Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
no1r
őstag
válasz
lasz10
üzenetére
relatív. ha a telefonon amúgy is szükséged van a korlátlan netre (mint nekem) akkor tökmindegy, mert ki kell fizetned. mellette meg a plusz net a routerbe ingyenes (nyilván ha a sebesség amit nyújt megfelelő)
ahol én lakom ott amúgy se lenne gyorsabb (a kábeles szolgáltató sem ad többet), és 5G routerem sincs szóval nekem "olcsó", vagyis inkább ez mint plusz egy vezetékes szolgáltató ami ugyanannyit tud.
szóval, mégegyszer: az ár és teljesítmény. relatív
amúgy azt hol olvastad, hogy 200Mbps-re le van korlátozva? azt nem láttam eddig

-
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Eddig megvoltam, csak a linkelt cellaazonosítót nem találom egyik cellában sem.
-
donjohnson
addikt
válasz
lasz10
üzenetére
cellmapper.net-en odanavigálsz nagyjából a címedhez, kiválasztod a szolgáltatót meg hogy 4G tornyok és megkeresed az 500-as PCI azonosítójú tornyot. úgy már csak pár darab torony közül kell választanod,
de rá lesz írva az ikonja alá hogy 500.
szerk.: rosszat írtam. nem az 500 lesz ráírva hanem egy másik szám. a PCI a bal oldali menüben lesz felsorolva ha rákattintasz a toronyra. -
4Grider
félisten
válasz
totron
üzenetére
Az NMHH mérőkocsikon kívül senki nem ezzel tölti az összes idejét/adatmennyiségét, hogy méricskéljen.
A mérőkocsik mostanában gyűjtött mérési adatai:
https://szelessav.net/hu/meroauto/meresek/2024-02-11:2024-02-18# -
totron
addikt
Sebességtérkép elérhető hazánkat illetően? Nem névleges nagyszámokra gondolok, hanem valós visszajelzéseken alapuló értékek összesítményére.
-
lasz10
junior tag
Nem olcsó, 15 ezer, minimális lebeszélhetőséggel; egyetlen előnye, hogy az Apple Watch is kap esimet, és arról is lehet hívni, akkor is, ha a telefon otthon maradt; az ár mellett még a sebesség korlátozása 200 Mbps-re a hátránya, tehát nálam a Yettel 4G gyorsabb Budapesten, mint a Telekom 5G.
Más:
Tudja valaki, hogyan lehet megtudni, hogy adott cellaazonosító melyik toronyhoz tartozik? Cellmapperen sem találom ezt.
-
no1r
őstag
válasz
desolator
üzenetére
nekem jelenleg a szamlas elofizuval van korlatlan net okosvilag csomagban 2db plusz "adatsim". azokat hasznalom otthoni netkent is.
ez nem tudom mennyire lehet opcio. olcsonak nem olcso
de mivel nekem teloban is kell a korlatlan, igy kb kellemeset a hasznossal alapon van.szerk: ja, hogy voda melle szeretned ahogy olvasom. hat akkor nem tudtam segiteni.
-
4Grider
félisten
válasz
Csaba197412
üzenetére
Igen, szó volt a Yettel topikban róla nem is olyan régen.
-
Csaba197412
csendes tag
[kép] Sziasztok. Létezhet hogy a Yettel valamit gyorsított a hálozaton? Eddig 220mb/s nél többet nem tudtam mérni ma pedig váratlanul 307 mb/s-ot mértem. Esetleg a tavalyi évben leállított 3g helyén indulhatott el valami?
-
-
desolator
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Kértem egy Yetteles telót tesztelni és az se jött gyorsabban ahol lakni fogok, mint a Voda. Nagyjából 20-40 mega körül napközben (késő este mind a kettő jobban jött, gondolom nem volt úgy terhelve) eddig a legjobbat a telekommal mértem, 70-80 mega.
Még nem költöztem be, megnézem hosszabb távon és napi használatban hogy teljesít a Voda aztán majd meglátom az alapján az irányt.
-
adika4444
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
FWA jellegű használatra a Yeti messze előzi a konkurenciát. Persze ebben benne van, hogy nincs vezetékes részük (Yeti DIGI összefonódás ezen javíthatott volna), így mobilon kell villantani. Így viszont ahol van rendes 5G, ott kb. csak pozitív az OtthonNet tapasztalat.
-
donjohnson
addikt
válasz
desolator
üzenetére
már lassan azt hiszik, hogy valami yettel-ügynök vagyok mert annyit ajánlom, de miért nem nézed meg a yettel otthonnet-et is?

adnak 5g routert is, jobbat mint amit most használsz.
otthonnet címkereső -
desolator
senior tag
Tudtok ajánlani Telekomos korlátlan net csomagot? Valami flottást esetleg, mert a Telekomnál ahogy nézem elég húzósak.
-
desolator
senior tag
válasz
lasz10
üzenetére
Kicseréltem a két simet, mind a kettő jó sebességgel ment fordítva (Az XXL a telefonba, a sima voda kártya meg a router-ba) utána vissza cseréltem őket és most már jó az XXL sim-el is a router. Lehet az segített, hogy minden csere utána restartoltam a routert, nem tudom mitől javult meg.
-
-
desolator
senior tag
Megvettem végül a ZTE MF289D routert, viszont valamiért nagyon gyengén megy rajta a net. Vodafone XXL simet tettem bele és 10-11 Mbps-t mérek vele, míg egy vodás telefonnal 40-45 Mbps ugyanabban a szobában, ugyanazon a ponton.
Megnéztem és itt ahol jelenleg lakom cellmapper szerint egy két sávos torony van (Bands 3,20) és mind a két sávon rajta van a router.
Mi lehet a gond?
-
unthinking
tag
Másik modellen nem a 297D-n de nekem is DV1.0 a legfrissebb verzió.
-
4Grider
félisten
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
Mi a szoftververzió? Mert ennek nagyon nem így kellene müködnie...
-
donjohnson
addikt
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
látom, érdekes.

akkor jól lebutították a szoftverét, hogy már csak yettel-es net apn-el menjen. -
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Bárcsak ilyen lenne... csináltam egy gifet az enyémről:

Alapértelmezettre állítás után (nincs benne) sem történik semmi változás. Köszi a tippet azért!
-
donjohnson
addikt
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
itt egy videó: [link]
manual (kézi) gomb, aztán Add New (Új) hozzáadása.
és akkor szerkeszthető minden mező.
neked nem ilyen? -
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
A probléma az, hogy ez az "on-off funkció" se oldotta meg az eredeti problémát (vagyis, hogy átállítsam netről onlinera az APN-t), a mezők kikapcsolt állapotban (továbbra) sem szerkeszthetőek. Megváltoztatni csak a "módnál" tudok ennyit, amennyit a képen látsz. Illusztrálom:

Bocs, ha értetlennek tűnök, nem vagyok járatos a témában, csak próbalom követni, amiket írtok. -
4Grider
félisten
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
De ha meg tudod változtatni a beállításokat lecsatlakozott (inkább leállított) modemmel, akkor nem értem mi a problémád? Távolról szeretnéd állítgatni az apn-eket?
-
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez jó ötletnek tűnt köszi, elkerülte a figyelmem. Kipróbáltam, de maradt ugyanaz a piros figyelmeztetés... arra jó, hogy automatikusról-manuálisra tudom átállítani (alapértelmezni), de hiába lesz manuális, a szürke mezők nem oldódnak fel. Ahogy 4Gridernek is írtam, profilt itt a "Yettel"-en kívül nem tudok lenyitni, se újat létrehozni.
-
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Sajnos a manuálisra állítás önmagában nem megoldás, hiába váltom át, állítom be, a mezők továbbra is szürkék. A beállítást továbbra is csak akkor tudom megváltoztatni, "ha a modem nincs csatlakoztatva". Profilnál nem tudok másikat választani, és ezen az oldalon újat létrehozni se.
-
donjohnson
addikt
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
vagy új profil, amit 4Grider ír, vagy tedd OFF-ba a modemet a főoldalon (akkor engedni fogja szerkeszteni), utána meg vissza.
középső nyíl a képen: -
4Grider
félisten
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
Talán válassz ki egy új profilt vagy tedd manuálisra ha már állítani szeretnél rajta és nem felel meg az automatikus beállítás.
-
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Az eredeti problémám még mindig fennáll, de gondoltam (más okból) kipróbálom amiket írtál. Telefonban könnyen sikerült az "adatsimet" működésre bírni, a routerrel viszont szenvedek, a 11134-es hsz-emben lévő képet látom, és a szürke mezőkben nem tudok módosítani. Vajon a "ha a modem nincs csatlakoztatva" mit jelenthet? Nyilván ha lehúzom a tápról nem működik, illetve valamilyen módon kapcsolódnom kell rá, hogy a beállításait megváltoztassam. Köszi!
-
donjohnson
addikt
válasz
totron
üzenetére
az lte category nem csak azt jelenti, hogy hány sávot tud összefogni. a drágább modemek tudnak magasabb modulációt (64qam helyett mondjuk 256qam), 4x4 mimo-t stb. olyan beépített antennája van amivel 1 sávon is gyorsabb tud lenni mint egy olcsóbb modem. persze nem mindenkinek éri meg ez a befektetés, csak aztán jön a panaszkodás hogy miért csak 20 mbit/s a mobilnet.
-
totron
addikt
válasz
unthinking
üzenetére
Azt az opciót rendre kifelejtitek ahol csak 1 sávval tud érdemben dolgozni a modem, vagyis nem is biztos, hogy indokolt a drágább eszköz. Persze gondoljunk a jövőre, de nem mindenhova akar jönni az áldás.
-
desolator
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Köszi, ez a 60-70 ezres kategória még belefér ha ezen múlik. Akkor szerintem megveszem a huaweit itt:
https://bevachip.hu/huawei-soyealink-b628-350-hordozhato-router-hotspot-1167-mbps-dualband-feher-p848785/ -
4Grider
félisten
válasz
lasz10
üzenetére
Ha látod a bázisállomásokat szabad szemmel, oda nem kell külső antenna.
Nekem nem jöttek be a legkülönbözőbb külső antennák, inkább microtik lte kit-eket használtam ott, ahol távolról kellett dolgozni. Sajnos ez utóbbiakon már túllépett az idő, bár az lte18 kiteket már nem próbáltam az 5G routerek miatt. -
lasz10
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Azért jó hogy vannak olyanok is, akik láttak már mifi/4g routereket.
Meg is ragadom az alkalmat, egy ZTE MF297D-hez akarod kültéri antennát, ha már jóárasítva megvettem háromezerért.. Elég ha a "main"-ra dugom, vagy osszam el az aux-ra is? Vagy az auxra tehetek egy irányítottat, olyan van Yagiban, és találtam egy újabb tornyot direkt rálátással. Illetve van LTE botantenna, amit ki tudnék vinni, van 50 Ohmos kábelem és sma/TS9 adapter is. Az omni mindenképpen kellene, mert látok több tornyot szabad szemmel, és szeretném, hogy roamingoljon a tornyok között. -
desolator
senior tag
Tökre nem értek hozzá, csak próbálom itt az előzményekből összeszedni az infokat ezért kérnék egy kis segítséget. Vácon a térképen látható helyre fogunk költözni, ahol jelenleg nincs kábeles internet szolgáltatás, ezért rendeltem egy Vodafone XXL mobilnet csomagot, amihez van nekem itthon egy CAT6-os Huawei E5785-ös routerem (ami amúgy egy régi telenoros csomaghoz volt, de ez gondolom megy vodával is majd).
A kérdésem, hogy a kép alapján ez a router megfelelő lehet, hogy normális sebességel jöjjön a net (telefonon mérve olyan 70 megával megy az utcában jelenleg a letöltés) vagy vegyek valami komolyabbat?
-
4Grider
félisten
válasz
unthinking
üzenetére
A jogszabály úgy fogalmaz, a határozott idejű (hűség) szerződés lejártát követően nem változhat az előfizető számára kedvezőtlenül az új, határozatlan idejűvé váló szerződés. Tehát nem tehetnek ki, nem emelhetik az árat. Persze ez alól kivétel az inflációkövető áremelés, de az a hűségszerződésesekre is vonatkozik.
-
unthinking
tag
4Grider
Ezt jó tudni. Másik csomagba nem tehetnek át ha lejár a hűséged? -
4Grider
félisten
válasz
unthinking
üzenetére
Csak akkor lehet drágább, ha eleve hűség nélkül kötöd. Hűség leteltét követően ui. a jogszabály tiltja a díjcsomagok árának emelését hűség nélküli szintre.
-
-
sajtos365
tag
Mobilnet XXL díjcsomagnál ha megújítom a szerződést akkor is emelkedni fog a havi díj 1-től?
-
4Grider
félisten
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
Ha a saját hangcélú SIM-ed ide beteszed, akkor a net apn-t kell átállítani online-ra. Ha pedig adatsimet telefonnal akarsz használni, akkor a telefonban az online apn-t változtatod meg net-re.
Eszköz oldalon a megfelelő hálózati adapter ipv4 címe alatt a DNS beállítást kézzel állítsd át 8.8.8.8-ra és 1.1.1.1-re, esetleg a routeren keress DNS átállítási lehetőséget (akkor nem kell minden eszközödön fix-re tenned a dns-t). -
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Sajnos ennyire nem értek hozzá, hölgy annyival elintézte, hogy ezt azért nem lehet, mert az egyik mobilinternet, a másik nem, és már nem volt kedvem vitatkozni.
Mire kellene állítani itt a dolgokat?
Számomra az az érdekes, hogy laptop(ok)on működött a hálózati kábellel megfelelően, csak gépen nem, ezért nem is a routerben keres(t)em a hibát. "Eszköz oldali beállítás" alatt a gépet érted Te is? Ha igen, ott mit? Leszedtem korábban egy programot (TCP Optimazer), de nem oldotta meg.
-
4Grider
félisten
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
Már számtalanszor leírtuk, hogy a yeti adatsim más apn-t használ mint a hangcélú, így ha nem neki megfelelő eszközbe teszed, akkor át kell kézzel állítani az apn-t a használathoz. A helyhez kötött mobilnet is mobilnet.
Ha csak ennyi van a dhcp-nél az gáz. Marad az eszköz oldali beállítás. -
Nagyjanos10
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Én is ezt gondolnám, ő "okoskodott", hogy ez nem egy mobilis szolgáltatás, hanem címhez kötött, emiatt nem minősül annak... egyébként érdekes módon a Yetteles sim nem működött a telómban, illetve az én (Yetteles) simem se a routerben, tehát tényleg lehet valami eltérés.
Találtam egy ilyen részt, melyik sornál kellene beállítanom, amit írtál?
-
4Grider
félisten
válasz
Nagyjanos10
üzenetére
Az otthonnet mobilinternet.
Több minden nem tiszta. Ha vezetéknélküli box alatt az MF297D 4G routert érted, akkor állíts be alternatív dns kiszolgálót a rajta lévő dhcp kiszolgálón. Pl. 8.8.8.8 vagy 1.1.1.1 . -
Nagyjanos10
csendes tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó témához szólok hozzá, ugyanis az ügyintéző hölgy is kijavított, hogy "nem mobilinternet". A Yettel Otthonnet Basic csomagjáról van szó, routerrel (MF297D). Abba az érdekes hibajelenségbe futok bele (ahogy futottam Vodafone Mobilnet XXL csomag+ZTE MF296C routerrel is), hogy hálózati kábellel a gépre kötve ezt a vezeték nélküli boxot több oldal nem tölt be, időtúllépés vagy egyéb hibaüzenettel. Ezen kívül adott hálózati kapcsolatot igénylő játék esetén szintén kapcsolódási problémák vannak. Érdekes módon más készülékeknél (több laptop, wifin és kábelen) és ugyanennél a gépnél vezeték nélkül (teló wifi majd usbről a gépre osztva
) tökéletesen jó minden.
Ezekből azt gondolnám, valami beállítási probléma lehet a rendszerben, tűzfal vagy egyéb. Van valakinek bármi ötlete?
-
lasz10
junior tag
válasz
lipido
üzenetére
Nálam 4G-n ilyen, beltéren, asztalon 40/10, sarokban fent a faliszekrényben 90/30, terasz asztalon is olyan 60/20, létra tetején 120/50, úgyhogy lehet felteszek valami omni antennát a tetőre, hogy roamingoljon a tornyok között, ha már hegytetőn vagyok és körben tornyok 3-6 km. között.
-
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Ebben a “fal/koszoru osszegyujti a jelet”-ben lehet valami. Zte mc801 routerem van. Ott, ahol eddig (szekreny tetejen) nem volt csak 4G, most a routert megdontve, tetejet a falhoz erintve jon az 5g. Ha siman all, nem lat csak 4g-t. Ki erti ezt??

[kep] -
Bl.Gyo.
őstag
sziasztok
melyik a legújabb firmware huawei b818hoz, és honnan tudom letölteni? jelenleg 11.0.1.2(H220SP1C983) van rajta, nem talál újabbat. neten lattam 11.0.2.1-et is. -
lasz10
junior tag
válasz
gabooforever
üzenetére
Az DVB-t (TV)- antenna.
-
no1r
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
hát igen. ezért kacsintgatnék a mobilinternet felé, ami olcsóbb. és még hordozható is ami külön tetszik.
amikor elmentünk egy hétre az isten háta mögé (kis túlzással) pihenni, nagyon jó volt hogy tudtam vinni magammal és volt net, még ha nem is ott és akkor töltöttem le az új CoD-ot
-
no1r
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
"Ja és nem az számít, hogy te mit vársz el, hanem az, hogy mi van ott. "
persze, ez tiszta sor, nem is úgy értettem. csak ha nincs megfelelő lefedettség vagy annyira túlterhelt, akkor nincs sok értelme átállni teljesen mobilnet alapú internetre. értem a limitációit a hálózatnak, csak mellette meg ott van az, hogy az egyetlen kábeles szolgáltató meg drága
-
4Grider
félisten
Ha jól rémlik, új feltöltőkártyához ha feltöltöd, adnak egy nap korlátlan netet. Azzal azért már lehet kívül-belül méricskélni...
Ja és nem az számít, hogy te mit vársz el, hanem az, hogy mi van ott. Nagyon nem mindegy, hogy hány sávos a bázisállomás és hogy optika, vagy csak mikró a felhordó hálózata. És persze, hogy mennyien használjátok egy időben és hogy van-e rendes vezetékes net a településen. -
no1r
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
igen, pont ezen gondolkoztam én is, hogy valahogy rá kéne mérni. ehhez vajon egy feltöltőkártyás SIM megfelelő lehet 1-3Gb nettel amíg próbálkozok és méréseket végzek? vagy van rá valami egyszerűbb / kézenfekvőbb megoldás is?
Telekomnál az a tapasztalat, hogy csúnyán be tud esni 10-20Mbit környékére is és tartósan. Nyilván nem egy kábeles megoldással akarom összehasonlítani de egy 4G routerrel azért stabil 50-100 közötti értéket várnék, elégedett is lennék vele.
EDIT: illetve... a másik hely ahol sokat vagyunk, Budakeszi. Itt már a Telekom is egész jó, sőt teljesen megfelel, így gondolom a Yettel hálózatával sem lenne gond, de azért bedobom ide ezt is hogy mi lehet a helyzet.
-
4Grider
félisten
Nálatok - amíg nem modernizálják a Yettel bázisállomást - a Telekom a legjobb.
Mondjuk az otthonnet oldala azt írja, hogy már elérhető nálatok, ezek szerint modernizáltak csak senki nem mérte még fel felétek az új cellákat. Azért a hűség aláírása előtt mindenképpen rámérnék, mit tud az új yeti bázisállomás. -
no1r
őstag
hozzáértők véleményét kérném... sajnos nem igazán igazodok ki a cellmapperen, és az érdekelne, hogy meg lehet-e mondani kb milyen lefedettséget / sebességet / stabilitást várhatok Yetteles mobilinternettől.
Telekomos eléggé és hamar be tud lassulni a lokáción (csatolva). A KÜF csomagjait nézegetem főleg mivel mindenhol 15%-ot emelnek és így már nem biztos hogy megéri maradnom a Telekomnál hiába kapok két adatsimet ajándékba az előfizetésem mellé...
-
lasz10
junior tag
válasz
gabooforever
üzenetére
Sajnos nem tudok olyant ajánlani, 50 ezret nem akartam kiadni érte, amiket vettem, mint a 2000 forintos botantenna, a 7000 forintos kínai kamu 45 dBi-s, és kínai 2 x 19 elemes Yagi, 15 ezerért, az mind ablakon kidobott pénz volt, az első kettőből 200 forintból megcsinálsz magadnak hasonlót, én a kínai 15x15 cm-es rombuszt szétszedtem, egy darab rézdrót volt benne és egy kondi; a kínai Yagi sem volt valami pontos méretezés, az még ha VHF 1-re csinálják, elbírta volna a +- 2 centit, de 1800-2400 Mhz-nél már tizedmilliméterek is számítanak. Plusz a kábel minősége is nagyon fontos, és a hossza is.
Biztos lesz itt aki ismeri a profi antennákat, de ugye sok mindent kell tudni az antenna tervezéshez, az adó adataitól kezdve az adó és az antenna közötti viszonyokat, stb.
Ami biztos, DVB-T-re a teraszra csináltam egy antennát kb. 700 forintból, kábelestől, csatistól, jobb, mint a bolti 5000 forintos cucc. -
gabooforever
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Sajnos nincs. Én is náluk kezdtem volna pont az 5G-s router miatt.
-
lasz10
junior tag
válasz
gabooforever
üzenetére
Azok a pálcika antennák kb. semmit sem érnek, a vodafon a szerződésben milyen sebességet vállalt? Mert nekik vannak extrém lassú csomagjai, főleg ha még Netfonos is, ami még a lassú vodafonosnál is gyengébb. Működő antenna kültériben van, ami érdemi sebességnövekedést adna, nem valami kínai kamu 45 dBi-is, aminek az erősítését 1 méter kábel is megeszi. Rendesebb antenna alaphangon kb.annyiba kerül, mint a routered.
-
donjohnson
addikt
válasz
gabooforever
üzenetére
nincs nálatok yettel 5g az otthonnet címkereső alapján? [link]
sokkal jobb sebességet tudnál elérni mint a vodafone-nal.
5g-s routert adnak alapból, zte mc801a-t. -
gabooforever
csendes tag
Sziasztok,
Hozzátok irányítottak, hogy hátha tud valaki segíteni, mert volt hasonló cipőben. Pár éve leköltöztünk vidékre (Jászkarajenő) és jobb híján átvettük a Telekom által szolgáltatott csomagot (Net és Vezetékes telefon), mert másik szolgáltató nincs. Viszont mióta tavaly megcsinálták az átállást az 5G-re (amibe mi pont nem esünk bele) a mobil hálózat és a net is egy kalap sz*r lett (igen tudom, hogy nincs köze közvetlenül a kettőnek egymáshoz, de ehhez tudom kötni). Most járt le a hűségem a szolgáltatásokról és ahogy keresgettem mégis milyen alternatív lehetőségeim vannak a Telekomon és a Starlink-en kívül rátaláltam a Vodafone lefedettségi térképére, ami alapján itt hasít nálunk is az 5G és a 4G+ is. Szépen meg is rendeltem most a korlátlan net csomagot otthoni ZTE MF296C modemmel, hogy legrosszabb esetben is lesz kb. ugyanolyan gyors, de mégis olcsóbb és stabilabb netünk (30Mb/s le és 10Mb/s fel átlaggal), mint a Telekom volt.
Meg is jött a múlthéten a modem bepattintottam a simet kiraktam az ablakba, hogy a temetőnél lévő Vodafone-os toronyra nézzen és örültem a 10Mb/s-es sebességemnek letöltés esetén és kb. 2-3Mb/s-nek feltöltésnél. Gondoltam nopara körbenézek milyen lehetőségek vannak a jelerősítésre (egyébként itt a faluban a temetőnél van egy voda torony és még kettő van a szomszédos falukban) és mivel a modem rendelkezik external antenna fogadási felülettel elkezdtem keresni. Megtaláltam a Fecogame kollégát a HA-n és volt antennája is ehhez a modellhez, a visszajelzések is jók voltak és vásároltak is már tőle az MF296C modellhez is. Így rendeltem két "pálcika" antennát, amit a mai nap meg is kaptam.
Itt vált érdekessé a történet, mert hiába rakom fel a külső antennákat gyakorlatilag nem erősödik a jel, hanem inkább gyengül. Elkezdtük a kollégával körbelőni és tesztelni a lehetőségeket. Nem kell bekapcsolni, mert elméletileg automatikusan használja az antennát. Legfrissebb elérhető firmware van a modemen. Az antennák végén megvannak a pöckök, a hajlítási részen látszódik a kábel is tök jól áll. Majd megnéztük a fogadó felet és az interneten talált képekhez képest a réz kis henger részt, aminek minimálisan ki kellene állnia, hogy ott legyenek egymáséi a vásárolt antenna réz pöckével nincs meg. Ahogy bevilágítottam úgy látom, mintha mélyebben ott lenne, de nem vagyok benne már biztos. Így irányítottak ebbe a topicba, hogy valaki hátha végzett hasonló műveletet már ennél a modellnél és tudna tapasztalattal vagy képekkel szolgálni az external antenna csatit illetően.
Nálam ez a helyzet a csatinál.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
GaBoO -
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Starlink
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Aim training (Aimlabs, Kovaak's, Aimbeast stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Arc Raiders
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2+ év garancia
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Új, Felbontott Bambulab A1 / A1 Combo! ÁFÁ-s! 1 Év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de mivel nekem teloban is kell a korlatlan, igy kb kellemeset a hasznossal alapon van.

Mire kellene állítani itt a dolgokat?