- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Macrodroid
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz xrvman #65399 üzenetére
Ja igen, a Search szót kifelejtettem de akkor jó
Sokat nem csinál amúgy, csak kicseréli az user agentet, hogy azt higgye Chrome-ot használsz, és egy fejlettebb Google-t tölt be így.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
xrvman
őstag
Ez most FF hiba, vagy beállítás kérdése a mobilos Firefoxban?
Keresek, mondjuk egy kormányablakot, beírom a keresőbe, s a nyitvatartásnál van egy kicsi lefele mutató ˅ . Ha arra rákattintok, lenyíló részben ott vannak a további nyitvatartási idők. Na ez a Mobilos Firefoxban nincs. Csakis az aktuális időt mutatja.
Van valami megoldás erre, hogy ennek lehetősége meglegyen? -
sz.j
nagyúr
Jelenleg Cs1csó fórumtárs által javasolt megoldást próbálom, ha valamiért még sem jönne be, akkor kénytelen leszek tovább próbálkozni.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Beren
aktív tag
Nekem úgy tűnik, hogy az Index esetén nem okoz problémát a fokozott követés elleni védelem - ha mindent a legdurvábbra állítok, akkor is bejön a címoldal, illetve minden cikk hiba nélkül megnyílik, amire ott rákattintok.
A Mozilla support is azt javasolja, hogy töröld az érintett oldal cookie-jait, szóval azt sajnos nem tudom, mi lenne ennél tartósabb megoldás... -
Cs1csó
félisten
Szia, kezdésnek, a címsor jobb oldalán a pajzs ikonra katt és vedd ki a szigorú követést tehát a Index ne legyen szigorúan védett "fokozott követés elleni védelem ki"
Ha használsz valami tartalomblokkolót - reklámblokkoló - akkor az legyen Ublock Origin vagy AdGuard - szintén ingyenes kiegészítője -
Ha nem ezek közül egyik akkor azt töröld és ezek egyikét tedd fel ha ezek egyike van fenn akkor is töröld a böngészőt indítsd újra és a kiegészítőt is telepítsd újra (elő szokott fordulni, hogy valami hiba beragad és egy újratelepítés "kiüti" a hibát)Ha ezen túl vagy akkor esetleg kipróbálhatnád letiltott kiegészítőkkel futtatni a böngészőt hátha valamelyik kiegészítő zavar be.
-
sz.j
nagyúr
Hosszú hosszú évek óta a FireFox-ot használom böngészésre, de most kezdek vele besokallni …..
Februárban már írtam (#65289), hogy ha a FF kezdőoldalának beállított index.hu oldalon lévő cikkek címének bármelyikére kattintok, akkor nem nyílnak meg a cikkek és ezt a hibaüzenetet kapom.
Februárban sikerült ezt a hibát megszüntetni, de a jelekből ítélve csak ideglenesen, mert ma újra jelentkezett a hiba, azaz ismét nem tudom megnyitni a cikkeket ….Magát a hibát a Beállítások---Adatvédelem és biztonság---Sütik és oldaladatok -nál a Sütik és oldaladatok törlése a FireFox bezárásakor bejelölésével, majd a FF újraindításával szüntettem meg (egy-két újraindítást követően kivettem a pipát a jelölőnégyzetből).
Kérdésem az lenne, hogy végérvényesen hogy lehetne ezt a hibát megszüntetni?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nem konkrétan a FF témája lenne, mert nálam a Chrome és az Edge-ben is ugyan ez a helyzet ma reggel óta, de nem tudom hol kérdezzem máshol. A Startlap.hu-nál a keresőbe bármit beírok, nem találja. Csak egy példa erre: beírtam a keresőbe a 'klíma' szót, erre elsötétül [kép] majd az enter megnyomása után kiírja a találatokat, azaz semmit ezt kapom. De beírhatok bármi mást, azt sem találja. Másnál is van hasonló?
A kapu.hu-n ott minden rendben van nálam, csak a startlap.hu az ami ezt csinálja.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
ledgeri
nagyúr
velem egy hete volt olyan hogy egy accountot vittem gmailről máshova, előtte jelszócserével. A Jelszócsere is küldött megerősítőt, és az átviteli kérelmet is meg kellett erősíteni. Az első email teljes pompájában jelent meg, a második furin, az emiatti harmadik is furin. 2 katt volt, miután rájöttem, helyretenni.
Én meg ilyen esetekben ikább napi szinten többször is kikapcsolom a Ublock szűrését az adott, hiányt generáló elemre, mint hogy átállítsam és esetleg elfelejtsem... Ha már fent a ublock, akkor szűrjön, és ha az hibás akkor azt javítom. (Magánvélemény )
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szerintem nem én vagyok a béna, de ma reggel miután beléptem a gmail fiókomba, a beérkező leveleket érdekes módon nyitja meg. [kép]
Olvasni nem lehet őket, csak ezt látom. uBlock origint használok, és ha azt letiltom akkor minden oké, meg tudom nyitni a leveleket. Ha újra engedélyezem akkor megint csak nem tudom megnyitni a leveleimet. Eddig sosem volt vele ilyen gond pedig már sok éve ez van. Mit kell beállítanom, hogy megint jó legyen?
Chrome-ban semmi gond, ott az uBlock origin mellett rendben megnyithatóak a levelek.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
A firefox állandóan feldobja, hogy frissítsen, de nem tudja magát frissíteni. De ha le akarom tölteni a weboldalról a frissítést, a következő hibát írja és nem frissít:
MOZILLA_PKIX_ERROR_KEY_PINNING_FAILURE
erre van ötlete valakinek? -
ledgeri
nagyúr
Hány profilt használsz a gépeden? Használod-e a nemrégiben linkelt multi instance cuccost?
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
A z utóbbi másfél-két hétben történik az, hogy a FF feldob egy ilyen üzenetet.
Csak az a gond, hogy ezt akkor teszi, amikor kiléptem a FF-ból és a következő belépés az később történik, akár egy óra múlva is vagy még később. Feladatkezelőben ilyenkor mindig megnézem, de ott nem látok ilyenkor FF futó folyamatot ezért nem tudom mire véljem ezt.
Van valakinek erre magyarázata?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Dhampir
félisten
csako és Cs1csó
Eszerint érdemesebb inkább az egyéni védelmi feloldás (kivétel) mellett maradni, ahol a teljes tartalom szükséges.
Köszönöm véleményeiteket!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Dhampir #65377 üzenetére
Szerintem a válasz nem fekete-fehér inkább a szürke zónában található, sajnos. Nem egyszer "töri" meg az oldalt a túl szigorú blokkolás legyen az akár tartalomblokkoló - Ublock Origin - vagy akár maga a böngésző.
Ami alapján lehet a kivételek közé tenni egy oldalt:
- ha nem működik megfelelően a szigorú követés blokkolás mellett
- gyakran látogatod az oldalt megbízol az oldalba stb.
- ha blokkolás nélkül gyorsabban tölt be az oldal fürgébb stb. -
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Segítsetek légy szíves rájönnöm, hogy a Firefox miért nem jelenít meg bizonyos tartalmakat. Erről az oldalról mutatok egy Chrome böngészővel készült screenshot-ot, amin bekarikáztam azt az elemet, aminek a helyén Firefox-ban csak egy üres semmi látható:
E szerint az oldal szerint a Javascrip engedélyezve van:
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Mi van a Firefoxal? Újabban a címkére, elmentett oldalra nem keres. Betettem egy oldalt a könyvjelzőbe és adtam neki címkét, ám amikor beírom a címsorba bármelyiket is, nem adja ki találatként. -
veterán
válasz Norbertbull #65366 üzenetére
Shift gomb megnyomásával kattints az ikonra és válaszd a felfrissítést, ekkor a beállítások, kiegészítők törlődnek, személyes adatok, kedvencek, előzmények maradnak.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Norbertbull
csendes tag
Sziasztok
Tegnap váratlanul kifagyott a Firefox. Nem reagál semmire sem, oldalakat sem tölt be. Beállításba sem lehet bemenni, sőt bezárás után meg sem nyílik sokszor és a feladat kezelőben sem tudom néha bezárni. Újra telepítettem, de semmi változás. Valaki járt már így? Esetleg tipp?
-
degec
senior tag
válasz Intruder2k5 #65364 üzenetére
tesztelve egyik sem jó..de köszönöm azért !!
-
MODERÁTOR
Kiegészítőt találtam rá ilyet: Panic Button Illetve a Google találatok közt lehet még ez-az.
-
degec
senior tag
Tiszteletem,
Hogy lehet olyat megoldani, amit amúgy a sajnos már nem fejlesztett CentBrowserem csípőböl tud, hogy bizonyos billentyűkombinációra, pl alt+f1..teljesen eltűnik az egész böngésző, BOSS key nek hívják....nem ablakot vált, nem minimalizálódik óra mellé akárhova..., teljesen eltűnik, majd ezt újra megnyomva alt+f1, előtérbe jön újra gond nélkül, úgy, hogy semmi sem záródott be..állt meg stb... Köszönöm szépen.. -
ledgeri
nagyúr
Az accountok átnézegetése közben megint beléptem FFsync-be (ugyanaz a reg kell, ha a firefox supprt oldalán teszek fel kérdést). A belépés után egyből az fogad, hogy legyek két eszközön belépve sync ért, alatta, kattintható linkként, hogy "miért is kell ez?". Arra kattolva ez nyilik meg:
Szóval újfent jelzem minden kedves topiklakó Firefox felhasználó társamnak: a firefox sync nem backup!
-
Dhampir
félisten
válasz ledgeri #65338 üzenetére
Rendben, köszönöm az instrukciókat!
(#65339) totron
Nem lehet rossz, de úgy tűnik, hogy végre visszatérhetek kedvenc Firefoxomhoz.
Bízom abban, hogy a Waterfox alatt létrehozott Firefox fiókom szépen összeszinkronizál majd a Mozillával.
Ennek következtében már több Waterfox-dömpingtől sem kell tartanotok.
-
ledgeri
nagyúr
Ha innen töltöd le, az 50 megás telepítőt, akkor telepítésnél meg fogja kérdezni, hogy hova telepítse, nem úgy mint a főoldalas ami alapértelmezett helyre rakná, és csak oda tudja. Ha párhuzamosan akarsz futtatni 2-3 profilt, akkor ezzel a telepítővel kell annyit telepítened, amennyit szeretnél, külön helyekre (nekem van 4). (A portable is ugyan ez használhatóság szempontjából, bár az +1 külső helyen átment, az én meglátásom szerint)
A profilok kezeléséhez ezt nézd át Nálam ez úgy megy, hogy mindegyik rákérdez melyik profilt is indítsa, mert van amikor picit megkeverem a dolgokat, mert kb 7 profilt használok, és sokszor keverem a dolgokat (melyik exe futtassa melyik profilt), így minden egyes indításkor tudok választani.
Előbbihez bónusz: ha utálod, hogy X-Y helyeken, programokban, vagy akár win gombként mutat valamit, ami liket akar megnyitni, egy dedikált telepítéssel + profil létrehozásával (ezt alapértelmezett böngészőnek, és böngészősdolgoknak beállítva) azt is le tudod választani.
Bónusz 2: Ha többet telepítesz, akkor azokat kitűzögetheted tálcára, de mivel 2-3 lesz, de ugyanaz lényegében, a navigálás végett ajánlom a parancsikoncserétHardening: https://ffprofile.com/-ot ajánlanám első körben, mivel sok alap dolgot, ilyen olyan telemetriákat kikapcsoltathat alapból, mielőtt még elindulna az első indítással az aktuális profil de csak "opciók áttekintéseként, mit, merre és miért, alap tájékoztatóként" is. B opció ez is. Mindkettő jelentősen cseréli a profil dolgait, meglévő profira nem engedném rá (jobb is a tiszta lap, és annak belakása)
Lastpass, vs Egyebek: A Lastpass nagyon nagyon huncut egy cég, és nem a legjobb múltja van, többszörösen is... Ha cég azt igényli, akkor okés, de privát célra nem ajánlanám. Pl olyanokat csinál, hogy ha alap reged van, akkor az egyféle egyszözön (PC, vagy Mobil) használható, átmenet a kettő közt, csak ha fizetsz,
vagy ha mentettél TOTP 2FA-t akkor annak az alap kódját nem adja ki, hogy ha épp kellene. És ezek csak a felhasználói élményesek. Nemgyerebe dolgok. (Volt nekem is, de már nincs... )Helyette inkább ez a duo:
Egyik a Bitwarden: open sounce, szerveres backup, és sync, amit ha olyan vagy magad is hostolhatsz szeródon, minden tekintetben kellemesebb, mint a LP...
