Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
mad823
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Viszont a fizikát nem lehet meg*@$&ni. Ha szar a benti térerőd, akkor az egy stickkel is szar lesz. Erre az egyetlen gyógyír a külső, értsd kinti antenna. Viszont a térerő nem garantál jó sávszélességet. Ha az adott torony nagyon terhelt, azon ez sem fog segíteni. A legtöbb, amit tehetsz, az a sávok aggregálása, amikhez pedig jó, azaz nem feltétlenül olcsó modem kell. Tehát jó antenna plusz jó modem = a lenti Mikrotik eszköz. Annyiért amennyi.
-
bociusz
aktív tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Samsungon és Xiaomin rootolás nélkül lehet LTE bandot választani.
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Nem. Mérést saját emberekkel végeznek. Moddolt firmware-ek tudják rendszerint az USB stickes történetet, de beszámolók szerint elmarad a sebesség/teljesítmény egy egybe routermodemhez képest (egybe alatt nem csak a Mikrotik megoldását kell érteni). Ennek ellenére én most lehet, hogy beszerzek egy stickkel operálni képes routert, ha abból a végén NAT-olatlanul jön ki az információs delej, az 525 ugyanis nem tudja ezt, a rá valónak mondott, bridge-esítő firmware-t pedig nem merem felrakni, nincsenek visszaigazolások, vélemények. Lehet indokoltsága tehát.
-
Marcsello31
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Szia! Én most azt találtam ki, hogy van egy olyan routerem, netis változatú, aminek a hátsóján van usb csatlakozó, direkt, az lte modem sticknek, És van mód a menüben beállítani a 4g lehetőséget a routeren, akkor elvileg menne úgy, hogy a routerbe dugott stick leadja a netet a routernek és a router kábelen tolja tovább?
Ha jól értem akkor igen.
A lan kábeles ltes vevők 1ik előnye sztem hogy elég a lan kábel, és mindegy hogy milyen hoszú, az áramot is a lanról kapja, csak engem az ára b@sz fel, nekem erre sajnos nincs pénzem, marad az alternatíva. Meg kell várnom a fizu napját, aztán veszek ilyen vackot, előtte, meg bemegyek a Thez, hátha adnak tesztelésre kölcsön, vagy nem. -
-
4Grider
félisten
válasz
vpanangin
üzenetére
Minden router ilyen. Az LTE kit ráadásul konfigurálható híd és router üzemmódra is, azaz tovább adhatja a saját publikus ip címét (kvázi modemként működik) a házba tett router számára, de beállítható rajta a NAT is, egy switch is kerülhet a kábele végére. Persze ez utóbbi esetben wifi nem lesz (kell még egy access point vagy egy WLAN router).
-
vpanangin
senior tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Köszönöm.
-
Marcsello31
őstag
válasz
bociusz
üzenetére
Szió! Gondolom ez már bővebb tudású akkor, és többet tud mint elődje, és gondolom drágább is
. Kár hogy nincs lehetőségem kölcsön kérni, Egy talánra kár pénzt áldozni.
Ahogy nézem, ez volna a lehető leggyorsabb és legjobb tudású kütyü.
Hát, részemről maradt a térerő vadászat és a bringázás, majd letöltöm úgy ami kéne :d. köszi mindenkitől a választ tényleg. -
bociusz
aktív tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Most áprilisban jött ki az újabb változat, az LHG LTE18, ez már ismeri a B28-at és Cat18-as, tehát mind ki tudja használni az itthoni hálózatokon elérhető technológiai maximumokat (4CA, 256QAM, 4x4 MIMO).
-
vpanangin
senior tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Melyik ez az androidos program?
-
Marcsello31
őstag
Szia! Gondoltam, Közben kaptam Emailt a Ttől hogy teljes a 4g lefedetség a környékünkön,
A telefonom B20ra csatlakozott 30%os térerővel, Gondolom akkor fel lehet tornázni ezt 50%ig is, egy antennás vacakkal, nem ragaszkodom ehhez a típushoz, de láttam, hogy van benne csatorna választási lehetőség is. De lehet hagyom a csudába, Mert
Nem tudom hogy a telekom korlátlan netje 4gén, mennyire szereti ha konzolra töltenék játékokat vele, nem is célom a torrent használata, de örülnék ha a konzolra egy délelőtt lejönne az a rohadt játék, kb 40giga. -
Marcsello31
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Megnéztem egy android programmal telefonon, b20at használja és 30%os a jel a telefonon. Egy közeli toronyra csatlakozott, 30as pinggel.
-
Marcsello31
őstag
Üdv! Androidos telefonon, milyen program segítségével tudhatom meg hogy B20 vagy B3mast veszek éppen? Egy xiaomni redmi note 4 mido telefonom van android 9el.
Nem mai darab, de tudja az Ltet. A városban bőven 100mega fölött volt a letöltés, a telekomnál 4gével.
Diák66 köszi a linket, nagy segítség.
De az nem kerül semmibe, ha csak be megyek érdeklődni, Magas helyen, a telefonom közepes 4g jelet mutat 10mega le és 2 feltöltéssel. Már arra is gondoltam hogy mi van ha, parabolát rakok a telefon mögé?!
Na mindegy, a héten bevánszorgok A telekomhoz, nincs messze. vagy beletörődöm, hogy ez van, és éjszaka töltöm le ami kell, egy teljes éjszaka 
Közben küldtem mailt a Telekom felé, azt írták, hogy a címemen teljes mértékben elérhető a 4g.
Igazatok van, ennyi pénzt valahol nekem így nem ér meg, lehet jobban járok még is csak egy stickel, ami antennás. Nem bukok rajta sokat, ha mégsem válik be, már 5körül jókat lehet kapni. köszi mindenkitől a választ. -
totron
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Saját magadnál kell érdeklődni. A telefonnal való közepes látás már egy támpont. A kinézet készülék jobbságából fakadó sebességtöbblet megeshet, a magasabb vézelezési pontból adódó javulás is, de egyáltalán nem biztos, hogy e kettő jótékony hatásait összeadva is kifizetődőnek fogod érezni a kiadott pénzt. A másik, hogy esténként vagy egy bármikori csúcsidőben mennyire ül le az a hálózat ott számodra, ennek tükrében is érezheted drágának a kiszemeltet. Tehát ha gyakran túlmutat a leterheltség az egyéni vétel gyengeségein és gyakran az a szűk keresztmetszet, akkor lehet, hogy már meg is érkeztél. A 14 nap van, de a nagy szerelgetés közben tehetsz rá karcot, akármi lehet, ami később gátolja a visszafizetést, ez is benne van a pakliban. Mérlegelni kell. Én használtan vennék, ha nem jön be, kiszállhatsz belőle ugyanannyiért. Ez tényleg olyan, hogy ki kell próbálni.
Telefonnal is fel tudod deríteni, hogy B20 vagy B3 amit veszel és CA kell-e, van-e, ahhoz persze CA-t kell tudnia a telefonodnak is. -
Diák66
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Telekom nem feltétlen árul el ilyen információt, de itt van esély rá: [link]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Értem, tehát elsőként érdeklődjek utána, hogy a telekomnál a lakhelyemen, Majdnem "tanya" Van e olyan térerő és csatorna cella stb amit én igénybe vehetnék. Akkor valszeg ez lesz, hogy megkérdem őket. Addig meg minek. Nekem már 50mega stabil letöltés is elég volna, a jelenlegi netem olyan mint egy hullámvasút. köszi.
-
Diák66
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Egy Cat4-es LTE routerről beszélünk (nem csak szimpla antenna), így az ára szerintem egyáltalán nem vészes, de a 150/50 megabit és a Carrier Aggregation hiánya fájó pont benne. Ebből a típusból az LHG LTE6 az ajánlott minimum a csúcs pedig az LHG LTE18.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Van valakinek itt közületek ilyen LTE Antennája?
[link] Az ár az mindegy, tudom hogy B@szot drága, de úgy rendelném meg hogy próba képp, azaz ha nem tudom használni vissza küldöm, és vissza adják az árát, így veszteni valóm nincs. Telekom 4g lte hálózatát szeretném használni. Akinek van ilyen vevője tényleg nagyon jó és nagyon érzékeny? Azaz messzire is el lát, ahogy ígérték? Youtube on láttam, hogy van akinél 12kmig el látott, még fás környezetben is és ment az 50mega letöltésű netje,
A telefonom közepes ltet lát a telekomnál, és 10 mega letöltést ad.
Azt nem tudom, hogy egy ilyen nagy nyereségű antennánál, lehet e jobb a térerő, és a letöltés.
Sim kártyám előfizetésem van. Csak az ára b@ssza a csőröm, Meg nem e tudom hogy nem lenne okosabb lte stikkel próbálkozni, az olcsóbb, csak sajnos van külömbség.
Telekomnál nincs olyan hogy hálózat felmérés? Ha hülyeséget írtam akkor elnézést!
Csak érdeklődök.
Nagyon nézegetem ezt a sz@rt. csak kérdés hogy tanyán mit érek el vele. -
mzeperx
tag
sziasztok, digis mobilnethez keresek wifi router megoldást. Eddig több telóról is probáltam osztani hotspottal, de a gyenge térerő miatt valami komolyabb de költséghatékony megoldást szeretnék. Gyakori, hogy a messenger üzenetek is alig mennek át, de van amikor a jutyub is hibátlanul hasít. Nem szeretnék egy olyan variációt, hogy veszek valamit, aztán kiderül kb. azt tudja mint egy telo, vagy azt se. Tudom kültérre is tenni, az se baj ha akksit is tud, mert riasztó is rá van kötve. MR100 az összefoglalóból.. Huawei 5577, Mirotik wap? vagy mit ajánlotok ami ilyen esetre bevált és ha lehet kb 35e ből kijön? és keresgéltem itt a fórumban, de nem lettem okosabb.
előre is köszi -
4Grider
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
Újabb kedvező üzleti flotta (itteni rövidítése KÜF) klón.
"A belépés ingyenes, a Kedvező Flottába való csatlakozás díjtalan." -
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Ez valós szolgáltatás vagy kamu? Nekem flotta szagú. de tetszik a korlátlan mobilnet ára,
eddig nem találkoztam velük a neten,
link,. nem reklámozásból kérdezem.
[link] -
4Grider
félisten
Azt meg kell érteni, hogy van, ahol a népsűrűség azt igényli, hogy 400 méterenként legyen egy bázisállomás, és van, ahol 4-5 kilométerenként is elég. Logikus, hogy az utóbbi helyen nem célszerű olyan frekvenciablokkokat használni, amik néhány száz méter lefedettségű, de - éppen a magas frekvencia miatt - nagy sávszélességű netet biztosítanak.
-
totron
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Ha van is fejlődés olyan területekre ahol igazán van értelme - és ami persze dícséretes - az ár még mindig ugyanott van. Továbbra is bosszant a gigantikus sebességbeli különbségek sokszor előforduló esete, ezt hatványozza még az eltérő ár is. Értem, hogy nem érdekük más, csak bosszantó.
-
totron
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
...olyan címre, ahova hajlandóak is szolgáltatni. Mert mint tudjuk nem mindenhova. Francért nem lehet teljeskörűen megnyilatkozni? Így fokozottan és megint felmerül a kérdés, hogy mi a kommunikáció és mi a gyakorlat. Nem homlokegyenest eltérő működésre gondolok, hanem olyan különbségekre szöveg és valóság közt, ami egyes előfizetőknek választóvíz lehet. Mert ezzel megint csak ugyanott vagyunk.
-
4Grider
félisten
válasz
towerpc
üzenetére
Mivel egy LTE Cat4-es eszközről beszélünk, kétlem, hogy tudna 200 Mbps-ot. A Cat4-es eszközök ui. egyszerre csak egy LTE frekvenciát tudnak használni.
A hotspot funkció (és a router natolása is) erőforrásigényes folyamat. Logikus, hogy újranatolva az amúgy is natolt Telekomos netet, jelentősen lassabb sebességet fogsz mérni, mint egy telefonon, ami esetleg 2 vagy több LTE frekvenciát is össze tud fogni. -
4Grider
félisten
Kicsit túrtam az ÁSZF-et:
"A Yettel OtthonNet Lite tarifacsomag a szolgáltató hálózatának lefedettségi területén, szolgáltatási címhez nem kötötten használható."
Az összes többi Otthonnet csomag esetén pedig:
"az előfizető által megadott Szolgáltatási Címhez tartozó irányítószám alapján kerül megállapításra a szolgáltatási terület, amelyen belül a szolgáltatás mint mobilszolgáltatás mozgás közben is igénybe vehető, kivéve, amennyiben az adott tarifacsomag különös feltételei másként rendelkeznek. A Szolgáltatási területen kívül a szolgáltatás nem vehető igénybe, más szolgáltatási területen való igénybevétel csak a Szolgáltatási Cím módosítását követően lehetséges." -
4Grider
félisten
válasz
towerpc
üzenetére
Wifiből elég sokfajta van (a, b, g, n, ac, ax), ez a router konkrétan az n-et tudja maximum, ami n-es klienssel kb. 50-80 Mbps-ot tud, természetesen attól függően, hogy hány környékbeli wifi hálózat van, illetve milyen egyéb elektromos ricsajok vannak a használat helyszínén. Szóval wifitől ne várj teljesítményt, vagy ha igen, használj wifi6 (ax) eszközöket (mind a két oldalon).
-
towerpc
csendes tag
Sziasztok!
Telekom mobilinternetet ha tesztelem speedtesttel, akkor kb 200 megabitet mér, viszont ha megosztom személyes hotspotként, akkor már csak kb. 50-et mér. Ugyanez a helyzet sim 4g lte routernél ( tplink mr6400). Amit megoszt wifin annak a max sebessége csak 50 megatit.
A tp link leírásánál azt írja, hogy wifin akár 150 megabitet is tudhat, lanon meg akár 300-at, de lanon is csak 50.
A kérdésem, hogy ez normális, tehát megosztva csak annyit bír wifiként kiadni?
Előre is köszi! -
totron
addikt
A Yettel fixhelyes szolgáltatásáról mik a gyakorlati infók? Megy már egy ideje, bizonyára gyűlt fel tapasztalat. Cellára szűrnek vagy máshogy? Nem szűrnek? Mi a helyzet vele?
-
mad823
őstag
Igen, úgy olcsóbb, csak írta, hogy az előfizu már megvan hozzá(?), így nem nagyon beszélhetünk hűségről.
Azért ne felejtsük el, hogy a mobilnet mostanában nem lesz a vezetékes alternatívája, szerintem egy aránylag stabil ~100 Mbit mobilon elég jónak számít, ott ben nem a wifi meg az ethernet lesz a szűk keresztmetszet. -
Diák66
őstag
1 év hűséggel olcsóbb a router, nekem 22ezerért adták. Amúgy a teljes sávszélessége nem kihasználható, kábelen "csak" gigabit, a wifije meg gyenge, csak ac-s. Két-három ezköz kell, hogy kihajtsa belőle a maximumot. De ettől függetlenül elfogadható és használható, de teljes áron szerintem nem éri meg. Pl.: ha LAN-on nekiállok letölteni, az összes többi eszközön "kihal" az internet, mert valamiért odaadja prioritásba az összes sávszélt annak az egy eszköznek. Az 5G-s routerek meg még iszonyatosan drágák és alig vannak.
-
4Grider
félisten
Milyen szolgáltatóhoz, milyen csomaghoz, milyen igénybevételhez és földrajzilag merre használnád? Az olcsóság elég sok helyen visszaüt, ezért lényeges inkább az első mondatban szereplő kérdések alapján az eszközt kiválasztani.
Alapból a Huawei és ZTE eszközök rendelkeznek híd üzemmóddal, a Huawei B535 pl. jó választás lehet, ha csak 1-2 frekvencián tolják felétek a 4G-t. -
lpepe
tag
Sziasztok! Biztos hogy volt tema, de a keresovel nem mentem sokra. Nem tul draga LTE routert keresek, amit bridge mode-ban a meglevo routeremhez tudok kotni. Mit ajanlanatok? A olcsobb tp-link eszkozok ahogy ertelmeztem nem tudnak ilyesmit.
-
Diák66
őstag
Nekem annyira nem jött be ez a router, de hűségidő lejártát követően amúgy is elpasszolom, ha kell majd valakinek. Egy videó van a szétszedéséről, hiányolom a hűtőbordákat belőle....elvégre ez papíron egy csúcskategóriás router (volt...). Ahhoz képest meg piszok egyszerűnek néz ki, csak a körítés nagy. [link] (ilyen antenna kimenetet ne hegesszen rá senki, ott a TS9 és ahhoz kell adaptert venni, probléma megoldva)
-
winbox
senior tag
Próbáltam már, de mindegyik antenna visszafogja...Pedig vettem olyat is ami direkt 2600 MHz B7-re volt, 2x2 MIMO [link] 5m kábellel volt, aztán elmaradt a B818 beépített antennás sebességétől. Nem tudom hogyan, de nagyon eltalálták ezt a routert. Szerintem veszek egy N5368X kültéri Huawei-t, ugyanaz a CAT18 4G modem van benne 4x4 mimo-val, mint a B818-ban, aztán ezt oda rakom, ahova akarom, kültéri, nem lesz baja és jelvesztés sem lesz az antenna kábel miatt.
-
winbox
senior tag
Igen, éjjel-nappal menni fog, illetve tőlem délre van a torony, így arrafele lenne állítva egy fali antennatartóra felapplikálva. Mindenképpen akkor a B818-nál maradnék, majd eleve fehér dobozba teszem és megpróbálom árnyékolni a tetején a dobozt. Köszönöm
-
totron
addikt
Szerintem nem ennyire lineáris a történet antennabenenetek terén, a válasz komplexebb. Az aktuális firmware is nagyban beleszólhat az eredményekbe és még számos tényező modemen belül, antennaillesztésen is áll, bár gondolom ez a része rendben van és ugyanazon antennákkal is mérted. Doboznál a páralecsapódásra is figyelni kell. Tartsd meg a Huaweit, ha az a jobb ott...
-
4Grider
félisten
Ha éjjel-nappal menni fog (mint egy rendes router), akkor inkább a meleggel kell majd foglalkoznod, konkrétan ne legyen melegebb a dobozban 40-45 foknál. Kitettséget nem írtál, ha nem északi oldalról van szó, akkor próbáld a dobozt árnyékolni, fehérre festeni, különben simán lesz benne 50 fok.
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy Huawei B818-at használok Yettel kártyával nagy megelégedéssel. B7+B20 sáv van fixálva benne, van több frekvencia is a tornyon, de ebben a párosításban a legjobb az internet. (5G még nincs a tornyon) Jelenleg az emeleten, egy ablakban van a router, a tornyot nem látom, de komolyabb terepakadály nincs köztünk, 1,5km-re van. A B7-et -105 dBm-el veszem. Nekem tökéletesen így, csak nyáron be fogjuk rendezni a szobát és nem maradhat a helyén a router, mert utána már útban lesz. (sajnos más ablak nem néz arra, a lenti szinten pedig nincs B7) Ha csak annyit csinálok, hogy kinyitom az ablakot és kirakom az ablak elé a routert a B7 már -95 dBm lesz és a sávszélesség is jobb lesz tőle, ha pedig kicsit feljebb is nyújtom -90 dBm a vége. Korábban volt nálam egy Mikrotik LHG cat6 is, de mindenhol kb. fele annyi sebességet tudott, mint a B818, akárhova tettem, akármilyen frekiket fixáltam benne. Kérdésem az lenne, hogy mivel mindenképpen ki kell raknom falon kívülre valamit, mi lenne a legjobb megoldás. A mikrotik azért teljesíthet rosszabbul, mert abban csak 2x2 MIMO van a B818 4x4 MIMO-jával szemben? Néztem a most megjelenő Mikrotik LHG LTE18-nál (amiben már CAT18 modem van, a B818-ban CAT19) a leírásban külön kiemelik, hogy 2x2 MIMO-t tud. ("Keep in mind that the device only supports 2x2 DL MIMO as the LHG has only 2 antenna ports") Emiatt lehet a B818 kb. 2x olyan gyors? Esetleg a B818-at egy kötődobozba vagy PVT dobozba belerakni, szellőzést csinálnék rá, kérdés a meleget és a hideget hogyan bírná. Csak játékra és online filmezésre használjuk az internetet, de a steam mikor tölti a játékokat jól jön a sávszélesség. Tudom, hogy hazai viszonylatban milyen szerencsés vagyok a B7-el (az elején én is 10Mbps sebességről indultam...), csak, ha már úgy is kikerül a falon kívülre, szeretném a legjobb megoldást.
-
totron
addikt
válasz
Doggy dog
üzenetére
Klasszikus hiba, hogy a semmit/zajjal erősen terhelt jelet akarja erősíteni a felhasználó. A nyereség eleve való növelésére törekedj inkább. Magasabbra helyezett antenna, odébb helyezett antenna, de telefonnal való bejárása a szobának is hozhat marginális különbségeket. Egzakt műfaj ez a maga módján, de törődni kell vele, rá kell szánni az időt a méregetésre. Ha a mérést, mint olyat egyébként is élvezed, akkor szuper, ha nem, akkor sem fog máshogy viselkedni a vételezés. Vannak időszakok/szituációk, mikor -101dB-es jellel netezek, használhatóan - az ilyen alacsony jelszinteket ne akkumulátorral működő eszközökben erőltessük, egyébként nem jelent gondot. Pár centi, pár fok is számíthat.
(#9536) 4Grider, felteszem nem is dedikált hardverre és konkrét utóerősítésre gondolt, csak a jobb vétel iránti igényét fejezte ki így.
(#9501) picur10, ilyen botor álmom nekem is volt, eredményül szűk fél év alatt lenulláztam egy új akksit. Igaz, abban torrent is volt, de mindegy, főleg egy mai, beépített akksis telefont én nem áldoznék be erre, még ha van is affinitás házi akkucserére, műszaki értelmben ez nem út. Enyhébb használatra talán.
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata kültéri mobiltelefon jel/térerő erősítéssel kapcsolatban?
Esetleg topikja? (kerestem, de nem találtam) -
bokosjani
csendes tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy miért van az, hogy a Telenoros (hello data start) netemmel nem töltődnek be az Onlyfans-os képek, míg ha wifit vagy a Telekomos mobilnetet használom, akkor igen?
Köszönök minden ötletet
-
laxika91
csendes tag
válasz
LowLiike
üzenetére
Szoktam rajt játszani különösebb probléma nélkül (D2R, CoD Warzone stb). Nekem a CoD Warzone-ban olyan 60-70-es a ping (Vác, Pest megye). Modemfüggő is lehet amúgy. Régen kis Huawei zsebmodemmen nyomtam, azzal nagyon nem volt az igazi. Most a Mikrotik tányérral pöpec.
-
LowLiike
csendes tag
Yettel Korlátlan fel/letöltésű net csomagja mennyire alkalmas Online játékokhoz? Kb mekkora a ping stb? Sajnos vidéken lakok és ez az egyetlen "Gyors net" mert amik itt vannak azokkal semmit se lehet kezdeni l
-
laxika91
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Igen, én is így voltam vele az elején, de akár hányszor rákérdeztem azt mondták hogy nem probléma és nem fognak tiltani.
A korlatlanmobilinternet.hu-nál vagyok már egy éve és még nem volt probléma. Elvileg a Yettel hálózatán szolgáltatnak (gyakorlatilag is) de mivel ipari előfizetők ezért nem tiltják az adatforgalmat. Legalábbis nekem ezt mondták.Az a baj hogy home office-ban csak ha a háttérbe berakom a TV-t (netes Telenor MyTV) vagy a Netflixet duruzsolni meló mellett az havi pár száz GB. Akkor még a game installokról, IT-s hobby projectekről nem is beszéltünk.
Sokkal szívesebben vennék egy pár száz mbps-es kábeles csatlakozást, de mint mondtam, esélytelen mert nincs semmi az utcában
. 30 mbps-es Invitel volt, de ők sem fogadnak új előfizetőket (nem mintha bekötnék rá mert annyi majdnem mint a 80 mbps mobilinternet). -
ballazol
senior tag
Úgy van. Nagyon sok az 5 tera...
-
4Grider
félisten
válasz
laxika91
üzenetére
5 TB adatforgalommal fel fogod magadra hívni a szolgáltató figyelmét és teljes joggal fognak korlátozni.
Több hektáros telephelyünk összes kamerájának képét 7/24-ben távolról nézik az örzővédők és ez generál havonta 3.6 TB adatforgalmat. Eszembe nem jutna mobilnetre terhelni, ez akkora erőforrás-pazarlás lenne. -
Spatrik
csendes tag
Igen, mindhárom szolgáltatónak van tornya a közelben, de a Vodafone-os van a legközelebb. Meg a Telenor-ossal az a gond, hogy hétvégén nap közben, tehát törzsidőben nagyon leterhelt. Visszaolvastam itt a topicot és többen is panaszkodtak erre, hogy a Telenor különösképp terhelt.
A kültéri antennát is néztem, láttam miket ajánlanak itt szintén, de sajnos ezen a napközbeni terheltségen nem javítana gondolom. Emiatt gondolkodtam el a sima Vodafone-os SIM-et routerbe pakolni, csak nem tudom ez mennyire lenne gáz, hogy nem internet megosztó simnek van titulálva, vagy egyáltalán letiltanák-e emiatt, mert tényleg csak netezésre, sreamingre használnák, nem lenne kirívó adatforgalom szerintem. -
mad823
őstag
válasz
Spatrik
üzenetére
Először nézd meg, hogy milyen tornyok vannak a közelben. Ugyanis én látatlanban azt gondolom, hogy nem igazán lesz szolgáltatásfüggő a dolog. Aztán pedig egy jó kültéri irányantenna csodákat tehet.
-
Spatrik
csendes tag
Sziasztok!
A szüleimnél kint az isten háta mögött sajnos csak mobilinternet lehetőség van. Jelenleg a néhai Telenor-nál van korlátlan mobilinternet előfizetésük, de sajnos a lefedettség, a stabilitás enyhén szólva sem jó. Körbenéztem és a Vodafone-nál van egy Red Free+ nevű csomag, amiben korlátlan internet van és a lefedettségi térképe is jóval barátságosabb színeket mutat.
A kérdésem az lenne, hogy mivel ez nem egy kifejezetten otthoni internetes, routerbe szánt előfizetés, ez okozhat problémát? Felhasználási szempontból nekik semmi kirívó nem kell, csak a munka utáni böngészés, YouTube, Netflix.
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Odaadjuk 10 napra ingyen a balatoni nyaralónkat egy kárpátaljai magyar tanárnő családjának, viszont nincs internet bekötve az épületbe és online suli van náluk.
2 nap múlva jönnek, hol tudok a legolcsóbban, legegyszerűbben mobilnetet ennyi időre? -
taki01
őstag
Megjelent az új a mikrotik LHGG antenna LTE cat 18-as modemmel (sajnos itthon nem nagyon lehet kihasználni). Én már várom az 5G-s változatot, mert akkor lecserélem a jelenlegi LHG LTE cat 4-es antennámat.
-
PiXeL90
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Yetteles mobilinternetes kártyát lehet használni duál simes mobiltelefonba?
Mert én megpróbáltam és nem tudott csatlakozni! Mi lehetett a probléma, ha lehetséges telefonba használni?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Ata88
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Helló!
Elnézést a megcsúszott válaszért.
Szóval a lényeg, hogy ha bekapcsolom az adatkorlátot a gép továbbra is ugyan úgy zabálja a netemet, csak mikor elérem a megadott limitet akkor letilt. Viszont azzal már nem vagyok kisegítve ha akkor nem engedi a további adatforgalmat, mert az emailokra és a böngészőre szükségem lenne.
Nem lehet valahogy csak a rendszer azaz a windows adatforgalmát csökkenteni? Nem is értem mire kell neki napi 5-10Gb. -
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Soha nem használtam két sim-et. Az megoldható, hogy duál simes telóba, a dominós kártya mellé beteszek egy digi-s sim-et és csak erről menne a mobilnet?
A gyerekeknek próbálnék meg minél olcsóbban netet szerezni, mert a dominos feltöltések elég gyorsan elmennek..
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG ADATA 750W
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha jól értem akkor igen.
. De a pdfben leírtak azért elég dúrvák.
. Kár hogy nincs lehetőségem kölcsön kérni, Egy talánra kár pénzt áldozni.
A korlatlanmobilinternet.hu-nál vagyok már egy éve és még nem volt probléma. Elvileg a Yettel hálózatán szolgáltatnak (gyakorlatilag is) de mivel ipari előfizetők ezért nem tiltják az adatforgalmat. Legalábbis nekem ezt mondták.
Sajnos vezetékes internet nincs egy szolgáltatótól sem így marad a mobilnet. Pedig fizetnék ha kihúznák mert mindenkinek jobb lenne.