Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
madmike
üzenetére
Publikus korlátlan netes adatsim egyelőre csak a Vodafone-nál van Mobilnet XXL néven egy év hűséggel 5000 Ft/hó.
Vagy flottában találsz yettel korlátlan adatsim-et 6100 Ft/hó áron szintén egy év hűséggel. Az utóbbi támogatja az 5G-t is (ha van és van hozzá eszközöd).
A 60e Ft alatti routerek 1-2 sávot kezelnek csak egyszerre, ami azt jelenti, hogy adott helyen hiába van mondjuk szabadon 120-150 Mbps sávszélesség 3-6 sávon, ebből csak két sávot fognak használni az ettől olcsóbb routerek. Tehát ha megfelel az elérhető sávszélesség fele/harmada, akkor Huawei B535 jó lehet.
Ha pedig nem akarsz egy évre aláírni, a voda és a domino feltöltős simekre lehet 500 GB vagy korlátlan netet 30 napra 7000-10000 Ft-ért vásárolni. -
madmike
őstag
Sziasztok,
Költözés előtt állok és ahova megyek ott nincs jelenleg internet. Vezetékest nem szeretnék előfietni, mert nem tervezek túl sokáig ott maradni.
Így marad a mobilnet.
Hol lehel most a legjobb áron korlátlan mobilnetre előfizetni? Csak netes sim-re gondolok.
Illetve tudnátok ajánlani routert ami fogad sim kártyát és nincs arany áron? -
felsatan
tag
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat, most egy kicsit más jellegű kérdés.
Gyorsabb (észrevehetően) az USB stick-es mobilinternet, mintha telefonról osztom meg a mobilnetet (ugyanazon szolgáltató esetén természtesen)? Illetve vannak előnyei hátrányai az egyes megoldásoknak a másikkal szemben?
-
4Grider
félisten
válasz
felsatan
üzenetére
A VoLTE roaming még sok szolgáltatónál nem működik, tehát ha van is VoLTE kapcsolód, attól még nem vagy feltétlenül VoLTE-n. És fordítva is igaz, ha nincs VoLTE kapcsolód, attól még beszélhetsz VoLTE-n. Ha le kell váltania a telefonnak, akkor logikus, hogy nem lesz rajta net (főleg 2G-re váltás esetén).
-
felsatan
tag
válasz
mad823
üzenetére
Köszi a választ,
megnéztem. Két SIM kártya van a telefonban, egy magyar (Vodafone) és egy lengyel. A SIM beállításokban a lengyelnél be van kapcsolva a VoLTE, a Vodafone kártyánál pedig nincs is ilyen beállítás a menüben egyáltalán...
Ez azt jelenti, hogy a Vodafone nem is nyújt ilyen szolgáltatást vagy csak erre a telefonra nem elérhető, esetleg az előfizetési csomagtól függ, hogy adják vagy nem? Vagy a SIM kártyát kell cserélni "modernebbre"? -
mad823
őstag
válasz
felsatan
üzenetére
Nem közvetlenül telefon függő a dolog. Ha a VoLTE be aktív, akkor a hívás 2G helyett 4G hálózaton történik, így megmarad közben az adatkapcsolat. A kérdés, hogy a szolgáltatód támogatja-e az adott készüléken a VoLTE-t.
Amit meg tudsz nézni telefonon, az az, hogy a telefon beállításaiban (a SIM kártya ill. hívás beállításai környékén) be van-e kapcsolva a VoLTE. -
felsatan
tag
Sziasztok!
Egyre többször kell megosztanom a telefonomról (Mi 10T Lite) az internetet, mert wifi-n kívül vagyok. Sajnos olyan a telefonom, hogy ha közben telefonálok is rajta, akkor a hotspot lekapcsol. Vannak-e olyan telefonok, amik hívás közben is bekapcsolva tarták a hotspot-ot? H igen, mi ennek a funkciónak a neve? Szeretném lecserélni a telefont és jó lenne olyat veni, ami ezt tudja.
Előre is hálás köszönet
-
Gamekapocs
csendes tag
Sajnos nem időnk gondolkodni mindenképp kellett gyors valami home office miatt és volt ismerős Telekomnál azért mentünk oda . Nem köteleztük el magunkat szerencsére. Max a routert kell tovább adni . Erre a célra milyen Routert javasoltok? A tornyon ami a közelben van B3 és B20 az sáv van .
-
Luser2000
addikt
válasz
Gamekapocs
üzenetére
Szia!
Áthelyezni az épület másik pontjára próbáltátok már? Triviális, de sokszor sokat segíthet. -
4Grider
félisten
válasz
Gamekapocs
üzenetére
Ezzel a routerrel sok lehetőséged nincs. Talán ha előbb olvasol és kérdezel és csak utána kötelezed el magad a közel sem biztos, hogy az ott legjobb szolgáltatónál, akkor lehet, hogy havi 6-7 ezer Ft-ból plusz router ára, lenne egy használhatóbb netetek.
-
Gamekapocs
csendes tag
Sziasztok !
Már olvasgatok itt egy ideje a témában és szeretnék segítséget kérni.
Sógorral egymás mellett lakunk és sajnos nincs vezetékes net. Telekomnál most vettünk egy D-link dwr-953 ac 1200 Routert korlátlan nettel. Ezt osztottuk meg egymással vezetékkel. De maga az internet sokat akadozik. Jelszint -90-es. Sokan írták a sáv váltást megoldás lehet , de sehol se találom hol lehetne ezt átállítani. Helyileg Veszprémben vagyunk. van amikor 70el jön le az átlag 30 körül de sokszor 5 körül van. amivel úgy nem is lenne baj ,de sokszor el is dobja a netet. Milyen lehetőségeim lennének szerintetek? Előre is köszi a segítséget. -
válasz
N@idia
üzenetére
Sokkal volt problémánk, hogy eldobta a netet, nem kapcsolódott egyszercsak, de nem szeretjük... Nem mondom, hogy a TP-Link a legjobb, de ár érték arányban ez a 6400as a legjobb per pillanat... TP-Link MR-100-astól meg kifejezetten óvakodjatok... annyi volt a rossz, hogy nem győztük visszaküldeni...
Amúgy használok mikrotiket is, ami bírna 600 megát is, de nem vettem észre stabilitásban nagyon különbséget az MR-6400ashoz képest...
No meg Tendát is szoktam adni, az meg az 5 év gari miatt jó, de volt már azzal is baj... -
válasz
N@idia
üzenetére
Amúgy vannak ügyfeleim, akik Yetteles mobilneten játszanak, nem volt még vele probléma... (amúgy a Yettel és Telekom többnyire 4G-re majdhogynem ugyanazt a tornyot használják, sok a közös...) ha tudsz speedtesten mérni 40-50 megabitet és olyan 20-30 közötti pinged van, nincs gond...
-
N@idia
őstag
válasz
yodee_
üzenetére
Szóval akkor értelmetlen ilyen drága routert néznem.

Eger egyébként, csak mivel jelenleg korlátlan nettel rendelkezem mobilon és a lakásom esetében elérhető optikai net csak tavasszal lesz elérhető, addig maradna a mobilinternet, de amúgy se vagyok sokat otthon, de amikor igen akkor javarészt játszani szoktam és, ha stabilan tudná tartani a 100mbit az már nekem elég volna igazából. Később úgy is optikára váltok.Egyébként ezt szeretnék venni [link]
Ez jó lehet ? -
válasz
N@idia
üzenetére
Meg kell nézni, hogy helyileg milyen a lefedettség 4g terén... Nálam pl a mobilnet (Esztergom, Bánomi lakótelep Yettel olyan 140 Megabittel hasít...) vannak olyan ügyfeleim, ahol 4gn mértünk már 300 Megabit közeli értékeket...
Ha a hálózat nem bírja, akkor meg feleslegesen veszel olyan routert... Ha itt vagy Esztergom környékén, szívesen kimegyek és megmérem, mit tudna a hálózat nálad akár külső antennával is... -
N@idia
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan aki mobilinterneten játszik ?
Sajnos egyenlőre nem tudok kábeles netet kötni, mert az adott helyen még nem érhető el mennyire élhető ez a dolog ?
A telekom azt mondta, hogy adnak egy társkártyát amit egy 4G routerbe kell behelyezni és igazából több teendő nincs is rögtön lesz internet. Viszont nem tudom érdemes-e egy olyan 4G routert nézni ami tud 1000Mbit-et? Az alap kategória a 4G router esetében WLAN-on keresztül 100mbit tud wifin 300mbit, de a drágább router tudná az 1000mbit-et is kérdés, hogy a gigaerős csomagom tudná-e az 1000mbit-et
-
insight
aktív tag
Szeretném lecserélni a jelenlegi mobilinternetem (Yettel Hipernet) egy olcsóbb megoldásra a nyaralónkban, tudnátok segíteni nekem a legjobb csomag megtalálásában?
A szempontok:
- legyen MINDIG elérhető az internet, mert a kamerák ezt használják
- SIM kártyás hordozható net kell, mert a nyaraló címén botrányosan rossz a kábeles net (2mbit), és ha ott vagyunk, akkor 4K filmeket is streamelünk. A SIM elég nekem, 4G routerem van hozzá.
- az év 9 hónapjában elegendő lenne havi kb 1GB, a három nyári hónapban viszont kb 100 GB/hó kellene, az sem baj, ha ezt havonta meg kell rendelnem
- mindegy, hogy feltöltőkártyás, vagy havi előfizetéses, a lényeg, hogy a jelenlegi 8500 Ft-os havidíjnál jelentősen kedvezőbb legyen a 9 passzív hónapban. Nyáron nem probléma a 8500 Ft sem, de jelenleg éves szinten 77ezer forintot dobok ki az ablakon teljesen feleslegesen.... ezt szeretném megszüntetni. Olyasmi kellene, ami a passzív hónapokban max 1000 Ft, de nyáron sem több 9000/hó-nál.Előre is köszönöm a tippeket! A Telekom, Voda és Yettel oldalait végignéztem, és olyan sok lehetőség van, hogy képtelen vagyok választani apróbetűkkel együtt... Mobilnet, Domino, Tuti100, stb...
-
scott_free
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Bizonyítani nem tudom, de csak azt nyitottam meg a böngészőn. Az androidos és windowsos rendszer is előtte lett frissítve. Semmi mást nem csináltam egyik gépen se, amíg - pár percig mindössze! - csatlakoztak a hotspothoz.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
scott_free
üzenetére
Az hogy a Wise ilyen nagy adatforgalmat generál mivel tudod bizonyítani?
-
4Grider
félisten
válasz
scott_free
üzenetére
Fel kellene neked sorolnunk, hogy mennyi minden frissülhet forgalmi díjas hálózaton egy Windows és egy Android rendszer esetén? Nálam csak az antivírus leíró fájlok több tíz megásak...
-
scott_free
senior tag
Üdv,
mitől lehet brutális és megmagyarázhatatlan adatforgalom mobilneten?
Adott egy Sony XA2 mobil, Lineage OS 18.1 van rajta. Beraktam egy Vodafonos feltöltőkártyát, 1 GB kerettel.
Hotspotként osztom tovább a netet: kétszer csatlakoztam egy Android 8-as tablettel, valamint egyszer egy windowsos laptoppal. Mindkettő előtte végig az otthoni neten volt, tehát elvileg teljesen naprakészek, frissítettek.Mégis 318MB fogyott el a hotspoton úgy, hogy mindegyik alkalommal csak a Wise oldalát nyitottam meg!
(utalni akartam)
Először kb. 100MB a tableten csak a wise.com oldalával, majd kb. 140MB a laptopon, szintén csak a wise.com oldalával (a kapcsolat forgalomdíjasnak beállítva), majd újfent 78MB a tableten szintén csak ezt az egy oldalt megnyitva!!!Hogy a fenébe lehet ez?!
-
4Grider
félisten
válasz
Szupercsirke
üzenetére
Yettel modernizált hálózathoz ahol 4-6 db 4G frekvenciát használnak, nem javaslok maximum 2 db frekvenciát használni képes eszközöket.
-
Diák66
őstag
válasz
Szupercsirke
üzenetére
Nekem TP-LINK TL-M7650 van, tök átlagos, de tette a dolgát, már csak a polcon hever. Nincs túlbonyolítva az biztos.
-
Szupercsirke
tag
Sziasztok mennyire ajànlott eza hordozható router? TP-LINK TL-M7450
5G set akartam de annyit nem fizetnèk èrte marad a 4gs küf korlátlan mobilnettel lenne. -
válasz
aprokaroka87
üzenetére
lehet korlátozni a kliensek számát is, de ha egy wpa3-töréstől fél az ember, akkor valóban jobb az usb. cserébe az csak egy gépnek tud netet adni.
-
mad823
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az SSID-t ugye el lehet rejteni, meg aztán feltalálták a titkosítást is...
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
hogy mi?

ugyanúgy a telefonon megy át minden, csak kábelen. -
kekedi
senior tag
válasz
mad823
üzenetére
Igen igen.
Nem én konkrétan arra céloztam, hogy ugye a telefon is tud mobil hotspotot. Tehát wifin is meg lehet osztani a netet. És ebből eredt volna a kérdés, hogy az USB-s internetmegosztás miben jobb. De majd ez a két megoldás lesz és akkor hanyagolom a WWAN kártyát.Köszönöm!
-
mad823
őstag
-
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Laptopba szeretnék beszerezni egy WWAN kártyát, 4G-set.
A laptopom DELL E5570.Használat:
Németországban (nyilván internetezésre kellene)1. Milyet érdemes bele tenni? Ha egyáltalán létezik ebbe több fajta. (DW5811-et láttam eddig)
2. Számítanom kell valamilyen hátrányra mobiltelefonhoz képest? (hatótáv, stb)Köszönöm előre is!
-
4Grider
félisten
válasz
Luser2000
üzenetére
Ha a Vodafone hálózatot Vodafone simmel használod ott a Vodafone topik. Van benne egy pár szifonos felhasználó.
Ha pedig Netfone simmel, akkor ott a Netfone topik.
Amúgy pedig akkor lesz egy 5000 hozzászólásos topik aktív, ha pl. te is hozzászólsz (mondjuk kérdezel), mert nem egy ember követi a VoLTE topikot is.
Mobilinternet esetén a VoLTE-nak pont nincs sok jelentősége, max. hangcélú sim esetén a beszélgetés közbeni netezés miatt. De ennyi erővel a szifon topikban is feltehetted volna a kérdésed. -
Luser2000
addikt
válasz
mad823
üzenetére
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni! Az a baj, hogy ilyen menüpontot tökre nincsenek. Lehet az iPhone14 esetén már teljesen más, mint 11 esetén, nem tudom.
A neten és az Apple oldalon fellelhető leírások nem vittek közelebb a megoldáshoz. Ezért próbálkozom itt, hátha van valaki, akinek Voda hálózaton iPhone14 esetén megy a VoLTE. -
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Remélem megfelelő helyen teszem fel a kérdésemet:
Vodafone hálózat esetén a telefonon (4G. iPhone 14pro iOS 16.3.1.) kell valamit állítani VoLTE kommunikációhoz?
Szolgáltató oldalon állítólag be van kapcsolva, a telefonon nem látom semmi jelét.
Hívás közben nem megy az adatkapcsolatom.Koszi szépen, üdv. Balázs
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Yetiről van szó egyébként? Telefonmodell függően játszanak a hálózati konfigokkal. Itt nálam Samsungon a B3-at erőltetik (B1, B8, B20, B28 csak CA-ban kerül képbe).
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szokott eredménye lenni, ezért csinálják. Mondjuk arra készülni kell, hogy egy darabig még játszani fognak vele, most pl. az a módi, hogy csak B3-on tartják a telefonokat és csak akkor építik fel a CA-t, ha nagyobb mennyiségű adatot forgalmaz a telefon.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Köszönöm.
Ugye a Yettel topikban többször is panaszkodtam arra hogy bizony néha brutálisan be tud lassulni a net, na most ez elmúlt, az hogy ilyenkor mérek 70 mbit/sec-et, az azért elég komoly fejlődés.
Eddig valószínűleg tényleg csak B3 volt, most már van B1, B8 és B28 is elvileg, bár ezt ritkán látom.
Simán lehet hogy lett 5G is, csak a telefonom 4G képes, de lassan úgyis ideje lenne váltani.Szóval szerencsére lett eredménye a hálózat fejlesztésnek.
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87
üzenetére
NIncs különbség 2 és 1 sim kártyás működés esetén.
Ha a telefon rf egysége két frekit tud csak összefogni egyszerre (azért manapság ez már elég kevés), a bázisállomással kerül leegyeztetésre, hogy melyik az a kettő. És ez sim kártyánként történik, a bázisállomást nem izgatja, hogy ez a két sim egy készülékben, vagy kettőben van. Ebből következik, hogy akár ugyanazokat a sávokat is használhatja mind a két sim. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Az hogy a telefon 2 sávot tud összefogni 2 Sim kártya esetén mit jelent?
Olyan lehet hogy 1 Sim kártya lát mondjuk B3-at és B1-et, másik meg mondjuk B20-at, vagy ilyen esetben a két sim kártya külön sávot kap. -
asynur
tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írok.
Szüleimnek keresgélek valami megoldást hétvégi telekre való internetre, ami jó lenne pl. bizti kamerához akár közvetlenül SIM kártyáról vagy még jobb wifi router, ami simről/mobilhálózatról kapja a netet így esetleg más eszköz is használhatná.
Ezek a pl. telekomos dominós 1gb/5gb-s feltöltögetős csomagok jók erre?
Vagy még mindig csak mobilba/tabletbe "szabad" ezeket bepakolni (régebben ha jól rémlik tiltogatták le emiatt a készülékeket).
Esetleg a kisebb havidijas mobilnet csomagok?Nem gondolom, hogy túl nagy adatkeretre lenne szükség.
Ha van valakinek más ötlete egyéb szolgáltatónál azt is szívesen meghallgatom.Vezetékes net arrafelé sajnos nem opció.
Köszönöm a választ előre is.
-
taki01
őstag
válasz
Backrau
üzenetére
IPv4 NAT-olt és legalább 20 ügyfél osztozik egy public címen. Ebből gyors fejszámolással kb kb 3000 port jut egy ügyfélre vagy kevesebb. Amiatt érzed, hogy szakadozik, mert próbál új portot nyitni és nem tud, de amikor egy session megszünik utána tud csak újabb portot lefoglalani az adott sessionhöz.
-
no1r
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
"Jó ha tudod, hogy a Gigaerős Net 2020, Gigaerős Net 2021, Gigaerős Net + 2020, Gigaerős Net + 2021, Gigaerős Korlátlan Net Okosvilág, Gigaerős Korlátlan Net Utazás és a Gigaerős Korlátlan Net Szórakozás csomagok esetén a Peer-to-peer jellegű fájl megosztás és letöltés (különösen Bittorrent), illetve egyéb folyamatos, hálózati túlterhelést jelentő forgalomtípusok használata esetén a letöltési/feltöltési sebesség 2/0,2 Mbit/s. Virtuális magánhálózat (VPN) használata vagy egyéb titkosított csatornákon keresztül történő forgalmazás (pl. SSH) esetén 10/5 Mbit/s."
amióta az EU hálózatsemlegességi rendelete miatt pert vesztett a Tkom, azóta azt hiszem ez így van. De annyira nem ástam bele magam a témába.
-
Greybeard
tag
válasz
Backrau
üzenetére
Nálam hasonló anomáliát a torrent okozott korábban. Lehetséges, hogy nálad is ez a helyzet. Segít rajta, ha a torrent kliensben lecsökkented a kapcsolatok számát. Mikrotorrenten ez a beállítások/további beállítások/kapcsolatok száma menüponton belül oldható meg. Én az automatikusan beállított 200/50/40-es értéket levettem 20/5/4-re és minden gondom megszűnt. Lassabb lett ugyan a letöltés, de minden működött.
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete írtam egy problémáról, ami látszólag megoldódott. A hibát lentebb csatoltam, amit lentebb olvashatjátok is.
"Telekomos korlátlan mobil netem van dupla sim-mel. A második sim egy huawei b535-232a wifis routerben van, erről megy az otthoni internetem. A PC kábelen keresztül van összekötve, a többi eszköz wifin csatlakozik. A probléma az, hogy főként mostanában elég lassú, akadozik, megszakad a net. Ha megy normálisan akkor van, hogy 5-6 MB/s megy a letöltés, viszont a böngészés nagyon lassú."
A hiba főként sávváltással megoldódott. B28-ról B20-ra. Az eredmény legrosszabb esetben is 5-10 Mbit, de ilyen már ritkán van. 50-100 Mbit között van legtöbbször.
Ami viszont nem oldódott meg, hogy PC-n böngészőnél elég sok akadás van. Nem tölt be weboldalakat, vagy nagyon lassan. Ez rendszeresen előfordul, ami baromi idegesítő. Ez ellen lehet tenni valamit?
-
WinZol
aktív tag
válasz
yodee_
üzenetére
Vagy ha megoldható akkor wireguard.
Asus router lenne a helyszínen.
Arra kellene rájelentkezni.
Eredetileg egy 4G-AC68U volt a kiszemelt. (sajnos azon nem fut a Wireguard)
Ami még szóba jöhet, az egy DSL-AC68U router Freshtomato-val.
Az levileg támogatja.
Viszont a wireguard-dal eddig nem foglalkoztam. (OpenVPN-t használok)
Szóval jó lenne vmi szájbarágós segítség.
Ezzel stabailan menne, ha a szerver NAT-olt IPvel rendelkezik?
Mi kell még hozzá?Köszi
WinZol
-
Diák66
őstag
válasz
vpanangin
üzenetére
Sajnos lehet, hogy nem lesz CA, mivel ott még sanszos, hogy a B20 Yetteles, a B3, B28 Telekomos. Vagy B3+B28 amivel próbálkozhatszm vagy B3+B20. Ugyanakkor, ha megadsz neki B3+B20+B28-at akkor is kell mennie nála a CA-nak, ha van. De ha van, szerintem alapból AUTO-n is mennie kell. Így a legvalószínűbb, hogy nincs.
-
WinZol
aktív tag
Üdv!
Telekom mobil internettel kellene összehoznom VPN-t.
Sajnos a Telekom NAT-olt IP-t ad.
Az ügyfélszolgálat szerint a mobil hálózatnál nincs olyan opciójuk, hogy publikus IP legyen.(közben kiderült, hogy van vmi "visszahívhato APN" szolgáltatás, amivel extra pénzért kaphatnék publikus IP címet.
Viszont ez a szolgáltatást az általm használt speciális csomaggal nem lehet összehozni)Kellene vmi jó ötlet!
Azt sem tudtám megmondani, hogy FIX IP-t tudok-e kérni.
Zoltán -
vpanangin
senior tag
Üdv!
Próbálgatok egy ZTE MC801A 5G routert Telekom korlátlan nettel (MultiSIM konstrukció). 5G még nincs felénk, Dunaújváros mellett Rácalmáson. B3, B20, B28 sávokat külön - külön tudom tesztelni, de a CA-t nem tudom összehozni sehogy sem.
Kérem közületek olyannak a segítségét aki már otthonosan mozog ennek a routernek a használatában, beállításaiban!
-
opix
csendes tag
válasz
Diák66
üzenetére
De, ott fogom hagyni az antennát, mert így jobb a sebesség.
Igen, 1 sávos az MR6400. Végig néztem tegnap a sávokat, de az bizonyult a legjobbnak, amit alapból is kiválasztott.
Amúgy ezeknek a bot-antennáknak az elhelyezése az mindegy? Van valami "ökölszabály" hogy pl. merőlegesen álljon a toronyhoz képest, vagy párhuzamosan vele, vagy hogy lapjával állítsam, vagy élével? Vagy teljesen mindegy? -
Diák66
őstag
3 km táv esetén segíthet, de ha felvitted kábellel a botantennáit, nem tudod ott hagyni úgy? Simán jó az is, ha megvan a jobb sebesség. Teszteld le hosszú távon így, ha van rá lehetőséged. Az MR6400 úgy emlékszem 1 sávos cucc, ha van rá band selection kereshetsz más sávokat, ami nagyobb kapacitással bír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Starlink
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Aim training (Aimlabs, Kovaak's, Aimbeast stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Arc Raiders
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akár azon az áron, hogy lecserélem a szolgáltatót.