Vagy Keepass, ami meg saját magad álta kezelt, minden előnyével és hátrányával: nem kerül ki máshoz az adat, de ha nem mentetted telóra, és kéne, nincs meg; ha nem volt backup és torlődik, nincs meg, és mindened veszett; viszont így csak oda jut ahova szeretnéd, és csak ahhoz akinek szeretnéd. A kis fájlját amibe ment azzal synceled amibe megbízól, ha van olyan pendrive-os amit kezel pl teló laptop, akkor sosem lát netet, és hasonlók... De van böngészős beépülője, autókitöltési funkciókkal mindekttőnek (háromnak...) A böngészőkiegek biztonságosabbak, mint a vágólapozás... de utóbbi kettőnél biztos van beépített vágólap ürítő...(megkérdezhetem, hogy miről váltottatok, mint cég, és mi volt a hiba?, ha olyan akkor privátban) Egyébként meg mindegyik ingyenes, próbáld ki és hasonlítsd össze! Az a legjobb számodra is! A böngészőbe mentés meg nem igazán ajánlott (nem csak ff-nál, egyknél sem!).
Magamnán van Keepass mindennek, és Bitwarden csak arra ami telón kellhet. Mindkettőnek a jobbik fele.Amire a #65350 No.01 -ban válaszoltál videó, és csatorna ilyen téren elsőrangú, és hosszútávon ajánlott! Ilyen szempontból még személyesen ajánlanám legalább a privát dolgokhoz a Ublock origin-t is, és személyesen HARD MODE-on (összevető videó), de alapon is okés, sokrétűen tiltható vele minden, ami a böngésződ képernyőén, mint tartalom megjelenne. Githubwikije
Ha mindenről van backupod, akkor ess neki nyugodtan, próbálgasd szét, így látod meg, hogy mennyire akarod bonyolítani, de mégis biztosítani azt a működést ami neked kell!
-
Syl
nagyúr
válasz EmptyParadox #65357 üzenetére
Ez Mac-en nem működik - vagy béna vagyok hozzá...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
EmptyParadox
senior tag
Egyszerre több profil futtatása:
http://kb.mozillazine.org/Opening_a_new_instance_of_Firefox_with_another_profile -
Syl
nagyúr
válasz Sweet Lou 6 #65355 üzenetére
Megj.
A Multi-Account Container nagyon szuper dolog, régóta használom, viszont az nem tudja elválasztani a könyvjelzőket, jelszavakat, bővítményeket.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Sweet Lou 6
addikt
a külön profilokat kombinálhatod ezzel is: Firefox Multi-Account Containers
sweetlou6.wordpress.com
-
Syl
nagyúr
Vagy két külön profilt készítesz és FF indításkor választasz közülük - egyszerre mindkettő nem futhat.
Vagy a "rendesen" feltelepített FF mellé valahová teszel egy Portableapps verziót is. Így lesz két külön rókád, amik egyszerre is futhatnak.
Én, mivel a céges levelezés office365-ben van, ezért melós dolgokra Edge-t használok.
-
No.01
őstag
válasz KAMI911 #65348 üzenetére
LastPass-nal is uj vagyok. A ceg megkoveteli a valtast a honap vegetol. (bongeszo nem lehet Chrome es a LastPass is kotelezo jelleggel hasznalando mindenhova)
Mivel meg nincs meg az uj laptop igy onszorgalombol kezdtem neki a valtasnak.
Ha jol ertem akkor a LastPass majd mindent felulir es akkor nem kell/nem ajanlott a beepitett jelszokezelo?
Csak azert kerdem mert ha valoban jobb akkor lehet igenyelnek magamnak is egy accountot a privat dolgaimhoz.BTW: ha jol gondolom akkor itt is a legeggyszerubb modja a szeparalasnak (ceges + privat) ha letrehozok 2 kulon profilt igaz?
**Syl:
Videokra meg nem is kerestem ra, de az a baj, h sokan sok felet irnak es uj felhasznalokent azert meg gondot jelent, h ki az aki valoban jo es relevans tartalmat keszit.
Bar ez manapsag mindenhol problema
Koszonom![ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
The Ultimate Guide to Firefox Hardening in 2022 - Nagy jó security/privacy videói vannak a srácnak.
-
KAMI911
Topikgazda
- a böngészőből is jól állíthatóak ezek, de igen a neten még van pár beállítás amivel lehet fokozni
- szerintem elég jó, állíts be hozzá főjelszót is, tud szinkronizálni böngészők között is, akár mobilra is.
- jó a kiegészítő, nincs vele semmi gond, ha nem a beépített megoldást használjátok.
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Nagyon-nagyon reg hasznaltam Firefox-ot, de most vissza kell, h terjek reszben ceges policy miatt.
3 kerdesem lenne:
- a neten fellelheto ajanlott privacy beallitasok valoban ajanlottak-e. Van amivel erdemes valoban foglalkozni?
- beepitett jelszokezelo mennyire megfelelo?
- Lastpass felhasznalo leszek (ugyszinten ceges hatasra). Ott ajanlott a dedikalt kiegeszito?Utobbi privat felhasznalokent is erdekel, de eddig biztam a bongeszos megoldasban "odaat"...
Hiba volt, okkal valt a ceg is.Elore is koszonom a segitseget.
-
Krystal_s
addikt
válasz Cs1csó #65344 üzenetére
Hát igen, pedig még csak egy összecsapott átskinezett Win10....
Ennek ellenére nálam alapból sem matat annyit a háttérben, mint a 10, ezért használhatóbb. Bíztam benne, hogy lesz valami jobb rendszer a 10 helyett. Attól tartok most még csalogatják a felhasználókat, kell a sok új adat és ingyen tesztelő emberke, aztán frissítésekkel majd folyamatosan ellehetetlenítik, letiltják a nem új hardvereket és szoftvereket is. -
Krystal_s
addikt
válasz Cs1csó #65340 üzenetére
"Még a végén kiderül, az nevet utoljára aki a 2-3 évvel régebbi elavult verziót használ."
Na ettől biztos nem kell tartani. Ezekből jobban kinézem azt, hogy átállítanak majd mindent úgy "javításnak" nevezve, hogy csak a legújabb verzióval lehessen böngészni és mindenki kénytelen lesz frissíteni és nem tud korábbi verziót használni. Minden erre megy ki, egyre nagyobb gépigény, ha kell ha nem csak vegyél már új gépet és úgy használd, ahogy ők akarják...
-
ledgeri
nagyúr
válasz Cs1csó #65340 üzenetére
Elég csak az user agent-et átírni, és meg is van az aki up to date, ahogy illik.
-
Cs1csó
félisten
Ezt hallottátok már: [link]
A Google, a Mozilla és a Microsoft is rendszeresen ad ki frissítéseket böngészőjéhez, ennek köszönhetően a Chrome, a Firefox és az Edge is hamarosan elérkezik a 100-as verzióhoz. Ez pedig gondokat okozhat, mivel a weboldalak megjelenítéséről gondoskodó kódok hosszú évek óta a kétszámjegyű verziók lekezelésére vannak kalibrálva
Még a végén kiderül, az nevet utoljára aki a 2-3 évvel régebbi elavult verziót használ. -
ledgeri
nagyúr
válasz Dhampir #65337 üzenetére
Nem vagyok topikgazda, de azért ne legyen " Dhampir watefox blogja" a topikból! Használd, jegyzetelj, vesd össze, majd a pár hét használatából publikáld az eredményeket! Így illene, lenne alapos, és befogadható.
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #65335 üzenetére
Valamitől a Waterfox például a https://psref.lenovo.com/ honlapot rosszul jeleníti meg, míg mellette egy időben futtatva és frissítve is, a Mozilla Firefoxon hibátlan ehhez képest.
Más, a címsor ablaka is egybeolvad a környezetével, csak az egérmutató oda vitelével jelenik meg a kerete, míg a Firefoxon folyamatosan látható az ablak.
-
MutantZombie
tag
válasz Cs1csó #65334 üzenetére
Helló!
Kösz a reakciót!
Win 10-n használom, és a verziószáma az az általad is említett 97.0 (64 bites).
Ublock Origin-t használok, alapértelmezett beállításokkal, ahogy a FF-ot is csak az alapértelmezett, módosítás nélküli beállításokkal használom; semmilyen css vagy egyéb módosítást nem eszközöltem benne, vagy bármit, amit az about:config-n belül lehet elérni.
Ezért is furcsa, hogy eddig ezt a hibát nem generálta, csak kb. 1 hónapja.Ezen kívül a Kaspersky Protection-t használom, de ha mindkettőt kikapcsolom, úgy indítom újra a FF-ot, akkor is jelentkezik a hiba.
Az uninstall (gép újraindít) és install-on is túl vagyok, de a hiba továbbra is fent áll.
Volt pár opció amit javasoltak (reddit-n, mozilla-n), hogy a config-ban át lehetne állítani, de nem tudom mekkora kockázati tényezőt jelent.
Egyiket kipróbáltam időszakosan security.tls.hello_downgrade_check -t true-ról false-ra állítva működött, csak nem tudom ez mennyire szerencsés vagy mit kockáztatok vele?Ha válaszolsz a kérdésemre vagy segítesz bármiben, akkor köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #65317 üzenetére
A már megnyitott böngészőlapok közötti váltáskor ügyelni kell arra, hogy véletlenül ne zárja be a felhasználó.
A Firefox alap rendszertémájának engedélyezésével ránézésre már nem lehet megkülönböztetni a Waterfoxot a Firefoxtól, ugyanaz a kellemes, világos színű felület fogad, mint a Firefoxban.
A megváltozott rendszertéma folyományaként a sűrűbben sorakozó fülek véletlen bezárása sem fenyeget már.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz MutantZombie #65333 üzenetére
Bármi - is - lehet. Amit megtehetsz, letiltott kiegészítőkkel is teszteled, reklámblokkolónak használd az Ublock Origin-t (ha ezt használod akkor töröld majd telepítsd újra nyugodtan lehet alap beállításokon használni esetleg ezt a két dolgot be lehet kapcsolni: AdGuard Base filter és valamelyik Annoyances filter vagy a FanBoy vagy az AdGuard-os)
Másik: GYALULOD a böngészőt, aztán telepíted a LEGFRISSEBB STABIL verziót és mindenféle CSS mókolás nélkül teszteled (az Ublock Origin-t telepítsd egyedül azért csak ezt mert sajnos tartalomblokkoló nélkül kvázi használhatatlan a böngésző.)
Visszakanyarodva MELYIK VERZIÓT használod ( 97-es(!) build-nél járunk) Gondolom Windows 10 (vagy 11) 64 bites verziót használsz de melyik build mert már abból is a 21H2(!) a legutóbbi stabil.
-
MutantZombie
tag
Hellósztok!
Egy olyan problémával szembesülök az utóbbi időben, aminek nem tudom mi a megoldása, ezért is fordulok hozzátok.
Ha a youtube-ot keresem fel, akkor elő szokott fordulni, hogy az alábbi hibaüzenetet kapom.
Ha a FF-ot bezárom és megnyitom újra, akkor általában betölt, de van hogy egyszer csak nem folytatja a videó nézésének a lehetőségét, majd a frissítés után ismét beadja a korábban említett hibaüzenetet, amely az alábbi:Hiba történt a következőhöz csatlakozáskor: www.youtube.com. Az SSL egy rosszul formázott Server Hello kézfogási üzenetet kapott.
Hibakód: SSL_ERROR_RX_MALFORMED_SERVER_HELLO
A megtekinteni kívánt oldal nem jeleníthető meg, mert a kapott adatok hitelessége nem ellenőrizhető.
Lépjen kapcsolatba a webhely üzemeltetőjével, és értesítse a problémáról.Ha válaszolsz a kérdésemre vagy segítesz bármiben, akkor köszönöm!
-
Kékes525
félisten
válasz temporello #65330 üzenetére
Igazad van az előzményekből indítva rendesen folytatja, a tabon viszont nem mindig.
ledgeri
Nem 1 perceseket.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
ledgeri
nagyúr
-
Kékes525
félisten
válasz ledgeri #65328 üzenetére
Köszi, ezt tudtam, de olyan kellene ami teljesen automatikus, semmi dolgom vele. Mivel egyszerre több videót is szoktam felváltva nézni az említett módszer nehézkes lenne. Kilépek a Firefoxból, miközben több fülön vannak valameddig nézett videók és mindegyiket a következő indulásnál ott folytathatom, ahol abbahagytam. Az említett video resummer ezt tudta.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Kékes525 #65327 üzenetére
Videó felületére jobb klikk, link másolása adott időponttol, URL-be be, és enter.
Én úgy vettem észre, hogy az addon leírásával ellentétben még a youtube is megtartja valameddig az eddig nézted infót, ha pl nézel valamit, elkattintasz, de vissza gombbal visszamész 30-60 sec-n belül.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Kékes525
félisten
Nem müködik nálam a Video Resumer addon a youtube-on. Valaki tudna segíteni, hogy mivel, hogyan tudnám megcsinálni, hogy ott folytassa a videó ahol abba hagytam. Prémium felhasználó vagyok
-
Syl
nagyúr
válasz Dhampir #65323 üzenetére
Én csak kicsit játszom az alusatyisat Nyilván nem tudom biztosra, csak feltételezem, hogy a Waterfox mögött álló System1 ugyanúgy reklámcélokra használja fel a böngésző kibányászott adatokat, mint a Google a Chrome-mal kapcsolatban.
-
Dhampir
félisten
válasz ledgeri #65319 üzenetére
Egyéb észrevétel.
A Waterfox Bővítményekben a Mozilla Firefoxtól eltérően, ahol két bővítmény csücsül; az OpenH264 videokodek a Cisco Systems, Inc.-től és a Widevine tartalom-visszafejtő modul a Google Inc.-től, a Waterfoxban alapból csak az OpenH264 videokodek a Cisco Systems, Inc.-től bővítményt látom.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Óh, sajnálom, hogy az itteni hozzászólásokban nem említetted ezt, akkor lehetséges, hogy a PaleMoon fork lett volna a megfelelőbb eszköz a célhoz.
Ez a "privacy probléma" konkrétan miben jelentkezhet? Például jelszó lopkodás? ...
-
Dhampir
félisten
Célom az eredeti Mozilla Firefox használata, de át kellett hoznom a dolgaimat egy másik Firefox böngészőből és így tudtam megoldani, hogy végül a saját fiókommal tudjak szinkronizálni. Ha valamikor lesz rá lehetőségem, akkor már egy külön, "saját" Firefoxszal tudok szinkronizálni.
-
zoltanz
nagyúr
válasz Krystal_s #65197 üzenetére
"FB, YouTube féle oldalak több lapon megnyitva 4-6 GB-ot is képesek használni."
Én úgy vettem észre FF több memóriát használ, 4GB-ot sokszor 6-7 megnyitott lapnál eléri.
(ublock, általános reklám oldalak külön host-olva is vannak.)
Chrome alapúak kicsit takarékosabban bánnak a Ram-mal sztem.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Valamint két éve megvette őket a System1 reklámcég (valószínű ez az oka az alapértelmezett Bing keresőnek). Vagyis a lassabb / ritkább security update-ek mellett lehetnek privacy problémák is a Waterfox-szal.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Dhampir #65318 üzenetére
Korábban (nagyon korábban) azért nem volt ajánlott, mert lasabban frissít, mint a firefox, ha valami security dolog volt a baj. (ha esetleg ff alapúvolt a baj akkor is sokat kellett várni, miután a FF már lehozta a fixet) Ezt olvastam róla kb 2015-ben...
Ha hosszútávra tervezel, majd jelezd, hogy milyenek a frissítési tapasztalataid, én kiváncsian várom!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Próbaképpen feltelepítettem a Waterfox böngészőt (ami egy Mozilla Firefox fork) és megosztanék róla néhány tapasztalatot.
A már telepített eggyel korábbi verziós böngészőnek a frissítése több ízben sem sikerült a böngészőn belülről, hanem le kellett tölteni a legfrissebb verziót és úgy telepíteni ismét.
Ami érdekes, hogy új lap megnyitásakor a Bing keresővel szeretne keresni:
Adatok importálása másik böngészőből a Firefoxból nem lehetséges (?). Ez kicsit aggaszt, mert a Firefox sem tud a Waterfoxból. Viszont a Firefox fiókból lehetséges szinkronizálni.
A már megnyitott böngészőlapok közötti váltáskor ügyelni kell arra, hogy véletlenül ne zárja be a felhasználó. Úgy tűnik, hogy a Firefoxban ez a veszély kevésbé fenyeget.
Hirtelenjében ennyi lenne, ami feltűnt a rövid használat során.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Helló srácok!
Nem tudtok valamit? Valami változás történt az zinterneten? Több oldal nem működik rendesen régi, 72-es firefox-szal. Van ami nem kattintható, vagy hiányoznak elemek, nem jelennek meg normálisan a dolgok.
Új operával nincs gond.Ha nagy a baj, akkor költöznék új mozillára próbából. A keresési előzmények átvihetők, vagy sajnos semmi sem?
Míg ezt leírtam, már újra működnek a rakoncátlan oldalak.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Syl
nagyúr
válasz m165le3 #65308 üzenetére
Amióta kiszedték a Browser Toolboxot a menüből, azóta nem tudom hogy lehet kideríteni a felület módosításához szükséges usercss kódokat.
A saroklekerekítést elvileg a#tabbrowser-tabs {
--user-tab-rounding: 2px;
}
rész végzi.
A félkövér feliratot passzolom.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
m165le3
tag
A fülek rész magasságát lehet valahogy csökkenteni? köszi.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Cache növelés (kiemelt szüveg, és a meglévő szám elé 1, vagy 2-3 ha kell...)
és szerintem te valamit valahol máshol töröltettél, vagy mást is töröltettél. Ami a bejelentekést viszi (süti) az nem a cache-ben tárolódik
-
Syl
nagyúr
Nálam piszok sokat megy a YT (prémium, 'Enhancer for YouTube' kiegészítővel) de semmi megakadást nem produkál. Pár naponta történik olyan, hogy indul a videó, megy hibátlanul, de körülötte az oldal üres marad. Nem tölti be se a videó adatait, se a kommenteket.
De még így is sokkal simább, problémamentesebb, mint Chrome-ban.szerk.
Semmi cache birizgálást nem csináltam rajta.[ Szerkesztve ]
-
dark2
tag
válasz ledgeri #65288 üzenetére
Az elmúlt hétben próbálkoztam ennek a furcsa youtube lejátszás megakadásnak az elhárításán.
Sikerült az egyik gépemen a zárt nvidia drivert feltenni (manjaro linux) - elsőre azt hittem, meggyógyult. Hát nem.
Majd megnéztem ezt a cache méret dolgot, a lemezen lévő (SSD) 1GB-ot gyakorlatilag teljesen kitölti, pár száz kilobájt marad csak belőle.
Így kipróbáltam, hogy törölje, hogy cache-t a FF a kilépésnél. Nos, így kissé lassabban áll le, ami nem érdekelne, de idegesítő, hogy bármely jelszavas oldalra megyek be, akárcsak ide a fórumra, mindig újra be kell jelentkezni... Akadást nem emlékszem, hogy láttam volna.
Visszakapcsoltam a cache-t, így most újra tele van, megakadást nem láttam, de nem is néztem sok videót, szóval lehet még előjön.
Azonban nem találom, hol lehet cache-t növelni, annál a menüpontnál, ahol töröltetem nem találtam. Keresgélnem kell még.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Környezetvédelem
- EA Sports WRC '23
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest