- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
-
törölt tag
Ezeket forgalmazzák 10/18 2-soros dugó: Molex Fit jr.
Farnell keresőjébe beírod a "Part number-t" az előző linkből.
-
kisza25
félisten
akkor olyan lapot kell keresni, ahol a cpu foglalat messze van a ramtól és a vgatól
szerencsére 1151 lapoknál már figyeltek erre és mindnek elég jó az elrendezése, főleg a VGA-tól kerültek messzebb
A kimeneteket is a lapok szélére rakják, végre gondolnak a felhasználók igényeire is -
+ kisza
Kicsit túlpörgetitek, az eredeti elvárás ez volt:
"A cél az lenne, hogy egy kicsi ITX házba beletenni olyan hardvert, amin tudok Blizzard játékokat maxon FullHD-ben játszani élvezhető minőségben (jelenleg ezt egy i7 4720HQ + GTX980m 4GB hozza majdnem tökéletesen), miközben nem főzi le a gép a kávét, és nem érzem úgy magam, mintha egy 747es Boeing szolgáltatná a menetzajt."Nehogymár' ezt ne lehessen 200k-ból kihozni!
-
kisza25
félisten
(#35860) Ispy
+1 az i5+GTX1050Ti kombóra, de kicsit ésszerűsítve, aprózva 200k-ból is kijön ez a konfig.Ízlések és pofonok...én sohasem veszek használt műszaki cikket. Meg van ott della
erre írtam, hogy 200eFt-ból újonnan az adatlapomon lévő gép, nem apróról, hanem boltból
-
Yiggdrasil
aktív tag
Páromnak egy Phanteks Enthoo Evolv MATX van most, annál azért szeretnék kisebbet, mert az már pont nem férne rá az asztalomra.
Az egyetlen korlátozó tény, hogy 50cm mély az asztallap, arra kellene hogy felférjen valami ízléses módon.
Ha elfér rajta, akkor onnantól a jó szellőzés, hangszigetelés a lényeg, nem baj ha nem a legkisebb, de ne is legyen túl nagy. -
Garold
senior tag
Én ragaszkodnék a toronyhoz, mert akkor egyből menne ki a házból a meleg. A ház tetején van most is egy hűtőventi ami ellátja szellővel a lapot.
Szerintem meg is talátam a kiválasztottam: Hyper TX3 EVO ami a 90 x 79 x 136 mm méreteivel számomra úgy tűnik megfelel az elvárásoknak.
-
Csokilama
tag
Nálam az EVGA Z97 STINGER i7 4790k 4.7ghz-re huzva ugy, hogy 300-400 rpm-en mennek a ventik es amikor az r9 290x 80 fokon+ proci 65 fokon ment az alaplap csak 47-ig kuszott fel, pedig semmi levegot se kapott direktbe.
Most 1070-nel 44 korul megy. Pedig kap rendesen a vrm. -
alcsa
senior tag
A flex-el kapcsotban
, láttam, fentebb írtad, hogy te 2 ventit raknál a tetejére. Megszeretném kérdezni tőled is, hogy annyi pluszt hoz egy második venti, hogy megéri belegyömöszölni? 1 darab 12 centis a közepe táján nem tud elegendő levegőt biztosítani? Vagy így jobban néz ki
?
-
Nem méretről beszéltem, hanem zártságról, szellőzésről.
Nézd meg a Sugo05-öt, SG13-at: ugyanilyen picik, de a burkolatuk végig lyuggatott, simán át tudnak szellőzni. A Metis ezekkel ellentétben jóval kevesebb rácsot, szellőzőnyílást tud felmutatni, nem csodálom, hogy főnek benne a VGA-k.Lásd Logout cikket.
Várjuk a bejegyzést!
-
Plasticbomb
addikt
Erre én is ma figyelrem fel, bár nem a VGA ventihangja vezetett oda, hogy lessek rá. R9 380X a Mantában belevert a 72 fokba 52% ventifordulaton, míg az Haf XB-ben 66 volt a csúcs 52% ventivel. Meflepett, hiába számítottam erre az emelkedésre anno az össze válogatás alkalmával. Egyébként a Manta gyári ventijei baromi hangosak. Már tervezem az egész szellőztetés cseréjét...
-
törölt tag
Az más, karakteres kijelzőkkel nincs gond 1-2 db leddel elmennek 150-200mA-el , de a folyamatos frissítés/gördítés eléggé terheli a CPU-t, ésszel kell beállítani.
-
törölt tag
LCD háttérvilágítása és panelmeghajtás is felvesz pár W-ot 1-2A@ 12V nem lehetetlen érték mérettől, háttérvilágítástól függően.
Mac: Ebben a formában nem fogja tudni forgalomba hozni, ha tenne 128 törést a burkolat ívébe talán nem szedné szét az ügyvédsereg.
A MB/VGA-hátlap csatlakozók viszonylatában tartom érdekesnek a kialakítást, pl DVI-ból nem láttam még lapos Pipa kábelt, így kíváncsi vagyok hogyan oldja meg a VGA-Hátlap közti jel-átvitelt úgy, hogy rajta van a venti is.
-
törölt tag
-
törölt tag
de mar SAS-os ipari SSD-ket rendeltem newegg-rol (90 nap gar, nagyon akcios, nevtelen), azok mennek raid-ben a szerverben, a mini itx-em pedig e3-1230v2, mire az elavul, az nem jovo heten lesz. szoval avulas nem jatszik. ami elavult, az a minix az x4 a 9100e-vel
de meg az is jo sokmindenre es persze megvan.
igaz, ezeket mind osszelegozni egy kicsi, halk, kis fogyasztasu de nagyteljesitmenyu gepbe az kihivas lenne. de jobb szeretem a valamennyire teljesitheto kihivasokat
gepet epiteni valami masba szinten jo otlet, surolja a haztervezes otletet. viszont akkor nem valami gyakorinak allnek neki (hifi), hanem valami varatlanabbnak
vagy jo lehet meg a ket gep egy hazban projekt is.
keves a szabadidom, de akkor szeretnek valami erdekessel molyolni.
-
bope87
aktív tag
Hmm, gondolkodok az SFX-en, konkrétan a be quiet sfx power 350w-en. Nem akarok spórolni, 20e-ig max elmennék, de elég nehéz olyat találni ami tökéletes a Metisbe. Ugye nem mindegy merre áll a tápcsatlakozója, mert a házba szerelt tápkábel eléggé rövid, ezt az FSP-t is nagy szenvedés árán tudtam csak belerakni.
Ez csak a bekapcsolás után ad elég fura kerepelő hangot, kb 5 perc után elmúlik (már ha elsőre sikerült bekapcsolni...).
Köszönöm a segítséget
ha megtörtént a tápcsere csinálok róla pár képet.
-
imibogyo
veterán
Tegnap már meg is érkezett, csak sajnos nulla szabadidővel rendelkezem...
Januárban még be kellene fejeznem a házat, hogy hó végén tudjunk költözni és ugye az új műhelyt is be kellene rendeznem, valamint a szerszámaimat is át kell még költöztetnem a másik vidéki műhelyből (40+ Km). Szóval annyi a dolgom, hogy ez most úgymond a legutolsó a fontossági sorrendben.
De mindenképp megakartam rendelni addig, amíg még kapható, mert anno amikor megjelent nem vettem meg, később pedig szinte beszerezhetetlen volt. Most hogy újra megláttam azonnal ment is a kosárba, aztán majd foglalkozom vele, amint tudok...
-
ada19
senior tag
Ilyesmi? Várd meg a végét is, van how to fix: https://www.youtube.com/watch?v=tF0qrLBY0TE
-
imibogyo
veterán
Az a baj, hogy nekem ez egy mindenes gépem, amit sokszor hurcolok vidékre is (szülőkhöz stb.) épp ezért a vinyón lévő cuccok is kellenek általában. Azt meg nem akarom, hogy megint egy külső dobozzal "gazdagodjak". Épp ezt beszéltük egy másik topikban is, hogy a marha nagy miniatürizálásnak annyi a vége, hogy végül nem egy, hanem három, de kisebb dobozt viszek lassan magammal. Így meg akkor semmi értelme.
Visszaköltöztem a fakuckóba, aztán ez most így marad egy darabig. A kis ház meg vagy elkel, vagy megy a flex alá és HTPC/NAS+műhelygép lesz belőle a kamrában. Közös a kamra fala a nappalival és a műhellyel, így lényegében csak két darab 2 méteres monitor és USB kábel kell és simán meg is van oldva egy géppel a két feladat. És ráadásul így a műhelyben sem porosodna a jelenleg ott lévő gép, mert akkor egy húzással azt is kiváltanám.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én meg egy emailben rendelt terméket akartam vissza adni, azt mondták mivel megrendelésre szerezték be nem állhatok el. Persze nem személyesen rendeltem meg, szóval vissza kellett volna venniük 14 napon belül, de nem ért meg nekem ennyit (fogyasztóvédelem) a dolog.
Amikor meg akartam rendelni náluk egy másikat, már előleget kértek. Nem rendeltem meg. -
törölt tag
Fogod a hozzá adott csavart beletekered koppig, kézzel a csupasz tápba,
ne legyen áram alatt!!4!négy
Ha így nem ütközik bele semmilyen alkatrészbe a csavar, akkor a beépítésnél a kerettel együtt sem fog...Ha így is parázol, akkor konfig nélkül a PSOn érintkező földre(COM) zárásával elindítható a táp.
Remélem segítettem.
(#31057) AxBattler: Ób+
-
-
imibogyo
veterán
Hát édesapámtól örököltem. Sokszor ő segít még fogni a körfűrészt, mert az nehezebb, mint én vagyok. De azért megoldom.
(#30927) sg22: valaki mindig megjegyzi és én mindig elmondom válaszként, hogy az egyik legjobb billentyűzetem, pedig volt már sokkal márkásabb-csicsásabb sőt háttérvilágítós is, de mindig visszatérek ehhez.
Sajnálom, hogy anno nem loptam (izé.... vettem....
) belőle többet...
-
törölt tag
Aggódni kár, az a szelektív hullámforrasztás után ott maradt gyanta/retek, semmi köze a melegedéshez.
Azért ennyire határozott, mert:
Ezek a nagyméretű furat-szerelt csatlakozók+alkatrészek kerülnek fel utoljára, még lehet hogy kézzel is ültetik be. Mert akkora a szórás a kivitelben, hogy a robot, nem találna bele egyszerre az összes lábbal.
Utána kerül egy maszk a pcb-re, ami megakadályozza hogy az ónfürdő hozzáférjen a többi, már beültetett/forrasztott alkatrészekhez. A szabadon maradt kis "ablakokon" fér hozzá az Ón, és a vele együtt levő folyasztó-szer.Ha nagyon akarod lemosható vegyszerrel.
-
netseft
aktív tag
Láttam, hogy mobil processzor van benne. Eredetileg amúgy is notebook lett volna a terv, csak az nem jön össze. Játékra nem kell, a mindennapi feladatokban pedig nem észrevehető, ha jól tudom (fixme!). Leginkább tartalomfogyasztás a felhasználási terület, internetezéssel és filmnézéssel, illetve alkalomadtán némi hobbiszintű fejlesztéssel (Java, Android és hasonlók). A mobil proci nagy előnye szerintem az, hogy a fogyasztása jelentősen kisebb. Egyébként i3-530 lelkű gépet váltana, ami most is tökéletesen kiszolgál.
Még annyi, hogy a linkelt mini PC külső tápos. Ha olyan alaplapot nézek olyan házzal, akkor árban ugyanazt kapom nagyságrendileg. Ezért is kérdeztem, hogy egyáltalán megéri-e sajátot építeni, leginkább anyagi oldalról. A technikai előnye megvan persze, mert testreszabhatóbb. Ez viszont kompaktabb és kevesebb vele a meló. De minden javaslatot, ötletet meghallgatok.
-
törölt tag
A tápon a venti az vajon befelé szívja a levegőt, Alapból merre szokott menni a fuvallat?
A ház belseje felöl a szabadba, jelen esetben az alaplap felöl be, és a ház alján ki.
Ha 30K-t megér hogy nyugodtabban aludj.
Engem pl. az atx méret jobban nyugtat, mert tudok hozzá alkatrészt és ventit is rendelni.
A modular-kábel kérdésben is el tér a véleményem az átlagtól. Nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni a témában. -
törölt tag
Aggódni nincs ok, természetes hogy a passzív gpu magasabb hőmérsékleten működik. Amíg magától nem veszi vissza az órajelet, addig jó.
igazából a hőmérséklet-változás mértéke ami fontos, mert a bga érzékeny a nagy hőtágulásra, nem hiába nagyobb ez a probléma laptopoknál, ahol 20 és 105C°között rohangál hőmérséklet, szépen elepednek keresztbe az ónbogyók.
Inkább a kondenzátorokat lehet félteni a melegtől, azok élettartama így alakul kb.: 20000h@65C° 5000h@105C°(#30801) Ispy: Fekve még jó is lehet, gondolom az oldalára(aljára) is van láb. Így állítva(mint a képen) viszont lehet megpróbálnám megfordítani a ventit hogy ne a felszálló meleg, és a táp ellen dolgozzon. Mindenesetre nagyon jól néz ki
-
törölt tag
Nem gáz fűtésszezonban, nyáron csak 10-15C°-al lehet ennél melegebb
Ha kézzel tapintva meleg a ház a vga fölött, akkor meg lehet próbálni feljebb tornászni a 12cm-es fordulatszámát, amíg érezhetően nem áramlik ki a levegő a felső kivágásnál, feltéve ha befelé dolgozik a venti.
Ha kifelé dolgozik ugyan ez a teendő, csak a külső levegőnek kell ott beáramlani, ki kell próbálni melyik opció ad jobb hőmérsékletet.vagy fordítsd fejjel lefelé a házat akkor a cpu lesz melegebb, mert ott gyűlik össze a meleg, ekkor a kifelé dolgozó venti az előnyösebb...
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Igen Skylake. A proci lapja nincs meghajolva, es az elobb megneztuk a tap is mukodik. Proci ram slottonkent ki be akkor sem csinal semmit csak vilagit a led. Azt a kis hangot amit tegnap irtam a tap adja, gondolom a vedelem lekapcsolja automatikusan.
Holnap garifutar viszi a lapot vissza, es ahogy elneztem overclockersen a sok panaszkodo asus tulajt egy eletre elfelejtem a markat.
Sok emberke oda-vissza tolja az RMA-t mert hiaba a QVL random fagy ujraindul, nem kapcsol be, elfelejti a bellitasokat, XMP-ben tarolt ertekeket nem tudja kezelni, pontosabban kezeli csak eppen keves feszt tol a ram ala (SA) ... ugy cakkom-pakk a Z170 csalad szar naluk.
Allitolag a tobbi gyartoval ellentetben ok mas memorivezerlo elektronikat hasznalnak ennel a sorozatnal. vagy valami ilyesmi, nem tudom mar faradt voltam felfogni... nem is nagyon erdekel, foleg a mostani nyaksporolos hirt latvan.10-15 eve ugyanezt csinaltam ugyanekkora osszegekbol es talan 2-3 kis gondot leszamolva nem tudok beszamolni semmi komolyabb esetrol.
A T420-as Lenovo laptopppal az elkovetkezo 10 evben nem lesz negyed ennyi gond, es ebben meg anyag is van nem ugy mint az uj szeriakban.Jovoheten osszatolom valami parezres hutovel az uj lapot, az atlas-t mindjart meghirdetem, a tobbit meg hagyom eloregedni az asztalon ugy ahogy van. Egy penznyelo bosszusagdoboz az egesz.
-
bandi20
aktív tag
A tapnak nincs hangja a gépem en a leghangosabb alkatrész a két Winyo ! Hogy a metisbe mekkora hangja lesz azt nem tudom, mert most azért a gtx460 megeszi az o 160 w át , de egy gtx 750 nélkül tuti nem lesz akkora hangja, mert kb fele akkora táp elvinné a konfigot! A metis rol mi a véleményed?
-
kisza25
félisten
az nem kivitelezhető, hogy a házat úgy alakítanák ki, mint egy kéményt? gondolok itt arra, hogy a ház alján és tetején lenne az összes szellőző, oldalak teljesen zártak lennének, a meleg levegő felfelé áramlik, így alul vákuum keletkezik és bejön a friss levegő, ehhez persze az alaplapnak merőlegesen kellene lennie a ház aljához képest (klasszikus PC) és a passzív bordáknak a ház közepe táján kellene elhelyezkedniük a bordázatnak szintén merőlegesen a ház aljára,
ezzel csak az a baj, ha a külső levegő nem elég hideg a házban lévőhöz képest (pl. nyáron) akkor valószínűsítem sokkal kisebb lenne a belső áramlat,
ehhez az egészhez még hozzátenném, hogy én a halkra leszabályozott ventik híve vagyok szabályozott házon belüli 1irányú áramlattal -
kisza25
félisten
2db 8cm-es, 1db 9cm-es és 1db 14-20 cm-es és mind azonos márka legyen, fekete-fehér, csendes, PWM-es lehetőleg harisnyázott kábellel, nagyjából ennyi
ebbe a házba
nekem ez pl. már bazári -
flashpointer
őstag
A vezeték színei mások,így nem tudom megmondani hogy neked melyiket hová kell (talán valami review-ben van elég közeli kép róla hogy látszódjanak) Csatlakozós úgyhogy működhet hogy leszeded, a fém csatlakozókat kiszeded óvatosan hogy hajlítsd el, rászorítod a vezetékre és vissza.
-
patomi
őstag
Köszi ez megnyugtató, rákerestem közben a procihűtős topikban is. Nyilván a 100-as gyengébb mint a te 200-ad, de a jelenleginél biztos jobb lesz.
Igen a slim ventitől, főleg a gyári adatok miatt kicsit tartok, de remélem nem lesz vele gond. Már meg is rendeltem a 100-ast.(AXP-100 Muscle)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest