- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
joeetm
tag
Sziasztok,
A következő körülmények között:
Hálózat telekom
Cellhunter szerint 3 antenna van a városban, én azt mondanám, hogy amire csatlakozok, az elég leterhelt.
MIKROTIK RBLHGR&R11e-LTE6 antenna, a legközelebbi toronyra irányítva, ami légvonalban 3km.
Ebből minimum 1km sűrű erdő, ami magasabb mint az antenna aktuális magassága, ami most olyan ~10m-en lehet.
A következőt tapasztalom:
Amikor sebességet próbálok mérni, hol sikerül, hol nem.
Ezzel szemben, elvileg valamilyen sebességen, de mindig van stabil kapcsolat.(Otthoni okoseszközök állandóan elérhetőek)
Amikor elkezdek böngészni, vagy youtube-ot nézni, akkor meg elindul döcögve, utána pedig beáll az elérhető/szükséges sebességre.
A kérdés, hogy a távolság és a torony leterheltsége miatt lehet az, hogy akkor áll fel értelmezhető sebességre a kapcsolat, mikor tényleges használat indul rajta?
Nem vagyok képben a mobilhálózatok működésével, azért érdeklődöm._Az a hülye aki nem normális_
-
Diák66
őstag
válasz mad823 #10294 üzenetére
Azért, mert megveszed, aztán lehet nálad pont nem teljesít jól, mert nem azt a sávot használja a mobilszolgáltató, amit az antenna a legerősebben fogna. Ilyen szép grafikonokat is kellene rajzolni és az mindent is elmond a vásárlónak. De ha nincs ilyen az antennához, az már sejteti, hogy nem is nagyon akarták a dobozára, vagy a tájékoztató papírjára rárajzolni, hanem csak egy kamu marketing számot ráírni, ami vagy igaz, vagy nem. Az alábbi grafikon egy hasonló antennáé, látható, hogy inkább 8-8,5 az és nem 10-11.
-
-
Diák66
őstag
válasz mad823 #10292 üzenetére
Mert nincs olyan (legalábbis mezei user számára kereskedelmi forgalomban elérhető) antenna, ami ekkora sávszélességet képes egyszerre jó nyereséggel átfogni. Az antenna gyártók mindig ügyeskednek ezzel az értékkel. Olyan 6-9 dBi között mozoghat attól függően, hogy alacsony sávon, vagy magasabb sávon méred a nyereségét. Más gyártó hasonló antennára a 10 dBi-t hazudja, mert egy adott frekvencián mérve az a legmagasabb mérhető érték laborkörülmények között. Amúgy a kis bot körsugárzók sincsenek 5 dBi nyereségűek. Azoknál még nagyobbat szeretnek ferdíteni ezzel az értékkel.
-
mad823
őstag
válasz Poccc97 #10289 üzenetére
Szerintem igen. Annyi, hogy a B818-on TS9-es aljzat van, ezen pedig SMA. Szóval kelleni fog hozzá átalakító. Illetve ahogy írtam, minden méter koax további veszteség az antenna nyereségéből, szóval az a szükséges legrövidebbre érdemes vágni. Feltehetőleg az üzlet ezt megteszi neked, sőt, jobb esetben még tesznek egy TS9-es csatit is direktben a kábelre.
-
Poccc97
tag
válasz mad823 #10288 üzenetére
Esetleg ez megfelelő?
https://antennacentrum.hu/mimo_4g_lte_antennaKöszönöm!
-
Diák66
őstag
válasz Poccc97 #10286 üzenetére
Elég gyenge a jeled, valószínűleg azért nincs 4G+. A kültéri antennák segíthetnek, de elég széles sávot kell lefedni ezek szerint. Keress kültéren telefonnal jobb jelet, ha van, akkor oda teheted az antennát és kb. akkora lesz a jelszinted kültéri antennával, mint amit a telefonnal mérsz.
-
Poccc97
tag
Sziasztok,
Huawei B818 vagy egy B535 eszközhöz milyen külső antennát javasoltok vagy érdemes eladni őket és venni egy Mikrotiket?
Eléggé gyatra a jelerősségem házon belül, ablakba (B3, RSRP -110, este 3 Mbps).Elérhető Nálam a 1/3/20/28 (CA) sáv 1.5 km-en belül Tkom vagy 3/7/28 8 km.
Yettel (nem 4G+), B3 1.5 km, B1/B8/B20/B28 8 km.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Felöltőkártyás esim a voda/yettelnél van?
-
zelikocc
senior tag
válasz musicproo #10281 üzenetére
Nézd meg a szolgáltatókat, hogy van-e nálad 5G lefedettség, és válaszd azt amelyiknek van. Mivel minden szolgáltató minden helyszínen eltérő sebességet produkál, így egyébként lehetetlen megmondani még Magyarországon is.
Alapvetően a mobilnet nem igazán való online FPS játékra, de ha semmiképpen nincs vezetékes, akkor próba szerencse. Csak te tudud tesztelni őket magadnak.
-
musicproo
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy alkalmas lehet-e valamelyik németországi mobilnet multiplayer fps gamingre?
Feltöltőkártyás mobilnetben gondolkodom. Korlátlan nem nagyon van, de 20-25gb elég lenne.
Lebara HELLO! XXL Prepaid
25GB 29,99€ - ezt néztem.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Sok évvel ezelőtt egy Cat6-os asztali huawei router (aminek nem véletlenül 12V-os külső tápja van) az autóm csomagtartójában lehúzott bő 3 évet. Mondjuk indítózás után kellett neki 2 perc, míg felállt, de ezt leszámítva nem volt vele gond. És ha bementünk a szállásra, ki lehetett venni és a tápegységével konnektorban jó kis asztali router volt.
Ma már általánosságban nem javaslom a Cat4/Cat6/Cat7 eszközöket, mert azért a legtöbb helyen már több mint két sáv van bekapcsolva, és ott hátrányba kerülsz ezekkel. Főleg a yetinél, de a többiek is fejlesztenek (még ha lassabban is). -
félisten
válasz 4Grider #10274 üzenetére
Köszi!
Akkor nézelődöm Cat szerint.
mad823: Autóba szeretném rakni. Azt, hogy azon belül hova, még eldönti az eszköz formátuma, de semmiképp sem fix dolog kell, hanem magammal akarom vinni alkalom adtán pl. szálláshelyre is, vagy simán sütögetéshez halk háttérzenének, stb.
Ha úgy alakul, hogy nem akksisat veszek, az sem baj, 12V-ról megoldom a tápot, bármi is kell neki.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
mad823
őstag
válasz aprokaroka87 #10275 üzenetére
Itt azért a posztoló szerint valamilyen relatíve fixen telepített dologra gondolt, nem út közben kell neki.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz 4Grider #10272 üzenetére
Nekem amúgy még mindig olyan " idegen " dolog hogy ha szükségem van valahol mobil netre vigyek magammal még egy plusz eszközt :)
Gondolom az ilyen asztali routerek meg nem éppen olyan méretűek hogy az ember zsebre rakja, meg ugye kell hozzá állandó áramforrás, gondolom én.
-
4Grider
nagyúr
A Xiaomi Mi A2 Lite Cat6-os, szóval nem azzal fogod kimaxolni a 4G-t.
Google-ban rákeresel a telefonmodell nevére és beütöd mögé, hogy LTE Cat. Általában a találatokban megtalálod, amit keresel.
Minden 5G-s modem sokkal több 4G frekvenciát fog össze mint az átlag 4G-s eszközökben lévő modemek. De rá kell keresni a fenti (LTE Cat) szöveggel...
Mindig telefon modell függő, hogy egy adott helyen ki tudod-e maxolni a mobilszolgáltató által biztosított lehetőségeket. Azért elég sok helyen még mindig csak 1-2 frekin nyomják a 4G-t. -
félisten
válasz 4Grider #10272 üzenetére
Értem.
És a telefonok hogy állnak a 4G frekik összefogásával?
Van olyan szolgáltató, aki egy helyen több frekin sugároz, mint amit egy telefon ki tud használni?Honnan tudom meg, hogy egy adott telefon hányat tud összefogni?
Mod: Az 5G-s telefonokra is igaz, hogy több 4G frekit tudnak összefogni?
mod2: épp van egy kinyírni való telóm, más baja is van, szóval, ha kibír fél-egy évet, akkor már ellátta a feladatát.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Mobilinternet csomagot tervezek venni.
Csak internet lesz, amit meg akarok osztani wifin keresztül.Ehhez keresek készüléket.
Mivel a legolcsóbb 5G-s mobil router, ami minden frekit tud, 117 ezer Ft, így egyelőre letettem arról, hogy egy céleszközzel kimaxoljam az 5G-t.Ami viszont fontos lenne, hogy a 4G frekiket össze tudja fogni. 50-100MBit-nél nagyobb sebességre egyelőre nincs szükségem, de ne az eszközön múljon, ha ez nincs meg.
A nagy kérdés, hogy érdemes-e valami külön mobil routerben gondolkodnom, vagy egy random telefon is jó erre?
Mármint a frekik összefogására.
Van a fiókban 4G-s telefon (Xiaomi Mi A2 Lite).Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
rxam
csendes tag
Sziasztok !
Ha valaki esetleg használ közületek Huawei B818-263 Telenor/Yettel routert amin gyári firmware van, meg tudná nézni hogy FW illetve WebUi van rajta gyárilag?
Lett egy kis FW anomália, visszaállítás miatt lenne szükségem.
Nélküled oly root a világ... //
-
veterán
válasz miszabot #10261 üzenetére
a pikocellához is kellene internet, de ha az van, akkor mehet a vowifi is. szerencsés esetben egy irányított antennás mikrotikkel tudsz netet csinálni, és azon mehet a telekom vowifi, ha net sincs, akkor viszont nagyjából csak a starlink marad.
hanyas vagy, te disznó?
-
4Grider
nagyúr
válasz miszabot #10259 üzenetére
Magyarországon tilos a mobiltelefonos jelerősítők használata.
A szolgáltatóktól lehetett anno beszerezni LAN-ra köthető pikocellákat, azok néhány 10 m-es körben csináltak 2100 MHz-en térerőt, de ma már nem igen adnak ilyet.
Szegény embernek marad a VoWiFi, amihez viszont jó WiFi kell és megfelelő szolgáltató (jelenleg csak a Telekom szolgáltatja). -
miszabot
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy tanya (Kecskemét mellet 20-30 km-re), ahol kevés a térerő mind telefonáláshoz, mind mobil internetezéshez. Olyan antennára lenne szükségem, amely a térerőt erősíti fel a házban. Létezik ilyen? Azt értem, hogy fogok egy routert arra rákötök egy antennát és hasít a mobilnet. De telefonálni is szeretnék. Tudtok ebben segíteni?
Sz. Tamás
-
4Grider
nagyúr
válasz mad823 #10257 üzenetére
Mobilnet XXL
Belépési díj (Ft) 10 000 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) határozatlan idejű szerződéssel: 5 990 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) 1 év határozott idejű szerződéssel: 5 490 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) 1 év határozott idejű szerződéssel, e-Pack-kel: 4 990 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) 2 év határozott idejű szerződéssel: 5 490 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) 2 év határozott idejű szerződéssel, e-Pack-kel: 4 990 Ft
Havidíjban foglalt belföldi adatforgalom korlátlan
Logikusan hűséggel a belépési díjat elengedik, hűség nélkül mindenütt fizetni kell. -
4Grider
nagyúr
válasz attila.hu #10254 üzenetére
Én akkor kezdenék el gondolkodni a két sávot összefogni képes 4G routerem lecserélésén, ha kettőnél több sávon nyomulnak nálam a szolgáltatók. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy Makó környékén a sok sávval nagyon el akarnák kényeztetni a szolgáltatók a felhasználókat. A Telekom is zömében egy-egy sávval nyomul, én biztos, hogy nem feléjük mozdulnék, vagy kivárnám a yeti hálózatbővítését (év végéig biztosan ott is lesz), vagy felmérném feltöltőkártyákkal a másik kettőt, és annak eredménye alapján lépnék tovább. A Telekomnak egy hátránya van: Nem ad publikus ip címet, azaz lehet olyan eszközöd a saját hálózatodban, amit távolról nem tudsz majd a Telekom natolása miatt elérni.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz attila.hu #10252 üzenetére
Akkor nem térerő gondod van, hanem az alacsony frekvencia miatti torlódás (túlterheltség). Azon jobb eszközzel nem segítesz, meg kell várnod, amíg a yeti hálózatmodernizációja eljut a tornyodig. Vagy váltasz vodafone korlátlan netre, havi 5000 Ft hűséggel, 6000 Ft hűség nélkül...
-
-
attila.hu
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam pár hónapja egy tplink Mr 600 v2 routert,és egy https://www.ostelsat.hu/4g-3g-gsm_antenna_trans-data_lte_kyz_10-10_mimo_10_m_kabel_sma__A741024.htm
ilyen anntenát 15m kábellal.
Mivel a városon kívül lakom elég rossz a lefedettség.Sajnos olyan nagy áttörést nem értem el Yettel 1-20 mb/s változó,a hállózat terhelésétől függően.
Jel kb mindig ennyi Signal Strength=75% RSRP= -80dBm RSRQ=-11dB SNR=8 --> 10.0dB
A kérdésem az lenne hogy érdemes lenne befektetnem egy
MIKROTIK LHGGM&EG18-EA LHG LTE18 Kit be???
Mennyivel lenne jobb szerintetek??[ Szerkesztve ]
B.Attila
-
musicproo
tag
Köszönöm a válaszokat srácok!
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Holafly-t próbálta már valaki? Törökországba megyünk. 5 napra korlátlan adat, 19$. KÜF, Yettelnél 10.000Ft 3GB.
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Így hogy megszunt a digi mobil, melyik a legolcsobb, legtöbb GB adó mobilinternet csomag jelenleg? Akár korlátlan is..
-
zelikocc
senior tag
-
őstag
Üdv! Ha rossz helyen kérdezem akkor bocsi, kérlek irányítsatok a megfelelő topicba.
De főleg a mobilnet lenne a kérdés. Van valami módszer amivel itthonról beszerezhető mobilnet/telefonszolgáltatás USA-ba 3 hétre nyáron? Legutóbb (2016-ban...) erre a besétálok a helyi T-mobile-ba volt a válasz, de az érkezés napján elég vacak időtöltés (4 iphone 13, vodás vagyok a napi 2 ezer* 4* 21 azért fájna napi jegyekre, meg ugye red csomag van mindenkinek de nem a legdrágább amiben benne lenne, de ki van találva mert az is plusz 100k felett lenne 1 évre ha arra váltanánk). Köszönöm ha lenne valakinek jobb irány.
-
Diák66
őstag
válasz bociusz #10225 üzenetére
Az szép gyűjtés, bár hiányos Szerintem ilyen routert amúgy 2-3 évre érdemes csak tervezni, így egy 3 band-os is megfelelő lehet. Az 5G-s kegyetlen drága, 3 év múlva megfeleződhet az áruk. Na meg ha van 3CA lehet az 5G nem ad többet sokkal DSS megvalósítás mellett, plusz ha elég a 80-160 megabit a gyakorlatban, minek is 5G-s csúcssebesség N78-on ? Nem éri még meg az árát szerintem. (Pláne nem Vodafone 700 MHz-re, vidéki 5G-n) Csak Budapest területén jöhet jól, illetve a Yettel esetében nagyvárosokban.
De amúgy kb. ezekben lehet gondolkozni: Nagyjából ezek elfogadható routerek, de csak ha jó áron elérhető.
Huawei B535, Huawei B628, Huawei B818, ZTE MF286D, ZTE MF297D, Tp-Link Archer MR500, Tp-Link Archer MR600, Asus 4G-AX56, Asus 4G-AC86U, Nokia Beacon 2 + Nokia Fastmile 2, ZTE MC7010D, ZTE MC801A1, Mikrotik RBD53G-5HacD2HnDTC, Mikrotik RBD53G-5HacD2HnD-TC&EG12-EA, Mikrotik S53UG+5HaxD2HaxD-TC, FRITZ!Box 6890, FRITZ!Box 6850De ha van jóárasított szolgáltatói, azt megvenni akár 1, vagy 2 év hűséggel.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Lehet azt találni, de elkérik az árát.
A sima xxl csomag esetén is szükséged lehet kettőnél több frekvencia összefogására (amit egyébként a telefonod tud). A 60000 Ft alatti routerek pedig max. kettőt tudnak egyszerre használni. Kaptál több típusra is ajánlatot, sokkal több ajánlott úgy sincs. Ha nagyon nincs pénzed, akkor még a Huawei B535 lehet még használható (max. két sávot tud összefogni). Ezeket most selejtezzük ki, tehát aprón találkozni egy-egy példánnyal, de újonnan is elérhetőek. -
ETOM
addikt
Köszönöm az ajánlásokat. ZTE MC801A ezzel az a gond, hogy nem találok sehol eladót.
Vodafone térkép szerint van 5G [kép] Később lehet jól jönne?
Üzleti csomagnál láttam, hogy 6000Ft net +500Ft/hó 5G access. De maradnék a sima XXL csomagnál szerintem.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz yodee_ #10224 üzenetére
Messze nem felesleges egy 5G router beszerzése 4G hálózatra hiszen ezek LTE kategóriája 22-es, ami a drágább 4G routerek között sem jellemző. Persze ha a helyszíni mobilszolgáltató még évekig 1-2 db 4G frekvencián szolgáltat, akkor max. előrelátónak tekinthető ilyen, ma már elég drága router vásárlása.
-
bociusz
aktív tag
válasz yodee_ #10221 üzenetére
Abszolút, ez a hivatalos terv. Más kérdés, hogy nem mindig jön össze elsőre egy helyszín, ilyenkor pár hét vagy hónap múlva újra felkerül a listára. Indulás óta itt van időrendben lementve az összes helyszín, ha többször is szerepelt, akkor a legújabb dátum van mellette. Újabban B1+B8+B28 -at kap szinte minden fejlesztett helyszín, de kis szerencsével akár B7 vagy 5G is érkezhet majd Körmendre.
-
yodee_
őstag
https://hardverapro.hu/apro/huawei_b628_4g_cpe_pro_2_lte_4g_4g_kartyafuggetlen_2/friss.html
Egy ilyen szerintem bőven elég lenne. Persze ha nem kellenek extra dolgok (OpenWRT, Mikrotik - RouterOS)
Poccc97:
Úgy tudom az említett Vodafone XXL-hez nem jár 5G, tehát felesleges lenne 5G képes router.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
yodee_
őstag
válasz 4Grider #10219 üzenetére
Köszönöm. Gondolom a modernizácóról az alábbi oldalon találok információt. Mennyire megbízhatóak vajon az itt megtalálható adatok?
-
-
4Grider
nagyúr
válasz yodee_ #10217 üzenetére
A Cat12 3 sávot tud összefogni. Mivel a cellmapper szerint nálatok még nem történt meg a hálózatmodernizáció, így a B3+B20-at tudod csak összefogni, mert még nincs se B1, se B7, se B8, se B28. Ezek közül fog a modernizációval jönni 2 és 4 új sáv között valamennyi, a B28 és B1 majdnem biztosan. A routered nem fogja tudni a B20+B28-at összefogni, szóval a legvalószínűbb CA modernizáció után a B1+B3+B20 vagy B1+B3+B28 lesz.
-
ETOM
addikt
Sziasztok!
Vodafone Mobilnet XXL mellé szeretnék routert. Telefonon ilyen sebességet mértem [link]
Milyen típust lenne érdemes vennem?Köszi
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Információt szeretnék kérni. A jelenelgi routerem CAT12-es sebességű, és amennyiben jól értelmezem a leírást egyidőben akár 3 vagy 4 sávon is tud csatlakozni. Jelen pillanatban a készülék csak B3+B20 sávon van fent. Ez minek köszönhető? A szolgáltató Yettel, az antennák pedig ezek lennének:
Köszönöm
-
csendes újonc
válasz szaboi6512 #10213 üzenetére
Áhám, értem és sajnálom.
Sajnos az a helyzet, és nem csak ebben az "üzletágban" hanem sokmindenben ahol nyitva maradtak a kapuk, mindent próbálnak befoltozni... Ki-ki lehetősége és adottsága szerint próbálkozik helytállni több-kevesebb sikerrel.
Sajnos egyre kevesebbek a lehetőségek minden téren. -
szaboi6512
őstag
válasz hellopc #10212 üzenetére
Yettelnél a korlátlan netes vagy korlátlan hívás + korlátlan netes kártyához már 2018 augusztusa óta nincs megosztó... A régiek még megmaradtak, de újakat már nem lehet kötni.
Nyitott kapukat döngetsz. Volt adatmegosztóm.....Eddig, mert megszüntették....[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
csendes újonc
válasz 4Grider #10211 üzenetére
Igen, már valami módosult, náluk hogy csak igazolást adnak, de akkor is, hagyjuk is inkább. Én még előtte voltam náluk, de tényleg nem akarok senkiről semmi rosszat mondani, mindenki saját döntése, hogy melyik flottában / cégnél van. A tapasztalat meg csak közben jön...
Yettelem van nekem is.
szaboi6512:
Yettelnél a korlátlan netes vagy korlátlan hívás + korlátlan netes kártyához már 2018 augusztusa óta nincs megosztó... A régiek még megmaradtak, de újakat már nem lehet kötni.
A Telekomnál lehet kérni akár céges és magán előfizetés mellé is multisimet amivel a korlátlan netet megoszthatod, aminek előfizetéstől függően 2-4 ezer forintos plusz díja van havonta...
Vodánál nincs tapasztalat, se kapcsolat...
-
4Grider
nagyúr
-
4Grider
nagyúr
válasz szaboi6512 #10209 üzenetére
Korlátlanhoz nincs.
-
csendes újonc
válasz 4Grider #10207 üzenetére
Hát nem is tudom mit mondjak erre.... Én voltam már náluk is, kipróbáltam nagyon sok flottát és rengetegnél az ügyintézés volt a probléma és tragédia...
Aztán elhatároztam, hogy megoldom másképp... Az ügyfeleim tudják is, hogy nálam minden el van intézve maximum 1-2 óra alatt és ha azt mondom, hogy el van intézve, akkor az tényleg el van intézve. Nem akarok senkit sem minősíteni, ez az én körömben / ügyfeleim körében elég fontos... -
4Grider
nagyúr
válasz felsatan #10200 üzenetére
Az okostelefonok többségében Cat4/Cat6 modemektől jobb modem van, így gyorsabbak, mint a Cat4-es (ritkábban Cat6-os) USB modemek. Viszont a telefonok nem arra vannak kitalálva, hogy egész nap hotspotként menjenek, így tartósan hotspotként használva az akksijuk (vagy maga a telefon) előszeretettel megadja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest