Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Burn
őstag
A Hiper XXL a telenornal 18990ft, 16e ft 11 honap huseggel. A dominos kartyas az 9900ft.
A flottas topicban talaltam az Euro Quattro az kozel 9e ft a korlatlan internettel.
Melyik az a flotta ahol olyan olcson kapni? Lehet nem jol neztem a tablazatot. -
Dr.Burn
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
A vicc az, hogy az utcaban elvileg bent van az optika, csak nem vegig. Nalam pont nincs. Hetfon meg bemegyek kerdezoskodni, de ezzel a mikrohullamu internettel nem fogok tovabb szorakozni. Nem szivesen fizetek ki 16e ft-ot csak mobilinternetert, de ha nincs mas....
Foleg, hogy csak internetezesre fogom tudni hasznalni. Mivel nem akarom a telefont befogni hotspotra. Teszteltem mind a ketto szolgaltatot(telekom,telenor). Csucs idoben is tudja mind a ketto hazon belul a 60mbit -et. Reggeli idokben mind a ketto 100mbit kornyeken van. A pingek nagyon alacsonyak 20-40ms kozott. Nekem ez igy teljesen megfelelne, csak az arral nem tudok megbaratkozni. Flottaban van olyan amit tudnal ajanlani? Megneztem a topikot, de amit talaltam a legolcsobb talan 9e ft kornyeken van. Koszi.
-
totron
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Wow ez a kis belsőantenna. Engem külső antennát elérő jószágok mozgatnak most! Azokra kérdeztem rá. Éjjelre is ki akartam kapcsolni a telefont, de elaludtam, bűntudat és jajveszékelés. Visszaváltottam egy modellre ami előzőleg is volt, ezzel megy a net. De ki kell jönnöm ebből a 100%-ra töltöm az akksit - nem tudom nem tölteni, USB-n a gép feltölti - ~-115dB-en - a már emlegetett egypálcikás érték - mert így, ezzel a kettős hatással nagyon evődik az akksi. Főleg a távoli minuszokban tanyázó jelszint a gyilkos.
Szerkimerki.: ezt így általánosan nem jelenteném ki, hogy ha router, akkor halál. APN-ről is mond minden résztvevő mindent, csak ezen megy, csak amazon, közben meg mindkettőn (Telenor).
online: csak 4G, ami nem előnyös, mert ha leesel róla vársz, vagy szentségelsz vagy amit szeretnél, de nem netezel amíg vissza nem kúszik az eszközöd
net: minden hálón ott vagy, ez a jóval előnyösebb. Nem tudom, van-e köze a NAT-oltsághoz, mondják itt a fórumon, hogy a melyik is lenne NAT-olt ezek közül? Szakadárakciókat - így, mobilon - egyikkel sem tapasztaltam.Ha fontos a hűségnélküliség, akkor a Telenor alatt talál flottákat. Nem akkora csapás ez, mint elsőre tűnik, kábelessel persze nem kell mindig egymás mellé tenni és csilloghat a szem.
-
4Grider
félisten
válasz
Dr.Burn
üzenetére
Túl sok jóval nem tudlak biztatni. Általában az ilyen helyeken - már ahol nincs rendes vezetékes net - a mobilnet sem szokott jól teljesíteni. Legkönnyebben most dominó sim-en tudsz korlátlan netet csinálni, de ez a voda korlátlan redes csomagjaihoz hasonlóan natolt lesz. Ha tehát routerben használod, előbb- utóbb lehal. Telenornál flottában van natolatlan korlátlan net, de az meg ilyen helyeken többnyire túlterhelt hálózaton dolgozik.
-
Dr.Burn
őstag
Sziasztok,
Olyan helyzetbe kerult, hogy mobilinternetet kell, hogy hasznaljak. Sajnos mikrohullamu interneten kivul semmi nem elerheto az uj lakhelyemen. Letezik olyan mobilinternet ami teljesen korlatlan? 2 gep menne rola aktivan. Sokszor elerjuk az 1TB adatot.
Koszi elore is.
-
ajapi
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ha a Pc-n gondoltad, azt megcsináltam, nem segítetett. Ha routernek van saját drivere, azt nem találtam a filekezelőben.
??
Kösz -
ajapi
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
USB-n van összekötve a router a PC-vel, a kapcsolat a kettő között megmarad, de "nincs internet" jelenik meg, amikor "ledob"
kösz -
ajapi
tag
Huawei e5577-es mifi routert használok évek óta, eddig jól működött. Újabban állandóan ledob. Telenor adatkártyát használok, a Sim-et is kicseréltettem, de nem segített. Mostanában melegedett, akkut is cseréltem, hiába. Mi lehet az oka?
Ha újat kell venni, akkor milyet?
kösz -
Erre nem gondoltam! Megjegyzem, a MindigTV itt botrányosan gyengén jön, elég komoly kültéri antennák kellenek az akadásmentes vételhez.
Megfigyeltem viszont egy újabb érdekességet: ha az ablakrács vízszintes eleme az LTE-antenna előtt van, nagyobb a sávszélesség.
Egy mérnök barátom régi, de örök érvényű szavai jutnak erről eszembe: "A rádiófrekvenciás hullámok a fekete mágia területére tartoznak."
Köszönettel: MaCS
-
totron
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Homlokra csapós szmájli: MindigTV lesz a te zavaród nagy valószínűséggel. Condradnál vagy hol láttam is ilyenszűrős külső antennát. Bár te el vagy benn, úgyhogy nem kell rá költened. Konkrét átfedésben nincs a felső Mux (7xx MHz) a B20-szal, de jó közelre sikerült pakolni, tudnak interferálni.
-
A teraszon talán nincsenek aknák, de bármilyen újfajta kaját szigorúan a feleségem kóstol meg először!

Nem tudom, hogy milyen antenna van a Mikrotik SXT-ben, de papíron 9 dBm. Nyúlni nem nyúlik sehová, de azért jóval nagyobb mélysége van (kb. 8 cm), mint a wAP-nak a 2 dBm-es antennáival, amik gyakorlatilag egy-egy cikkcakk egy-egy NYÁK-on.
Amint látom, nem is 60, hanem 90 fok a szögtartománya. Amúgy a saját bevallása szerint 60 fokos TP-Link CPE210 sem tartalmaz éppen hosszú horizontális antennát.

Egy ilyen Anti Noise Shieldnek látod értelmét?

És igen, B20, szigorúan!
-
totron
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Bocs, de erről a nejkiküldésről az ugrott be, mikor az arab a sivatagban maga elé parancsolja a feleségét az aknák miatt.

Irányított antenna, mint olyan: az én olvasatomban, az egy sokelemes, vertikálisan a térbe alaposan belenyúló, hosszanti antenna, amit tényleg tudunk irányítani, kis nyílásszöggel. Az eszközbe nem látok bele milyen antenna van, de ugye érezzük, hogy egy igazitól, külső, tetőre helyezhetőtől elmarad, illetve méretkorlátai miatt a nevében foglalt tulajdonság erősen csorbul. A kis nyílásszög előnye - a távolsági vételek megcsípésén túl - hogy az oldalról jövő reflexiókat is kizárja. Ebbe a modembe én inkább egy innen-onnan, majdhogy nem mindenhonnan interferenciát is beengedő vevőegységet látok. Na nem lehúzni akarom, de egyelőre válaszunk az nincs!

Össze kell szedni milyen állandó sugárzók üzemelnek ott. A rács nem is 10x10-es, vagy nem centiméterekben kell érteni? B20-on vagy legalább? -
válasz
4Grider
üzenetére
Semmi ilyesmi nincs, a házon belül biztosan nem, de a szomszédok is békés és elég távoli népek.

A tájolás egyébként konkrétan látás utáni célzás útján történik, mivel rálátok a toronyra.
Egyetlen dolgot tudok még elképzelni: ez egy acélzsindelyes ház, és a torony irányában pont nincs tető. Mi van, ha maga az acél nyeregtető koncentrálja a rádióhullámokat szerencsés irányba?
Több képpel nem szeretném terhelni a helyieket. A lényeg az, hogy a képeken látható kerek izé egy Mikrotik SXT LTE 4G-s modem, amibe be van építve egy kb. 60 fokos irányított antenna.
Az anomália az, hogy az ablakon belül elhelyezve jóval gyorsabb netet produkál (a képeken bal szélen az aktuális speedtest-értékek), mint az ablakon kívül.
-
4Grider
félisten
-
válasz
4Grider
üzenetére
Horizontálisan egyértelműen ez a legjobb célra tartás -- nem csak a térkép, hanem mérések alapján is. (Arról nem is beszélve, hogy korábban a 2 dBm-es wAP LTE is hasonló eredményeket produkált, csak akkor nem akartam elhinni magamnak...
)Most kiküldtem a nejemet a terasz sarkára, ami kb. 5 méter a ház frontja előtt. A helyzet nem sokat változott (ismét több egybevágó méréseredménnyel):
Lehet, hogy titkos funkcióként rádióhullám-erősítő az ablakom???

MaCS
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Készítettem egy újabb képet, amin jól látszik, hogy milyen antennaelhelyezésnél milyen Speedtest-eredmények jönnek ki. Ez csak kép pillanatot rögzít, de valójában sok-sok mérés alapján is következetesen azonos a helyzet:
Az ablakon belül, a dupla üvegen keresztül többszörös az LTE sebessége, mint az ablakon kívül, üveg nélkül.
MaCS
-
Lehet bármi gondja szerintetek az Ephone-nak azzal, hogy mobilinterneten csatlakozom?
Már hetek óta küzdök azzal, hogy a Gigaset A510IP VoIP egység rendszeresen eldobja az Ephone-kapcsolatot (not-registered).
Telenoros publikus IP-t kapok a routerbe.
-
sepsi0
őstag
válasz
alfaplace
üzenetére
Winbox és próbálj meg MAC címmel csatlakozni, ne ipvel.
Nálam is csinált ilyet, mikor barátkoztunk, akkor kezdőként reseteltem. De már barátok vagyunk, bármilyen megkeresésemre válaszol.
Nem tudom mitől volt ez, vagyis egyszer azért, mert bridge modba raktam, akkor nem elérhető... Próbálj resetet vagy winbox+MAC -
válasz
alfaplace
üzenetére
Igazad van, egy Ethernet-port van. (Fura, mert az SXT-n kettő...)
Lehet, hogy a Mikrotik-routeres topickal jobban jársz.
Annyit esetleg még kipróbálhatsz, hogy ha kiveszed a kártyát, nem javul-e meg a kapcsolat. (Nem kizárt, bár valószínűtlen.)
MaCS
-
alfaplace
újonc
válasz
MaCS_70
üzenetére
alapból nem nyúltam a beállításokhoz, dehát a default értékekkel működött símán a quicksetupban beállított configgal. És ez szálhatott el vmitől, pedig nem állítottam semmit.
"Milyen üzemmódban, mire használod?" - egy síma telekomos adatsim van benne a mikrotikben, ami utp-vel van összekötve a gépemmel. Tehát még nem próbáltam osztani a netet, hanem csak ezen az egy gépen igyekeztem netet csiszolni. -
válasz
alfaplace
üzenetére
Milyen üzemmódban használod a Mikrotiket? Melyik Eth porton próbálod elérni?
Csak mert ha az LTE passthrough-val valamelyik Ethernetre irányul, akkor az az Ethernet értelemszerűen nem elérhető a belső hálózat belől (mindaddig, amíg mondjuk wifin vagy a másik Eth-en le nem veszed a passthrough-t vagy ki nem veszed a SIM kártyát.)
MaCS
-
alfaplace
újonc
Vásároltam egy Mikrotik LHG LTE6 kit irányított antennát, ami 2 napig kifogástalanul működött, viszont utána egyszerűen nem bírom működésre bírni, rákötve a gépre nem csatlakozik a hálózathoz! Nem tudják, mi lehet a probléma?
-
válasz
4Grider
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Az irány természetesen jó, +-5 foknyi pontossággal, és amint írtam, hajszálpontosan egyezik bent és kint.
Pillanatnyi mérés (5 váltogatott mérés átlaga):
Az ablak mögül:
40 (38-41) Mbps le / 30 (28-31) Mbps fel /21 msAz ablakon/rácson kívülről (az antenna tengelyének irányában kb. 30 cm-t kifelé mozgatva):
15 (12-18) Mbps le / 34 (30-36) Mbps fel /24 msTehát következetesen jobb a vétel bent, mint kint. Ha kiviszem, mindig romlik, ha behozom, mindig javul.
Nem értem.Az mondjuk jó, hogy így nem kell kitennem az eszközt az elemek kényének-kedvének.

MaCS
Szerk:
Készítettem egy fotót. Így van bent az eszköz. Kint meg a rácson túl, 30 cm és 3 méterem belül azonos eredménnyel.
-
Na, erre mondjatok valami okosat!
Három hete használok egy Mikrotik LTE SXT egységet. A lényeg, hogy ez egy 4G-s eszköz, 9 dBm irányított antennával. Eddig lusta voltam kitenni kültérre, úgyhogy az asztalomon hevert, egy dupla üveges ablak + 10 cm sűrűségű biztonsági rács mögött.
Ma nekiálltam kiszerelni a falon kívülre, és meglepve tapasztaltam, hogy ha csak kinyitom az ablakot és kiteszem a készüléket a rácson kívülre, máris felére-negyedére esik vissza a netsebesség. Tök azonos elrendezés, egyszerűen csak tengelyirányban toltam rajta egy fél métert, az ablakon-rácson kívülre.Próbálgattam kismillió elhelyezést, de mindig az ablakon belül a leggyorsabb a net.
Próbaképpen előszedtem a wAP LTE egységet (azonos hardver 2 dBm antennákkal), és az is ezt produkálta.
Mégis hogyan lehetséges az, hogy romlik a vétel, ha eltüntetek az antenna elől egy árnyékoló akadályt???
-
-
cocka
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Csak azt nem értem, hogy aki kér, annak miért nem adnak. Aki tudja mire való és használja is, az úgy is kérni szeretne, aki meg nem, annak jó a privát cím is.
Nem hiszem, hogy pl. a magyar Telenornál annyian igényelnének publikus IP-t, hogy azt már nem tudná elviselni a nemzetközi hálózat.

-
4Grider
félisten
Nekünk a Telekomos flottaajánlatunkban egy évvel ezelőtt már csak opcióként (azaz hangcélú simhez rendelve) szerepelt csak korlátlan adat. Igaz, az bruttó 5000 Ft-ért... Gondolkoztunk is rajta, de inkább maradtunk a Telenoros publikus ip-s netnél kicsit drágábban. Előbb-utóbb a Telenor is el fogja felejteni a publikus ip-t, Európában már nem divat mobilnettel publikus ip-t adni.
-
Diák, Grider, köszönöm a választ.
A helyzet az, hogy a Mikrotik eszköz jelzett térereje a szokott 4 helyett éppen 2 vonás, a sebesség pedig:
(Általában 70/30.)
Egy csopaki Telenor toronyra csatlakozom, csak már nagyon külterületről, tehát az egész falu a stranddal együtt a torony körül nyüzsög, én meg tőle messze.
MaCS
-
totron
addikt
-
totron
addikt
Tetőantennáról lehozott jel esetén hány ohmra kell végülis illeszteni? m.2 csatlakozó az eszközön. Milyen kábellel, kábelekkel?
-
Az LTE modem által kijelzett térerő függhet a cella telítettségétől?
Szerintem nem, de a tapasztalat jelenleg mintha ezt mutatná...
Amióta ugyanis kitört a nyaralási szezon, a modemem a korábbi 4 csík helyett csak kettőt jelez, ami éjszakánként visszakapaszkodgat háromra...
MaCS
-
cocka
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Aha... akkor ezért szakadozik nekem folyton az MR200-zal. Ráadásul én csak egy klienst aggatok rá, azt is etherneten.
De figyelj már, a sima online apn-es telenoros net is natolt. Az mégse szakad meg olyan gyakran, mint a trékomos. Miért?
Mondjuk nem tudom mi értelme van pl. kártyásoknak is olyan korlátlan netet kínálni, amivel nem lehet folyamatosan netezni. Feltöltéshez kellett volna, de így ez lószar. Tényleg csak így löketekben nyomja. Aztán kb. fél óra múlva már lehal az egész, ahogy írod. Router restart megoldja, de ez így tarthatatlan.
-
4Grider
félisten
válasz
Daddyg69
üzenetére
Először mindenképp mérj rá az adott helyszínen hétköznap napközben/este és hétvégén napközben/este a Telenor netre, ez ne maradjon ki, mert ahol csak 800 MHz-en mennek, ott sok helyütt közel használhatatlanok.
Egyébként pedig flottás topik, összefoglalóban lévő táblázat alapján iq és euroquattro flották elérhetőek most könnyen. Utóbbinál 5000 Ft a belépési díj. -
4Grider
félisten
válasz
Daddyg69
üzenetére
Eleve nat-olt mobilnetet (a Telekomos olyan) akarod újra natolni 30 eszköz felé. Több okból sem jó ötlet. Alapból távolról ezek közül egyet sem fogsz tudni közvetlenül elérni, max. egy harmadik félen keresztül. A nat-olt net továbbnatolása pedig hajlamos a lehalásra (kérések kimennek, de egy idő után nincs válasz). Telenornak van flottás mobilnete havi 5-6000 Ft körül, ami nem nat-olt, cserébe ezért a Telenor hálózata elég sok helyütt túlterhelt (de talán nálatok nem, mérj rá néhányat főleg estefelé egy feltöltős simmel).
-
Daddyg69
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék hogy jelenleg az Invitelnél van net előfizetve de nagyon lassú más szolgáltató nincs errefelé ha megváltoztatom az előfizetésem a Telekomnál korlátlan netre +még egy kártya amit beteszek egy Huawei b535-be akkor mennyire lesz megbízható a net? A fel csatlakoztatott okosszközöket (kb 30 db?) nem dobálja le a router? A mostani netemnél 3-4 szer gyorsabb a mobilnet ha telefonnal megosztom
-
totron
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Múltkor pedig tök jól le lettem hurrogva, hogy márpedig ilyen nincs. Igaz, hogy nincs.
Telekomos kártyával megy az adat, ezzel tudtam tesztelni, hanghívás is. Ha arra fut ki a dolog, hogy a SIM is jó és a telefon is, csak együtt nem, akkor kinek van igaza? Érdemes kiharcolni új, újabb revíziós SIM kiküldését vagy mi oldhatja az ilyet meg?
-
Diák66
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Jól látod a helyzetet, kb annyit fog érni, mint a B20. De igazából, ha a szolgáltatók reagálnának a sávszélesség igényre, nem lenne gond, mert alacsony frekvencia csak ott lenne, ahol tényleg kevesen használják. Csak hát annak ugye anyagi vonzata van és az ügyfél nem többet, hanem kevesebbet szeretne fizetni és elvárás még az is, hogy egyre jobb legyen a szolgáltatás a paramétereit tekintve. Tehát gyorsabbat, jobbat szeretne ha lehet ingyen.
-
majomfej
kezdő
Sziasztok, 5G hálózattal kapcsolatosan lenne kérdésem, olvastam hogy nagyobb területet tud lefedni a 4g, akkor magyarul kevesebb adótornyot kell építeni, ezáltal gyorsabb?
Meg a már meglévő tornyokra 5g cellákat kell csak telepíteni nem? Azért érdekelne ez mert kíváncsi lennék hogy mikor lesz miskolcon és környékén 5g, nagyjából mennyi idő lehet amíg "nagyobb" városok és környékükön kiépítik az 5g-t? -
humigabi
aktív tag
válasz
LadyGrey
üzenetére
Telenorral fogsz tudni. Mivel nem vagy torrenthuszár, állítsd be úgy a letöltést, hogy éjfél és 6h között lezajlódjon a letöltés, és akkor nem veszed el másoktól a sávszélességet.
Én is töltök le Telenor mobilneten, de csak éjszaka, heti 1-2 filmet és gond nélkül lejön. -
totron
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
A kérdés jó, de csak adatkártyám van, a telefonálós SIM meg micro méret, ez a készülék meg nano, reszelgetés itt már nem játszik, a rajta lévő, lezárt, gondosan őrizett - másik - netcsomagot meg nem kockáztatom SIM cseréltetéssel (pre-paidesek meg nem becsült igényei sztorit ismerjük).
Megpróbálom letesztelni kölcsönkártyával.
Mit mutat, ha tudok hanghívást bonyolítani és mit, ha nem? Függetlennek független. -
totron
addikt
Az létezik, hogy Galaxy A5 (2015), nemmagyar régiós ROM-os telefon másrégióssága okán nem kommunikál adatilag Telenor flottával? Nem tudom mi a gond, leküldött beállítások telepítve, net és online APN-ekkel is végigzongorázva mindegyik hálózat, de egyiken sem épül adatkapcsolat ->> mobilhálózat állapota: szétkapcsolva. Illetve van, hogy csak 3G esetén a HSPA-t ismeretlen hálózatként könyveli el. Ötlet?
Szopó még, hogy sokkal kisebb tűréshatára van, azaz ami eddig 1pálcikás 4G volt a J3 telón, az most nincs, mert a nagyobb jelszint felé törekszik, lefele, ami rendre EDGE-ben végződik (itt a 3G fosabb, mint a 4G). Előzőn 5-ös, ezen 6.0.1-es Android, gondolom szoftveres a más viselkedés oka. Mennyiben lehet hardveres is? Így viszont még ha meg is oldódik az alapprobléma, a 4G-ről akkor is lecsúszok. Milyen dolog ez?
-
LadyGrey
újonc
Netflix talán. Letölteni olyan filmeket szoktam, amik hozzánk el sem jutnak sokszor (egyébként imádunk mozizni, ott nézünk mindent amit lehet). Művészfilmeket főleg, amiket a helyi mozi 1-2 napig játszik, aztán vagy sikerül eljutni vagy nem. A seedszervert nem tudom, hogy micsoda, de szerintem ahhoz én még kicsi vagyok.
Annyit értek a torrentezéshez is, hogy tudom, melyik gombot kell megnyomni a letöltéshez, aztán meg figyelem, hogy meglegyen a seedidő és kész. De ezek már nagyon off, bocsi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az SSD-nek szokott az lenni. A mobilnet antennáknál 50 Ohm szokott lenni.