Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sok olyan munkahely van, ahol sokat van az ember készenlétben, ügyeletben. Símán mehet játék, Youtube, bármi, de ott kell lenned, és azonnal ugrani, ha szükséges. Én is melóztam ilyen helyen. Ha szeretnél ilyet, akkor pl. menj el műszakinak valamelyik színházba! YT, vagy játék nélkül elunod az életedet a próbák, előadások alatt.
-
cocka
veterán
Böngészés, online játék, youtube.
Szeretnék én ilyen munkahelyet, ahol mehet az online játék és közben youtube-ozhatsz is. LOL Vagy a videonézegetés a munka része, netán az online játék is? Játékfejlesztéshez ötletbörze? LOL
egy hordozható wifi hotspot (mifi?) jó megoldás lenne.
3-4 ember youtube, online játék egyszerre egy wifi hotspotról, ami egy napig se bírja. Mókás lesz. Vegyetek inkább konnektorba dugható 4G routert annak több értelme van és le sem fog merülni. Annak legalább van külső antennája legalábbis a jobbaknak igen vagy legalább utólag vehető rá.
-
gjo
tag
Az attól függ mennyit telefonálsz, nagyobb csomagban kaphatsz elegendő netet. De sztem külföldön kár volt a move csomagot fizetned, egy domino pont elég lett volna. Nekem most az van, főleg hogy 9 ft a percdíj, ami olcsóbb mint a legtöbb előfizetés.. Mellé meg iQpro 4 GB 1700-ért. Én ezt javaslom neked. Vagy Bluemobile 1 GB 1300-ért. De mondom, nem tudom mennyit telefonálsz.
-
törölt tag
Biztos drága? Jól számoltál? A Telenornál közvetlenül egyáltalán nincs korlátlan adat lehetőség, úgyhogy nem tudom, hogy mi volt a kiindulási alap. Ha nem kell korlátlan, akkor viszont a flottánál se a korlátlan adatkártya árával számolj! A 25GB -os Telenor csomaghoz 5 rugó egy kitudjamilyen mifi. Plusz, aláíratnak két évet. Tehát, a flottás net havidíja, és a Telenoros net havidíja közti különbözetet kell szorohnod 24 -gyel, és Telenor oldalon hozzáadni még az 5 rugót. Na, akkor mennyi az annyi? Arról nem is szólva, hogy a Telenoros mifi függő lesz, és a Telenor a két év után is külön pénzt kér a függetlenítésért.
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
Lassan befejeződik a külföldi kiküldetésem, az év végén hazaköltözöm. Két kártyás telefonom van (ld. aláírás), a kinti szolgáltató sim-je és egy otthoni telekomos van benne, a legalapabb dijcsomaggal (Move XS), épp csak hogy fenntartsam a számot.
Itt a helyi sim-en van havi 1,5 GB adatforgalom, elég is. De otthon is szeretnék majd adatot használni.
Kérdés: egyszerűen válasszak majd egy másik díjcsomagot, amiben van elég adat opció is, vagy jobban járok, ha a másik sim slotba egy külön kártyát teszek, csak adat céljára?
Ha az utóbbi, akkor melyiket javasoljátok? Asszem, otthon is elég lenne havi 1, max. 1,5 GB. De a 4G sebességhez ragaszkodnék (a teló az összes frekit tudja, vagy 20 féle LTE sávot kezel).
Előre is köszi a jótanácsot, segítséget!

-
-
törölt tag
A korlátlan böngészés és e-mail a 80 -as, és 443 -as portok forgalmát jelenti. Ezek is vonódnak a 25GB -odból, de annak elfogyása után is lassítás nélkül működnek tovább.
Szerintem a flottás topik összefoglalójában linkelt táblázatot kéne átnézned. Pl. iQpro flotta, Alfa11: 4700Ft/hó, Telenoros, korlátlan adatkártya. -
mm89
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
A munkahelyen elég gyenge a net amit használhatunk privát dolgokra, amikor többen csatlakoznak rá akkor meg szinte használhatatlan. Arra gondoltunk, hogy egy hordozható wifi hotspot (mifi?) jó megoldás lenne. Lefedettség van, nekem a Telenor 4g mobilnet a telefonon 50/40 körül tud (nexus 5).
Nézegettem a Telenor ajánlatait ITT
3-4 ember használná egy időben, telefon és tablet. Böngészés, online játék, youtube. Működne a dolog?
Ha esetleg azt is tudjátok hogy a tarifacsomagot lehet e később felfelé változtatni, azt megköszönném, mert akkor kezdésnek elofizetnénk a 25gb ra és ha úgy látjuk hogy kevés akkor bővítenénk 50re.
Itt jut eszembe, mit jelent az hogy
"25 GB
korlátlan böngészés és email"
Most akkor 25gb vagy korlátlan? Mi számít böngészésnek? Vagyis inkább mi nem számít annak?
A csomaghoz elérhető modemek közük melyiket érdemes választani?Van esetleg jobb megoldás a számunkra?
A válaszokat köszönöm!
Üdv -
törölt tag
válasz
Grougon
üzenetére
Hmmm... Cat.6, Gigabit Lan, AC wifi. Csábító. Ez is megy bridge módban? Esetleg párhuzamosan DHCP a Wifire, és bridge a LAN -ra? Csak LAN az RJ45, vagy tud WAN -ként is funkcionálni (mondjuk, egy gyengébb wifijű eszköztől kapná a netet LAN -on, és a másik eszköz helyett, AC szabványon osztaná)?
-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
Arra Te rá mernéd kötni a kütyüket? Az nem stabilizált kimenet, menet közben azon 13,8-14,2V van. Én is odafigyelek a tápra, és ha lehet, akkor 12V -os kütyüket veszek. Az autós TV -m, a miniPC -m, az aktív HUB -om mind 12 Voltosak. Nekem 24V a rendszer a kamionban, de egyik fórumtársunk javaslatára szereztem egy ilyen átalakítót. Erről táplálnám majd az összes autós kütyümet.
-
Freddycom
őstag
Itt nálunk, Madzsarországon, a VoLTE, mint olyan még nem elérhető, igaz?
-
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs
üzenetére
Én személyautóval járok Tapolca és Budapest között nagyjából 3 hetente, és ott még a Balaton-felvidéken is ritkaságszámba megy, hogy a netrádió megdöccenne. Nyílt terepen meg csak akkor áll meg, ha bejövő hívásom van...
-
4Grider
félisten
válasz
üzenetére
Mi bridge üzemmódban használjuk őket (tehát nem routerként). Töltsd le a kézikönyvét a Zyxel-től, és abban megtalálod minden kérdésedre a választ.
Egyébként anno az autómban a csomagtartóban egy Huawei B593-as router volt betéve, így az autóban mindig volt net. Akkor figyeltem meg, hogy az összes nem hordozható LTE router (így a Zyxel is) valamiért pont 12V DC tápellátású... -
radio100jozs
őstag
Tegnap este Tapolcáról jöttem vissza személyvonattal a Balaton-Északi partján Pestre, és Székesfehérvárig majd 3 órán keresztül ment a Telekom hálózaton a netrádió, és egyedül Polgárdi-Ipartelepek állomáson volt megszakadás, de sehol máshol nem, végig 4G-n és néha 3G-n ment a telefon.
-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
A hordozhatóság nem lenne hátrány. Van egy routerem otthon, egy a barátnőmnél Spanyolországban, és az autóban is jó lenne valami kütyü, amit Németországban használok. Készülök a roamingmentességre is. Az alap gondolat az lenne, hogy egyetlen, Telenor hálós, flottás, korlátlan netet használnék mindenütt. Elsőre egy USB modemre gondoltam, de közben kiderült, hogy ez nem is olyan egyszerű project. Ez a Huawei cucc is elméletileg jó lehetne, de már óvatos vagyok a gyakorlatba átültetéssel. Nem vagyok különösebben árérzékeny, de fölöslegesen nem dobálóznék 150 Eurós tételekkel.
Update:
A képeket nézve, ez még nem egy vállalhatatlan méret. Köszi a tippet! Még emésztem az árát, de lehet, hogy felidegelem magam, és ha hazamegyek, akkor besétálok az Edigital -hoz és megveszem. -
4Grider
félisten
válasz
üzenetére
Mi Zyxel LTE3301 routereket használunk. Azért ezeket, mert beállíthatóak bridge módba is, azaz a LAN1 portjukra dugott eszköz (nálunk routerek) megkapja az adott mobilnet előfizetésnek kiosztott publikus ip címet. VPN-nél meg pont erre van szükségünk. Nem mellesleg atom stabilak. Hátrányuk, hogy nem hordozhatóak, de ha te is router elé akarod tenni, akkor nálad sincs erre szükség.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem sem nagyon akar összejönni a modem/router párosítás. Arra gondoltam, hogy vennék egy Huawei e5770 -et. Ez egy olyan LTE mifi, aminek van Lan portja is, amit a leírások alapján bedughatnék bármilyen router Wan -jába. Van valakinek tapasztalata ezzel a kütyüvel?
-
Roland-87
aktív tag
válasz
üzenetére
Kezdem érteni a Telekom miért nem szenved a QoS-al, annó én is szenvedtem vele routereken de az alkalmazásszintű forgalomelemzés bekapcsolásakor hasonló anomáliák jöttek mint amiket én most tapasztalok, a Telekomnál amennyire tudom nincs QoS vagy csak alapszintű van, de azt a flottás topik összefoglalójában írják is hogy nem szűrnek pl. p2p-re a Telenor viszont igen, a Vodafone is QoS-t használ. Személyes tapasztalatom hogy a QoS nagy teljesítményigényű és lehet a ZTE cuccok amiket a Telenor is alkalmaz nem éppen a legoptimálisabbak vagy alultervezték az eszközöket a beszerzéskor, ezekbe ugye nem látunk bele sajnos. Szóval nem a ZTE a rossz hanem az üzemeltetés körülményei.. de azért kizárnak tartom hogy Cisco/Ericsson(Telekom) szintű a ZTE.
-
törölt tag
-
4Grider
félisten
válasz
Roland-87
üzenetére
Telenornál bármi lehet, elég sok gagyi ZTE eszközük maradt, amit a mai napig hegesztgetnek.
De én is náluk hallgatok rádió-t (egy horvát és 2-3 magyar adót), és nem szokott gondom lenni velük. Sőt horizon go-t és digionline-t is folyamatosan nézek, ott sincs gondom. Torrentezni viszont nem torrentezek. -
Roland-87
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Éveken át volt telekomos mobilnetem illetve inviteles (telenor) netem, 75%-ban rádiót hallgattam róluk de ilyen problémám eddig soha nem volt hogy akadna egy 128-256 ritka esetben 320kbps adás. Szerintem itt nem priorizálásról van szó hanem hálózati hibáról. A torrent/p2p korlátozást elfogadom és támogatom is de ez ne menjen a legális tartalomforrások élvezetének javára. Pl. Spotify és társai, inetnet rádiók, videók, online tv.
Ja és nem hinném hogy a méréskor 50-70mbps kapacitású hálózaton prioritás miatt szűrnének egy 0,25 mbps átvitelt, ezt elfogadnám ha egy nagyváros közelében lennék ahol éppen nagy rendezvény van. Ilyen helyzetbe kerültem már de ez itt tutira nem ez. A tippem az hogy a torrent szűrés mellékhatása okozza ezt mégpedig a forgalomelemzés miatt túlterhelt azt ezt végző eszköz, alátámasztja ezt az is hogy éjjel javulni szokott.
-
4Grider
félisten
válasz
Roland-87
üzenetére
Mondjuk eleve nem értem, hogy miért várod el a mobilnettől ugyanazt, amit egy vezetékes hálózattól. A mobilszolgáltatók jogosultak priorizálni a hálózati forgalmat, éspedig azért, mert korlátos erőforrásról van szó. Igaz, 4G-n ezek a korlátok mások, mint 3G-n voltak.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Nálam nem csak IQpro kártyával csinálja, szerintem nincs eltérés a flotta és nem flotta között, gyaníthatóan hálózati gond lesz mégiscsak, pár napja is erre jutottam hogy az de aztán páran meggyőztek hogy márpedig semmi gond nincs mert nekik jó minden. Asztali géppel tesztelem most, laptopnál már az usb hibát se zárom ki ezért a tesztet nem azzal folytatom a továbbiakban. Szóval a lényeg hogy asztali gépen nekem is lefut a speedtest szépen, a youtube is megy rendesen akár 1080p60 módban is akadás nélkül, az oldalak villámgyorsan betöltenek. A rádióknál vegyes a felhozatal, a népszerűbb rádiók egy része jó másik részük akadozik. Pl. music fm jó, class fm jó, helyi rádió netes adásai jók, sláger fm akad, saját netes rádióm tökéletesen jön viszont ha arra a portra teszem amin a sláger fm van akkor az én rádióm is akadni kezd tehát egyértelműen bizonyos portok korlátozása látszik, ha az adott stream egy olyan portot használ amit szűrnek akkor sajnos cumi van, érdekesség még az is hogy a kora esti órákban javul a helyzet, éjjelre megszűnik a jelenség (pedig akkor töltenek a torrentesek az éjszakai 100gb miatt) reggel 6 fele szokott elkezdeni meghalni.
Találtam most valahol egy ehhez hasonló hibával küzdő hozzászólót akinek a net apn-re való átállás némileg javított a helyzeten, pontosan ennek okán kértem először kölcsön egy olyan sim karit ismimtől akinek rendes telenoros hipernetje van nem flottás huncutság, net apn aktiválva és beállítva, nos nálam azzal is pontosan ugyanez történt tehát ebből is azt szűröm le hogy nem a NAT okozza, ezt megerősíti az is hogy a Telekom szintén Natolt hálózatában minden hibátlanul működik UGYANAZON A CELLÁN!! mivel vidéki 800mhz-es LTE-n lógok ami ugyebár közös a Telekommal. De megnyugtat hogy végre valaki megerősíti az általam is észlelt jelenséget, aki ráér legyen szíves kipróbálni mi történik ha ezt a rádiót elindítja: http://92.61.114.159:7812/slagerfm256.mp3 (böngészőbe másolva is indul) -
Viktor77
titán
válasz
Roland-87
üzenetére
Most, hogy írod, nálam is ilyen. Torrent letöltés és stream közben is leesik a sebesség (0-ra akár), majd felmegy. Bár, nálam mind a speedtest, mind a streamek mennek normálisan. Szintén iQpro, egy Huawei 3272 modemben.
Volt Huawei 5377T-s routerem a Telenortól, akkor még rendes előfizetéssel, annál nem volt ilyen. -
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan segítség kellene hogy adva van egy Telekom -os Huawei E3372 mobil stik.
Erre tudok kötni egy külső antennát.
Tudnátok ilyet ajánlani ?
Előre is köszönöm a segítséget!! -
Roland-87
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Hát akkor ez egyre érdekesebb, lehetséges akkor az is hogy a mifi és a laptop chipsetje nem kedveli egymást, jártam már így routerek esetében wifin elég gyakran hogy két eszköz nem szereti egymást miközben más eszközök vígan elvannak. Este írok emailt úgy is és aktiváltatom a NET apn-t kíváncsi leszek az esetleg segít-e a dolgon, ha az sem akkor megreklamálom a flottánál és a telenornál is csak ameddig nem tudom pontosan kizárni a hiba forrását nem akarom feleslegesen zaklatni a szolgáltatót sem de nagyon idegesítő a probléma hogy van egy korlátlannak tűnő mobilnetem ami jelenleg úgy működik hogy 5 másodpercig van net aztán 5 másodpercig nincs majd megint 5 másodpercig van. Érdekes az is hogy a böngészéshez használt portokon nincs ilyen probléma csak a többin de ez is érdekes hogy csak egy eszközömmel csinálja, pont azzal amin a legtöbb forgalmat generáltam, de ha a Telenor nem látja akkor ez lassan X akta kategória hogy miért nem működik rendesen, már ötletem sincs hol keressem a hibát. Lehet már az újratelepítéssel kéne próbálkoznom akkor hátha...
-
Roland-87
aktív tag
Sziasztok! Van valaki aki tudja hogy esetleg a telenor alkalmaz valamiféle mac cím alapú korlátozást? 1 hete küzdök egy furcsa problémával amire eddig azt a választ kaptam hogy keressem meg a flottakezelőt de nekem ez értelmetlennek tűnik mert ők aztán mit tudnak csinálni a mobilhálózattal? Nem sok mindent szerintem. A probléma az hogy van egy HuaweiE5577s LTE routerem benne egy telenoros sim kártya, a napokban olyan hibák jelentkeztek hogy minden olyan adatforgalom ami nem a 80-443 porton történik akadozik illetve lagol elég szépen, pár másodpercig max sebesség majd pár másodpercig 0 aztán megint max majd megint 0, érthető hogy ilyen formában semmilyen stream nem működik megfelelően, erre azt írták biztos csak böngészés opcióm van tudtommal akkor fix lassítás lenne minden más porton nem ilyen hol megy hol nem jelenség. Azóta nyomoztam már rengeteget, kipróbálgattam mindenféle más eszközt is de még más sim kártyát(másik előfizetéssel) is a hiba mindegyikkel előjött, a napokban jöttem rá hogy ha rádugok egy olyan gépet a mobilnet eszközömre ami eddig még nem volt rajta akkor azon a gépen nincs semmilyen probléma, a laptopomat rádugva viszont folyamatosan ez van, wifivel is meg kábelen is, érdekesség pl. a sebesség a laptop esetében 60/15(ha lefut a teszt de 10ből 7szer nem mert felszalad aztán lemegy nullára és megáll) asztali esetében 60/49. A tűzfalat minden gépen a teszt idejére lekapcsoltam az tuti nem korlátoz és más netre dugva a laptopot nincsenek ilyen hibák tehát az laptop jó! Sőt telekomos mobilnettel is jó minden, csak a telenor hálózatán a laptopom sebessége és forgalma került korlátozás alá, tudni kell hogy a laptoppal tesztelgettem a mobilnet sebességét és rövid idő alatt sikerült több GB adatforgalmat generálni vele és akkor jöttek ezek a gondok. Sajnos a mac átírás nem működik. Esetleg ha korlát akkor mennyi idő után fogják feloldani? A router hibájára is gondoltam ezért nem egy alkalommal nyomtam rajta resetet de ez sem segített. Az is furcsa hogy a laptopom még másik előfizetéssel rendelkező kártyával is ugyanezt a jelenséget produkálja kizárólag a Telenor hálózatán használva. Ezt perpill úgy tudtam kikerülni hogy a router wifijére csatlakozik egy másik router wifi kliensként és azt rádugom a laptopra így változik a mac cím és érdekes azóta minden hibátlanul működik (kérdés meddig) Jó lenne tudni azt is hogy hány GB/nap hét stb. aktiválja az esetleges korlátozásokat szóval ha valakinek van infója esetleg tapasztalata hasonló dolgokról és tippje ötlete a megoldásra az ne titkolja

-
cocka
veterán
Egyelőre biztos, mivel még a büdös életben nem ment 71 megabit fölé, szal. 94-ig teljesen rendben van.
Szerintem sokan "megnyalnák a tíz ujjukat" egy 94 megabites mobilnetért.
Főleg ha korlátlan forgalmú.Szvsz majd akkor lehet hisztizni a 100 megabites lan port miatt, ha az átlagsebesség alulról megközelíti vagy meghaladja a 94 megabitet. De egyébként arra is van megoldás, mert magát a mobilnetet 150 megabitig tudja biztosítani, wifin meg elvileg 433 megabit, szal. és mivel ott használhatod lényegében egy lakásban, ahol van konnektor így a wifi vevő távolsága sem lehet akkora probléma.
-
goop
őstag
válasz
vizimento
üzenetére
Nem nagyon lesz ilyen, 50-60-70 Mbites értékek a router - modem kombókban már igen jónak számítanak. Továbbá ha korlátlan neted van, az tuti telenoros, akik viszont nem teljesen fix, de igen valószínű, hogy priorizálnak, azaz elemzik a forgalmad, elkezdesz valamit lehúzni max sávon, utána viszont le fog esni a sebesség, na látod azt bírni fogja a router - usb modem páros.

Https forgalom sem élvez prioritást, szóval ezzel sem érdemes trükközni, ott is leesik a sebesség egy idő után. -
vizimento
senior tag
Teljes sebességű mobilnet szétosztásához ki milyen 4g modem - router párost használ? Érdekelne pár bevált tipus, ami már bizonyítottan együtt is működik...
-
moma
őstag
Egy telenoros csak adat SIM van egy androidos tabletben és azt hotspotolom és így van net wifivel a laptopomon(windows 10). A gond az, hogy míg a tablaten minden klassz, addig a laptopon vannak oldalak, amik lassabban jönnek be vagy be se jönnek. és gmail, facebook pl ilyen. Van ötletetek mi lehet a gond? Vagy milyen adatokat kellene összeszednem, hogy ez kideríthető legyen.
-
törölt tag
"Fel tudom használni a csomagomban foglalt internetet videóhívásokra is?
A blue net, blue net plusz és blue net XXL adat díjcsomagok nem használhatók internet alapú hang és video hívásokra." -
törölt tag
-
törölt tag
Szevasztok!
Jelenleg a LIDL kártyását használom. A mobilnetet is megrendeltem, de sajnos az nem használható hang alapú internetezésre. Emiatt merült fel bennem a kérdés, hogy váltani kellene. De mire?
Szóval havi kb 500 MB - 1 GB-os mobilnetet szeretnék, de úgy, hogy abban ne legyen hang alapú korlátozás (Voip-ot, Skype-t, Vibert stb. használok). Tehát keveset telefonálok róla.
Tehát melyik társaság melyik csomagja adná a számomra legkedvezőbb kártyás csomagot, vagy előfizetést?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

-
allfinanz
senior tag
Viberrel és Spotify-jal erősít a Telenor
"...A Telenor múlt hónapban megjelent Blue tarifáival a WhatsApp mellett korlátlan adatforgalmat (zero rating) biztosít a Vibernek is..."
-
wednesday
őstag
Sziasztok, remélem jó helyre írok a problémámmal.
Nem jön elő a mobilnet az LG LEON telefonomon. Eddig semmi gond nem volt vele. Aztán egyszer csak, hiába nyomom be telón az adatlapcsolatot semmi, fel se jön a jel.
Wifi működik, minden más működik.
Telekomos Domino Surf csomagom van. Néztem honlapon, hogy a Telekomnak milyen kézi beállításai vannak APM. Megcsinálom semmi. Egyébként a listába a hozzáférési pontnál Telekom HU NET, meg MMS van. Más nem volt.
Hogy előtte mi volt ott nem tudom, nem nézegettem mert működött. Ezt a menüt előtte nem nézegettem.
De hiába hozok létre hozzáférési pontot nem reagál.

Most itt az egyetlen megoldás, hogy beballagni T-hez, vagy ha nem akkor a telefont megnézetni? Vagy van még valami trükk, amit be lehet vetni?
-
btz
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Ezt értem én, hogy gyakorlatban sokmimdentől függhet, hogy meddig terjed a jel, de nekem jók a laborkörülményes értékek is. Pl hogy egy sík, zavarmentes terepen a jel kb eddig terjes 800 mhz-n, 1800, 2600 mhz-n, de ha van valahol egy grafikon 1 mhz-től 10000-ig az is érdekelne.
-
btz
addikt
Üdv!
Nincs valakinek infója arról hogy a 800 mhz, 1800 mhz, 2600 mhz LTE adótornyoknak mennyi a hatósugara?
Lehet link is, angol nyelvű is. Googleztam a témában de eddig érdemi adatokat nem találtam. Előre is köszi. -
RoSSo3
senior tag
bocsi, rossz topik!

-
ben-ga
tag
Sziasztok,
ismerős hölgy megvette a domino5 csomagot, kapta az üzenetet, hogy lement az 50mb...
Hogy aktiválódik az 1Gb net erre? -
-
cocka
veterán
válasz
vizimento
üzenetére
Például Huawei E3372h? A trémobil is ezt adogatja, szal. ezért döntöttem én is emellett. A másik modeme gagyibb, mert az csak 100 megabit/s letöltést tud elméletben. A vodka nem ad 4G-s modemet, a telenornál meg épp készlethiány volt az adott modemükből, amikor nálam aktuális volt ez a téma. A d-link meg rohadt drága volt! Úgyhogy kizárásos alapon vettem egy kártyafüggetlen Huawei E3372h-t.
-
4Grider
félisten
válasz
vizimento
üzenetére
Megbízhatatlan 4G modemeket nem szoktak kompatibilitási listákra tenni.
Látatlanban írom, hogy a 100 típusból itthon jó ha 10-et be tudsz szerezni. Azokból is kérdés, hogy mennyi 4G modem. Szóval a végére sok választási lehetőséged nem lesz. A modemek elérhető sebességértékeit pedig a gyártók weboldalain megtalálod. A valóságos értékek pedig nem a modemtől, hanem a helyi hálózati adottságoktól (esetleg még a díjcsomagtól, néha a sim-től is) függenek. Routerrel együtt használva pedig a két eszköz kompatibilitásától. -
vizimento
senior tag
4g usb sticket tudnátok ajánlani?
Melyik amelyik megbízható, és jó a sebessége is?
(D-link DWM222 kiesik, mert nem kompatibilis a routeremmel
)
Ha nem jó topikot találtam a kérdésemhez, légyszi segítsetek, hol érdeklődhetnék... Köszi! -
g0dl
addikt
Erről az iqpro flottáról hol lehet infot kapni? csomag árak, részletek.
-
4Grider
félisten
válasz
Meghivott
üzenetére
Kérdésnél a szolgáltatófüggőséget nem árt megemlíteni...
A Telekom - ténylegesen - függő készülékei nem működnek blue kártyával mivel imei szűrés van rájuk a blue hálózaton. Viszont többen jelezték, hogy bár a függő Telekomos eszközökbe tett blue kártya azt írja ki, hogy nincs szolgáltatás, ennek ellenére az internet apn elérhető, azaz a mobilnet viszont működik. -
Meghivott
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy ha a tablet telekom függő, akkor ezt a simet beveszi?
-
radio100jozs
őstag
válasz
Meghivott
üzenetére
A Lidlis Blue mobile, veszel egy simet 999-ért, (azon van 600 Ft), feltöltesz még rá összeget, majd aktiválod a Blue net plusz opciót, az 1290 ért ad 1 GB/30 nap, vagy a Blue net XXL, az 2490-ért ad 3 GB/30 nap.
Nincs hűség, és a telekom hálózatát használja, a 4G hálót is.
-
Meghivott
addikt
Üdv, sim-es tablethez néznék 1-3 GB mobilnetet. Hol vannak a legjobb ajánlatok? Köszi
Lehetőleg hűség nélkül... -
Gyuszi83
tag
Sziasztok !
Nem tudtok véletlenül olyan App-ot vagy beállítási lehetőségről amiben tudom egyszerre használni a wifit és a mobilnetet egyszerre ? M4 Aqua telefonon. -
cocka
veterán
válasz
Freddycom
üzenetére
Jó akkor terminológia.
Kártyás előfizetés
Számlás előfizetés.online felületen is meg lehet rendelni, ott be lehet állítani, hogy pl. ne induljon újra, ha letelik a 30 nap
Akkor az szerencse, mert a Trékomnál lemondani nem lehet az online felületen, csak a *111#-en. Ez utóbbi meg ha jól tudom korlátozva van a bluemobilosoknál.
-
Freddycom
őstag
Oké, h van benne hanghívás is, de én azt nem használnám ki, csak az internet részét. Nincs előfizetése úgy láttam, csak annyit fizetek, amennyit telefonálok, így az semennyi.
Az, hogy mennyi adatot forgalmaztam a hónapban, annyira nem hoz lázba, mert nincs túlforgalmazási díj, így legfeljebb belassul. Amit használok adatforgalom figyelő telefonon, eddig mindig pontosan meg tudta mondani (- + 500 kb hibahatár azért volt) hogy mennyit használtam fel.
Köszi a választ.
-
cocka
veterán
válasz
Freddycom
üzenetére
ezzel a sim kártyával küldök egy sms-t a megadott számra, h igényeljem a blue net pluszt és kész?
Én úgy emlékszem, hogy előtte még telefonálgatni kell, hogy egyáltalán aktiválják a simet, mert alapból nem aktív, max. fel tudod hívni azt az ingyenesen hívható számot, amit az aktiváláshoz megadtak.
Ami egyébként elég gagyi módszer, mert pl. a tescomobile-nál a honlapon is elég volt az adatokat megadni, küldtek egy levelet postán, amiben volt egy kód, azt tán el kellett küldeni smsben és kész volt az aktiválás.
Elég gáz is ez, hogy egy ilyen szerződést nem lehet a neten megkötni, hanem telefonálgatni kell hót feleslegesen. Ott meg ugye végigkérdezgeti az adataidat, amit akár félre is hallhat, sokkal több a hibalehetőség, mint egy neten kitöltött formban.
Telefonálni ezzel nem fogok, csak adat SIM lenne.
Olyat nem árulnak. Csak hangot és adatot egyszerre támogató kártyát kaphatsz.
Arra persze készülj fel, hogy a fapados online ügyfélszolgálatukon lófaszt se fogsz tudni elintézni. Örülj, ha adatot le tudsz kérdezni az előfizetésedről kb.
-
Freddycom
őstag
Sziasztok
Lidl-ös blue mobile-nál hogyan van ez a mobilinternet? Dual SIM-es a telefonom, jelenleg Telekomnál vagyok, hanghívásra maradnék is náluk. Szeretnék csak internetet a Lidl-től. EZ úgy megy, hogy veszek egy SIM kártyát 1000 forintért a lidliben, ami alapértelmezetten a blue easy díjcsomagot jelenti, ezzel a sim kártyával küldök egy sms-t a megadott számra, h igényeljem a blue net pluszt és kész? Ezt feltöltöm mindig pízzel és egyéb díja nincs ugye? Telefonálni ezzel nem fogok, csak adat SIM lenne. Ez így járható út?
-
vadkörte
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
A hálózati lefedettségem elég ramaty - 4 oldalról domb én meg a völgy aljában lakok - így a modem szerintem jóval többet fogyasztott, mint ha az asztal simaságú alföld kellős közepén élnék bázisállomások rengetegében.
De még így is elketyegett ~5-5,5 órát akkuról.
Sajnos az E-On elektromos hálózata nálunk elég mesés - hol van 230V, hol nincs, bár legtöbbször nincs - így elég sokat ment akkuról, úgy, hogy nem is tudtam róla. -
4Grider
félisten
A piacon régóta jelen lévő gyártók nem szoktak ebből a szempontból sokat ráhazudni az üzemidőre. A noname kínai gyártók viszont bármit ráírnak a termékeikre 2 fillér haszonért cserébe.
Az én kütyüm 8-10 óráig mindig bírja (2 évesen). Igaz, csak 1-2 eszköz lóg rajta, és jellemzően netrádió megy csak folyamatosan (tehát nem sok GB megy rajta keresztül óránként).
Amit észrevettem, hogy azonos szolgáltatónál különböző korú sim kártyák között előfordul a rendelkezésre állási időben akár 30-40% eltérés is. És nem feltétlenül a legújabb sim-ek a legtakarékosabbak...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Új, Felbontott Bambulab A1 / A1 Combo! ÁFÁ-s! 1 Év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Főleg ha korlátlan forgalmú.