biztonsági mentéseket fájlba mentve" mert hogy ha mozbackup-ot vagy mit akkor az felesleges lépés. Kikeresed a profilmappád, jobbklikk másolás, valahova elmented és megvagy. Vissza meg csak azt ami kell belőle. Míg mozbackup -gondolom- mindent akar megadott helyre, és még meg is nézi, hogy az valós-e és errot dob ha rossz helyre megy... (ha nem is így megy bocs, de kinézném belőle...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Atish19 #69071 üzenetére
Ha ilyesmi gondok vannak vele, akkor -szerintem- sem a sync, sem a profil visszamásolás nem jó ötlet.
(Ha egy új [ftp-s forrású teljes{nagyméretűfájlból történő}]telepítés felrakása tiszta profillal nem jó referencia akkorHa alap telepítés volt, akkor én -törlés után- még azt is ajánlanám, hogy a teljes telepítőt töltsd le a mozzilla FTP oldaláról, és telepítéskor adj meg egy új helyet telepítés helyének, majd indítsd el, állítsd be, nézd meg hogy jó-e, és majd ez után másold/importáld vissza a jelszavakat (bár továbbra is külön dolgot ajánlanék erre), és a könyjelzőket.
Szolgáltatás függő, ha van az adott fiókban "kiléptetés mindenhonnan" vagy "korábbi munkamenetek lista", amiben lehet törölgetni akkor azok csinálják ezt. Ha a te géped akkor így is úgy is nálad van, szóval nem annyira kritikus, de egy véletlen dolog benyelésekor (ami szokásfüggő) számíthat, vagy ha kódolatlan laptop pl.. 1/10-es kritikusságó... kispolcra elrakós "ha minden megy akkor tölrődjön".
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Atish19 #69068 üzenetére
Ha van biztonsági mentésed akkor semmit sem veszíthetsz. (Azért ajánlottabb egy külön jelszókezelő használata, mert mégis legaláb már egy plusz változó, plusz jelszó, plusz művelet elérni az adatokat).
Hivatalos álláspont szerint a sync az nem backup. De itt is már akadtak akiknek ment a fentihez hasonló művelet.
Kérdés, hogy miért akarsz "firefoxot teljesen törölni, majd visszaszinkronizálni"? (Baj van, valami nen megy, új gép, új renistall, valami más?)
Egyébként meg akkor legyen export-import, vagy esetleg csak a kellő fájlok visszamásolgatása, mintsem teljes profil visszamásolás, ha tiszta lap legyen a legtisztább! (De ha pont hogy minden megy, csak valamit megnéznél, akkor a profil-másolós is okés! Sőt a régi profil megfér az új mellett, sőt két vagy több telepítés is lehet firefoxból egymás mellett eltérő profilokkal, verziószámokkal!!! Én így használom! Csak pár dologra kell odafigyelni!)Hozzáteendő: a sütik a régi profilban, mentésekben aktívak maradnak, míg nem törlöd azokat, vagy érvényteleníted más úton... pici biztonsági lábjegyzet
-
ledgeri
nagyúr
Én mondjuk pont a fentiek átlaga miatt direkt egy másik, pont a régi, kinyírós SSD-re irányítottam cache-t.. Akadt, hogy érezhetően belassult a youtube, ha elértem a cache limitet, így tettem egy 0-át a végére, meg beállítottam "kilépéskor tölrősre". Még akkor is akadt, hogy teleírtam az SSD-t (youtube órákon át). Aztán kellett az SSD másre (format, meg név veszés), így a rendszer visszaállt defaultra.
-
ledgeri
nagyúr
Hogy tud a Youtube Youtube tematikáju hibaüzenetet megjeleníteni firefox Offline-módban indításakor, adatforgalom nélkül?
-
ledgeri
nagyúr
Nem feltétlenül aktív blokkoláson múlik az, hogy valami nem jelenik meg rendesen! Ilyenkor lehet nyomni egy gyorsítótár ürítést. DNS újraépíteni stb.
Nem úgy működik az egész, hogy tegnapról mára valami biztos felkerült egy blokkoló listára ami firefoxon belül van, és alapból nem elérhető. Az meg külön árulkodó, hogy edge is így kezdte!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Jövedelem
- Metal topik
- Napelem
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Androidos tablet topic
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest