Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
hind
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára költözünk és kénytelen vagyok a munkám miatt valamilyen mobilnet szolgáltatásra előfizetni. Beleolvasgattam kicsit a fórumba, a kérdéseim a következők egyelőre:Mennyire megbízható a cellmapper? A leendő lakóhelyünket elvileg szépen fedi egy B3 sávos Telekom LTE cella, 548 Mbit/s DL a leírás szerint, viszont a Last seen date-je kicsit ijesztő módon 2022. februári.
Illetve nemrég újra csekkoltam a Telekom az 5G fedettséget és némileg meglepve vettem észre, hogy a térkép szerint mostmár beleesünk. Létezik az, hogy a Telekom az Okosvilág mellé megdob emiatt egy 5G-képes routerrel?
(Emiatt mobil szolgáltatót is kellene váltanom jó ideje exUPCs/Vodás vagyok, kedvező tarifákkal.)Másik opcióm a Yettel 4G. Leendő szomszédaim ezt tolják. A cellmapper szerint egy 77Mbites B1 sávos cella mellett leszünk.
Köszi előre is!
-
válasz
Viktorpalffy
üzenetére
nem gondoltam volna, hogy még mindig vannak b20 nélküli telefonok, az elmúlt évben ami nem global készülékeket láttam, azok is ismerték.
-
bociusz
aktív tag
válasz
Viktorpalffy
üzenetére
A B20 adja a vidéki lefedettség alapját. Igen, sok helyen így csak 2G lesz, főleg Vodafoneon.
-
Viktorpalffy
csendes tag
Sziasztok!
Új telefon vásárlásán gondolkodom, a kiszemelt egy Xiaomi 14 Pro. A problémám az, hogy nem támogatja a B20 sávot, amiről korábban olvastam, hogy sok embernél problémát okoz.
Van esetleg valakinek friss tapasztalata B20 nélküli készülékkel? Debrecen belvárosában élek, időnként vonattal járom meg a Budapest-Debrecen távot. Előfordulhat, hogy nem lesz, csak 2G a táv javarészén?
Jelenleg Telekomnál vagyok, de pont a Netfone-ra tervezek váltani(Voda hálózat).
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Szabb33
csendes újonc
Sziasztok! Van itt valaki aki tudna segíteni TS-9 csatlakozót SMA-csatlakozóra cserélni Budapesten?
-
GyurkaFF
újonc
válasz
Formaster
üzenetére
Én is hasonló problémával küzdök. TP-Link NX510V 5G képes routerem van. Sajnos az épületben csak 4G+ hálózatra talál fel. Épületen kívűl megtalálja az 5G-t de az sem túl acélos, mivel minden torony szórásának a szélén vagyok. Irányított antennát szeretnék felszerelni. Erre a célra ezt az eszközt néztem ki: 5G-LPA01W-SMA-3
Egyébként van egy torony tőlem 400méterre, de szerintem az túl közel van, nem is csatlakozik fel rá semmilyen eszköz, max b20-ra. Ezért úgy gondolom, hogy a te esetedben a szomszéd házon lévő torony nem biztos, hogy szóba jöhet. Cellmapperen esetleg nézd meg, hogy mobilról tudsz-e rá csatlakozni, vagy, hogy merre szór az a torony.
Még egyeztetek egy hozzáértő szakemberrel. Ha lesz valamilyen előrelépés, vagy hasznos info, esetleg tapasztalat akkor leírom. -
Formaster
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Feltöltésre?
A letöltéssel nekem sincs problémám.Csukott ablaknál:

Erkélyen, ködös időben:
A feltöltés rendszerint megugorja a 60-at, de a ködöt nem szereti a mobilnet. Minden esetre még nem tudom, hogy akkor a mit lenne érdemes, a Mikrotik MIMO antennát, vagy 2db Delock-ot. Egyáltalán feltöltésben lehet-e bármi differencia a kettő között, hisz gondolom a sugárzási jel erősség szabályozott keretek között megy.Ha csak annyit nyerek feltöltésben, hogy épületen kívül, a toronyra jobb rálátással bír, de feladási erősségben ugyanaz, akkor maradok a Mikrotiknél.
-
Formaster
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Nálunk (svájcban) ez a legjobb szolgáltató és a környéken nincs is más adótorony. De inkább a terep viszonyokban látom a problémát, nem a szolgáltatóban.
Vasbeton falak, 25cm szigetelés, vastag vakolat, hegyvidék, fák, magas házak stb... Már a mellékelt ábra mutatja, hogy házon belül a 3x-ása esik le a sávszélesség, tehát ha a tetőre ki tudok helyezni egy jó teljesítményű antennát, akkor lehet, hogy a benti 5-6x-osa is meglesz.
Ez itt jellemző, több házban is próbáltuk más helyeken, minden szolgáltatóval és kb faraday-kalitka szinten van szigetelve minden
Ahol én lakok a szomszéd ház tetején van az adótorony és a lakásban 5mbps alatti feltöltést mérek
Az ablakon kihajolva ugyanez 60, ezért gyanítom, hogy 900 méterről sikerülne egy antennával megugorni azt a 30mbps-t a másik helyszínen. -
Formaster
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Elnézést, routert akartam írni. Az épületen kívül stabil, jó sávszélességet mérek, de itt minden agyon van szigetelve. Légvonalban 950m az adótorony és én vagyok a magasabb ponton. A sávszélességet szeretném elérni vele, ami nekem szükséges lenne, kint már majdnem egy telefon is hozza fejmagasságban.
mad823 2x2 MIMO. Eredetileg a márka azonos antennát néztem hozzá, de akkor még kell kábelt is szereznem. Illetve gondolom további veszteség, hogy ez 360 fokban sugároz, míg a Delock-nak célzott a sugárzási szöge. Nyilván ezért tud a Mikrotik csak 5dBi-t.
Leginkább a feltöltési sebesség kellene növekedjen IP kamerák miatt.
-
Formaster
addikt
Sziasztok!
Egy LTE modemet toldanék meg ezzel az antennával. A 9-11dBi erősítés mennyire hihető, vagy számít jónak? Azt látom, hogy nem körsugárzós, hanem valamennyire a torony felé kell irányítani, ez nem jelent gondot.
Más eszközöknél tipikusan 4-7dBi van megadva.
-
rudi77
tag
Úgy néz ki hogy rájöttem mi lesz a gond. Amikor nincs 5g akkor a Zte modem egy másik 4g toronyra átcsatlakozik. Érdekes hogy ez a torony az irányba beállított antennának pont az ellentétes oldalán található. Most ZTE csináltam egy cellazárt. És megjött az 5g. Igaz nincs 4G CA. 4G csak is egy 1800/b3-ra csatlakozik. De így tökéletesen működik az 5g.(91db 14 sinr) Reméljük így is marad.
-
csernak75
senior tag
válasz
rudi77
üzenetére
Akkor ez biztos nem központi lassítás, nekem 4G+ hálózaton működő otthoni netemen havi 600-800gb forgalmam mindig van, volt már hogy elérte az 1 tb-ot is de nem volt lassítás. Hétvégente ha úgy van lejön 2-3 4K film egyszerre az maga 150 gb.
Én inkább eszköz problémára gondolnék!
Illetve olyan lassítás tudtommal nem létezik ami a 10X nagyobb kapacitású hálózatról ledobna nagy forgalom miatt. Értelme se lenne, ha nem bírja az 5G lerakjuk 4G-re amit még könnyeb bedugítani?
-
4Grider
félisten
válasz
rudi77
üzenetére
Vagy nem. Az biztos, hogy nem te vagy az egyetlen, aki TB-okat netez össze havonta mobilnettel, így lassan logikusnak kell lennie valamiféle korlátozásnak, különben használhatatlanná fogjuk tenni ezt a generációt is. Egy toronyra sok száz előfizető jut, de csak néhány Gbps-os optikai betáp. Ha megszaporodnak a heavy userek, akkor annak a tv szolgáltatás is kárát láthatja, ezt nem engedhetik meg maguknak.
-
rudi77
tag
Tessék 8:01 perckor restart modem van 5g!
7:45 nem volt.
7:55 nem volt.
Ez tuti szolgáltatói korlátozás! -
rudi77
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ki-be kapcsolgatás tegnap este megvolt. Sajna maradt 4g.
Most reggel megint ki-be de szintén 4g.
A telefonom 5g megy rendesen. Tegnap felhívtam a Yettel-t.
Ők azt mondták ha sokan vannak a 5g hálózaton akkor aki távolabb van a toronytól azokat 4g teszi. Na ezt nem akarom elhinni. Már azon gondolkodok hogy felmegyek a tetőre egy sim kártya cserére és a másik sim-en lesz 5g akkor tuti hogy ők korlátozzák.Zte modem-be nem lehet 4g letiltani?
-
donjohnson
addikt
válasz
rudi77
üzenetére
olyankor ki-be-kapcsolás után visszamegy azért 5g-re?
nem lehet, hogy túlmelegszik az 5g modem része és azért vált át egy idő után 4g-re?
nézz rá a hőmérsékletére ezen az oldalon amikor átvált:
http://192.168.0.1/index.html#temp_statusha mondjuk 30-40 percen keresztül 500 mbit/s-el töltesz valamit, akkor el tudom képzelni hogy nem bírja.
-
rudi77
tag
Yettel otthon netem van szolgáltatói router+Zte modem a tetőn.. Észrevettel hogy ha sokat tölt le a fiam az xbox-ra visszalök a rendszer 5g-ről 4g-re! A mobilom is yettel-es ott antenna nélkül működik 5g mikor az otthon netemen csak 4g. Milyen érdekes
Ennyit a korlátlan internetről..
Megy itt a korlátozás.
-
Krystal_s
addikt
Inkább itt is megkérdezem, hátha több a hozzáértő.

Amikor egy Router (ZTE MC801A ) képes mind a 4 elérhető sávot egyszerre kezelni/összekapcsolni, akkor mitől függ, hogy mikor melyikre csatlakozik? Terheléstől függ, vagy a jeltől?
Azt vettem észre nem elég, ha maximális jelet mutat a Router (és a beállításokban), mert közben lehet csak 1 sávra állt rá. Kicsit elfordítom a jelerősség lehet rosszabb lesz, de ott meg egyszerre 3 sávra csatlakozik és ezáltal gyengébb jellel is dupla lesz a net sebessége.
Sajnos nem lehet kérni szerelőt, aki kijönne és kimérné a házban hol és a Routert milyen irányba fordítva lenne a legjobb a jel. A hely elvileg adott a torony irányt nézve, de a Routert naponta többször kell forgatni, tologatni 1-2 cm is számít. Ez viszont már nagyon zavaró.
Ugyanazon a helyen ránézek minden ok, 3 sávra csatlakozik, sebesség jó.
Kis idő múlva a sebesség rossz lesz és akkor csak 1, vagy 2 sávra van csatlakozva. 1 cm-t elfordítom, vagy eltolom a Routert és újra 3 sávra csatlakozik, sebesség ismét jó lesz.
Logika alapján ez nem túlterhelt sávok miatt lehet, hanem mégsem jó a jelerősség. Nem?
Senki nem tapasztal ilyet? -
blendész
tag
Köszi szépen!

-
Backrau
aktív tag
válasz
blendész
üzenetére
Szia! Nekem ez van, csak 4G+ hálózaton. Hibátlanul teszi a dolgát, teljesen korlátlan. Rá is kérdeztem konkrétan az üzletben, hogy torrenezés is lesz vele, hogy mire számítsak, azt mondták lehet azt is, nincs lekorlátozva mint a telekom esetében. A letöltés 7-10Mb/s, mellette van még 2 beltéri. Annyi, hogy Huawei routerrel kérd, a ZTE routert 3-szor cserélték, de azzal mindig akadozott.
-
4Grider
félisten
válasz
blendész
üzenetére
Mobilnet esetén mindig van apró betűs rész, amit jellemzően akkor kezdenek el alkalmazni, ha sok embernek jut eszébe mobilnetre átállni (és használni). Mert az egy toronyra eső sávszélesség adott és jellemzően sokkal kevesebb, mint ADSL esetében a telefonközpont rendelkezésére álló sávszélesség. Meg persze nem mindegy, hogy tényleg van-e nálatok 5G, vagy csak 4G van. Az 5G ui. sokkal később fog eldugulni, mint a 4G.
-
blendész
tag
Sziasztok!
Yettel Otthon Net (5G) elvileg korlátlan adatszolgáltatásnál van valami apróbetűs rész adatkorlátra vonatkozóan? Mivel a környékünkön 20 évvel ezelőtti adsl szintű net érhető csak el kábellel, ezért tényleg fix otthoni netként üzemelne, masszív használatot kapna. -
törölt tag
Bp. 6-ik kerület, Vörösmarty u. NINCS Yettel 5G!!!
Ezt most komoly!?! -
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Közben a Yettel topikban írtam, hogy:
A jelszint többnyire 2-3 között ugrál. A max 5 lenne. Sokszor volt 4 és néha 5, de többnyire 2-3.
Nem értek a Routeres mobilnethez, hogy nálunk mi lenne a max sebesség, amit ki lehet hozni a 4G+-ból. Ezért érdeklődtem a kültéri antennákról, hogy az mennyire számítana.Ez is csak abban az egy ablakban, ahol most van egy dobozra téve ideiglenesen, mert amint elmozdítjuk, vagy lehúzzuk a rolót már romlik a jelerősség. Hosszútávon ott nem túl esztétikus, jobb lenne legalább egy polcra tenni.
-
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s
üzenetére
Persze. De nálad nem sok értelme van ezeket használni, mert nem rossz a térerőd és a jelminőséged sem. Ne felejtsd el, nem egyedül vagy a tornyon, antennát használva sem fogsz sok felhasználót beelőzni, mert eleve egy jó routert bérelsz. És természetesen ha érdemi választ vársz, leírod, hogy MC801-es routerhez keresel külső antennát.
-
Krystal_s
addikt
Van itt olyan, aki otthoni mobilnethez (Routerrel használva) rakott fel külső antennát/erősítőt is?
Hol, vagy kinél lehetne érdeklődni, hogy milyen fajta antenna lenne ajánlott? -
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
köszi,bocs, hogy nem reagáltam ez működik mégis
http://192.168.0.1/index.html#debug_pageAmit most attál linket az nem
köszi a segítséget mégegyszer 🤝 -
Backrau
aktív tag
Sziasztok! Yettel tv előfizetésem van és cseréltettem a ZTE routerem egy Huawei B628-350-re, mert az előzővel nem voltam elégedett. Mivel ezen csak egy lan port van szeretnék hozzá egy olyan routert, amin minimum 4, de inkább 5 lan port van. Tudtok olyan routert ajánlani, amivel jól kommunikál?
-
sajtos365
tag
-
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen járok-e, de korlátlan netes csomagot keresek a lehető legjobb áron. Bőven elég a sima 4g; lefedettségnek meg főleg Pest (minimálisan vidék). Akármilyen szolgáltató/egyéb trükk, és megoldásra nyitott vagyok.Előre is köszi a javaslatokat.
-
Krystal_s
addikt
válasz
csernak75
üzenetére
Nappal itt is ilyen. Most figyelem, amikor nincs használatban visszaugrik sima 4G-re és lekapcsol sávokat...
alapon ilyen:
3G/4G csatlakoztatott sáv 1800MHz(B3)De, amint elindítok egy Speedtest mérést visszacsatlakozik +-ra.
20.0MHz@1800(B3) + 10.0MHz@2100(B1) + 10.0MHz@900(B8)Éjjel sajnos nem így működik. Akkor egyértelműen korlátozva van. Próbáltam letöltést indítva is stb...
Furcsa ez miért pont éjjel és miért nem kapcsol vissza legalább akkor, amikor szükség van rá. Éjjel nem is túlterhelt.Ez ellen mit lehetne tenni? Az országban biztos sok ember van, aki éjjel is netezik és mellette PS, film stb...
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
A Yettel által adott ZTE routerem van,ha jól sejtem arra gondolsz?
Köszi a tanácsot holnap kipróbálom 🤝 -
winbox
senior tag
válasz
yanpec
üzenetére
A cellmapper nem hazudik, a képernyőfotódon pirossal van jelölve a torony, ami azt jelenti, hogy az adatokból számol egy nagyjábóli helyet, csak hogy megjelenítse, de még egy felhasználó sem rögzítette a tornyot a valódi helyére. Tehát biztosan nem a jelenlegi helyéről, 5km-ről kapod az 5G-t.
-
yanpec
senior tag
-
csernak75
senior tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szia, nálam is így működik egy speedtest nem elég éjszaka hogy vissza induljon a 4G+
a 4K videónak meg szintén elég a sima 4G is hogy menjen.
Próbáld ki hogy elindítasz egy letöltést kb. 30-40 másodperc mulva a torony a terhelés miatt vissza kapcsolja a többi sávot.Nálam is így történik.
-
-
Krystal_s
addikt
Ilyen véletlenek biztos nincsenek, ma is reggel 6-kor visszajött a 4G+, ahogy tegnap.
Most már biztos szándékosan kapcsolják le. Ezt nem hiszem, hogy bevallja majd egy szerelő...3G/4G frekvencia 300
3G/4G csatlakoztatott sáv 10.0MHz@2100(B1) + 10.0MHz@900(B8) + 20.0MHz@1800(B3) -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
-
Krystal_s
addikt
válasz
Poccc97
üzenetére
Próbáltam, de sajnos bármit indítok, 4k videó, speedtest...., akkor sem vált át 4G+-ra, és nem megy 20 fölé a sebesség.

Éjfél óta ezen van csak, pedig a jelerősség ugyanolyan jó.
3G/4G csatlakoztatott sáv 900MHz(B8)Attól tartok ezt egyik Yettel szakember sem fogja elismerni. Fontos lenne, mert most nem lesz más net lehetőség, én pedig főleg éjjel netezek....
-
donjohnson
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
ha van kedved kísérletezni, akkor szedd ki a pipát a B8 - 900 MHz mellől a 4g band selection résznél, ezen az oldalon a router-ben (mert az a frekvencia lassú), a többi pipát meg hagyd bent:
http://192.168.0.1/index.html#debug_page
csak vigyázz, mert ezen az oldalon bizonyos beállítások után factory reset kell, ha mindent úgy akarsz ahogy eredetileg volt. -
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Eddig ez a csúcs, még 140-et is elérte a sebesség. Az eszköz ugyanott van, ahol eddig.
Figyelgetem, hogy lekapcsolnak-e valamit éjjel. Az ügyfélszolgálatos szerint nem kapcsolnak le semmit, csak akkor, ha szerelnek valamit...
Ezzel már elégedettek lennénk, csak még arra keresek választ, hogy érdemes-e egy külső antennát a házra rakatni, vagy nem? Hallottam olyanról, amikor a szolgálató rakott fel erősítőt, vagy antennát, van ahol az előfizetőnek kell megoldani saját magának.
-
yanpec
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Érdekesség képen osztom meg a (3,5km-ről) reagálva, hogy akkor van 5G elérhetőségem, ha az alábbi szektorsugárzókra csatlakozik a router. (Néha sikerül neki, még kísérletezek) Hozzáteszem, hogy pár 100m-n belül vannak 4G tornyok, de neki a 8,5km-re levő torony kell.(B8_9000Mhz)

A nagy kérdés az, hogy az irányantennát a 4G felé, vagy az 5G felé pozicionáljam?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

4G_B8
5G_N78
-
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy 3.5 km-ről a B1-et fogja nálad a bázisállomás erőltetni. A routered tudná egyébként a bázisállomásodon lévő összes frekvenciát összefogni (20-8-3-1 vagy 8-3-1), de mégis a B1-et erőltetik egy olyan helyen, ahol nem lógnak egymás nyakában a bázisállomások. Nem igazán értem, lehet hogy kísérleteznek felétek, vagy még megy a finomhangolás, bár az a yeti tempójához képest is lassú lenne, mivel a bázisállomásotokat bő tíz hónapja fejlesztették B1+B8-al (tehát előtte B3+B20 volt csak ott).
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Ilyen, amikor átvált 4G-re
3G/4G frekvencia 300
3G/4G csatlakoztatott sáv 2100MHz(B1)
3G/4G jelerősség -97 dBm
3G/4G ECIO/SINR 9.2 dB
3G/4G PCI 414
3G/4G cellaazonosító 1432107vagy ilyen
3G/4G frekvencia 300
3G/4G csatlakoztatott sáv 10.0MHz@2100(B1) + 10.0MHz@900(B8)
3G/4G jelerősség -104 dBm
3G/4G ECIO/SINR 17.0 dB
3G/4G PCI 414
3G/4G cellaazonosító 1432107 -
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Pár napja tettem be ide, hogy milyen antennák vannak...
-
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s
üzenetére
Persze. Energiatakarékosságnak hívják a dolgot, mert ugye éjjel a sávszélesség kihasználtság a töredékére csökken. Vodánál ez fix órára van beállítva (nálunk Dél-Budán este 11 és reggel 6 között csapnak le minden 4G sávot, kivéve a 800 MHz-et).
Ha meg tudod nézni, hogy milyen sávokat használ a routered napközben, abból kiderül, hogy van-e esélyed további frekvenciákat összevadászni vele egy külső antennával (vagy magasabbra (pl. tetőtérbe) helyezéssel). A Cellmapper map milyen frekvenciákat jelzett a bázisállomásra? B1, B3, B7, B8, B20, B28 közül mi van rajta? 3.5 km-ről ezek közül a második, és az utolsó három lehet nálad alapból elérhető, külső antennával esetleg az első is hozzájuk vadászható. A routered egy jobb router, ez azt jelenti, hogy az utolsó 3 frekvenciából kettőt össze tud fogni (a routerek többsége azok közül egyszerre csak egyet tud használni) és még hozzájuk egy.két magasabb frekvenciát is. És ugye minél többet tudsz vele összefogni, ez annyival több sávszélességet, ergó sebességet jelent... -
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Tényleg létezik, hogy éjjel lekapcsolják? 😯 De ki és miért? Olyanról már hallottam, hogy pl akiknél adatkorlát van nappal, azok éjféltől reggelig korlátlanul használhatják, de éjszakai korlátozás? Mi értelme lenne?
Ezt csak a Yettel csinálja?
Pont most jött vissza és újra van 4G+.
Viszont én pont éjjel netezek... Ezét nekem ez nagyon nem jó.
Mit lehet ilyenkor tenni? Dunántúl, Vas megye... Légvonalban van a legközelebbi torony 3,5 km. -
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s
üzenetére
Van, ahol éjjelre lekapcsolnak néhány frekvenciasávot. Ha reggel öt-hat között visszajön a 4G+, akkor felétek is.
Nem lehet mindenhol tökéletes a térerő, nálatok is valami jobban terjedő sáv lehet az alapsáv (700/800/900 Mz), ha a Dunától keletre vagy, akkor csak a 700 vagy 900 MHz. Ehhez jön hozzá valami magasabb, de távolabbra rosszabbul terjedő frekvencia, amikor megugrik a letöltési sebesség. A router menüjében egyébként az állapot résznél mindig mutatja éppen mit használ. Cellmapper map-en meg kell nézni, merre van a torony, milyen sávokat használ, és abba az irányba néző ablakba kell tenni minél magasabbra a routert. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Visszaolvastam, valaki írta, amikor nincs kihasználva a sebesség, akkor visszavált 4G-re, de ha szükséges átvált a +-ra. Folyamatosan mérem a sebességet, 4K videót futtatok és közben figyelem a ZTE menüben, de sajnos csak néha ugrik rá a +-ra egy pillanatra és nem marad ott. Nem értem, mert éjjel van, biztos nem túlterhelt a nappalhoz képest és akkor végig jó volt. Nem ment 70 alá és többnyire 100 körül volt, de most 20 fölé nem megy. 😢
A jelerősség, ha maxon van sem vált át most...
Új hozzászólás Aktív témák
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Billiós befektetéssel bővül a Samsung magyarországi akkugyára
- alza vélemények - tapasztalatok
- rx 9070 xt
- Milyen NAS-t vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen routert?
- Viccrovat
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Samsung Galaxy Z Fold6 -12/256 GB Használt Media Markt garancia 2028. 07. 03-ig + 1 év Gold
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 4.2GHz turbo 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A letöltéssel nekem sincs problémám.

Megy itt a korlátozás.

Az antenna a 3. emeleten van, rálátás mind a két toronyra tereptárgy nélkül biztosított. Ha a 3. emeleti balkonra kirakom a routert, akkor azonnal 5G van max sávszélességgel.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)